Ligue 1 - souhrn 7. kola

23.09.2014, 20:52, aktualizováno 25.09.2014, 22:52
Komentáře a souhrny
Marseille rozcupovala Remeš a osamostatnila se na čele, protože Saint-Étienne a Bordeaux spolu remizovaly. Výhry si ve vloženém kole připsaly dále Toulouse, Évian, Metz, Lyon, Monako a Nice. Bastia se s Nantes rozešla bezbrankovou remízou, mistrovské PSG uspělo na hřišti Caen...

AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux 1:1

25.09.2014 21:00

Góly: 31. Ricky van Wolfswinkel - 39. Tiago Ilori

Prestižní duel na Stade Geoffroy-Guichard vítěze nepoznal. Nicméně jak ASSE, tak Bordeaux nadále zůstávají v čele tabulky.

Tedy hned za Olympiquem Marseille, jenž si hravě v rámci vloženého kola poradil s Remeší. Jediný čtvrteční zápas byl velmi ostře sledovaný. I proto, že je ve Francii známo, že Christophe Galtier a Willy Sagnol se zrovna dvakrát nemusí. Na hřišti jinak, i přes remízový výsledek, po většinu času dominovali svěřenci prvního jmenovaného, tedy domácí, nicméně nechybělo mnoho a tři body mohli nakonec ukořistit hosté, v jejichž základní sestavě Jaroslav Plašil tentokrát nenastoupil.

První pozdrav poslal Carrassovi z poměrně velké dálky Francois Clerc, avšak brankář ve službách Les Girondins jej konečky prstů vytěsnil. Zblízka to pak zkoušel Ricky van Wolfswinkel, jenže se teprve zastřeloval. Na druhé straně mohl Stéphana Ruffiera netypickým lobem překonat Wahbi Khazri, ale také neuspěl.

Po půlhodině hry šli domácí do vedení. Van Wolfswinkel se odpoutal od Nicolase Palloise a z voleje trefil přesně - 1:0. Ten samý hráč předvedl něco ze svého fotbalového umění i o šest minut později, kdy vtipnou patičkou vybídl ke skórování Maxe Gradela, který svou střelu však nasměroval jen a pouze do břevna.

Nedáš - dostaneš. Toto pořekadlo platilo o dvě minuty později. Tehdy zahrávalo Bordeaux rohový kop, který se z voleje pokusil dopravit do sítě André Biyogo Poko, jenže se netrefil úplně podle představ. Hosty to však nemrzelo, protože k míči se jako první dostal portugalský obránce Tiago Ilori a měl vcelku snadnou úlohu - 1:1.

Po hodině hry přišly dvě jakés takés příležitosti Les Verts. Nejprve pořádně vyprášil rukavice Cédrica Carrassa domácí Renaud Cohade a v zápětí se málem proměnil v nahrávače, jenže střelec gólu van Wolfswinkel měl k míči o krok dále, než by bylo bývalo zapotřebí. Franck Tabanou se pak čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby pokoušel z přímého kopu o to, aby všechny tři body zůstaly v Saint-Étienne. Carrasso ale jeho střelu vyrazil a neujala se ani následná dorážka.

V nastaveném čase měli domácí štěstí, že rozhodčí Lionel Jaffredo neodpískal Ruffierovu podezřelou snahu o zastavení Nicolase Maurice-Belaye ve vápně. Díky tomu tento náročný zápas skončil remízou. ASSE si však příliš neoddychne, protože v neděli zajíždí do Marseille, zatímco Bordeaux by to přeci jen mohlo mít snadnější, protože přivítá v domácím prostředí Stade Rennes.

Více informací k zápasu

SM Caen - Paris Saint-Germain 0:2

24.09.2014 21:00

Góly: 18. Lucas Moura, 56. Marquinhos

Pařížané si připsali teprve své třetí ligové vítězství v sezóně a v tabulce se posunuli na druhé místo tři body za vedoucí Marseille. A to i přesto, že se kouč Laurent Blanc musel v utkání obejít bez zraněného Zlatana Ibrahimovice. Caen naopak potřetí z posledních čtyř případů prohrálo, a nachází se tak jen v našlapané dolní polovině tabulky.

Ačkoli PSG v posledních třech zápasech vsítil vždy první gól, vedení nikdy neudržel. Jak v Rennes, tak v Ajaxu, tak proti Lyonu uhrál pouze remízu 1:1. Tentokráte se již podařilo udržet náskok až do závěrečného hvizdu, poněvadž na Lucasův gól z první půle odpověděl v té druhé rovněž jeho spoluhráč Marquinhos.

Hosté přijeli do Caen v ne úplně ideální formě, přece jenom nejsou zvyklí nevyhrát třikrát v řadě. Kromě Ibrahimovice navíc na půdě nováčka Ligue 1 chyběli také Thiago Silva i potrestaný Marco Verratti. Po dvanácti minutách hry musel hřiště opustit pro zranění též Lavezzi, jehož nahradil Bahebeck.

PSG dominoval utkání už od úvodních minut. Bylo možná trochu vidět, že má soupeř z něho přehnaný respekt, vždyť během úvodní čtvrthodiny drželi Blancovi svěřenci míč na kopačkách až v sedmdesáti pěti procentech případů. A v 18. minutě se pak Lucasovi podařilo skórovat, jakmile se prohnal kolem dvou obránců a přesně zacílil.

Caen si toho po celý první poločas moc nevytvořilo. Snad jen v 36. minutě zahrozilo díky Adéotimu, který se za vápnem hezky opřel do balónu a jeho dělovku pravděpodobně konečky prstů tečoval nad bránu brankář Sirigu. Jinak to byli nadále Pařížané, kdo byl na hřišti aktivnějším a celkově prostě lepším týmem.

Výborně pracovala především tříčlenná záloha ve středu s Mottou a po krajích s Pastorem a Cabayem. Tři minuty před přestávkou se v tutovce objevil znovu Lucas. Ten si naběhl podél pravé strany na dlouhý pas, parádním slalomem se dostal na hranici malého vápna, kde však trestuhodně ztroskotal na gólmanovi Vercoutreovi.

V nastavení se ještě mohl prosadit Cavani, jenž také ukázal, že technicky je na tom skvěle, hezkou kličkou se otočil čelem k Vercoutremu, nicméně zakončení hodně pokazil. Jenže vstup do dějství druhého vyšel daleko lépe domácím. Duhamel hlavou pálil těsně vedle a Bazileho pokus likvidoval až Sirigu.

O vítězi nakonec rozhodla Marquinhosova trefa, Brazilec se prosadil hlavou po rohovém kopu. Marquinhos, Bahebeck, Cavani anebo Pastore měli ještě ve zbytku utkání další možnosti, jak navýšit náskok, ale nestalo se tak. Vadit jim to ovšem nemuselo, neboť Caen se na žádný zvrat již nezmohlo.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Lille OSC 1:0

24.09.2014 19:00

Góly: 41. Mathieu Bodmer

Nice se díky trochu překvapivému vítězství nad Lille vyhrabalo ke středu tabulky. Dogy, které musely na jih Francie vážit dlouho tisícikilometrovou cestu, naopak klesly o jednu příčku níže a na vedoucí Marseille ztrácejí aktuálně již čtyři body. O jediný gól se postaral ve 41. minutě Mathieu Bodmer.

Pro LOSC byl tento středeční souboj vloženého kola už dvanáctým v této sezóně, pokud počítáme i evropské poháry. A na jeho sestavě bylo poznat, že se trenér René Girard snažil ulevit některým svým svěřencům. Oproti minulému klání s Montpellierem udělal hned pět změn v základní jedenáctce.

I proto byli možná Les Aiglons, kterým ovšem chyběl zraněný Darío Cvitanich, hlavně v první půli o něco lepším týmem. Ve 22. minutě se radoval z gólu Bosetti, jenže tak trochu zbytečně, neboť skóroval z ofsajdu. Na druhé straně se pokoušel otevřít účet Corchia, jeho střelu mířící do horního růžku ovšem skvěle vyškrábl do bezpečí gólman Hassen.

Těsně před přestávkou se Nice přece jenom ujalo vedení díky Bodmerovi, který hlavou využil jeden z rohových kopů. Dosavadní neporazitelnost Lille, jenž spolu s PSG byl jediným týmem Ligue 1, kdo se touto statistikou mohl ještě chlubit, stála na hodně vratkých základech. Ačkoli po přestávce se snažilo udělat vše pro její udržení.

Po přestávce hostě tlačili na pilu, v 51. minutě Roux oběhl brankáře Hassena a snažil se přihrávkou najít volného Marcose Lopese, na poslední chvíli ale zasáhla domácí defenzíva, která odkopla balón do bezpečí. V 65. minutě musel zasahovat hostující gólman Enyeama proti střele Bosettiho.

V závěrečné dvacetiminutovce měly oba týmy každý po jedné možnosti. Carlose Eduarda hezky vybídl Bauthéac, jenže Brazilec pak zaváhal v koncovce, takže mu Enyeama sebral míč z kopačky. V závěru mohl srovnat Balmont, který pálil z voleje, nicméně jeho pokus mu smolně zablokoval spoluhráče Souaré.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Monaco 0:1

24.09.2014 19:00

Góly: 90+4. Valère Germain

Ani Montpellier nedokázal zastavit rozjeté Monako, které už potřetí v řadě vyhrálo nejtěsnějším možným rozdílem. Po vítězství nad Leverkusenem a Guingampem může knížecí klub kromě posunutí se do středu tabulky těšit také fakt, že již potřetí v řadě udržel čisté konto. Tři body hostům přisoudil v nastavení Valére Germain.

Domácí měli velkou možnost, jak se v tabulce přiblížit na dostřel těm nejlepším, místo toho se jim ovšem soupeř dostal přímo na záda. Je pravda, že nebyli na hřišti o nic horším týmem, jenže tu nejdůležitější statistiku lepší neměli. A o to smutnější je, že inkasovali až v samotném závěru, kdy už se jasně schylovalo k dělbě bodů.

Na domácí půdě HSCM povětšinou předvádí atraktivní útočný fotbal, proti Monaku však v ofenzívě tentokrát tolik aktivní nebyl. V 18. minutě se po akci založené Mounierem radoval z branky Bérigaud, který zakončoval elegantní patičkou, jenže zbytečně, protože se podle názoru rozhodčích nacházel v ofsajdu.

Mounier představoval pro hosty asi tu největší hrozbu, pořád se vepředu snažil nabízet či rozdával balóny spoluhráčům. Gólman Subašič v 38. minutě nedokázal polapit střelu Barriose, takže mohl dorážet právě Mounier, a chyběla mu v tomhle případě jen špetka štěstí, aby domácí dostal do vedení.

V 78. minutě byl gólu nejblíže asi Camara. Ten se dokázal prosadit přes Carvalha i Raggiho, ovšem centr od Mouniera usměrnil jen do brankové konstrukce. ASM vlastně hrozil až v poslední desetiminutovce. Toulalanovu střelu z voleje sice vytěsnil z brankové čáry záložník Sanson, poté již však Kurzawův centr zužitkoval úspěšně Germain.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Lorient 4:0

24.09.2014 19:00

Góly: 5. Alexandre Lacazette, 39. Nabil Fekir, 51. Clinton N'Jie, 68. Nabil Fekir

Možná že už Lyon opravdu zapomněl na hodně nepovedený začátek do sezóny či nečekané vypadnutí z Ligy mistrů už v předkole. Po vítězství nad Monakem a remíze v PSG tentokráte neměl větší problémy s vždy nepříjemným Lorientem. O čtyři branky se postarali tři muži, dvakrát se trefil Fékir a jednou Lacazette s N'Jiem.

Olympique tak tabulkou šplhá postupně výše, a i když se jeho aktuální osmá pozice nezdá být pořád nijak oslnivá, ztrácí například pouze tři body na druhou příčku. Les Merlus naopak musejí začít na lecčems zapracovat, jinak by se jejich série tří porážek mohla dostat do ještě více negativnějších čísel.

Domácí vstoupili do utkání, jak nejlépe mohli. Letošní kamerunský objev N'Jie se v 5. minutě neohroženě vrhl na hranici vápna, kde balón předal Lacazettemu a ten přesnou přízemní střelou k tyči překonal gólmana Lecomteho. Na druhé straně pálil po čtvrthodině hry hodně nebezpečně Guerreiro, gólman Lopes však jeho pokus vyrazil do bezpečí.

A po půlhodině Lorient mohl vyrovnat zásluhou Jeannota, jenž se dostal po skrumáži ve vápně k balónu, nicméně v tomhle případě si defenzíva OL nakonec se štěstím poradila. Šest minut před přestávkou Lyon navýšil náskok. Jallet předal balón do běhu na Fékira, který zaznamenal svůj první gól tohoto střetnutí.

Pět minut po přestávce bylo o vítězi asi definitivně rozhodnuto. N'Jie zaznamenal premiérovu branku v dresu Les Gones, když si naběhl na přihrávku Ferriho, obešel vyběhnuvšího gólmana Lecomteho a zavěsil do prázdné svatyně. Ačkoli se hostující lodivod Sylvain Ripoll snažil na situaci reagovat střídáním a do hry poslal Ayewa, nepomohlo to.

Protože jen o deset minut později obrana hostů zapomněla na Fékira, jenž se po parádní pasu Tolissa ocitl sám před bránou a ani tentokráte v zakončení neselhal. V 80. minutě mohl alespoň korigovat Mostefa a o minutu později také Ayew, avšak nebylo jim dopřáno, jelikož Lopes byl mezi třemi tyčemi připravený.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - FC Metz 0:1

24.09.2014 19:00

Góly: 24. Gaëtan Bussmann

Loňský suverénní vítěz druhé francouzské nejvyšší soutěže vyhrál poprvé v této sezóně dvakrát v řadě. Mety si po domácím vítězství nad Bastií odvezli také všechny body z Guingampu, který i nadále zůstává v tabulce předposlední a pokračuje ve výsledkové mizérii. O jedinou trefu utkání se postaral Gaëtan Bussmann.

Vítězná sestava se nemění, asi tohle si před utkání v Bretani řekl hostující lodivod Albert Cartier, jenž do zápasu nasadil naprosto totožnou sestavu jako z minulého víkendu. A to včetně Florenta Maloudy, bývalého hráče Chelsea, který právě v Guingampu před více jak deseti lety dokonce působil.

Hosté vstoupli do utkání aktivněji, jenže N'Gbakotova střela z 5. minuty letěla vedle a spoluhráč Falcón na tom o pár desítek vteřin později nebyl lépe. Na druhé straně měl v 11. minutě k dispozici dobrou standardku Beauvue, ovšem ani on nenašel tu správnou mušku, a tak gólman Mfa Mezui nemusel ani zasahovat.

Cartierovi hoši se radovali ve 24. minutě. N'Gbakoto nacentroval z rohového čtvrtkruhu někam na hranici malého vápna, kde se do míče opřel vší silou Bussmann a zavěsil přesně pod břevno. Čtyři minuty před přestávkou mohl navýšit náskok Malouda po přihrávce Kryvece, avšak gólman Samassa jeho pokus lapil.

Malouda se po přestávce ocitl v další dobré možnosti, udělal si prostor v šestnáctce, avšak i nyní nemělo jeho zakončení potřebné parametry. Nováček Ligue 1 si také po přestávce vytvářel více šancí, po hodině hry N'Gbakotův centr našel Falcóna, ovšem jeho hlavička zamířila přímo do rukavic Samassy.

EAG toho opět v tomto utkání moc nepředvedl. Za zmínku stojí snad jen Aliouiho příležitost, domácí útočník však po pasu od Beauvueho gólmana Mfa Mezuie hlavičkou nepřekonal. V samotném závěru museli hosté dohrávat o deseti, po druhé žluté kartě byl vyloučený N'Gbakoto, ve finále však tenhle moment už nic nezměnil.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - RC Lens 2:1

24.09.2014 19:00

Góly: 10. Daniel Wass, 31. Jonathan Mensah - 55. Yoann Touzghar

Poslední tým, který čekal na své první vítězství v sezóně, byl Évian. Na dně tabulky posazený celek se nakonec dočkal ve vloženém kole v souboji proti Lens, jenž tak nenapravil poslední nezdar se St. Étienne. Domácí vedli o dva góly už po půli díky Wassovi a Mensahovi, hosté po přestávce Touzgharem jen snížili.

Svěřenci Pascala Dupraze se zajisté cítili velmi dobře už po minulém kole, vždyť na půdě letos velmi silného Bordeaux se drželi statečně, a byť porážka 1:2 ve finále neznamenala úspěch, projevovali jeho hráči značné zlepšení. A už v 10. minutě se ujali rychlého a pro psychiku týmu důležitého vedení.

Sabaly vyslal přihrávkou do běhu na Wasse, který se i přes evidentní držení ze strany protihráče vřítil do vápna jako tank a před gólmanem Riouem pak z vyložené pozice nezaváhal. Ačkoli ÉTG do tohoto kola měl na kontě jen jeden bod, vůbec nepůsobil odevzdaně. Jeho hra hlavně v první půli nejevila známky nějaké krize.

A po půlhodině hry to bylo již o dvě branky. Barbosův centr si v šestnáctce vyhlédl Mensaha, jehož první střela sice byla zablokována, druhá už ale přece skončila za zády brankáře Rioua. Hosté ovšem dokázali snížit deset minut po obrátce. Po Lemoigneho akci se míč dostal k Touzgharovi, který si udělal prostor přes beka Abdallaha a pak přesně zacílil.

Utkání až na tyto tři gólové příležitosti mnoho dalšího nenabídlo. Obě obrany jinak pracovaly velmi slušně, ale především si žádný z celků směrem dopředu netvořil větší tlak. V 58. minutě mohl srovnat Touzghar po spolupráci s Coulibalym, jenže Hansena v bráně nepřekonal, na druhé straně Camus zamířil těsně vedle.

Více informací k zápasu

SC Bastia - FC Nantes 0:0

24.09.2014 19:00

Góly: -

Bastia se v utkání s Nantes musela vypořádat s pokutovým kopem nebo červenou kartou, ale i tak dokázala urvat alespoň bod. Pro Kanárky je bezbranková remíza vlastně málo, neboť proti oslabenému soupeři mohla vytěžit daleko více. Oba týmy alespoň může těšit přece jenom nějaký ten posun v tabulce o příčku výše.

Ostatně jako většina duelů na korsické půdě, i tentokráte v Bastii mohly rozhodnout o vítězi jen některé klíčové momenty. A ten jeden z nich byl k vidění v závěru první půle. Sudí Chapron posoudil skluz Peybernese na N'Koudoua ve vápně jako nedovolený a nařídil pokutový kop proti domácímu mužstvu.

Výrok hlavního arbitra se ale evidentně nelíbil Cahuzacovi, který mu vynadal z plných plic, a tak musel odejít předčasně pod sprchy. Poté už to byl jen souboj mezi gólmanem Aréolou a exekutorem penalty Alhadhurem. Nantský záložník mířil ze svého pohledu k levé tyči, tenhle záměr mu ovšem domácí muž v rukavicích vystihl.

Hosté byli po přestávce lepším týmem, avšak výraznější tlak na Bastii si nevytvořili. V 68. minutě nacentroval z pravé strany Cissokho na zadní tyč, kde se objevili hned dva naprosto volní spoluhráči, jenže střílející Bedoya míč dost špatně trefil, takže do vedení svůj tým nakonec nedostal.

Bylo vidět, že svěřenci Clauda Makélélého nechtěli především riskovat a oslabeni se soustředili hlavně na zisk remízy. Nantes se v 77. minutě dostalo ještě k jedné příležitosti, ale z ní rovněž nedokázalo skórovat. Bammou nedokázal potrestat chybu obránce Romarica a pálil na bližší tyč jen do Aréoly.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Toulouse FC 0:3

23.09.2014 21:00

Góly: 42. Aleksandar Pešić, 57. Fallou Diagne (vl.), 62. Wissam Ben Yedder

Toulouse zabralo a po velice dobrém výkonu porazilo Rennes, které podruhé za sebou prohrálo 0:3.

První branka přišla na pořad dne ve 42. minutě. Adrien Regattin předvedl kvalitní práci s míčem a vybídl ke skórování Alexandara Pešiće, který nabídkou nepohrdl - 0:1. Po necelé hodině hry centroval do vápna Marcel Tisserand. Tongo Doumbia se položil do míče hlavou a trefil tyč. Jenže od ní se kulatý předmět odrazil k Fallou Diagnemu a od něho nechtíc putoval za brankovou čáru. Vlastní gól byl na světě - 0:2.

O snížení se vzápětí pokoušel Paul-Georges N’Tep, jenže ke škodě domácích neuspěl. Něco málo po hodině hry tak zase přišla řada na TFC. Znovu předvedl dobré vedení míče Regattin. Tentokrát však nevyzval ke skórování Pešiće, nýbrž Wissama Ben Yeddera, který si balon nejprve zpracoval, a pak jej poslal neomylně do sítě - 0:3.

Pro francouzského útočníka s tuniskými kořeny to byla už čtvrtá branka v sezoně. Další už v zápase nepřidal. Mohl se o ní však postarat jeho spoluhráč Dragos Grigore, jenže Benoit Costil si tentokrát poradil. Toulouse tak podruhé za sebou vstřelilo tři branky, ovšem po divoké remíze s dramatickým závěrem, kterou svěřenci Alaina Casanovy sehráli v minulém kole proti Caen, z toho byla výhra. Výhra, která TFC poslala na provizorní sedmou příčku.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Olympique Marseille 0:5

23.09.2014 19:00

Góly: 8. André-Pierre Gignac, 20. André-Pierre Gignac, 52. André Ayew, 59. André Ayew, 74. Gianelli Imbula

Vypadá to, že hráči OM našli po dvou počátečních zaváháních společnou řeč s trenérem Marcelem Bielsou.

Olympique Marseille prostě pokračuje v krasojízdě! A s ním i André-Pierre Gignac, jenž se trefil osmkrát v sedmi zápasech. Tentokrát to odnesla Remeš, přičemž zmíněný kanonýr se na její devastaci podílel dvěma brankami, stejně jako ghanský kolega z útoku André Ayew. Klub z přístavního města si připsal pátou ligovou výhru v řadě, přičemž skóre z těchto duelů má skutečně parádní. 16:1!!!

Už po sedmi minutách hry si nedovoleně ve vlastní šestnáctce počínal Chris Mavinga a hosté dostali po jeho faulu na Dimitriho Payeta výhodu pokutového kopu. K míči se postavil právě André-Pierre Gignac a nedal! Nutno dodat, že penalta byla kopnutá tak, že Johnny Placide neměl příliš mnoho práce s tím, aby ji zneškodnil.

Nicméně aktuálně nejlepší střelec Ligue 1 si za promarněnou příležitost dlouho nadávat nemusel. Chuť si totiž spravil poprvé už o minutu později. Benjamin Mendy poslal před branku ideální centr, který Gignac uklidil hlavou do spodní části branky - 0:1. Jeho druhá branka pak následovala v minutě dvacáté, kdy k němu Placide vyrazil střelu Floriana Thauvina. A tenhle dáreček se prostě nedal odmítnout - 0:2.

Marseille nadále útočila, ovšem domácí gólman si tentokrát poradil jak s hlavičkou Ayewa, tak se šancí Brice Dja Djédjého. Remeš s první kloudnou příležitostí otálela až do závěru první půle, nicméně Prince Oniangué vystřelil přímo do středu branky, kde stál připravený Mandanda. Poločasové skóre tedy bylo pro Stade Reims ještě vcelku přijatelné.

Ve druhém poločase však vydrželo jen sedm minut. Pak přišla úvodní Ayewova chvíle. To už byl v brance Kossi Agassa, jenž nahradil zraněného Placideho. Nejprve si připsal úspěšný zásah proti střele Thauvina, avšak míč se záhy dostal k Dja Djédjému, který jej poslal Andrému Ayewovi, jehož hlavička byla neomylná - 0:3.

A neuběhla ani hodina hry a bylo to už o čtyři branky. Napřed sice Agassa znovu vychytal aktivního Thauvina, nicméně poté za jeho záda zakroutil svůj pokus Ayew. Steve Mandanda na druhé straně řešil za celý zápas v podstatě jen jednu nebezpečnou situaci, a sice nůžky Gaëtana Courteta. A pak, čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby, přišla chvíle Gianelliho Imbuly Wangy.

Ten se trefil tvrdou ranou z dobrých šestadvaceti metrů, čímž uzavřel účet na 0:5. OM má tak na kontě šestnáct bodů, vede ligu, ovšem před sebou má prestižní nedělní duel s ASSE. Remeš oproti tomu nenavázala na výhry proti Toulouse a Lorientu, kvůli čemuž se nyní nachází těsně nad sestupovými pozicemi. O víkendu se však setká s rozhodně hratelnějšími Métami.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille751119:616
2.Girondins Bordeaux742113:714
3.AS Saint-Étienne74218:714
4.Paris Saint-Germain734013:413
5.Lille OSC73316:212
6.FC Metz73227:611
7.FC Nantes73225:511
8.Olympique Lyon731311:710
9.Montpellier HSC73135:310
10.Toulouse FC731311:1010
11.AS Monaco73137:910
12.OGC Nice73137:1110
13.Stade Rennes72238:118
14.SM Caen72148:87
15.RC Lens72147:87
16.SC Bastia71427:107
17.FC Lorient72146:97
18.Stade Reims72148:167
19.EA Guingamp72053:106
20.Évian Thonon Gaillard71156:164

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně se na mě usmálo ve fantě štěstí, Imbula a Aeyew A to jsem chtěl i Gignaca, ale ten už stojí pomalu jako Ibra

Reagovat
Minister

OM titul

Reagovat
guzman

Reagovat
Godwinson

Mít Thauvina ve fantě je vážně porod. Dají pět gólů, on hyperofenzivní sobec a nenachomítne se ani k jednomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bielsa je macher, na ten futbal sa úžasne pozerá. Škoda že nikdy nebude môcť pracovať s absolútne top hráčmi. Snáď to OM čo najdlhšie vydrží a o rok v LM napodobnia Porto alebo Atletico.

Reagovat
Israha

Paráda, že se letos konečně trefil i André. Umí dávat důležité góly, ale poslední zápasy měl smůlu, tohle by ho mohlo nakopnout. V nějakém těžším zápase jeho čuch na rozhodující situace bude potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý gól Ayewa byl parádní klobouček

Reagovat
Israha

Máš někde video? (druhou půlku jsem koukal na Real, takže jsem to neviděl)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Israha

Sice klika, že to prošlo, ale pěkné.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
Pasha

no chlapci, tak nech sa páči, vidím, že trošku zaostávate. Môj čas trávim pondelky aj takto :) https://www.youtube.com/channel/UC58LMAlfwtGRNR6Xpd4DlSA

Reagovat
Israha

Znám, ale na tom kanálu bývají sestřihy až ráno po odehrání celého kola, což teďka bude v pátek ráno.

Reagovat
smazaný uživatel

Známe oba, ale taky víme, že nějakou dobu trvá, než se to objeví na oficiálním youtube kanále.

Reagovat
smazaný uživatel

Olympique je dobrej tank

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

OM !! ... dobre oni

Reagovat
Pasha

Bielsa

Reagovat
smazaný uživatel

Bielsa

Reagovat
smazaný uživatel

Luxusní video o South Winners 1987 z oficiálního YT kanálu Ligue 1

https://www.youtube.com/watch?v=1k1VJB2T8Wg&list=UU58LMAlfwtGRNR6Xpd4DlSA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Škoda, že tomu zkurvenému Monacu musí Montpellier naprosto stupidní chybou tři body darovat v nastavení. Nevídané. Celkově dnes špatný výkon, jediný Mounier se mně líbil, ten je letos vyměněný.

Monaco hodně vtipné. Pár individualit ... vše. Ranieri se může u TV opravdu od srdce smát. Podle mě jakékoliv pohárové místo pro ně bude půlzázrak. A to i v té malé konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

O to větší škoda, že dneska vyhráli. Už jen za Ranieriho..

Reagovat
Godwinson

Je to škoda hlavně z toho důvodu, že takový neschopa sbírá takové upachtěné a vyloženě šťastné body, no

Reagovat
smazaný uživatel

Šťastné body?naprosto zasloužené vítězství hráli sme skvěle víc šancí lepší držení míče ,skvělé kombinace jen Montpellier měl par chvilek ale jinak nic.

Reagovat
Godwinson

Víc střel, větší držení míče. Impotentní projev, spousta přihrávek, nic od ničeho, kdy následně Montpellier utekl do brejku a několikrát to těžce smrdělo gólem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano hrát doma na brejky tým jako Montpellier skvělý Neříkal jsem větší ale lepší :-) Hlavně vysunutý presing získávání míče lepší využítí . Ale je fakt že nám chybí koncoví střelec proto se neustale trapíme v koncovce

Reagovat
Langi

Tak se mi to libi ...Nice taky pekne

Reagovat
juninho8

Perfektny vysledok...dnes som to tak nejako tusil ze by to mohlo vyjst...skvelo chlapci

Reagovat
smazaný uživatel

Jde se vám přihlásit do yahoo fanty? Mně to nejde ani přes G+ ani přes facebook a yahoo login už nevím

Reagovat
vlastik

Bahebeck!

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne fekir a n'jie

Reagovat
smazaný uživatel

paráda teď by to chtělo "odstřihnout" Štěpány

Reagovat
smazaný uživatel

Tabulka nems chybu. 3 body od zostupu, 3 body od LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele