Manchester United dokončil příchod Dalota z Porta

06.06.2018, 16:24
Aktuality
Diogo Dalot bude svůj talent nadále rozvíjet v Manchesteru United. Teprve 19letý obránce se k Red Devils vydává z Porta, které za talentovaného zadáka vyinkasovalo 22 milionů eur...

Nevysoký krajní obránce je odchovancem Porta, kde prošel všemi mládežnickými výběry, stějně tak působil na všech reprezentačních úrovních, aktuálně je členem jednadvacítky.

Do prvního týmu úřadujícího portugalského šampiona se Dalot probojoval během jarní části, kdy nastoupil do šesti ligových utkání a jeden zápas přidal na poli Ligy mistrů.

Další starty za Porto však už nezapíše, neboť se za 22 milionů eur stěhuje do Anglie, kde se dohodl na pětileté spolupráci s Manchesterem United. "Příležitost odejít do největšího klubu na světě je něco, co jsem nemohl odmítnout," řekl ke svému novému působišti Dalot.

Mladý obránce by měl postupně nahradit kapitána Antonia Valenciu, který doposud neměl u "Rudých ďáblů" pořádnou konkurenci. "Ve své věkové kategorii je v Evropě nejlepší," vychválil novou posilu Mourinho. "Je to mimořádně talentovaný mladý obránce, který má všechny potřebné vlastnosti, aby se stal skvělým hráčem Manchesteru United," nepochybuje.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (447)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele