Maguire oficiálně prodloužil smlouvu s Leicesterem

09.09.2018, 13:24
Aktuality
Leicester City si pojistil Harryho Maguirea. Anglický reprezentant, jenž skvělými výkony na MS upoutal zájem konkurence, prodloužil s "Liškami" kontrakt do roku 2023...

Maguire mezi dospělými zahájil svoji kariéru ve třetiligovém Sheffieldu United, odkud si ho následně před čtyřmi lety vytáhl Hull City, se kterým dokázal vybojovat postup do PL.

Hull se však mezi anglickou smetánkou neudržel, Maguire ale na poli Premier League zůstal, když ho před rokem vykoupil Leicester City, jenž tehdy zaplatil necelých 14 milionů eur.

Foxes však s odstupem času nemusí této investice rozhodně litovat, spíše naopak, neboť Maguire skvělými výkony častokrát držel obranu Leicesteru a s kapitánem Wesem Morganem vytvořili skvěle fungující stoperské duo. Pětadvacetiletý obránce byl zvolený hráčem sezóny.

Následně Maguire odcestoval na mistrovství světa, kde se Albion i díky jeho pomoci dokázal probojovat až do souboje o konečné třetí místo, kde však podlehl Belgii (0:2).

Maguire se logicky dostal do spojení s odchodem, zájem o jeho služby měl především Manchester United, ovšem se svoji snahou neuspěl, navíc talentovaný stoper nyní prodloužil s Leicesterem kontrakt až do roku 2023. "Od doby, co jsem do Leicesteru City přišel, jsem opakoval, že se tady cítím dobře," vysvětlil po podpisu nové smlouvy Maguire.

"Dostal jsem příležitost zůstat v Premier League, probojoval jsem se na mistrovství světa a jsem si vědomý, že klubu hodně dlužím. Těším se na budoucnost," prohlásil Maguire.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (533)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele