Ligue 1 - souhrn 8. kola

27.09.2014, 15:57, aktualizováno 28.09.2014, 22:58
Komentáře a souhrny
Marseille přehrála Saint-Étienne a jde do čela tabulky před Bordeaux, které uspělo proti Rennes. Ve svých prvotních trápeních zatím pokračují oba nejlepší celky poslední sezony. Monaco si připsalo již čtvrtou prohru v ročníku, zatímco PSG pouze plichtilo na hřišti Toulouse. Doma si naopak povinnosti splnily celky Montpellieru a Lille, Méty deklasovaly Remeš...

Olympique Marseille - AS Saint-Étienne 2:1

28.09.2014 21:00

Góly: 7. Gianelli Imbula, 28. Dimitri Payet - 53. Jonathan Brison

Marseille i tentokráte potvrdila výtečnou formu, po vítězství 2:1 nad St. Étienne je navíc stále na samotném čele. OM si mimochodem připsal celkově šestou výhru v řadě. Les Verts naopak utrpěli teprve svou druhou porážku v této sezóně, ale i přesto výrazněji neztrácejí kontakt na přední příčky tabulky.

Pro hostující celek je Stade Vélodrome jeden z nejneoblíbenějších stadionů, naposledy tu dokázal zvítězit v roce 1979. A že tuhle hodně nelichotivou sérii nepřeruší jen tak, ukázala už první třetina tohoto utkání, v níž domácí vedli po gólech Imbuly a Payeta. Brison sice po přestávce snížil, na zisk bodů však už jeho trefa nestačila.

St. Étienne mělo na regeneraci o dva dny méně než jeho soupeř. Zatímco mužstvo Marcela Bielsy hrálo s Remeší již v úterý, hostující lodivod Christophe Galtier musel se sestavou výrazně zamíchat, neboť jeho svěřenci hráli s Bordeaux až ve čtvrtek. Celkem provedl pět změn, takže například Erdinc šel na plac od začátku, Lemoine s Clémentem na lavičku.

Bielsa naopak možná trošku zariskoval, když na hřiště poslal naprosto totožnou základní jedenáctku jako v posledních dvou utkání a absolutně nehleděl na únavu svých hráčů. Tenhle tah se ale ve finále vyplatil. Už v 7. minutě Dja Djédjé přihrál Imbulovi na hranici vápna, odkud domácí záložník poslal pěknou pumelici k tyči.

Ve 25. minutě se poprvé ozval také Payet, který hned čtyři sezóny strávil právě v St. Étienne, aby se přes Lille nakonec usadil v Marseille, jeho střela z dálky ovšem ještě skončila mimo. O pár minut později již však navýšil náskok. Ayew obral o míč nedůrazného Clerca, adresoval pak přihrávku na svého spoluhráče, který nekompromisně zakončil.

První střelu na branku ASSE zaznamenal až osm minut před přestávkou. Postaral se o ní teenager Saint-Maximin, jenž do velkého fotbalu teprve nahlíží, jeho pokus ovšem bez větších problémů zlikvidoval gólman Mandanda. Hosté utkání zdramatizovali až po obrátce a Marseille od té chvíle musela mít šťopky na očích.

Saint-Maximinův centr z pravé strany skrz celé vápno zachytil až u druhé tyčky nabíhající si Brison, který z blízkosti uklidil balón za záda Mandandy. Do zbývajících minut již branka nepadla. Po Barradově přihrávce Gignac nepřekonal gólmana Ruffiera, zatímco na druhé straně v nastavení Gradel nevyzrál na Mandandu.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Olympique Lyon 1:1

28.09.2014 17:00

Góly: 72. Jordan Veretout (pen.) - 51. Bakary Koné

FC Nantes a Olympique Lyon se rozešly smírně a v tabulce nadále zůstávají v těsném kontaktu.

Po osmi minutách hry si první velkou příležitost vytvořili hosté. Alexandre Lacazette poslal do dobré příležitosti Nabila Fekira, ovšem Rémy Riou si poradil tak, jak se na brankáře jeho kvalit sluší a patří. Pak se dostali ke slovu dva domácí borci, jenže Itay Shechter i Alejandro Bedoya mířili jen těsně vedle tyče.

Americký reprezentant, který vstřelil jedinou branku při zářiovém přátelském utkání s českým týmem na Letné, se mohl do listiny střelců zapsat i proti Lyonu, jehož hráči shodou okolností také v letošním roce cestovali do České republiky. Yacine Bammou mu servíroval do vápna tři minuty před závěrem první půle nádherný balon, který Bedoya trkl hlavou za Anthonyho Lopese, jenže v cestě do sítě překážela pravá tyč.

Lyonská jednička se pak vyznamenala v 48. minutě, kdy vychytala Chakera Alhadhura. A poté udeřili hosté. Alexandre Lacazette poslal svůj přímý kop přesně na hlavu Bakary Koného, který si u vzdálenější tyče z poměrně velké blízkosti věděl rady - 0:1. Domácí příznivci na Stade de la Beaujoire na dvacet minut oněměli.

Pak totiž právě skórující reprezentant Burkiny Faso fauloval ve vápně Georges-Kevina N’Koudoua a kopala se penalta. Jenže tato výhoda v poslední době pro Les Canaris zase až takovou výhodou není. Hned čtyřikrát nedokázali různí hráči ze značky pokutového kopu dopravit míč do branky. Jistě si vzpomenete, že s podobnými nesnázemi se poměrně nedávno potýkala třeba také Viktoria Plzeň.

A ani tentokrát to ze strany Jordana Veretouta při exekuci rozhodně nebylo nikterak přesvědčivé. Nicméně míč nakonec přeci jen zapadl do levého dolního rohu - 1:1. Tento výsledek zároveň znamená, že Lyon nedokázal Nantes porazit od roku 2008. Svěřenci Michela Der Zakarina jsou zatím devátí. A ti, které vede Hubert Fournier, následují hned v těsném závěsu.

Více informací k zápasu

RC Lens - SM Caen 0:0

28.09.2014 17:00

Góly: -

V souboji čerstvě postoupivších týmů branka nepadla. Přesto to na Stade Félix-Bollaert nebyla vyloženě nudná podívaná.

Domácí si vypracovali více šancí, ale doplatili na jejich neproměňování. Jako třeba poté, co se Deme N’Diaye nakonec přeci jen dostal na levé straně k centru. Jenže jeho útočný parťák Yoann Touzghar nepochopitelně z velké blízkosti minul. Na levé straně však až do svého zranění v 60. minutě výrazněji zlobil obránce Lalaïna Nomenjanahary.

Těsně před pauzou si troufl až do pokutového území. Jeho střela byla sice sražena, ovšem pouze ke spoluhráči Pierricku Valdiviovi, který sice překonal Rémyho Vercoutra a už už zvedal ruce nad hlavu, nicméně vstřelenému gólu zabránil na brankové čáře stojící N’Golo Kante. Tolik k největším příležitostem domácího celku, za který kdysi nastupoval také český záložník Vladimír Šmicer.

A co předvedlo Caen? Trenér Patrice Garande si hodně sliboval především od Mathieua Duhamela, který v loňské sezoně vstřelil v Ligue 2 slušných 23 branek. Jen Andy Delort z Tours FC byl o jednu trefu přesnější. Nicméně střeleckou formu si do Ligue 1 nepřenesl, protože oba jeho pokusy nakonec za zády Rudyho Rioua neskončily.

Oba týmy tedy zůstávají na dvou výhrách a nadále okupují pozice v dolní části tabulky, kde je poměrně těsno, jelikož hned šest týmů, včetně prozatím setupujících Évianu a Remeše, doposud nasbíralo jenom sedm bodů. Lens se v příštím kole utká se Stade Rennes, zatímco Caen doma vyzve Olympique Marseille.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Rennes 2:1

28.09.2014 14:00

Góly: 74. Wahbi Khazri, 90+4. Thomas Touré - 80. Habib Habibou

Girondins Bordeaux nakonec přeci jen porazilo Rennes, díky čemuž se provizorně vrátilo do čela ligy před Olympique Marseille, který má k dobru večerní duel s ASSE.

Hosté však byli v úvodu utkání aktivnější. Paul-Georges N’Tep nabídl nádherným balonem příležitost Abdoulayemu Doucourému, který však nemířil úplně nejpřesněji. V 21. minutě už to sice bylo o něco lepší, nicméně jak proti jeho dorážce, tak proti předchozí šanci Oly Toivonena skvěle zasáhl Cédric Carrasso.

Rennes si udržovalo převahu i ve druhém poločase, ale ani Abdoulaye Doucouré, ani N’Tep nedokázali své dobré příležitosti zužitkovat. Teprve poté se Les Girondins probrali a patnáct minut před vypršením řádné hrací doby přispěchali s první brankou zápasu. Khazri poslal centr na pravou stranu pokutového území, kde si jej zpracoval domácí odchovanec Thomas Touré.

Neohroženě si to namíříl podél brankové čáry až ke gólmanovi Costilovi, přičemž cestou, jen tak mimochodem, obešel dva obránce a poslal balon před odkrytou branku, kde se o gól mohli poprat hned dva spoluhráči, přičemž vítězně z tohoto souboje vyšel Wahbi Khazri, jenž předskočil Cheicka Diabatého - 1:0.

Vedení však svěřencům Willyho Sagnola vydrželo jen šest minut. Pak se konečně prosadil Abdoulaye Doucouré, byť si Carrasso na míč sáhl - 1:1. Les Rouges et Noir by jistě bývali bod ze Stade Chaban-Delmas brali, nicméně to by nesměli ve čtvrté minutě nastavení polevit v koncentraci. A znovu v tom měl prsty Thomas Touré.

Po přihrávce Diabatého si všiml, že Benoit Costil nestojí úplně optimálně, a tak se rozhodl vystřelit. Jeho zakroucený pokus zapadl, i s drobným brankářovým přispěním, do pravého horního rohu branky a na stadionu propuklo obrovské nadšení - 2:1. Pro Bordeaux to byla už pátá výhra v sezoně. Tu šestou bude chtít přidat hned v příštím kole proti Remeši.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - EA Guingamp 2:1

27.09.2014 20:00

Góly: 48. Souleymane Camara, 87. Victor Montaño - 83. Claudio Beauvue

Guingampu se na úvod nové sezony zatím nedaří, dnes v Montpellieru opět prohrál a propadl se už na poslední místo tabulky. Les Pailladins přitom měli s houževnatým soupeřem dlouho problémy, rozhodovat musel až v závěru střídající Victor Hugo Montaňo..

Na časomíře zbývala už pouhá minuta, když kolumbijský útočník vzal hostujícím fanouškům naději na body (vyvolanou v 83. minutě vyrovnávací trefou z hlavy Claudia Beauvueho). A aby těch problémů nebylo málo, přišel Guingamp i o vyloučeného gólmana Mamadoua Samassu, který opouštěl hřiště už za rozhodnutého stavu. Svěřenci Jocelyna Gourvennece tak prohráli popáté z posledních šesti pokusů; jubilejní 300. zápas v nejvyšší lize si nejspíš představovali jinak.

Naopak Montpellieru se zatím letos poměrně daří a vyšplhal se už na provizorní sedmou příčku, pouze jediný bod za úřadující šampiony z Paříže. Kouč Rolland Courbis se rozhodl v základní sestavě nahradit zraněného Barriose Souleymanem Camarou, a senegalský veterán se za vloženou důvěru odvděčil, když otevřel skóre. Gólovou radost mohl zažít už v první půli, to však ještě jeho trefu po Bérigaudově nahrávce zlikvidoval Samassa.

Tři minuty po změně stran však už nezaváhal, skvěle si narazil s Morganem Samsonem a zkušeně pokořil malijského gólmana. V ten okamžik to pro domácí vypadalo už hodně nadějně - v prvních sedmi duelech inkasovali pouze třikrát, zatímco v ofenzivě impotentní Guingamp naopak pouze třikrát našel soupeřovu síť. Zdálo se, že je rozhodnuto.

Gourvennec se však nehodlal vzdát lacino. Oceňovaný kouč udělal po domácí prohře s Métami hned šest změn v sestavě, a výsledkem byl o něco živější výkon, jak ukázala rána Moustaphy Dialla do břevna (Diallo pálil po přesném pasu Ronnieho Schwartze). Sedm minut před koncem pak hosté vyrovnali - Beauvue překonal bránícího Siaku Tiéného, naběhl na Dos Santosův centr z levé strany a hlavou překonal brankáře Jourdrena.

Za tohoto stavu to naopak vypadalo na remízu. Jenže hostující obrana si neodpustila ještě jednu chybu, která se nakonec ukázala jako klíčová - Bérigaudův míč trestuhodně propadl až k Montaňovi, který vstřelil svůj první gól v Ligue 1 od 6. října loňského roku. Jen pár vteřin nato byl za diskuse s rozhodčím Philippe Kaltem vyloučen Samassa, a jelikož Gourvennec už vypotřeboval všechna střídání, musel mezi tyče obránce Christophe Kerbrat. Žádná další branka však už nepadla.

Více informací k zápasu

FC Metz - Stade Reims 3:0

27.09.2014 20:00

Góly: 50. Juan Falcón, 70. Ahmed Kashi, 90+2. Juan Falcón

Lepší start do sezony si fanoušci Mét asi ani přát nemohli. Loňský vítěz Ligue 2 vtrhl do nejvyšší soutěže jako uragán, vyhrál již potřetí v řadě a vyšplhal se na dostřel pohárovým pozicím (po osmi odehraných kolech má na kontě stejně bodů jako PSG). Tentokrát to odnesla Remeš, která kromě vysoké prohry 0:3 musela spolknout i ztrátu dvou vyloučených hráčů..

Největší hvězdou byl venezuelský střelec Juan Falcón, který se trefil ve třetím domácím utkání po sobě; dnes nejprve otevřel skóre po centru Gaëtana Bussmanna, když přeskočil ve vápně stopera Robergeho a hlavičkoval do sítě. To se psala 50. minuta. Hosté následně přišli o vyloučeného Chrise Mavingu. Na 2:0 zvyšovaly Méty po takřka totožné situaci, Bussmannův centr však tentokrát našel hlavu Kashiho. Druhou červenou kartu si potom vykoledoval Mads Albaek a Falcón uzavíral na konečných 3:0.

Byl to zápas jako stvořený pro nostalgické fotbalové historiky - oba celky totiž patří k nejtradičnějším a nejpopulárnějším v zemi, v nejvyšší soutěži se však potkaly poprvé od sezony 1978/79. Hosté chtěli navázat na utkání z června 1976, kdy se jim podařilo v Métách naposledy zvítězit; jejich šance však už před výkopem notně nahlodala situace mezi tyčemi. Indisponovaného Johnny Placideho měl původně nahradit Kossi Agassa, rovněž on si však v předzápasové rozcvičce přivodil zranění; do brány tak musela teprve devatenáctiletá trojka, debutant Sacha Bastien. Když pak po pouhých 20 minutách musel být střídán i on, nebyla jiná možnost než spolehnout se na dorostence Cyriacka Garela.

Bastien se tak při své velké premiéře na hřišti příliš neohřál, to však neznamená, že by ho domácí střelci nechávali odpočívat. Hned v samém úvodu musel zasahovat proti hlavičce Falcóna a povedenému pokusu Florenta Maloudy. Také Garel neměl příliš času na rozkoukávání a hned se musel ohánět - třeba ve 27. minutě proti voleji Sjarhyje Kryvece. Falcón osmnáctiletého brankáře poprvé překonal už v nastavení první půle, nedokázal však svou střelu usměrnit a pálil těsně vedle.

Pět minut po změně stran však venezuelský zabiják konečně udeřil. Akci vymyslel nenápadný levý bek Bussmann, který zatím předvádí velice dobré výkony a dnes naplno ukázal, že dokáže být užitečný i v ofenzivě - Falcón měl po jeho milimetrovém centru snadnou práci. Tatáž situace se následně opakovala při brance Kashiho, pro nějž šlo o vůbec první gól v Ligue 1.

To už hosté hráli v deseti; Mavinga "nepřežil" druhý žlutý faul na střídajícího Bounu Sarra. Čtyři minuty před koncem ho pak v zápisu doplnil i Albaek, jehož zákrok na Falcóna sudí Olivier Thual ocenil přímo červenou kartou. Naštěstí pro domácí fanoušky z toho jihoamerický kanonýr vyvázl bez zranění a ještě se stihl dokonale pomstít, když udržel míč před bránícím Aïssou Mandim a poslal jej za záda bezmocného Garela.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Évian Thonon Gaillard 0:2

27.09.2014 20:00

Góly: 2. Djakaridja Koné, 79. Cédric Barbosa

Évian Thonon Gaillard získal na půdě Lorientu svou první venkovní výhru, a navázal tak na svůj poslední dobrý výkon proti Lens. Les Merlus naopak pokračují v mizérii, padli už počtvrté v řadě, ale i přesto se pořád udržují těsně nad sestupovou hranicí. Hostům tři body zařídili Djakaridja Koné se Cédricem Barbosou.

Jen pětkrát z posledních 34 venkovních zápasů se podařilo ÉTG urvat všechny body. Svěřenci Pascala Dupraze si ale tentokráte šli za svým cílem už od úvodních minut. Hned zkraje rozehrál Wass standardku do vápna přesně na hlavu Koného, který uklidil míč snadno ke vzdálenější tyčce.

Na druhé straně mohl vyrovnat Sunu, který se opřel do balónu z dobrých třiceti metrů, jeho pumelice ovšem pouze narazila o břevno. Těsně předtím mohl skórovat rovněž Mesloub, ovšem gólman Hansen skvěle zasáhl. Před přestávkou se k hlavičce po centru Sunua dostal ještě Ayew, ale zamířil jen mimo.

Hostující celek se i po přestávce soustředil především na defenzívu. Lorient měl v mnoha situacích jen smůlu v zakončení, byl aktivnější a rozhodně nebyl na hřišti horším týmem. Mesloub netrefil prostor mezi třemi tyčemi, Sunu u bližší tyčky v pádu podruhé rozezvonil brankovou konstrukci.

Ayew byl následně blízko díky přímému kopu, fantasticky ovšem zakročil Hansen. Évian naopak jedenáct minut před koncem z ničeho nic navýšil náskok. Wass přistrčil se štěstím balón na Barbosu, jenž překonal vyběhnuvšího Lecomteho. Frustraci z výsledku pak ještě umocnilo zbytečné vyloučení Meslouba v nastavení.

Více informací k zápasu

Lille OSC - SC Bastia 1:0

27.09.2014 20:00

Góly: 39. Divock Origi

Fanoušci Lille už si pomalu začínají zvykat: pod koučem René Girardem je výhra 1:0 zkrátka tím nejpravděpodobnějším scénářem. Dnes takto domácí díky jediné trefě Divocka Origiho udolali Bastii a posunuli se na druhé místo v tabulce..

Bylo to důležité vítězství, zejména po nečekané porážce 0:1 ve vloženém kole na hřišti Nice. Girarda první prohra v sezoně naštvala tolik, že udělal hned šest změn v sestavě a proti Bastii vyslal na hřiště nezvykle ofenzivní jedenáctku ve složení 4-2-3-1, kde Origiho v útoku podporovali Marcos Lopes, Ryan Mendes a Michael Frey. Výsledkem byl živelnější, energičtější a odhodlanější výkon, ačkoliv hostující gólman Alphonse Aréola mohl být po většinu první půle relativně klidný.

Jako první ověřil jeho pozornost Jonathan Delaplace; rána z uctivé vzdálenosti však mládežnickému reprezentantovi nenadělala problémy. Proti Origiho střele však byl už bezmocný - jeho obranná linie nedokázala odklidit Lopesův přímý kop, míče se zmocnil belgický střelec a levačkou vypálil při zemi k zadní tyči. Byl to jeho třetí gól v probíhající sezoně.

Fanoušci Liverpoolu, kam se Origi po sezoně přestěhuje, zatím musejí být s výkony mladého reprezentanta spokojení. Ukázalo se to i ve druhé půli, kdy další jeho nebezpečnou ránu musel vyrážet pozorný Aréola. Lopes následně rychle rozehrál další přímý kop a dokonale tím zaskočil korsickou obranu; Simon Kjaer však v jasné šanci pálil pouze do boční sítě.

Elán domácího celku výrazně opadl po hodině hry, kdy musel Lopes kvůli zranění střídat; najednou nebyl na hřišti nikdo, kdo by zápasu udával kreativní ráz. Jeho nástupce Ronny Rodelin je mnohem přímočařejším typem fotbalisty, což se projevilo osm minut před koncem, kdy jeho rána nechala vyniknout Aréolovy reflexy. Mladý gólman ještě předtím zlikvidoval slibnou dělovku Idrissy Guéyého. Ve finální šanci zápasu pak selhal Ryan Mendes, domácím to však vadit nemuselo - Bastii za celých 90 minut nepustili vůbec k ničemu a zaslouženě berou tři body.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Paris Saint-Germain 1:1

27.09.2014 17:00

Góly: 8. Wissam Ben Yedder - 33. Jean-Christophe Bahebeck

Pařížané opětovně zaváhali a v tabulce klesli o jednu příčku níže. Ačkoli Toulouse v posledních deseti utkání vždy porazili, tentokráte s ním uhráli jen remízu 1:1. Družina kouče Laurenta Blanca jako by v Ligue 1 pomalu začínala ztrácet respekt. Bod přitom musel zachraňovat až vyrovnávací trefou mladík Jean-Christophe Bahebeck.

Pro hosty, které v úterý čeká prestižní duel Ligy mistrů proti Barceloně, tohle nebyla vůbec povedená generálka. Nově se musel pařížský stratég obejít bez Ezequiela Lavezziho a také Marquinhose, ale asi nejvíce se na špatné produktivitě projevuje absence Zlatana Ibrahimovice. Byť Bahebeck v ofenzívě nezahrál vůbec špatně.

Zato domácí lodivod Alain Casanova neměl po posledním vítězství 3:0 v Rennes moc co měnit. Musel se vlastně vypořádat pouze s absencí Étienna Didota, jehož nahradil Doumbia. TFC začal proti favoritovi utkání sebevědomě a už v 8. minutě se ujal vedení. Paradoxně ho způsobil Aurier, tedy hráč PSG, který je v klubu na hostování právě z Toulouse.

Jeho špatnou přihrávku totiž zachytil Ben Yedder, který udělal kličku vyběhnutému Siriguovi a pak z úhlu přesně zakončil. Francouzsko-tuniský útočník se trefil už potřetí v řadě, celkově popáté v této sezóně. O pár minut později mohlo být pro hosty ještě víc zle, domácí totiž v aktivitě rozhodně nepolevili.

Verratti si počínal nedůrazně, takže Ninkov mohl vyslat jedovatou střelu směrem na Sirigua, kterou italský brankář vyrazil jen na kopačky Pešiće, ten ale následně nepochopitelně netrefil bránu. Poté celkem nebezpečně odcentroval z pravé strany Doumbia, který unikl Matuidimu, Sirigu ovšem míč vytěsnil do bezpečí.

A po půlhodině hry najednou udeřilo PSG. Verratti rozehrál rychle standardku, centrem našel Bahebecka, jenž z blízkosti podél vyběhnuvšího Bouchera vyrovnal. Do přestávky ještě mohl skórovat Regattin, nicméně jeho dělovku zlikvidoval Sirigu. Druhá půle již tolik zajímavá nebyla, oba týmy si nakonec rozdělily spravedlivý bod.

Blanc se v poslední dvacetiminutovce pokusil hru oživit hned trojitým střídáním, takže na hřiště poslal Thiaga Mottu, Clémenta Chantomeho a Lucase, ale ani tenhle strategický tah k úspěchu nevedl. Domácí se po přestávce výrazněji soustředili na defenzívu, která soupeře vlastně k ničemu vážnějšímu nepustila.

Více informací k zápasu

AS Monaco - OGC Nice 0:1

27.09.2014 14:00

Góly: 8. Carlos Eduardo

Monako si zbytečně pokazilo luxusní sérii tří vítězství v řadě. Po skalpech Leverkusenu, Guingampu a Montpellieru tentokráte nestačilo před vlastními fanoušky na Nice, které naopak podruhé v řadě vyhrálo 1:0 a posunulo se na pátou příčku. O jedinou trefu celého utkání se postaral už v 8. minutě Carlos Eduardo.

Bitva o Azurové pobřeží se už od začátku nevyvíjela pro domácí dobře. Soupeř totiž skóroval ze své vůbec první střely na branku, když se zmiňovaný Brazilec dokázal prosadit z přímého kopu pěkným technickým pokusem. Do konce zápasu již diváci branku neviděli. A ani gólových šancí k vidění moc nebylo.

Po čtvrthodině hry se po centru Joaa Moutinha dostal k hlavičce Kurzawa, který mířil velmi dobře k tyčce, kde by gólman Hassen jen těžko zasahoval. Naštěstí pro OGC ho na brankové čáře zastoupil Mendy, jenž balón odvrátil do bezpečí. V nastavení první půle ještě zakončoval Silva po pasu od Kurzawy, ovšem bránu netrefil.

Les Aiglons ve druhém dějství těsné vedení udrželi. Podporovaní mnoha stovkami fanoušků, kteří zavítali na pro ně nedaleké Stade Louis II, se dokonce i častěji dostávali do jakýchsi pološancí. ASM naopak směrem dopředu nepřevedl zhola nic a ani jednou Hassena neohrozil nějakým střeleckým pokusem.

Hosté naopak mohli navýšit vedení zásluhou Pley, na nějž ideálně načasoval přihrávku střídající Wallace, nicméně domácí muž v rukavicích Subašič si s touhle situací dokázal poradit. O chvilku později byl chorvatský reprezentant v pohotovosti ještě jednou, Bauthéacův přízemní pokus však rovněž vychytal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille861121:719
2.Girondins Bordeaux852115:817
3.Lille OSC84317:215
4.Paris Saint-Germain835014:514
5.FC Metz842210:614
6.AS Saint-Étienne84229:914
7.Montpellier HSC84137:413
8.OGC Nice84138:1113
9.FC Nantes83326:612
10.Olympique Lyon832312:811
11.Toulouse FC832312:1111
12.AS Monaco83147:1010
13.SM Caen82248:88
14.RC Lens82247:88
15.Stade Rennes82249:138
16.SC Bastia81437:117
17.FC Lorient82156:117
18.Évian Thonon Gaillard82158:167
19.Stade Reims82158:197
20.EA Guingamp82064:126

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
guzman

Jj Monaco ,jen tak dal

Reagovat
smazaný uživatel

To jo nepískl penaltu a neuznal regulerní gol....

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Jardim musí být slušný tragéd, nebo je snad chyba jinde? Loni pod Ranierim hráli velice slušně.

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba je v retardovaném vedení.

Reagovat
smazaný uživatel

Je toho možná více než Jardim, i když je pod tím podepsaný on. Měla přijít alespoň jedna posila do středu obrany, Carvalho už nestíhá. V záloze mají docela kvalitu, ale neumí ji využít. Možná ani hráči neví, co mají hrát. Jinak Ferreira Carrasco a Silva (oblíbenci Jardima) jsou úplně na facku. Jediný, kdo si udržuje top výkonnost je Kurzawa. V posledních zápasech se pomalu přidávají i další (Moutinho). Uvidíme, jak posílí v zimě, s tímhle budou mít problém uhrát poháry.

Reagovat
domingo

Carvalho - Raggi je dobra dvojice, tam to neni. Spis jsou bez Jamese uplne impotentni smerem dopredu, to kridelni 4-3-3 vypada na papire dobre, ale Ocampos s Ferreirou jsou oba na pest. Skoda zraneni Martiala, s nim na LW by to podle me vypadalo lip..

Reagovat
domingo

Vlastne on uz hral, ja jsem debil Tak sup s nim tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Celá ta jejich hra stojí a padá se zálohou (počítám do ni i křídla), to máš pravdu. A nevíš co je s Traorém, že nehrává?

Ale za Carvalhem si stojím. Nebyl sice u toho průšvihu v Bordeaux, ale jestli jsi viděl Monako třeba proti Nantes, tak tam neskutečně s Raggim hořeli. K tomu zbytečné vyloučení v 1. kole. A co si budem povídat, Raggi taky není stoperem pro klub na špičce ligy, i když pod Ranierim příjemně překvapil.

Reagovat
smazaný uživatel

Však uvidíme v příštím kole, jak se ta jejich obrana ukáže proti Ibrovi a spol.

Reagovat
db18

Toulouse, Nice

Reagovat
Ferguson6

skvelá znalosť francúzskych prístavov

Reagovat
smazaný uživatel

Remeš to bude mít letos se záchranou docela těžké. Škoda, ještě loni to byl celkem sympatický tým

Reagovat
smazaný uživatel

Ta yahoo fanta je fakt super. Už druhý zápas místo Origiho mám prázdné místo a nezapočítal se mi ani bod

Reagovat
smazaný uživatel

Teda, to se mi ještě nestalo. Jestli budeš mít čas, tak tam napiš na podporu, ať s tím něco udělají.

Reagovat
Godwinson

Tolik k te kvalite Monaca:) Ale maji hloupeho majitele a neschopneho kouce. To je spatna kombinace.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou jeste celkem vysoko ...

Reagovat
fantomas

Jardim neni žádnej neschopa.

Reagovat
Godwinson

Coz je na soucasnem Monacu poznat.

Reagovat
smazaný uživatel

kone cely zapas hraje dobre, ale stejne si neodpusti zkrat a udela klicovou ZBYTECNOU pencli a rozhodci klasicky, cely zapas piska rekneme podivne a korunuje to v nastaveni, kdy odpiska konec zapasu jeste pred vyprsenim pridane hraci doby, kdyz hrac nantes se predtim minutu valel a lyon ma zrovna balon na noze a je v utocne tretine

Reagovat
lampard8

rozhodčí ten konec zabil, jak to odpískal suverénně a nenastavil nic za to válení toho hráče Nantes každopádně Lyon si za remízu může sám, Lacazette mohl dvakrát sám rozhodnout, kdyby střílel z vápna (viz jako proti Lorientu) a zbytečně nedělal kličky a nesnažil se do toho vápna za každou cenu prodrat... jak přišel N'Jie, hra se slušně rozebíhala, ale ten klučina snad jediný co umí, tak je běžet s balonem.. zakončení je katastrofální a přihrávky ještě horší.. škoda, kdyby ten kluk zapracoval na svý technice, těžko by do sestavy pak pouštěl Malbranquea (osobně nechápu, co dělá pořád v základu místo Mvuemby, Gourcuffa či Yattary) či Fekira, kterej ale hraje více než dobře tuto sezonu.. navíc jak Lyon vstřelil gól na 1-0, zase se vysrali na útočení a jen bránili a nebo si přihrávali.. strašná taktika

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

takhle, N'jie urcite ma sve mouchy, nicmene tomu klukovi je 21 a letos to je jeho prvni poradne nakouknuti do acka, takze necekam, ze bude hned od startu hrat pokazde jako stary mazak, nicmene i dnes to zas dokazal ozivit a predvedl toho vic nez treba fekir... jinak objektivne je remiza samozrejme spravedliva, protoze nantes tez melo sance a imho dokonce vic lozenek celkove, nicmene stve me, ze ten vyrovnavaci gol prisel zrovna z debilni zbytecne penalty

mvuemba mel hrat od zacatku, ma dobrou formu, to byla urcite chyba

Reagovat
Langi

N'Jie se zatim prezentuje dobře, možná i líp než Yattara, kterýho sem tipoval že tuhle sezónu vyletí...má výbornej pohyb s míčem i bez něj, jen to zakončení vázne...ale on měl i šílenou smůlu, jenom Lorientu mohl dát klidně 4 goly...jinak to Lyonský bránění 1-0 je klasika...tohle mělo bejt za 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

3 body by byly hezky, ale urcite ne spravedlivy

Reagovat
Israha

Rennes jsou fakt těžko k pochopení. Dneska nad GB mohli klidně vyhrát, v ofenzivě byli silnější a mají skvělý brejkový přechod do útoku...akorát to zazdívají impotentním zakončením. Mi nejde na mozek, proč se jako první do brejku vždycky žene Doucouré, který neumí zakončit, a ne nějaký útočník (Toivonen je místo toho někde na CMku, kde těžko nějak ohrozí bránu). A N'Tep kdyby měl aspoň z půlky tolik fotbalového myšlení, co má talentu, tak jim ty body dělá v podstatě sám...o parník nejlepší hráč v jejich týmu, ale strašný sobeček.

Nevím nevím, jak dlouho to Montanier ustojí. Ten tým mi přijde ještě víc v řiti než za poslední Antonettiho sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG takový menší krize, ale za tři kola zase bude nakládat. Monako vede trenér, kterej nemá absolutně respekt a je to podle mě vidět. Tým není špatnej a jsou tam rozdílový hráči, ale celkově to nesedí. Sagnolovi fandim, ten ví, co dělá, plus by tam mohla fungovat spolupráce s Bayernem ...Rennes takový laxní...Rád uvidím trošku výše Lyon, Lille zase maximální koncentrace za minimum golu maximum bodů, Méty zatím nad očekáváním, jentak dál, Reims a Guingamp, tam to bude asi boj o holé přežití, G ještě k tomu EL ta je zničí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

no já sem si až do letoška myslel, že Jallet je dlouhán a on je stejně vysoký jako Malbranque

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele