Máme příliš úzký kádr, lamentuje Kovać

17.09.2018, 13:59
Aktuality
Do problémů se dostal mnichovský Bayern. Úřadující německý šampion přišel ve víkendovém utkání s Leverkusenem o další dva hráče, načež si kouč Niko Kovać stěžuje na úzký kádr...

Mužstvo ze Säbener Straße je zatím pod novým lodivodem, jenž dorazil z Frankfurtu, stoprocentní a skvělou formu potvrdilo i proti Leverkusenu, který porazilo poměrem 3:1.

Bavoři však ve zmíněném klání přišli o střelce otevírací branky Corentina Tolissa, jenž si přetrhl přední zkřížený vaz v koleni, přičemž nyní přijde o většinu letošní sezóny. Navíc s natrženým vazem v kotníku je nově na marodce ještě obránce Rafinha, jehož absence bude v řádu několika týdnů.

Kromě toho hned od úvodního ligového duelu s Hoffenheimem (3:1) je s přetrženými vazy v kotníku pro delší dobu vyřazený ještě Kingsley Coman a kouč Niko Kovać má proto při skládání sestavy značně omezené možnosti.

"Máme velmi úzký kádr," postěžoval si před utkáním Ligy mistrů s Benficou trenér Kovać, jemuž na dnešním tréninku chyběl také Franck Ribéry. Zkušeného harcovníka sužují bolesti žaludku.

Bayern si však za zmíněné potíže může z části sám, neboť před uzavřením přestupového okna nechal odejít Sebastiana Rudyho (Schalke) a Juana Bernata (PSG), už předtím navíc do Barcelony zamířil Arturo Vidal. FCB mělo proto již před startem sezóny k dispozici jenom 23 hráčů, což je nejméně z Bundesligy, kde třeba Kovačům bývalý zaměstnavatel Frankfurt disponuje 36 jmény na soupisce.

"Čeká nás hodně náročný program, který budeme muset zvládnout s menším počtem hráčů, což je samozřejmě nepříjemné," řekl Kovać, jehož tým během 17 dnů odehraje hned šest soutěžních vystoupení. Na některé posty přitom Mnichované vůbec nemají alternativu.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (58)

Přidat komentář
Losinho

Může si za to sám

Reagovat
Kluivert9

Jak by se teď Bernat hodil

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč ho pouštěli.

Reagovat
AndR

Hrál jak ponocný.

Reagovat
PavlíčeQ

Nehodil.

Reagovat
Kluivert9

Nemá kdo nastoupit a nehodil

Reagovat
smazaný uživatel

To vypadá na příliš tvrdou přípravu

Reagovat
stas87

To je zasa kravina. V BL budu na prvom mieste stale, mozno si sice na jesen nevytvori 15+ naskok na cele tabuky, ale o to nejde. Problem pre nich moze predstavovat len zapasy s Benficou o prve miesto v skupine ale ten kader aj bez Tolissa, Comana, Rafinhu alebo Riberyho ma väcsiu kvalitu a na tom prvom mieste skonci podla mna. Uz v priebehu jesene mozu pracovat na prichode dalsich hracov v zime a Kovac tak len komentuje aktualnu situaciu. Ich ciele v sezone to ani omylom neohrozi, len je to taka mensia neprijemnost uz v septembri.

Reagovat
cink

Co je jesen

Reagovat
Frantszek

podzim

Reagovat
Beči

Reagovat
Jardman

Reagovat
technecium

Jak by se ten Vidal a spol hodili. Škoda, že nepustili Thiaga, tak nabubřelýmu klubu jako je Bayern bych po těch nenažraných letech dopřál nějakou pořádnou krizi

Reagovat
vladino10

vidal..záloha je jediná rada kde problém nemame, James, javimar, thiago, sanches, Muller, Goretzka..

6 hráčov na 3 posty, vidal chýba asi najmenej..Rudy by sa možno ako pravý bek zišiel..

Reagovat
stas87

Nemoze dostat väcsi priestor Evina?

Reagovat
vladino10

Nejak sa to bude musieť riešiť a dúfam, že kovac nevyberie najhoršie možné riešenie a to také, že kimmich s alabom odohrajú všetko..

Teoreticky môže niekto z tej juniorky, v bundeslige by nám asi neublížilo ani keby bol mizerný a ako píšeš, z lm tiež nejako postúpime..ale ak sa pýtaš či na to v tej juniorke niekto má, tak odpoveď je asi taká, že v príprave hral tuším zápas alebo dva pravého obrancu dokonca Gnabry..nebol tam zlý, respektíve nemusel veľmi brániť, cize to fungovalo..ale to asi tiež nie je varianta keďže máme v kádri len tri krídla..

Prípadne nejaký presun zo zálohy na toho beka (sanches? ), kedysi nám takto núdzovo fungoval luiz gustavo a v dvoch troch zápasoch emre can..aj keď teraz čítam, že sa na tréningu zranil Leon, takže aj tu by mohol byť problém ak to bude dačo vážnejšie

Inak teda čo sa konkrétne juniorky týka tak sa k tomu zatiaľ nikto do médií nevyjadroval a v príprave z tých mladíkov nevyzeral nikto nejak extra zaujímavo ( v príprave som videl všetky zápasy, inak ale ten druhý tím nejak extra nesledujem) ten rozdiel keď bol na lopte hráč prvého tímu a hráč druhého bol markantný takmer pri každom dotyku..ako hovorím, kovac tam radšej do obrany postavil gnabryho..

Reagovat
db18

Reagovat
ADM

O to viac bije do očí, že ste neboli schopný (a ani ochotný?) zohnať ten zvyšok, keď práve so záložníkmi je to na trhu momentálne asi najťažšie..

Reagovat
vladino10

neviem, preco?

ja mam skor opacny pocit, k vsetkym tym zaloznikom sme sa dostali celkom jednoducho

Goretzka free, James s Tolissom za drobne, Thiago tiez v podstate..a to sa este spekulovalo o Meyerovi a myslim, ze ak by sme ho chceli, tak by bol u nas tiez..aj s keitom nas spajali, ten vyzera v poole tiez celkom dobre..to sme este pradavno pustili emreho cana napr, tiez kvalitneho luiza gustava..

podla mna je kvalitnych zaloznikov dost, skor by som povedal, ze napr barcelone to s nimi nie uplne funguje (ale videl som len malo zapasov, kludne ma oprav)..dost zavisi od trenera- nam zaloha napriklad pod ancelottim nefungovala vobec, hraci vyzerali ako mantaci, pod guardiolom bola skvela na lopte, ale robila chyby smerom dozadu..potom dosiel heynckes a postupne to zacalo dostavat tvar, aj tolisso ku koncu sezony zacinal byt fajn na rozdiel od zaciatkov..a teraz (jop, sice iba po 3 zapasoch, mozno je este skoro hovorit) to vyzera, ze nech tam kovac postavi hocikoho, tak to funguje..goretzka uz ma gol, james tiez, tolisso takisto, dlhodobo nevyrazny muller dva..

a co sa zvysku tyka- chyba nam jeden krajny obranca, podla mna vyslovene samovrazda ist do sezony s troma krajnymi bekmi a s vedomim, ze alaba je nachylny na zranenia..aj ked sme s troma aj pol krajnymi hrali v zasade aj minulu sezonu, bernat bol hrac na bundesligu kde netreba branit, v LM nepouzitelny..

ofenzivnych kridelnikov mame styroch- Coman, RIbery, Robben lazari, Gnabry bol tiez polovicu minulej sezony zraneny, takze za normalnych okolnosti ok, ale vzladom na vek a zdravie hracov nic moc..Coman hned mimo- prave preto dufam, ze si polovicu sezony odpocinie a jar potiahne celu, nase naj kridlo momentalne..Robben minulu sezonu nic moc, teraz ale vyzera ze nabral druhy dych, Ribery minulu sezonu tiez do februara nic moc, potom sa zrazu vybicoval do top formy..no a v lete pride davies- vraj do prveho timu, ak by cistou nahodou vyletel hore tak nahle ako coman tak sme v pohode aj tu..

teoreticky este moze problem vzniknut na stoperovi- boateng nachylny na zranenia, ale tak mame styroch stoperov aj s javimarom, tak tam by sa to dalo vyskladat..plus v bl sa minuly rok dobre javil Lukas Mai..

suma sumarum tlacia nas dva posty, kridelny obranca na lavicku sa v zime bude dat v pohode vyriesit myslim, inak jesen prezijeme v BL a aj v LM je dobra skupina..ak v zime pride jeden hrac na tento post tak sme ok..

no a kridlo v zime asi nekupime, tam je snaha nahradit do buducna robbena s riberym a to proste v zime nevybavis..a ak, tak aj tak nebude moct hrat LM..takze budeme potrebovat trochu stastia, aby sme mali zdrave aspon 3 kridla (a aby mal aspon jeden z R+R top formu na jar ako ribery minulu sezonu), pripadne dufat vo vyhru v loterii- cize v to, ze sa z daviesa stane zazrak..ale realne budem rad ak dostane vobec nejake minutky v BL..

a ci sme neboli schopni? podla mna sa na prestupovom trhu javime celkom suverenne, ked mame zaujem o nemca tak nam malokedy unikne, myslim si, ze ak by sme niekoho chceli tak ho mame..o to je vtipnejsie, ze ta snaha nejako riesit tu ofenzivu je nulova a snaha nahradit R+R tiez viazne, lebo v zasade to co sa tu pise vedeli mnohi fanusikovia uz davno..

Reagovat
smazaný uživatel

... ještě dříve potom do Barcelony zamířil Arturo Vidal.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to v poradku, "potom" zde znamenalo ekvivalent "pak" ve smyslu "krome jineho".

Reagovat
smazaný uživatel

Ja viem, len to znie blbo podlahy mňa.

Reagovat
jv

Přesně, zpětně jsem to ale trošku upravil.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tim uz si definitivne predesel jakekoliv abstraktni nejasnosti.

Reagovat
Bastaron

To je opravdu nečekané.

Reagovat
Grahf

Tak nech si vezmú niekoho z juniorky ne, však ligu vyhrajú aj s rezervou.

Reagovat
Mönchengladbach

Přestupák Bajernu jsem opravdu nepochopil. Ale mají štěstí, že jim v LM nalosovali skupinu EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč ho nerozšířil dokud byla možnost?

Reagovat
Frantszek

a brečel by pak kvůli čemu?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lifted

Tak jako pokud si 3 hráči přetrhnou vazy už v září, tak si myslím, že by měl problém každý TOP team to pak nějak slušně poskládat.

Reagovat
Frantszek

Myslíš Ribery, Roben a Martinez?

Reagovat
Giginek

ty to jeste ceka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

traja hraci maju fakticky identicke zranenie...cize bud kovac alebo kondicny trener si asi idu kokain ked su taki premotivovani...som v soku ze aj takyto profesionali nechapu ze extremna zataz v kratkej dobe prinasa vazne zdravotne problemy...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vsichni (krome vedeni) jsme tuhle situaci očekávali uz pred sezonou..tady se nam to vraci a dobre nam tak.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Uwe háže buly

Tak dejte po letech zase šanci někomu z odchovanců čuráci..

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Káder je úplne v pohode, len to množstvo zranení a obzvlášť tých dlhodobého charakteru je v Mníchove v posledných rokoch alarmujúce a myslím si, že už to nemôže byť náhoda ani smola. Niekde robia v Bayerne chybu a mali by prísť nato, kde.

Chybou bolo predávať Bernata bez toho, aby prišla náhrada. Bayern mohol kúpiť nejakého univerzálneho obrancu, ktorý by zvládol pokryť ľavú stranu aj stred obrany a bolo by po probléme. Záloha je v pohode a ofenzíva takisto. Taktiež by bolo konečne načase dať šancu niektorému mladíkovi z juniorky alebo rezervy. Netuším, prečo nevytiahnu hore toho Batistu Meiera, ktorý vyzerá na veľký talent a kľudne by mohol pozbierať nejaké minúty v BL namiesto Comana.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Eichel

Mohli vziať Pavarda.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rich

A to si jako až teď stěžuje jo? Na začátku sezóny tvrdil, jak má široký kádr a že nebude potřeba posilovat.

Pokud se jedná o zranění, tak je to problém. Nejdřív Coman a teď Tolisso a Rafinha. No Bayern nemá pořádnou náhradu za Comana a Rafinhu. Tolisso je výborný hráč, ale místo něho může hrát Goretzka, James nebo Sanchez. Koukal jsem, že článek a někteří tvrdí, že si za to Bayern může sám a s tím rozhodně nesouhlasím, bylo dobře, že odešli hráči, co odešli. Vidal byl už pomalý a klíčové zápasy nezvládal, Rudy byl dobrý akorát jako náhradník na lavičku a popřípadě do zápasu Bundesligy, jinak byl strašný. A Bernat? Ten nikdy neměl, co v Bayernu dělat, nikdy se nedokázal prosadit a v klíčových zápasech byl nepoužitelný.

Jednoduše řečeno, Bayern by měl vzít z rezervy mladé hráče na posty Alaby, Kimmicha a Comana a vyzkoušet je, přeci jenom rezerva Bayernu má své kvality a mohla by přinést nové hráče do budoucna. Popřípadě pak v zimním přestupovém kole koupit nějaký hráče nebo dojednat hostování.

Reagovat
Ferragamo7

Rich-dovolím si oponovať,to práve Rafinha už nemá v Bayerne dávno čo hľadať,už sa ho mali zbaviť pred 3-4 rokmi.Jediné čo mu ide skvele,sú malé domov brankárovi a pomáhanie si rukami v každom súboji v ktorom rýchlostne nestíha,čím vyrába zbytočné štandardky.Vidal bol oproti nemu PÁN SUPER FUTBALISTA.Ale možno nepozeráme tie isté zápasy,pretože napísať,že Bayern nemá náhradu za tak vydýchaného hráča akým je Rafinha ...hmm.A to už opomeniem fakt,že Vidal zo svojho postu,dal vlani 6 či 7 gólov.Čo sa týka Rudyho a Bernata,tak to s tebou súhlasím do bodky,to boli úpne omyly a zbytočné nákupy.Čím dlhšie bude tento brazílsky pihík zranený,tým lepšie pre Bayern.Za tým si stojím -doslova.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
vladino10

Tak mi ešte povedz kto teraz na tom kraji obrany bude hrať aj bude potrebovať alaba oddych.. Lebo áno, napísal si tu veľmi múdro že je blbosť že Bayern nemá náhradu za tak vydychaneho hráča ako rafinha, len si akosi zabudol napísať kto tou náhradou je

Reagovat
Rich

Tvůj názor respektuji. Já to myslel tak, že když je zraněný Rafinha, tak nikdo nebude moc naskočit místo Alaby nebo Kimmich. Pokud se jedná o mě, tak bych si přál, aby šanci dostal někdo z mladých hráčů, z rezervy. Jinak s názorem na Rafinhu souhlasím, akorát bohužel teď se to moc nehodí to jeho zranění.

Jinak já Vidala nikdy neměl rád, ano dával góly a i asistence měl, ale jinak to byl hráč na baterky, v klíčových zápasech ztrácel nervy a jako fanouška mě fakt nebavilo čekat, kdy dostane druhou žlutou, protože se nedokáže mírnit. A jinak poslední zápasy minulou sezonu pod Juppem nebyl zase tak dobrý a hlavně ve středu byl pomalý, zatím si zase stojím já... Za mě jsem rád, že přišel Goretzka, perfektně ho nahradí a je mnohem lepší.

Ber to takhle Rudy byl omyl, ale přišel zdarma, teď ho Bayern prodal za slušnou cenu.

Reagovat
Ferragamo7

Ahááá,ak už rozumiem,ako si to myslel,prišlo k nedorozumeniu,ja som to pochopil tak,že Rafinha je nenahraditeľný Vidal mal niekedy dosť hysterický prejav na trávniku,ale u neho človek kvitoval,že ide naplno s vervou,aj keď niekedy to už bolo kontraproduktívne.Goretzka je fajn,súhlasím,som rád že je v Bayerne.

Reagovat
smazaný uživatel

Kovac, nech da šancu nejakému mlademu a nech nevyplakava, zranenia Comana a Rafinhu boli po surových fauloch. Tolisso mal smolu. Do zimy vydržíme a potom sa uvidí, či bude treba posilniť...

Reagovat
smazaný uživatel

Ako keby aj tak nevyhrali ligu a ligový pohár

Reagovat
vladino10

pohar sme nevyhrali posledne dva roky ak ma pamat neklame

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj , moja chyba, ale chcel som tým povedať že v Nemecku ajtak nemajú konkurenciu

Reagovat
vladino10

Hoeness: včera bol káder príliš široký a dnes je už úzky? Prestaňte meniť názory zo dňa na deň, káder je dostatočne široký..stále hráme s jedenástimi mužmi..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele