Martin Pospíšil útočí s Bialystokem na polský titul: Celé město žije fotbalem. Jaga je tady číslo jedna!

16.02.2018, 10:42
Rozhovory
Když v létě měnil Jablonec za polský Bialystok, někdo si možná zlehka zaťukal na čelo. Jenže záložník Martin Pospíšil je po půl roce ve městě, které se nachází nedaleko běloruských hranic, maximálně spokojený. Na hřišti to Jagiellonii náramně šlape a na jaře hodlá útočit na titul!

"Město je krásné, jen jsem si zase vybral angažmá, kde je pořádná zima. Ale hlavně, že se nám daří na hřišti," smál se odchovanec Olomouce.

Šestadvacetiletý fotbalista, který v české lize nastupoval ještě za Plzeň a Jablonec, vstřelil pondělní dohrávce Ekstraklasy na hřišti Gliwic svůj druhý gól v sezóně.

V rozhovoru pak mluvil o vášnivých polských fanoušcích, reprezentaci, o tom, jak se těší na start jarní části české ligy, ale třeba také o tom, co Poláci českému fotbalu závidí.

Jarní část polské ligy začala týden před tou českou a vy jste se hned v prvním kole střelecky prosadil. Lepší start do jara jste si asi mohl těžko přát, že?

První zápasy po pauze jsou vždy důležité. Jsem rád, že se mi povedlo dobře navázat na přípravu, ve které celý tým vypadal výborně. I já jsem se cítil dobře. Za gól jsem samozřejmě hrozně rád, ale nejdůležitější jsou tři body. Hřiště jsou teď ze začátku ještě ve špatném stavu, takže žádný zápas není lehký.

V tabulce jste s Jagiellonií druzí jen o dva body za Legií. Měli jste tak velké ambice už před sezónou?

Už když jsem sem přestupoval, tak Jagiellonia byla vicemistrem. Chtějí tady hrát dlouhodobě o co nejvyšší umístění. I v kabině už teď padlo, že bychom se letos prostě měli o mistra měli pokusit. Nikdo se za nic neschovává. Držíme se na dva body od prvního místa, doma jsme Legii porazili, což nás na podzim i trochu nakoplo. Takže neřekl bych, že bychom jeli nějak nad plán. Ambice tady byly hodně vysoké od začátku, nebo vlastně ty nejvyšší. To byl taky jeden z důvodů, proč jsem sem v létě šel. Kdybych věděl, že cílem je hrát někde ve středu tabulky, tak by mě to určitě tolik nelákalo. Naopak možnost soutěžit s Legií, která má navíc ještě i ambice v Evropě, to mi přišlo hodně zajímavé.



Jagiellonia je v Česku prakticky neznámý klub. Můžete ho trochu popsat a srovnat s Olomoucí, Plzní nebo Jabloncem, za které jste doma hrál?

Co se týká klubového zázemí, tak se to asi srovnat dá. Je to hodně podobné. Ale co je neporovnatelné, to je stadion, fanoušci a všechno okolo. Celé město žije fotbalem úplně neuvěřitelně. V tomhle nás Poláci o parník předběhli. Je to neskutečné. Jdeme třeba na procházku s kočárkem a každý druhý nás ve městě zastavuje. Tady se snad nenajde nikdo, kdo by neznal hráče Jagiellonie. Ať jdete do banky, k doktorovi, všude vás okamžitě poznají a neexistuje, abyste někde čekal. Okamžitě přijde vedoucí a bere si vás někam bokem. Strašně si tady váží toho, že jste fotbalista a hrajete za Jagu, což je tady pro všechny číslo jedna.

Polsko je vyhlášené vášnivými fanoušky. Po tom, co jste popsal, počítám, že Bialystok není žádnou výjimkou.

Přesně tak. Na zápasy chodí nějakých 15 tisíc fanoušků a opravdu fandí celý stadion. Před takovou kulisou se okamžitě hraje úplně jinak, než v Jablonci, kam chodily dva tisíce. I tohle je pro mě velká pozitivní změna. Když se povede nějaký velký zápas, nebo se člověku podaří vstřelit gól, tak je to opravdu v takové atmosféře úžasný pocit a každému by to asi bylo příjemné.

Tahle vášeň ale může přinést i negativní momenty. Už jste v Polsku zažil nějakou horkou chvilku?

Od začátku sezóny se držíme nahoře, takže jsou tady zatím všichni přející a fandí nám. Doufám, že tu druhou stránku ani nezažiju. Měli jsme období, kdy jsme třeba čtyři zápasy nevyhráli, ale v tabulce jsme byli pořád nahoře, takže to nebylo v tomto směru nijak znát.



Působíte maximálně spokojeně, přitom by si leckdo mohl říct: Pane jo, vždyť Bialystok je co by kamenem dohodil do Běloruska. Jak se tam asi žije?

Jsme tady opravdu spokojení. Město je nádherné. Pro Poláky je spíš menší, i když to má nějakých 300 tisíc obyvatel. Přirovnal bych to zhruba k našemu Brnu. Žije se tu opravdu krásně. Je tady hodně parků. Máme malou dcerku, takže to je pro nás úplně ideální na procházky. Jenom jsme tedy trochu víc na severu, takže je tady větší zima a do Česka je to dál. Ale chtěl jsem do zahraničí, takže jsem nepočítal s tím, že budu pravidelně dojíždět. Toho si užiju až po kariéře.

Zaujala mě poznámka o té zimě. Je tam dokonce i větší zima než v Jablonci? O té totiž každý, kdo z toho regionu nepochází, mluví jako o něčem nepředstavitelném.

No, dělali jsme si už srandu, že si vybírám samá taková angažmá, kde je super počasí. V Jablonci bylo opravdu asi nejhorší počasí, jaké jsem kdy zažil. To byla skutečná katastrofa (směje se). Tady v Bialystoku to není tak strašné. Aspoň tedy co se týká sněhu. V Jablonci byly pravidelně dva metry. Tady je asi o něco chladněji, ale kluci už mě uklidňovali, že letos to ještě nic není, že tu zažili i mínus 20. Takže letos je to asi ještě pohoda.

Když se vrátíme k fotbalu, tak jaká je podle vás úroveň polské ligy? O divácké kulise už byla řeč, rozpočty týmů jsou obvykle větší, hraje tam spousta cizinců, ale v Evropě jsou pořád daleko úspěšnější české kluby. Dají se tedy ty dvě soutěže porovnat?

Na tuhle otázku se mě samozřejmě každý ptá, když přijedu domů, ale není pro mě jednoduché na ni odpovědět. Ta liga je trochu jiná než naše. Poláci jsou agresivnější, do každého balonu jdou naplno. Zároveň je tady hodně cizinců, kteří hře dávají fotbalovost. Podle mě je kvalita minimálně srovnatelná. Možná bych i řekl, že je to tady o trošičku rychlejší. Když dostanu míč, tak mám na to, abych s ním něco udělal, méně času. První půlrok jsem si na to musel zvykat. Na druhou stranu je důležité, jestli budeme porovnávat špičku ligy, nebo její spodek.



Vy a Jagiellonia patříte do špičky.

Ta je s Českem opravdu srovnatelná, možná i trochu rychlejší. Legia, Lechia Gdaňsk nebo Lech Poznaň, to jsou kluby, které mají neskutečné rozpočty. Dokáží si přivést skvělé hráče a podle toho to pak vypadá. My jsme takoví další v závěsu za nimi. Ty první tři kluby jsou jako u nás Sparta se Slavií a my jsme taková Plzeň. Máme taky kvalitní tým, ale klub si za posily nemůže dovolit utrácet až takové přehnané peníze.

Proč tedy Poláci nejsou zdaleka tak úspěšní v Evropě jako české kluby?

Taky jsme se o tom s klukama bavili. Poháry tady hrají taky čtyři týmy, ale začíná se většinou už v těch úplně prvních předkolech. A jak se ukazuje, není to vůbec nic snadného prokousat se třeba až do skupinové fáze. Většinou to dopadne tak, že se jim podaří jednou dvakrát postoupit, ale pak se vypadne, a proto tady koeficient zůstává nízký. To byl vlastně i případ Jagiellonie, když jsem přišel, tak jsme hned začínali v prvním předkole. Letos ani Legia, na kterou se spoléhají, nepostoupila do skupiny Evropské ligy, i když si v minulé sezóně zahrála i Ligu mistrů. Tohle nám Čechům docela závidí. Když jsem jim říkal, že letos půjde od nás mistr rovnou do základní skupiny Ligy mistrů, tak na to koukali s otevřenou pusou a nechtěli mi věřit.

V týmu je ale také hodně cizinců, včetně vás. V Česku se to po nákupech Sparty a Slavie hodně řešilo. Jestli je to správně a jak to může fungovat. Jak se na to dívají v Polsku?

Já to moc nemám s čím srovnávat. Je to moje první zahraniční zkušenost a moc jsem v tomto směru nevěděl, do čeho jdu. Přiznám se, že jsem z toho měl i trochu obavu. Byl jsem ale příjemně překvapený, jak skvěle tady kabina funguje, a jak rychle jsem si zvykl. O české šatně se pořád říká, že je specifická, ale tady je to skoro to samé. Trávíme spolu čas i mimo fotbal, chodí se na večeře, v létě byly nějaké grilovačky... Cizinců tady máme přitom opravdu hodně. V sestavě jsou třeba kolikrát jen tři Poláci, což je asi taky trochu k zamyšlení.



Úředním jazykem je polština? Nebo se vám cizincům nějak vychází vstříc?

Samozřejmě platí, že cizinci se musejí přizpůsobit. Na druhou stranu jsou tady Brazilci, kteří se asi polsky nikdy nenaučí, protože je to pro ně hrozně těžké. Když jim chce trenér něco konkrétního říct, tak to samozřejmě řekne anglicky. Ale jinak se dbá na to, aby se mluvilo polsky. Všichni cizinci mají nařízeno dvakrát až třikrát týdně chodit na polské lekce, aby znali aspoň základní slova. I já jsem to ze začátku absolvoval, ale pak když už viděli, že to docela zvládám, tak už jsem nemusel.

Dáváte už tedy rozhovory v polštině? A jak vám šlo učení? Jazyky jsou hodně podobné, i když se říká, že čím dál od českých hranic jste, tak je ta podobnost menší.

Je pravda, že když za mnou přijede někdo z Česka, tak mi říká, že tady těm místním vůbec nerozumí. Mě už to ale nepřijde. Jak jsem říkal, hned ze začátku nás často zvali spoluhráči k sobě domů. Hodně jsem toho odposlouchal, takže jsem se ani nemusel nijak zvlášť hodně učit. Postupně jsem se zapojoval a bylo to lepší a lepší. Jazyky jsou si opravdu dost podobné, i když je to občas trochu jinak poskládané. Rozhovory v polštině jsem tedy ze začátku odmítal, ale teď po zápase jsem už jsem první zvládl bez problémů.

Tím se zase vracíme k zápasu v Gliwicích, kde jste skóroval. Nastupujete nejčastěji pod hrotem jako desítka, přitom na kontě máte dva góly. Není to vlastně trochu málo na to, že hrajete v týmu, kterému se daří a je na špici?

To je docela přesná otázka. Samozřejmě tady toho ode mě čekají víc a chtějí větší produktivitu. Hlavně co se týká asistencí. To mi ten první půlrok určitě chybělo. Z Česka jsem byl zvyklý hrát pozici trochu níž. Tady hraju na desítce a abych řekl pravdu, byl jsem celkem překvapený, jak mi to sedlo. Tedy herně. Už na podzim jsem byl hodně často ve vápně a měl jsem hodně šancí. Mohl jsem mít úplně klidně na kontě už aspoň deset gólů. A to počítám opravdu jen stoprocentní šance. Měl jsem i trochu smůly. Dal jsem asi tři tyčky, břevno, brankář mi to jednou vyrazil dokonce hlavou. Nemohl jsem to strašně dlouho prolomit.

Přišla i nějaká deka?

Postupně jsem si na sebe samozřejmě i já sám vytvářel větší a větší tlak. Od klubu byl samozřejmě taky a byl na místě. Když jsem přicházel, tak jsem byl jejich největší nákup v historii. Kupovali mě s tím, že jim přinesu právě ty góly a asistence. Tak doufám, že teď už jsem to prolomil, nastartoval se a budu v tom pokračovat. Moc si přeji klubu pomoct v boji o titul co nejvíc.

Je polský titul to jediné, na co teď myslíte? Nebo ještě sníte o nějakém větším angažmá? Třeba někde, kde je víc teplo.

Když jsem sem přestupoval, tak jsem si říkal, že by to pro mě mohl být dobrý mezikrok. Po příchodu jsem však rychle zjistil, že to vůbec není tak lehké. Polská liga třeba nemá takový zvuk, ale kvalita tady je a prosadit se není snadné. Titul je teď samozřejmě ten nejbližší cíl. Nikdy jsem titul nevyhrál. Když jsem viděl, jak se tady slavilo to druhé místo. Jak kluci jezdili městem s autobusem bez střechy mezi fanoušky a podobně, tak bych si to hrozně přál zažít. A pak se uvidí. Smlouvu tady mám na čtyři roky. Když se bude dařit, tak možná nějaká nabídka přijde a bude to pro mě opravdu ten odrazový můstek. Věřím, že by to tady pro mě ještě nemusela být z hlediska celé kariéry konečná. Lehké to ale nebude, to je jasné.



Co národní tým? Debutoval jste už v roce 2012, poslední zápasy přidal před třemi lety. Teď hrajete na špici polské ligy. Jste tedy s někým v kontaktu?

V přímém kontaktu s nikým nejsem. Mám informace přes manažery, že nějaké sledování probíhá. Ale je to jen na mě. Je jasné, že z Jablonce, kde jsme hráli někde okolo desátého místa, nebyla šance na povolání moc velká. I to jsem si trochu sliboval od tohoto angažmá. Že když budu v týmu, který hraje v Polsku o titul a budu hrát dobře, tak bych mohl být pro trenéra téma a nějaká pozvánka by mohla přijít i sem. Tyhle ambice mám a budu dělat všechno proto, abych se do národního týmu vrátil. Reprezentace pro mě byla vždycky to nejvíc. Je mi ale jasné, že rozhodující budou hlavně moje výkony a že ty svoje statistiky potřebuju vylepšit.

Poslední otázka míří na víkendový čas české ligy. Stíháte ji z Polska sledovat? O Plzni se asi nemusíme bavit, tam se zdá být jasno. Ale jak vidíte šance Olomouce a Jablonce, za které jste také hrál?

Když se to nekříží s našimi zápasy, tak se vždycky v televizi dívám a už se těším, až to zase vypukne. O prvním místě je podle mě určitě rozhodnuto. Plzeň to má skvěle rozjeté a pohlídá si to. Sigmě budu přát, aby se udržela v první čtyřce. Hlavně trenéru Jílkovi ten úspěch moc přeju. Vždycky jsem říkal, že ho Sigma musí podržet, i když tam bylo období ve druhé lize, kdy se jí nedařilo. Zažil jsem ho v žácích i v dorostu a byl to jeden z nejlepších trenérů, který mě vedl. Sigmě se teď důvěra v něj začíná vracet. Kluci jsou delší dobu pospolu a na podzim hráli fantastický fotbal. No a co se týká Jablonce, tak i tam jsem s klukama v kontaktu a držím jim palce. Myslím si ale, že z ligy už to mají do Evropy hodně daleko, spíš se asi budou soustředit na pohár.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (100)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co znamena ta kerka tech kruhu na ruce, na druhe fotce? Je to ted nejaky velky hit.

Reagovat
Kepy_FCB

Aby vedel kam si vyhrnovat rukavy

Reagovat
Bakary3

Reagovat
smazaný uživatel

to je vodomer

Reagovat
kilobyte

Kam až se dostal do svojí přítelkyně.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Je to přinejmenším ubohé.

Reagovat
smazaný uživatel

co je ubohého na tom se potetovat jak se mu líbí?

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom ubohe? potetovat sa? mas vobec nejaku? nesud, kym nezazijes ... mozno mu to nieco symbolizije, boh vie, ... Ty sa staraj o svoje "ciste rucicky" a ostatnych nechaj na pokoji

Reagovat
smazaný uživatel

potrefene husy

Reagovat
REPLIKATOR

že je potetovaný blbec

Reagovat
scholes18

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz uz potetovat, tak poradne a ne tyhle hovna ktery nakreslilo decko z materinky. Je to fakt trapny...

Reagovat
Firkraag

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rufus

Reagovat
Kepy_FCB

Jaga

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux pro, slíbilo, že Malcolm může odejít po sezoně až si vybere klub, tp je sympatický gesto.. Ha chápu, že týmy nechtějí přijít o důležitěho hráče týmy, ale když ten hráč pro ně něco udělal a ten tým mu nemůže nabídnout růst, tak je lidské nechat ho za nějakou částku odejít.

Reagovat
smazaný uživatel

A sem to pises proc?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to má společnýho s Pospíšilem ?

Reagovat
Tigerinho

Malcom

Reagovat
Kang & Kodos

"Trávíme spolu čas i mimo fotbal, chodí se na večeře"

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
kilobyte

"v létě byly nějaké grilovačky" Měl by si hoch dávat bacha, takhle to vždycky začíná.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
Kucka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
LeonardoUžoa

Se snad poseru

Reagovat
Blasphemer

Bljaťstok

Reagovat
smazaný uživatel

Bjališťok

Reagovat
smazaný uživatel

V lete bych si ho umel predstavit v Baniku ...

Reagovat
smazaný uživatel

urcite pujde do druhe ligy omg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chces se vsadit ze banik sestoupi? vsadis na to barak?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych měl sázet barák? Nesázím obecně. Jen si myslím, že jsi idiot.

Reagovat
smazaný uživatel

Já sice svůj barák nemám, bydlím v pronajatém bytě, ale vsadím svoji starou, psa, ledvinu a koule.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ji to povím ty vole, to si piš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by k nám chodil?

Reagovat
smazaný uživatel

Posilit stred zalohy

Reagovat
sosna

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Spalovač šancí

Někteří máte tedy představy ...

Reagovat
Fabregas@ole

Já v Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli se bude Legii pomahat tak okate, jako v prvni jarnim kole, tak nemaji sanci.

Reagovat
Andis

Říká fanoušek týmu, kterému se nepomáhá ale vyloženě zajišťuje titul

Reagovat
smazaný uživatel

Tak titul ti můžou zajistit, když tě zvýhodňují oproti konkurentům. To se poslední roky v porovnání se Spartou říct nedá a letos se Slávkou taky ne...

Reagovat
smazaný uživatel

A jak to s tím souvisí?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

Reagovat
andrew96

Otec Abrahám

Reagovat
Briggus

Reagovat
smazaný uživatel

talent

Reagovat
negrles

Tyhle rozhovory jsou super.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

Je to fajn, aspon to trochu nahrazuje rozhovory na fotbal.idnes, tam dřív bejvalo rozhovoru s hracema nebo funkcionářema z prvni ligy, druhý ligy i třeba min sledovanyho zahraničí docela dost a teď už to skoro vymizelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos chodí na Jagu cca 10 000 lidí. 15 chodí na Legii nebo Wislu, přes 20 jen na Górnik.

Reagovat
Briggus

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro 4x větší než my, hokej nemají pořádně, tak to není zase takovej zázrak.

Reagovat
smazaný uživatel

To taky netvrdím, ale atmosféra je jinde, to se musí uznat, Baník nebo Slavia by patřili do průměru.

Reagovat
stas87

Ale maju basketbal ci hadzanu, volejbal...tii ludia chodi okrem futbau na tieto sporty a tam nemaju tragicku navstevnost. Nemam to teda overene, kolko presne tam chodi ale viem si predstavit, ze na Kielce v CL chodi plna hala.

Reagovat
Elliasson

A plus plochá dráha.

Reagovat
dinss

Přál bych mu aby se už naplno prosadil a udělal nějaký úspěch. Potenciál rozhodně má ale už měl být jinde než v Polsku...

Reagovat
Blasphemer

Kde se ten hype bere? Já sám jsem mu podlehl, když hrál ještě v Olomouci, kde nehorázně vyčníval, ale od té doby neukázal, že by měl na něco lepšího než na Česko nebo Polsko.

Reagovat
exse

První sezónu v Jablonci měl taky skvělou, ale je pravda, že od doby co hrál v Olomouci neudělal skoro žádnej progress, což je velká škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem v Polsku byl na stáži jako junior, v Polonii Warshava a velká zkušenost, fotbal se tam dělá jinak a líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Proto KSP zbankrotovalo a šlo do piče a teď hrají nějakou polo profi ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

To se stane, a to je pak o něčem jiném. Můj odkaz jsi nepochopil.

Reagovat
Kepy_FCB

Proto psonkum hraje klub v LM jednou za ctvrtstoleti?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mají zase v současnosti jednoznačně lepší nároďák s tím, že lepší je už nějakou dobu a ti hráči začínají s výchovou v Polsku, nepříjdou odněkud z Emerici. Liga bude asi srovnatelná pokud jde o kvalitu, jen se jim nedaří tolik prosazovat v pohárech, ale třeba Wisla Krakow byla dlouho v UEFĚ úspěšná a i další kluby se ukazovaly slušně.

Reagovat
lampas

Reagovat
smazaný uživatel

Nároďák nesouvisí s ligou. A to, že se nám v Evropě daří lépe není náhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal jeu nich sport číslo jedna jednoznačně, mají dobrý i volejbal nebo basket, ale to nejsou takové velké sporty, tak bych tomu i věřil. Navíc tým národní mají již delší dobu lepší.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Shevchenko

Polonia Warszawa vzor pro všechny české kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

V té době to bylo něco na úrovni juniorky rapidu Vídeň, ale co ti budu vykládat tohle když si nezažil tak nevíš.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

To kazdopadne, proto jsou polsky kluby jedny z nejbidnejsich v evrope..

Reagovat
smazaný uživatel

Warshava?Není to náhodou Warszawa?

Reagovat
smazaný uživatel

On tam byl na stáži

Reagovat
smazaný uživatel

Neplete si to s BEER SHEVOU?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možný, v tom souvětí má hodně zmatených výroků

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo proč již není na špici Wisla Kraków? Několik sezón v nultých letech hrála dobře v UEFĚ, byl to nejlepší polský tým té doby, jrálo tam nejvíc reprezentantů, pamatuji třeba Kosowskiho nebo Brozka, ci Zurawskiho s Zielinskim, všichni v jedné etapě.

Reagovat
Kepy_FCB

Maji v klubu vic cizincu nez Acs

Reagovat
smazaný uživatel

Špatná finanční situace, byli tam nějaké sankce. V Polsku to tak je ze na vrcholu se to hodně střídá a není tam kromě Legie nějaký dlouhodobě stabilní nejlepší tým.

Reagovat
REPLIKATOR

Na titul nemají šanci. Rozhodne se opět mezi Legií a Lechem.

Reagovat
smazaný uživatel

tak před 5-6 lety jsem si říkal, že Pospíšil nahradí Rosickýho v repre... to se úplně nepovedlo, ale určitě by měl ještě dostat šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, kdo všechno hraje za nároďák, třeba agenty prosazování hráči z lavičky ligového celku, tak proč ne on.

Reagovat
osobnostx

Zase to přehánění... průměrná návštěva v polské lize je okolo 9.600. Białystok má letos sice největší 17 000, ale průměr 9,800. rozhodně pravidelné žádných 15. na týmy na konci tabulky chodí 3-4 tisíce...na čtyřicetimilionovou zemi s poměrně velkými městy nic moc.

Reagovat
dave30

Tak u nich je to hlavně o počasí. Do konce října měli průměr kolem 12 tisíc a potom 3 zápasy asi 4000.

Reagovat
smazaný uživatel

Yaga

Reagovat
smazaný uživatel

Bialystok to straněním Legie bude mít těžké.

Reagovat
smazaný uživatel

Pospíšil podle mě na lepší tým nemá, může přestoupit jen do podobného, třeba někde na Kypr, do Turecka, ale ne do elity nebo do Rakouska.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele