LOPEZ CARO ZŮSTÁVÁ U REALU MADRID

20.12.2005, 12:39
Aktuality
Funkci hlavního trenéra španělského velkoklubu nakonec neobsadí žádné slavné jméno. Na doporučení viceprezidenta Emilia Butrageňa totiž povede Real až do konce letošní sezóny Juan Ramon Lopez Caro. 42letý kouč ještě donedávna působil u rezervního týmu a kormidla A mužstva se původně ujal pouze dočasně po odvolaném Vanderleii Luxemburgovi...

Real Madrid okusil pod vedením Lopeze Cara všechny možné výsledky. V Lize mistrů podlehl 1:2 na půdě Olympiakosu Pireus a v Primera Division zvítězil 2:0 v Malaze a o víkendu doma remizoval 1:1 s Osasunou. Přesto dostal rodák ze Sevilly důvěru i nadále. "Jsem touto zprávou velmi potěšen. Jsem plný nadšení, zároveň si však uvědomuji svou zodpovědnost. Real Madrid je velký klub a já budu mít k dispozici spoustu skvělých hráčů, kteří budou chtít vylepšit současnou situaci," prohlásil ke svému jmenování 42letý kouč.

Juan Ramon Lopez Caro je členem Realu Madrid již čtyři roky a v loňské sezóně dovedl rezervní tým do Segunda Division, druhé španělské ligy. Nyní se stal již šestým trenérem "Bílého baletu" od propuštění Vicente del Bosqueho před dvěma a půl lety.

Jmenováním Lopeze Cara stálým trenérem Realu Madrid padla možnost příchodu některého ze slavných kormidelníků. V souvislosti s možným působením na Santiago Bernabeu se mluvilo například o Rafaelu Benitezovi (Liverpool), Josem Mourinhovi (Chelsea), Arsenu Wengerovi (Arsenal), Fabiu Capellovi (Juventus), nebo Paulu Le Guenovi (bez angažmá, naposledy Lyon). Klub hrající své domácí zápasy na stadionu Santiaga Bernabeua je v tabulce španělské nejvyšší soutěže zatím na třetím místě s osmibodovou ztrátou na vedoucí Barcelonu. V osmifinále Ligy mistrů ho ve druhé polovině února čeká londýnský Arsenal.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle mě dobrá volba, protože nikdo z těch výše jmenovaných trenérů by k nám v zimě stejně nešel.

Reagovat
Xavi

Hmm, spíš než na druhého del Bosqueho bych tipoval, že se mu povede jako Lorenzo Serra Ferrerovi... (Když si vzpomenu, jak od Gasparta dostal důvěru trénovat A-tým Barcy, stojí mi chlupy ještě teď )

Reagovat
smazaný uživatel

Ale byl to celkem odvážnej frajer Vzpomínám na jeho první zápas, kdy postavil to nejofenzívnější, co měl. Hesp - Reiziger De Boer Abelardo - L.Enrique Gabri Cocu Overmars - Simao Kluivert Rivaldo. Nebo tak nějak to tehdy bylo. Zkrátka 3-4-3 s krajními záložníky Overmarsem a Enriquem

Reagovat
HOST*yarda

Tedy skoro 5-2-3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
antimadrista

Tak Overmars i Luis hráli křídlo, nechápu co chceš říct

Reagovat
smazaný uživatel

V systému 3-4-3 je křídlo něco jiného než u 4-4-2

Reagovat
RMCF

Taky si myslím, že je dobře dát mu šanci. Třeba se prosadí a určitě dá příležitost mladým hráčum z béčka. Jo a taky se mě líbí jeho herní systém, jenom mu na křídlo chybí vhodní hráči.

Reagovat
HOST*empty

uz zase laborujou, a pak se divi ze nic nevyhravaj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele