LM: A JE TO TADY!

05.04.2005, 11:12, aktualizováno 06.04.2005, 00:34
Aktuality
Tak jsme se dočkali, čtvrtfinále je zde! Tři kluby z italské Serie A, dva z anglické Premiership a po jednom z Nizozemska, Francie a Německa! Španělsko? To se horko těžko probralo ze zimního spánku a jarní únava ho hned zmohla definitivně. Ani finalisté loňského EURO, Řecko a Portugalsko zde nemají své zástupce. Ale i tak se jedná o hvězdnou osmičku!

Olympique Lyon - PSV Eindhoven

Mezinárodní kalendář je neúprosný a nikoho se neptá, jak je na tom se zdravím a zda nechce zápas odložit. Trenér Lyonu by takový odklad bral všemi deseti! Do utkání s PSV totiž nastoupí - nenastoupí poloviční lazaret! Mnozí se na trávník Stade Gerland vracejí po zranění. Například středopolař Sydney Govou, který měl zraněnou achilovku, ale mohl by hrát. Bryan Bergougnoux si zranil bok, Jérémy Climent dvouhlavý sval a start obou je vyloučen. Senegalce Lamina Diattu trápí stehenní sval a kdo ví, zda bude v pořádku. Dobrou zprávou pro trenéra Paula Le Guena je návrat Sylvaina Wiltorda a bezchybný devadesátiminutový výkon kapitána Claudia Cacapy, který v sobotu proti RC Lens hrál poprvé po zranění kolene. Guus Hiddink, trenér vedoucího celku nizozemské ligy, je vcelku spokojen se stavem svých svěřenců. A to nejen tím zdravotním, ale také kvalitou hry. Chybět bude pouze John de Jong. Lyon dokáže kolikrát nemožné, na druhé straně Eindhoven vyřazením Monaca potvrdil dobrou a stálou formu. Asi to budou Nizozemci, kdo se bude radovat z postupu...

Lyon: Coupet - Reveillere, Cacapa, Cris, Abidal - Diarra, Essien, Juninho - Govou, Wiltord, Malouda.
PSV: Gomes - Ooijer, Alex, Bouma, Lee - Van Bommel, Cocu, Vogel - Park, Vennegoor, Farfán.
Rozhodčí: Pierluigi Collina (Itálie).


Liverpool FC - Juventus FC

Trenér Liverpoolu Rafael Benítez čeká na uzdravení brankáře Jerzyho Dudka. Ale kdo ví, zda nakonec nebude chytat neznámý Carson... Dudek seděl v ligovém zápase proti Boltonu na lavičce a Benítez k tomu řekl: "Necítil se dobře, některé pohyby mu dělaly potíže. Ale věřím, že proti Juventusu bude moci nastoupit." Hrát bude Milan Baroš, jenž je v "domácím" trestu, ale jinak... Jen bolest hlavy pro Liverpool! Dietmar Hamann je zraněný, Fernando Morientes a Mauricio Pellegrino nesmí v "Evropě" za anglický celek v této sezóně startovat, neobjeví se ani Xabi Alonso a Harry Kewell. A co Fabio Capello? Jak ten je na tom? Pavel Nedvěd je zde po 43 dnech, David Trezeguet a Marcelo Zalayeta rovněž. Oni dva vyřadili Real Madrid a chystají se to samé udělat s Liverpoolem. Ale od první minuty se asi představí jen Pavel Nedvěd, protože Capello dá pravděpodobně přednost dvojici Zlatan Ibrahimovic - Alessandro Del Piero. Jinak se v tomto zápase střetnou po téměř dvaceti letech protagonisté oné černé noci světového fotbalu, kdy po řádění anglických rowdies a následném pádu zdi na bruselském Heysel stadiónu zahynulo 39 fanoušků, z toho 32 Italů. Juve se vidí v semifinále, ale pozor! Brzdit přehnaný optimusmus! Liverpool není jen tak ledajaký soupeř!

Liverpool: Dudek (Carson) - Finnan, Carragher, Hyppia, Traoré - Núñez, Šmicer, Biscan, Gerrard - Baroš, Luis García.
Juventus: Buffon - Zebina, Cannavaro, Thuram, Zambrotta - Camoranesi, Emerson, Blasi, Nedvěd - Del Piero, Ibrahimovic.
Rozhodčí: Frank De Bleeckere (Belgie).


Chelsea FC - FC Bayern Mnichov

Pro Bayern to bude moc a moc těžké. Hrozí mu totiž pohroma v podobě ztráty celé útočné vozby! Claudio Pizarro je definitivně mimo hru poté, co si v utkání s Wolfsburgem zranil stehenní sval. Roy Makaay zase v neděli netrénoval, rovněž pro problémy se svalem. Nizozemskému internacionálovi se pak intenzivně věnoval celý tým lékařů a podrobil se intenzivní terapii. Trenér Felix Magath říká: "Všichni věříme, že Roy bude v pořádku a nastoupí v Londýně dobře připraven. Ztratit oba naše útočníky by znamenalo jediné: katastrofu! Byl by to tvrdý úder pod pás!" Ale zranění této dvojice není jedinou pohromou pro Felixe Magatha. Roque Santa Cruz se vrátil do kolektivu po více než šestiměsíční pauze a na jeho fyzické připravenosti je to samozřejmě znát, Mehmet Scholl je zase po zranění teprve na začátku cesty, která vede k bývalé formě. Na druhé straně bude stát Chelsea, která dokázala vyřadit vedoucí celek španělské ligy, Barcelonu. Nenastoupí samozřejmě Wayne Bridge, ten je mimo hru po zbytek sezóny. Oba zápasy proti Bayernu budou pouze u televizních obrazovek sledovat také dva, kteří se zranili při plnění reprezentačních povinností: Paulo Ferreira a Arjen Robben. Kdo je favoritem? Asi Chelsea, doma by měla vyhrát a venku náskok udržet...

Chelsea: Čech - Johnson, Huth, Terry, Gallas - Makelele - Cole, Lampard, Gudjohnsen, Duff - Drogba.
Bayern: Kahn - Sagnol, Kovac, Lucio, Lizaraziu - Frings - Deisler, Ballack, Schweinsteiger - Guerrero (Scholl), Makaay.
Rozhodčí: Rene H.J. Temmink (Nizozemsko).


AC Milán - FC Inter Milán

Filippo Inzaghi je asi jediným hráčem AC Milán, o jehož startu se pochybuje. A jestli se na hrací ploše objeví, nebude tomu od zahajovacího hvizdu. Ale nastoupí ti ostatní? Opravdu jsou již 100% v pořádku Andrij Ševčenko, Alessandro Nesta, Cafú a Vikash Dhorasoo? Ale i tak se zdá, že Inter bude mít více problémů se sestavou. Adriano a Alvaro Recoba jsou asi definitivně mimo hru, Christian Vieri se svým zraněným kolenem to také nemá jisté, asi bude na lavičce. Dvojice, která se bude snažit dát skálopevné obraně Milána gól, bude v tomto případě Obafemi Martins a Julio Cruz. Nehraje Dejan Stankovič... Sázející to asi moc těžké mít nebudou: dvakrát 0:0 a na penalty postoupí...? A tady vše pro jednoho skončí a pro druhého bude pokračovat... A co tomu říkáte Vy?

AC Milán: Dida - Cafú, Stam, Nesta, Maldini - Gattuso, Pirlo, Kaká, Seedorf - Crespo, Ševčenko.
Inter: Toldo - Javier Zanetti, Córdoba, Materazzi, Favalli - Verón, Cambiasso, Cristiano Zanetti, Stankovic - Vieri (Julio Cruz), Martins.
Rozhodčí: Alain Sars (Francie).


Jedno je ale jisté již dnes. V semifinále se střetnou vítězové zápasů Bayern - Chelsea a Juventus - Liverpool, druhou dvojici budou tvořit ti lepší ze soubojů Inter - Milán a PSV - Lyon. Dočkáme se znovu italského finále?

Pravděpodobné sestavy středečních soupeřů budou uveřejněny zítra.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (55)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doporučuji autorovi, aby se lépe informoval o Bruselské tragédii v roce 1985 kvůly, které anglické mužstva nemohly 5 let hrát evropské poháry. Viděl jsem to v přímém přenosu a můžu říct, že to bylo trošku jinak. Neuvěřitelné je, že se i přes tuto tragédii zápas odehrál. Juve vyhrál 1:0 gólem Platiniho z penalty.

Reagovat
Webmaster

To jsem tam doplňoval já.. poopravil jsem to.. už je to lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

Ok v pořádku . Oni tu zeď doslova provalili

Reagovat
HOST*ACM

ACM si ide po vyhru!!!

Reagovat
PJ

Pěkný prd... FORZA INTER!!!

Reagovat
HOST*Maty

na LIVERPOOL nema nikdo!!!!!!!!!!!!!!!!! Verim ze celou LM vyhraje

Reagovat
Mr.Jindros

Kdyby náhodou přešel přes božské Juve tak vypadne hned v dalšim kole ... Liverpool nemá ani na semifinále, natož na vítězství. Nejsi ty Vízkův nepodařený syn ?

Reagovat
sansiro

Uz je to tady!!!

Reagovat
HOST*Shevchenko

1:0 (CRESPO) BEZ SHEVY

3:0 (3SHEVA) S NÍM

Reagovat
smazaný uživatel

Seš naivní jak sviňa.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*

A tak vidím, že už ses naučil druhé jméno z milánské sestavy

Reagovat
HOST*

Letos se asi dočkáme 1. Čecha, který si zahraje finále LM- lepší z dojice Liverpool-Juve narazí na bayern nebo chelsea, takže pokud postoupí Blueshit tak můžeme mluvit téměř o jistotě(zranění atd.)

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Barca

Chelea do má už koupené tak stejně jedno.Lyonu to přeju.A Juve je podle mne dost prumernej klub.

Reagovat
alegre

Postoupí: Chelsea, PSV, Inter, Juve...Finále bude Inter-Chelsea a Inter vyhraje!

Reagovat
PJ

Moje řeč... jen nepostoupí PSV, ale Lyon. FORZA INTER!!!

Reagovat
HOST*

Finále bude JUVE : AC, jinak nic proti.Koukejte se dnes na tv Juve remizuje 1:1 a doma vyhraje 2:0

Reagovat
Mr.Jindros

Nene, AC se do finále nedostane, neblbni ... Sice sem fanoušek, ale myslim že Juve taky ne. Ale Forza Juve.

Reagovat
sansiro

Nechapu, proc CT2 vysila Chelsea-Bayern. Derby milanskych velkoklubu je mnohem prestiznejsi a bude to svatek fotbalu se vsim vsudy. To bude prave peklo. Jeste ze to dava 2ESPN. p.s.odpurci calcia nemusite psat, ze to bude antifotbal apod., dik FORZA SERIE A

Reagovat
Mr.Jindros

Víš, ona možná ČT vysílá zápasy týmů s českými hráči ... jinak proti calciu nic nemám (fandim Juve - nejlepšímu italskému týmu), ale myslim že Chelsea - Bayern bude minimálně stejně zajímavý.

Reagovat
sansiro

Ja vim, ze Peta Cech je Peta Cech, ale i tak... To Juve rozebirat radeji nebudu

Reagovat
HOST*

Nevíte někdo jestli nebude AC-Inter alespoň na STV2 nebo na ORF?

Reagovat
smazaný uživatel

Paska řekl Sportu, že o Plášu má zájem přední španělský klub, můj tip je Atlético či Valencia

Reagovat
HOST*yarda

Podle tabulky ani jeden přední není

Reagovat
HOST*Banana

To já bych ho poslal domů ať se naučí pořádně hrát fotbal.

Reagovat
alegre

Gól Del Piera měl platit, ten kterej dal Luis Garcii byl pěknej, ale náhodnej!

Reagovat
smazaný uživatel

jakto náhodnej takhle to chtěl

Reagovat
alegre

...tak jo....

Reagovat
HOST*Maty

tak a je polocas LIVERPOOL vede 2:0 Bary da jeste treti fik a Liverpool je v semifinale :-))))))))))))

Reagovat
Mr.Jindros

Hm, škoda tý tyče a že nám neuznali platnej gól ... rozhodně sme měli víc šancí, Liverpool víc štěstí než rozumu.

Reagovat
PJ

No tak to teda nevim... Šance ste v první půli měli dvě a pak ten neuznanej gól. Liverpool hraje skvěle a neni to žádná nakopávaná, ale pěknej kombinační fotbal.

Reagovat
alegre

No tak nevím, nevím, s tou kombinací to v druhé půli nebylo moc slavné...

Reagovat
PJ

Jojo, druhá půle byla z pohledu Liverpoolu o dost horší a můžou bejt rádi, že Juventus nevyrovnal...

Reagovat
Mr.Jindros

Remíza by zápasu slušela daleko víc, aspoň podle odvedené hry ... Liverpool možná v první půli kombinoval, ale vyloženejch šancí moc nebylo.

Reagovat
PJ

Jo to je fakt, remíza by asi byla spravedlivější...

Reagovat
HOST*squadra

To je kokot ten autor ! Jak 2x 0:0. AC je tak možná 2x spráská ! FORZA MILAN !

Reagovat
PJ

Hele nadávat si běž někam na pískoviště, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Mozes to dat najavo aj trochu inac A myslim,ze mal aj trochu pravdu.Bude to boj-obrana proti obrane Presny opak zapasu Real-Barca-tam to bude utok proti utoku

Reagovat
sansiro

Jo jenze real-barca jsou pro tuto sezonu mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Ved ja to viem,len som to spomenul ako priklad

Reagovat
sansiro

Liverpool mel dneska velke stesti, ze vyhral... Zitra hlavne AC!

Reagovat
alegre

Nerozhodně by bylo zasloužené, ale i tak je Juve spolu s PSV jednou nohou v semifinále!

Reagovat
sansiro

Pokud liverpool neukope plichtu na Juve, je to hodne zradne... Ale uvidime. Psv taky na to ma.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, oba zápasy zajímavé, myslím, že Lyon byl trochu nafukovaný, uvidíme, co předvede v Holandsku. Liverpoolu je mi celkem líto, jeho snaha působila velmi sympaticky, líbil se mi Gerrard (byl by dobrou posilou v Realu, vyměnil bych ho za Beckse), moc toho Méďovi nedovolil Juve je bohužel specialista na výsledky 1:0, takže se asi do semifinále dostane. I tam se mi někteří hráči líbili, třeba Zambrotta (až na ten šlapák na konci utkání, za ten měla být žlutá )

Reagovat
PJ

Od Gerrarda sem toho čekal víc, předevšim směrem dopředu. Víc se mi líbil García. A docela aktivní byl Šmíca, i když mi přišlo že to občas zbytečně brzdil.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ ide všetko podľa predpokladov.Dnes očakávam výhru Chelsey o 2 góly a AC Milan by mal vyhrať-ako inak 1:0.Páčilo by sa mi v Chelsea 3:1-to aby bolo v odvete o čo hrať.Keď to skončí napr.2:0,tak v Mníchove to bude ťažká betonáž.

Reagovat
HOST*

Ty sis na ně vsadil? Nebo rozhodčí je tvůj brácha?

Reagovat
smazaný uživatel

Včera som si vsadil na Liverpool a možno si vsadím i dnes-pokým sa darí,chápeš.

Reagovat
HOST*dádý

kdo tady tvoří ty pravděpodobné sestavy?

Reagovat
HOST*squadra

Hmm, AC v plné sestavě a s formou a Inter bez Adriana je taký nějaký divný. Dneska snad jasná záležitost 2:0(Sheva, Pirlo). FORZA MILAN

Reagovat
Xavi

Juve bez pochyby postoupí, Bayern snad už ty betonáře z Chelsea konečně vyřadí, ikdyž venku asi prohraje, AC by měl taky postoupit a Lyon Eindhoven vidím pořád stejně - teda 50-50

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi úplne jedno,jak to skončí-Milan AC-Inter-pretože to bude určite nezáživný pretaktizovaný futbal ako vždy.A keď už-tak zase vyhrá AC 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne

Reagovat
HOST*

barcelona legends-ronaldinhio

Reagovat
HOST*

AC je nejlepš ítým světa nějaký sračky z Interu nemaj nárok a ještě bez Adriana.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele