Ligue 1 - souhrn 9. kola

14.10.2016, 20:53, aktualizováno 16.10.2016, 22:41
Komentáře a souhrny
První příčku bude i po tomto kole okupovat Nice, které si doma poradilo s Lyonem. PSG odpovědělo těsnou výhrou v Nancy. Toulouse má velmi dobrý start do sezony a i po tomto kole a výhře nad Monakem se bude pohybovat v popředí tabulky. Montpellier přestřílel Caen a těsné výhry slaví Nantes, Guingamp i Angers...

Olympique Marseille - FC Metz 1:0

16.10.2016 20:45

Góly: 13. Bafétimbi Gomis

Marseille proti Métám stanovila na úkor Sochaux nový rekord Ligue 1 a zároveň ho oslavila nejlepším možným způsobem, tedy vítězstvím, které zařídil jediným gólem ze 13. minuty francouzský útočník Bafétimbi Gomis. OM nastoupil už ke svému historicky 2369. ligovému zápasu a takovým číslem nedisponuje v současné chvíli žádný klub ve Francii.

Situace ve středu tabulky se začíná pořádně zamotávat. Domácí se vyhoupli už na dvanácté místo a zařadili se těsně právě za svého soupeře, nicméně jen dva body je například dělí od pátého Guingampu. Nový oficiální majitel Les Phocéens, americký podnikatel Frank McCourt, musel být s konečným výsledkem jednoznačně spokojený.

Poprvé od konce srpna se na pažit vrátil marseillský kapitán Lassana Diarra, jeho sedmitýdenní absence měla na tým poměrně velký vliv. Jako by mu ale nucená pauza vlastně vůbec neuškodila. Diarra působil na hřišti sebevědomým dojmem, rozumně si pohrával s balónem a bojoval, jak je u něj zvykem. Na plac rozhodně přinesl svou kvalitu.

Rychle vymazat z paměti vysokou domácí porážku 0:7 z minulého utkání s Monakem bylo pro Méty hlavním cílem během uplynulé reprezentační přestávky. Nicméně jako by se to hostům ne úplně dobře podařilo. Marseille začala hodně zostra, Gomis po centru Bedima hlavičkoval mimo a B. Sarr po svém sólu taktéž nezamířil mezi tři tyče.

Ve 13. minutě se domácí již dočkali vstřelené branky. Thauvin z rohového čtvrtkruhu našel svým centrem Gomise, jehož prvotní hlavičku brankář Didillon zlikvidoval, avšak na soupeřovu dorážku už neměl. O pár chvil později mohl náskok navýšit N'Jie, jenž dobře zaspolupracoval s Thauvinem, z blízkosti však Didillona nepřekonal.

Les Grenats, v jejichž základní sestavě se poprvé objevil Assou-Ekotto, mohli v první půli srovnat stav díky příležitosti Erdinca, který se po skvělé přihrávce Molleta ocitl sám před gólmanem Pelém, nicméně ten proti němu včas vyběhl. Byla to jediná střela na branku hostujícího celku v celém zápase. Ve druhém dějství si Marseille výsledek zkušeně hlídala.

Didillon si nejprve musel poradit s Gomisem, jemuž znovu hezky asistoval Thauvin. Méty však občas přece jenom zahrozily a nebyly vyloženě daleko od úspěchu. Minutu před koncem I. Sarr z pravé strany přihrával míč do šestnáctky a tam si ho málem do vlastní sítě srazil Sakai. A v nastavení se na zadní tyči dostal k hlavičce Mandjeck, ovšem zamířil pouze do boční sítě.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Dijon FCO 1:1

16.10.2016 17:00

Góly: 90. Nolan Roux (pen.) - 22. Pierre Lees Melou

Les Verts si nehezky zahrávají. Stále se jim jakž takž daří sbírat body, nicméně čelo tabulky se vzdaluje - a výsledky jako domácí plichta 1:1 s trápícím se nováčkem z Dijonu, nota bene vydřená penaltou v nastaveném čase, fanoušky rozhodně neuspokojí. Těšit je může alespoň fakt, že kouč Christophe Galtier je i nadále mistrem ve střídání a reakci na vývoj zápasu. Střelec domácí branky Nolan Roux nejenže pozvedl hru týmu, ale jeho trefa byla navíc už šestou (!), kterou borci v zeleném vstřelili po příchodu z lavičku.

Na obranu ASSE je nutno dodat, že Galtierova družina byla v posledních týdnech doslova zdecimována zraněními; dnes se alespoň navrátily tři důležité defenzivní postavy (Loïc Perrin, Cheikh M'Bengue, Kévin Théophile-Catherine), klíčový forvard Robert Berić však stále chyběl. Nicméně Dijonu se venku dlouhodobě nedaří, venku v Ligue 1 nevyhrál osmkrát za sebou a dnes platil za jasného outsidera... do doby, než Quentin Bernard opřel svoji dělovou ránu centimetry nad břevno a domácím začalo být jasné, že tady bude ještě pořádné horko.

Vedoucí branka na sebe nenechala dlouho čekat. Dijonští rozehráli nakrátko roh z pravé strany, míče se zmocnil Florent Balmont a nacentroval na hlavu mladíka Lees-Meloua, který nezaváhal. ASSE zareagovalo mohutnou ofenzivou; Soderlund však po Tannaneho pasu hlavičkoval mimo a Veretoutova střela byla sražena na roh, takže se do šaten šlo za překvapivého stavu 0:1.

Po změně stran tlak favorita sílil; Kévin Monnet-Paquet dokonce trefil po přímém kopu tyč. Na druhé straně musel Stéphane Ruffier zasahovat proti pokusu Frédérika Sammaritana, vypadalo to ale, že se pouze čeká na vyrovnávací branku. A čekalo se extrémně dlouho - až do třetí minuty nastavení, kdy Bernard zkosil ve vápně pronikajícího Perrina a sudí Karim Abed ukázal na značku pokutového kopu. Hostující kapitán Varrault vehementně protestoval, za což si vysloužil červenou kartu, načež Roux zachoval chladnou hlavu a propálil Baptiste Reyneta.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Girondins Bordeaux 1:1

16.10.2016 15:00

Góly: 44. Diego Contento (vl.) - 66. Nicolas Pallois

Série čtyř domácích výher v řadě se zastavila, když Rennes před vlastními fanoušky pouze remizovalo 1:1 s Bordeaux. Ne že by se svěřenci Christiana Gourcuffa nesnažili - v závěru soupeře doslova bili, kombinace štěstí a skvělého Carrassa však Bordelais zachránila cenný bod.

Oba týmy mají letos v plánu bojovat o poháry a zatím se jim poměrně daří; žádná zázračná forma to sice není, případná dnešní výhra však mohla katapultovat jak Rennes, tak Bordeaux do první pětky. Dlouhodobá statistika favorizovala spíše hosty, kteří prohráli jediný z posledních dvanácti vzájemných zápasů, domácí forma Les Rouges et Noirs jim však zkraje poskytovala výhodu; uzdravený špílmachr Yoann Gourcuff sice zůstal pouze na lavičce, jeho spoluhráč Kamil Grosicki však dokázal zpracovat elegantní N'Tepův pas a Carrasso musel vytáhnout první skvělý zásah.

Na druhé straně sice zahrozil technickou přízemní střelou Jérémy Ménez, přesto však šli domácí zaslouženě do vedení - minutu před změnou stran. Pomohlo jim k tomu i štěstí, respektive smůla obránce Diega Contenta, který si srazil Siův pas do vlastní sítě.

V relativně pomalém tempu druhé půle bylo šancí pomálu; tým Jocelyna Gourvennece však dokázal vyrovnat z rohu, který zahrával Malcom a přesně zakončoval sváteční střelec Nicolas Pallois. A potom přišel drtivý tlak Rennes, po kterém hosté možná ani sami netuší, jak dokázali uhájit bod až do závěrečného hvizdu.

Letošní Rennes má pověst týmu, který dokáže zvrátit výsledek v samém závěru utkání; jejich poslední dvě domácí výhry měly právě tento scénář. A dnes to vypadalo, že se jim ho podaří zopakovat. Zejména střídající Adama Diakhaby trhal bordeauxskou obranu na kusy, Carrasso ale odolával - vychytal jak jeho samotného, tak i Wesleyho Saïda. A také si dobře postavil brankovou konstrukci, která za ním zazvonila ve finálních minutách hned třikrát (!). Hosté tak mohou být s výsledkem rozhodně spokojenější.

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Nantes 1:2

15.10.2016 20:00

Góly: 80. Pierre-Yves Hamel - 42. Yacine Bammou, 74. Guillaume Gillet

Ve střetnutí dvou zatím nepříliš úspěšných týmů byli šťastnější ti, kteří oblékají dres Nantes. Soupeř z Lorientu proto nadále zůstane v sestupovém pásmu.

Bretaňská derby bývají vždy hodně sledovanou událostí, ať už v nich nastupují Nantes, Lorient, Guingamp či Rennes. Tentokrát se utkali první dva jmenované celky a počtvrté z posledních sedmi střetnutí zvítězilo Nantes. A to díky svátečnímu střelci Yacine Bammouovi, a také premiérové trefě Guillaume Gilleta.

První trefa se na Stade du Moustoir udála ve 42. minutě. Mariusz Stepiński, který zajistil v minulém kole výhru proti Bastii, sice na centr nedosáhnul, ale na zadní tyči všechno jistil právě Bammou, který na gól v Ligue 1 čekal skoro rok - 0:1. V 74. minutě přihrával Emiliano Sala a Gillet, ač stál v poměrně ostrém úhlu, dokázal vyzrát na Benjamina Lecomteho - 0:2.

Pro Les Canaris to byl výjimečný okamžik i z toho důvodu, že poprvé v sezoně vsítilo v jednom zápase více než jednu branku. Lorient góly také nedává. A to ani v případě, že má trenér Ripoll k dispozici všechny útočné hráče. Tentokrát to neplatilo, takže domácí stihli už jenom snížit. V 80. minutě Steven Moreira centroval a dvaadvacetiletý debutant Pierre-Yves Hamel hlavičkoval - 1:2.

Pro tým, který v současnosti vede René Girard, je říjen velmi dobrým měsícem. Po opětovném postupu v roce 2013 v něm Nantes odehrálo deset zápasů, přičemž si připsalo hned osm vítězství. To další by se mohlo urodit v dalším derby proti Rennes, jelikož pak se Kanárci utkají s OGC Nice, prozatímním lídrem tabulky francouzské nejvyšší soutěže.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - SM Caen 3:2

15.10.2016 20:00

Góly: 2. Casimir Ninga, 65. Steve Mounié, 77. Casimir Ninga - 8. Alaeddine Yahia, 69. Ivan Santini

Velice dobrý duel sehrály celky Montpellieru a Caen. Nakonec byli úspěšnější domácí, přestože dohrávali dvacet minut o deseti. Mají však Rodrigue Ningu.

Čadský útočník dal v minulém kole proti Dijonu všechny tři branky svého klubu a dva zásahy si připsal i tentokrát, díky čemuž se řadí k nejlepším střelcům probíhající sezony. Proto Caen se poprvé prosadil už ve 2. minutě. Ryad Boudebouz mu poslal přesný míč, načemž někdejší nejlepší střelec gabonské ligy vystřelil a mohl poděkovat Alaeddine Yahiaovi, že tečoval střelu pod břevno - 1:0.

Zkušený pětatřicetiletý obránce však svou chybu poměrně záhy napravil. Už v 8. minutě zahrával Julien Féret přímý kop, který obrana MHSC bez opor Congrého a Hiltona nedostatečně odvrátila, takže Damien Da Silva mohl vrátit balon až do malého čtverce, kde neomylně hlavičkoval právě Tunisan Yahia - 1:1.

Ze zápasu byla odehrána čtvrthodinka, když centroval Romain Genevois přímo na hlavu Jonathana Delaplaceho a Geoffrey Jourdren předvedl báječný zákrok. O poločase tedy svítil na ukazateli skóre remízový stav. Od pětašedesáté minuty se věci znovu řádně rozhýbaly. Ninga tentokrát centroval na Steva Mouniého, který v hlavičkovém souboji předskočil Emmanuela Imoroua - 2:1.

Vedení však domácím zase nevydrželo dlouho. Svým způsobem to byla Mouniého chyba, jelikož nedlouho po vstřeleném gólu mohl přidat další. Brankář Rémy Vercoutre už byl mimo hru, ale předtím úspěšnému střelci byla tentokrát brána malá. Následně vyrobil pro družinu Frédérika Hantze na vlastní polovině nepříjemný bag Anthony Vanden Borre, takže Hervé Bazile mohl centrovat a Ivan Santini hlavičkovat - 2:2.

Pak o sobě dal do třetice vědět Mounié. Tentokrát si ve vzdušném souboji s Yahiou počínal nedovoleně a po druhé žluté musel ze hřiště. Že hrál jeho tým o deseti však Rodrigue Casimira Ningu pranic nezajímalo. V 77. minutě se mu podařilo dát druhý gól, jelikož obrana Caen nezachytila přihrávku debutanta Nicolase Saint-Rufa - 3:2.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Angers SCO 1:2

15.10.2016 20:00

Góly: 45. Thievy Bifouma - 26. Famara Diédhiou, 56. Famara Diédhiou

Angažmá forvarda Famary Diédhioua se Angers začíná pořádně vyplácet. Útočník, který loni prožil skvělou sezonu v Ligue 2 v dresu Clérmontu (21 branek), byl dnes v Bastii jednoznačně nejlepším mužem na hřišti a dvěma trefami se postaral o překvapivou výhru 2:1 - pro Angers na Korsice vůbec první v historii.

Domácí byli v souboji dvou týmů středu tabulky lehkým papírovým favoritem; od začátku to však byli Les Scoïstes, kdo určoval tempo hry. Karl Toko Ekambi se dostal do první šance už v osmé minutě, jeho dělovka ale letěla těsně mimo. Diédhiou na sebe poprvé upozornil dělovkou z pětadvaceti metrů, kterou ještě gólman Jean-Louis Léca vykryl; z další příležitosti se však už mohl radovat - chytře si vyměnil míč s kapitánem Cheikhem N'Doyem a přesnou přízemní ránou zakončil.

Spolupráce obou Senegalců dělala Bastii velké problémy, i když sami Korsičané také nebyli úplně bez šance; Yannick Cahuzac mířil z voleje jen těsně vedle tyče, a na konci prvního dějství domácí dokázali vyrovnat. Lenny Nangis nabil Thievy Bifoumovi, který napřáhl levačkou a propálil brankáře Mathieu Michela.

Tato střela však byla jediným bastijským pokusem na bránu za celých 45 minut, takže není divu, že Angers vrhli po obrátce všechny síly do útoku - a nakonec se to vyplatilo. Poté, co Allan Saint-Maximin jedenáct minut po změně stran ztratil míč, pohotově zareagoval Ekambi, který z levého křídla nacentroval do vápna. Thomas Mangani zareagoval pohotově, když přepustil míč na číhajícího Diédhioua, a třiadvacetiletý střelec dílo dokonal. Domácí reklamovali ofsajd, ale nebylo jim to nic platné.

Angers tak přeskočili svého soka v tabulce a vyšplhali se už na osmé místo; mohlo být přitom ještě lépe, kdyby rozjetý Diédhiou v 72. minutě lépe naložil s šancí zkompletovat hattrick. Když pak na druhé straně Bifouma odmítl velkou šanci na vyrovnání (81'), zdálo se být rozhodnuto. Finální dramatický moment si ještě Ciccoliniho svěřenci schovali do nastaveného času, pokus Sadia Dialla ale hostující obrana odvrátila.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Lille OSC 1:0

15.10.2016 20:00

Góly: 32. Sloan Privat

Vítězství Guingampu sice nebylo nikterak přesvědčivé, ale přesto se počítá. Tým vedený Antoinem Kombouarém se tak dotáhl zpět k pohárovým příčkám, zatímco Lille spadlo do sestupového pásma.

V úvodních třiceti minutách se toho na Stade du Roudourou mnoho zajímavého nestalo. Pouze Sloan Privat dostal žlutou kartu. Později se ale do děje zápasu zapsal jednou ještě významnější věcí. Těsně před ní se jeho spoluhráč Jimmy Briand postaral o první šanci utkání, jenže po Marcalově centru se žádná pohroma pro Lille nekonala.

Až ve 32. minutě udeřilo. Znovu u toho by Briand, který si vyměnil balon s Lucasem Déauxem, načež přihrál právě Privatovi, který uklízel do prázdné klece - 1:0. Krátce před poločasovým odchodem do šaten se z přímého kopu pokusil o vyrovnání Naïm Sliti. Fotbalista, který na severu Francie hostuje z druholigového pařížského klubu, ale trefil s přispěním dobře zasáhnuvšího Karl-Johana Johnssona pouze břevno.

Jen o chvíli později dostal švédský brankář po Éderově střele míčem do obličeje. A zřejmě si po utkání ani pořádně nepamatoval, že v dalších sekundách mohl inkasovat z kopačky Ria Mavuby, kdyby ovšem potkal přihrávku Mounira Obbadiho. Třiatřicetiletý marocký záložník poslal ještě ve druhé půli Johnssonovi jeden nepřesný pozdrav.

V nastaveném čase mohl náskok domácích navýšit Alexandre Mendy, jenže byl podobně nepřesný. Přesto jeho tým připsal třetí výhru v sezoně, kdežto oponent z Lille utrpěl pátou porážku. Příště se přivítá doma Bastii. Zato Guingampští pocestují do Lyonu, který má po devíti kolech na kontě jen o bodík méně.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Paris Saint-Germain 1:2

15.10.2016 17:00

Góly: 55. Alou Diarra - 13. Lucas Moura, 18. Edinson Cavani

Edinson Cavani dále pokračuje v krasojízdě. Uruguayský kanonýr se dnes opět prosadil a devátou brankou v sezoně zajistil PSG těsnou výhru 2:1 na půdě posledního Nancy; šlo o jeho už třináctou trefu za posledních devět duelů. Jinak ale svěřenci Unaie Emeryho opět nepřesvědčili a na výhru na Stade Marcel Picot se hodně nadřeli..

Prvních dvacet minut to vypadalo, že Pařížané konečně zabrali; první polovina úvodního dějství byla z jejich strany skvělá, jak potvrzovalo i zasloužené dvoubrankové vedení. Jenže místo aby favorit v klidu kontroloval hru a přidal ještě další pojišťující góly, přišel po poločase herní kolaps, Nancy snížilo skóre a nakonec se tak bojovalo až do konce.

Les Chardons vstupovali do utkání jako statisticky nejhorší celek ligy, což se také zkraje ukazovalo. Zejména Lucas si vepředu dělal co chtěl a po zásluze otevřel skóre krásnou trefou; jeho technický přímý kop z levé strany se snažili tečovat Cavani s Grzegorzem Krychowiakem, míč však nečekaně propadl až k mladému obránci Ericku Cabacovi, který jej nešťastně propustil mezi nohama až do sítě zkoprnělého gólmana Assembého.

Také druhá trefa zápasu, o pět minut později, vyústila z domácí hrubky; na rozdíl od Cabaca se jí však tentokrát dopustil mnohem zkušenější kapitán Michaël Chrétien. Pařížský gólman Aréola vykopl dlouhý míč, který marocký stoper "odklidil" pouze do cesty pressujícímu Cavanimu; ten se příliš nerozpakoval a z první jej zvedl mimo Assembého dosah.

Teprve za stavu 0:2 se domácí trochu zmátořili a Aréola musel zasahovat proti povedené trefě Anthonyho Koury; tentýž hráč měl ještě před změnou stran další slušnou šanci z ostrého úhlu, branku ale netrefil. Do druhé půle naordinoval kouč Pablo Correa svým svěřencům agresivní pressing, což na šampiona platilo. Presnel Kimpembe, nečekaně nastupující na pozici levého beka, zavinil v 55. minutě přímý kop, k němuž se postavil veterán Benoït Pedretti a opět potvrdil, že jeho technické schopnosti jsou i v pětatřiceti letech dokonalé: jeho přesný pas na Diarru vyústil v přesnou hlavičku do rohu Aréolovy klece. 1:2.

Nutno dodat, že v samém závěru už PSG těsné vedení kontrolovalo a Cavani zahodil ještě několik dalších šancí, přestože Correova ofsajdová past fungovala výborně a několikrát vystavila frustrovaného forvarda do postavení mimo hru. Pařížané tak očekávané tři body získali, sebevědomí před dalším kolem Ligy mistrů jim však příliš nenaskočilo.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Olympique Lyon 2:0

14.10.2016 20:45

Góly: 5. Paul Baysse, 76. Jean Michaël Seri

Jako jediný celek z Ligue 1 zůstává Nice i nadále neporaženo a po zaváhání Monaka na půdě Toulouse si s aktuálním čtyřbodovým náskokem upevnilo vedoucí pozici. Lyon neodehrál u Azurového pobřeží vyloženě povedené utkání, defenzívu soupeře nepřekonal ani jednou. Je pravda, že jeho výkon hodně ovlivnilo poměrně brzké vyloučení Nabila Fekira.

Domácí vstoupili do tohoto střetnutí velmi dobře a už v 5. minutě se ujali vedení. Vítěznou branku si na své konto připsal Baysse, který využil podklouznutí Tolissa a z voleje překonal brankáře Lopese. Ve 28. minutě zbytečně oslabil svůj tým Fekir. Baysse si u postranní čáry v pohodě kryl míč, než na něj nevybíravě začal šlapat jeho soupeř, jenž obdržel červenou kartu.

Zkraje druhého poločasu se poprvé výrazněji mezi třemi tyčemi musel činit gólman Cardinale, to když si na něj chtěl přijít Tolisso, ale nakonec neuspěl. Zpátky do zápasu chtěl Les Gones vrátit též Ghezzal, avšak ani on domácího muže v rukavicích v 58. minutě nepřekonal. Nicméně i nadále byl spíše aktivnějším a lepším celkem OGC.

Lopesovi se podařilo vychytat Cypriena a Balotelliho zhruba dvacet minut před koncem, v 76. minutě však již přece jenom podruhé kapituloval. Belhandova technická střela skončila ještě na vzdálenější tyči, míč se ovšem odrazil k nohám zcela nehlídaného Seriho, který ho následně usměrnil přesně tam, kam potřeboval, a navýšil náskok svého celku.

Nice mohlo přidat ještě jeden zásah, a to díky nařízené penaltě. Gaspar v šestnáctce vrazil do Belhandy a tenhle souboj vyhodnotil sudí Buquet jako pokutový kop. K němu se hrdě postavil Balotelli, který dosud skóroval ve všech třech ligových duelech, do kterých nastoupil, jenže se svou šancí naložil prachbídně a Lopese nepokořil.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Monaco 3:1

14.10.2016 19:00

Góly: 65. Óscar Trejo, 84. Martin Braithwaite, 87. Martin Braithwaite - 3. Valère Germain

Knížecí klub prohrál v Toulouse jen jednou z posledních jedenácti případů. Zprvu se zdálo, že by tuhle bilanci mohl s klidem vylepšit, neboť až do 65. minuty vedl díky brance Valéreho Germaina. Domácím však poslední třetina zápasu vyšla na jedničku. Nejprve srovnal Óscar Trejo a pak dvěma zásahy podtrhl hostující neúspěch Martin Braithwaite.

V loňské sezóně TFC svým fanouškům připravil pouhých šest vítězství a horlivě se pral o záchranu. Letos získal už svou čtvrtou výhru na domácí půdě, na Stadium Municipal zůstává i nadále stoprocentní a v pohodě bojuje o evropské poháry. ASM naopak díky této porážce odmítl možnost alespoň na chvilku dostat se do čela tabulky.

Mužstvo kouče Leonarda Jardima vstoupilo do utkání aktivněji a už v 1. minutě Joao Moutinho vyslal první navštívenku na soupeřovu branku, nicméně jeho pokus skončil nakonec mimo. O pár chvil později se již Monako gólově přece jenom prosadilo, Germain totiž využil Boschiliův centr ze standardní situace a poslal balón hlavou za záda brankáře Lafonta.

V 7. minutě se poprvé osmělilo také Toulouse, nicméně hlavičku Braithwaita gólman Subašič dokázal zlikvidovat. O šest minut později bylo před monackou brankou ještě více rušno, Subašič centr od Durmaze trošku laxně vyboxoval pouze na hlavu Sylly, jenž si však se zakončením neporadil nejlépe a zamířil pouze přímo do rukavic svého protivníka.

Po půlhodině hry zkoušel srovnat Jullien, jenže hlavičku usměrnil jen mimo, čtyři minuty před přestávkou ještě jednou vystrčil růžky Braithwaite, který si poradil s obráncem Jemersonem a svou následnou střelou zaměstnal Subašiče. Do druhé půle hosté vstoupili s jasnou taktikou hlídat těsný náskok, to se jim ovšem dařilo jen dvacet minut.

Pak Trejo z levé strany nacentroval na zadní tyč, odkud Braithwaite vrátil míč zase zpátky na druhou tyčku, kam si nabíhal právě Trejo, a ten z blízkosti pohodlně zakončil. A nakonec si vzal dvakrát slovo Braithwaite. Nejprve v 84. minutě těžil z přihrávky Somálii a v 87. minutě se prosadil ihned po zpracování míče z povedené otočky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice972016:523
2.Paris Saint-Germain961219:719
3.AS Monaco961223:1219
4.Toulouse FC952214:717
5.EA Guingamp942310:814
6.Girondins Bordeaux942312:1114
7.Stade Rennes942310:1114
8.Olympique Lyon941415:1113
9.AS Saint-Étienne934211:913
10.Angers SCO941410:1013
11.FC Metz94149:1613
12.Olympique Marseille933311:1012
13.FC Nantes93246:911
14.SC Bastia93157:810
15.Montpellier HSC924312:1710
16.SM Caen93159:1710
17.Dijon FCO923412:149
18.Lille OSC92168:157
19.FC Lorient92076:156
20.AS Nancy-Lorraine91264:125

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
Langi

Toulouse nevim proc sme Braithwaita nebrali a vymejsleli se panic nakupy s Adebayorem a podobne

Reagovat
smazaný uživatel

dneska hrál fakt parádně, ostatně i jako Trejo... je ale pravda, že Braithwaite byl ještě o level vejš...

Reagovat
Mönchengladbach

Favre si to zatím vodí dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Super Nice

Reagovat
smazaný uživatel

se lyon setril na LM nebo co?

Reagovat
Langi

Otazka jestli je na co...vykon nebyl hoden ani spicce L1...a Juventus je trochu jina kava

Reagovat
juninho8

Vidim to podobne....fakt radsej mohli dat do tohto zapasu viac...neznasam tie nazory typu ved je zaciatok sezony, to este dobehneme...je predsa 100-krat lepsie si nadbehnut

Reagovat
Langi

S Juventusem uz snad prijde navrat zpatky ke 4-3-3 s Lacou na hrotu...Genesio ho jeste ted setril...tohle je presne zapas kam bych zkusil dat i Greniera, ale tezko rict jak je na tom s vykonnosti...ikdyz on to bude mit hrozne tezke ikdyby tu formu me...takovy Gonalons hraje hrozne hovno, ale posadit ho je nemozne

Reagovat
juninho8

a pri tom Tousart vyzera celkom solidne....

Reagovat
Israha

Co jsem viděl poslední dva zápasy Lyonu, nejslabší článek v záloze byl jednoznačně Ferri, sednout by si měl on. Upřímně moc nechápu jeho roli na hřišti. A pokud chce Genesio pokračovat v tom rozestavení, co hrál včera a 14 dní nazpět proti ASSE, musí tam mít Valbuenu nebo Gréniera...jinak v té záloze není hráč, co by udělal rozdíl dopředu, co do tvorby šancí.

Reagovat
juninho8

asi tak....Fekir na hrote a Tolisso na ofenzorovi to nejde ani do usi.....a s tym Ferrim mas uplnu pravdu.....dopredu nic, na branenie su tam ostatni, neni ani vysoky na hlavicky, prihravky dava len na istotu vacsinou dozadu max. do kraja....do tohto rozostavenia by bolo potrebne vzkriesit Greniera....

Reagovat
Langi

Tak Ferri je da se rict nahradnik...jenze v te hlavni trojici Gonalons, Darder, Tolisso je prave kapitan tou nejvetsi slabinou...to 5-3-2 uz je s uzdravenym Lacazettem blbost, to byla spis nouzovka...snad

Reagovat
smazaný uživatel

Nice pro titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
raduinho

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Do poslední chvíle se obávat o výsledek s posledním a ten druhý poločas

Reagovat
Pyroman

Tak hlavně že dalo Lille Antonettimu novou smlouvu. Ninga jinak docela slušná forma, 5 gólů za 2 kola...

Reagovat
smazaný uživatel

Je šanca že sa L1 konečne zbaví toho Lille? Hrozne ich nemám rád, odkedy odišiel Garcia tak ten herný prejav je zápas od zápasu otrasnejší...

Reagovat
Langi

Ten tym zadrbal co mohl a neni tam uz jediny zajimavy hrac...nicmene oni se zase nejak proremizuji k zachrane

Reagovat
smazaný uživatel

Oni posledné dve sezóny hrali viac ako polku sezónu tesne nad zostupovým pásmom a nakoniec hrali o poháry v závere inak presne ako vravíš - francúzsku ligu sledujem pomerne podrobne a s Lille je pre mňa je zaujímavý jedine Mavuba ...tohto roku už by sa to mohlo konečne skončiť a snáď zostúpia, lebo na väčšinu ich zápasov sa jednoducho nedá pozerať...

Reagovat
jany kozak

Corchia, Lopes ale je to bieda no

Reagovat
Israha

Galtierovy závěry . Ale jako nedat doma trapný Dijon, to už je hodně špatně...

Reagovat
Pyroman

Ztratit doma s Dijonem Jinak než v poslední minutě už ten tým góly dávat asi neumí.

Reagovat
Israha

No, budiž. Tři body jsou, dokonce se povedlo neztratit vedení a až na skorovlastenec Sakaie nedarovat Métám nějaké extra nebezpečné šance. Ale to finální řešení útočných akcí musí být s větším rozmyslem a přesností, což je věc, které Thauvin, N'Jie ani Sarr moc nepobrali. Ale návrat Lasse byl cítit a Fanni pozvedl obrannou hru o level výše, s Dóriou ve dvojici mu to sedí. Kolem a kolem slušný výkon, který dostačoval...ale příští týden to musí být výrazně lepší, jinak to v Paříži bude hodně nedůstojný debakl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vypadal ty dva starty ten Diaby? dik

Reagovat
Israha

Pomalý, bez kondice, slabý v soubojích. Občas slušný průnik nebo dlouhý pas, na jeden takový úspěch připadala většinou jedna ztráta. Absolutně nebyl herním přínosem.

Reagovat
Godwinson

Hantz je prostě borec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele