Ligue 1 - souhrn 9. kola

13.10.2017, 22:41, aktualizováno 15.10.2017, 22:53
Komentáře a souhrny
Nice má za sebou další neúspěch, když podlehlo Montpellieru. Nantes veze bod z Bordeaux. Učiněný šlágr na úvod nového kola francouzské ligy nakonec přinesl radost domácímu táboru. Pro Lyon v nastavení rozhodl Fékir. Namále mělo i PSG, v Dijonu ho ovšem vysvobodil Meunier. Saint-Étienne v závěru otočilo zápas s Métami...

Racing Strasbourg - Olympique Marseille 3:3

15.10.2017 21:00

Góly: 31. Jean-Eudes Aholou, 60. Bakary Koné, 74. Dimitri Liénard - 5. Dimitri Payet, 48. Bakary Koné (vl.), 88. Konstantinos Mitroglou

Marseille proti Strasbourgu dvakrát vedla. Nakonec však byla ráda za bod, který zařídil v 88. minutě Kostas Mitroglou.

Tým Rudiho Garcíi chtěl navázat na výhru nad Nice, což se začalo dařit už po pěti minutách hry. Jordan Amavi přihrál z levé strany Dimitrimu Payetovi, který z první mířil přesně na vzdálenější tyč a zaznamenal svůj první gól v aktuálním ročníku - 0:1. Racing se vyrovnání dočkal za nějakých šestadvacet minut.

Steve Mandanda, hrající svůj 453. zápas za OM, nejprve vychytal Martina Terriera, nicméně míč se odrazil k Jean-Eudesi Aholouovi, který s pomocí šťastných tečí Hirokiho Sakaie a Adila Ramiho dostal balon za čáru - 1:1. Nedlouho poté mohli jít zase do vedení hosté. Vynikající Thauvinovu pobídku však Clinton N’Jie vyřešil střelou vedle.

Payet pak vyslal do šance Mitrogloua, ale ten si vylámal zuby na Kamarovi. Na další trefu se tedy muselo čekat až do druhé půle. Centr Morgana Sansona usměrnil hlavou do vlastní sítě Bakary Koné - 1:2. Kapitán Strasbourgu však svůj prohřešek odčinil v 60. minutě. Dimitri Liénard zahrával roh a reprezentant Burkiny Faso se prosadil znovu hlavou, tentokráte ovšem do správné sítě - 2:2.

V 74. minutě napřáhnul z velké dálky sám Liénard. Taková střela nazdařbůh se ale otřela o Adila Ramiho a skončila mimo dosah Steva Mandandy - 3:2. V 69. minutě přišel na hřiště Stéphane Bahoken. O deset minut později stál po přihrávce Anthonyho Goncalvese sám před bránou, jenže z nepochopitelných důvodů trefil pouze tyč.

V ten moment by zřejmě bylo po zápase a všechny body by zůstaly na Stade de la Meinau. Marseille místo toho vycítila příležitost a dočkala se dvě minuty před koncem řádné hrací doby. Bingourou Kamara jen vyrazil ránu Amaviho, načež obrana signalizovala ofsajd. Ten se ale nepískal, a tak mohl Mitroglou pohodlně dorážet - 3:3.

Olympique se tedy po devíti kolech vyšplhal na čtvrtou příčku. Třetí ASSE má na kontě stejný bodový zisk a lepší skóre, zatímco Nantes zůstává v těsném závěsu. Příští týden na Stade Vélodrome zavítá PSG. Racing Strasbourg, který má teď na kontě šest bodů, vyráží na stadion Allianz Riviera, kde hraje domácí utkání OGC Nice, které má rozhodně co napravovat.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - OGC Nice 2:0

15.10.2017 17:00

Góly: 55. Stéphane Sessegnon, 74. Isaac Mbenza

Nice i se svou téměř nejsilnější možnou sestavou opět zaváhalo. V tabulce se nechalo předskočit MHSC a s pouhými deseti body z devíti duelů okupuje až čtrnáctou příčku, s patnáctibodovou ztrátou na vedoucí PSG.

Nutno podotknout, že velkou zásluhu na výsledku má brankář Benjamin Lecomte. První ošemetnou situaci ve vlastní šestnáctce musel řešil v sedmadvacáté minutě. Přihrávka Daniela Congrého směřovala přesně mezi Hiltona a brankáře, čehož chtěl využít Alassane Pléa. Lecomte jej však vychytal, stejně jako Balotelliho dorážku.

Následně na něm ztroskotal Allan Saint-Maximin a proletět vzduchem se musel po střele Christophe Jalleta. Největší příležitost první pětačtyřicetiminutovky, co se domácího týmu týče, si na konto připsal kapitán Vitorino Hilton, jenže jeho hlavička mířila o malý kousíček vedle. Pak Yoan Cardinale vyrážel jedovatý pokus Souleymaneho Camary.

V 55. minutě našel svým pasem Nordi Mukiele ve středu hřiště neobsazeného Stéphane Sessegnona, který si balon zpracoval, popošel s ním do vzdálenosti nějakých dvaadvaceti metrů od brány, a pak jej s falší i razancí nekompromisně poslal do pravého horního rohu brány - 1:0. Teď Orli teprve museli začít létat.

Jenže místo soustavného obléhání soupeřova pokutového území se dočkali jen jedné příležitosti, kterou spálil Pléa. V 74. minutě proto podruhé inkasovali. Přečíslení tři na dva vyřešil střídající Isaac Mbenza střelou, která těsně před Cardinalem skočila - 2:0. Šťastná střídání Michela Der Zakariana, jelikož asistenci si připsal Salomon Sambia, jenž byl v té době na hřišti nějaké dvě minuty.

Nice bylo na Stade de la Mosson hodně neškodné a zaslouženě si připsalo pátou porážku. Za týden to na vlastním stadionu Allianz Riviera musí být proti Racingu Strasbourg povinné vítězství. La Pailllade dokázali obrat o body jak PSG, tak Monaco, tak Nice, tedy všechny tři nejlepší týmu uplynulého ročníku. Uvidíme, jestli se jim podobně povede i zápas se Saint-Étienne.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Nantes 1:1

15.10.2017 15:00

Góly: 47. Malcom - 45+2. Prejuce Nakoulma

Jak Bordeaux, tak Nantes se v případě výhry mohly posunout na medailovou příčku. Ale protože uhrály jen remízu, budou si muset na další posun počkat minimálně týden. Větší radost budou mít z výsledku patrně svěřenci kouče Ranieriho, který prodloužili sérii bez porážky na sedm utkání.

V úvodu byl na pravé straně obrany domácího celku aktivní především Igor Lewczuk. Jeho centr z 21. minutě ale nedokázal dostat za Tatarusanova záda Lukas Lerager. Také další příležitost patřila Les Girondins. Pokus Younousse Sankharého byl sice zblokovaný, ale míč se dostal k Francoisi Kamanovi, jenž se do rány pořádně opřel a nebýt teče Diega Carlose, zřejmě by z toho byla parádní šibenice.

Pakliže se Nantes dostanou do vedení, má soupeř závažný problém. Přesto to se stalo v tu nejméně vhodnou dobu. Ve druhé minutě nastaveného času první půle centroval z levé strany do vápna Adrien Thomasson. Leo Dubois sice obranu nepropálil, ale odražený balon bleskově dopravil zblízka do sítě Préjuce Nakoulma - 0:1.

Pro skvadru kouče Gourvenneka se ale stalo to nejlepší, co se mohlo stát. Hned po změně stran povodil nekoncentrovanou defenzivu Nicolas De Préville, načež nahrál Malcolmovi, který využil nedůslednosti, došel si až do vápna, odkud přízemní střelou na vzdálenější tyč překonal padajícího rumunského gólmana - 1:1.

Dvacetiletý Brazilec má tedy v současné sezoně na kontě pět branek a šest asistencí. Další trefu v duelu s Les Canaris mohl zaznamenat v 54. minutě, jenže muž v rukavicích byl striktně proti. Ciprian Tatarusanu, jenž na sebe upozornil na loňském EURU, se ve zbytku zápasu musel činit ještě proti dvěma bezprostředně následujícím pokusům z kopaček Alexandre Mendyho a Jonathana Cafúa.

Více branek už stadion Matmut Atlantique neviděl. Domácí tedy mají na kontě šestnáct bodů a před sebou střetnutí s Amiens. FC Nantes se můžou spolu s PSG, Caen a Montpellierem pyšnit zatím nejpevnější obranou v Ligue 1, což budou chtít zachovat i za týden, kdy na Stade de la Beaujoire zavítá Guingamp.

Více informací k zápasu

SM Caen - Angers SCO 0:2

14.10.2017 20:00

Góly: 49. Karl Toko Ekambi, 59. Angelo Fulgini

Caen doma nedokázalo navázat na předchozí vystoupení a možná trochu překvapivě ztratilo všechny body s Angers. Domácí inkasovali krátce po změně stran a to hned dvakrát v rozmezí devíti minut.

Angers se svého soupeře rozhodně nezaleklo, byť Caen se do té doby pyšnilo velice dobrou formou. Jeho defenzívu prověřoval především aktivní Toko Ekambi. Toho v 17. minutě poprvé parádně nohama vychytal Vercoutre! Také po půlhodině hry znovu zahrozili hosté, na rohový kop si nejvýše naskočil Thomas a Vercoutre musel opět zasahovat.

Domácí dokázali v průběhu prvního poločasu zahrozit jen jednou, ale stálo to za to. Po přihrávce Rodelina měl na kopačce stoprocentní gólovku N'Kolo, jenomže prázdnou brankou, která před ním doslova zívala, vůbec netrefil a to nakonec stálo Caen body.

Zvláště, když krátce po změně stran předvedl Karl Toko Ekambi proti obránci Da Silvovi důraz a přesnou ranou k tyči poslal Angers do vedení. Navíc hned o devět minut později Ekambi založil další akci, když dlouho táhl balón a před šestnáctkou jej rozdělil na střílejícího Angela Fulginiho, který zvýšil na 2:0. Z tohoto direktu se domácí nevzpamatovali a doma s Angers prohráli.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Stade Rennes 2:0

14.10.2017 20:00

Góly: 57. Mustapha Diallo, 89. Jimmy Briand

Pořád Rennes nedokáže najít optimální pohodu, na svém kontě má po porážce v derby s Guingampem jen jedno jediné vítězství a z pater v dolní polovině tabulky se mu nedaří vymanit. Domácí naopak znovu potvrdili, že když musejí a chtějí zabrat, udělají to. A bez větších problémů se drží v klidném středu celého pelotonu Ligue 1.

Především směrem dopředu byli svěřenci trenéra Christiana Gourcuffa doslova tristní. Ani jednou za celých devadesát minut totiž nevystřelili mezi tři tyče! Spíše byl zaměstnáván český brankář Koubek, jenž si musel poradit v 11. minutě se šancí Brianda a v 16. minutě také s tou Thurama. Ve 33. minutě pak Koubek likvidoval další pokus Brianda.

Pouze jednou jedinkrát v uplynulých šesti případech se EAG radoval z výhry nad svým bretaňským rivalem. Přitom k nynějšímu pozdějšímu úspěchu nemuselo vůbec dojít, kdyby jeho protivník proměnil své šance ve druhé půli. Jenže Mubele nedokázal ohrozit gólmana Johnssona a Khazri z dálky orazítkoval pouze břevno.

A chvilku na to naopak Guingamp načal gólový účet tohoto utkání. Benezet našel na levé straně Thurama, ten zakličkoval v pokutovém území a vypálil, také on trefil břevno, míč se však odrazil přesně k nohám Dialla, jenž doklepával do prázdné brány. Nešťastný moment pro Rennes jako by následně dokonal frustraci u Khazriho.

Tomu se totiž nelíbilo rozhodnutí rozhodčího Schneidera o tom, že by měl dostat žlutou kartu, a tak zřejmě za nějaké protesty obdržel ještě jednu a byl vyloučen. V oslabení se pak hostům výsledek nepodařilo nějakým způsobem korigovat. Naopak minutu před koncem se prosadil ještě Briand, který parádně využil přihrávky zleva od Abdoula Camary.

Více informací k zápasu

Lille OSC - ES Troyes 2:2

14.10.2017 20:00

Góly: 12. Luiz Araújo, 74. Thiago Mendes - 4. Stéphane Darbion, 90. Adama Niane (pen.)

Z tohoto střetnutí chtělo Lille určitě vytěžit více než jen konečný nerozhodný výsledek. Obzvláště podíváme-li se na celý průběh. Po remíze v první půli se čtvrthodinu před koncem trefil Thiago Mendes a zařídil domácím vedení, jenže Troyes nakonec stačilo ještě srovnat. Hosté totiž kopali v poslední minutě penaltu, kterou nepohrdl Adama Niane.

ESTAC si jakožto navrátivší se nováček francouzské nejvyšší soutěže nevede vůbec špatně. A že míní být na co nejdelší dobu daleko od sestupového pásma, prokazoval už od úvodu. Už ve 4. minutě poprvé skóroval, to když Cordovalův centr z pravé strany propadl až na zadní tyč k úplně volnému Darbionovi, jenž se z blízkosti nemohl zmýlit v koncovce.

LOSC ovšem velmi záhy odpověděl. El Ghazi zprava poslal dlouhý pas do šestnáctky, míč propadl až k Luizovi Araujovi, jenž měl snadnou pozici pro to, aby si připsal svou premiérovou trefu v Ligue 1. Za hosty ještě mohl skórovat Khaoui, nicméně svým pokusem otečoval pouze brankovou konstrukci gólmana Maignana.

Ve druhé půli byli nepatrně aktivnější domácí, Thiago Mendes a Ponce ve svých šancích neuspěli, aby v 74. minutě po otočce za vápnem skóroval prvně jmenovaný. V závěru však zatáhl za záchrannou brzdu ve vápně Amadou, Nianeho stáhl k zemi a nařízen byl pokutový kop, který sám faulovaný proměnil. Červenou kartu mimochodem obdržel Edgar Ié.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Metz 3:1

14.10.2017 20:00

Góly: 74. Vincent Pajot, 85. Cafú (vl.), 90. Habib Maïga - 21. Fallou Diagne

Ještě čtvrthodinu před koncem držely Méty na půdě vždy nepříjemného St. Étienne velmi cenné nejtěsnější možné vedení. Jenže domácí si třemi rychlými brankami nakonec zařídili dvoubrankové vítězství a posunuli se už na třetí místo tabulky. Hosté v žádném případě neodehráli špatnou partii, ovšem závěr zápasu se jim hrubě nevydařil.

Les Verts se svým soupeřem v posledních deseti případech v rámci nejvyšší soutěže nepohráli a nemínili na tom nic měnit ani na jedenáctý pokus. Už v 6. minutě se chtěli prosadit, Cabella z hranice šestnáctky tlačil svou střelu ke vzdálenější tyči, brankář Kawašima na míč nedosáhl, měl ale ve finále štěstí, že míč narazil do brankové konstrukce.

Méty naopak svou první šanci tohoto střetnutí proměnily v úvodní gól. Dossevi poslal centr z rohového čtvrtkruhu do vápna, kde Diagne přetlačil stopera Lacroixe a tečoval balón přesně k tyči. V závěru první půle mohlo být pro ASSE ještě hůře, Cohade totiž parádně napřáhl z velké dálky, nicméně mezi třemi tyčemi si počínal dobře gólman Ruffier.

St. Étienne dlouho nenašlo odpověď na Diagneho trefu a vyrovnáno bylo až v 74. minutě. Přesně zakončit odmítli Diony i Théophile Catherine, aby se k dorážce propracoval ještě Pajot, jenž už zacílit dokázal. V 83. minutě se situace pro Méty hodně zkomplikovala, protože musely po faulu Philippse vůči Gabrielu Silvovi čelit penaltě.

Jenže jako exekutor nebyl úspěšný Dabo, jehož perfektně vychytal Kawašima. Dabo ale svoje selhání záhy napravil. Hlavou totiž po rohovém kopu usměrňoval míč do brány, který si nakonec srazil do vlastní sítě Cafú. Hosté se z téhle rány nevzpamatovali, naopak v nastavení ještě jednou inkasovali po přesném přízemním pokusu od Maïgy.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Amiens SC 1:0

14.10.2017 20:00

Góly: 40. Andy Delort

V domácím prostředí dokázalo zabrat Toulouse, které udolalo Amines jedinou brankou Delorta pět minut před přestávkou. Domácí měli více ze hry a i když další branku nepřidali, zápas bez problému dotáhli do vítězného konce.

Toulouse bylo aktivnější, ale šance měli i hosté, tedy alespoň v prvním poločase to zkoušel Gakpé. Neměl však srovnaná mířidla a balón šel po jeho ráně nad. Střelecky to zkoušel i Somália, ten si dobře navedl balón ke středu a vypálil, jenomže Gurtner v pohodě schoval balón v náruči.

Nerozhodný stav vydržel přesně do 40. minuty prvního poločasu a dobrou práci při tom odvedl Somália, který udržel balón na kopačce a přihrávkou vybídl ke skórování Andyho Delorta, který špičkou kopačky do protipohybu překonal Gurtnera. Toulouse mohlo ještě v prvním poločase odskočit, ale "rybička" Blina skončila jen těsně vedle.

Druhý poločas toho mnoho neukázal. Hrálo se prakticky bez šancí. Až deset minut před koncem nepříliš důrazně hlavičkoval Somália, takže Gurtner v pohodě lapil. Amiens se sice v závěru snažilo o vyrovnání, ale domácí je k ničemu nepouštěli. V páté minutě nastavení navíc nedovoleně zastavil rodící se protiútok Gouano a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Tím byl osud zápasu definitivně zpečetěn.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Paris Saint-Germain 1:2

14.10.2017 17:00

Góly: 87. Benjamin Jeannot - 71. Thomas Meunier, 90. Thomas Meunier

Dijon byl blízko blizoučko velké senzaci, mohl se stát teprve druhým týmem, který obere o body favorizované PSG, jenže se tak nestalo. Pařížany spasil dvougólový Thomas Meunier, přičemž rozhodující branku vstřelil až v poslední minutě utkání. Paris Saint-Germain tak navyšuje vedení v tabulce a je nadále suverénní.

Svěřenci trenéra Emeryho moc dobře věděli, že Monako předchozí den ztratilo všechny body v Lyonu, a tudíž měli velkou příležitost zvýšit náskok na čele pelotonu. Zápas v Dijonu měl být na první pohled snadnější, ale favorit se nakonec na tři body hodně natrápil.

Z pohledu Dijonu bylo hodně důležité, že přečkal úvodní nápor PSG. Hosté byli dle očekávání aktivnější, svého soupeře hned ze začátku zmáčkli, ale branku nevstřelili. Hořčice navíc čas od času vystrkovaly růžky, po půlhodině měl velmi slibnou příležitost Benjamin Jeannot, který po přesném centru pálil hodně mimo. Činit se ale musel i Aréola, když jen o pár minut později tvrdě vypálil Kwon. Pařížané si chtěli pomoci standardní situací, na sklonku prvního poločasu rozehrál volný přímý kop Dani Alvés a Dijon zachránilo břevno!

Dijon se držel i ve druhém poločase. Po hodině hry přestřelil na zadní tyči odkrytou branku Kylian Mbappé, a když o deset minut později opět spálil prvotřídní tutovku, začínali se hosté o výsledek obávat. Dijon držel střelce PSG na uzdě do 71. minuty, pak se totiž dostal k dorážce nikým nehlídaný Thomas Meunier a Unai Emery si mohl oddechnout.

Paříž sice vedla, ale zápas zdaleka nebyl rozhodnut. Hosté dále drželi balón a měli i šance, jenomže Dijon skvěle bránil a v 88. minutě přichystal favoritovi velký šok. Benjamin Jeannot se dostal k odvrácenému balónu a z voleje ho nekompromisně napálil směrem na branku Aréoly. Rána zapadla přesně pod břevno a brankář Pařížanů byl bez šance.

Dijon byl velmi blízko cennému bodu, ale PSG ukázalo svojí obrovskou sílu a ve třetí minutě nastavení rozhodlo. Thomas Meunier byl podobně jako u své první branky absolutně nehlídán, znovu se dostal k dorážce a domácí opět vytrestal. PSG díky výhře 2:1 navyšuje vedení v Ligue 1 na rozdíl šesti bodů.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Monaco 3:2

13.10.2017 20:45

Góly: 11. Mariano, 23. Nabil Fekir, 90+5. Nabil Fekir - 17. Rony Lopes, 34. Adama Noss Traoré

Velký šlágr mezi Lyonem a Monakem skončil vítězstvím domácích Les Gones, kteří vstřelili rozhodující branku doslova za pět minut dvanáct. Užuž to vypadalo, že si oba týmy připíšou po bodu, když v páté minutě nastavení rozhodl Nabil Fékir! Šancí bylo v zápase jako máku a možná by oběma celkům slušel nerozhodný stav, nicméně za závěr si Lyon výhru asi zasloužil.

V Lyonu se odehrálo krásné utkání, plné zajímavých šancí na obou stranách. Domácí na obhájce titulu vlétli a po rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči do tyče Tousart, což bylo první velké varování směrem k monacké defenzívě. Ta si ale dál vedla laxně, včetně brankáře Subašiče, po jehož zaváhání sehrála roli opět branková konstrukce! Ale Monako si nakonec gól úspěšně vykoledovalo, hned v 11. minutě poslal před branku přízemní centr Fékir, načež Subašič znovu fatálně zaváhal a Mariano Díaz poslal Lyon do zaslouženého vedení!

Monako ale rychle odpovědělo. Baldé Keita poslal dlouhou kolmici na rozeběhnutého Ronyho Lopese, který naprosto chladnokrevně překonal brankáře Lopese. Ale jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá, a Lyon si vzápětí vzal vedení zpátky. Mendy přihrávkou našel nijak nebráněného Nabila Fékira a Subašič podruhé inkasoval. Diváci sledovali v Lyonu divoké utkání a ve 34. minutě bylo znovu srovnáno. Adama Traoré se za hranicí pokutového území tvrdě opřel do balónu a nechytatelnou ranou pod břevno srovnal na 2:2. Naprosto strhující ofenzivní podívaná pokračovala až do závěrečného hvizdu prvního poločasu, ale další změnu skóre prozatím nepřinesla.

Druhý poločas začal opatrněji, ale pak se znovu rozjel do velkých obrátek a především mistrovské Monako mělo jednu šanci za druhou. V 57. minutě měl Lyon velké štěstí, Monako totiž bylo po velkém závaru ve stoprocentní šanci, ale Baldé Keita nedokázal trefit odkrytou branku, nýbrž opřel balón o protihráče. Snad ještě větší tutovku měl Adama Traoré, před Lopesem byl úplně sám a stačilo jen zamířit a uklidit balón do sítě. Traoré si nesrovnal mířidla a branku netrefil. A do třetice se pokusil o obstřel Lopes, i tehdy ovšem scházela větší přesnost.

Olympique zahrozil až v 72. minutě a věřte nebo ne, Knížata potřetí zachránila branková konstrukce. Zuby si na ní tentokrát vylámal dalekonosným, skákavým pokusem Díaz. Závěr zápasu patřil Lyonu, který nejprve vstřelil neregulérní gól, aby v páté minutě vše napravil a proměnil přímý kop po faulu Joaa Moutinha. Rozhodující moment vzal na svá bedra Nabil Fékir.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain981029:625
2.AS Monaco961224:1219
3.AS Saint-Étienne952213:917
4.Olympique Marseille952218:1517
5.FC Nantes95227:617
6.Olympique Lyon944120:1516
7.Girondins Bordeaux944116:1416
8.SM Caen95047:615
9.EA Guingamp941411:1213
10.Angers SCO926114:1112
11.Montpellier HSC93337:612
12.ES Troyes93339:912
13.Toulouse FC932410:1511
14.OGC Nice931512:1410
15.Stade Rennes913511:156
16.Lille OSC81346:136
17.Amiens SC82064:116
18.Dijon FCO913511:196
19.Racing Strasbourg91359:176
20.FC Metz91084:173

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skvely ofenzivni fotbal, ktery ale lemovalo dost individualnich chyb. Monaku strasne hapruje defenziva. Vic jak loni. Zase potrva, nez to vybuduji zpet.

Reagovat
smazaný uživatel

Problémy Monackej defenzívy sú asi pochopiteľné, keďže na krajoch obrany hrali stopéri, navyše bez zápasovej praxe, a na DM neskúsený Meite. V bráne diera Subašič. Nechápem, čo tam ten ešte vlastne robí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AnthonyR

Naše obrana je teda děs

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Pozeral som, pekný zápas. Adama Traore bude jeden z ďalších exkluzívnych hráčov Monaca, teda ak mu vydrží zdravie. Obrany a brankári katastrofa.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG zasluženě.

Dijon parádní gól.

Dani Alvés neuvěřitelně špatný.

Reagovat
Pyroman

Meunier je nejlepší nákup PSG v katarské éře, strašně platný hráč (a taky jediný sympatický v jejich kádru).

Reagovat
Elliasson

Jak hrál dnes Mbappé?

Reagovat
smazaný uživatel

Spalovač jako prase, ale nakonec zařídil výhru.

Reagovat
ADM

Meunierova strelecka forma je uzasna

Reagovat
Langi

Lille 2-2 s tymem, co vystrelil jednou na branu...skoda ze nikdo z tech zebraku ze spodku neumi aspon obcas zabrat...videt je spadnout by byla hrozna sranda

Reagovat
Israha

Rennes jsou hrozní zoufalci...ta prohra s nimi na Vélodrome působí čím dál tím trapněji...

Reagovat
Pyroman

Přitom kádr mají v pohodě na TOP 10, teď už toho Gourcuffa vyhodit prostě musí.

Reagovat
Israha

Jako ne, že by tam Gourcuff dělal dobrou práci, ale nenaplnění potenciálu kádru je tak nějak průvodní jev toho klubu už kdovíjak dlouho...už více trenérů to nezměnilo.

Reagovat
Pyroman

To jo, ale letos to je snad ještě víc vidět, když si člověk vezme, jak v létě nakupovali.

Reagovat
Israha

Tak Khazri, Sarr, Koubek, a pak tři hráči z Ligue 2...to mi přijde jako tak nějak typický přestupák renneského stylu. Slušné, ale vzhledem k tomu, kolik hráčů zase odešlo a jak se překopala sestava, mě vlastně vůbec nezaráží, že jim to "zase" neklape. Jen, pravda, jsem nečekal, že to bude ještě horší než obvykle.

Reagovat
Pyroman

Sarr za 20 mega eur není teda úplně typický přestup. Nějaké odchody sice měli, ale o nikoho důležitého nepřišli podle mě, naopak Bourigeaud, Sarr, Maouassa, Khazri, to jsou docela velké posily. Gourcuff se svým věčným 4-4-2 ale potenciál toho týmu využít vůbec nedokázal.

Reagovat
Israha

Cenově ne, ale typově jo, tak jsem to i myslel. Pustí několik starších hráčů a místo nich přijdou talentovaní a neozkoušení mladíci, to je klasické Rennes. I ta hostovačka Khazriho tam spadá. Za mě není důvod očekávat, že by hráli letos něco víc, než obvykle...ale jako na tom, že Gourcuff nezvládá naplnit ani ten dlouholetý standard, se shodnem.

Reagovat
smazaný uživatel

Baky

Reagovat
Israha

Tož toto byl zas zápas na posrání. Jako Štrasburk docela sympatický a kvalitní výkon, ale dostat dva takové haluzgóly po tečích z dálky, to nasere. Nasere to víc, než zasloužená ztráta po slabém výkonu a přehrání. Promrhané dva body, které mohou v konečném účtování chybět. Chudák Rami u všech třech gólů, ten si to dneska vyžral i s chlupama; Mitroglou důležitý gól dal, ale jinak tam na hrotu moc platný nebyl, Germain mu měl přijít pomoct daleko dřív; Sanson s Anguissou ve středu taky nebyli úplně nejkompaktnější, Gustavovo držení pozice chybělo. Nejlepší výkony Amavi, Payet, a překvapil mě po dlouhé době i Sarr, oproti N'Jiemu výrazně tu kvalitu pozvedl. No...ale aspoň se zase povedlo urvat bod na konci zápasu, to je z psychického hlediska důležité. Snad to Le Clasique za týden nebude moc velká ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

18:37 Stade Rennes vyměnilo prezidenta

René Ruello skončil jako prezident Stade Rennes. Bretaňský celek naposledy podlehl Guingampu (0:2), prohrál tak páté z devíti ligových utkání, načež Reného Ruella, který měl i nevhodné poznámky směrem k rozhodčím, nahradil Olivier Létang, jenž dříve působil jako sportovní ředitel Paris Saint-Germain a generální ředitel Remeše. (lequipe.fr)

V Rennes jsou originalni, uz se nevyhazuje tremer, ale prezident Nova doba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele