Lyon odolává, vysoké nabídky odmítl za Lacazetteho i Tolissa

27.07.2016, 20:25
Aktuality
Olympique Lyon hodlá udržet své největší opory a světu o tom dává ochotně vědět. Včera francouzský vicemistr vydal prohlášení o tom, že odmítl nabídku Arsenalu za kanonýra Alexandrea Lacazetteho, nyní učinil ten samý krok ve vztahu ke konkrétnímu zájmu Neapole o Corentina Tolissa...

V obou případech zároveň Lyon de facto opravoval spekulace médií. Nejprve reagoval na zvěsti, že mu Arsenal za minule 21gólového Lacazetteho podsouval 48 milionů eur, nyní pro změnu tvrdí, že skutečná nabídka za Tolissa byla vyšší, než o jaké se běžně spekulovalo.

Včerejší prohlášení se prozatím omezilo na jeden tweet: Lyon v něm vysvětlil, že 25letého útočníka do Arsenalu za 35 milionů eur nepustil jednoduše proto, že jde o "nenahraditelnou součást kádru" Bruna Genesia a "jednoho z hlavních lídrů" týmu.

Francouzský L’Équipe jen chvíli poté přišel s informací, že se Gunners odmítnutím nehodlají nechat odradit a brzy přijdou s vylepšenou nabídkou ve výši 40 milionů, stejné médium nicméně šířilo rovněž spekulace o Tolissovi do Neapole, které dnes Lyon tak suverénně smetl ze stolu.

Prezident klubu Jean-Michel Aulas prý během dneška vedl dlouhou diskuzi s defenzivním univerzálem Corentinem Tolissem, který sám vyjádřil touhu zůstat v klubu, kde je vázán ještě o rok déle než Lacazette - do léta 2020.

"Bylo proto nemístné oznámit včera jeho přestup, jak učinila stránka L’Équipe, zvlášť se zmínkou o částce ve výši 26 milionů eur, když Neapol ve skutečnosti nabízela 37,5 milionů včetně 7,5 milionů na bonusech," stojí v oficiálním prohlášení l’OL na webových stránkách.

Fanouškům Olympique tyto zprávy jistě budou znít jako rajská hudba, neboť se v obou případech jedná o odchovance klubu. Starší Lacazette se v Lyonu i přímo narodil, 21letý pravý bek či záložník Tolisso tam potom fotbalově vyrůstá od svých dvanácti let.

Autor: Tomáš Daníček / olweb.fr, lequipe.fr

Komentáře (666)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele