Ligue 1 - souhrn 8. kola

29.09.2017, 22:39, aktualizováno 01.10.2017, 22:59
Komentáře a souhrny
Marseille přestřílela Nice a posunula se na průběžnou třetí pozici. Lyon neudržel vedení proti Angers a nakonec bere pouze bod za remízu 3:3. PSG šesti brankami vyprovodilo Bordeaux a potvrdilo svoji suverenitu, jinak se v sobotu narodily dvě remízy 1:1. Těsné výhry slaví Nantes a Caen. Mizerný týden prožilo AS Monaco. Francouzský mistr nejprve schytal výprask od FC Porto a v páteční předehrávce 8. kola Ligue 1 si neporadil s Montpellierem...

OGC Nice - Olympique Marseille 2:4

01.10.2017 21:00

Góly: 4. Mario Balotelli, 16. Jean Michaël Seri - 26. Lucas Ocampos, 41. Pierre Lees Melou (vl.), 44. Lucas Ocampos, 48. Luiz Gustavo

Ani skvělý vstup do utkání a dvoubrankový náskok nestačil Nice na bodový zisk v prestižním Derby des Retrouvailles. Králem azurového pobřeží se stal Olympique Marseille, který třemi góly otočil výsledek už v poločase, aby na začátku druhého poločasu přidal čtvrtý kousek. Dva zářezy na pažbu si připsal Lucas Ocampos. Nice následně nevyužilo ani přesilovku a dokonce neproměnilo pokutový kop.

Derby des Retrouvailles má ve Francii velkou prestiž a jak Nice, tak i Marseille byli odhodlání uspět za každou cenu. Lépe se vydařil vstup do utkání domácím Orlům, kteří již v 5.minutě otevřeli střelecký účet. Rohový kop Lees-Melou doputoval až k Balotellimu, který hlavou zatloukl balón do sítě! Začátek utkání měl velké tempo a opravdu to bylo derby se vším všudy. Nešťastný start Marseille však pokračoval, protože v 17.minutě vyslal dalekonosnou přízemní ránu, a dobře umístěnou, Jean Michaël Serri a Nice k radosti domácích příznivců vedlo 2:0.

Marseille však zbraně neskládala a jen o pár minut později odstartovala fantastický obrat. Ve 27.minutě se úplně sám objevil na malém vápně Ocampos a pohotovou koncovkou snížil na rozdíl jediné branky. OGC si následně mohlo vzít vedení zpátky, Saint Maximin šel do samostatného úniku, ale neuspěl. Místo třetí branky přišlo vyrovnání, Thauvin našel přízemním centrem pod sebe Lees-Meloua, jenž si vstřelil vlastní gól. Ve 45.minutě pak přišla pro domácí studená sprcha, Cardinale totiž neudržel střelu Njie a Lucas Ocampos dorazil balón do branky. Marseille ještě v poločase otočila nepříznivé dvoubrankové manko.

Jak hosté zakončili první poločas, tak začali ten druhý. Ve 49.minutě si vybral další slabší chvilku Cardinale, střelu Luize Gustava na přední tyč propustil a Nice rázem prohrávalo o dva góly. Domácí byli jako opaření, přesto dostali šanci vrátit se zpátky do hry. V 68.minutě uviděl za ostrý faul na Lees-Meloua Luiz Gustavo a Marseille dohrávala o deseti.

Derby v závěru dostávalo nový náboj, Nice obléhalo branku a v 82.minutě po faulu na Saint-Maximina zahrávalo dokonce pokutový kop! Jenomže Pléa trefil jen střed branky a v něm postaveného Mandandu. Nice nakonec nedokázalo ani snížit a boj o Azurové pobřeží nezvládlo.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Olympique Lyon 3:3

01.10.2017 17:00

Góly: 30. Rafael (vl.), 58. Karl Toko Ekambi, 67. Ismaël Traoré - 5. Mariano, 38. Mouctar Diakhaby, 41. Memphis Depay

Lyon neudržel dvougólové vedení a s Angers jen remizoval 3:3. Domácí zaslouží pochvalu, protože ani za nepříznivého stavu neházeli flintu do žita.

Lyon odstartoval nejlépe jak mohl a na půdě Angers vstřelil rychlý gól. Obrana domácích si nijak nevšímala Mariana Díaze, který si počkal na vhodnou chvíli, seběhl si k přihrávce Rafaela a pohotovou střelou rozvlnil síť. Lyon dokonce vstřelil ihned druhý gól, který však nebyl pro ofsajd uznán.

Domácí se dočkali vyrovnání po půlhodině hry a to téměř bez vlastního přičinění. Centr do šestnáctky si totiž usměrnil do vlastní síťě Rafael, takže Lopes vůbec nemohl reagovat. Ale Lyon odpověděl tím nejlepším způsobem. Ve 40. a 41.minutě vstřelil druhý respektive třetí gól. Nejprve se po centru Fekira vyšrouboval do vzduchu Diakhaby a dal na 2:1, a poté dorazil do branky Letellierem vyražený balón Memphis Depay.

Angers bylo v těžké pozici, ale flintu do žita rozhodně neházelo. Traoré krátce po změně stran utíkal sám na Lopese, který předvedl bravurní zákrok. Hned o minutu později si Lyon situaci zkomplikoval, když uviděl druhou žlutou kartu Marcelo. Angers přesilovkou nepohrdlo a rozjelo svůj kolotoč.

Nejprve se přesnou přízemní střelou prosadil Ekambi a v 67.minutě dokonce vyrovnal na 3:3 z rohového kopu hlavičkující Ismaël Traoré. A najednou bylo všechno jinak a na koni bylo Angers. Zbytek zápasu však nic zásadního nepřinesl, takže utkání skončilo plichtou 3:3.

Více informací k zápasu

ES Troyes - AS Saint-Étienne 2:1

01.10.2017 15:00

Góly: 40. Bryan Pelé, 57. Saif-Eddine Khaoui - 53. Hernani

Trochu překvapivou porážku utrpělo na půdě Troyes Saint-Étienne, zvláště když velkou část utkání hráli Les Verts v početní převaze. Jenomže Troyes bylo v deseti vysoce efektivní.

První velkou příležitost mělo Troyes, Azamoun rozehrál rohový kop a k hlavičce se natlačil Hérelle a naštěstí pro hosty těsně minul. Za chvíli pálil zpoza vápna Hjun-Čun a Ruffier předvedl výtečný zákrok. Ve 23.minutě mělo obrovskou příležitost Saint-Étienne, Pajota byl před Samassou úplně sám a domácí brankář jeho pokus vyškrábl na rohový kop! Brankou neskončila ani příležitost Bamby, který branku přestřelil.

Divoký začátek zápasu vygradoval ve 34.minutě, kdy Azamoum ostře zajel do Cabelly a sudí bez váhání vytasil červenou kartu. To byla pro Troyes velká komplikace, nicméně nezabránila tomu, že se domácí tým před koncem poločasu senzačně ujal vedení. Grandsir si pohrál s bránícím hráčem a nabíhající Pelé uklidil balón do sítě.

Saint-Étienne nepanikařilo a v 53.minutě vyrovnalo, když se zpoza vápna střelou z první prosadil Hernani. Les Verts se však z vyrovnání neradovali dlouho, jen o chvíli později saváhali před vápnem a po faulu dali šanci Troyes na volný přímý kop. Saif-Eddine Khaoui předvedl parádní kopací techniku a Troyes zase vedlo.

Hosté tak znovu museli dotahovat a své kvality musel ukázat Samssa, který na brankové čáře zlikvidoval pokus Söderlunda. Šest minut před koncem se počet sil na hrací ploše vyrovnal, pronikajícího Grandsira fauloval Hernani a také tady byl sudí nemilosrdný. Těsný náskok Troyes ubránilo a zvítězilo 2:1.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Lille OSC 3:0

20.11.2017 19:00

Góly: 36. Harisson Manzala, 48. Harisson Manzala, 85. Moussa Konaté

Ještě v zářijovém utkání Lille na půdě Amiens vedlo, než se na stadionu Stade de la Licorne zřítila jedna z bariér, zranilo se několik fanoušků a zápas byl předčasně ukončen. V nově nařízené dohrávce, v níž se začínalo od první minuty, pak klub ze severu Francie neuspěl. Nováček ligy zkrátka potvrdil, že si na Ligue 1 začíná pomalu zvykat.

Už pět zápasů v řadě domácí neprohráli, minulý pátek dokázali obrat o body obhájce titulu z Monaca, a protože situace v dolní polovině tabulky je opravdu hodně napjatá, tohle vítězství je katapultovalo z předposlední pozice na dvanáctou. Hosté naopak po dvou vítězstvích proti Métám a St. Étienne zase zabředli do regulérního sestupového pásma.

Na kontě vstřelených branek neměla doposud jen čtyři mužstva ligy dvouciferné číslo. Mezi nimi bylo i Amiens, to ovšem tuhle statistiku změnilo k lepšímu ve 36. minutě. Traoré poposunul míč z hranice vápna na pravou stranu, kam si naběhl Manzala, a ten tvrdou dělovkou propálil marně zasahujícího gólmana Maignana.

Tři minuty po obrátce Les Licornes svůj náskok navýšili. Traoré trošku se štěstím prostrčil balón za obranu na Manzalu, ten nad ničím nepřemýšlel a vypálil, a svou střelu umístil přesně k tyči podél Maignana. V 85. minutě pak pojistil tři body střídající Konaté, jenž na zadní tyči využil nepříjemného skákajícího centru ze standardky od Kakuty.

LOSC se ve druhé půli po druhé inkasované brance snažil s výsledkem ještě něco udělat, jenže na soupeřovu obranu nenašel absolutně žádný recept. Ačkoli držel daleko více míč na svých kopačkách, všudy všeho vyprodukoval jen jeden střelecký pokus mezi tři tyče. V 55. minutě se o něj postaral El Ghazi v rámci přímého kopu, ale gólově neuspěl.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Racing Strasbourg 1:1

30.09.2017 20:00

Góly: 78. Chang-hoon Kwon - 90. Martin Terrier

Strasbourg skóroval až v poslední minutě, díky čemuž si připisuje asi ne zcela spravedlivý bod. Vzhledem k tomu, že se v Amiens nedohrálo, přečká soupeř z Dijonu reprezentační přestávku na první nesestupové příčce.

Domácí obraně dělal v úvodu zápasu svým pohybem a přímočarostí veliké problémy Nuno Da Costa Joia. Šestadvacetiletý útočník by býval otevřel ve 14. minutě skóre, kdyby asistent rozhodčího nezdvihnul praporek na znamení ofsajdu. Poté pálil Valentin Rosier a pořádně vyprášil rukavice Bingouroua Kamary.

První poločas tedy branku nepřinesl. Pět minut po začátku druhého střílel Papy Djilobodji a zřejmě by se i trefil mezi tři tyče, kdyby včas neblokoval Jonas Martin. Následně se připomenul Benjamin Jeannot a po něm Naïm Sliti, jemuž radost překazil včasným vyběhnutím Kamara. Pak už se ale Dijonští dočkali.

Běžela 78. minuta, kdy rozhodčí Thual nechal pokračovat ve hře a rozběhnutý Rosier přihrával z levé stany vápna před zcela odkrytou klec Kwon Chang-Hoonovi - 1:0. V 83. minutě přišel na hřiště Jérémy Blayac a o dvě minuty později předskočil Cédrika Yambérého, díky čemuž měl před sebou už jenom brankáře. Obránce Dijonu ho stihnul zatáhnout, načež uviděl červenou kartu.

Početní výhodu hosté stihli zužitkovat k vyrovnávací trefě. Baptiste Reynet si všimnul, že mu spoluhráč dělá prostor, aby si šel pro balon. Situace však využil Kader Mangane, jenž kulatý předmět vypíchnul akorát pro Martina Terriera, pro něhož vůbec nebyl problém to trefit - 1:1. Pouze DFCO a Rennes jsou tak jedinými dvěma kluby, které inkasovaly v každém z uplynulých osmi kol.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Toulouse FC 1:1

30.09.2017 20:00

Góly: 2. Marcus Thuram - 40. Somália

Souboj Guingampu a Toulouse vítěze nepoznal. Oba týmy tak rozhodně budou mít po reprezentační pauze co zlepšovat.

Z časomíry neuběhly ještě ani dvě minuty a Alban Lafont lovil balon ze své sítě. Po centru Lucase Deauxe jej totiž trefil Marcus Thuram a s obrovskou porcí štěstí se dokutálel pod padajícím brankářem za čáru - 1:0. Syn mistra světa Liliana Thurama v posledních čtyřech utkáních dva góly dal a na jeden přihrál.

TFC rozhodně patří k oblíbeným týmům Antoina Kombouarého. V rámci Ligue 1 poznal v duelu s tímto protivníkem už osmkrát radost z vítězství. Yannis Salibur mohl ve 32. minutě zdvojnásobit vedení, ale muž v rukavicích byl razantně proti. Svěřenci Pascala Dupraze se mimo Stadium Municipal málo dostávají do zakončení.

Proto mohli být hráči rádi, že Somália využil ve 40. minutě nedorozumění v domácí obraně a přeloboval vyběhnuvšího brankáře Karl-Johana Johnssona - 1:1. Ve druhé půli to nebyl zrovna ofenzivní festival. Šancí bylo poskrovnu, a možná proto hosté nakonec překvapivě svého soupeře přestříleli.

V 75. minutě ještě musel Lafont čelit přímému kopu Nicolase Benezeta, ale více pozoruhodného se na Stade du Roudourou neudálo. Pro Guingamp šlo o první remízu od 4. března, kdy si rozdělil body s Montpellierem. Za dva týdny se utká s Rennes, kdežto téfécé, nyní mající pouhé tři body náskok na sestupovou zónu, přivítá doma Amiens.

Více informací k zápasu

FC Nantes - FC Metz 1:0

30.09.2017 20:00

Góly: 3. Emiliano Sala

Sice znovu nebylo z nejpřesvědčivějších, ale i taková vítězství se počítají. Nantes počtvrté vyhrálo 1:0 a ze třetího místa jej může sesadit akorát AS Saint-Étienne. Mety naopak připisují sedmou porážku a zůstávají poslední.

Ten úplně nejdůležitější moment se na Stade de la Beaujoire odehrál hned ve 3. minutě. Střílený centr Belgičana El Ghanassyho vyrazil Eiji Kawashima jen před sebe, takže to pro Emiliana Salu byla snadná úloha - 1:0. Argentinský útočník, jenž v minulé sezoně zaznamenal deset branek, se v té aktuální prosadil podruhé.

Po třiceti minutách mohl přidat celkově třetí zářez, ale brankář Met byl striktně proti. Rodák ze Santa Fe byl natolik aktivní, že vstupoval i do střel vlastních spoluhráčů, jako do té, kterou vyslal na začátku druhé půle Abdoulaye Touré. Philippe Hinschberger nakonec ponechal v základní sestavě na úkor Matthieu Udola Kamerunce Benoita Assou-Ekotta a ten se mu odvěčil dvěma žlutými kartami v rozmezí šesti minut.

Mety mají trable střílet góly v jedenácti, natož v deseti. Svým způsobem to podtrhla poslední minuta, ve které střídající Andrei Girotto fauloval ve vlastní šestnáctce Opu Nguetteho. Nolan Roux sice napoprvé skóroval, jenže rozhodčí Johan Hamel viděl provinění proti pravidlům, a tak nařídil, aby se penalta opakovala.

Bývalý útočník Lille a ASSE napodruhé poslal míč na tribunu, takže jeho současný zaměstnavatel čtvrtý bod do sbírky nepřidal. Les Canaris budou chtít protáhnout úspěšnou sérii v utkání proti Girondins Bordeaux. Mety budou doufat ve druhou letošní výhru na Stade Geoffroy-Guichard, kde nastupují k domácím střetnutím právě hráči Les Verts, tedy AS Saint-Étienne.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - SM Caen 0:1

30.09.2017 20:00

Góly: 35. Ramy Bensebaini (vl.)

Na pohárové pozice se překvapivě derou fotbalisté Caen, kteří uspěli v Roazhon Parku a místní Rennes udolali 1:0. Českého brankáře Tomáše Koubka překonal jen vlastní hráč Rami Bensebaini už v prvním poločase a domácí na to odpověď nenašli. Caen si za posledních šest kol připsalo už pátou výhru.

Rennes sice mělo v utkání převahu, ale tu nedokázalo gólově vyjádřit, což rozhodlo. Caen začalo na půdě soupeře o trochu lépe, ale domácí brzy hru vyrovnali a žádný z celků si až do 35. minuty nevytvořil větší gólovou příležitost.

Právě po půlhodině hry ale udeřilo. Santini si proklestil cestu až před Koubka, který proti němu sice dobře zasáhl, ale míč se nešťastně odrazil od Bensebainiho do vlastní sítě. Caen tedy vedlo a bylo na Rennes, jak odpoví. Srovnáno mohlo být okamžitě, po rychlé akci byl ve stoprocentní příležitosti Khazri, měl i spoustu času zakončit, jenomže střelou pouze nechal vyniknout skvělého Vercoutra.

Toho domácí nepřekvapili ani po hodině hry z rohového kopu, po kterém muselo na scénu video. Vercoutre však míč zasáhl ještě na brankové čáře, takže vedení Caen platilo i nadále. Rennes se však už do žádné větší šance nedostalo a doma ztratilo všechny body.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux 6:2

30.09.2017 17:00

Góly: 5. Neymar, 12. Edinson Cavani, 21. Thomas Meunier, 40. Neymar (pen.), 45. Julian Draxler, 58. Kylian Mbappé - 31. Younousse Sankharé, 90. Malcom (pen.)

Jestli si Bordeaux myslelo, že dokáže rozjetý válec jménem Paris Saint-Germain zastavit, hrubě se mýlilo. Hvězdní Pařížané si po Bayernu smlsli i na Bordeaux, které doslova zdemolovali šestibrankovým přídělem. Ofenzivní trojzubec Neymar, Cavani, Mbappé bylo opět k neudržení, prosadili se totiž všichni tři.

Trenér Unai Emery se rozhodl pro trochu pozměněnou základní jedenáctku, než tu, která vyběhla v Lize mistrů proti Bayernu. A tak pouze na lavičce začínali například Dani Alvés, Thiago Silva nebo znovu Ángel Di María. Na druhou stranu všechny ofenzivní hvězdy hrály a nedlouho po začátku hvizdu se začaly prosazovat.

V 6.minutě si postavil balón k volnému přímému kopu Neymar a po jeho zahrání se brankář Costil jen ohlédl. Naprosto precizní záležitost brazilské superhvězdy znamenala vedení PSG 1:0. A rychlá branka Pařížanů byla voda na jejich ofenzivní mlýn, protože za chvíli uvolnil Neymara Kimpempe, Brazilec tentokrát nesobčil a přihrál Cavanimu, který zvýšil na 2:0. Horší začátek už si Bordeaux nemohlo přát. Rozjetí Pařížané svému soupeři nedávali lidově řečeno čichnout. Ve 22.minutě uklízel balón pod břevno, po další krásné akci, Meunier a bylo to už 3:0.

Bordeaux se sice na malý okamžik vrátilo do zápasu, když na 1:3 snižoval po ose Santos-De Préville útočník Sankharé, ale to bylo také vše, co hosté předvedli. O chvíli později zahrál Jovanović ve vápně rukou a Paříž měla k dispozici pokutový kop. Toho se chopil opět Neymar a Costilovi nedal žádnou šanci. A konečně ve 44.minutě pěknou volejí zvyšoval už na 5:1 Julian Draxler. PSG dokázalo Bordeaux vyřídit už za poločas a ve druhém dějství čekala na diváky v Parku Princů jen "údržba" výsledku.

PSG vedlo 5:1 ale mnozí by namítali, že ještě neviděli všechno. V 59.minutě už ale mohli s klidným svědomím Park Princů opustit, protože se trefilo i třetí ofenzivní eso Kylian Mbappé. Francouzský talent opět prokázal ledový klid v zakončení a střelou na zadní tyč dal na 6:1.

Zápas byl už dávno rozhodnut a PSG hrálo víceméně údržbu, ale sem tam si ještě vypracovalo velkou šanci. Především Neymar toužil zkompletovat hattrick, jenomže deset minut před koncem těsně minul vzdálenější tyč. Už se zdálo, že utkání skončí výsledkem 6:1, ovšem hostům se ještě podařilo konečné skóre upravit. Meunier ve vápně fauloval Cafúa a nařízenou penaltu proměnil Malcom.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Montpellier HSC 1:1

29.09.2017 20:45

Góly: 38. Falcao - 90. Souleymane Camara

Obrat o body PSG nebo Monako? Žádný problém pro Montpellier. Celek z Okcitánie před týdnem ubránil hvězdy Paříže, aby o týden později v nastavení sebral body obhájci mistrovského titulu. Monako neudrželo vedení, v závěru srovnal hrdina zápasu Souleymane Camara.

Trenér knížecího klubu Jardim má o další vrásky na čele víc, jeho tým završil s Montpellierem nepovedený týden. Připomeňme, že v Lize mistrů dostalo Monako napráskáno od FC Porto.

Hosté o sobě dávali vědět už v průběhu prvního poločasu. Skvělou zasekávačkou se zbavil dvou bránících hráčů Mendes a po jeho střele musel tasit pohotový zákrok Subašič. Domácí byli směrem dopředu celkem bezzubí, Montpellier se podobně jako před týdnem s PSG skvěle bránil, nicméně ve 38. minutě přeci jenom inkasoval. Lopes rozkmital své rychlé nohy a brejkovou akci zakončil přihrávkou před prázdnou branku na Radamela Falcaa, pro kterého nebyl problém uklidit balón do sítě.

Žádná hitparáda to od Monaka nebyla, nicméně domácí vedli a trenér Jardim mohl být s výsledkem spokojen. Montpellier ale neřekl poslední slovo a rovněž ve druhém dějství hrál s obhájcem trofeje vyrovnanou partii. Deset minut před koncem měl na kopačce druhý gól Lemar, tváří v tvář brankáři Lecomtemu ani nastřílel, ani nepřihrával, zkrátka poslal balón obloučkem mimo. A Monako to mrzelo, protože ve druhé minutě nastavení poslali hosté centr do šestnáctky, Bérigaud vyhrál hlavičkový souboj a prodloužil na Souleymana Camaru, který rovněž hlavou srovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain871027:522
2.AS Monaco861122:919
3.Olympique Marseille851215:1216
4.FC Nantes85126:516
5.SM Caen85037:415
6.Girondins Bordeaux843115:1315
7.AS Saint-Étienne842210:814
8.Olympique Lyon834117:1313
9.ES Troyes83237:711
10.OGC Nice831412:1210
11.EA Guingamp83149:1210
12.Angers SCO816112:119
13.Montpellier HSC82335:69
14.Toulouse FC82249:158
15.Stade Rennes813411:136
16.Amiens SC72054:106
17.Dijon FCO813410:176
18.Lille OSC71244:115
19.Racing Strasbourg81256:145
20.FC Metz81073:143

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
Ranoth

hajzli

Reagovat
smazaný uživatel

Nj ocakavam,ze sa pariz poriadne rozbehne a ligu vyhra z minimalne 20 b naskokom...

Reagovat
Spalovač šancí

Jak to vypadá s Pokorným? Zranění? Kvalitnější konkurenti?

Reagovat
smazaný uživatel

Zranenej neni, ale letos neodehral snad nic, ani na lavicce nebyva...

Reagovat
dave30

Včera hráli na 3 stopery a on nebyl ani na lavičce... je to nějaké divné

Reagovat
smazaný uživatel

Taky už jsem se na jiné diskuzi ptal

Reagovat
Pyroman

V létě přebral Montpellier nový manažer Der Zakarian a prostě sází na jiné, Pokorný byl za těch sedm kol v nominaci na zápas tak dvakrát tuším.

Reagovat
Uwe háže buly

V zimě u nás konečně nahradí Brabce

Reagovat
smazaný uživatel

V Monaku neco nefunguje. Nevi nekdo presne co? Vzdyt tyhle zapasy easy vyhravali pod Jardimem. Odchod Bapeho je nemohl tak narusit, ne?

Reagovat
Setwo

hm skor si myslim že chýba Silva, či Mendy

Reagovat
Israha

Blbost. Ten tým sice je marginálně slabší, než loni, ale v lize zatím mají jedinou prohru s Nice (která není zas tak překvapivá, jak se tváří, jen výška možná trochu zaráží) a teď smolnou remízu gólem v nastavení, jinak přesvědčivě vítězí. Jediný vyložený průser je ta prohra s Portem, ale na základě jednoho zápasu říct, že něco nefunguje? To jsou přehnaně brzké soudy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Setwo

ja som nepovedal, že to nefunguje, len som napísal, že Silva a Mendy určite chýbajú viac ako Mbape, ktorý prvú polovicu minulej sezóny ani nehral

Reagovat
Israha

Pochopil jsem. Reakce měla být v duchu, že si myslím, že ani jeden z těch odchodů, byť objektivně oslabením jsou, by měl znamenat nějaký výrazný výkonnostní propad.

Reagovat
Setwo

tak to máš pravdu ja si myslím, že Monaco malo aj vydarený prestupák, posily ako Tielmans a Keita Balde sa presadia Jardim je skvely trener už mu raz predali klucovych hracov (Martial, Carrasco, Kondogbia) a dokazal ich skvele nahradit

Reagovat
Langi

Ja to nebezpeci vidim hlavne v jejich totalni golove zavislosti na Falcaovi...letos jsou slabsi a tu lonskou formu uz logicky nebyli schopno udrzet, proto ty jejich vybuchy nejsou uplne neprekvapive...objektivne pro ne ale muze byt hur

Reagovat
Israha

Maj tam Keitu, Jovetiče, Lemara...Carillo taky z pozice náhradníka dokázal dávat dost gólů, trefit se umí Ghezzal, maj i slušně gólové obránce. Jako když Falcao vypadne, tak to samozřejmě bude ztráta, takového střelce nenahradíš...ale ta aktuální statistika, která říká, že góly umí dávat jen on, mi přijde lehce zavádějící.

Reagovat
Miguel19

Odešli jim 4 klíčoví hráči, minimálně další 2 k tomu měli nakročeno. To se musí nějak projevit.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Rock

2. místo, 19 bodů .. nepřijde mi

Reagovat
smazaný uživatel

Pokorný není zraněný jen nehraje, také díky tomu že Montpellier koupil Pedra Mendese a na lavičce v této sezoně usedl jen jednou. Spíš to bude jen rozhodnutí trenéra

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledek zasloužený a mohli jsme vyhrát i o víc.

Meunier kromě gólu dneska výkon o ničem. Di María to samé. Po zranění hraje ještě větší ho*no než normálně. Verratti se letos taky hledá, dnešní výkon hodně pod průměrem.

Naopak Draxler dneska zahrál výborně, jenom škoda, že byl většinu zápasu spíše v defenzívě.

Mbappé to taky umí dobře rozhýbat a s Neymarem předvádí pěkné akce.

Reagovat
Realita

Tak kdo teda kope penalty v PSG? Cavani říkal, že přece k tomu Neymara nepustí, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

A co když Emery určil aby to při penaltách rotovalo? Minule Cavani, teď Neymar a příště zase Cavani atd.. Ale kdo ví, jak to bude

Reagovat
LAM

Emery tak do toho má co kecat

Jinak na světě neexituje asi víc žoldáckej tým než City.

Reagovat
smazaný uživatel

Před tou penclí mu Neymar dal luxusní přihrávku na gól kterej Cavani dal tak mu jí třeba nechal.

Reagovat
smazaný uživatel

Měli bychom začít jezdit elektromobilama, aby šejkové z PSG neměli kde brát.

Reagovat
smazaný uživatel

Kup si kolo nebo sejkove ti skoupi vsechny elektrarny nebo el.spolecnosti

Reagovat
smazaný uživatel

v amiens nedohrane. po streleni golu lille prelomili fanuskovia plot a su nejaki zraneni.....

Reagovat
smazaný uživatel

V zápase Amiens - Lille se pod hostujícími fanoušky, kteří slavili gól, zřítila část tribuny. Zápas byl předčasně ukončen, následovat by měla jasná kontumace pro hosty.

Reagovat
smazaný uživatel

Ranieri je pán. Prostě to funguje a je jedno, že Nantes dalo za 8 zápasů 6 branek.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky má super ale ten fotbal se s jarem bohužel nedá moc srovnat

Reagovat
Elliasson

To skóre je ale šílené.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Vzdyt je to strasny...ja ho fakt mel rad...jeho Leicester hral tymove, srdcem a dokazali si udrzet neskutecnou formu prakticky celou sezonu...Nantes je odpad...tomu co predvadi se fakt prat neda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

Jděte do prdele, k čemu jsou 3 výhry z prvních tří kol. když se to pak všechno zahodí proti Troyes, který hraje 2/3 zápasu v 10. Že se jim nedá víc než jeden gól ok, kádr není stavěný na to, aby hrál do plných, ale dostat od soupeře v téhle situaci dva góly je totální fail. Po tom nadějném začátku už se to vrací do starých kolejí, takže nějaké klasické 7. nebo 8. místo.

Reagovat
Langi

Co s Lyonem nevim...tam se za leta vystridaji 4 treneri, obmeni se celej tym...ale delaj se stejny chyby a stejne se ztracej body uplne jako pred 9 lety ...tohle je proste furt karma za toho Perrina, kterej mel po tom doublu tehdy pokracovat...misto toho prisel nemehlo Puel

Reagovat
Israha

Neviděl jsem, zase kolize s Realem, ale podle záznamu řeknu jednu věc - s Ocamposem to Garcia nakonec, zdá se, až tak neprokoučoval. Jako on je fotbalově na to, s jakou pověstí tehdy před pár lety šel do Evropy, docela bídný, ale to jeho hnaní se za míčem za každou cenu je neocenitelné. Minulý týden tímhle udělal oba góly, dneska dva ze čtyř. Bude platný, pokud v tomhle bude pokračovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Udělal si největší chybu za posledni dvě sezony neuveritelny zapas

Jinak ocampos ani dneska neukazoval nejakou uzasnou techniku. Ale zase fotbalovy je a má fyzickou sílu, takže ta kombinace v případě že to dokaže využít je fakt golova.

Reagovat
Israha

On takhle ale před odchodem do AC nehrál, vždycky měl herní projev méně efektivního Thauvina, tím mě sral. Letos je povětšinou fakt super...sice občas frustruje sólováním a špatnou finálkou, ale ten buldočí hlad po gólech (nejen svých, ale celého týmu) je vlastnost, která vyhrává zápasy.

Ramimu to angažmá sedlo taky. V Seville byl místy řekněme nestoprocentní , ale letos od něj snad nepamatuju individuálně špatný zápas. Za Rennes nemohl, tam to po anonymních Evrovi a Sertićovi a zmateném Abdennourovi nemohl stíhat hasit. Za mě příjemné překvapení, čekal jsem, že bude horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím ale rozhodně nejlepší rekrut se jeví Rami. Dneska (a nejen) byl jako fakt neuveritelnej s Balotellim se drzel uplne na jednicku a taky dokazal hodit sprint pres cele hriste a naservirovat nadhernou dlouhou golovku Germainovi. Pamela Anderson ho doma pochvali.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi zapas za dlouhou dobu. Divácky naprostý top, mělo to všechno co může fotbal mít. Ty goly mohli byt hezci to je pravda. To je přesně věc ktera mi chyběla strasne dlouho... to že mě vlastne OM mile překvapí i když to naprosto nečekám.

Radost a Únava. Červená příma pro Gustava hloupost to už ji mel spiš dostat Amavi. Kdyby se hrálo 11 na 11 možná by to skončilo ještě víc divoce. Protiútoky na Nice vypadali na tech par minut než odešel gustavo neuveritelne golove. Možna to mohlo skoncit i nějak vic šilene jako např. 6:3

Reagovat
Pyroman

Neskutečný zápas, i když skóre pro vás teda vypadá až moc lichotivě, jste snad ani jeden gól nedali z nějakého normálního útoku, všechno obrovské kiksy Nice v rozehrávce. Ale je fakt, že gólů mohlo být ještě o dost více na obou stranách. Redka pro Gustava sice přísná, ale pochopitelná, do nohy mu šel hodně tvrdě, navíc tam měl ostrých zákroků dost od začátku. Asi spíš měl dostat už někdy v prvním poločase žlutou a pak by to bylo jasný, ale i tak to na francouzské poměry zase tak nesmyslné vyloučení nebylo.

Reagovat
Israha

Anguissa hrál jak? V posledních pár zápasech byl vynikající, navázal na to?

Reagovat
AC.Milan

Nadhernej zapas, spravilo naladu po AC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele