Luiz Gustavo okusí Francii, z Wolfsburgu odešel do Marseille

04.07.2017, 10:27
Aktuality
Poslední zápas v dresu VfL Wolfsburg za sebou už má Luiz Gustavo. Brazilský záložník opouští Německo a stěhuje se do Francie, dnes dopoledne se stal novou akvizicí Marseille, která plánuje návrat do milionářské Ligy mistrů...

O příchodu brzy třicetiletého defenzivního záložníka na jih Francie média informovala už v závěru minulého týdne a dnes se stal přestup skutečností. Luiz Gustavo podepsal smlouvu na čtyři sezony, opačným směrem putuje suma osm milionů eur.

"Příchod druhé letní posily by měl fanoušky Marseille potěšit. Jedná se o zkušeného a univerzálního hráče, který by měl přínos do kabiny znamenat i díky svému silnému charakteru," stojí na stránkách OM.

Luiz Gustavo hrál 1. Bundesligu devět let a ve Wolfsburgu strávil celkem čtyři roky. Dva a půl roku oblékal dres Hoffenheimu, o jednu sezonu déle strávil v Bayernu Mnichov.

Autor: Tomáš Pavlík / om.net

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nechapu proc. Ve Wolf byl kapitan, vudce, nevim proc jde do nejakeho prumerneho tymu do Francie. Asi mu chybi more

Reagovat
smazaný uživatel

Aby nemusel hrsť o vypadnutie v podpriemernom nemeckom klube.

Reagovat
smazaný uživatel

Wolf pujdou zase nahoru. Mel tam skvelou pozici, ve Francii musi pozici zase budovat. Kor ve 30 letech to je na hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

OM vypadá dost ambiciózně.

Reagovat
vladino10

Vfl ťažko pôjdu hore

Totálne rozbili ten káder ktorý hral LM, odchodu perisica napr sa dalo vyhnúť, tie prestupy ktoré vfl robí majú nulovú logiku a podľa mňa si idú cieľavedomo za jednym- za bojom o záchranu..

Reagovat
smazaný uživatel

Na to ze je to koncernovy klub tak to robia velmi biedne. Asi sa vo VW podriadili kratkodobemu uspechu, jeden titul,par rokov uzatvarania stredu tabulky, potom dve dobre sezony, stvrtfinale LM a zase dole.

Reagovat
bobis21

Marseille > Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

konecne si napisal nieco rozumneho

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Pretoze Marseille je slavny klub, naviac po prichode noveho majitela je to znovu atraktivnejsia destinacia pre futbalistov, klub ma ambicie...vobec by som sa nedivil pokial by v EL dosli minimalne tak daleko ako Lyon.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Rodriguez 15 mega, tenkrát za něj nabízeli snad 3x víc. Gustavo 8 mega. Vlci těžce nezvládají..

Reagovat
Ed_Hazard

Si pamatam ako ho tak 2 sezony dozadu media "tlacili" do Realu. Jednu dobu uz to bola vraj hotovka

Reagovat
vladino10

A prečo nie?

Gustavo nie je hráč co by tam mal hrať základ, ale je to presne ten trhač čo sa hodí snáď každému tímu minimálne na lavičke..

Reagovat
Uwe háže buly

Tak jako čtvrtý stoper nebo defenzivní varianta do zálohy by byl dobrej, viz v Bayernu.

Reagovat
raduinho

Dobrou chut.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborny kauf, ziskali dobreho hraca. Predsa len sa zda ze ten tim postavia tak aby mohol viac konkurovat na cele Ligue 1. Este by trebalo zohnat dvoch partakov ku Germainovi, niekoho na post Evru aby sa striedal (Asamoaha napriklad), posilnit obranu nahradit Rolanda s Fannim no a zbavit sa priemerakov Njieho a Hubocana

Reagovat
Israha

N'Jie byl na hostování buď bez opce, nebo se opce neuplatnila, ten v týmu nezůstává.

Reagovat
smazaný uživatel

Zůstává. Říkal to Garcia na tiskovce před par týdny.

Reagovat
Israha

Jo tak. No nevadí, jako furt lepší jako back-up na křídlo on než Sarr nebo Khaoui...ale celkem mě děsí představa, že s ním Rudi počítá i na hrot.

Reagovat
smazaný uživatel

No podle mě bude až úplně poslední v hierarchii. Já bych možná ani nekupoval žádné další křídlo. Je tam Cabella jehož jsem fanouškem a přeju mu úspěch. Má na to aby hrál v OM jako důležitý žolík. Je důležitý v kabině. A pak se přiznám že bych si nechal Ocampose. On je pořád strašně mladý. Nad Thauvinem v jeho věku jsem tehdy již zlomil hůl a myslel jsem si že z něj bude nakonec jasně jenom průměrák. A vytřel mi zrak. Ocampos je mladý, má fakt talent odehrál toho poměrně dost avšak vždy v neideálních podmínkách. On potřebuje klid, a a dobré vedení a zlepšit koncový produkt, který je vlastně to hlavní co mu chybí. Co myslíš? Njie by zůstal v hierarchii až jako poslední multifunkční článek..

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, tiez si myslim bohuzial ze Njie bude az posledny. Napriklad na hrot v systeme 4 3 3 je on naprosto nefunkcny v hre. Ocampos isiel do Serie A nie? ja si ho pamatam este z OM a velmi sa mi pacil.

Garcia inak pocita zo Sarrom? Zacina sa zvysovat konkurencia, bude len backup.

Reagovat
smazaný uživatel

Hostovačka v janově pul roku, slušny výkony, přesun do AC milan v zimě. Nějak si to pošéfili a je zpátky z hostovani u nas. A ted si s Germainem v přípravě v Alpách jezdí na raftech. Řekl že nechce odejít. Sarr doufám že se konečně zpakuje. Za ty dvě sezony hrál totální nic a bere prachy. Njie ktery zde byl sezonu a hrál téměř nic má víc golů a asistencí než on za dve sezony. Chce ho Štrasburk tak doufám že odejde co nejdřív.

Reagovat
smazaný uživatel

A to si vezmi ze Sarr svojho casu u vas hral zaklad jj dufam ze odide. Mohli by aj Rolando s Hubocanom. Hubocian bohuzial dokazal, ze na taku sutaz nema

Reagovat
Israha

Jo, souhlas. Nebál bych se vůbec ani regulérní herní varianty s Cabellou na false 9, loni to tam s Thauvinem, Payetem a Sansonem ve čtyřech dokázali solidně roztáčet. S Gustavem a Anguissou jako dvojitým pivotem pod něma by to mohlo fungovat.

A i Ocamposovi bych tu šanci dal. Jednou je součástí kádru, tak ať ukáže, na co má, když bude tým kolem něho v lepším rozpoložení a nebude tažen dolů psychickou nepohodou. Není co ztratit, víceméně. Buď se rozehraje a bude platným článkem, nebo prostě bude sedět a hrát budou jiní...ten rok bych mu dal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezněl žeby moc chtěl ale že to je nějak v tom dealu s tottenhamem, když přestupoval v létě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co se dalších posil týče, stále častěji se mluví o Ramim, dokonce jsem dnes ráno četl že už podepsal... A pokud přijde Rami, nepochybuji o tom, že dorazí Baccara...

Reagovat
smazaný uživatel

*Bacca pitomá predikce...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle všeho je Bacca plán B. Pokud nevyjde Giroud. S ním je to hodně nejisté, ale prý vedení je ochotno ještě počkat. Já bych se nezlobil ani za Aboubacara. Ale ani jeden by nebyl takový přestup a statetment a kvalita jako Giroud.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, na druhou stranu, když jsem viděl, jakou dostal Gustavo smlouvu, nechci ani hádat, co by dostal Girouda...

Reagovat
Spalovač šancí

Sňatkový podvodník

Reagovat
Israha

Typově ovšem perfektní posila. Vainqueur sice loni nezklamal, ale Gustavo je daleko zkušenější a taky větší lídr, bude schopný tam toho Sansona, Lopeze a Anguissu v záloze patřičně srovnat. Spokojenost....

ALE TEĎ TA OBRANA, GARCIO!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
smazaný uživatel

Úpřimně je mi Vainqueura trochu líto. Byl mi sympatický, a konzistentně během roku patřil od začátku sezony ke třem nejlepším hráčům, každý zápas odkdy přišel. Měl za minulou sezonu statistiku co se týče odebírání bálonů jednu z nejlepších v Evropě.

Ale Luiz Gustavo prý byl domluvený už pár měsíců předem. Odkdy je v Bundeslize tak nikdo kromě Mattse Hummelse nemá lepší statistiku co se týče odebraných míčů. V případě že hraje v pohodě v týmu ve kterém to šlape a může si dovolit jít do víc do předu tak je více technický než Vainqueur a má střelu která se s tou od Williama nedá porovnat. Vítěz ligy, ligy mistrů, pohárů, reprezentant. Za tu cenu super. Musí přijít 2 stopeři. za mě hrot (nejsem nadšeny z Baccy se přiznám), ještě nějaký bek a úpřimně další záložník. Možná je hodně mít v tomhle týmu 6 hráčů na 3 pozice v záloze, ale já si myslím že je potřeba ještě jedna velká kvalita do zálohy na místo kde je Lopez. Ten má čas aby hrál neochvějně základ.

Reagovat
Israha

Jako jo, Vainqueur nezklamal, ale Řím ho chtěl pustit jen výměnou za Thauvina + prachy...a to je vydírání, dobře že to vedení nevzalo. Gustavo je po všech stránkách výhodnější varianta.

Jinak stopeři jsou jasní, bez těch to nejde...hrot taky, leda by to Rudi hrál s Germainem/Cabellou na prolínání ofenzivních řad bez klasické devítky, což, jak jsem psal výše, fungovat může a taky i nejspíš bude, nicméně čistě pro možnost nasazení jiné herní varianty to čistého hroťáka chce...na beky máš Evra/Bedimo a na druhé straně Sakai/Anguissa, což není špička, ale bota tlačí jinde....a střeďáky bych nehrotil. Sanson, Lopez, Gustavo základ, v případě potřeby se tam stáhne Cabella nebo vytáhne Sertić, a každý z těch tří postů je schopný jakžtakž slušně pokrýt Anguissa. To bych nehrotil. Lopeze prostě střídat s Anguissou podle potřeby v zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Svůj první profesionální kontrakt dostal Nelson Mandela. Mladý kamerunský útočník se bundesligovému mužstvu upsal do roku 2019. (soccerway.com)

To ako som nevedel ze futbalista s takym menom je

Reagovat
smazaný uživatel

Povie mi niekto preco nejdeme po Imbulovi ako nahradu za Tolissa??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele