Manchester United to stihl a dokončil příchod kanonýra Falcaa

02.09.2014, 09:11
Aktuality
Radamel Falcao bude s definitivní platností minimálně ve zbytku sezóny hrát za Manchester United. Anglický klub v noci stačil dořešit všechny potřebné formality a dotáhl příchod kolumbijského kanonýra z AS Monako, se kterým se dohodl na hostování s opcí...

Rudí ďáblové za vypůjčení osmadvacetiletého útočníka zaplatí šest milionů liber a dalších 43,5 milion mohou poslat příští rok v létě, pokud se rozhodnou Falcaa angažovat na trvalý přestup.

Dvojnásobný vítěz a nejlepší střelec Evropské ligy odchází z Monaka po pouhé jedné sezóně s bilancí jedenácti branek ve dvaceti ligových zápasech. Knížecí klub ho loni vykoupil za šedesát milionů z Atlética Madrid, Falcao dříve střílel góly také za FC Porto a River Plate.

"Manchester United je největší klub na světě a je odhodlán se dostat zpět na vrchol. Těším se na spolupráci s Louisem van Gaalem, snad přispěji k týmovému úspěchu v tomto vzrušujícím období klubové historie," prohlásil pro klubový web Falcao, s jehož jménem byly v poslední srpnové dny spojovány i Real Madrid a Manchester City.

"Když je hráč takového kalibru k mání, tak je to příležitost, kterou si nesmíte nechat ujít," uvedl manažer Louis van Gaal, který místo v kádru uvolnil odchody Javiera Hernándeze do Realu Madrid a Dannyho Welbecka do londýnského Arsenalu. Falcao bude na Old Trafford nosit dres s číslem 9.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (780)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele