Löwovi pokazila rekord "brutální" porážka v Nizozemsku

14.10.2018, 17:49
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (39)

Přidat komentář
Nikikrew

Zato moze nikto iny ako Ozil

Reagovat
Kixi Syhimour

Je to bezpochyby kvalitní trenér, ale je to jako s Jardimem, chce to už změnu. Celej ten kádr potřebuje omladit. Realizační tým by se měl vyházet. Spousta hráčů už na to nemá, nemají ani motivaci.

Neuer - skvělej pořád, ale věk nezastavíš a ter Stegen je přinejmenším na stejné úrovn

Boateng - nechápu co dělá v Bayernu a nároďáku

Khedira myslím že zrovna nehrál, ale taky už nepovolávat

Muller musí na svou pozici a to dost nutně na křídle je desetinovej.

Útočník je teď, společně s trenérem velkej problém. Celý vyměnit

Reagovat
db18

Vtipný je, že místo Khediry je brán Emre Can, který se přes něj nedostane do sestavy Juve.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak Juventusáci si stěžujou, že pořád hraje Khedira, leč je prej špatnej, takovej Allegriho kůň. Nicméně ta záloha taky není moc extra

Reagovat
Kixi Syhimour

Otázkou je koho místo něho? Škoda že Jupp je docela starej. Nagelsmann je zabranej. LFC Kloppa nepustí. Klinsmana taky asi ne, Matthause už vůbec ne, tak koho?

Reagovat
Setwo

Prečo nie Klinsman ?

Reagovat
Kixi Syhimour

Nemá na to. Člověk co měl s USA špatný výsledky, s Německem uhrál sic 3 . místo na MS, ale to je 12 let zpátky.

Reagovat
Rudnevs

Nesúhlasím. Klinsmann je dobrý tréner a najmä skvelý reformátor, ideálny pre kluby v kríze alebo proste kluby, kde treba zmeny. To len tu na Eurofotbale je považovaný za totálneho neschopáka, čo nič nevie. V Nemecku to nebolo len o treťom mieste, po EM 2004 boli v podobnej situácii, ako sú teraz. Potom prišiel Klinsi so svojimi reformami, on priniesol dobrú náladu, vźajomný rešpekt, tím bol opäť v dobrej nálade, je to dobrý motivátor, zavolal si špecialistov z Ameriky a spolu s nimi urobil reformy v oblasti tréningu. Navyše priviedol tím schopných ľudí (Löw, Köpke, Bierhoff), ktorí tú reprezentáciu dokázali viesť i po jeho odchode. Jogi Löw po WM 2014 povedal, že výhra je i Klinsmannova zásluha.

Potom prišiel do Bayernu a tam to nevyšlo. Dôvod by som hľadal v tom, že v Bayerne pre jeho reformy a jeho koncept nebol priestor (Bayern bol fungujúca mašina a nie trápiaci sa klub, kde by bolo treba zmeny). Navyše bol medzi fanušikmi neobľúbený, pretože ako hráč v Bayerne skončil nepekne a ako reprezentačný tréner uprednostnil Lehmanna pred Kahnom. V Bayerne navyše nemal taktickú podporu od Jogiho Löwa. Klinsmann chcel, aby sa hráči posúvali vpred i po inej než športovej stránke a preto tam nechal zaviesť trebárs jazykové kurzy a kurz jogy, lenže to u hráčov nebolo moc populárne. Známe sú taktiež jeho Buddha figúrky, ktoré nechal umiestniť do tréningového centra, čo však v katolíckom Bavorsku tiež nerobilo moc dobrotu. Jeden bavorský politik povedal, že Klinsmann je príliš americký na to, aby viedol Bayern. A to je podľa mňa ďalší dôvod, prečo Klinsmann nebol častejšie zamestnávaný do funkcie trénera - žije totiž v USA v peknej vile na pláži Huntington Beach, čo je trochu od ruky.

V USA taktiež prišiel s reformami (trebárs dal hráčom čísla od 1 po 11 - psychologický efekt, aby hráči viac bojovali o základ, taktiež nechal tréningy otvorené pre fanúšikov, aby boli fanúšikovia bližšie k tímu a vytvoril tam ten entuziasmus), ktoré sa podarili a istú dobu to fungovalo. Potom však prišiel ten efekt, ktorý práve zažíva Nemecko s Löwom, a prestalo to fungovať a Klinsi bol vyhodený. V momentálnom stave však na tom USA nie je o nič lepšie a už som čítal i vyjadrenia fanúšikov, ktorí chceli, aby sa Jürgen vrátil.

Každopádne možno je pravda, že možno nebolo najlepšie začínať novú éru nemeckej reprezentácie s tým trénerom, ktorý začínal tú súčasnú... Čo sa týka Matthäusa, tak tam súhlas, on je tak trochu intelligenzbefreit a navyše má zložitý osobný život (momentálne už piatykrát ženatý s o 27 rokov mladšou), navyše on už trénerskú dráhu skúšal a nikde nevydržal moc dlho a už taktiež nie je najmladší, sám povedal, že na 99% už trénera nikde robiť nebude, podľa mňa by sa o Matthäusovi ako o kandidátovi už ani nehovorilo.

Reagovat
Kixi Syhimour

S posledním odstavcem souhlasím. Souhlasím i s tím, že on vyvedl Německo z krize, ale pochybuju, že by se mu to povedlo ještě jednou, pohádka by to byla ale krásná. Nevěřím, že by zopakoval to co minule. Je to sympaťák, i bych mu to přál, nicméně si myslím, že by uživatelé měli brát s větší váhou tvůj příspěvek, protože o tom jistě víš více (opravdu). Neříkám, že je neschopa pouze si myslím, že by to nezvládl. V situaci, kdy vlastně není moc co ztratit, bych to i zkusil, ale Svaz to podle mě neudělá.

Reagovat
Rudnevs

Súhlas, tiež si myslím, že to neni vôbec pravdepodobné... Podľa mňa tam Löw ostane, zatiaľ som po tom zápase s Holandskom ani nejake väčšie špekulácie o zmene trénera nezaznamenal a keď mu dali šancu po WM, tak mu určite nechajú ešte čas.

Osobne si tiež myslím, že Löw je tam už dlho a treba radikálnejší Umbruch a osvieženie luftu v reprezentačnom prostredí... Podľa mňa by mal ísť nie len Jogi, ale i Bierhoff s Grindelom. Rád by som naopak u reprezentácie videl trebárs Sammera, veľmi úspešný a rešpektovaný funkcionár, ktorý vecne kritizuje momentálnu situáciu, ten však trénerom už byť nechce, ale ako náhrada za manažéra Bierhoffa by bol skvelá voľba. On už ostatne pri reprezentácii bol na pozícii koordinátora mládeže a športového riaditeľa, ale odišiel kvôli nezhodám s Jogim.

Tréner podľa mňa nemusí byť nevyhnutne len tréner s veľkým menom a klubovými úspechmi typu Klopp alebo Tuchel. Klinsmann pred pozíciou reprezentačného trénera bol technický direktor v LA Galaxy, Löw predtým vyhral DFB-Pokal s VfB plus trénoval v Turecku a v Rakúsku, čiže taktiež nebol nejaka veľká hviezda. Častokrát sa dokáže nájsť i kvalitný tréner, ktorý je tak trochu mimo hlavnej pozornosti. Trebárs taký Hannes Wolf alebo Stefan Kuntz, ktorý vedie relatívne dobre U21 napriek tomu, že tam nie je taká kvalita ako v minulosti. A to je ďalšia vec, ktorá Nemecku robí problémy - tá mládež už nie je taká kvalitná ako kedysi. Mládežníckym výberom sa v poslednej dobe moc nedarí, nemeckým klubom v UEFA Youth League taktiež moc nie, nedarí sa vychovávať osobnosti a nedarí sa vychovávať hráčov na jednotlivé pozície (trebárs na hrot), treba zmeniť ten Ausbildungssystem a práve Kuntz je jedna z osôb, ktorá na to upozorňovala.

Reagovat
Kixi Syhimour

Krásně napsáno, musím souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oddy

Reagovat
Trapný diskutér

Pro mě jasnej Felix

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

To znamená vítězství v Praze.....

Reagovat
Kixi Syhimour

Pro Slováky

Reagovat
Coutinho10

takze zkousej ten samej recept jako my na ne

Reagovat
Kang & Kodos

kopírky zasraný

Reagovat
KingMaster13

Jim to ale nevyjde. Šilhavka si je namaže na chleba podruhý

Reagovat
KingMaster13

Ale jim to nevyjde

Reagovat
Kixi Syhimour

Stanislav Korecký 50774

Jarolím je volnej.

Reagovat
Azazelo RD

Já bych ho i slovákům přál.

Reagovat
Coutinho10

to by melo slusny grady

Reagovat
Acrocephalus

ten si to ale bere osobně

Reagovat
REPLIKATOR

nezvladač

Reagovat
db18

A taky rekord v počtu zápasů bez vstřeleného gólu a vyrovnání rekordu v počtu porážek v jednom kalendářním roce.

Reagovat
AjaxFans

Goed gedan, maatjes

Reagovat
smazaný uživatel

zatím nemá čich na správnou sestavu

Reagovat
Salfovic

Tak jednou ten nos vyčisti musí, a to pak bude sestavička.

Reagovat
Alons0

Nutno dodat, že měli Němci kopat 2 penalty, ale i tak to nemění nic na tom, že hráli tragicky.

Reagovat
REPLIKATOR

Je vidět, že pod Löwem už to nefunguje. Byla chyba nechat ho trenérem po propadáku na MS. Vůbec nic nezměnil.

Reagovat
PP

ten tým je vyhořelý.. Potřebují nový náboj v podobě změny trenéra a systému. Hrozně jim chybí golový útočník a pořád se tak nějak spoléhají na individuální kvalitu, která v současné době prohrává s týmovým pojetím hry.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Brutálna? 0-3.

Ako niečo brutálne by som označil, povedzme, prehru Brazílie práve s Nemcami na MS 2014.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak mimochodem..tohle je syn Bílka? http://www.eurofotbal.cz/hraci/michal-bilek-71770/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele