LIVERPOOL VYHRÁL LIGU MISTRŮ!

26.05.2005, 14:43
Aktuality
V Liverpoolu se po 21 letech radují z triumfu v nejprestižnější evropské soutěži, když ve finále porazili AC Milán v penaltovém rozstřelu. Po prvním poločase sice Rossoneri vedli 3:0 a zdálo se být jasno, ale Reds po přestávce zabojovali a během šesti minut vyrovnali...

AC Milán nastoupil v nejsilnější možné sestavě, obejít se musel jen bez zraněného náhradníka Massima Ambrosiniho, střelce postupového gólu ze semifinále. Liverpool měl k dispozici také všechny klíčové hráče, kromě zimních posil Pellegrina a Morientese, ale trenér Benítez udělal jednu překvapivou změnu - opomněl oba defenzivní záložníky Hammana i Biscana a na podporu Milana Baroše vyslal podhrotového Harryho Kewella. To se, bohužel pro Liverpool, neukázalo být tím nejšťastnějším tahem...

-    :

Úvod zápasu nemohl být pro milánské lepší. Unikajícího Kaká fauloval dva metry za rohem vápna Traoré, Pirlo poslal centr na penaltu a nikým nehlídaný Paolo Maldini se položil do střely a trefil přesně - 1:0. Liverpool se sice po nečekaně brzo inkasovaném gólu nesložil, ale na víc, než bránění lépe hrajícího soupeře a vyrážení k brejkům se nezmohl.

Po čtvrthodině mohlo AC přidat druhou branku, když po centru z rohového kopu hlavičkoval Crespo, překonal Dudka, ale na brankové čáře zachránil Luis García. Poté ještě do skrumáže pálil Stam, ale míč do sítě nepropasíroval.

Ve 23. minutě přišla smolná chvíle pro Harryho Kewella, který se zranil a musel ze hřiště. Nahradil jej, k radosti českých fanoušků, Vladimír Šmicer. Jeho rozloučení s dresem Liverpoolu tak přišlo v tom nejlepším možném zápase a jak se nakonec ukázalo, i nejlepším možným způsobem.

Reds se snažili útočit všemi způsoby, ale perfektně bránící soupeř je na dostřel k Didovi moc nepouštěl a pokusy o dlouhé míče na Baroše končily většinou na Stamovi, který se o českého útočníka staral jako o vlastního. Milánští se oproti úvodu zápasu trochu zatáhli, začali hrát na brejky a jeden takový málem vyšel po půlhodině, kdy po pasu od Kaká osamocený Shevchenko překonal Dudka, ale radoval se předčasně, byl totiž v těsném ofsajdu.

První větší příležitost měl Liverpool až ve 36. minutě, kdy se po hlavičkách Riiseho a Baroše dostal ke střele zpoza vápna Luis García, ale v dobré pozici mu míč nesedl a letěl hodně mimo Didovu branku. Stejný hráč byl v šanci o tři minuty později, ale nepřešel přes ležícího obránce a z protiútoku přišel druhý úder AC. Rychlou akci do rozpadlé obrany zakončil po kombinaci Kaká a Shevchenka do poloprázdné brány Hernán Crespo - 2:0.

Než se liverpoolští vzpamatovali, prohrávali o tři branky. Minutu před koncem poločasu totiž Milánu vyšel další rychlý brejk, který opět vymyslel Kaká a s přehledem zakončil Crespo - 3:0.

Do druhé půle místo stopera obránce Finnana přišel defenzivní záložník Dietmar Hamman a bylo to znát, podstatně totiž ubylo nebezpečných kolmic za obranu, po kterých se fotbalisté AC dostávali do velkých šancí a dali třetí gól.

V padesáté minutě z velké dálky napřáhl Xabi Alonso a jeho parádní rána šla těsně vedle. Na druhé straně o něco později zahrával Milán přímý kop ze 20 metrů, Shevchenkova dělovka ale jen vyprášila Dudkovy rukavice. Pak už přišla bláznivá šestiminutovka Liverpoolu.

54. minuta - John Arne Riise poslal do vápna jeden z mnoha svých centrů, na ten si naskočil kapitán Steven Gerrard, jehož nedůrazně bránil Stam, a přesnou hlavičkou poslal míč do sítě - 3:1.

56. minuta - po další útočné akci nabuzeného Liverpoolu se k míči za hranicí šestnáctky dostal Vladimír Šmicer, vyslal parádní a přesně umístěnou přízemní střelu, na kterou si Dida sáhl, ale nevyrazil - 3:2.

59. minuta - Baroš ve vápně uvolnil Gerrarda, ten mohl jít sám na branku, ale zezadu jej nedovoleně zastavil Gennaro Gattuso a sudí nařídil penaltu. K té se postavil Xabi Alonso a přestože jeho střelu Dida vyrazil, byl španělský záložník jako první u odraženého míče a doklepl jej do sítě - 3:3.

Euforii liverpoolských fanoušků mohl o chvilku později ještě znásobit Riise, který se pěkně opřel do míče za vápnem, ale mířil přímo na Didu, který střelu nadvakrát zkrotil. Milánští se po chvíli oklepali ze šoku a začali opět hrozit, i tak to ale postupem času z obou stran vypadalo jen na "údržbu" a snahu dovést zápas do prodloužení.

V 70. minutě měl tutovku na kopačce Shevchenko, k němuž z Dudkových rukavic upadl centr od Kaká, ale střelu ukrajinského reprezentanta na brankové čáře zastavil Djimi Traoré. Druhou možnost na opětovné získání vedení měl Milán o deset minut později, kdy se dostal do přečíslení, ale těsně před Kaká ukopl na poslední chvíli jeden z obránců. Liverpoolští měli jen dvě pološance v podání Garcíi, jinak se jen bránili. Mimo to Milana Baroše, který nebyl příliš vidět a dostal žlutou kartu za útočný faul, vystřídal Djibril Cissé.

Prodloužení mělo jednoznačný scénář, hráči Liverpoolu už nestačili a po celou dobu se zuby nehty bránili náporu milánských. Ti měli dvě šance na vstřelení gólu, ta druhá by se dala nazvat tisíciprocentní. V první polovině prodloužení se po chybě Traorého snesl Shevchenkův centr k osamocenému Tomassonovi, ten však na míč o kousek nedosáhl. Tutovku měl pak dvě minuty před koncem na kopačce Shevchenko, ale jeho dvě střely z bezprostřední blízkosti fantastickými zákroky zastavil Jerzy Dudek.

Přišly na řadu penalty, na které AC Milán vzpomíná v dobrém, před dvěma lety ve stejné situaci porazil Juventus. Tentokrát to červenočerným nevyšlo. Hned první penaltu totiž poslal vysoko nad branku Serginho a když po Hammanovu úspěšném pokusu nedal ani Pirlo, vypadalo to s AC bledě. Velmi zajímavě a i velmi dobře si počínal Jerzy Dudek, na brankové čáře totiž předváděl takové kreace, že oba milánské střelce zřejmě znervózněl.

Když pak na 2:0 dal Djibril Cissé, dostal se Liverpool opravdu blízko k triumfu. Pak sice Tomasson snížil, Riise nedal a Kaká vyrovnal, když se nenechal rozhodit Dudkovým poskakováním, i tak byl stále Liverpool na koni. Ke čtvrté penaltě se postavil Vladimír Šmicer a nedal Didovi šanci. Pátou sérii zahajoval Andrej Shevchenko a musel dát, aby udržel Milán ve hře. Penaltu však kopl nejhůře jak mohl, při zemi doprostřed brány, a Dudek míč vyrazil.

Mohly tak začít velké liverpoolské oslavy a milánský smutek. To, co mnozí odborníci před zápasem označovali za nepravděpodobné a to, v co po první půli nevěřili snad ani skalní fanoušci, se stalo skutečností - Liverpool porazil AC Milán a popáté se mohl radovat z vítězství v Lize Mistrů. Česká republika měla své první finálové účastníky a hned i první vítěze - Milana Baroše a hlavně Vladimíra Šmicra, který si svůj poslední start v dresu Reds nemohl představovat lépe. Jedním gólem se podílel na vyrovnání a pak dal i vítěznou penaltu...

Autor: Petr Starý

Komentáře (59)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle si AC Milán nezasloužil.Kromě těch 15 minut které by se dali jedním slovem nazvat kolaps byl Milán celý zápas jasně lepší.Nečekal jsem že tenhle zápas pojme Milán takhle útočně ale bylo to ooopravdu dost drsné.Liverpool nevyhrál zaslouženě a myslím že se mnou bude souhlasit více lidí.První gól Liverpoolu byl po naprosto náhodné akci a trestuhodné chybě Stama,druhý gól byl opravdu hodně laciný takové střely by měl brankář Didova kalibru krýt no a ta penalta čert ji vem.Faktem ale je že Milán za 6 minut přišel o všechno.Nicméně po srovnání na 3:3 už byl Liverpool totálně bezzubý a měli neskutečné štěstí,hlavně ta poslední akce v prodloužení kterou Sheva neproměnil to bylo teda něco.Každopádně to bylo nejkrásnější finále Ligy Mistrů jaké jsem zatím viděl.A potom že Milán neumí hrát krásný fotbal.D:

Jenom se potvrzuje to že občas nevyhraje lepší ale šťastnější.

Snad to Milánu vyjde příští rok.......FORZA MILAN

Reagovat
PJ

Proč byl první gól po náhodný akci? Takovejch centrů tam Riise posílal spoustu, bylo otázkou času, kdy se jeden ujme... Druhej gól - střely na vzdálenější tyč se vždycky chytaji blbě a pokud je taková střela prudká, tak s ní ani čaroděj Dida nic neudělá... A že by byl Milán zas tak jasně lepší, to bych neřek, i když je fakt, že Liverpool byl ke konci a v prodloužení hodně pasivní. V první půli ale Milán taky nehrál nic, jen bránil a chodil do brejků. Tomu se ofenzivní fotbal neřiká... A že měl Liverpool pořádkou kliku v závěru prodloužení, to je pravda. A celkově to nezasloužený asi bylo. Ale na druhou stranu vzpomeň na semifinále, kde zase nezaslouženě postoupil Milán...

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlas

Reagovat
sansiro

Co to porad opakujete to s tim PSV? Dobre, Milan postoupil se stestim. Ale celou dobu mel jinak LM jasne pod kontrolou. Co potom reknete o Liverpoolu??? Taktak postoupil a stastne udolal Juve, Chelsea a ted jeste Milan... Fakt Vas nechapu...

Reagovat
PJ

A já sem někde napsal, že Liverpool vyhrál zaslouženě? Já sem jen připomněl, když už tady DarkAnubis píše o nezasloužený výhře, tak že by si měl vzpomenout i na to, že v semifinále měl z prdele kliku Milán... Nic víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Když to bereš takhle, tak AC v tom finále neměl co dělat.

Reagovat
sansiro

AC tam nemel co delat, tak to me dostalo Podivej se jak je fotbal vyrovnany. Musis mit i trochu stesti a oni ho jednou meli. AC tam patrilo jasne. Podivej se na posledni tri roky - vitez, ctvrtfinale, 2.misto!!! Jen ta Barcicka na to porad nejak nema

Reagovat
smazaný uživatel

chce to čas, Barca má relativně mladej kádr

až budou mít obranu jak AC, pak možná můžou o něčem uvažovat

http://ajax.czechian.net

Reagovat
sansiro

Ti tam nebudou nikdy. To jsou elevove. Kocour pujde k nam, jak sam jednou rekl a bude.

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufám ,že mi odpovíš na pár otázek:

1. co sem furt pleteš Barcu?

2. Kdyby jsi četl pořádně, tak víš, že jsem reagoval na příspěvek, který byl plný toho, že si to Liverpool nezasloužil. No a je pravda, že AC si to proti PSV taky nezasloužilo, tak ať to vidí trochu objektivně, takže co si tím jako chtěl říct, že je potřeba i štěstí? Právě na to jsem totiž reagoval, ale chápu, že ty jsi tu včerejší prohru moc neunesl, protože od včerejška neděláš nic jiného, než že připomínáš Barcu, proč?

3. co mají společného loňské a předloňské výsledky Lm s tím, jestli se letos dostalo do finále zaslouženě?

Tak a těším se na odpovědi. Snad to nedopadne jak nedávno, kdy jsi poté začal tvrdit,. že to psal někdo jiný.

Reagovat
sansiro

Tenkrat to psal skutecne nekdo jiny. Tys nekdy videl, ze bych se tu za neco schovaval nebo co... Klidne mi never.

1. Barcu do toho pletu, protoze tady vidim dennodenne, jak kritizujes nekoho jineho... Asi se citis moc ukrivdeny.

2. Prohru jsem unesl, je to sport, jinak no comment

3. Ty vysledky jasne hovori o tom, ze to asi neni nahoda a tudiz tam jsou zaslouzene... Oni nejsou ve finale jednou za 20 let, jak jeden radeji uz nejmenovany klub. Pak by se mozna dalo rict po zapase s PSV, co je a co neni zaslouzene.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to cekkem fuk, jak se hrálo dřív, prostě PSV bylo lepší než AC, stejně tak jako AC lepší než Juve, takže psát tady něco o tom, že AC si zaloužilo vyhrát LM a že se stačí podívat na poslední roky je jaksi mimo.

Reagovat
PJ

Aha, takže když má tým pár let dobrý výsledky, tak je potom ve finále zaslouženě, bez ohledu na to, jak dobře nebo špatně hrál ten konkrétní rok? Pokud vim tak za zásluhy se do finále nepostupuje, postupuje se na základě konkrétních zápasů a výsledků v jednom roce. Takže plést do toho minulý sezóny je opravdu dosti mimo... A jak Kyslím mluví o tý suchý hubě - nevim o co ti jde, Barca má titul, AC nemá nic, tak kdo má suchou hubu?

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyžuž ,tak se podívej, KDO letos skončil se suchou hubou

Reagovat
sansiro

FC Barcelona Ostatne jako vzdy.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak tohle snad ani nemá cenu komentovat, prostě z nouze příspěvek.

Reagovat
sansiro

Myslim, ze uplne tak z nouze nebyl...

Reagovat
HOST*haushinka

Ale zasloužil... Nejlepší je Liverpool,protože se dokázal psychicky vyrovnat i s tím,že prohrávali 3:0... A to jen tak někdo nedokáže...A navíc-Jerzy Dudek je ůžasný,takhle chytat penalty,to jsem ještě nikdy nikoho neviděla... Miluju Liverpool a Samiho Hyypiäho... Věrní fa¨noušci pořád ještě nevymřeli...Nemám ale ráda ty lidi,kteří fandí tomu,kdo právě vyhrává...Já věřila i za stavu 3:0...A...Vyplatilo se...

Reagovat
exmafie

Tak finále bylo suprový s výborným vyvrcholením, Liverpoolu jsem to přál, ale po poločase už mu asi nevěřil ani největší optimista...Dudek byl při penaltách excelentní, překvapilo mě, že nedal Pirlo a Sheva a ta jeho šance ho bude budit asi ještě hodně dlouho...

Reagovat
smazaný uživatel

Ač jsem fanda ACM a je jasné, že byli lepší než Lpool, tak si to Lpool asi zasloužil za ten elán, s kterým to otočil.

ACM kolikrát byli horší přesto vyhráli, jinak klobouk dolů před Šmícou, takhle dobře jsem ho dlouho hrát neviděl

http://ajax.czechian.net

Reagovat
smazaný uživatel

hej cez psv ledva presli

Reagovat
sansiro

Slava vitezum, cest porazenym!!! Vcera to bylo nejhezci finale LM. Jsem hrdy na AC Milan! Je to nejlepsi klub sveta v soucasntosti. Pristi rok hrajem finale znova. FORZA MILAN

Reagovat
Mr.Jindros

Finále snů. Absolutně nečekané. Pro mě jeden z mých životních fotbalových zážitků. Dokonce mi bylo Milanu (!!!) trochu líto, byl v tomto finále lepším týmem. Ale jinak jsem rád, že vyhrál Liverpool, hlavně proto, že rozsekal právě Milán a taky mám dost rád Beniteze.

Reagovat
sansiro

Juve nemusim, ale ve finale bych jim to pral. Skoda, ze se na to divas jinak.

Reagovat
Mr.Jindros

No jako, kdybyste to vyhráli, žádná tragédie by to nebyla, ale upřímně opravdu nemůžu říct, že bych vám to přál, to fakt ne ... asi by mi to bylo celkem jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji Liverpoolu ackoliv po polocase uz tomu nikdo neveril tak dokazali proc si pohar zaslouzi asi v zapase mel navrch AC ale pohar je ve spravnych rukou.Jeste bych se chtel zeptat jestli Traore je Francouz nebo je Mali.

Reagovat
exmafie

Mali...

Reagovat
exmafie

Teda takhle, je to Francouz, ale hraje za Mali...

Reagovat
HOST*Kill12

Kde bych mohl prosim najít záznam ze cčerejšího utkání Liverpoolu????????????Děkuje

Reagovat
HOST*Shevchenko

Magazín ligy mistrů-Pátek-19.00-ČT2

nebo na satelitu, jestli ho nemáš tak smůla

AC mi bylo fakt líto (brečím ještě teď ) ale je tu důkaz že i AC hraje útočně a 2. místo v celý evropě je fakt super a co ty statistiky

1.místo-1/4-2.místo

FORZA MILAN

Reagovat
Mr.Jindros

Jak tady psal kdosi (PJ).... neustálé bránění a brejky do rozložené obrany soupeře není útočná hra.

Reagovat
HOST*ACM

To co sa vcera stalo ACM tak to sa neda ani opisat !!! Zo 120 min hracieho casu 105 minut ACM bolo lepsie !!! To si ACM nezasluzilo, ale to je futbal !!! Slava FCL, velka cest ACM !!! Jedno z naj finale historie !!! Vy co ste pisali ze to bude nuda, alebo ze ACM hraje BETON tak ste sa velmi sekli !!!

Reagovat
HOST*

to je fakt, poprvé v sezoně nehrál milan nudně a pasivně

Reagovat
Mr.Jindros

Nesmysl.

Reagovat
sansiro

AC ziskalo Vogela z PSV.

Reagovat
HOST*Shevchenko

Cože?!

Reagovat
sansiro

No, je to pravda.

Reagovat
HOST*Willy

Liverpoolu to přeju už jenom kvuli tomu jak otočili zápas.Ale hlavně proto že se na vítěztví podepsali dva Čeští hráči.Tady asi neni moc vlastenců,co?Smicer si to fakt zaslouží!!!

Reagovat
HOST*Maty

Liverpool is the best!!!!

You´ll never walk alone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*adam

Ackoliv jsem fanousek AC chtel bych od celeho srdce pogratulovat vsem fanouskum Liverpoolu. Za svou urputilou bitvu a viru ve vitezstvi si to opravdu zaslouzi. A ty jejich fanousci (az na ty jejich obnazena obtloustla tela) jsou skutecne famozni. Fotbal je proste o stesti a momentalni forme. Dal bych ruku do ohne, ze by se naslo minimalne deset tymu, ktere by jak Liverpool tak i AC vcera strcilo do kapsy. O tom ale fotbal neni. Na vcerejsi podivanou se jen tak nezapomene...

Reagovat
HOST*a

Oprava: za svou urputnou bitvu a viru ve vitezstvi si to jejich hraci opravdu zaslouzi:-)

Reagovat
HOST*Kouta

Chtěl bych se zeptat jaký je váš názor na nejlepší týmy planety (myslím kluby)

U mě je to: 1.ACM,Barca,Chelsea

2.Real a Manchester a Juve

3.Bayern a Arsenal a Valencia

A co vy na to říkáte

Reagovat
HOST*Shevchenko

1.ACM, Barca, Chelsea (souhlas)

2.Real, Man, Juve (souhlas)

3.Liver, Inter, PSV (nesouhlas)

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je Sparta Praha

Reagovat
Mr.Jindros

Tohle se mění měsíc od měsíce, takže to uvádět nebudu .... každopádně nevim proč cpeš Milán před Juve, když nedávno od nás dostali a byli sme to my, kdo vyhrál titul a to v přímém souboji. Taky si myslim, že současně jsou Barca a Real ve vyrovnané formě (Real dokázal Barcu posledně porazit, Barca ale vyhrála titul)).

Reagovat
smazaný uživatel

Zle položená otázka!!!Kto z nás pozná kvalitu a silu napr. juhoamerických mužstiev?Takže otázka by mala byť nie najlepšie kluby planéty,ale Európy.Takisto ako Mr,Jindros si myslím,že to trochu kolíše podľa formy.

Reagovat
smazaný uživatel

No já zkusím udělat ( ne nezaujatý ) žebříček za tenhle rok, aby to dávalo smysl:

1. Barca, Chelsea

2. Juve, AC, PSV

3. Real, Arsenal, Manchester, Lyon

4. Bayern, Liverpool

Reagovat
Xavi

To je snad poprvé co fanoušci ACM píší, že byl jejich tým lepší a že si zasloužil vyhrát... Protože jinak k tomu důvodů teda (ruku na srdce) moc nemáte!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Blahopřeju Liv. k zisku trofeje. Hodně lidí tady píše, že Ac byl lepší, já si to myslím taky, lae jak říkal Josef Csaplár, na to se prostě fotbal nehraje, hraje se na výsledek a ten byl ve prospěch Liv.Jinak ten zkrat "skvělé" milánské defenzivy nebyl první a já se obávám, že ani poslední. Loni to byla La Coruňa, letos se štěstím přelezli přes PSV. Takže buť je to neskutečné podcenění soupeře, což si také myslím a tím pádem mentální nevyzrálost a nebo špatná kvalita.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
smazaný uživatel

takováhle zpověd milanisty se taky cení

Reagovat
HOST*Deco Souza

konečně objektivní fanda milána, podle mě je to věkem, výpadky budou častější

Reagovat
PJ

Mentální nevyzrálost při věkovym průměru 32 let (nebo kolik to je přesně)? To bych pochopil u dorostenců, ale u takhle zkušenejch hráčů fakt ne. Takže důvod bude jinde :-)

Reagovat
HOST*MORAVAK

Na začátku jsem fandil chelsii ale kdyz se ve finále ocitl Livrpol tak jsem fandil mu. Livrpol si vítěztví zasloužil !!! Ještě že porazil ty frajery z AC !

Reagovat
HOST*Fracek

No konečně někdo kdo si myslí to co já. Fůůůůůůůjjjj AC Milán to je hnus. A navíc lidi vzbuďte se ani tam nehraje žádnej Čech. je sper že LM vyhrál Liverpool a Italskej titul Juve. Paaarrrrrááááddddddaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už bude hrát, ale i kdyby nehrál tak co jako

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*XXX

Dobře že ten zas..... Milan prohrál.Ve obraně maj starý dědky.V útoku komunistu Ševčenka a ten blbec Csaplar může držet hubu. Pořád říkal jak je Milan nej,nej,nej,nej.Každej fanoušek Milanu říká jak byl Milan lepší a další keci.Namyšlení frajeři.... Hrajou strašnou betonárku. GRATULUJU LIVERPOOLU

Reagovat
HOST*Jarek

Tak konečně se my splnil můj sen.Můj milovaný LIVERPOOL FC vyhrál nejlepší pohar evropy-Ligu mistrů a to i se dvěma čechy s Milanem Barošem a Vláďou Šmicrem.A jsou též první češi co si vlastně zahráli finále Champion League!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
EL Gringo

YNWA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele