Malá francouzská revoluce v Birminghamu

29.07.2015, 08:40
Profily, historie
Ještě nedávno bylo hlavní přestupovou stanicí kvalitních hráčů z Ligue 1 zejména severoanglické Newcastle, letos se ale poměry změnily - primát ve 'výlovu' talentovaných "Francouzů" tentokrát drží jiný tradiční klub Premier League, Aston Villa, jejíž barvy budou od nové sezony oblékat Jordan Ayew, Idrissa Guéyé a Jordan Amavi. Na co se mohou její fanoušci připravit?

Hrdí Villans balancovali loni na hranici sestupu a letos to rozhodně budou chtít napravit, čemuž napovídají i cenovky všech tří borců - zatímco totiž většinou je Ligue 1 brána jako soutěž, v níž se dá nakoupit levně a kvalitně (a taky ve velkém, neboť za těch pár drobných ani případný neúspěch tolik nebolí), management birminghamského klubu zalovit v kasičce poměrně hluboko a vysázel za francouzské posily dohromady zhruba 32 milionů eur. Nejvyšší částka přistála v Lorientu za Ayewa (cca 12 milionů), Nice prodalo Amaviho za 11 a Lille si za Guéyého řeklo o 9. První dva podepsali smlouvy do roku 2020, ta Guéyého je o rok kratší, ale její součástí je i opce na jednu další sezonu.

V rámci evropského trhu to jsou rozumné ceny: ačkoliv nejstaršímu Guéyému je teprve 25 let, všichni tři patřili loni v Ligue 1 k osvědčeným, vysoce hodnoceným jménům. Největší pozornost i za hranicemi Francie na sebe nejspíše strhnul ghanský reprezentační forvard, jehož profilem tedy toto krátké představení můžeme začít..


Jordan Ayew (23 let, útočník)

Dvacátý čtvrtý duben 2015 se do paměti fanoušků Marseille zapsal černým písmem - hrdé Olympique tehdy před vlastními tribunami prohrálo s Lorientem, bojujícím o holý život, potupně 3:5, vyklidilo tak pozice zajišťující start v Lize mistrů a přinutilo kouče Marcela Bielsu definitivně upustit od experimentálního rozestavení se třemi stopery a jediným středním záložníkem. Jordan Ayew si tehdy konečně užíval slávy, kterou mu prorokovali už coby osmnáctiletému zelenáči v juniorce (sic!) Marseille: dal dva góly, přidal asistenci a jeho obličej následující den zdobil stránky všech francouzských sportovních periodik.

Snad za to může jeho jméno a příbuzenský vztah s jedněmi z největších hrdinů ghanské fotbalové historie (vedle otce Abedi Pelého sem zřejmě můžeme počítat i staršího bratra Andrého), snad jeho pověstná mrštnost a výtečný dribbling, nicméně mladý Jordan přitahuje pozornost už dlouho - Lorient za něj loni v létě vysázel celé 4 miliony eur, což je na jeho poměry obrovská částka. A ačkoliv se loňská sezona (spolu s předcházejícím jarem, kde z Marseille hostoval v Sochaux) dá z jeho strany považovat za průlomovou, málokdo pochybuje o tom, že jeho strop leží ještě mnohem výše. Proti bývalému klubu jej jistě ukázal, konzistence výkonů mu ale zatím dělá viditelné problémy.

Aston Villa dostala za své peníze talentovaného, mimořádně pohyblivého šutéra, který sice neobstojí při držení míče ve vápně či hře hlavou, zato ale rád a často střílí, chodí si pro velké množství faulů a s míčem na noze se dokáže protáhnout i těmi nejužšími skulinkami. Sice by potřeboval zpřesnit mušku - fanoušci Lorientu dosvědčí, rozjezd loňské sezony byl z jeho strany v tomto ohledu dost frustrující - jinak je ale jeho produktivita solidní, jak dokládá jeho loňských dvanáct branek, a nijak nestrádá ani v technice (sedm asistencí). Navíc má mladý Ayew cenné zkušenosti z reprezentace (28 zápasů!), kromě hrotu zaskočí v případě potřeby i na pravém křídle (či přes nohu na levém) a nechybí mu ona tolik potřebná zdravá drzost.

Zpočátku asi bude vyžadovat určitou trpělivost; jestli je jeho kariéra zatím v něčem pravidelná, jsou to pomalé začátky podzimů. Loni toto období 'zastřelování' nicméně prolomil relativně brzy, na přelomu října a listopadu, načež v devíti zápasech pěti brankami a čtyřmi asistencemi (1+1 při klíčové výhře v Toulouse) prakticky sám vytáhl Lorient z poslední na patnáctou příčku.


Idrissa Guéyé (25 let, střední záložník)

Hubený Senegalec je ze všech tří nových akvizic určitě tou nejprověřenější. Celou dosavadní kariéru sice strávil v Lille, které jej do velkého fotbalu přivedlo, francouzsko-belgické hranice ale opouští s bilancí 176 odehraných zápasů - to znamená pravidelná ligová základní sestava od roku 2012, plus evropské poháry, a připočítat můžeme i 18 reprezentačních startů. Jistě dostatek času hráče dobře odhadnout a promyslet si, jestli se jeho angažmá vyplatí. Sám Guéyé je přesvědčen, že ano; zajímalo se o něj Marseille, on ale po dlouhém rozhovoru se zástupci Villy, při němž mu mělo být přislíbeno místo na pravém kraji zálohy ve formaci 4-3-3, zvolil Premier League.

Guéyé není žádným mohutným, silovým defenzivním štítem; narostl pouze do 174 centimetrů a na nějaké přetlačování uprostřed hřiště si moc netroufá. Zato ale parádně kontroluje tempo hry krátkými přihrávkami, neztrácí důležité míče a kromě ukázkového pokrytí balonu jej umí i vyvézt a založit útok z hloubi pole. Vedle vysoké úspěšnosti přihrávek (loni přes 86 procent, ač je nutno vzít v úvahu, že v lilleském 4-3-1-2 nebýval na RCM pod bůhvíjakým tlakem) vyniká i elegantní, úspornou hrou, díky níž není náchylný k faulům. Soustředěnost a zodpovědnost z něj na hřišti přímo vyzařují, vyniká v čtení hry a nebojí se dobře načasovaných obranných zákroků (ve skutečnosti má průměr přes 3 úspěšné pokusy na utkání, aniž by přitom musel s někým 'zápasit').

Loňská sezona navíc ukázala, že umí být přínosem i v ofenzivní fázi - ve svém formativním období se soustředil spíše na nalezení ideální pozice (původně začínal jako ofenzivní záložník, hrál ale i přímo pod stopery) a často působil jako takový rozlétáný 'plašan', jakmile se ale usadil, získal sebevědomí a srovnal dlouhodobou výkonnost, časem přišly i první nadějné střelecké pokusy. Loni takto nastřílel čtyři góly a přidal tři asistence, což na klasického středního záložníka, který navíc nikdy neuměl pořádně centrovat, není vůbec špatné. Skok z dobře známého prostředí do anglické 'džungle' sice jistě bude náročný, Guéyé ale po loňsku působí dojmem akorát vyzrálého mladého hráče, odcházejícího v pravý čas.


obrázek
(avfc.co.uk)


Jordan Amavi (21 let, levý bek)

Jediný levák na tomto seznamu je mezi novými posilami Villy zároveň největší neznámou i nejvíce vzrušujícím prospektem - alespoň tedy pro ty, kteří loni sledovali Ligue 1 a prakticky unisono jej označili za nejlepšího levého beka celého ročníku. Shrneme-li jeho výkony od prvního do posledního kola, můžeme konstatovat, že naposledy měl takto skvělou sezonu na tomto postu snad Benoit Trémoulinas kdysi v Blancově mistrovském Bordeaux. Čekalo se, jestli si o místo v národním týmu řekne Digne nebo Kurzawa, a mezitím oba dva zastínil neznámý mladíček z Nice.

Amavi pronikl do prvního týmu Les Aiglons teprve předloni, jako znouzectnost během zranění tehdejší jedničky Thimothée Kolodziejczaka, zahrál ale výborně a od léta 2014 už byl plnohodnotným profesionálem a jasnou jedničkou na tento choulostivý, Claude Puelem nesmírně důkladně využívaný post. Třicet šest odehraných zápasů a konstantně vysoká hodnocení hovoří za vše. O jeho talentu se sice vědělo už dříve (Francii reprezentuje od svých sedmnácti let), ale takhle raketový vzestup nečekal opravdu nikdo.

Co dělá z Amaviho tolik zajímavého hráče je jeho docela neobvyklý styl - na rozdíl od jiných mladých beků totiž nespoléhá primárně na bleskurychlé výlety na soupeřovu polovinu. Ne že by je nedělal; naopak, jeho náběhy přes několik desítek metrů tvořily loni integrální součást taktiky Nice; jeho největší přednost ale leží v defenzivní fázi. Má v hlavě zakódováno, že jeho úkolem je v první řadě odzbrojit soupeře a až potom vyrážet dopředu, což je něco, co třeba Lucasi Dignemu dosud chybí (a proto taky je v PSG stále dvojkou i za stárnoucím Maxwellem). Co více, toto odzbrojování vypadá v jeho podání jako ta nejjednodušší věc na světě: Křídelní hráč postupuje směrem k vápnu, když se proti němu zničehonic objeví na centimetr přesně postavený bek a míč mu jednoduše sebere.

Tento vzácný, nesmírně cenný druh jakési vnitřní fotbalové inteligence je Amaviho velkým trumfem. Jistě má i řadu slabin - nezkušenost, občasná nekonzistence, či na beka velmi limitující neschopnost přesně centrovat (snaží se o to velmi často, za loňský rok však nezaznamenal jedinou asistenci) - to jsou ale všechno věci, u nichž se dá předpokládat, že budou s přibývajícími léty mizet. Navíc Nice od odchodu Daría Cvitanicha ani nehraje na klasickou devítku, takže Amaviho neproduktivitu lze omluvit i takto. Alassane Pléa ani Alexy Bosetti opravdu nejsou hráči, kteří by byli schopni ve vápně hlavičkovat. Ironicky na rozdíl právě od Amaviho, jenž takto zavěsil loni čtyřikrát (jeho výskok je na 176 centimetrů vysokého hráče obdivuhodný).

Ve Ville by udělali nejlépe, kdyby mu nejprve dali za úkol zůstávat spíše vzadu a zvykat si na odlišné tempo anglické nejvyšší soutěže; takto může nejlépe vybrousit své už tak neuvěřitelně vyzrálé čtení hry, a třeba i zapracovat na lepším tahání za záchrannou brzdu (loni 11 žlutých karet). V uplynulé sezoně obral soupeře o míč v průměru téměř pětkrát za zápas, a jelikož navíc umí dávat balon včas od nohy (respektive se to velice rychle naučil), bude asi nejlepší zpočátku se soustředit právě na obranu. Zapsat se v Premier League hned zkraje kariéry coby klasický 'lajnový expres' s nepřesným centrem by u tak pronikavého talentu byla obrovská škoda. Je třeba být maximálně opatrný. Stále totiž přetrvává nepříjemný pocit, že Amavi změnil prostředí příliš brzy.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (224)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ayew a Gueye nie su Francuzi Dominik, nie kazdy cierny hrac hrajuci vo Francuzsku je Francuz

Reagovat
domingo

No a predstav si ze Amavi ma myslim i tozske obcanstvi

Jsou vsichni z Ligue 1, to snad kazdymu dojde.

Reagovat
smazaný uživatel

uz je to v uvodzovkach

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

no co, mal tam napisane Francouzu bez uvodzoviek

Reagovat
domingo

To je pravda no, promin

Reagovat
vlastik

ukřižovat

Reagovat
smazaný uživatel

Btw Kozák ve včerejším přáteláku 2 góly

http://www.avfc.co.uk/page/NewsDetail/0,,10265~4895205,00.html

Reagovat
smazaný uživatel

letos útočník číslo 1

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes ma podpisat Adebayor a vraj aj Berbatov

Reagovat
smazaný uživatel

Berbatov?!

Reagovat
smazaný uživatel

V Anglicku sa piše že sa Berba už dohodol na podmienkach zmluvy

Reagovat
smazaný uživatel

wow ze tam bol nejaky Benteke si nikto ani nevsimne

Reagovat
smazaný uživatel

Asi hej. A ešte včera proti Wolves bol na tribune Sergi Darder s Malagi

Reagovat
smazaný uživatel

wow, třeba konečně nezbude místo na Westwooda

Reagovat
smazaný uživatel

Ta dřina stála za to

Reagovat
smazaný uživatel

Okore je zraněný?

Reagovat
smazaný uživatel

A to ještě přijde minimálně Veretout.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by AV posílila parádně.

Reagovat
smazaný uživatel

To je parádní hráč.

Reagovat
Rarášek

Do AV?

Reagovat
smazaný uživatel

A to má prísť ešte Wengerou ciel Veretout za 10 mega

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Counter
Reagovat
Busby babes

kouknu doma. vypada to dobre.

Reagovat
Counter

To tvoje taky, časem to určitě pročtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Aranguiz nakonec do Leverkusenu? Za něj si budeme ještě dobře tukat na čelo. Přátelaky jasně ukazují že ten střed není prostě dobrý. A on se mi poslední 3 reprezentace akce líbí víc než Vidal a byl by za půlku... Ach jo. Ramirese i Mikela jsem měl poměrně rád ale už nevím co by nám dali. Tohle chtělo změnu minimálně v jednom z nich.

Snad se alespoň trochu vylepší další slabina v obraně a přijde Stones. Nedejbože se zranit Matic nebo Fabregas tak nám tu zálohu soupeři oplatí penisem přes ksicht ještě na podzim.

Reagovat
Miguel19

K čemu nám jako bude Stones? My okamžitě potřebujeme levého beka...

Reagovat
smazaný uživatel

S levým bekem samozřejmě počítám. Doufám že i vedení. Ach jo přijdu si jako kolovratek, ale napíšu to klidně popáté no.... Obrana nebyla ke konci sezóny ani teď v přípravě fakt dobrá. Aktuálně máme do obrany 5 hráčů! S LB 6! A to je sakra málo do tak nabité sezóny. Loňska sezóna byla z hlediska zranění anomálie a hádám že už se to opakovat nebude. 3 členům základu je nad 30. Terry absolutně netušíme jestli odehraje v jeho věku další špičkovou sezónu. Napravo není rozumná alternativa za Ivanoviče, Stones umí i tam. Fakt musí 7. obránce přijít. Asi by se našel i někdo lepší než Stones ale jestli se reálné o nikoho jiného nezajímá mě není co řešit.

Reagovat
Miguel19

S Mourinhovo rotací v obraně je příchod dalšího mladého, nadějného a předraženého stopera kravina.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele s tímhle moc nesouhlasím Cahilla se Zoumy rotoval dostatečně . Luis tam měl 26 zápasů to je teda víc než dost na to že měl do možná top beka PL hodně daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

A čo Aké?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak taky nestál 6 ale 15 Bayer..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Paris Saint-Germain have bid £28.5 million for Angel Di Maria. Manchester United will be hoping to recoup a sizeable chunk more than that offer though, having signed the Argentine for £60m.

Source: The Guardian

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli je na marketu za tuhle cenu tak bych za něj Edovi poslal 35 být Mourinha. Ne že bychom ho extra potřebovali.... Ale tohle pod cenou je. Z pohledu United byla kravina ho kupovat a ještě většíby byla ho ppoustet pod 40 45 mega

Reagovat
Infernoqt

je to směšný, nehledě na to, že PK potřebujeme a obránce taky

i kdyby sám řekl, že chce odejít, tak by ho Ed pod cenu neměl pustit

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

To už je sága toto, o víkendu psali že to v pondělí uzavřou, včera sem četl že až příští týden, no nevím, nakonec to dopadne tak že se tomu ADM všemu vysměje a řekne že nikdy s nikým nejednal

Reagovat
Busby babes

no hele mel prestoupit na jisto uz minulej tyden, pak v patek, pak o vikendu, pak behem pondelka, ted je to do konce tydne... novinari absolutne netusi, takze pochybuju ze tusi neco o castce.

Reagovat
smazaný uživatel

Louis van Gaal said to Ed Woodward: "Thomas Muller is my desired player number one." [@cfbayern]

Reagovat
smazaný uživatel

No tfuj.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Understand Liverpool U21s squad for tonight's game with #ChesterFC will include some first-teamers. Will be interesting to see who.

Mohl by si zahrát Firmino s Bentekem.

Reagovat
vladis271

o kolkej sa hrá?

Reagovat
vladis271

Jordan Veretout

čo o ňom vieme?

Reagovat
jv

Očividně toho moc nevíte, když se ptáš.

Reagovat
domingo

O tom jsem psal celej clanek uz nejakou dobu zpatky. Vicemene je to klasicky DLP, naprosto klicovej pro hru Nantes, vyborna kopaci technika, standardky, nejvetsi problem byl v tom ze byl jejich nejlepsi DM, CM i AM, takze hral tak nejak vsechno a obcas tak logicky trpel jakousi premotivovanosti, "rozlitanosti". Velkej talent, kterej se musi ASAP posunout nekam dal. Typove je to regista, schopnej tvurce do stredu zalohy k silnymu DM.

Reagovat
vladis271

hm... schopný zahrať DM. Ok, toho bereme.

Reagovat
domingo

Ale jestli ho donutis tacklit a nenechas tvorit hru, tak ho A) zabijes a B) poznas, ze je to docela prase

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Podle tveho popisu to vypada na jednoho z nejlepsich hracu sveta

Reagovat
domingo

?

Odkdy je nejlepsi hrac Nantes synonymem pro jednoho z nejlepsich hracu sveta

Urcite je to jedno z nejlepsich CM ve Francii a ujistuju te, ze nejsem sam, kdo si to mysli.

Reagovat
smazaný uživatel

pls

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co je DLP? Dual penetration?

Reagovat
tomasinho

Deep lying playmaker

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá, takže poslední střípek do naší mozaiky

I když by to chtělo ještě minimálně jeden střípek jménem Sagna vyměnit.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/ManUtd/status/626218987542544385

Peknej gol. sice jen trenink, ale i tak.

Reagovat
Zaschrona

Berbatov do Villy?

Reagovat
smazaný uživatel

bola by to bomba no

Reagovat
Zaschrona

Jestli to klapne a budou hrat na dva utocniky... Adebayor - Berbatov ... wow

Reagovat
smazaný uživatel

Kde si můžu vsadit že dá víc gólů jak Benzeke letos?

Reagovat
smazaný uživatel

Benzeke lol

Reagovat
Busby babes

na stejnem miste, kde si muzes vsadit, ze da vic golu nez Falcao.

Reagovat
smazaný uživatel

Falco je mi nějak u zadku no.

Reagovat
smazaný uživatel

Jordan Ayew da viac golov ako Benteke

Reagovat
smazaný uživatel

konečne niekto normalny

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Swarley

může být

Reagovat
Lacko_Boh

prosim

Reagovat
CHONG

Manchester United se cítí zrazen přístupem obránce Sergia Ramose, který se dohodl na nové smlouvě v Realu Madrid. (Daily Star)

Reagovat
Swarley

heh, co? jsme ho nikdy nechtěli

Reagovat
Lacko_Boh

Sergio Who?

Reagovat
CHONG

On k vám zase nikdy nechtěl, takže všichni jsou šťastní

Reagovat
vladis271

deluded MU

Reagovat
smazaný uživatel

a Daily Star to vypatrali ach Tomas, niekedy si mimo

Reagovat
kubys

Reagovat
r.mrazik

....

Reagovat
iamek

Daily Star . Chongovina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Nj, Madridista, nulový respekt

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
*CZE*

OT: Pochopil jsem dobře, že O2 Sport bude vysílat 5 zápasů z každého kola PL? Že si budu moci vybrat z těch 5 zápasů na co kouknu? To by nemuselo být špatný kdyby to šlo i na notebooku v HD. Za 200kč měsíčně bych do toho šel hned.

Reagovat
Seydou Doumbia

To stojí jen 2 kila na měsíc? To není vůbec marne.

Reagovat
smazaný uživatel

Stojí to 299, pokud máš internet od O2, pokud ne tak o stovku navíc, což není taky žádná hrůza za Premier League.

Reagovat
*CZE*

O2 TV Go stojí jen 199..a je tam O2 Sport i Digi sporty.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu to vřele doporučit, sám to používám.

Reagovat
*CZE*

Nojo, ale bude ten výběr 5 zápasů z kola i tady na O2 TV Go? Na set-top-boxu je to jasný, ale Go běží na PC v prohlížeči přes flash.

Reagovat
Counter

Nejlepší asi bude přímo jim někam napsat dotaz.

Reagovat
Kluivert9

No a další zápasy budou na Digi, které taky O2 nabízí.

Reagovat
vladis271

Lidičky, ohľadom tabletov, internetov v mobile a podobných vymožeností som ako ryba na suchu, takže sa nesmejte, ak položím blbú otázku.

Dnes je možné sledovať stream zápasu v mobile, tablete, ak sa nemýlim. Utiahne taký prenos aj verejná wifi, alebo je treba net od operátora v mobile...a ak hej, aký program treba a kolko je meačný poplatok asi?

Reagovat
*CZE*

Veřejná wifi je nesmysl na stream. To samý data(internet od operatora). V našich podmínkách je to nereálný. To by si musel mít neomezený fup. Pokud si pamatuju tak ne za moc kvalitní stream jednoho zápasu jsem zničil tak 1 gb dat.

Reagovat
Busby babes

zalezi na rychlosti pripojeni. vcera jsem koukal na CT na Spartu na mobilu pres jejich aplikaci. Normalne pres sit. Zalezi asi na sile signalu. Takze v Praze a na LTE mi to bezelo uplne v pohode. Ale jinak bych tipoval, ze to bude asi bida.

Reagovat
Busby babes

a jeste jak pise CZE nademnou, zere to dost data, takze to je fakt jen tak na chvilku nekde pri prejezdu. celej zapas bych na to urcite nekoukal. aole zalezi co mas za tarif no. Neomezena data od Blackberry a muzes byt v pohode.

Reagovat
I am Mancunian

vlado, ked sa budes pohybovat v tt, tak vyskusaj, ci mas signal od swanu, oni ponukaju tusim neobmedzene LTE za 5€ mesacne, len netusim ake maju pokrytie, ak by si mal dobry signal, tak by to bola uplna paradicka pre teba

Reagovat
smazaný uživatel

Možnosť zárobku bez vstupných poplatkov, viac na proften@azet.sk

Reagovat
Sandstorm

Angel Di Maria's £52m move from Manchester United to PSG is almost complete. (The Sun)

Tak podobnou cenu bych si představoval.

Reagovat
Darren Fletcher

pohoda to by bolo fajn

Reagovat
iamek

Paradni castka. Prej jeste 4-5 mega bonusy

Reagovat
smazaný uživatel

Teď se budete řídit podle Sunu?

Reagovat
Busby babes

nakonec nikam neprestoupi.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad jo. Mám bobky že se rozehraje

Reagovat
Darren Fletcher

Sun is shining

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde nikam, je to jen novinářská bublina

Reagovat
fajdax

Co ten Kenedy vcera, jak se predvedl?

Reagovat
smazaný uživatel

Společně se Zoumou nejlepší na hřišti.

Reagovat
fajdax

To rad slysim. Stejne sem zvedavej jak poresime to pravy kridlo..Moses, Cuadrado, Kenedy, Traore, Willian. Nejak u nevidim misto pro Kenedyho ani Traoreho.

Reagovat
smazaný uživatel

Kennedy půjde na hostovačku, Mosese snad prodáme, Traore bude paběrkovat a někoho koupíme. Cuadrada bych prodal taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Moses prodat? V přípravě byl nejlepší do ofenzivy po Edenovi

Reagovat
fajdax

Reagovat
hitZor

On už tehdy byl dobrej, navíc de vidět že se snaží a je neskutečně silový. Být dneska na jeho místě Schurrle v té chvíli, jak ho zajel Alba oběma nohama šlapákem, tak má po kariéře

Reagovat
smazaný uživatel

On je fakt takovej malej černej dynamit. Líbí se mi jeho přímočará silovost. Tohle aby dneska pohledal. Přitom se parádně stíhá vracet a vsechno.

Reagovat
Ritchie

Reagovat
fajdax

Kenedy asi jo, ale Moses si nastesti nechavame, zaslouzi si u nas misto.

Reagovat
Whitemedia

Prvních 20 minut hrál prý jako bůh, pak jsem rozjel stream a do konce poločasu už nic zajímavého nepředvedl.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to viděl a po Edenu i s Moses email byl nejlepsi

Reagovat
Whitemedia

Moses email

Reagovat
smazaný uživatel

Man United now have nothing to use against Madrid, Marca say. But they are still demanding €40m for De Gea.

Ted bude muset cálovat Peréz

Reagovat
CHONG

Kdepak, příští sezónu za suché z nosu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je na ne treba

Reagovat
Counter

Nový Newcastle

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Arsenal.

Reagovat
Counter

Hmm, to je ale staršího data než ten Newcastle.

Reagovat
fajdax
Reagovat
SunFells

"For her also to think about me and to speak about me, I think she needs to occupy her time, and if she takes care of her husband’s diet she will have less time to speak about me."

Classy

Reagovat
I am Mancunian

uboziak fakt

Reagovat
Mimalu

jn, měl si to odpustit, navíc když evidentně je ta ženská blbá jak tágo....

Reagovat
fajdax

Reagovat
smazaný uživatel

Je to mega trapne. Ten clovek je hrozne maly.

Reagovat
SunFells

Jj, tady ta jeho školácká nemohoucnost v reakcích, když už je takhle mediálně agresivní, ho děsně sráží.

Reagovat
kiwwi

najhorsie na tom je to, ze on ked to hovori tak sa citi akoze je to mega vtipne...sam sa na tom smeje

Reagovat
Lacko_Boh

každy štvrtok robim lekcie nadhľadu,Jose ani raz neprišiel a tu sa prejavuje absencia na terapiach

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Swarley

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

ani Zajo Ti nechodi, co

Reagovat
Fenri

Reagovat
kiwwi
Reagovat
SunFells

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hornito

Reagovat
Svatej

Reagovat
Hokaido

ta ženská je asi píča, ale tohle je moc i na Josého. Tenhle vtip by byl špatnej i ve vesnický hospodě...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
I am Mancunian

a miesto neho pedra ? neblazni, radsej srdciara youngstera

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro je o hodne kvalitnejsi, to je zbytocna debata

Reagovat
I am Mancunian

ale o hodne drahsi, za 30m€ dost nevyhodny upgrade, ja by som chcel radsej youngyho

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
CubONE

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Ohledne toho ADM byly vlasnte nejake nove zpravy? Uz dorazil, nedorazi, vime kde je, schovava se a nikomu se neozval nebo jak? Rojo uz priletel?

Reagovat
I am Mancunian

rojo este vcera nemal vybaveny novy pas a o adm sa nic nevie, to je inak na riadne mastnu pokutu

Reagovat
Busby babes

jasne no. no spis novinari nic nevedi. tak jsem zvedav jak to ve vysledku vysvetli.

Reagovat
I am Mancunian

tak v klube asi vedie, ze si chce vytrucovat prestup, ale zevraj sa fakt ani neozval, co je na tom pravdy neviem..

Reagovat
smazaný uživatel

jak nic nevie?

Reagovat
I am Mancunian

cital si niekde, ze kde sa nachadza a preco nepriletel ? ja ani nie

Reagovat
smazaný uživatel

a vcera prileteli do Chicaga, nebol tam uz s nimi? on sa akoze fakt skryva?

Reagovat
I am Mancunian

adm ? podla mna tam neni ..a potom, ze nevolaj ho Cigáň

Reagovat
smazaný uživatel

som myslel, ze to su srandy a on tak surovo zacal trucovat hej? no to je cigan

Reagovat
I am Mancunian

najhorsie, ze tymto si fakt znizuje cenu este, kokotko skurveny

Reagovat
Infernoqt

možná bych to neviděl tak vážně, podle IL je zraněný ... patrně běžel, aby stihnul letadlo, jenže si natáhl sval a to je hned

Reagovat
I am Mancunian

aha, tak on je vlastne chudacik

Reagovat
SunFells

Podepisujeme dalšího 17 letého francouze, čímž se stává 7. posilou léta. Jonker roztáčí hvězdná kola.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkná diskotéka

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.hitc.com/en-gb/2015/07/29/photo-vlad-chiriches-gives-the-thumbs-up-while-wearing-napoli-to/page/1/

Konečne, ešte Adebayor, prípadne aj Soldado, a s odchodmi som spokojný

Reagovat
SunFells

Vždyť ten měl podle herba změnit svět fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to nepochopený revolucionář. Stoper s s nečitelnou poziční hrou středního útočníka a fyzickou silou sedmnáctiletého křídelníka.

Reagovat
SunFells

Svět na něj nebyl připraven.

Reagovat
smazaný uživatel

Daily Mirror claim Tottenham Hotspur will open talks with Everton for James McCarthy this week. #THFC

Reagovat
smazaný uživatel

a tiez idete po Youngovi

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem to viděl jako backup bych ho i bral, ale na to by měl zřejmě moc velký plat

Reagovat
I am Mancunian

younga vam nedame

Reagovat
Free_player

Ještě, že ty o tom rozhoduješ

Reagovat
Busby babes

prej backup... to si ADM taky myslel, ze je Young jeho back up.

Reagovat
salami

komu by jako dělal backup, Lamelovi nebo Dembelemu?

Reagovat
I am Mancunian

mccarthy, stones a lukaku, everton bude hrat regulerne o zachranu

Reagovat
smazaný uživatel

odíde max jeden z nich. tipujem Stonesa.

Reagovat
vladis271

fakt idete po Lukakovi?

Reagovat
I am Mancunian

nie

Reagovat
Zaschrona

Tak proc to pises stylem, jakoby uz meli ti tri, tedy i Lukaku, realne odchazet?

Nemluve o tom, ze po podobnych prodejich vloni Saints zazili nejlepsi sezonu za poslednich 30 let...

Reagovat
I am Mancunian

lebo som to nemyslel vazne ?

Reagovat
Swarley

Depay to vybavuje

Reagovat
smazaný uživatel

Daily Mirror, ja osobne by som po ňom nešiel, bude stáť obrovské peniaze. radšej by som zalovil na francúzskom trhu Bentaleb, Mason, Dembele, Carroll celkom pohoda do sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

A Alli. Což dělá Carrolla doslova pátým kolem u vozu.

Reagovat
smazaný uživatel

Alliho som nikdy nevidel hrať, ale myslím, že v MK Dons hrával ofenzívnejšie, nie ako CM

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál CM. Ten problém spíš bude, že tu máme 4/5 CM a žádné DM. A ani McCarthy, ani Veretout by to neřešili. Tak třeba něco sežene ta delegace, co jsme vypravili do Německa - Kramera nebo Bendera (celkem jedno jakého ). Jinak v přípravě teď hraje DM Dier.

Reagovat
smazaný uživatel

snáď sa podarí pritiahnuť toho Kramera

Reagovat
smazaný uživatel

Carroll na to nemá, ve vlastním zájmu by měl jít pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Už mě pro tebe napadl nick a je tu zasrané omezení nicku na 20 znaků

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Busby babes

ja chci zpatky Krivaka!!!

Reagovat
SunFells

Já chci posunout omezení na 25 znaků

Reagovat
Counter

Taky jsem si na to už zvyknul.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Jojo, ve spravnych chvilich se bude vracet.

Reagovat
vladis271

Napr. na konci mája, keď prehráš so mnou stávku.

Reagovat
Zaschrona

Mel bys byt v pripade vyhry originalni a vymyslet neco sveho.

Reagovat
Kowe

já bych měl jeden tip

Reagovat
Zaschrona

Na tom tvem nebylo nic originalniho.

Reagovat
Kowe

bylo to daleko lepší, než to dolarovo

Reagovat
fenixLFC

super, villa namiesto bentekeho zohnala este lepsieho hraca.....nase prestupy su proste na

Reagovat
Godwinson

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele