Marin opět hostuje, tentokrát si ho vypůjčila Fiorentina

18.08.2014, 18:39
Aktuality
Marko Marin ani letos nebude bojovat o místo v sestavě Chelsea. Letošní sezónu stráví ve Fiorentině, která jej z londýnského celku získala na roční hostování. Smlouva však obsahuje také opci na případný odkup...

Hazard, Oscar, Willian, Schürrle nebo Salah - to je pro Marka Marina příliš silná konkurence. Manažer Chelsea José Mourinho s bývalým německým reprezentantem znovu nepočítá a nabídl jej k dalšímu hostování. Před Hannoverem a Besiktasem nakonec v boji o jeho služby zvítězila Fiorentina.

25letý záložník úspěšně prošel zdravotní prohlídkou a v nadcházející sezóně může pomoci "Fialkám" vybojovat vysněnou účast v Lize mistrů, která loni klubu z Florencie utekla o jedinou příčku. Kromě toho bude hájit barvy Fiorentiny ještě v Evropské lize a pokusí se stát nesmrtelným.

Jelikož triumfoval s Chelsea v roce 2013 i se Sevillou loni, může se stát prvním fotbalistou, který vyhraje evropský pohár ve třech různých klubech ve třech po sobě jdoucích sezónách.

Marin přestoupil do Chelsea před dvěma lety z Werderu Brémy, ale do sestavy proniknout nedokázal. Ve všech soutěžích odehrál pouhých 15 utkání a jen jednou - na půdě pražské Sparty v Evropské lize - odehrál více než hodinu. Proto byl na sezónu 2013/14 zapůjčen do Sevilly.

V nadcházející sezóně tak po Německu, Anglii a Španělsku vyzkouší už čtvrtou elitní evropskou soutěž. Ve Fiorentině by mohl nahradit Juana Cuadrada, který je spojován s několika velkokluby v čele s Manchesterem United a Barcelonou. Pokud se v Itálii prosadí, pravděpodobně tam bude i pokračovat - Fiorentina má možnost za 4,2 milionu liber ofenzivního univerzála odkoupit natrvalo.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (829)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele