Mané mění v Anglii dres, ze Southamptonu jde do Liverpoolu

28.06.2016, 13:27
Aktuality
Svou třetí letní posilu dnes oficiálně získal Liverpool. Ze Southamptonu na Anfield Road přichází senegalský útočník Sadio Mané, který podepsal smlouvu na pět sezon, opačným směrem zatím putuje 34 milionů liber...

Nejdražším přestupem v historii Liverpoolu je příchod Andyho Carrolla z Newcastlu za 35 milionů a Mané může být dražší, pokud se mu totiž bude dařit, dostane Southampton další dva miliony liber díky bonusům.

"Dnešek je velkým dnem a mám radost, že jsem podepsal s jedním z největších klubů v Evropě. Jedná se o klub, který vyhrál spoustu trofejí a má velkou historii," řekla nová akvizice Reds.

24letý Mané hrával za Southampton od začátku předloňské sezony, kdy si ho bývalý manažer Ronald Koeman přivedl za deset milionů liber ze Salzburgu. A Manému se dařilo, v 67 ligových zápasech nastřílel 21 gólů.

Mané není jediným hráčem, který v průběhu posledních dvou let přestoupil ze Southamptonu do Liverpoolu, po stejné trase totiž putovali i Adam Lallana, Dejan Lovren, Rickie Lambert a Nathaniel Clyne. Pro Liverpool představuje Senegalec třetí novou tvář pro novou sezonu, již před ním podepsali kontrakty Joel Matip a Loris Karius.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (1100)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele