Majitel Neapole De Laurentiis chce koupit belgické Lierse

25.04.2018, 21:50
Aktuality
Prezident italské Neapole Aurelio De Laurentiis plánuje rozšířit své investice ve fotbale a na veřejnost už se dostalo jméno klubu, který by chtěl v nejbližší době koupit. Má jít o belgické Lierse SK.

Informace o tom, že hollywoodský producent De Laurentiis si chce k Neapoli pořídit ještě jeden fotbalový klub, který by potom využíval jako farmu, už v Itálii nějakou dobu kolovaly.

Až nyní ale padlo jméno konkrétního klubu. Podle Itasportpress jde o belgické Lierse. Klub založený v roce 1906 momentálně působí ve druhé lize. Za sebou má ale podstatně zajímavější historii. Čtyřikrát se stalo mistrem, dvakrát vyhrálo belgický pohár.

Po posledním titulu v sezóně 1996-97 se dokonce představil v základní skupině Ligy mistrů, kde ovšem v konkurenci Leverkusenu, Monaka a Sportingu Lisabon získalo jediný bod.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (47)

Přidat komentář
Pipo123

Italské Lazio Řím pátrá po náhradě za stopera Stefana de Vrije, který po sezóně zamíří do Interu Milán. A podle všeho ji našlo v Atlétiku Madrid. Do Říma by vedení Lazia chtělo přilákat 32letého Uruguayce Diega Godína. (football-italia.net)

Keby toto dokazali, tak klobuk dolu, to by bolo podobne sko ked prichadzal Klose.

Reagovat
andycek1

To sa mi nechce veriť že by Godin jeden z TOP stoperov išiel do Lazia

Reagovat
Pipo123

Ani mme, jedine za predpokladu ze uhrame LM, v Atleticu to zacnu stavat na dvojici Gimenez, Savic a Godina dokážeme zaplatit.

Reagovat
Jordi Alba

Noo, to asi ne.

Reagovat
Aldeano

Tak to by bylo hodně překvapivé.

Reagovat
smazaný uživatel

kokos ono ten De Vrij ako keby bola hotova vec vsetci pisu

Reagovat
Inter Eterno Amore

veď aj by mala byť

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bandita_Harry

Na co cumis

Reagovat
JackDaniels.

Mal by radsej ako farmu kupit Zlate Moravce...by ho to vyslo ovela lacnejsie

Reagovat
ratusek

Reagovat
avicii

Reagovat
JackDaniels.

RIP

Reagovat
smazaný uživatel

a rovno aj so zubriou farmou v topolciankach.....

Reagovat
JackDaniels.

Presne, a kazdy mlady talian co by bol ochotny ist na hostovabie do Zlatych Moraviec by si za odmenu mohol zobrat jedneho zubora

Reagovat
smazaný uživatel

a demizonik miestneho vina....

Reagovat
jany kozak

a k tomu agrodotacie

Reagovat
JackDaniels.

To je samozrejmost, ale to si oni vezmu sami s tym klub nebude mat ziadne starosti, skor vy ma zaujimalo aka suma z dotacii by pripadla na jedneho zubora ak by dostali za kazdy odohrany polrok jedneho

Reagovat
Puskas

Jak přišel zrovna na ně?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi aktualna situacia, bud su v srackach alebo proste na predaj za dobru cenu..

Reagovat
Pinturicchio

Tudor a Iuliano v Udine, hezky, s takovou půjdou co nevidět do oblíbených klubů.

Reagovat
10

zrovna na den přesně 20 let od tý kontroverze Iuliano/Ronaldo

Reagovat
Pinturicchio

Dva Juventini spolu a ještě takhle potrollit Inter / Morattiho, what a day, what a day.

Reagovat
10

08:53 Höwedes by měl zůstat v Juventusu

Juventus si před sezónou vypůjčil Benedikta Höwedese, který však za "Starou dámu" vinou zranění odehrál pouze tři zápasy, přesto by měl zůstat na Apeninském poloostrově. Jak uvádí deník "Bild", nebude se německý reprezentant a bývalý kapitán vracet do Schalke, další podrobnosti transferu však nebyly uvedeny.

přesně jsem to čekal, že jestli někdo po takový sezoně toho hráče může vykoupit, bude to charitář Beppe...Ruga může v klidu odejít, v Juve stějne vždycky bude až 6. volba v řadě, i kdyby tam bylo jen 5 stoperů...Caldara na to brzo přijde taky

Reagovat
Eldarion

Podľa mňa je Rugani čistý priemer keď už tak rozhodne by som skúsil Caldaru ktorý hlavne pravidelne hrá a vyzerá, že na to má. U vás mi príde skôr tá posadnutosť LM, že naschvál to chcete hrať na skúsenosti a preto tí mladí tu šancu vôbec nedostanú čo sa nemusí do budúcna vyplatiť.

Reagovat
10

Caldarovi věřím, ale Ruga v Empoli vypadal možná ještě líp. Dani buď musí dostat důvěru, nebo bude lepší ho prodat, protože takhle jen stagnuje. Ta první varianta vypadá pod Maxem dost nepravděpodobně, za poslední 2 roky nikdy neodehrál víc jak 5 zápasů v řadě.

Reagovat
Eldarion

Možno keby hral tak áno ale keď nedostáva šancu ani v lige a radšej tam dajú Barzagliho tak asi vidia na tých tréningoch niečo čo fanúšikovia nie, ktovie. Ešte na začiatku sezóny to vyzeralo dobre s ním.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ohánění se tréninky mi přijde absolutně scestný. To čtu všude jako jakýsi argument. Trénink a zápas jsou naprosto odlišné věci. Na tréninku si zautomatizuješ návyky, driluješ, nabíráš fyzičku, objem, ale jen zápasovou praxí nabíráš ty podstatné zkušenosti, to ti ani sebelepší trénink nedá, a je úplně jedno, o jaký jde sport. Zápas, souboj, závod... nesejde na tom. Ačkoliv se říká, těžko na cvičišti, lehko na bojišti, tak to rozhodně neplatí až tak doslovně. A Ruganimu a dalším mladým klukům chybí ty zkušenosti, kdy se pak bojí chodit do soubojů, ve kterých by mohl faulovat. Kdyby ti kluci dostali tolik prostoru co před lety například Chiellini, tak je to o něčem jiném. Jen se musí ale ti zodpovědní pánové vzpamatovat a začít něco dělat a ne že budeme stavět na "starcích".

Reagovat
Eldarion

Tie tréningy som myslel, že celý ten trénerský tím okolo Allegri-ho a x dalších odborníkov ktorý tam sú a sledujú ho dennodenne vidia dôvôd prečo ho skoro vôbec nestavajú Keby bol taká mladá raketa a talent tak by hral verím tomu

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to blbost. Pokud by byli schopní vidět, že hráč není raketa, pak by museli být schopní reflektovat to, že Barzagli je už starej a pomalej a dávat ho na beka je vrchol idiocie. Stejně tak by museli všichni pánové (a dámy) vidět, že Pjanić je na registovi poloviční než v ofenzivnější roli. Museli by vidět, že Khedira potřebuje taky více odpočinku a že půl roku hrál jako kdyby na hřišti vůbec nebyl. Jistě by nepřehlédli to, že Higuaín tam je jen jako nepohyblivý šašek, co tam akorát překáží ostatním spoluhráčům. V té hře jsou tak evidentně viditelné věci, že pokud by pánové věděli, že Rugani není dle tvých slov "mladá raketa" (což stopeři nejsou, tací se rodí jednou za dekádu nebo dvě - Baresi, Maldini, Nesta), tak by rozpoznali i to, že tým už rok herně nefunguje. Velice pochybuju o kvalitách našeho realizačního týmu, stejně jako o kvalitách managementu.

Pokud opět podepíšeme "starce", které budeme upřednostňovat před mladými kluky, kteří se potřebují vyhrát, tak jsme banda hlupáků. Varane v Realu taky dělal zpočátku chyby, ale vyhrál se. Ale měl vedle sebe Ramose. V tom tkví ten problém. My necháme ty "starce" dojet do posledního možného momentu, kdy je okamžitě bude muset nahradit někdo nový, tím pádem nevsadíme na mladého italského kluka, který se potřebuje vyhrát vedle zkušeného borce, i kdyby ty chyby dělal, ale koupíme nějakého žoldáka ve 30-35 letech. Nejlépe přijde zadarmo, protože pro něho tam, kde dosud byl, nezbyde místo, protože ho nahradil někdo mladší. To je z hlediska koncepce absolutní blbost. Ničí to klubovou filosofii, ničí to chemii v týmu, ničí to jakoukoliv perspektivu budování a přirozené obměny kádru a ničí to italský fotbal, a to už prosím dobrých 10-15 let, pokud si toho dosud nebyl nikdo schopný všimnout. Takže až příště budu spílat na špatný italský fotbal, budu v první řadě pálit do vlastních řad, protože Juventus má být tou vlajkovou lodí a ne že to začne pohřbívat ve jménu nějaké mezinárodní šaškárny.

Italská fotbalová kultura dostává na frak, při tom ona je matkou všech skutečných ryzích obránců, nemyslím těch moderních pseudostoperů, ale elegantních hráčů, kteří měli herní inteligenci, dokáží hrát tvrdě, férově a hrají na takové výši, jako zbytek světa hrát nedokáže. Ano, italský fotbal nikdy nebude mít pro změnu takové střelce a hráče na míči jako Argentinci nebo Brazilci, ale každá fotbalová kultura má to svoje, čím přispívá do té mezinárodní. Ale musí si zachovat svoji identitu. A italská fotbalová identita strádá i díky velkoklubům jako Juventus, Neapol, AS Řím, Inter, AC Milán, kdy každý z těch klubů přispěl k tomu úpadku svou měrou. A my, klub s obrovským vlivem, se nyní budeme ubírat směrem od té italské cesty? To se pak pan Agnelli mohl vykašlat na nějaké orodování u UEFY za to, aby byl jasně stanovený pevný počet 4 italských týmů do LM, protože pokud tu soutěž budou hrát italské týmy složené ze 70 % a víc z cizinců, tak to opět pro italský fotbal mít smysl nebude.

Omlouvám se, že jsem tu prvotní myšlenku, která směřovala jen k Ruganimu, rozvinul úplně jinam, ale když člověk jde po té myšlenkové cestě a dává si dohromady souvislosti a nepřemýšlí jen o tom, co je teď a tady, tak mu ty vlivy a okolnosti, které mají širší dopad, vyvstanou a nemůže je nechat jen tak. Ano, ze své pozice fanouška tady zpochybňuju práci jiných lidí, kteří jsou na vyšších pozicích a vedou miliardové společnosti. Ale ono kdyby ty lidi nezapomínali na to, oč tady skutečně jde, že to není jen o penězích, tak bych se tu do nich neobouval. Už de facto rok tady kopu míč pořád do stejné zdi, protože to je pořád dokola. Můžu si tu akorát tak spílat jak chci, naseru tím jenom vás, kteří si to přečtete a ničeho "hmatatelného" nedocílím. Ale evidentně dokud se vyhrávají trofeje, tak je všechno v pořádku, ale že budoucnost nemá zrovna světlé vyhlídky, to je něco, do čeho se lidé moc pouštět nechtějí (mohl bych mluvit o přistěhovalcích a spoustě cizinců v mládežnickém fotbale, což italský fotbal taky ničí a mluvila o tom už i celá řada povolanějších osob, než jsem já, hovořily o tom legendy italského fotbalu).

No nic, už jsem vám vzal dost času. Zase se odmlčím, bude to lepší.

Reagovat
Eldarion

Čo sa týka koncepcie aj tým vetám o talianskej defenzíve plne súhlasím. Taliansky futbal je ďaleko za Angličanmi, Nemcami a ešte ďalej za Španielmi ktorý aj včera ukázali ako dominujú svetovému futbalu už pomaly 10 rokov. Tak isto ako bola Talianska liga v 90tych a ešte začiatkom 2000 na vrchole a minimálne teda v 90tych to bola jednoznačne najkvalitnejšia liga a vychovala nespočet legiend. Tak dnes je to práve naopak a je veľmi slabá. Či sa ale pri modernej dobe a pri tom ako sa futbal zmenil zo športu na biznis zase taliansky futbal vráti tam kde bol silne pochybujem. Neverím, že Taliani prídu s takou ekonomickou zmenou a infraštruktúrou ktora predbehne ako Nemcov, Britov tak už Španielov. Bodaj by som sa mýlil ale uvidíme čo nám budúcnosť prinesie

Reagovat
DelPiero137

"Pokud by byli schopní vidět, že hráč není raketa" tak by v podstate neexistoval spatny nakup hracov. Skautom by stacilo chodit na treningy a zistili by kto ma ake schopnosti.

Reagovat
Airus

Bild moc vazne neberu. Tak snad je to blbost. Benedikt neustal prvni trenink v Juve, uzdravil se a padnul na drzku hned na tom dalsim. (pod Contem by asi chcipnul) Za tohle ho preci nebudem odmenovat smlouvou...

Reagovat
10

Ono je celkem jedno, kdo to píše, stačí se podívat na současnou pozici Howedese, s Interem bude určitě taky v základu.

Já to nepíšu kvůli tomu, že by snad neměl kvality...ale Juve by mělo přestat upřednostňovat cizí kvalitu a zkušenost na úkor italskýho mládí, který má být budoucností toho klubu, jak naznačuje nahoře Eldarion a jak dlouhodobě píše i Bianco. S Neapolí jsme dohrávali s 1 Italem v sestavě, čtyřicetiletým Gigim...

Reagovat
Airus

Howedes už má jenom kvalitu na hostovačky, rozhodně se ta skleněnka nezvládne už přizpůsobit/rozvíjet (natož jestli má přijít další trenér) -> Jinak , nejsem nasranej na něj, svoji práci si v německu a repre odvedl, jen jsem frustrovanej myšlenkou že by se měl podepsat na trvalo u nás. A brát místo Danimu a Caldarovi

Já ten názor na upádek identity Juve sekunduju. Je to dost na hovno, ale je to taky dáno tím jaký mělo naše vedení plán. Ten tah na LM bije do očí a tak není místo pro to tvořit si vlastní hráče. Musí se shánět už hotoví a těch v Itálii moc není.

Otázkou je co se peče na další sezónu. Když Allegri zůstane, pojedem určitě v tom samém. Pokuď příjde třeba Carrera tak je šance na pořádnej rebuild a mohl by se Caldara a Ruga chytnout na pevno (a nejenom oni, Mandragora a hovado v přední lajně nám místo Mandzukiče může dělat Cerri )

Reagovat
DelPiero137

Je tam privela stoperov nato aby Ruga a Caldara hravali pravidelne. Aj keby Barza zavesil kopacky na kliniec a Chiello hraval tie tazsie zapasy napriklad, stale je tam malo priestoru.

Je zarazajuce ze sa Howedes uzdravi a hned hraje dva krat v zakaldu a to proti Neapolu.

Nebavi ma toto Juve

Reagovat
Rudnevs

Tak ona je tá expreska trochu zavádzajúca, v skutočnosti ešte nie je jasné, či Höwedes bude hrať i budúcu sezónu v Juventuse, iba že sa (pravdepodobne) už nebude vracať do Schalke...

Juventus ho údajne nechce za tých 13 mio. €, ktoré sú v tej výkupnej klauzuli, ale chce znovu vyjednávať a chce Höwiho za cenu okolo 5 mio. €... Medzi oboma klubmi však ešte k jednaniam nedošlo.

Inak Bild je síce trochu bulvárnejší, ale tie veci a citácie si fakt nevymýšľajú. Väčšina vecí, ktoré oznámia, sa napokon predsa potvrdí. Informácie majú vždy medzi prvými a k tomu majú kopu zaujímavostí, ktoré sa inde neobjavia, prípadne objavia, ale iba v tlačenej verzii. Rozhodne to nie je ten klasický nedôveryhodný bulvár.

Reagovat
smazaný uživatel

Aurelio je borec. Chce klub v Belgii a tím si může zajistit přehled o belgickém trhu.

Reagovat
Eldarion

To je dement

Reagovat
sinter

Reagovat
Votas

Jsou srovnaní se Škriniarem, ale jinak se dá souhlasit.

Reagovat
Eldarion

Wtf Chiellini, Koulibaly, Škriniar sú o parník ďalej než Miranda. Ešte aj Manolas, Benatia, De Vrij sú na tom lepšie ako Miranda ktorý by bol stratený bez Škriniara ktorý za neho tento rok hasil pomaly každý zápas.

Reagovat
10

souhlasit s tím výsměchem? Škriniar mi přijde úplně jinde, ve většině zápasů je to on, kdo hasí chyby Mirandy...

Reagovat
Votas

Souhlasím s jeho mentálním nastavením. Jestli to mají na ENG verzi dobře přeloženo, tak to jeho prohlášení není hodnotící výrok.

Měl jenom právě vzpomenout, že mu dost pomáhá Škriniarova přítomnost - vyrovnává jejich skilly a vlastnosti. Určitě to ale zase není tak, že by za něj Milan ve většině zápasů hasil chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle borec se mi líbil jak jim pěkně na férovku poplival Evropskou ligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele