Mahrez se stal prvním Afričanem s cenou pro hráče roku v Anglii

24.04.2016, 23:12
Aktuality
Poměrně očekávané výsledky přinesl dnešní galavečer spojený s udílením cen Asociace profesionálních fotbalistů (PFA). Jako nejlepšího hráče ročníku kolegové zvolili alžírského křídelníka Riyada Mahreze z Leicesteru, autora 17 ligových branek i 11 asistencí. Mezi mladíky potom zabodovala kometa z Tottenhamu, záložník Dele Alli...

Poslední z ligových gólů Riyad Mahrez přidal zrovna dneska, když pomáhal deklasovat Swansea. Na slavnostní galavečer se potom hráči Leicesteru, z nichž čtyři figurují v týmu roku, přesouvali helikoptérou.

Pětadvacetiletý Alžířan byl k nezastavení především na podzim, když odstartoval góly ve všech třech úvodních kláních. Jenom v prosinci potom konto soupeřů zatížil rovnou šesti trefami.

Na druhém místě za Mahrezem skončila další opora Foxes Jamie Vardy a třetí příčku obsadil kanonýr Tottenhamu Harry Kane.

Jeho spoluhráč Dele Alli v kategorii pro mladé talenty navazuje na nedávnou dominanci Kohoutů. Před ním stejnou cenu ukořistili Kyle Walker (2012), Gareth Bale (2013) a konečně loni sám Harry Kane. Jedinečnou hegemonii Spurs narušil pouze Hazard v sezoně 2013/14.

Dvacetiletý rodák z Milton Keynes na White Hart Lane přestoupil teprve před touto sezonou a okamžitě se zabydlel v základní sestavě. Tottenham stále usiluje o mistrovský titul i díky jeho 10 brankám a devíti gólovým nahrávkám.

Oba vítězové samostatných kategorií přirozeně figurují i v týmu roku dle PFA: David De Gea (Manchester United) - Héctor Bellerín (Arsenal), Wes Morgan (Leicester), Toby Alderweireld, Danny Rose (oba Tottenham) - Riyad Mahrez, N'Golo Kanté (oba Leicester), Delle Ali (Tottenham), Dimitri Payet (West Ham) - Jamie Vardy (Leicester), Harry Kane (Tottenham).

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (379)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele