Lopeteguiho potěšil výkon Realu, radost má i z přístupu hráčů

20.08.2018, 09:57
Aktuality
Úspěšný ligový debut na lavičce Realu Madrid za sebou má Julen Lopetegui. Bílý balet minulý týden nezvládl Superpohár proti Atléticu Madrid, v neděli večer už byl úspěšnější a doma si poradil s Getafe. Jeho nový kormidelník následně na tiskové konferenci neskrýval spokojenost...

Real byl prakticky po celý zápas lepším týmem a svou převahu dvakrát vyjádřil gólově. Ve dvacáté minutě otevřel skóre obránce Daniel Carvajal, krátce po změně stran pak přidal pojistku Gareth Bale.

"Dokázali jsme dominovat proti kvalitnímu soupeři, dali dva góly, vytvořili si řadu dalších šancí a neinkasovali. Každý tým má prostor pro zlepšení, ale jsme spokojení. Dařilo se nám na útočné polovině při hře s míčem, když ho máme pod kontrolou, méně trpíme, ovšem nestačí nám ho jenom držet. Jsem spokojen s výkonem a přístupem hráčů. Musíme kvalitně útočit i bránit, jedině tak je možné vyhrát La Ligu," říká někdejší kouč španělské reprezentace.

"Teď musíme pokračovat v práci a využít i reprezentační přestávky, kterých nebude zase tolik. A samozřejmě dát do pořádku hráče, kteří ještě nejsou stoprocentně připraveni. Pokusíme se přizpůsobit určitému konceptu. Současní hráči se nám zamlouvají, mají kvalitu. Jako trenér chci ze svého týmu dostat maximum a těší nás, že se z tohoto kádru stal skvělý tým," pokračoval Lopetegui.

V kádru Bílého baletu je aktuálně velká tlačenice na postu brankáře, o pozici jedničky bojují Keylor Navas a Thibaut Courtois a v neděli večer dostal přednost prvně jmenovaný. Tito dva ovšem nejsou jedinými gólmany v kádru, do toho patří i Andrij Lunin, Kiko Casilla a Luca Zidane.

"Milujeme Keylora, stejně tak máme rádi Courtoise i další brankáře v týmu. Do sezony logicky půjdeme se třemi gólmany. Rozhodli jsme se nechat chytat jeho, ale máme další dvě až tři řešení," nechal se dále slyšet bývalý kormidelník FC Porto.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (46)

Přidat komentář
ADM

Z toho čo som videl, Getafe hralo celkom naivne, Alavés u nás mi prišiel organizovanejší a lepší v zhusťovaní priestorov. Som zvedavý na Barcu / Real o týždeň vonku a takisto na Clásico, kto bude mať nakoniec väčší posesión s týmito štýlami

Reagovat
Hristo Stoichkov

Real hrál v poli velmi přesvědčivě, ale měl obrovský problém ve finální třetině, kde se strašně těžko dostával do šancí. O tom jsme se bavili už po prvním poločase, kde jsem kritizoval trojku Isco, Asensio, Ceballos. Asensio se po poločase zvednul, zbylí dva zůstali hodně za svými schopnostmi. Barca mi přišla v tomto směru mnohem přesvědčivější, ačkoliv to bylo způsobeno převážně faktorem Messi, který vytvořil tak 80% všech příležitostí.

Reagovat
vilp

Ta finální fáze bude podle mě problémem celou sezonu, prostě tam tolik individuální kvality. Jinak souhlas, Getafe darovalo oba góly a bylo po zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Já včera koukal na druhý poločas a Asensio mi přišel z té ofenzivní trojky asi nejlepší, moc přeju Garethovi ať přesvědčí, ale kromě toho gólu byl méně viditelný než Asensio. Každopádně Nacho

Reagovat
smazaný uživatel

Modric a Cesemiro mimo základní sestavu byl jsem docela překvapen

Reagovat
LidoOP

Casemiro byl zraněný ze Super Cupu

Reagovat
smazaný uživatel

Toni Kroos si včera pripísal 98 % úspešnosť prihrávok - 116/118. Toto sa nepodarilo žiadnemu hráčovi RM so 100 a viac prihrávkami od sezóny 2005/2006

Reagovat
jany kozak

kto to bol vtedy?

Reagovat
Rarášek

Guti?

Reagovat
madridcan

To mohol byt kľudne aj Zidane

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem jen 8minutovej sestřih, takže nemužu moc soudit, ale šanci jsme měli dost, naproti tomu oni jen nějakej naznak. Bylo to tím, že jsme hrali tak dobře, nebo Getafe tak špatně? DIky

Reagovat
ttopi

Getafe na to hlavně nemá kádr. To ani nemusejí hrát špatně, ale prostě jsou jinde.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem první poločas a Getafe doslova mizerné.

Napoví až další kolo.

Reagovat
Kokesh

Mizerne Getafe? Aha.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrali naprosto silene.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
CHONG

V té základní sestavě byly věci, kterými mě JLo fakt potěšil - Keylor, Nacho, Dani, Marco. Obecně čekám, že se to bude letos daleko víc točit, a že Marco, Nacho a hlavně Dani budou letos důležitou součástí týmu a ne jenom lavičkáři nebo dokonce tribunáři. Příště snad dostane šanci i Vinicius a Odriozola. Jinak jsem zvědavý, jak vykrystalizuje ten "souboj" Keylor vs. Courtois, protože jestli bude JLo dál upřednostňovat Keylora (což si asi všichni madridisti přejeme), tak by mohlo začít být brzo celkem dusno

Reagovat
smazaný uživatel

Smál bych se, kdyby by u vás byl nakonec Kurtoá fakt dvojka

Reagovat
Beči

Vzhledem k tomu, jak je Courtois namachrovaný, nebude chtít dlouho dělat dvojku a určitě začne dělat dusno. Já bych upřednostňoval Keylora už jenom proto, že je to skromný sympaťák a ne arogantní namyšlený blbeček, jako Courtois. Mimo to, i Keylor je skvělý gólman a velmi těžko říct, kdo z té dvojice je kvalitnější.

Reagovat
Nuno čomes

Doufám, že Navas je brán jako jasná 1.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
ADM

Jo, kupoval sa brankár s mierne problémovou povahou, aby sedel na lavičke, zatiaľ čo dobráčisko bude chytať napriek tomu? Moc velký happy ending na Pereza.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Ed_Hazard

Ja to tak beriem odzaciatku. Pokial neurobi hrubky v 2 zapasoch za sebou, tak zostane Keylor nr. 1 a Lope nebude mat dovod vymysla picoviny.

Reagovat
Jordi Alba

Bravo a Stegen.

Reagovat
Kenneth

Ja bych nejradsi aby se to co nejdriv vyresilo. Jit do sezony s Navasem a Cortouisem je blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Curtois dostane LM s Copou a po sezoně bude dusno jak u nás s Bravem a Stegenem.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je nejhorší možné řešení, protože pohárový (turnajový) gólman je jednoznačněji Navas.

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

Reagovat
SIRBRANIKE

O to vobec nejde. Flo chel Thiba, Zizu Navasa. Ako to dopadlo? Je neskutočne naivné si mysliet, že Navas bude jednička a Courtois nebude chytat LM.

Reagovat
maxton

tych chyb tam bolo prilis vela, takto s lepsimi supermi neuspejeme, nehovoriac o tom ze aj goly padli skor po chybách Getafe

Reagovat
Al Capone

Ja jsem za vcerejsek spokojeny. Fotbal to byl celkem pekny a 3 body zustavaji doma.

Reagovat
misinho7

Vcera super ale hned po Crisovom odchode je vidiet aj rozdiel v tom chceni dat goly. Vyhravali sme 3:0 a Cris chcel stale dat viac a viac a stale ich nabadal podte dopredu. Ale teraz nam taky hrac s takym hladom po goloch chyba co je skoda.

Reagovat
Anacron

No takovéhle výsledky budou asi teď časté, o jeden dva góly.

Reagovat
misinho7

to si nemyslim ale..vcera to mohlo byt 4:0 v pohode ( brvno a tycka ) a nikto by nic nepovedal, sance tam boli..skor poukazujem na tu chut Ronalda ist do toho stale naplno co u ostatnych nevidim

Na druhej strane podla mna menej golov bude padat kedze Ronaldo bol naozaj ten co sa za tym salel ale zas necakam vysledky 1:0 .. napr City hraju timovov nikto tam nie je hviezda typu Ronaldo ale davaju vela golov, pekne si to roztriedili tak snad to pojde aj u nas takto

Reagovat
Anacron

Jo tak to může být vždy, když by všichni proměnili svoje šance. S tou chutí samozřejmě souhlasím. Jenže v City si pepek poskládal tým jak chtěl, jsou spolu už déle, takže ti hráči vědí přesně co hrát a upřímně řečeno, pepek je trochu jinde než Lope. A stále tam má hráče jako Aguero, Silva, De Bruyne, Sané, Jesus nebo Mahrez. My máme Balea, snad Marca a Isca? Takže u nich je kam to rozdělit. U nás teda zrovna moc ne.

Reagovat
Pepe1911

city ma tu ofenzivni cast neskutecne nabitou

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
technecium

Jenže vy máte Isca, kterej je neskutečná brzda

Reagovat
Benfica

vždy keď ho vidím tak si spomeniem jak domrdal Porto

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
misinho7

Andrij Lunin se v průběhu léta stal novým hráčem Realu Madrid, ve velké konkurenci ale mnoho prostoru zatím dostávat nebude a očekává se jeho odchod formou hostování. Mladý ukrajinský brankář by zkušenosti mohl sbírat v jiném madridském klubu hrajícím španělskou nejvyšší soutěž, o jeho hostování uvažuje Rayo

No ak pojde tam tak si tam zachyta ale ze riadne ... len aby ho to nezdeptalo ked bude dsotavat 3-4 goly furt ..neviem ci Rayo je dobre pre hostovanie mladeho brankara

Reagovat
Anacron

A měl by tam jít vůbec jako jednička?

Reagovat
X-bano-X

Pochybujem ze tu niekto sledovale alebo vobec vedel pred pol rokom ze nejaky Lunin vobec existuje. Ak neratam hracov hier.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele