Lippi: V italském fotbale je strašně moc cizinců

08.09.2013, 10:56
Aktuality
Marcello Lippi už více než rok vede čínský klub Guangzhou Evergrande, během této doby ovšem nepřestal sledovat dění na Apeninském poloostrově. V poslední době se mu nelíbí až příliš velký příliv zahraničních hráčů do italské ligy...

"V italském fotbale je strašně moc cizinců, ohledně toho souhlasím s Cesarem Prandellim (trenér italské reprezentace - pozn. red.). Nemám žádný problém s tím, když klub koupí špičkového zahraničního hráče, ale nemohu podporovat případy, v nichž někdo přivede cizince jenom kvůli tomu, že má jiný pas," říká Lippi.

"Je zkrátka špatně, že více než polovinu hráčů Serie A tvoří cizinci. Pokud to tak bude pokračovat, tak nebudou mít žádný prostor nadějní mladíci jako Manolo Gabbiadini, Marco Verratti a Lorenzo Insigne. Moc dobře si pamatuji, když reprezentaci do 21 let vedl Ciro Ferrara a neměl jinou možnost, než zvát hráče ze druhé a třetí ligy. Riskujeme, že se do této doby zase vrátíme a já přemýšlím, proč vlastně," podivuje se Lippi.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (323)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele