Manchester United oznámil příchod brankáře Romera

27.07.2015, 09:09
Aktuality
Do konce letního přestupního termínu zbývá pět týdnů a Manchester United stále netuší, zda v jeho kádru zůstane David De Gea. Anglický klub také proto přivedl jednu posilu mezi tyče, zdarma získal Sergia Romera...

"Musíme se na novou sezonu připravit i s hrozbou, že David De Gea odejde do Realu Madrid," zdůvodnil tento tah manažer Louis van Gaal.

28letý Romero do Evropy přišel před osmi lety, tehdy ho z Racingu vykoupil Alkmaar a Romero s ním získal nizozemský titul. Ještě více na sebe upozornil před rokem, kdy byl jednou z klíčových postav argentinské reprezentace během tažení světovým šampionátem. Ani výkony v Brazílii mu ovšem nezaručily místo v základní sestavě janovské Sampdorie, Jihoameričan proseděl většinu sezony na lavičce a po vypršení kontraktu se stal volným hráčem.

Romero na Old Trafford podepsal smlouvu na tři sezony a bude čekat, zda se stane týmovou jedničkou, nebo bude krýt záda De Geovi. Ten má kontrakt na poslední rok a hodně se mluví o jeho odchodu do Realu Madrid. V případě setrvání španělského reprezentanta Romero nahradí Víctora Valdése, který nezapadl do týmu a Van Gaala si poštval proti sobě ve chvíli, kdy odmítl nastoupit za rezervu.

"Konkurence je potřeba vždy. Když vidím, že nějaký hráč je lepší než někdo ze základní sestavy, měl by v dalším zápase nastoupit on," dodává Van Gaal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (648)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele