Lyon dokončil příchod útočníka Depaye

20.01.2017, 14:22
Aktuality
Memphis Depay se oficiálně stěhuje z Manchesteru United do Lyonu. Ten za nizozemského reprezentanta, při započítání všech bonusů, může zaplatit až 25 milionů eur. Součástí dohody je možnost zpětného odkupu...

Odchovanec Sparty Rotterdam se ještě během dorosteneckého věku vydal do PSV Eindhoven, kde se postupně vypracoval do prvního týmu a následně do role tahouna.

Před dvěma lety zaznamenal 22 ligových gólů a pomohl tím svému bývalému chlebodárci k mistrovskému titulu. Navíc si zajistil přesun do Manchesteru United.

Za ten se mu však příliš nedařilo: Depay ve všech soutěžích nastoupil do 45 soutěžních utkání, zaznamenal ale jen sedm branek, letos pak zasáhl pouze do sedmi utkání.

Logicky se tak začalo mluvit o odchodu 22letého křídelníka, který se nakonec za 18,5 milionu eur stěhuje do Lyonu, jenž může s případnými bonusy zaplatit až 25 milionů. "Má touhu oživit svoji kariéru. Cítím na jeho straně velkou motivaci," prohlásil kouč Bruno Genesio. "Je to hráč s velkým talentem, stále je však velmi mladý, můžeme mu tak pomoci se dále zlepšovat," doplnil lyonský kormidelník. Součástí dohody má být podle BBC blíže neupřesněné odkupní právo pro Red Devils.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (301)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele