Ligue 1 - souhrn 9. kola

02.10.2015, 22:20, aktualizováno 04.10.2015, 22:55
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain vyhrálo nad Marseille a pojistilo si vedení v tabulce. Senzací jsou týmy na dalších medailových místech - druhý je nováček z Angers, třetí pozice patří Caen...

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 2:1

04.10.2015 21:00

Góly: 41. Zlatan Ibrahimović (pen.), 44. Zlatan Ibrahimović (pen.) - 30. Michy Batshuayi

První letošní Le Classique dopadlo podle očekávání výhrou domácího PSG, i když Marseille rozhodně nedalo kůži lacino a nakonec může být s výkonem víceméně spokojeno. Otázkou je, nakolik je toto vědomí útěchou, když se Míchelovi svěřenci propadli po výsledku 1:2 až na šestnácté místo. Hosté po Batshuayiho trefě vedli, favorit však dokázal otočit dvěma penaltami Zlatana Ibrahimovice..

Obrovitý Švéd tak nejenom vystřelil Pařížanům pětibodové vedení na čele tabulky, ale navíc zaznamenal i důležitý osobní milník - dostal se totiž na metu 110 branek, čímž se osamostatnil na čele historických střeleckých tabulek PSG (doposud vedoucí Pauleta jich nasázel 109). Ibra je tak oficiálně novým rekordmanem klubu. Radost z tohoto úspěchu mohla být zkalena bodovou ztrátou, Kevin Trapp se ale tentokrát vyšvihl, když v 55. minutě chytil penaltu Abdelazizu Barradovi.

Les Phocéens přijeli do hlavního města s nelichotivou sérií čtyř utkání bez vítězství v zádech, od začátku to však vypadalo, že chtějí tento trend stůj co stůj zlomit. Hlavně Romain Alessandrini byl zkraje zápasu hodně nebezpečný a už v první minutě přinutil dělovkou Trappa k pohotovému zákroku; krátce poté musel Aurier před dotírajícím Barradou odklízet povedený Cabellův pas. V další šanci před Alessandrinim zachránil bránící Maxwell.

Na druhé straně se sice předvedl ve formě hrající Ángel di Mária, jeho pokus o vyslání Ibrahimovice však skvěle vystihl stoper Rolando; jinak se překvapivě hrálo spíše před domácí bránou. Marseille zahazovalo slibné šance a málem bylo potrestáno, když se Ibrahimovic po převzetí Verrattiho pasu úspěšně probil přes N'Kouloua; kapitán Mandanda však včasným výběhem situaci vyřešil. Di Mária následně pálil těsně mimo - a potom už se hosté konečně dostali do vedení. Barradův pas zmátl bránícího Davida Luize a snesl se přesně na hlavu Batshuayiho, který nekompromisně přibil míč do Trappovy sítě.

Belgičan se sice mohl radovat z veledůležité branky, nakonec se však proměnil z hrdiny v psance - či alespoň vyrovnal svůj zápasový účet, když jeho katastrofální pokus o malou domů vypíchl Ibrahimovic a Mandandovi nezbývalo nic jiného než jej srazit k zemi. Výsledek byl jasný: penalta, gól, 1:1. O pouhé dvě minuty později zahrál Rolando ve vápně rukou a sudí Benoit Bastien byl opět nekompromisní; Ibra se tak dostal ke dvěma penaltovým trefám v průběhu několika desítek vteřin a kromě osobního rekordu vystřelil PSG poločasové vedení.

Po změně stran jako první zahrozil domácí Aurier, jehož nepřesná rána signalizovala, že Pařížané rozhodně nehodlají usnout na vavřínech a chtějí se i nadále tlačit do útoku; ironicky to byl právě domácí pravý bek, kdo následně svojí chybou dopřál soupeři obrovskou šanci na vyrovnání. Jeho faul na Barradu ve vápně byl oceněn další, v zápase už třetí penaltou, sám poškozený však pouze nechal vyniknout Trappův úchvatný reflex.

V hektickém závěru pálil opět všudybyl Aurier po Di Máriově rohu těsně mimo, načež Mandanda musel pohotovým výběhem zablokovat příležitost Javiera Pastoreho; na druhé straně se Marseille dostalo na dostřel zaslouženému bodu, Basthuayi však hlavičkoval nad břevno a před Rémy Cabellou opět zachránil situaci dnes opravdu výtečný Trapp.

Více informací k zápasu

SM Caen - AS Saint-Étienne 1:0

04.10.2015 17:00

Góly: 61. Andy Delort

SM Caen pokračuje v krasojízdě! Svěřenci Patrice Garandeho přehráli i konkurenta z ASSE a vyšvihli se na famózní třetí příčku!!!

První pokus utkání si na své konto připsal z ostrého úhlu Julian Féret, leč Stéphane Ruffier zůstal pozorný. Za tři minuty se musel činit jeho protějšek Rémy Vercoutre, když mu poslal jedovatý pozdrav Kévin Monnet-Paquet. Za dalších deset minut spolupracoval pětatřicetiletý brankář s Andym Delortem, jehož volej znovu zneškodnil Ruffier, tak jako o stejnou porci času později.

Andy Delort přišel před sezonou z Wiganu a Caen odvádí vskutku cenné služby. To samé platilo i v tomto zápase, kdy neustále svým pohybem dělal hostující obraně potíže. V 58. minutě se výborně uvolnil na pravé straně hřiště, aby mohl přihrát Ronnymu Rodelinovi, jenž to ve výborné pozici (ne)pěkně zpackal.

Nicméně chvíli poté už se domácí dočkali. Vincent Bessat přihrával a kdo jiný než Andy Delort mohl na zadní tyči trefit přesně mezi tři tyče? Les Verts mohli vyrovnat už za nějaké tři minuty. Eysserikův roh si našel Loïka Perrina, ale Vercoutre předvedl fantastický zákrok. Delort se ocitnul ještě v jedné výborné šanci. Stéphane Ruffier mu však skvěle zmenšil střelecký úhel a v době, kdy do konce zápasu stále zbývalo více než deset minut, udržoval svůj tým ve hře minimálně o vyrovnání.

Jenže toho se družina Christopha Galtiera už nedočkala. I proto, že Nolan Roux po přihrávce Vincenta Pajota střílel nad branku. Caen si tedy užívá dobrý výborný vstup do sezony, což bude chtít potvrdit i po reprezentační pauze, kdy se utká s Remeší, zatímco ASSE, pro které není ani po celkově třetí prohře v řadě (včetně Evropské ligy) určitě nikde nic ztraceno, přivítá na Stade Geoffroy-Guichard poslední Gazélec Ajaccio.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Girondins Bordeaux 3:2

04.10.2015 17:00

Góly: 47. Benjamin Moukandjo, 64. Majeed Waris (pen.), 79. Zargo Touré - 38. Diego Rolán, 89. Adam Ounas

Lorient přestřílel Bordeax a poskočil do horní poloviny tabulky, což je něco, co by za současné konstelace mohli Les Girondins závidět.

V dresu hostujícího celku pochopitelně nechyběl Jaroslav Plašil. A byl to právě český záložník, kdo po deseti minutách hry jako první otestoval pozornost soupeřova brankáře. Na druhé straně se ocitnul na hraně pokutového území osamocen Benjamin Moukandjo, ale nějak pozapomněl na to, aby si sešteloval mířidla.

Nedlouho před závěrem první půle šlo do vedení mužstvo Willyho Sagnola. André Poko přihrál Khazrimu, který ve vápně našel Diega Rolána a ten si nedělal potíže - 0:1. Po příchodu z šaten rozehrál spolu s Majeedem Warisem a Lamine Gassamou akci Benjamin Moukandjo, přičemž kamerunský útočník všechno přesnou hlavičkou také ukončil - 1:1.

Domácí příznivci vycítili, že jejich modly by mohly převzít otěže zápasu a v 65. minutě si podruhé svorně zakřičeli: "Góóól!". Waris proniknul na posvátné území Bordeaux, což se pranic nelíbilo Pablovi, který jej povalil na zem. Nařízenou penaltu sám faulovaný proměnil a na Stade du Moustoir bylo ještě veseleji.

A za čtrnáct minut tuplem, protože Les Merlus se dostali do dvoubrankového náskoku. Walid Mesloub centroval a Zargo Touré hlavou upravil na 3:1. V 82. minutě atakoval Gassama protihráče Poka, jenž ovšem reagoval nesportovně, a tak oba hříšníci museli ze hřiště. Větší prostor vyhovoval o něco více borcům z města nad řekou Garonnou, ale ti zvládli v závěru zápasu zásluhou hlavičky Adama Ounase jen snížit na 2:3 ze svého pohledu.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Stade Rennes 1:1

04.10.2015 14:00

Góly: 51. Wallace - 41. Abdoulaye Doucouré

Monaco a Rennes si ve vzájemném zápase rozdělily body, z čehož mají nepochybně daleko větší radost hosté, kteří proto stále zůstávají na předních pozicích.

Knížecí klub si prostřednictvím Thomase Lemara vypracoval první příležitost hned po dvou minutách hry, avšak malinkatý kousek ve finále přeci jen chyběl k tomu, aby balon skončil v horním rohu brány, kterou střežil Abdoulaye Diallo. O deset minut později jeho protějšek Danijel Subašić pouze vyrazil střelu Ludovika Baala. K následné dorážce se jako první dostal Abdoulaye Doucouré, nicméně gól nemohl být uznán pro ofsajd.

Po dvaceti minutách hry si Jardimovi hráči vypracovali další dvě solidní šance. Nejprve po Lamarově centru zkoušel zakončovat El Shaarawy, ale náhradník za tradiční jedničku, tedy Benoita Costila, se vyznamenal. Hned poté nemířil úplně nejpřesněji Adama Traoré. Takže udeřilo až nedlouho před závěrem první půle, leč na opačné straně hřiště.

Baal poslal balon do vápna, kde si ukázkově našel prostor Doucouré a hlavou překonal chorvatského brankáře v monackých službách - 0:1. Vedení Rennes vydrželo jen do 51. minuty, neboť tehdy zahrával Lemar rohový kop, který prodloužil Nabil Dirar až k obránci Wallaceovi, jenž hlavou zajistit svému celku vyrovnání - 1:1.

Svěřenci Philippa Montaniera měli naprosto jedinečnou příležitost v 65. minutě hry, když Fabinho fauloval ve vápně pronikajícího Cheikha M’Bengueho. K míči si stoupnul Pedro Henrique, jenže Danijel Subašić jeho myšlenku přečetl. Což znamená, že Les Rouges et Noirs v této sezoně neproměnili už tři pokutové kopy!

Ve zbytku utkání měl ještě jednu šanci Lemar, nicméně na Dialla nevyzrál. Jinak se nikomu z fotbalistů na hrací ploše nedařilo trefovat zařízení. Leonardo Jardim si určitě plánoval lepší výsledek, ale k těm v této sezoně často dopomáhal Bernardo Silva, jehož portugalský kouč tentokrát už o poločase stáhnul z trávníku.

Více informací k zápasu

Angers SCO - SC Bastia 1:0

03.10.2015 20:00

Góly: 41. Billy Ketkeophomphone

Angerská pohádka pokračuje! Nečekané vítězství na půdě Marseille domácí potvrdili i nyní proti Bastii, kterou skolili díky jedinému zásahu Billyho Ketkeophomphoneho, a s osmnácti body na kontě jsou na druhém místě za vedoucím PSG. Takový start do soutěže si nováček ligy nepředstavoval ani v těch nejdivočejších snech.

Opravdu jen stěží by se před začátkem sezóny dalo předpovídat, že právě Angers bude pro tuto chvíli tím největším vyzyvatelem mistrovského giganta z Paříže. Mužstvo kouče Stéphaneho Moulina si na pořádky v Ligue 1 evidentně velmi rychle zvyklo. A pocítila to taktéž Bastia, která nenavázala na poslední parádní výkon proti Toulouse.

Domácí se již mohli spolehnout na navrátivšího se kapitána N'Doyeho, který měl po dvouzápasovém distancu obrovskou chuť do fotbalu. Už zkraje utkání se dostal do vyložené pozice a pokusil se skórovat hlavou, nicméně jeho pokus mířící pod břevno vytáhl do bezpečí skvělým zákrokem gólman Leca.

Zatímco SCO svého muže s páskou na ruce zeširoka vítal, korsický celek o toho svého nečekaně přišel. Cahuzac totiž musel ve 36. minutě hřiště opustit vůli zranění. Jako by tahle nečekaná ztráta nevěštila už dopředu vůbec nic dobrého. A opravdu. Angers v závěru půle pořádně zvýšilo obrátky.

Ve 41. minutě N'Doye sklepl balón ve vápně pro Ketkeophomphoneho, ten svou první střelou ještě Lecu nepřekonal, ale z dorážky již uspěl. Ihned na to pak Angers zahrávalo penaltu poté, co Mostefa ve vápně fauloval pronikajícího autora jediné branky utkání. Jenže Camara z bílého puntíku neuspěl, vychytal ho Leca.

Bastia toho po přestávce směrem dopředu moc nepředvedla, aby se pokusila s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat. Zkraje druhého poločasu zahrozil snad jen Fofana, jehož dalekonosný pokus zlikvidoval brankář Butelle. Na druhé straně mohl náskok navýšit Thomas, s jeho šancí si však poradil Leca.

Více informací k zápasu

ES Troyes - EA Guingamp 0:1

03.10.2015 20:00

Góly: 81. Younousse Sankharé

Younousse Sankharé devět minut před koncem zařídil jedinou brankou utkání výhru Guingampu na půdě Troyes, které navíc dohrávalo o deseti. Hosté se tak vůbec poprvé v sezóně vyhoupli do horní poloviny tabulky, zatímco domácí zůstávají bez dosud jediného tříbodového úspěchu nadále předposlední.

Po vlažném začátku jako první málem udeřil ESTAC. Nivet se ve 24. minutě ocitl v šestnáctce úplně sám před brankářem Lösslem, za jehož zády následně zazvonila tyč, a když se k domácímu záložníkovi ještě odrazil míč, poslal ho jen nad břevno. Po tomto úvodním zděšení najednou soupeř začal ovládat hru.

Ve 36. minutě se EAG dostal do ještě takové pološance. Sankharé se po dlouhém nákopu Lössla mohl probít do samostatného úniku, ale na poslední chvíli mu míč z kopačky sebral Ngcongca. Hostující lodivod Jocelyn Gourvennec se musel tentokráte obejít bez zraněného Benezeta, který měl čerstvě problémy s třísly, hra i bez něj však týmu šlapala.

Absenci klíčového záložníka, který naposledy režíroval remízu 3:3 s Monakem, měli nahradit především Privat s Briandem. Právě po jejich spolupráci mohla padnout branka pět minut po přestávce, ovšem střelu prvně jmenovaného zastavil bek Veškovac. V 57. minutě mohl skórovat Marcus Coco, jenže mířil jen nad břevno.

Hosté i nadále navyšovali tlak, Marcuse Coca v 76. minutě musel vychytat dobře postavený brankář Petrič. Až se Guingamp radoval po standardce. Bégueho oblouček našel za zdí volného Sankharého, jenž přeloboval Petriče. Frustraci Troyes pak v 85. minutě korunoval Ayasse, který si v souboji s Mathisem pomohl loktem a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

Více informací k zápasu

GFCO Ajaccio - Toulouse FC 2:2

03.10.2015 20:00

Góly: 25. Kevin Mayi, 44. Grégory Pujol - 21. Martin Braithwaite, 49. Issiaga Sylla (vl.)

Ani na devátý pokus se Gazélec nedočkal svého premiérového vítězství v nejvyšší soutěži. Konečná remíza 2:2 s Toulouse ho zkrátka ze dna tabulky nevyhrabala. Hosté se ujali vedení zásluhou Braithwaiteho, domácí ale otočili stav díky Mayiovi a Pujolovi. Nakonec si ve druhé půli vsítil vlastence Sylla a bylo vyrovnáno.

Oba týmy opravdu dlouho čekají na ligovou výhru - domácí od začátku sezóny, hosté od 1. kola. Očekávaný nerozhodný výsledek tak byl logickým a asi i tím nejspravedlivějším řešením. Ačkoli GFCO držel více míče na kopačkách, nebyl oproti soupeři o nic lepší. TFC měl pár minut před koncem velké štěstí, že Ducourtioux trefil jen břevno.

Bod z horké korsické půdy tak svěřenci Dominiqueho Arribageho určitě brali. I proto, že kdyby právě francouzský záložník mířil v 77. minutě jen trošku níže a netrefil brankovou konstrukci, těžko by se pro ně už vývoj ve zbytku utkání otáčel. Zpočátku ovšem byli na hřišti aktivnější oni a dočkali se zaslouženého vedení.

Nejprve v 10. minutě vypálil ze střední vzdálenosti Tisserand, mířil však jen do připraveného gólmana Mauryho. Dorážet se snažil Regattin, jenže jeho pokus byl zablokovaný mimo. Ve 21. minutě hosté již načali účet. Pešič přihrál míč dopředu mezi nohy obránce Filippiho, na parádní kolmici si naběhl Braithwaite, jenž zakončil na vzdálenější tyčku.

Do té doby malátný Gazélec srovnal z ničeho nic o pár chvil později. Sylla z levé strany poslal centr do šestnáctky, kde se objevil Mayi a ten hlavou zacílil na zadní tyč. Závěr půle pak patřil domácím. Regattin se svým přímým kopem na Mauryho nevyzrál, naopak na druhé straně udeřil korsický celek po rychlém brejku a přesném zakončení u bližší tyčky od Pujola.

Ve 49. minutě Tolouse nakonec čtvrtou brankou utnulo gólový stav tohoto střetnutí. Arribageho mužstvo pěkně kombinovalo na hranici šestnáctky a Braithwaiteho centr si srazil do vlastní branky Sylla. Do konce zápasu jako by se již oba celky smířily s remízou. Až na Ducourtiouxovo břevno se žádná další šance ani na jedné straně nenaskytla.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Nantes 1:2

04.11.2015 18:30

Góly: 42. Romain Genevois - 11. Alexis Alégué, 70. Kolbeinn Sigthórsson

Ještě nedávno precizně fungující gólostroj OGC Nice se skutečně poněkud zadrhnul. I to bylo příčinou další pořážky, o níž se tentokrát postaralo FC Nantes, díky čemuž se družina Michela Der Zakariana vyšplhala v tabulce před tu, jíž šéfuje Claude Puel.

Všichni asi dobře víme, že původně se tohle utkání hrálo už před měsícem, jenže tehdy jaksi začalo velice hustě pršet. Pro Vaška Tittelbacha "ideální počasí na fotbal", pro rozhodčího zápasu - a vlastně i samotné aktéry - nikoliv. Stav byl tehdy 2:2. Následně ovšem autority rozhodly, že se bude hrát znovu celých devadesát minut, což se nakonec ukázalo býti výhrou (doslova) pro Les Canaris.

Ti se v tomto střetu také ujali vedení. Už v 11. minutě si na centr Youssoufa Sabaly naběhnul osmnáctiletý debutant Alexis Aleque a přesnou trefou otevřel skóre - 0:1. Ve 27. minutě si Hatem Ben Arfa všimnul nešikovného postavení Rémyho Rioua a pokoušel se jej z dobrých pětatřiceti metrů přelobovat. Míč ale zásluhou obrany za čarou neskončil.

Nedlouho před pauzou už se domácí dočkali. Znovu u toho byl Ben Arfa, s jehož přímým kopem si neporadil Oswaldo Vizcarrondo, díky čemuž dostali příležitost něco s míčem udělat ostatní hráči. A protože se nejrychleji zorientoval Romain Genevois, šlo se do šaten za nerozhodného stavu s tím, že druhá půle je pro obě strany stejně otevřená.

V 64. si Ben Arfův centr našel Alexandre Mendy. Balon sice za záda Rémyho Rioua dostal, avšak ke své škodě přitom stál v ofsajdovém postavení. O šest minut později centroval pro změnu Yacine Bammou a Kolbeinn Sighthórsson rozvlnil poprvé v této sezoně síť za zády soupeřova brankáře - 1:2. A jelikož poměrně záhy nesmírně aktivní Hatem Ben Arfa při svém pokusu levačkou z hranice pokutového území selhal, musí si se svými spoluhráči počkat na sedmadvacátou branku minimálně do střetu s Marseille, zatímco Nantes zajíždí do Montpellieru.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Reims 1:0

03.10.2015 17:30

Góly: 45. Alexandre Lacazette

Konečně, oddechl si zajisté Olympique. Loni nejlepší střelec francouzské ligy Alexandre Lacazette konečně prolomil dlouhé čekání na vstřelenou branku ze hry, přitom ta jediná proti Remeši znamenala pro Lyon hned vítězství. Hosté, kteří s tímto soupeřem prohráli už popáté v řadě, poprvé od konce srpna nebodovali.

Svěřenci Huberta Fourniera tenhle výsledek potřebovali jako sůl. Po mizerném výkonu na půdě Bordeaux a neúspěchu v Lize mistrů nad Valencií si alespoň částečně napravili reputaci. Hosté, kteří usilovali o posunutí na druhou příčku za vedoucí PSG v případě vítězství, překvapivě nekladli tak velký odpor, jaký se dal očekávat.

Remešský brankář Placide byl rozhodně tím zaměstnanějším mužem v rukavicích v tomto duelu. Nejprve si musel poradit se střelou Jalleta, v další šanci následně neuspěl Darder. Morel pak uvolnil Valbuenu a ten mířil jen mimo. Pak se osmělil rovněž Lacazette, ani on však na pozorného Placideho nevyzrál.

Osm minut před přestávkou zahrozil poprvé vážněji soupeř, ovšem de Préville gólmana Lopese nepřekonal. Pět minut před přestávkou Lyon kopal pokutový kop. Kankava totiž v šestnáctce zahrál rukou, Lacazette se rozhodl být exekutorem této penalty, jenže selhal. A poslal svůj pokus jen do břevna.

Domácí forvard naštěstí své selhání napravil o pár chvil později. Darderův dlouhý pas skončil u něj a Beauvueho, následovala jednouchá výměna míče mezi oběma dvěma, a Lacazette poté zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Navýšit náskok mohl po obrátce Beauvue, po rohovém kopu Valbueny však mířil do břevna.

Hostující celek si v tomhle zápase žádný bod nezasloužil. Směrem dopředu nebyl prakticky vůbec aktivní, pořád jednoduše tahal za kratší konec. Jen jednu jedinou možnost si tým kolem Oliviera Guegana vytvořil v závěru zápasu, nebezpečnou střelu z voleje vyslal Oniangué, jenže Lopes si mezi třemi tyčemi poradit dokázal.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Montpellier HSC 2:0

02.10.2015 20:30

Góly: 43. Sofiane Boufal, 64. Djibril Sidibé

Lille v předehrávce 9. kola Ligue 1 porazilo Montpellier a v tabulce si znovu polepšilo, zatímco hosté se nadále pohybují nebezpečně blízko sestupové zóny.

Od původních minut byl velice aktivní Djibril Sidibé. Není proto divu, že to byl právě on, kdo po necelých patnácti minutách hry jako první vypálil na branku, jenže míč si nakonec cestu mezi tři tyče nenašel. Stejný hráč to zkoušel i o nějakých deset minut později, když si ukázkově narazil se Sofianem Boufalem, ovšem díky zásahu Laurenta Pioniera ani z tohoto mráčku nezapršelo.

Na první gól se ale na Stade Pierre-Mauroy čekalo až do závěru prvního poločasu. Tehdy Boufal vymotal Ellyese Skhiriho tak, že dvacetiletý záložník byl nucen zatáhnout za záchrannou brzdu. Protože se tato situace odehrála v pokutovém území, je nám určitě všem jasné, co po ní muselo bezpodmínečně následovat.

K pokutovému kopu si stoupnul sám faulovaný a střelou do spodního rohu poslal hosty do vedení - 1:0. Hned po změně stran se mohl do historie zápasu zapsat Benjamin Pavard, ovšem neuspěl, stejně jako jeho spoluhráč Lenny Nangis na hraně 60. minuty. Domácí to však příliš dlouho nemrzelo, jelikož se jen chvíli poté dostali do dvoubrankového trháku.

Djibril Sidibé obešel Daniela Congrého, načež se zastavil, aby mohl parádně zakroutit svou navštívenku do horního rohu Pionierovy svatyně - 2:0. Do konce zápasu však zbývala ještě dobrá půlhodinka, což při dvougólovém vedení není málo. Už za sedm minut se svěřenci Rollanda Courbise mohli vrátit do zápasu, protože si Sébastien Corchia vyšlápnul na střídajícího Quentina Cornetta.

Druhá penalta byla na světě, jenže Ryad Boudebouz by býval potřeboval bránu minimálně o deset centimetrů vyšší, aby se balon mohl odrazit od nastřeleného břevna dovnitř, nikoli ven. Ke své škodě si MHSC už více příležitostí nevytvořilo, tudíž posedmé (!) v sezoně pocítilo hořkost porážky. Lille, které doposud sbíralo nejvíce remízy, si připsalo druhou výhru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain972019:523
2.Angers SCO953110:518
3.SM Caen960311:1018
4.Stade Rennes944113:816
5.AS Saint-Étienne951311:1016
6.Olympique Lyon943211:615
7.Stade Reims943211:715
8.OGC Nice842220:1114
9.FC Lorient942314:1314
10.AS Monaco934213:1413
11.EA Guingamp94149:1213
12.Lille OSC92434:410
13.SC Bastia931512:1410
14.Girondins Bordeaux924313:1610
15.FC Nantes83144:1010
16.Olympique Marseille922514:118
17.Toulouse FC915310:158
18.Montpellier HSC91176:144
19.ES Troyes90455:164
20.GFCO Ajaccio90364:133

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lille jasne lepšie ale penalta na Boufala nasimulovaná a bez kontaktu

Reagovat
Gryphonheart

Coufal > Boufal > Aoufal

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lille po 9. zapasech skore 4:4, to jsem snad jeste nevidel

Reagovat
Sali5

Mrkni na Malagu, ta má po 6. kole skóre 0:3

Reagovat
Pasha

Ja si chcem pozrieť zápas LOSC Lille vs. Malaga

Reagovat
Ferguson6

Taky Hamburg v minulej sezóne by si s tým hravo poradil

Reagovat
smazaný uživatel

Alex

Reagovat
smazaný uživatel

LesGones

Reagovat
Israha

Ach jo, takže těch pár pěkných výsledků a výkonů pod Michelem zjevně bylo náhodných...to bude ještě dlouhá sezona.

Reagovat
stas87

Co je s Bordeaux?

Reagovat
Spalovač šancí

Zlatan do Anderlechtu

Reagovat
juninho8

No ti to vcera krasne vyriesili....a totalny klinec vlastnakv

Reagovat
Trand

Angers.

Reagovat
Langi

OT: Grenier by měl v průběhu října začit trénovat s týmem a návrat na hřiště by mohl být už začátkem listopadu...tak snad se zadaří

Reagovat
Langi

OT: Kalulu si poranil kotník...do konce roku bude pravděpodobně mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

reportéri vytiahli aj desivú info: Malbranque u nás nebol vraj nikdy zranený

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálne to vyzerá takto:

https://pbs.twimg.com/media/CRMVDnvWwAACskw.jpg:large

Aulas sa vyjadril že stavba bude dokončená o 3 týždne skor ako sa plánovalo a tak otvárací zápas bude 9. januára s Troyes

Reagovat
Langi

nádhera

Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel

OT: takže za Martiala sme dostali 8 ME a v prípade že bonusy budu aktivované, dostaneme ďalších 6 ME

Reagovat
Langi

takže 5 + 8 jistých...to zas není uplně zlé za hráče, co u nás neodehrál ani minutu...každopádně vzhledem k tomu jak raketově šel, po tom odchodu, nahoru, tak je ho hrozná škoda...on to fakt jednou bude světový útočník

Reagovat
smazaný uživatel

Scumbag Gomis

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele