Manchester City dotáhl přestup Bernarda Silvy

26.05.2017, 20:55
Aktuality
Manchester City hlásí první velkou letní posilu, z Monaka získal portugalského ofenzivního záložníka Bernarda Silvu. Na účet francouzského mistra by za 22letého fotbalistu mělo přibýt 43 miliónů liber.

"Jsem teď v jednom z nejlepších týmů na světě," prohlásil Silva po oznámení přestupu. Netají se tím, že jedním z důvodů, proč se rozhodl přijmout nabídku z modré části Manchesteru, je trenér Pep Guardiola. "Když máte možnost hrát pod Guardiolou, samozřejmě neřeknete ne. Patří k nejlepším trenérům na světě, pokud není tím úplně nejlepším," dodal portugalský reprezentant.

Silva patřil v uplynulé sezóně k nejvytěžovanějším hráčům knížecího celku. V dresu Monaka nastoupil k 58 zápasům, včetně dvou proti City v Lize mistrů, dostal největší porci minut ze všech ofenzivních hráčů týmu. Připsal si jedenáct gólů a dvanáct asistencí.

Je produktem akademie lisabonské Benfiky, odkud jej Monaco před dvěma a půl lety získalo za necelých 16 miliónů eur. Nyní přestupuje za více než trojnásobek.

Autor: Petr Starý / bbc.co.uk

Komentáře (584)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele