LIVERPOOL ZÍSKAL CENNÉ VÍTĚZSTVÍ

06.04.2005, 00:29
Aktuality
Souboj českých fotbalistů skončil stejným výsledkem, jaké bylo na obou stranách jejich početní zastoupení. Liverpool s Milanem Barošem a Vladimírem Šmicrem, přestože se tito dva na hřišti nepotkali, porazil Juventus s navrátilcem Pavlem Nedvěděm 2:1 a před odvetou je vše zcela otevřené.

Trenér Rafael Benitéz měl před utkáním s Juventusem početnou marodku, Xabi Alonso, Dietmar Hamann a další. Na lavičce zůstal také Jerzy Dudek, kterého trápil zadní stehenní sval. Fernando Morientes a Mauricio Pellegrino nesmí za anglický celek v Lize Mistrů v této sezóně startovat. Capellovi se vrátil po dlouhé pouze Pavel Nedvěd a hned se objevil v základní sestavě, taky se mu uzdravil David Trezeguet a Marcelo Zalayeta, ale oba zůstali jen na lavičce.

-    :

Sotva utkání začalo, už se do první příležitosti dostal Baroš, ale jeho střele chyběla přesnost a razance. V 6. minutě pravý bek Finnan obral Zambrottu u branky Juventusu o míč, ale jeho přízemní rána mířila vedle Buffonovy brány. O čtyři minuty později Baroš vybojoval roh, exekuce se ujal Steven Gerrard a našel na první tyčí Garciu, který hlavou prodloužil na osamoceného stopera Sammiho Hyyppiä a ten levou nohou otevřel skóre zápasu v prospěch Liverpoolu.

Domácí i nadále měli více ze hry a do další šance se dostal zase Milan Baroš, když se po centru Garcii odpoutal od Cannavara, ale netrefil balón ideálně. Uběhlo 25 minut zápasu a Liverpool už vedl o dva. Le Tallec našel obloučkem Luise Garciu a ten krásnou střelou "šajtlí" zvýšil na 2:0.

Juventus byl v tu chvíli v nezáviděníhodné situaci a musel s nepříznivým výsledkem něco udělat. A málem se mu to povedlo, po Nedvědově přihrávce ale pálil Ibrahimovič do tyče a následnou dorážku bývalý český reprezentační kapitán neusměrnil. V další velké příležitosti hostujícího celku měl zase prsty Nedvěd, když si narazil uvnitř pokutového území s Del Pierem, ale "božský Alex" na Carsona nevyzrál.

Do další příležitosti Liverpoolu se odehrály v 32. minutě, nejprve z přímého kopu bezpečně pro Buffona pálil Riise a potom Gerrard střílel nad bránu.

40. minuta - Del Piero snížil hlavou na 1:2 z pohledu hostů, gól však neplatil, jelikož byl pískaný sporný ofsajd. Další šance se už do konce prvního poločasu se diváci nedočkali a oba týmy šly do šaten za stavu 2:0 pro anglický tým. Tento výsledek byl pro domácí zcela zasloužený, protože se dostali do více dobrých šancí a měli skoro celý poločas více za hry.

Po změně stran se Juventus dostal do několika příležitostí, ale Nedvědova střela mířila vedle a o pět minut později slabou střelou Cannavaro nenadělal Carsonovi moc práce. Nevýrazný Del Piero o chvíli později přenechal místo francouzskému kanonýrovi Trezeguetovi.

Nedvěd svými střelami neustále zaměstnával domácí tým, ale na brankáře si recept nenašel, narozdíl od Cannavara, který po centru Zambrotty i přes nepříliš vysokou postavu přehlavičkoval domácí beky a snížil na 1:2. Podíl na gólu možná má i do té doby dobře chytající Carson. Hlavička nebyla natolik prudká, aby si s ní nemohl poradit.

Ňunéz v 66. minutě nahradil Milana Baroše, který v dnešním zápase odvedl velmi dobrou práci a neustále zaměstnával hostující obránce. Na hřišti tak zbyl už jenom jeden Čech – Pavel Nedvěd, to ale se v 73 minutě změnilo, jelikož Le Talleca vystřídal Vladimír Šmicer.

Během následujících minut se snažil Juventus vyrovnat, ale obrana Liverpoolu si výsledek s přehledem uhlídala a nepustila aktuálně druhý tým Série A do ničeho vážnějšího. Domácí spoléhali hlavně na brejky, ty se jim ale nedařilo dotáhnout do úspěšného konce.

Na Anfield Road po celý zápas panovala vynikající atmosféra a domácí se fanouškům po zásluze odvděčili vítězstvím 2:1. Ale vzpomeňme třeba na Real Madrid, s Juventusem se utkal ve vyřazovací časti v posledních třech sezónách LM dvakrát a vždy po zaslouženém domácím vítězství prohrál na hřisti Juventusu a nepostoupil. Takže uvidíme, zda Liverpoolu bude do odvety, která se hraje na Delle Alpi, vítězství 2:1 stačit. Teď už se ale ví jedno: "Bude to boj do poslední minuty!"

Zajímavostí je, že v tomto zápase nepadla ani jedna žlutá karta, a to se hrálo nervy drásající čtvrtfinále Ligy Mistrů, bravo!

Autor: David Kubáň

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Obrovská škoda ,že Juve dali gól.Pre mňa sú anglické mančafty veľmi sympatické.V Turíne to bude ťažké.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no. Luis García ukázal,že je to skvělý univerzální hráč. Střílel levačkou,přitom je to levák. Na Juventusu to bude remiza a Liverpool půjde dál

Reagovat
HOST*

Garcia dal gol jaky sem dal i v pro evolution soccer 4

Reagovat
sansiro

Nejlepsi byl Sveceny, jak rekl uruguaysky reznik S tim me dostal...

Reagovat
PJ

Jojo, to bylo dobrý. I když ono uruguajský řezník a Montero je vlastně synonymum

Reagovat
HOST*

Svěcenej nadržoval angličanům,jak dal Liverpool góla tak se mohl po....

Reagovat
sansiro

Sveceny je fanda Anglie, Capek Spanelska a Bosak Nemecka

Reagovat
Xavi

Capek Španělska?? Tak to sem si nevšiml! Spíš bych řek, že Čapek je vždycky hotovej z každýho týmu, kde hraje čech!! Když komentoval Barcu s Chelsea, tak jsem myslel, že asi po něm skočím!! Jinak Bosák rozumí dost německýmu fotbalu, ale neřekl bych že s nějakým týmem sympatizuje.

Reagovat
sansiro

Co??? Vzdyt Capek tam nemluvi o nicem jinem nez o Realu Tam je treba i jiny zapas a stejne to vzdycky skonci u realu. Porad tam taky mluvi ty otrepane fraze, jake ma Real hvezdy atd...

Reagovat
HOST*yarda

V utkání s Chelsea to myslím občas problesklo, ale on je profík a dovede to kamuflovat

Reagovat
HOST*

to byl, a i když tam asi jedna žlutá ke konci zápasu bejt měla (ale už nevim kdo to tam fauloval), tak to rozhodčí pískal skvěle. No možná trochu po anglicku..na liverpoolu bylo vidět, že je konečně sehranej, dlouhý léta byly takový ,,rozvrzaný"

Reagovat
HOST*

Hlavně je Čapek hotovej z JUve a Nedvěda, no prostě vždycky někomu fandí a to by z pozice komemtátora neměl

Reagovat
Mr.Jindros

A co ten Alexův gól ? Liverpool u nás takovou kliku mít nebude, seřežeme je jak psy.

Reagovat
PJ

Za Alexův gól nemůže rozhodčí... "Může" za něj pomezní, ale bylo to těsný, v rychlym pohybu, to prostě neni v možnostech lidskýho oka, tohle postřehnout. Neřikam že je v tom pomezní úplně nevinně, ale s tim se prostě nic dělat nedá... Jednou mávne ofsajd co neni, jindy zase těsnej ofsajd pustí...

Reagovat
HOST*Rooney

no to jo vole kdyby ste nemeli medu tak ste neco jako atalnta bergamo vy trosky mimochodem fandim man utd a ten juventus rozdrtil 2 1 doma a venku 3 0 hahahahahahahahahahahahahahahahahhaahahahaha

Reagovat
antimadrista

Já jsem rád, za Luise Garcíu

Reagovat
Xavi

až na to, že teď bez Méďu hráli dva měsíce a něco a pořád se v it.lize dělí o 1místo a ten tvůj man utd tak může drtit někoho v anglické lize, kde stejně už nic nevyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele