Ligue 1 - souhrn 9. kola

05.10.2018, 22:35, aktualizováno 07.10.2018, 22:58
Komentáře a souhrny
Vedoucí PSG nadělilo pět gólů Lyonu. Marseille si poradila s Caen, naopak Monaco prohloubilo krizi porážkou se Stade Rennes. Bordeaux si na úvod nedělního programu poradilo s Nantes. Lille porazilo Saint-Étienne a pojistilo si průběžnou druhou příčku. Toulouse po dobrém začátku polevilo, tentokráte se rozešlo smírně s Nice...

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 5:0

07.10.2018 21:00

Góly: 9. Neymar (pen.), 61. Kylian Mbappé, 66. Kylian Mbappé, 69. Kylian Mbappé, 74. Kylian Mbappé

Mělo to být velkolepé měření sil mezi dvěma dost možná nejsilnějšími týmy Francie. Paris Saint-Germain ale udělalo ze zápasu s Lyonem exhibici a po výhře 5:0 jasně ukázalo, kdo je v Ligue 1 nepřemožitelným pánem. Jako černá ruka řádil útočník Kylian Mbappé, autor čtyř přesných zásahů měl prsty i v prvním gólu a vyloučení. Červenou kartu nakonec viděly obě strany.

Jestli se o někom mluvilo jako o týmu, který je schopen zastavit, nebo alespoň přibrzdit rozjeté PSG, byl to Olympique Lyon. Není to tak dávno, co se svěřenci Bruna Génésia výborně popasovali s Manchesterem City a také na další tým pod kuratelou arabských šejků si věřili.

Začátek ale Lyonu vůbec nevyšel. Nejprve se mu po šesti minutách zranil Nabil Fékir a následně si Park princů poprvé zakřičel gól. Mbappého naprosto zbytečně sestřelil Lopes a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Neymar. Lyon sice rychle prohrával, ale v žádném případě se nepoložil a Paříži byl více než vyrovnaným soupeřem. Po půlhodině hry navíc přišla velká příležitost, protože Kimpembe šel do souboje přímo hororovým způsobem a nemohl od sudího vidět nic jiného, než červenou kartu.

Lyon měl svým způsobem utkání ve svých rukou, jenže závěr poločasu zbabral Tousart, který zbytečně fauloval Mbappého a po druhé žluté kartě byl i on vyloučen. Počet hráčů na hrací ploše se tedy vyrovnal.

První poločas byl v podání Olympique Lyon ještě dobrý, ve druhém ale totálně odpadl a Paříž, či konkrétně jen Kylian Mbappé, si otevřel střelnici. Po neúspěšném sólu Neymara uklidil balón z dorážky na přední tyč a zvýšil na 2:0. O chvíli později uklidil do prázdné branky Marquinhosovu pobídku a v 69. minutě zakončil pod břevno samostatný únik na Lopese - 4:0. Zdevastovaný Lyon inkasoval ještě pátý gól, když Mbappé dorážkou vyřešil velký závar před hostující brankou. Kylian Mbappé vstřelil za 13 minut čtyři branky.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - SM Caen 2:0

07.10.2018 17:00

Góly: 36. Konstantinos Mitroglou, 45. Florian Thauvin

Marseille doma opět zabrala a dokázala si připsat velmi cennou výhru. Postarali se o ni Konstantinos Mitroglou a Florian Thauvin, kteří pálili přesně ještě v první půli. Caen toho v ofenzivě naopak moc neukázalo a zaslouženě odjíždí poraženo.

Rudi Garcia zvolil i proti Caen to nejlepší, co měl k dispozici. Od začátku tak startovaly opory jako Rami, Strootman, Thauvin, Payet nebo Ocampos. Hostující Caen se spoléhalo především na trio rychlých útočníků v podání Beauvueho, Crivelliho a Ningy. Pohyby a reflexy brankáře Stevea Mandandy vyzkoušel poprvé mladý obránce Frédéric Guilbert a shledal, že měl možná raději nahrávat.

Na opačné straně se Thauvin posunul trochu více na střed, ale vystřelil slabě. Olympique se každopádně ujal otěží zápasu a tempo určoval pomocí jednoduché strategie - nepůjčit soupeři míč. Ve 12. minutě volali příznivci hostující ekipy po penaltě, když ve vápně Rami skolil Enza Crivelliho, ale sudí Millot faul neviděl. Povedenou ranou se prezentoval Dimitri Payet.

O pár minut později zahodil obrovskou šanci Konstantinos Mitroglou. Ke zkušenému řeckému snajprovi dostal míč Sakaj a ačkoli byl Mitroglou před bránou sám, nedokázal míč nasměrovat mezi tři tyče! Povedlo se mu to ale o chvíli později. Deset minut před koncem první půle si seběhl pro míč Florian Thauvin a nacentroval před bránu. Tam správně viděl nabíhajícího Mitrogloua. Ten míč ve výskoku jemně tečoval a brankář Samba byl bezbranný!

Mitroglou mohl velmi brzy přidat další branku, když postupoval na pozičně špatně postaveného obránce, jenže místo nahrávky volil střelu mimo. Přesto se domácí Marseille ještě v první půli dočkala další trefy. Po rychlém brejku přihrál Payet zprava na nabíhajícího Floriana Thauvina, který s míčem u vápna udělal několik kroků a poslal jej mimo dosah brankáře Samby - 2:0.

Samba byl oporou svého týmu a v nastaveném čase ukázal ještě jeden prvotřídní zákrok. Po standardní situaci se míč dostal k Mitroglouovi, který hlavičkoval přesně. Jenže Samba se vymrštil a rukou dokázal míč směřující do brány vyrazit ven! V druhé půli začalo Caen daleko aktivněji. Pět minut po změně stran mohl snížit Crivelli, který dostal přihrávku za domácí obranu, jenže zblízka neprostřelil Mandandu.

Na opačné straně si na dlouhý pas naběhl Thauvin, překonal ofsajdovou linii a málem by překonal i brankáře Sambu, jenže za něj zaskočil obránce Djiku a míč srazil na roh! Zapotil se také brankář Mandanda, kterého vyzkoušel Claudio Beauvue. Ten unikl bránícímu Sakajovi a technickou ranou prověřil schopnosti Mandandy.

Ke konci utkání se tempo zápasu uklidnilo a šancí ubylo. Payet vyslal do sprintu střídajícího Germaina, jenže ten nestihl včas vypálit. V samém závěru mohl snížit veterán Malik Tchokounté, jenže jeho zakončení zamířilo těsně nad břevno!

Více informací k zápasu

AS Monaco - Stade Rennes 1:2

07.10.2018 17:00

Góly: 49. Falcao - 14. Damien Da Silva, 77. Hatem Ben Arfa

Jestli se pod Leandrem Jardimem kývala židle, tak teď už se nejspíš kývat nebude. Portugalský kouč musel skousnout další domácí porážku, tentokrát 1:2 od Stade Rennes a je jen vlásek od propuštění. AS Monako prohloubilo obrovskou krizi a po devíti kolech je na sestupovém místě. Tři body Rennes zařídil čtvrthodinu před koncem Hatem Ben Arfa.

Monako potřebovalo uspět a to nejen kvůli důležitým bodům, ale i pro trenéra Leandra Jardima, kterému vážně hrozil vyhazov. Knížatům se letos pod jeho vedením vůbec nedaří a nakonec se nepovedlo ani utkání s Rennes.

Hosté přispěchali s brankovou příležitostí jako první. Hatem Ben Arfa už v 7. minutě pálil těsně nad a o několik minut později už Knížata prohrávala. Dobře zahraný rohový kop uvnitř vápna propadl a Damien Da Silva poslal balón kopačkou do branky. Domácí celek se tedy hned v úvodu dostal do problémů a před koncem poločasu pak dokreslil současnou situaci Monaka Andrea Raggi. Vysoký stoper neudržel nervy na uzdě a Greniera udeřil pěstí do obličeje, za což byl okamžitě vyloučen. Leandro Jardim mohl pořádně zuřit.

Jeho svěřenci se sice po změně stran zmátořili a dokonce velmi rychle srovnali na 1:1. Po přihrávce Golovina zamířil do černého obvyklý kanonýr Radamel Falcao. Pro Rennes, které hrálo v početní převaze, byla remíza málo. Volný přímý kop Greniera zlikvidoval Subašić a opora Monaka výtečně zasáhla i po střele Ben Arfy.

Hrdinou celého utkání se nakonec stal právě šikovný Hatem Ben Arfa. V 77. minutě dostal za vápnem trochu prostoru a krásnou ranou překonal Subašiće. Zlomené Monako se na další odpověď nezmohlo a opět prohrálo.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Nantes 3:0

07.10.2018 15:00

Góly: 5. Yann Karamoh, 7. François Kamano, 42. François Kamano (pen.)

Fotbalisté Girondins Bordeaux dali zapomenout na domácí porážku v Evropské lize a v Ligue 1 zaznamenali další úspěch, když vcelku bez problémů porazili rozdílem tří branek FC Nantes. Domácí měli výborný start do utkání a díky dvěma slepeným brankám si brzy vypracovali solidní náskok. Ten pak před koncem poločasu ještě navýšili a po změně stran stačilo výsledek pohlídat.

Jak moc je důležitý začátek zápasu předvedlo Bordeaux, které v 6. a 7. minutě vstřelilo první respektive druhý gól. Nantes úplně zaspalo a nejprve Yann Karamoh technickým obstřelem nádherně zakroutil balón do šibenice tak, že Tatarusanu se jen ohlédl. Následně chyboval před vlastní šestnáctkou Lima a Francois Kamano zblízka propálil Tatarusanua podruhé. Co více si mohli domácí přát.

Nantes sice následně přeci jenom uklidnilo hru a bylo vyrovnaným soupeřem, jenže vstřelit branku nedokázalo a před koncem prvního poločasu inkasovalo třetí gól. Kamano si píchl balón kolem Miazgy, který ho fauloval, takže sudí odpískal pokutový kop. Sám Francois Kamano se ujal exekuce a střelou do protipohybu brankáře zvýšil na pohodlných 3:0.

Hosté byli v těžké pozici a i když měli celý druhý poločas na vstřelení kontaktní branky, proti bránícímu Bordeaux se prosadit nedokázali. Les Girodins ve druhém poločase přizpůsobili taktiku a víceméně jen výsledek udržovali, což se jim i povedlo.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Dijon FCO 1:0

06.10.2018 20:00

Góly: 39. Saman Ghoddos

Amiens překvapilo a na Stade de la Licorne se slaví. Nečekanou radost domácím příznivcům způsobil Saman Ghoddos, který se ve 39. minutě postaral o jedinou branku utkání s Dijonem.

Úvod utkání se nesl v hodně rozvážném tempu a mnoha šancí jsme se nedočkali. Diváci nemohli být moc spokojení a dávali to hlasitě najevo. Po dvaceti minutách nudy jsme byli svědky první branky, která však neplatila dlouho. Domácí útočník Moussa Konaté se prosadil hlavičkou přesně, jenže pro ofsajdové postavení nemohla být branka nakonec uznána.

Také hosté se dostali do jedné velké šance, ale ani oni ji nevyužili. Hostující útočník Benjamin Jeannot měl ve vápně Amiens dostatek prostoru i času a obránci se k němu nedostali ta rychle. Ovšem jeho rána orazítkovala pouze levou tyč a brankář Régis Gurtner si mohl pořádně oddechnout.

O pouhé tři minuty už konečně padl gól. A nejenže byl regulérní, ale taky se jednalo o naprosto skvělou branku. Po faulu u vápna domácí rozehrávali volný přímý kop. Zkušený záložník Ganso přiťukl míč Samanu Ghoddosovi, který to vyzkoušel dělovkou přímo. A dobře udělal, protože jeho rána zaplula krásně do sítě - 1:0!

Jinak první poločas mnoho krásy nenabídl a skončil těsným vedením domácích hráčů. Islandský mladík mezi třemi tyčemi hostí Rúnar Rúnarsson musel zasahovat po ráně Gansa a vše naštěstí zvládl. Plné ruce práce měl také brankář Régis Gurtner, kterého vyzkoušela rána ze střední vzdálenosti. Gurtner ale střelu dopředu dobře viděl a mohl se podle toho zařídit.

Po hodině hry se Juan Ferney Otero vydal dopředu po pravé straně, ale jeho pas nebyl přesný. Posléze se na hrací plochu dostal Yoann Gourcuff a hned byl vidět. Jeho první rána mířila jen do náruče Gurtnera, který si poradil. V posledních deseti minutách se Dijon dostal do tlaku a Amiens se jen bránilo. Šanci navýšit náskok měl střídající Gaoussou Traoré, který se dostal do velké šance. Jenže jeho střelu skvělým zákrokem vyrazil Rúnar Rúnarsson.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Racing Strasbourg 2:2

06.10.2018 20:00

Góly: 58. Pierrick Capelle, 90+2. Romain Thomas - 2. Lebo Mothiba, 40. Lebo Mothiba

To byla bitva! Hostující Racing Strasbourg se proti domácímu Angers dostal už ve druhé minutě do vedení díky Mothibovi, který se v první půli trefil ještě jednou. Ani to ale hostům nestačilo, protože domácí během druhé půle vstřelili stejný počet branek.

Racing v této sezoně spoléhá na mladého útočníka Leba Mothibu. Před zápasem měl na svědomí už tři branky a jeho potenciál je jednou z věcí, které fanoušky Strasbourgu můžou hodně těšit. Další trefu si mladý talent připsal už ve druhé minutě a rozjásal hostující příznivce. Da Costa převzal míč od Sissoka a parádní kolmicí Mothibu uvolnil. Ten si míč zpracoval a přehodil brankáře Butelleho - 1:0.

Strasbourg tvořil hru a domácí se spíše jen bránili. Obrovská šance na srovnání se jim ale naskytla v 9. minutě. Jeff Reine-Adélaïde si šikovně píchl míč mezi dvěma obránci do vápna a v něm upadl. Sudí byl neoblomný a pískal penaltu. K ní se postavil Thomas Mangani, který si však vybral stejnou stranu jako brankář Matz Sels! Zkušený Belgičan se pro tuto chvíli stal hrdinou a Strasbourg pořád vedl!

Mangani chtěl své zaváhání co nejdřív napravit a byl hodně aktivním hráčem. Jeho další rána směřovala nad bránu, zatímco jeho kombinační snaha skončila u Jeffa Reine-Adélaïdeho. Ten se prodral až do vápna a dokonce z úhlu vypálil. Brankář Sels míč nezachytil a málem přešel brankovou čáru, ale nikdo z hráčů Angers nedokázal míč dorazit.

Po třiceti minutách se k míči ve vápně domácích dostal útočník Lebogang Mothiba a dokázal obehrát dva protihráče při snaze o lepší místo pro střelu. Nakonec upadl, ale sudí nechal ve hře pokračovat a faul nepískal. K odraženému balonu se dostal Martin, jehož dělovka z první pořádně protáhla brankáře Butelleho.

Když se první půle chýlila ke konci, podnikli hosté další povedený protiútok. Do otevřené obrany běžel Lionel Carole, který ve sprintu hledal centrem spoluhráče na hraně ofsajdu. Tím byl Lebogang Mothiba, který si naběhl do prostoru před bránou a míč zpracoval. Pak už jen jednoduše prostřelil Butelleho - 2:0.

Angers tento stav vůbec nevyhovoval a do hry byl proto vyslán Flavien Tait. Tomu trvalo jen dvě minuty, než se dostal do první vážné šance. Po několika krocích s míčem směrem k vápnu si přehodil balon na silnější nohu a vypálil. Brankář Sels měl plné ruce práce, aby jeho ránu vyrazil! V 58. minutě už to domácím vyšlo. Jeff Reine-Adélaïde obešel protihráče na levém křídle a v pádu ještě nahrál na Pierricka Capelleho - 2:1.

Rázem Angers ožilo a N‘Doyeho ránu musel Sels vytlačovat nad bránu. Ani dobrý výkon hostujícího brankáře ale nestačil na tři body. V nastavení druhé půle totiž několikátý centr před Selsem zasáhl Romain Thomas a hlavou srovnal!

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Montpellier HSC 1:1

06.10.2018 20:00

Góly: 64. Nicolas Benezet - 30. Andy Delort

Na posledním místě Ligue 1 zůstává i po tomto kole Guingamp, přestože s Montpellierem dokázal vyválčit bod. Pro hosty je remíza málo, přeci jenom HSC bylo ve formě a proti poslednímu celku soutěže chtělo bodovat naplno. Hosty poslal do vedení Delort, jenže po hodině hry srovnal Benezet. Sudí Stinat rozdal během první půlhodiny rovnou dvě červené karty.

Co si asi musel říkat hlavní kouč Guingampu Antoine Kombouaré, když hned na začátku utkání Thuram vyvedl naprostou zbytečnost a úderem soupeře do břicha vyfasoval od Stinata rovnou červenou kartu. Guingamp, který potřeboval nutně bodovat musel hned na začátku hrát v početní nevýhodě.

Domácí se pochopitelně okamžitě ocitli pod tlakem a výborný zákrok po voleji Aguilara musel vytáhnout Johnsson. Montpellier nakonec početní převahu využil přesně po půlhodině hry, kdy Andy Delort parádní ranou z voleje nedal Johnssonovi šanci. Favorit vedl, ale záhy si také utkání zbytečně zkomplikoval. Florent Mollet si koneckonců může podat ruku s prvním vyloučeným Thuramem a těžko říct, kdo udělal vlastně větší nesmyslnost. Mollet totiž hrál ve skluzu nohama zbytečně vysoko, za což od sudího uviděl žlutou kartu, jenomže s verdiktem nesouhlasil, sudímu ironicky zatleskal a za tento projev nesouhlasu vyfasoval žlutou kartu číslo dvě a tím pádem červenou.

Montpellier si i tak jednobrankový náskok do poločasu udržel, ale dalo se očekávat, že po změně stran budou aktivnějším celkem domácí. Guingamp ale do hodiny hry nic nevymyslel a naopak mohlo být rozhodnuto, kdyby v 63.minutě nepálil jen do tyče Aquilar. Ale jak už to tak bývá, pravidlo nedáš-dostaneš platilo i tentokrát. Guingamp předvedl rychlou akci a Deaux nehamounil a předložil přihrávku před branku volnému Nicolasi Benezetovi, který se nemýlil! Rozkouskovaný a nijak záživný závěr zápasu nic zajímavého nepřinesl, takže se oba celky rozešly po výsledku 1:1.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Stade Reims 0:0

06.10.2018 20:00

Góly: -

Souboj nováčků na stadionu des Costiéres skončil bezbrankovou remízou. Domácí Nimes bylo o něco lepším týmem, ale územní ani střeleckou převahu nedokázalo zužitkovat. Remeš se ubránila a domů si veze bod.

Nebyla to fotbalová nuda, utkání nabídlo spoustu zajímavých okamžiků, jenom branka nebyla žádná. Remeš mohla domácí tým zaskočit po deseti minutách, ale Kamara poslal balón je do tyče. Na druhé straně hlavičkoval nad Guillaume a pak přišel rychlý sled brankových příležitostí na obou stranách. Nejprve Romao po rohovém kopu trestuhodně netrefil prázdnou branku a po něm Chavarría ztroskotal na Bernardonim, to teprve běžela 29. minuta utkání.

Po divokém začátku se hra přeci jenom uklidnila a na další šance si museli diváci počkat až do druhého poločasu. Hned zkraje přehlavičkoval branku Kamara, Guillaume už byl přesnější a Mendy musel vyrážet na rohový kop. Diváci se sice na Stade des Costiéres nenudili, ale na branku čekali po celých devadesát minut marně a zápas dospěl do bezbrankového konce.

Konečná remíza příliš změn v tabulce neudělala. Remeš zůstává na sedmnáctém místě, zatímco domácí Nimes Olympique je čtrnáctý.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Saint-Étienne 3:1

06.10.2018 17:00

Góly: 17. Jonathan Bamba, 46. Jonathan Bamba, 85. Nicolas Pépé - 26. Rémy Cabella (pen.)

Lille pokračuje ve skvělých výkonech a po další výhře, tentokrát nad Saint-Étienne si upevnilo druhou příčku za vedoucím PSG. Severofrancouzský celek zaznamenal vítěznou branku krátce po změně stran a v nastavení pak výsledek pečetil.

Začátek utkání nenasvědčoval tomu, že by nakonec padly čtyři branky. Hodně opatrné hře nakonec pomohla vstřelená branka. V 17.minutě nádherně vypálil za hranicí pokutového území Jonathan Mamba a Ruffier se mohl natahovat jak chtěl. Hned o tři minuty později mohl zvýšit Xeka, ale proti byl Ruffierův zákrok. Saint-Étienne bylo do té doby spíše pod tlakem, ale přesto nakonec dokázalo vyrovnat. Ball-Touré uvnitř šestnáctky postrčil Chazrího a sudí nesmlouvavě odpískal pokutový kop. Rémy Cabella předvedl přehlednou penaltu a srovnal.

Lille v průběhu prvního poločasu stihla ještě jedna nepříjemnost, stoper Fonte si totiž po skluzu přivodil svalové zranění a zápas pro něho skončil. První poločas pak uzavřel nepřesný střelecký pokus Pépého.

Jako rozhodující okamžik celého utkání se ukázal být začátek druhého poločasu. Do něho vstoupili lépe hráči Lille, kteří hned ve 46.minutě strhli vedení na svojí stranu. Jonathan Bambu si na hranici vápna srovnal balón a schovanou střelou překonal Ruffiera!

Saint-Étienne se sice snažilo všelijak najít recept na obrannou čtveřici domácích, ovšem marně. Pět minut před koncem zápasu pak Les Verts definitivně srazil na kolena druhý zásah v podání Nicolase Pépého. Výbornou průnikovou příhrávku mu přitom naservíroval Bamba. Lille porazilo Saint-Étienne 3:1 a pojistilo si druhé místo za vedoucím suverénnem z Paříže.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - OGC Nice 1:1

05.10.2018 20:45

Góly: 54. Mathieu Dossevi - 29. Bassem Srarfi

Remízou 1:1 skončila předehrávka kola francouzské Ligue 1 mezi Toulouse a Nice. Svěřence Patricka Vieiry poslal už v prvním poločase do vedení Srarfí, ale ve druhém dějství srovnal Dossevi a více už se na hrací ploše nestalo.

Očekávala se vyrovnaná partie a průběh zápasu, konečný výsledek i jiné statistiky to potvrdili. Ne že by utkání diváky nudilo, to vůbec ne, i když na první velkou příležitost se muselo čekat. Jinými slovy zápas měl poměrně dobré tempo a po půlhodině hry se také poprvé měnilo skóre. Delší přihrávku do vápna doběhl Basím Srarfí, v klidu se podíval a s přehledem na přední tyč zakončil. Toulouse se sice ve zbývajících patnácti minutách snažilo vyrovnat, ale vyloženou příležitost si nevypracovalo.

Podobně jako Nice však nakonec udeřilo a to z první větší příležitosti, kterou mělo. Devět minut po změně stran nedokázala obrana Nice odvrátit centr na vzdálenější tyč a Mathieu Dossevi propadnutý balón procedil za Benítezova záda.

Remíza 1:1 ale nemusela vydržet dlouho. Za pouhé dvě minuty zazdilo Nice neuvěřitelnou příležitost a kouč Patrick Vieira si ještě teď láme hlavu, co že to jeho svěřenci dokázali zbabrat. Reynet hodně vyběhl z branky, načež ho Maolida dokázal obejít a pak stíhán pelášil na prázdnou branku. Útočník hostů ale nezakončil, ještě přihrál, jenže to už se hosté stačili povracet, až nakonec akce skončila. V jednu chvíli mohl zakončovat Maolida, pak byli před brankou tři hráči hostí, ale i to bylo Orlům málo. Nice tohle mohlo pořádně mrzet, protože větší šanci už si ten večer vytvořit nedokázali.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain990032:627
2.Lille OSC961217:719
3.Olympique Marseille951321:1616
4.Montpellier HSC944112:716
5.AS Saint-Étienne943211:1215
6.Olympique Lyon942314:1214
7.Girondins Bordeaux942313:1114
8.Toulouse FC934210:1213
9.Racing Strasbourg933316:1312
10.Angers SCO932411:1211
11.Stade Rennes932412:1411
12.OGC Nice93247:1311
13.Amiens SC931511:1310
14.Nîmes Olympique924313:1610
15.SM Caen924310:1310
16.Dijon FCO93159:1310
17.Stade Reims92434:910
18.AS Monaco91359:136
19.FC Nantes91358:166
20.EA Guingamp91266:185

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (64)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
Langi

Ze by sel Jardim po dnesku od valu?

Reagovat
danko10

Je čas. I tak tie veletoče s kádrom ustál dlhšie, než väčšina normálnych smrteľníkov. Toto leto už to Vasilijev riadne prepálil.

Reagovat
Elliasson

Toto léto vypadalo náhodou dobře. Ale nějak ta chemie tu zatím není...

Reagovat
danko10

Na papieri áno, ale pri tak masívnej rotácii hráčov sa to raz musí vysypať. Ukazuje sa, že nikto zo starších, ktorí zostali, nie je vodca. Taký Raggi napríklad už tretí zápas vyzeral, že jeho jediný cieľ je niekomu ublížiť. Falcao je pre zmenu v tej svojej ulite. Jardim sa, napriek všetkému, snaží hrať futbal, čo je chvályhodné, ale táto zmeska momentálne jednoducho potrebuje pragmatika.

Reagovat
Elliasson

Raggi a Jemerson byli první poločas děsní...

Reagovat
Kixi Syhimour

Jardim toho má asi už dost

Reagovat
Langi

Tousartovi se posledni tydny fakt dari kurva ale takovymhle zpusobem prehravat PSG venku a zaroven prohravat sakra to se musi zlomit...s dnesnim PSG nebodovat by byla ostuda

Reagovat
Langi

Ty vole ach jo ...

Reagovat
off-olda

Mbappé

Reagovat
juninho8

Ešteže som bol na Venoma. Toto pozerať dnes tak sa asi zastrelím

Reagovat
Pyroman

Lyon Oni půlku zápasu PSG jasně přehrávají, kdyby nebyl Cornet totální dřevák tak mohli klidně otočit (proč tam místo Fekira nešel Dembele a neprohodil se s Depayem nechápu), a nakonec stejně prohrajou 5:0. To nevymyslíš. Ať už se proboha zbaví Genesia, jako jediní v lize reálně mají tým na to s PSG bojovat o titul, ale těma šílenýma výpadkama si sami pravidelně řežou větev.

Reagovat
Seydou Doumbia

V dalším letním přestupovém navíc odejde počítám dva ze čtveřice Mendy, Tousart, Ndombélé, Fekir a jsme zase v pr*eli

Reagovat
Mönchengladbach

Kylián

Reagovat
Benzema

Trápna liga ,Séria A detto

Reagovat
ADM

4 góly, a to pár minút pred tým nedal dve jasné šance

Reagovat
ttopi

Tohle na FB taky někdo vzpomněl a hned dostal argument: "a dokázal to Lewandovski v 19 letech?" Přitom je to celkem irelevantní, protože Mbappé je vyspělejší, než někteří 30letí hráči (postava, psychika,...)

Reagovat
zlatan-legend

Ty jsi ho viděl ve sprše, že je vyspělejší? Protože jinak nevím co tím myslíš. Má normální atletickou postavu. Vyspělejší byl pro mě Lukaku v 15-ti kdy vypadal jako Akinfenwa. Jinak psychická vyspělost se mu upřít nemůže

Reagovat
vilp

Tři jasné šance, kdy šel minimálně od půlky půlky úplně sám, jak na to koukám. Blázen.

Reagovat
vilp
Reagovat
jany kozak

neskutocne

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, ti jsou dobří ...

Reagovat
Muffi

Oba hráli v 10 a Neymar tyhle kolmice sype v lize každý zápas.

Reagovat
vilp

Tak to úplně vysvětluje, proč má jeden hráč 8 čistých tutovek za 30 minut.

Reagovat
Israha

To bude letos veselé Le Clasique. Přes Sakaie, Ramiho a Gustava/Cara tam Mbappé nasype tak desítku .

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappé by mohl jednou jíst u stejného stolu, jako Messi.

Reagovat
ttopi

Takových už bylo. Furt je moc brzo. Chtělo by to, aby šel ještě trochu výš (Real, Barcelona, City), kde budou ty úspěchy mít ještě trochu vyšší váhu. Tam by se ukázalo, jak je schopnej se v takových týmech držet na výsluní

Reagovat
CHONG

City

Reagovat
ttopi

No v kontextu toho, v jaké lize hraje City a jaká je teď Ligue 1 sranda liga, by to bylo určitě náročnější. Už jen proto, že v City je těch hvězd, včetně kouče, trochu víc, a musel by o svou pozici alespoň trochu bojovat. Já považuji vyhrát se City PL za víc, než vyhrát s PSG Ligue 1. V LM to mají asi 50:50.

Reagovat
CHONG

Mně šlo spíš o ten kontext, že dáš City vedle Barcelony a Realu

Reagovat
smazaný uživatel

City je na tom teď nepochybně líp.

Reagovat
CHONG

Teď možná jo, ale v globálu je to vzhledem k B + R nesrovnatelné.

Reagovat
smazaný uživatel

City jako klub má teď ohromný potenciál. Má za sebou bohaté vlastníky. Má ve strukturách vedení, které ví, co dělá. Má nejlepšího trenéra na světě. Má plno skvělých fotbalistů s velkým potenciálem do budoucna. Ten tým teď bude táhnout. Jestli se u nich někdo nezblázní a nevyhodí Pepka.

Reagovat
Seydou Doumbia

A hlavně by to asi byla ta největší výzva jít do PL. Juve nebo Bayern ho těžko získá. Španělsko by si asi taky mazal na chleba s ohledem na kvalitu Barcy a Realu.

Reagovat
CHONG

Nejlepší trenér na světě, který za pět let vyřadil v play off LM jediný pořádný tým.

Reagovat
El Cid z City

nepřijde mi,že bychom měli hvězdy formátu neymara mbappého

Reagovat
Seydou Doumbia

Konkurence v podobě Saného a Sterlinga je rozhodně daleko kvalitnější než Di Maria...

Reagovat
Seydou Doumbia

City má podle mého daleko větší šanci vyhrát LM než PSG.

Reagovat
CHONG

S Guardiolou těžko.

Reagovat
Seydou Doumbia

Spíš PSG s tím jak mají poskládaný kádr mají menší šanci než City.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
zlatan-legend

Takových teda rozhodně moc nebylo a nebude .Podívej se na jeho statistiky od 16-ti let. Francouzská liga není žádný šlágr, ale pořád patří do TOP 5. a nemluvím o tom, že se dokáže v pohodě prosadit v soutěžích jako je LM a MS. 112 zápasů 58 gólů 36 asistencí. Za nároďák 29 zápasů 9 gólů a 6 asistencí. Pro mě už teď superhvězda a jeden ze 3 nejlepších hráčů současnosti!

Reagovat
smazaný uživatel

Tam je problém, že je Mbappé asi úplně neprodejný. Myslím si, že teď není dražšího a nedostupnějšího fotbalisty, když vezmeš v potaz jeho kvalitu, potenciál a majitele jeho klubu. Ale Mbappé jim jednou zdrhne. Musí. On pochopí, že z Francie si na Zlatej míč nemá velkou šanci šáhnout.

Já mu do budoucna hrozně fandím, protože něco jako on tady nebylo od Messiho.

Reagovat
ttopi

Mám Mbappeho taky v oblibě.

Vypadá to, že z něj bude velký šutér a bude střílet 30+ branek ročně. Ale třeba oproti Messimu mi u něj chybí schopnost akce vymyslet. To, co často předvádí Messi za bochánky za obranu, nebo jak si brával balón, obešel 3 hráče a pak to bouchnul na vzdálenější tyč, to Mbappe neumí a umět nebude. Je to spíš takovej tank.

Reagovat
smazaný uživatel

L1 nesleduju, ale co jsem Mbappého viděl, tak má ohromné mezery ve finální fázi, kde dokáže zazdít velké šance. Tam je prostor na ohromné zlepšení. A to přijde s věkem.

Reagovat
ttopi

To určitě. V podstatě si na sebe upletl dost silný bič. Standartně to bývá tak, že v jeho věku se hráč rozkoukává a okolo 25 se dostává do TOP formy. On je už v 19 považovanej za TOP hráče a proto říkám, že bude mít těžký se držet na výsluní tak dlouho, jako Ronaldo s Messim. Stačí jedno blbý zranění, nebo nějaká změna v hlavě a může být konec.

Reagovat
vilp

Messi v jeho věku taky nebyl takový pass master jako dnes. A driblink má Mbappé úžasný, kličku z místa má možná nejlepší ze všech hráčů vůbec.

Reagovat
CHONG

Neymar?

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar je stálý jako rtuť. Ten se může splašit a může dělat takový brajgl, že budou ještě rádi, když ho neprodají se ztrátou.

Ale ano, Neymar je za normálních okolností teď taky víceméně neprodejný.

Reagovat
CHONG

Spíš jsem teda narážel na tu úplně poslední větu...

Reagovat
smazaný uživatel

Messi a Mbappé tohle dělají ve velkoklubu. Neymar byl v Santosu.

Reagovat
CHONG

Chápu tvůj point, ale upřímně teda nevím, jestli v Ligue 1 se tohle nepředvádí ještě snadněji než v Santosu

Reagovat
smazaný uživatel

to asi zase ne. Francie je fyzicky hodně náročná. To v Brazílii bych řekl, že jsou obrany o dost lehčí. Ale nemám to nakoukané.

Reagovat
Juan Román Riquelme

A CR7

Reagovat
smazaný uživatel

ten jí o stůl níž. Messi má vlastní salonek.

Reagovat
Juan Román Riquelme

A CR7 tam ji s nim

Reagovat
Langi

strašný výsledek vzhledem k průběhu prvních 50 minut...nicméně ta naše obrana odešla totálně...při všech gólech nás PSG totálně motalo ve vlastním vápně

škoda, že jsme nepotrestali tu chybnou rozehrávku za stavu 0-1.

jinak červená pro Kimpembeho byl podle mě dost úlet...navíc "potvrzený" videem...nešťastné šťouchnutí do kotníku, ve středu hřiště, při evidentní snaze hrát míč

Reagovat
zlatan-legend

Červená trochu překvapila. Ale ta podrážka Kimpembeho tam byla docela strašidelná. Jinak Lyon doplatil na nedůraz ve vlastním vápně, to bylo šílený jak se jim to tam motá

Reagovat
ttopi

Tohle je červená karta kolego. Posuzuje se totiž charajter zákroku, nikoliv to, jestli soupeři urveš nohu, nebo ne. A to, jak tam vletěl, jasně splňuje podmínky pro udělení ČK.

Reagovat
Seydou Doumbia

Podobný případ jako Zlatan v LM kdysi ne?

Reagovat
ttopi

Nevím, teď, co přesně myslíš. Navíc výklad pravidel se v čase mění. Můžeš dát odkaz na YT?

Reagovat
Seydou Doumbia

Myslel jsem si že ten zákrok vypadal trochu jinak už mě šálila pamět. Úplně podobné to nakonec není. Charaktér zákroku se mi ale i tak zdá v obou případech podobný.

https://www.youtube.com/watch?v=vI12HwpU9kE

Reagovat
ttopi

No, oproti Kimpembemu je to podle mě slabej odvar. Zlatan udělal vše pro to, aby střetu zabránil, skrčil nohy. Nevím, jak se to tenkrát posuzovalo, ale dneska by podle mě dostal žlutou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele