LM: NERVY A KLID

03.05.2005, 09:55, aktualizováno 04.05.2005, 11:14
Aktuality
Jeden je z Čech a druhý z Moravy. A pískat jim to bude Slovák! Petr Čech, Milan Baroš a Luboš Michel. Dá se říci, že československé semifinále začíná! První zápas se skončil bez branek a teoreticky ho vyhrál Petr Čech. Gól nedostal a Milan Baroš nedal... Druhé utkání? Eindhoven prohrál krutě ale zaslouženě. Do odvety proti AC Milán nastoupí vlastně s béčkem!


Liverpool - Chelsea

Statistiky mluví jasnou řečí, otázkou je, zda budou platit i po tomto zápase. Liverpool hrál doma semifinále různých soutěží UEFA celkem jedenáctkrát. A "reds" nikdy na svém stadiónu neprohráli! Dali 21 branek a pouze 2 obdrželi! Naposled jim gól dala Barcelona, před 30 roky. Naopak Chelsea hrála v semifinále pouze v pěti případech a její skóre je 2:8... Ale postoupila do finále dvakrát a tam vždy vyhrála. Pokračujme ve hře s čísly. Jedná se o sedmé vzájemné utkání anglických klubů v Pohárech. V minulé sezóně to byla rovněž Chelsea, která ve čtvrtfinále LM vyřadila Arsenal. V ročníku 1978/79 Liverpool vypadl, rovněž ve čtvrtfinále, s pozdější vítězem PMEZ Nottingemem Forest (2:0 a 0.0). Ale i v semifinále se oba kluby již utkaly s anglickým protivníkem. Chelsa hrála v roce 1971 v PVP s Manchester City. Oba zápasy vyhráli ti z Londýna a radovali se i po finále, když na štítě nechali, kdysi, slavný Real Madrid... Na druhé straně Liverpool, o dva roky později a v Poháru UEFA, vyřadil Tottenham Hotspur. A aby to kopírování bylo 100%, také on vyhrál finále a stejným rozdílem: 3:2. V obou Pohárech se hrálo systémem doma-venku, za Liverpool v tom prvním zápase dával dva góly Kevin Keegan a pomohl tak k vítězství 3:0... Odveta na stadiónu Borussie Mönchengladbach skončila 2:0 pro domácí, jak jinak, a měla hrdinu v Juppu Heynckesovi. Také on dal dva góly, ale ten třetí a vyrovnávací již nikdo nepřidal.

Ale zanechme statistik a pojďme se podívat na situaci v klubech před úterní odvetou. Chelsea je slavná, po padesáti letech titul, a slaví. Po výhře 2:0 nad Boltonem má na čele tabulky náskok 14 bodů a ten do konce ligy nikdo nemůže dohnat. Liverpool pouze remizoval s Middlesbroughem a ztrácí 3 body na Everton a tím pádem také na postupovou pozici do LM 2005/06.

José Mourinho nechal v lize odpočívat dvojici Damien Duff a Arjen Robben, vzhledem k jejich předešlým zraněním, nenastoupil Glen Johnson, jehož opustila forma, a Joe Cole seděl v úvodu zápasu na lavičce. Oba góly dal Frank Lampard, ale po zápase prohlásil, že radost z titulu musí být ponechána stranou, důležitá je nyní koncentrace před semifinálovou odvetou.

Radost Mourinha a Chelsea, zloba Liverpoolu, ale především Rafaela Beníteze. Ten po ligovém utkání řekl: "Jsem doslova znechucen mnohým, co se děje v mužstvu! Výsledek je špatný, hráli jsme dobře jen 20 minut druhého poločasu. Očekávám kvalitnější výkon a zodpovědnější přístup v odvetě LM!" Benítez provedl celkem 5 změn v sestavě proti utkání na Chelsea, Sami Hyypiä, Djimi Traoré, Luis García, Milan Baroš a Igor Biscain odpočívali, naopak se do sestavy po zranění vrátil Dietmar Hamann.

Liverpool nastoupí bez Xabiho Alonsa, ale to se vědělo již po zápase v Londýně. Stop mu vystavily žluté karty. Je to ztráta velice nepříjemná, snad Benítezovi trochu zlepšilo náladu uzdravení se Hamanna. Postoupí-li Liverpool do finále, bude už Xabi Alonso hrát. Ale velký pozor si musí dávat hned čtveřice jeho spoluhráčů: Jamie Carragher, Steve Finnan a Dietmar Hamann, spolu s nimi je jednu kartu od trestu také zraněný Stephen Warnock.

A Chelsea? Je na tom stejně, možná ještě hůř! Obránci Ricardo Carvalho, William Gallas a Glen Johnson, středopolař Alexej Smertin a útočník Mateja Kezman si v případě udělení další žluté karty a samozřejmě postupu svého týmu v Istanbulu nezahrají!

Liverpool: Dudek, Finnan, Hyypia, Traore, Carragher, Riise, Gerrard, Hamann, Biscan, Luis García, Baroš (Cisse).

Chelsea: Čech, Johnson, Terry, Carvalho, Gallas, Tiago (Robben), Makelele, Lampard, Cole, Gudjohnsen, Drogba.

Rozhodčí: Luboš Michel (Slovensko).


PSV Eindhoven - AC Milán

AC Milán o víkendu porazil Fiorentinu a jeho souboj o titul s Juventusem pokračuje, PSV Eindhoven hrál již v pátek a remizoval 2:2 s Twente Enschede. Ale i tak je titul v Nizozemsku jeho...

PSV má ale před odvetou zcela jiné starosti. DaMarcus Beasley a Jefferson Farfán se zařadili na nekončící listinu zraněných! Ten první se zranil na levé noze, ten druhý má vymknutý kotník. Zda budou moci nastoupit, to dnes nikdo neví... Wilfred Bouma, Ji-Sung Park a Robert de Pinho de Souza nehráli pro různá zranění a zdá se, že pouze Korejec bude moci posílit svůj tým. André Ooijer je v trestu a tak je jedno jisté: trenér Guus Hiddink musí začít čarovat, jinak sestavu nedá dohromady! "Pokusíme se o odvážnou variantu. Budeme hrát pouze na 3 obránce a posílíme útok. Ale hlavně musím věřit, že se někdo ze zraněných dá do pořádku!"

Carlo Ancelotti je na tom nepoměrně lépe. Proti Fiorentině mu sice chyběli potrestaní Paolo Maldini a Kakha Kaldadze, ale Andrea Pirlo, Clarence Seedorf a Hernán Crespo se představili v plné síle a Andrij Ševčenko dal dva góly! Ancelottiho překvapila až příliš defenzivní hra svého celku a také nedostatek koncentrace. Ale je si jistý, že hráči jsou schopni nejen postoupit do finále, ale také ho vyhrát!

Hráčů v karetním ohrožení je i zde celá řada, hlavně na straně domácích. PSV Eindhoven má k postupu dost daleko, ale zázraky se občas dějí! Philip Cocu, Johann Vogel, Mark van Bommel, Heurelho Gomes a Jan Vennegoor of Hesselink se musí vyhnout ostrým zákrokům, úmyslným rukám a hádkám s rozhodčím. Jinak... Na straně jejich protivníka je daleko větší klid, pouze Massimo Ambrosini je na tom stejně jako onen "pětilístek" Nizozemců...

Eindhoven: Gomss - Bögelund, Alex, Bouma, Young-Pyo Lee - Van Bommel, Vogel, Cocu - Ji-song Park, Farfan - Vennegoor of Hesselink.

AC Milán: Dida - Cafú, Stam, Nesta, Maldini - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Kaká, Rui Costa - Shevchenko.

Rozhodčí: Terje Hauge (Norsko).

Tak nějak by snad měla obě mužstva nastoupit. Ale... Italský zástupce má na vybranou. Ten z Nizozemska nemá z čeho vybírat, asi nenastoupí ani Farfán.

AC Milán má dvoubrankový náskok a jen snílci si dnes myslí, že by snad domácí mohli dát tři branky a žádnou nedostat. Hosté mohou hrát v klidu, nepodcenit soupeře, ale také moc neriskovat. O víkendu je čeká pravděpodobně rozhodující zápas Serie A. Na jejich stadiónu se představí Juventus Turín. A v plné síle, odhodlán odvést si všechny body.

V LM je tedy finále předem dáno. Po včerejším triumfu Liverpoolu a jeho postupu se do Istanbulu chystají fotbalisté AC Milán. Snad jen zázrak...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (36)

Přidat komentář
HOST*ACM

AC postupi do finale a aj to vyhra !!! FORZA MILAN !!!

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
smazaný uživatel

milan ma kvalitny tym ale nehra prekny futbal a zvycajne da nahodny goool.....ale tak co uz...futbal sa hra na gooly a milan da 2 nahodne a je vo finale kua

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Omylom som to odoslal prázdne Takže:Liverpool-Chelsea 1:1,PSV-AC 2:0 a potom sa uvidí.

Reagovat
sansiro

Snad to AC dotahne do toho finale. Hlavne at to nedopadne jak s La Corunou FORZA MILAN

Reagovat
Xavi

Ancelottiho překvapila až příliš defenzivní hra svého celku to si koupil nový brýle?

Reagovat
Xavi

Jinak těch 2:0 jak Eindhoven prohrál určitě nebylo zasloužených

Reagovat
HOST*yarda

Ale bylo, fotbal se hraje na góly, krása je bohužel jen vedlejší produkt, skloubit to umí jedině Brazilci

Reagovat
HOST*ŠABU

VŠECHNO VYHRAJE FC HELSEA

Reagovat
Xavi

tak to se ti fakt povedlo!

Reagovat
smazaný uživatel

ŠABU si se trochu zbláznil.

1. postoupí Liverpool - REDS!!!!!!!!

2. blbá úprava

3. Většina lidí, co jsme potal tak fandí Chelsea 1 nebo 2 roky, když pochopili, že má díky ruským penízkům nejlepší mančaft na světě (já nejdřív taky, ale pak jsem si uvědomil, že to nemá cenu, abych týmu fandil jenom proto, že je ASI nejlepší).

LIVERPOOL DNESKA VYHRJE 2:1 A POSTPUPÍ!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

presne mas pravdu a chelsea ma dobry tym vdaka abrahamovicovi...mala postupit barca a ne chelsea...mala stastie chelsea

Reagovat
HOST*Efreeti

Spis ste pekne paka naivni!

Ano fandim Chelsea 2 roky. Proto ze skoupila me nejoblibenejsi anglicke hrace. Co je na tom spatneho?

Ze na to dal Abrahamovic penize?

Ti hraci ktere Chelsea ma ted jsou charakterni pracoviti, talentovani, mladi profesionalove...vseho "smeti" se CHelsea zbavila(Mutu, Crespo, Veron, Hasselbaink)

Asi ste vsichni tady jeste nepochopili, ze Abrahamovic je mozna jediny clovek ve vrcholovem svetovem fotbale, kteremu NEJDE o penize! Jde mu uspech, jde mu o pekny fotbal, jde mu o tym...JSTE CHUDACI, protoze Vas - kritiky Chelsea jen sere, ze Abrahamovic nedotuje Vas oblibeny klub

Reagovat
Xavi

Mutu, Crespo, Veron, Hasselbaink - smetí Tys asi málo uletěl co??? Jde vidět že Chelsea fandíš 2roky, jinak by si takového Hasselbainka, který toho pro Chelsea dost udělal nenazval smetím! A o dalších hráčích (např. Crespo) se ani nezminuju! A jinak máš pravdu, že tady fakt nikdo nepochopil, že Abrahamovičovi nejde o peníze! To si pochopil jen ty - vyvolený

Reagovat
smazaný uživatel

Efreeti kľud. Ja som im takisto fandil a zrovna preto,že to nie je spolok rozhýčkaných primadon,ale féroví poctiví hráči.Takisto si myslím,že férový dokáže byť i Mourinho-niekto si možno všimol,že aj v anglickej lige pozdraví po zápase každého hráča súpera a podá mu ruku tak ako to spravil včera.Napriek tomu si nemyslím,že musíš hneď dostať nervy,keď čítaš kritické príspevky,stačí si zvyknúť.Lebo inak budeš písať aj voloviny "ze vzteku".

Reagovat
HOST*philipe

No ty si upad........Ne

Reagovat
HOST*rotak

Musí se opakovat loňský zázrak La Coruňy!!!!

Přece není možné aby do finále postoupil AC jen díky neuvěřitelému štěstí v 1. zápase a díky jejich nádherné hře!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak super, aspoň jeden můj oblíbený tým je ve finále, teď ještě aby postoupil Sporting v UEFĚ. Mimochodem, nemáte pocit, že Michel připískaval trochu Chelsea? Carvalho fauloval na žlutou, kvůli které by pak nehrál finále a šest minut nastavení bylo až moc Gerrard do Realu!

Reagovat
smazaný uživatel

jojo,s tím připískáváním máš svatou pravdu

jinak Luis García - bomba, je fakt dobrý, a hlavně na záložníka efektivní

Reagovat
HOST*ACM

Tak nic, nech si to skusi Chelsea o rok !!!

Reagovat
HOST*Efreeti

Ubozaku...vzdyt ty ani nevis ze AC je sponzorovano z mafianskych spinavych penez stejne jako Chelsea...jen nejsou z ruska, ale z italie...

Reagovat
HOST*Deco Souza

přesně, silvio je stejná (možná i větší) svině...

Reagovat
HOST*ACM

KOKOTKO - co tu zas pleties Silvia ! Mozte ACM len Silvia zavidiet !!! Tak drz PICU !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Berlusconiho ani Abramoviče opravdu nikomu nezávidím, mafie nkonec dojde tak daleko že si budou navzájem vraždit hráče

Reagovat
HOST*Philipe

Myslim si ze se PSV-AC rozejdou s remizou 1:1...Je to jasny...

Reagovat
alegre

To snad neni pravda. AC Milán, hrající jeden z nejtrapněj ších fotbalů na světě, postoupí díky dvěma náhodným gólům v poslední minutě každého zápasu! To snad ani nejde nefandit Juventusu a Liverpoolu! Finále LM bude hrát “klubové Řecko”! Fotbal nemá logiku!

Reagovat
exmafie

Píšu bezprostředně po zápase, takže budou lítat i sprostý slova, za což se předem omlouvám, ale ti zkurvení taliáni by zasloužili tak přes držku a ne finále LM, ten fotbalovej bůh si asi vybral dovolenou či co, ve finále musí vyhrát Liverpool nebo začnu sledovat jachting...

Reagovat
smazaný uživatel

SAKRA!!!! To je fatk krutý, k celému nemilánskému fotbalovému světu, kteří se těšili na finále LM. Ale hlavně k PSV, ten gol v poslední minutě byl vážně smutný.

Reagovat
smazaný uživatel

Píšu to ještě sem, pardon:

Nááááádherný zápas. PSV hrál perfektně a drtil Milán ještě víc než před týdnem. Milán postoupil neuvěřitelně haluzově . To se nedá. V prvním zápase byl sice Milán v prvním poločase malinko lepší, ale po přestávce se nechal totálně přehrát skvěle fungující a běhavou zálohou holanďanů. A nakonec přišla hodně smolná branka. A dnes? PSV hrál ještě lépe a ACM přehrál na všech frontách . Skvělá obrana, perfektně sehraná záloha, skvělej útok. Tenhle tým měl vyhrát LM. Já si myslím, že se dnes ukázalo, že fotbalová spravedlnost opravdu neexistuje . Kdyby jo, tak postoupil PSV po výsledcích 2:1 a 4:1 a fertig.

Každopádně škoda. Ve finále se budeme muset spokojit ze zabetonovanejma obranama a nějakejma náhodnejma gólama ze standardek. Každopádně fandím Liverpoolu.

Každopádně PSV = perfektní mančaft a morální vítěz LM

A ještě jedna poznámka: van Bommel je správný muž pro Barcu. Laporta vybral opět perfektní posilu. Tenhle chlápek má na skvělé nákupy prostě nos

Reagovat
smazaný uživatel

No já si pod morálním vítězem letošní Lm přestavuju někoho jiného

Reagovat
alegre

Barcelona?

Reagovat
smazaný uživatel

No tak dobře. Máme dva morální finalisty, no

Ale ne, fakt jsem to dneska PSV hodně přál a takhle to dopadlo

Ale představa finále, ve kterém by hrála Barca s PSV, Madridem, Lyonem, Interem nebo Arsenalem je fakt lákavá. O to víc nás může mrzet, že ve finále uvidíme beton, beton, beton pak dlooooouho nic a pak zase beton

Ale ve finále fandím reds, o tom není sporu

Reagovat
smazaný uživatel

N oto asi každý krom vyloženě milánských fandů.

PSV jsem t otaky hrozně přál, málem to se mnou seklo, když z ničeho nic byl centr-hlavikča-gol-90.minuta

Reagovat
sansiro

PSV byl bohuzel lepsi!Ten Liverpool uz AC vypraska!!!! FORZA MILAN

Reagovat
HOST*paolo

AC Milán vyhraje má lepší a vyzrálejší tým než Liverpool. PSV hrál sice pěknej fotbal ale jak už tu někdo říkal tak fotbal se hraje na goly a v tom je AC mistrem!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele