Lucescu bude znovu trénovat v Turecku, ujímá se národního týmu

02.08.2017, 19:50
Aktuality
Mircea Lucescu se přeci jen stává trenérem tureckého národního týmu poté, co se mu nepovedla jedna sezona se Zenitem Petrohrad a on přepustil místo na lavičce Robertovi Mancinimu. Úspěšný rumunský kouč podepsal smlouvu na dva roky s opcí na další, ročně si přijde na 2,5 milionů eur bez bonusů...

Mircea Lucescu nebyl první volbou tureckého svazu, když sám po ukončení angažmá v Rusku předesílal, že by si od fotbalu rád oddychl.

Poté, co se ovšem s fotbalovou asociací nedohodli trenéři dvou nejlepších domácích klubů uplynulé sezony, Şenol Güneş (Beşiktaş) a Abdullah Avcı (Başakşehir), nechal se 72letý veterán přemluvit. Oficiálně představen bude v pátek.

Rumunský kouč si největší renomé vydobyl během svého dlouholetého působení u Šachtaru Doněck, v Turecku se však těší velkému respektu vesměs všech zaujatých i nezaujatých fanoušků. Největší úspěchy slavil s Galatasarayem, který v sezoně 2000/01 dovedl do čtvrtfinále Ligy mistrů. Dále působil také v Beşiktaşi.

"Nikde jsem se necítil tak jako v Turecku. Když jsem v Německu, Švýcarsku, Španělsku a někdo mě zastaví na ulici, jsem si stoprocentně jistý, že jde o Turka. Cítím obdiv tureckého lidu. Jeho vášeň je fantastická, jako nikde na světě," vyznal se nedávno ze vzájemné přízně Mircea Lucescu.

Autor: Tomáš Daníček / dailysabah.com, digisport.ro

Komentáře (2)

Přidat komentář
Mönchengladbach

5 mega ročně pro Štramákův trenérský dream team vypadá ještě směšněji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele