MANCHESTER VYDŘEL BOD AŽ V ZÁVĚRU

22.02.2003, 19:56
Aktuality
Fotbalisté Manchesteru United se ve 28. kole anglické Premier League utkali s Boltonem. Prvním vzájemný duel těchto dvou týmů v této sezóně skončil senzačním vítezstvím Boltonu na Old Trafford a tak fanoušci domácího týmu očekávali, že by jejich tým mohl favorita porazit i tentokrát...

Po celou dobu zápasu byla hra spíše vyrovnaná, než aby si jeden z týmů vytvořil stálý tlak. Očekávání domácích fanoušků však naplnil v 61. minutě N'Gotty. Manchester, který před utkáním ztrácel na vedoucí Arsenal pouhé dva body, věděl, že případná prohra by mu hodně zkomplikovala cestu za titulem. Obrana Boltonu však odolávala tlaku "Red Devils" dobře. Trenér Sir Alex Ferguson však měl v ruce trumf v podobě asi nejlepšího náhradníka na světě - Nora Ole Gunnera Solkajsera. Ten minutu před koncem vstřelil gól a upravil tak výsledek na konečných 1:1. Na gólu měl ovšem lví podíl David Beckham, po jehož centru gól padl.

Vedoucí Arsenal sehrál zápas s Manchesterem City. Zápas se hrál v Manchesteru a ze strany domácího týmu se očekávaly především souboje Nicolase Anelky se zadáky londýnského celku. Zápas měl ovšem naprosto strhující úvod, když Arsenal po 20-ti minutách vedl 4:0. Postupně se trefili Bergkamp, Pires, Henry a Campbell. V 53. minutě se pak trefil ještě Vieira a bylo jasné, že Arsenal v Manchesteru body ztrácet nechce. Čestný gól domácích nakonec vstřelil v 87. minutě francouzký ostrostřelec Nicolas Anelka.

Další zajímvý zápas se hrál v Evertonu. Everton, kterému se letos extrémně daří, hrál doma proti Southamptonu. Předzápasové prognózy hovořili jasně - Everton by měl vyhrát. Ve 33. minutě ovšem domácí fanoušky rozesmutnil druhý nejlepší střelec anglické ligy Beattie. V závěru druhého poločasu se ale zrodil obrat, když v 83. a 90. minutě vstřelil dva góly Radzinsky. Everton si tak udržel páté místo před Charltonem.

Právě Charlton je dalším překvapením letošního ročníku anglické ligy. Dnes přivítal Aston Villu, kterou bez bětších problémů porazil 3:0. V dalším zápase se utkali londýnská Chelsea a Blackburn Rovers. I v tomto duelu hrál hlavní roli závěr. Až do 85. minuty ukazoval ukazatel skóre 0:0. V 86. minutě se však trefil bývalý hráč Manchesteru Utd. Dwight Yorke a dostal hosty do vedení. Chelsea pak hrála do plných a vsadila všchno na útok. To ovšem potrestal v 92. minutě Dunn a Blackburn tak vedl 2:0. To ale ještě nebyl konec, v 94. minutě se prosadila i Chelsea, když mířil přesně Hasselbaink. Pro Chelsea je to velká ztráta, bodově se na ni totiž dotáhl Everton a Chelsea je tak čtvrtá jen o skóre.

Další zápasy 28. kola anglické Premier League: Leeds - Newcastle 0:3, Sunderland - Middlesbrough 1:3. Zítra se kolo dohrává zápasy W.B.A. - West Ham Utd. a Birmingham - Liverpool.

Autor: Jan Werner

Komentáře (6)

Přidat komentář
Josifek

Nojo,tomu říkám štestí...Stejný štestí měl i Leverkusen,kterej dal gol v 90minutě a dokonce se trefil Jan Šimák!!!Leverkusen tak po dlouhý době získal tři body.

Reagovat
PJ

To neni štěstí, to je jistota jménem Solskjaer :-)

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten gol a prihravka Neuvilla Simakovi bola excelentna...

Reagovat
Josifek

Jo,to bylo dobrý

Reagovat
HOST*

Hrozný zápas. Ak bude Manutd takto strácať body môže sa s titulom rozlúčiť a to nielen v tejto sezóne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele