Ligue 1 - souhrn 7. kola

25.09.2018, 20:55, aktualizováno 26.09.2018, 22:55
Komentáře a souhrny
Vedoucí PSG naplnilo roli favorita proti Remeši. Marseille otočila utkání se Štrasburkem. Doma uspěly rovněž Bordeaux a Amiens. Tři body zapisuje rovněž Lyon, utkání na hřištích Caen a Nimes skončila nerozhodně. Saint-Étienne vyhrálo na hřišti Toulouse a alespoň dočasně se posunulo na čtvrtou pozici. Monaco znovu neuspělo, tentokráte na domácí půdě nestačilo na Angers. Polepšilo si naopak Nice, které ukořistilo vítězství v Nantes...

Paris Saint-Germain - Stade Reims 4:1

26.09.2018 21:00

Góly: 5. Edinson Cavani, 24. Neymar (pen.), 44. Edinson Cavani, 55. Thomas Meunier - 2. Xavier Chavalerin

I nadále Pařížané vládnou tvrdou rukou Ligue 1 a také po sedmém kole zůstávají stoprocentní. Ani s Remeší v podstatě neměli žádné slitování, a i když s ní brzy prohrávali po brance Xaviera Chavalerina, následnými čtyřmi vstřelenými brankami nakonec potvrdili roli favorita. Dvakrát se trefil Edinson Cavani, jednou pak Neymar a Thomas Meunier.

Tomuto klání dokonce živě z tribun přihlížela i bývalá basketbalová superstar Michael Jordan, a že rozhodně budou padat góly, mu v podstatě naznačila už úvodní pětiminutovka. Nejprve zaspali domácí, kteří až příliš laxně přistupovali k Chavarríovi, jenž snadno pronikl do šestnáctky, odtud přihrál dozadu na Chavalerina, a ten zamířil přesně k tyčce.

Svěřenci trenéra Thomase Tuchela se každopádně velmi brzy vzpamatovali. Cavani se tři minuty na to propracoval trochu se štěstím k míči, namířil si to do pokutového území, a protože si všiml, že brankář Mendy vyběhl přesně na úroveň malého vápna, lišácky ho nachytal na švestkách a parádním, táhlým obloučkem ho mistrně přehodil.

PSG se naposledy musel obejít bez své mladé vycházející komety Kyliana Mbappého, který by měl být po karetním trestu připravený nastoupit už do víkendového klání proti Nice, na ofenzivní síle domácího celku se to ale popravdě moc nepodepsalo. Ve 24. minutě kopal penaltu poté, co Cavaniho podrazil ve vápně nešikovně bránící Konan.

Neymar si jakožto exekutor pokutového kopu počínal jako obvykle, nespěchal s jeho rozehráním, počkal si, až se mu hne Mendy, a zamířil do jeho protipohybu. A jen minutu před obrátkou si na své konto připsal druhou branku Cavani, jenž si dobře počíhal na moment, kdy chybujícímu Mendymu vypadne balón z ruky, a poslal ho za brankovou čáru.

V 55. minutě PSG rozhodl definitivně o své povinné výhře. Neymar zleva vyběhl blíže do středu hřiště, pak adresoval svou přihrávku na pravou stranu, kde byl úplně volný Diaby, ten sobecky nezakončoval, ale ještě nahrál do brankového území, a odtud Meunier skóroval do prázdné branky. Ve zbytku utkání si Tuchelovo mužstvo náskok již v klidu pohlídalo.

PSG tedy naplno uspěl i v sedmém zápase v řadě, a to se v minulosti podařilo jenom dvěma klubům. Takto raketový start mělo v ročníku 1960/61 Monaco a v sezoně 1949/50 Lille. V případě druhého jmenovaného týmu se přitom nejednalo o jediný takový počin, v sezoně 1936/37 vyhrálo prvních osm zápasů, než zaznamenalo první bodovou ztrátu.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Stade Rennes 2:1

26.09.2018 19:00

Góly: 51. Eddy Gnahoré, 66. Prince Désir Gouano - 81. Clément Grenier

Už třetí porážku v řadě utržilo Stade Rennes. Bretaňský celek tentokrát nepochodil v Pikardii, kde nestačil na Amiens. Domácí naopak zvítězili poprvé od konce srpna a v tabulce předskočili právě svého soupeře. Výhru 2:1 režírovali po změně stran Gnahoré a Gouano. Čestný úspěch Rennes zařídil Grenier, navíc v době, kdy hrál jeho tým bez vyloučeného Gelina.

Rennes se ve francouzské lize zrovna nepotkalo s dobrou formou a na půdě Amines si připsalo už třetí porážku v řadě. Hosté začali aktivně a v 10. minutě měl plné ruce práce Gurtner, jenž se vytasil s výborným zákrokem po hlavičce Siebatcheua. Na druhé straně zase předvedl precizní volný přímý kop Ghoddos a brankáře Koubka zachránilo břevno.

Vše podstatné se událo až po změně stran. Bezbrankový výsledek vydržel až do 51. minuty, kdy si na Ghoddosovu přihrávku seběhl Eddy Gnahoré a povedenou ranou k tyči překonal Tomáše Koubka. Amiens vedlo 1:0 a s Rennes to o několik minut později vypadalo ještě více bledě, protože Jérémy Gelin fauloval Konatého a od sudího si vykoledoval rovnou červenou kartu. A aby toho nebylo málo, za chvíli vstřelilo Amiens druhý gól. Na rohový kop si naskočil Prince-Desiré Gouano a přesnou hlavičkou nedal Koubkovi šanci.

Amiens si dvoubrankové manko hýčkalo, ale sedm minut před koncem se povedlo Rennes vstřelit kontaktní branku a utkání ještě zdramatizovat. Hned přes dvojici hráčů si dokázal proklestit cestu k přihrávce Bourigeaud a Clément Grenier technickou střelou k tyči snížil. Oslabení hosté ale více nestihli a z Amiens odjíždějí s nepořízenou.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Lille OSC 1:0

26.09.2018 19:00

Góly: 7. François Kamano

Druhou výhru v řadě si ve francouzské nejvyšší soutěži připisuje Girodins Bordeaux. V těžkém utkání proti Lille mu na tři body stačila jediná branka Francoise Kamana, na kterou severofrancouzský celek nedokázal odpovědět.

Vše přitom mohlo být úplně jinak, kdyby Lille proměnilo obrovskou příležitost už po pouhých sto dvaceti sekundách. Parádní přihrávku do vápna obdržel Pépé, ten se vůbec nerozpakoval a okamžitě vypálil, načež vyrážet musel brankář Costil. Stejný muž si pak připsal další výborný zákrok a následně nevyužité šance soupeře Les Girodins potrestali. V 7. minutě dlouho táhl akci Tchouaméni, jenž pak naservíroval balón před branku, kde byl ledabyle hlídán Francois Kamano. Bordeaux vedlo 1:0 a na tahu bylo Lille.

Costil měl v prvním poločase ještě další zákroky, ale co je zásadní, neinkasoval. Zápas ve druhém poločase ztratil tempo, nutno tedy podotknout, že Bordeaux výborně bránilo a Lille ho neměl absolutně čím překvapit. Do šancí, jaké měl severofrancouzský celek na začátku prvního poločasu, už se nikdy nedostal.

Navíc minutu před koncem uviděl druhou žlutou kartu Soumaoro a zbytek zápasu muselo Lille dohrávat v početní nevýhodě. Girodins zvládli i druhé utkání v řadě za tři body a po šesti kolech jsou na desátém místě tabulku Ligue 1.

Více informací k zápasu

SM Caen - Montpellier HSC 2:2

26.09.2018 19:00

Góly: 10. Saif-Eddine Khaoui, 63. Yacine Bammou - 37. Andy Delort, 51. Damien Le Tallec

Remízou 2:2 skončilo nesmírně zajímavé utkání mezi Caen a Montpellierem. Domácí sice rychle vedli, ale hosté dokázali výsledek otočit. Nicméně z vedení se dlouho neradovali a konečné slovo měl při vyrovnávací brance Yacine Bammou.

V závěru zápasu ještě uviděl hostující Hilton červenou kartu, ale to už vliv na výsledek nemělo. Domácí vstoupili do zápasu jak nejlépe mohli a v 10. minutě už vedli 1:0. Obrana Montpellieru odvrátila dlouhý centr jen k nohám Khaouiho, který parádní ranou k tyči rozjásal domácí publikum. Následně byly k vidění dvě šance na obou stranách. Nejprve Beauvue nenašel recept na Lecomteho a na druhé straně pomohla Sambovi tyčka.

Montpellier srovnal stav ve 37. minutě, kdy si naskočil na rohový kop Andy Delort a hlavou poslal balón do sítě. Poločas skončil plichtou a ta následně vydržela jen pár minut druhého dějství. Hned v 51. minutě totiž dokonal obrat Damien Le Tallec a znovu to bylo po rohovém kopu. Obrana Caen se nepoučila z prvního gólu a tentokrát dala prostor Le Tallecovi.

Hosté pak měli dobrou možnost odskočit na rozdíl dvou branek, jenže k Lasnému se stačila vrátit obrana a zažehnala nebezpečí. Ani Montpellier se dlouho z vedení neradoval a po hodině hry se opět měnilo skóre. Fajr nádherným přímákem orazítkoval břevno a odražený balón dopravil do sítě Yacinne Bammou.

Do konce zápasu stále zbývala půlhodina a Montpellier mohl opět přetáhnout vedení na svojí stranu. V obrovské šanci ale selhal Delort, když netrefil prázdnou branku. Sedm minut před koncem zajel ostře skluzem do soupeře Hilton a sudí vytasil červenou kartu. Krátkou přesilovku Caen využít nedokázalo, Fajr ještě trefil z přímáku jen břevno, a tak utkání skončilo 2:2.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Olympique Lyon 0:3

26.09.2018 19:00

Góly: 16. Moussa Dembélé, 19. Moussa Dembélé, 35. Martin Terrier

Na druhé místo tabulky poskočil po další výhře Olympique Lyon. Les Gones nabrali v uplynulém týdnu fantastickou fazónu a na hřišti Dijonu na ní navázali. Domácí inkasovali celkem třikrát, z toho dvakrát z kopačky Moussy Dembélého a jednou od Martina Terriera. Cestu za třemi body pak nepokazila ani červená karta, kterou už po hodině hry uviděl Lucas Tousart.

Lyon minulý týden porazil v Lize mistrů Manchester City a v domácí soutěži přejel rivala z Marseille a nebylo divu, že byl při chuti a v Dijonu chtěl naplno bodovat.

Dijon sice v prvních patnácti minutách Les Gones nepustil ke slovu, jenže pak stačila jedna kolmice Ndombeleho a krásný obstřel Moussy Dembélého, aby šel favorit do rychlého vedení. A než se domácí stačili vzpamatovat, vedl Lyon bleskurychle 2:0. Hráči Lyonu vyšachovali obranu soupeře a Moussa Dembélé vstřelil svůj druhý gól v utkání. Nic příjemného to pro Dijon nebylo a v prvním poločase to ještě nebylo vše. Ve 35. minutě odcentroval Rafael, zadák Dijonu se nepochopitelně vykašlal na bránění Martina Terriera, který na zadní tyči hlavou zvýšil na 3:0. Domácí byli zralí na ručník.

Domácí celek potřeboval přestávku jako sůl a po změně stran byl přeci jenom směrem dopředu trochu nebezpečnější. Například Keitova rána z 52. minuty skončila vedle a po Slitiho přímáku se sám před Lopesem zjevil Keita a nedal. Výtečný zákrok předvedl i Rúnarsson, který na druhé straně vychytal Dembélého a znemožnil mu tak hattrick.

Lyon si utkání mírně zkomplikoval v 67. minutě, kdy obdržel druhou žlutou kartu Lucas Tousart. I v oslabení ale hosté dokázali držet výsledek a i přes některé další brankové příležitosti nedovolili Dijonu ani zkorigovat.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Racing Strasbourg 3:2

26.09.2018 19:00

Góly: 41. Dimitri Payet (pen.), 44. Morgan Sanson, 90. Valère Germain - 27. Kenny Lala, 89. Nuno Da Costa

Posledních pár dnů nebyla Marseille vůbec ve své kůži. Nejenže v Evropské lize padla doma s Frankfurtem, o minulém víkendu inkasovala čtyři góly od Lyonu, a nutně už potřebovala nějakou vzpruhu. Vítězství proti Štrasburku doslova vyválčila na poslední chvíli. Závěr utkání byl hodně hektický a málem si outsider z Orange Vélodrome odvezl plichtu.

Byl to pro Olympique opravdu hodně těžký a složitý zápas. Po přesné trefě Kennyho Laly se sice dostal do vedení ještě do poločasu díky Dimitrimu Payetovi a Morganovi Sansonovi, jenže po přestávce se nechal vyloučit Jordan Amavi. Minutu před koncem tak hostující útočník Nuno Da Costa Joia srovnal, poslední slovo si ale vzal Valére Germain.

K prvnímu zakončení mířící mezi tři tyče se propracoval Thauvin, jenž svou levačkou na bližší tyčce chtěl překvapit brankáře Selse, ten ale jeho slabší pokus stačil vyrazit nohou do bezpečí. Ve 27. minutě naopak na druhé straně skóroval soupeř. Corgnet uvolnil kolmicí sprintujícího Lalu, jenž obloučkem překonal gólmana Mandandu.

Další důležité momenty přišly na řadu až zkraje prvního dějství. Nejprve sudí Letexier nařídil penaltu za faul Grimma na Thauvina v šestnáctce a pokutový kop rozehrál Payet do protipohybu Selse. A o tři minuty později skóroval také jeho spoluhráč Sanson, který se za vápnem dostal k odraženému balónu a poslal ho placírkou přesně k tyčce.

V 52. minutě se situace pro OM hodně zkomplikovala. Amavi byl v souboji s Lalou pozdě, počínal si hlavně dosti nevybíravě a podrážkou kopačky svého protivníka trefil do oblasti břicha i stehna. Červená karta byla na místě, a o deseti hrající domácí se od té chvíle soustředili jen na bránění. Až do 89. minuty těsný náskok hlídali.

Jenže pak Saadi přihrál na hranici vápna Mothibaovi, ten ještě míč prostrčil na střídajícího Nuna Da Costu, a ten ze složitějšího úhlu bodlem zamířil do sítě. Ovšem v první minutě nastavení udeřila jako poslední Marseille. Sakai od brankové čáry adresoval balón dozadu a Germain z hranice brankového území vystřelil úspěšně z první na bližší tyčku.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - EA Guingamp 0:0

26.09.2018 19:00

Góly: -

Guingamp na sedmý pokus konečně vyválčil své vůbec první body v sezóně, na jeho umístění na samotném dně tabulky se ale nic nezměnilo. Vůbec poprvé se mu podařilo udržet čisté konto, přežil přitom v závěru prvního poločasu i soupeřovu penaltu. Nimes, které po tomto kole zůstalo na svém dvanáctém místě tabulky, uhrálo plichtu už potřetí za sebou.

Hosté letos stačili vsítit pouhopouhé čtyři góly, na půdě nováčka této soutěže ale začali poměrně nebojácně. Ve 21. minutě Thuram zleva poslal přihrávku do vápna, kde si míč zpracoval Benezet, ten následně svým pasem vybídl na druhé straně nabíhajícího si Traorého, jeho pokus z halfvoleje ovšem stačil gólman Bernardoni polapit.

O deset minut později byl EAG ještě blíže svému vedení, to když se na hranici ofsajdu uvolnil do pokutového území Thuram, tlačil svou střelu ke vzdálenější tyčce, balón však k jeho smůle narazil právě jen do brankové konstrukce. Ve třetí minutě nastavení se vůbec poprvé k něčemu vážnějšímu propracoval také Olympique. A bylo to vinou videa.

Po rohovém kopu si nejprve hlavní arbitr Millot nevšiml, že na zadní tyčce Thuram stáhl k zemi Guillaumeho, když však spatřil opakovaný záběr, ukázal na bílý puntík a viníkovi této situace ještě udělil žlutou kartu. Jenže exekutor dodatečně nařízeného pokutového kopu Bozok si nevedl podle vlastních představ a orazítkoval pouze tyčku.

Druhé dějství pak v podstatě nenabídlo žádné zajímavé momenty, které by stály za zmínku. Možná jen ten ze 67. minuty. Thuram, jenž v první půli trefil tyčku a způsobil o pár minut později penaltu, nakonec tenhle souboj pro zranění nedohrál. Ostře ho totiž ve skluzu trefil Landre, musel být odnesený na nosítkách a asi na chvilku si od fotbalu odpočine.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Saint-Étienne 2:3

25.09.2018 21:00

Góly: 63. Max Gradel, 78. Jimmy Durmaz - 23. Loïs Diony, 66. Rémy Cabella, 75. Yannis Salibur

Přestřelku se šťastným koncem pro Saint-Étienne uviděl Stadium Municipal v Toulouse. Téfécé určitě nebylo horším týmem, jenomže od Les Verts obdrželo lekci z produktivity. Dvakrát dokázalo Toulouse na branku Saint-Étienne odpovědět, potřetí už se to nepovedlo.

Ještě jednou připomeňme, že domácí nebyli horším mužstvem, alespoň tedy ne herně. Toulouse bylo i na začátku zápasu aktivnější a mělo první vážnější příležitost, když uvnitř vápna pálil do Ruffiera Iseka. Domácí nedali a vzápětí je stihl trest. Rychlý protiútok parádně vyřešil obhozením brankáře Loïs Diony! O chvíli později bylo Téfécé blízko vyrovnání, Iseka se stahovačkou zbavil protihráče a vypálil těsně vedle. O minutu později to byl znovu Iseka, který tentokrát postupoval sám na Ruffiera, jenomže ten jeho pokus nohama vyrazil.

Neproměněných šancí domácího celku začínalo výrazněji přibývat. Obraz hry se ve druhém poločase nezměnil, Toulouse bylo nadále aktivnější a po hodině hry se dočkalo zaslouženého vyrovnání. Tlak ve vápně vyřešil skvěle provedeným technickým obstřelem na zadní tyč Max-Alain Gradel a bylo to 1:1. Z krásné branky se však domácí radovali pouze tři minuty, neboť podklouznutí obránce mělo pro Toulouse fatální následky. Les Verts, jmenovitě Rémy Cabella, chybu potrestal a vrátil vedení na stranu Saint-Étienne.

Toulouse se tak znovu nadechlo k náporu, jehož cílem mělo být opětovné vyrovnání, jenže stal se přesný opak. Yannis Salibur si zpracoval milimetrově přesný pas mezi dva stopery a opět vytěžil z jejich nedorozumění. Téfécé už prohrávalo 1:3. Bleskurychle ale vstřelilo kontaktní branku a vrátilo se zpět do utkání. Jimmy Durmaz předvedl výbornou práci s balónem i skvělou střelou, za kterou se brankář Les Verts jen otočil.

Závěr zápasu patřil domácím, ti svého soupeře přikovali k brance, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Toulouse předvedlo dobrý výkon, jenže kvůli produktivitě Saint-Étienne to na body nestačilo. V poslední šanci ještě selhal Sankharé a pak už sudí odpískal konec utkání.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Angers SCO 0:1

25.09.2018 19:00

Góly: 27. Stéphane Bahoken

Takovou krizi v Monacu dlouho nepamatují. Svou jedinou výhru v Ligue 1 urvalo naposledy v prvním kole v srpnu proti Nantes a od té doby získalo na své konto jen tři body. Tentokráte si ve vloženém zápase nepřipsalo dokonce ani jeden. Chytře hrající Angers navázalo na svou šňůru tří utkání bez porážky a z jihu Francie si domů přivezlo překvapivé vítězství.

Knížecí klub může po středečním programu zabřednout i do sestupového pásma, v němž se naposledy nacházel v roce 2014. Poté, co o minulém víkendu neskolil před vlastními fanoušky nováčka ligy z Nimes, nepodařilo se mu ani jednou skórovat proti soupeři z Bretaně. Ten si tři body zajistil zásluhou přesné trefy Stéphaneho Bahokena z první půle.

Hosté začali nebojácně a už ve 20. minutě se mohli ujmout průběžného vedení. Manceau ve středu pole předal balón na Capelleho, ten svou kolmicí uvolnil rozeběhnutého Taita, a i když vyběhnuvší brankář Benaglio zprvu dobře zasáhl, vyrazil míč pouze do svého soupeře, od nějž málem doputoval za brankovou čáru, ale skončil nakonec jen vedle.

O sedm minut později již Angers přece jenom gólově udeřilo. Capelle svým dlouhým pasem uvolnil na levé straně naběhnuvšího Taita, na jehož pohyb špatně zareagoval krajní obránce Sidibé, následná přihrávka doputovala do šestnáctky na úplně volného Bahokena, jehož dělovka byla usměrněná nekompromisně a nechytatelně pod břevno.

ASM působil po celý první poločas v ofenzivě hodně zakřiknutě. Ačkoli po přestávce přišlo na řadu jakési zlepšení, třeba opravdu chabý výkon odváděl obávaný kapitán Falcao, jenž se do nějaké vážnější příležitosti propracoval až v 56. minutě po rohovém kopu, avšak na zadní tyčce v nelehké pozici nedokázal tečovat míč za brankovou čáru.

Velmi zajímavá situace přišla na řadu ještě v 86. minutě, to když muselo být použito i video. Rozhodčí Delajod nakonec rozhodl v neprospěch domácího mužstva. Po monacké standardce totiž zahrál rukou ve vápně při zpracovávání centru střídající Pajot, který balón přišpendlil ke svému stehnu, každopádně kvůli jeho počínání se finální penalta nenařizovala.

Více informací k zápasu

FC Nantes - OGC Nice 1:2

25.09.2018 19:00

Góly: 57. Emiliano Sala - 31. Christophe Jallet, 69. Jean-Victor Makengo

Tři body ze souboje na Stade de la Beaujoire získalo OGC Nice. Tým Patrika Vieiry se v Nantes dvakrát ujal vedení, přičemž to druhé už nepustil. Skóre zápasu otevřel po půlhodině hry Jallet a i když Nantes prostřednictvím Saly vyrovnalo, poslední slovo měl Makengo.

Kanárkům patřila první příležitost zápasu, kdy se ve 14. minutě opřel do balónu Rongier, jenže naneštěstí pro Nantes těsně minul. Jinak se hrálo vyrovnané utkání, ve kterém žádný z celků neměl vyloženě navrch. Poprvé se měnilo skóre ve 33. minutě a radovat se mohli hosté. Rozeběhnutý Saint-Maximin vlétl do šestnáctky, nicméně rozhodl se počkat až mu do ideální pozice naběhne Christophe Jallet a ten střelou od tyče zajistil Nice vedení!

Hosté z Azurového pobřeží mohli ještě zvýšit náskok těsně před koncem poločasu. Maolida se skvěle zbavil Kwatenga a pak nebezpečně a těsně vedle vypálil.

Poločasový výsledek hrál Nice do karet, ale domácí ještě neřekli poslední slovo a po změně stran začali aktivně, i když stoper Dante hlavičkoval na malém vápně do Tatarusanua. Kanárci tak zůstali ve hře a zanedlouho srovnali stav. Boschilia přesným pasem vysunul Emiliana Salu a ten samostatný postup na branku proměnil.

Zhruba po hodině hry se tedy začínalo od začátku, přičemž stále platí, že ani jeden z týmů neměl navrch. Remíza 1:1 ale dlouho nevydržela. V 69. minutě poslal ostrý centr do šestnáctky Coly a Jean-Victor Makengo v náběhu překonal Tatarusanua a vratil vedení na stranu OGC. Nantes mělo na vyrovnání zhruba pětadvacet minut, ale až tři minuty před koncem si připsalo velkou příležitost. Coulibalyho ránu z dálky Benítez vyrazil a k dorážce už se domácí nedostali. Svěřenci Patrika Vieiry už výsledek nepustili a z Nantes si odvážejí tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain770024:621
2.Olympique Lyon741213:613
3.Olympique Marseille741219:1313
4.Lille OSC741211:613
5.Montpellier HSC73318:612
6.AS Saint-Étienne73318:912
7.Toulouse FC73228:1011
8.Angers SCO73139:910
 Dijon FCO73139:910
10.Girondins Bordeaux731310:1110
11.OGC Nice73136:910
12.Nîmes Olympique723213:139
13.Racing Strasbourg722311:118
14.Stade Reims72234:98
15.Amiens SC721410:127
16.SM Caen71429:117
17.Stade Rennes72149:127
18.AS Monaco71338:96
19.FC Nantes71247:125
20.EA Guingamp70164:171

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čo sa deje Monacom?

Reagovat
Smreky

čo sa stalo/deje s monacom? nejak strašne šli nadol...

Reagovat
Ranoth

majitelia sa nabalili na predaji hracov a nekupili nahrady aj ked penazi mali dost

Reagovat
smazaný uživatel

Nice sa celkom zdvíha

Reagovat
Israha

A to jsem si myslel, že horší výkon stopera, než Ćaleta-Car v neděli, delší dobu neuvidím. Julien ho ale dnes trumfl s naprostou suverenitou. Odevzdané tři body, doslova a do písmene. Ale pěkný zápas, vůbec ne tak opatrný a defenzivní, jak bylo mezi TFC a ASSE teď pár let zvykem. Gradel je pořád dělo, jsem rád, že zase působí v Ligue 1 a můžu ho sledovat. Cabella naproti tomu vypadal, jakoby ten jeho odchod z Marseille snad i výkonnostně dával smysl, těžký průměr.

Reagovat
Pyroman

Neviděl jsem, ale výhra v Toulouse se cení, doma jsou hodně silní. Letos to začíná vypadat že by reálně mohla být šance i na boj o LM, ten tým je fakt silný, Monaco má krizi, OM i OL budou ztrácet kvůli pohárům, to samé Rennes nebo Bordeaux. Sice tam určitě bude Lille a zvedá se Nice, ale minimálně EL je povinnost a 4. místo úplný sen snad taky není.

Cabella obvykle patří k nejlepším, letos se pravda rozjíždí pomaleji, ale průměr to dlouhodobě určitě není. Na OM to asi nestačí, i když do rotace by se vám pořád hodil bych řekl.

Reagovat
Israha

Lille má lepšího trenéra, ale podle mě horší kádr, s těma se budete bít dost tvrdě, podle mě. Nice skončí uprostřed tabulky, ti dost přišli o kvalitu, čekám od nich semtam potrápení favorita, ale jinak průměrné výsledky. Pak je otázka, jak daleko ten zbytek dojde v pohárech. Upřímně bych se nedivil, kdyby Marseille neprolezla přes Lazio a Frankfurt, od Bordeaux a Rennes taky těžko očekávat nějaké konzistentní výkony. Tady pro většinu ligy může být v pohárech do zimy hotovo. A pak už to bude víceméně vyrovnaný boj, z hlediska tříštění sil.

Jako do rotace bych si, být Garciou, Cabellu nechal taky. Pak je otázka, jestli s tou rolí byl spokojen on, evidentně asi ne, když přijal první nabídku, co přišla. Ale letos mi fakt přijde, jak kdyby z toho nějak vypadl...což je škoda, s Khazrim váš potenciálně největší tahoun.

Reagovat
Pyroman

U Lille asi bude dost záležet jestli v zimě udrží Pepeho, jinak na poháry určitě mají, Galtier to tam srovnal rychle. Rennes má podle mě kádr fakt silný a pokud je EL úplně nerozhodí, tak na top 5 určitě mají. Ono i to Monaco se časem zvedne, takže letos by ten boj o pohárová místa měl být ještě zajímavější než loni. V pohárech počítám že minimálně Lyon a Marseille do jarní části půjdou, Rennes by taky mělo. S Frankfurtem jste se sice ztrapnili, ale pořád byste to dát měli, když Garcia v odvetě nenacpe na hrot Germaina.

S Cabellou to může být trochu tím co jsem psal když přišel Khazri, oba dva v sestavě sice papírově zní skvěle, ale pokud hrajou oba zálohu tak se prostorově občas kříží a klasické křídlo nezahraje ani jeden. Ale ono to herně celkově v těch prvních kolech nebylo ideální, takže Cabella není výjimka.

Reagovat
Israha

U Rennes vidím (už taky docela klasicky) problém na hrotu. Del Castillovi nevěřím vůbec a Niang na to fotbalově má, ale mentálně ne tak docela. Jinak to mají slušně poskládáné...no ale dnešní výsledek na Amiens ukázal, že ta jejich obligátní nekonzistence jen tak nevymizí. Lyon poháry bude na jaro hrát určitě, si myslím, ale taky můžou být (když vyloučím PSG) jediní. Monaco v té mizérii klidně můžou skončit poslední ve skupině, a viděli jsme dneska, jak pod kontrolou to má Garcia. To není obrana, ale cedník. Ještěže ta ofenziva je fakt potentní a ochotná se za ty výsledky rvát...což ale stačí na Štrasburk doma, ale nebude nejspíš stačit na Lazio nebo Frankfurt.

Jo, to asi jo, oni si na tom hřišti zavazet budou. Řešením by bylo hodit jednoho z nich na falešnou devítku. Cabella to zahraje, Khazri taky...a upřímně si myslím, že tam budou platnější než Diony coby regulérní hrot, když už Berić nemá důvěru.

Reagovat
juninho8

Tak dnes 2 totálne opačné polčasy. Klasický Lyon. Teraz aspoň začali udržiavať stav 3:0 a nie ako zvyknú 1:0.Ale druhý polčas bol hrozný. Lopes si musel to čisté konto naozaj zaslúžiť a vychytat si ho. preňho. Inak veľmi sa mi páčil v druhom polčase ten Jules Keita čo nastúpil za Dijon. Budem ho asi odteraz viac sledovať.

Reagovat
Israha

Jinak, Garciova Marseille se fakt umí příkladně rvát o výsledky, tyhle vítězné góly v nastavení zápasů jsou cenné, i proti Lyonu to vlastně v pravém slova smyslu nezabalili...jenom je prostě průser, že i proti podprůměrnému Štrasburku se takhle ten výsledek musí honit, když tam nikdo neumí bránit. Kvalitnější ofenziva tam těch gólů nasype víc a je po srandě. V lednu musí přijít stoper, nebo ještě lépe dva, jinak je to bez šance.

Reagovat
juninho8

Nestranný divák musí mať zo zápasov OM neskutočnú prdel. Gólov ako maku

Reagovat
Israha

Se v plné nahotě ukazuje, jak to loni bylo těžce závislé na Ramim. Ten odešel formou a teď i zraněním, kvůli tomu Gustavo musí hrát tam, kde mu to nesedí, a celé se to zhroutilo. Jako mě ty zápasy baví, na Payeta s Thauvinem je radost se dívat...ale s tímhle nás každý trochu zkušenější tým naprosto smázne.

Reagovat
juninho8

No ono je to blbé keď najlepší defenzívny záložník musí hrať stopéra. To potom nie je 100 % kvalita ani v zálohe ani v obrane. Ale holt keď tam nikoho schopnejsieho na stopéra neni tak si môže Rudi aj vlasy vytrhat. Do ofenzívy je tá základná 11 celkom nabuchana. O tom niet pochýb. Jediný kto ma zatiaľ nejako extra nepresvedčil je Ocampos.

Reagovat
Israha

S Ocamposem je to těžké. Já chápu, proč ho Rudi chce v týmu, protože to je jezdič s čuchem na gólové situace a buldočí povahou. Akorát mi přijde na křídle zabitý, nedostává se tam moc do koncovky a musí hodně hrát s míčem, u čehož je pomalý. Jeho ideální využití vidím jako secondary strikera, konec konců ve vápně, v náběhu na centr či přihrávku, je nejsilnější.

Reagovat
juninho8

Ono na second strikera ja vidím aj Germaina. Na hrote je on podľa mňa k ničomu. Ale zase chápem aj štýl hry OM. Vidím to nejak podobne ako u Chelsea. Že hrotak skôr viaže obrancov a pripravuje šance pohyblivým hráčom okolo. Mitroglou je tam myslím celkom platný.

Reagovat
Israha

Jo, přesně to jsem psal už o víkendu. Mitroglou prostě hraje Girouda. Na tu pozici se hodí, a i takhle z ní měl loni výrazně lepší poměr minut a gólů jak než Germain, tak než Ocampos. Ideální útočník do tohohle systému. Ocampos by to teoreticky zahrál taky, soubojový typ on je...ale je zavřený na křídle, kde mu to nepasuje. Germain nám letos už vyhrál dva mače góly v závěru, ale stejně mu pořád nevěřím, že má na to, gólově či prací pro tým to táhnout.

Reagovat
juninho8

Mitroglou a Germain to môžu mať pekne rozdelené. Jeden bude "Giroud" a druhý "Solskjaer" Mitroglou to odmaká a Germain príde rozhodnúť A Ocampos neviem koho bude hrať

Reagovat
Pyroman

Proč vůbec Garcia odpálil Sertiče? Vyloženě zázrak to nikdy nebyl, ale jestli už je fit tak by stopera odehrát mohl a horší než Car nebo současný Gustavo by asi nebyl.

Reagovat
Israha

To asi neví nikdo. Žádné zprávy ani zákulisní drby jsem nezachytil, a jediný důvod, který mě napadá takhle z fleku, je to, že Sertić je ten "klidnější" typ stopera, co hraje spíš pozičně, a Garcia preferuje soubojové typy, co pokrývajjí větší prostor. Ale to je jen dohad. Taky to nechápu, po Ramim (kdyby ten měl formu) druhý nejlepší stoper v týmu.

Reagovat
juninho8

Ja celkovo trochu žasnem nad stopérmi v Ligue 1. Okrem PSG nemá žiadny tím vyslovene parádnu dvojicu na tomto poste. O OM sa tu toho nakecalo už dosť, v OL je poriadny len Marcelo, (Denayer je ešte neznáma), Monako som už dlhšiu dobu nevidel ale Glik s Jemersonom na tom asi nebudú tiež najlepšie, u ASSE evidujem viac menej dvojicu Subotič, Perrin - nie najhoršie ale ani nejaká topka, Nice má starého Danteho a k nemu dvojicu mladíkov Sarr, Boscagli a u ostatných tímov ani poriadne neviem kto im tam stopérov hrá.

Reagovat
Israha

Subotić-Perrin je podle mě druhá nejlepší stoperská dvojice v lize. No a v MHSC Hilton, Congré, Mendes, ale tam je to více o funkčním systému než o individuálních kvalitách. Pak se mi celkem zamlouvá Soumaoro a taky Bensebaini, ale tím tak nějak končíme.

Reagovat
juninho8

S tou dvojicou Subotič-Perrin asi súhlasím. Aj keď som napísal že nie topka ale to skôr v porovnaní so svetom. V L1 určite patrai do top 3. Na MHSC som úplne zabudol. Ale tam to skôr vnímam tak že bráni celý tím To ale neznižuje samozrejme kvalitu stopérov. Pár jednotlivcov sa tam celkovo teda dá nájsť ale celkovo, kvalitní stopéri vrámci európskeho merítka by sa dali v L1 zrátať asi na jednej ruke O to viac mrzia potom odchody mladých nádejných stopérov ako sú Diakhaby, Issa Diop alebo o čosi skúsenejších Malcuit a Le Marchand napríklad.

Reagovat
Seydou Doumbia

Malcuit je bek ne? Ještě mě napadl Julien z Toulouse. Jullien-Diop by letos patřilo k nejlepší stoperské dvojici v lize. V PL na něj celkem jde chválá v posledních týdnech.

Reagovat
Israha

Se koukni na sestřih TFC - ASSE z minulého kola. Asi takhle je dobrý Julien .

Reagovat
Seydou Doumbia

A to je jeho standart takový výkon?

Reagovat
Israha

Tak jasně, že to byl extrém...ale je poměrně evidentní, že ten lepší z té dvojice byl Diop a Juliena svými výkony táhl nahoru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele