Ligue 1 - souhrn 6. kola

19.09.2014, 22:27, aktualizováno 21.09.2014, 22:59
Komentáře a souhrny
V nedělním šlágru PSG neudrželo těsné vedení proti Lyonu. Marseille potvrdilo formu vítězstvím nad Rennes a posunula se na první místo tabulky. Tři body za domácí výhry slaví také Bordeaux, Nantes a Metz, Lille pouze remizovalo s Montpellierem. Monako konečně zabralo a porazilo Guingamp. Saint-Étienne má tři body za vítězství na půdě Racingu Lens...

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 1:1

21.09.2014 21:00

Góly: 20. Edinson Cavani - 84. Samuel Umtiti

Fotbalisté PSG i nadále pokračují ve sbíráním nemastných, neslaných výsledků. Stejně jako v Lize mistrů proti Ajaxu si totiž vedli na domácí scéně s Lyonem a uhráli pouze remízu 1:1. Hosté naopak pokračují ve zlepšených výkonech a po vítězství nad Monakem slavili cenný úspěch i v Parku princů.

Tentokráte je pravda, že PSG narazil na opravdu tuhý odpor svého soupeře. Les Gones hráli s favoritem utkání vyrovnanou partii, gólman Sirigu byl v jedné pohotovosti a od začátku sezóny si možná zachytal nejvíce ze všech utkání, do kterých nastoupil. V globálu je tedy konečná dělba bodů spravedlivá.

Trenér Laurent Blanc připravil rozestavení 4-3-3, přitom Lavezziho vyzkoušel na levém kraji útoku. S touhle variantou může pařížský stratég v budoucnu rozhodně počítat, neboť právě Argentinec zpočátku zlobil obranu OL možná nejvíce. A právě u něj začala akce, po níž se po dvaceti minutách hry trefil opět Cavani.

Uruguayec byl jediným střelcem proti Ajaxu a gólově se prosadil i o pár dní později. Lavezzi předal míč doleva na Digneho, ten poslal ostrý balón na hranici malého vápna, kde hlavou usměrnil míč do sítě Cavani. Jen o deset minut později mohlo být vyrovnáno, nicméně Mvuembova střela z přímého kopu skončila jen na břevně.

Následně se do dobré příležitosti protlačil Verratti, ale jeho pokus byl zablokovaný, Matuidi po přestávce pálil těsně vedle. Čím více se blížil konec utkání, tím se možná na hřišti začala projevovat únava. Lyon totiž na rozdíl od soupeře nehraje evropské poháry a každou minutou navíc působil jaksi čerstvěji.

V 70. minutě musel Lopes řešit jednu ošemetnou situaci, spoluhráč Umtiti si málem na své konto připsal vlastence, nebýt reflexivního zákroku portugalského brankáře. Byl to možná klíčový okamžik celého utkání, který hostům pomohl k následnému vyrovnání. Do hry se navíc v tu chvíli dostal z lavičky Gourcuff, aby pomohl rozhýbat ofenzívu.

Nejprve Lacazette pálil jen do připraveného Sirigua, ale o pár chvil později již Umtiti poslal svou střelu i díky teči obránce Auriera do sítě. Stal se tak vůbec prvním od roku 2009, kdo dokázal v dresu Lyonu skórovat v Paříži v rámci Ligue 1. O vítězi ale ještě nebylo rozhodnuto, i v závěru totiž oba týmy měly každý po jedné šanci.

Tolisso se minutu před koncem objevil v šestnáctce úplně sám, jenže tak trochu zazmatkoval v zakončení, protože z tutovky nakonec zbyla pouze nepřesná rána. Na druhé straně se dokonce rozvlnila síť, rozhodující branku, kterou vsítil Verratti, však rozhodčí Bouquet neuznal pro evidentní faul Lucase na Lopese.

Více informací k zápasu

AS Monaco - EA Guingamp 1:0

21.09.2014 17:00

Góly: 38. Nabil Dirar

Jako by Monako konečně chytilo druhý dech. Po dost mizerném vstupu do sezóny dokázalo zabrat jak v Lize mistrů, tak v lize, kde se navíc po těsném vítězství 1:0 nad Guingampem odpoutalo ze sestupového pásma. Jediným úspěšným střelcem tohoto duelu se stal Nabil Dirar, který skóroval chvilku před přestávkou.

Knížecí klub v uplynulém týdnu dokázal skolit silný Leverkusen a na výkon z tohoto klání chtěla družina vedená Leonardem Jardimem navázat i proti soupeři z Bretani. Držitele trofeje Coupe de France čekala na evropské scéně také premiéra, nedopadla pro ně ovšem dobře, neboť z Fiorentiny odjížděli domů s porážkou 0:3.

Monako také ukončilo jednu dlouhou a hlavně mizernou sérii. Na své konto si připsalo vůbec první domácí vítězství poprvé od 20. dubna. Proti Guingampu, který podobně jako domácí po Evropské lize nemohl naplno regenerovat, bylo v globálu lepším mužstvem, nijak ofenzivní podívanou však diváci na Stade Louis II neviděli.

První šance na sebe nechala čekat do 17. minuty. Martial hezky uvolnil Ferreiru-Carrasca, ovšem šanci mu zlikvidoval dánský gólman Lössl, letní posila z Midtjyllandu, který za EAG nastoupil vůbec poprvé. Nepříjemně pak vypadal souboj Martiala s Angouaou, po němž domácí útočník utrpěl krvavý šrám na hlavě.

A na hřiště se tak místo něho dostal Dirar, který střídal ve 21. minutě. Je pravda, že jeho nástup hře Monaka určitě pomohl. Maročan s belgickými kořeny například chytře přihrával na Toulalana, jehož následnou střelu musel vyrazit do bezpečí až Lössl. Sedm minut před obrátkou pak ASM udeřil gólově.

Joao Moutinho zahrál přímý volný kop velmi dobře a Lössl ještě jeho střelu u tyčky stačil vyrazit. Jenže balón se pak odrazil od spoluhráče Bacy přímo k nohám Dirara, který neměl problém zakončit. Do poločasu měl ještě jednu slibnou možnost Berbatov, avšak hostující brankář zase výborně zasáhl.

Druhý poločas již byl na gólové příležitosti daleko chudší. Monako zahrozilo střelou Kurzawy po hodině hry, tu ovšem lapil Lössl. Guingamp byl směrem dopředu hodně bezzubý, k zakončení se dostával opravdu málokdy. Snad jen Diallo domácí fandy vystrašil svým pokusem z voleje, gólman Subašič se však překonat nenechal.

Více informací k zápasu

RC Lens - AS Saint-Étienne 0:1

21.09.2014 17:00

Góly: 82. Fabien Lemoine

Vstup do pohárové Evropy jim sice příliš nevyšel, na domácí frontě však Les Verts i nadále potvrzují, že chtějí hodně nahlas promlouvat do bojů na čele. Na půdě tři zápasy neporaženého Lens to dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu, nakonec však v samém závěru skóroval sváteční střelec Fabien Lemoine..

Situace na čele tabulky je tak po šesti kolech pořádně zamotaná - Saint-Étienne se se 13 body přidalo k vyrovnané vedoucí dvojici Marseille, Bordeaux, o pouhý bod zpátky pak je Lille (a doplnit jej může ještě PSG). Lens zase padlo poprvé od druhého kola, kdy stejným výsledkem podlehlo doma Guingampu.

Nutno dodat, že výhra hostí byla zasloužená; Stéphanois v utkání dominovali, zejména ve druhé půli. Naopak začátek byl silnější ze strany nováčka a Yoann Touzghar měl na noze vedoucí branku už v 11. minutě, kdy obešel Ruffiera a pálil do prázdné, míč však na poslední chvíli stačil zblokovat stoper Florentin Pogba. Reprezentační gólman se pak vyznamenal o čtvrt hodiny později, když vytěsnil ránu Ludovica Baala.

Pár vteřin nato už si svou první šanci připsali také hosté: po Gradelově přímém kopu nebezpečně hlavičkoval Erding, ale brankář Rudy Riou se vyznamenal famózním zákrokem. Od tohoto okamžiku už Saint-Étienne bezpečně převzalo kontrolu nad zápasem. Po změně stran už mohl Ruffier odpočívat, zatímco Franck Tabanou v 58. minutě opřel svoji dělovku do Riouovy tyče.

Atletický a běhavý výkon hostů, který vůbec nedával znát, že mají v nohách těžké čtvrteční utkání v ázerbájdžánském Karabachu (0:0), dělal domácí obraně velké problémy - a pak, zničehonic, přišla největší šance Lens v celém zápase. Bylo to jako blesk z čistého nebe: Démé Ndiaye našel centrem Pabla Chavarríu, který byl ve skvělé pozici, ale na poslední chvíli jej odzbrojil bravurním obranným zákrokem Tabanou.

I přes herní dominanci a poměrně propustnou obranu soupeře měli Les Verts dlouho problémy dostat Rioua pod skutečný tlak, nakonec se však zasloužené branky přece jen dočkali. Osm minut před koncem rozjel Lemoine útočnou akci, po níž se míč přes Cohadeho a Van Wolfswinkela dostal zpátky na jeho kopačky, a domácí gólman byl proti jeho ráně k pravé tyči bezmocný. Favorit mohl ještě pojistit náskok, Gradel však nadvakrát neuspěl.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Montpellier HSC 0:0

21.09.2014 14:00

Góly: -

Lille vstupovalo do zápasu s Montpellierem jako favorit a podle toho to také na hřišti většinu času vypadalo; hosté však výborně bránili a odvážejí si z Normandie cenný bod za remízu 0:0. Dogy se tak propadly z první příčky na třetí, nadále však zůstávají neporaženy s jediným inkasovaným gólem na kontě.

René Girard tak proti svému bývalému klubu neoslnil; jeho svěřenci nedokázali využít slibné šance zejména v první půli. Lille odehrálo objektivně dobrý zápas, bez zraněného forvarda Nolana Rouxe mu však scházela energie ve finální fázi. Dost možná se na Dogách podepsala i únava ze čtvrtečního duelu Evropské ligy s Krasnodarem (1:1).

Rouxe nahradil v základní sestavě švýcarský reprezentant do 21 let Michael Frey, pro nějž šlo o debut v nových barvách, a herně rozhodně nezklamal - s proměňováním šancí už to bylo horší. Frey si sice evidentně rozuměl jak s útočným partnerem Ryanem Mendesem, tak se spojkou Marcosem Lopesem, ani jedna z jeho brzkých střel však ke gólu nevedla (6', 10', 18').

Největší příležitost první půle měl záložník Jonathan Delaplace, který si narazil s Freyem a Lopesem, ale pálil nakonec mimo (24'). Vzhledem k tomu, že Les Pailladins nastoupili s pěti obránci, byl počet střel na domácí straně možná až překvapivě vysoký, ani jeden z gólmanů se však reálně příliš nezapotil.

Hostující kouč Rolland Courbis vycítil, že by útočná hra Lille mohla ponechávat okénka vzadu, a brzy změnil rozestavení - z původního 5-4-1 stáhl Paula Lasneho a vyslal na hřiště záložníka Morgana Sansona, výsledkem čehož byl přechod na 4-4-2, kde Montaňa na hrotu doplnil Kévin Bérigaud.

Sansonův příchod na hřiště Montpellier hodně oživil; hosté se osmělili směrem dopředu a brzy si vytvořili i první (a největší) gólovku. Levý bek Siaka Tiéné zpracoval míč od Bérigauda a vypálil na Enyeamu; nigerijský gólman situaci vyřešit nedokázal, balon však prolétl těsně kolem jeho klece. V poslední půlhodině už pak k ničemu zajímavému nedošlo a oba celky se rozešly s jedním bodem, který určitě více vyhovuje Montpellieru..

Více informací k zápasu

Toulouse FC - SM Caen 3:3

20.09.2014 20:00

Góly: 22. Wissam Ben Yedder (pen.), 83. Adrien Regattin (pen.), 87. Pavle Ninkov - 8. Florian Raspentino, 76. Lenny Nangis, 86. Jean Calvé

Šestigólový thriller s nevšedním rozuzlením se odehrál na Stadium Municipal v Toulouse.

Necelých osm minut. Tak dlouho trvalo, než padl první gól. Hervé Bazile, toho času zatažený na vlastní polovině, přihrál Florianu Raspentinovi, který si zaběhl do pokutového území a překonal Zacharie Bouchera - 0:1. O osm minut později mohl Jean-Jacques Pierre odčinit vlastní branku ze zápasu proti ASSE. Raspentino tentokráte centroval, ovšem Boucher celou situaci velmi dobře přečetl.

Ve 22. minutě se kopala první penalta v zápase. Tongo Doumbia všem ukázal, jak rychle umí běhat, takže Rémymu Vercoutremu nezbylo, než jej ve vápně faulovat. Následný pokutový kop s přehledem proměnil Wissam Ben Yedder - 1:1. Francouzský útočník s tuniskými kořeny mohl v zápětí přidat další branku, jenže tváří v tvář brankáři Caen napodruhé neuspěl.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté a svou převahu mohli korunovat ve vedoucí gól v 63. minutě. Étienne Didot však svou střelu napálil jen do tyče. Do vypršení řádné hrací doby chyběla čtvrthodinka, když Lenny Nangis vběhl do vápna nikým neatakován, načež napálil balon přesně na vzdálenější tyč - 1:2. TFC tedy znovu muselo dotahovat náskok.

A opět jim k tomu pomohl pokutový kop. Odpískaný proto, že podle rozhodčího, pana Bastiena, zahrál jeden z hostujících hráčů po centru Jeana Daniela Akpy Akpra ve vápně rukou. Protože v 83. minutě už nebyl na hřišti Ben Yedder, ujal se exekuce Adrien Regattin, a také proměnil, přičemž v Ligue 1 se trefil po dvou a půl letech.

O tři minuty později se však skóre měnilo znovu. Jean Calvé si po rychlém protiútoku našel ideální pozici ke vstřelení branky a trefil se parádně do horního rohu - 2:3. Jenže o pouhou minutku později už to bylo zase jinak. Pavle Ninkov přeloboval brankáře Vercoutreho a zajistil svému týmu remízu 3:3. Nutno dodat, že většina aktérů byla nakonec s výsledkem spokojená.

Více informací k zápasu

FC Nantes - OGC Nice 2:1

20.09.2014 20:00

Góly: 10. Papy Djilobodji, 43. Itay Shechter - 70. Jordan Amavi

Nice už déle než rok nemůže najít stálou formu a potvrdilo to i dnes, když podlehlo Nantes na jeho hřišti 1:2. Hrdinou zápasu byl Jordan Veretout, který při svém jubilejním stém startu zařídil obě trefy vítězů..

Les Canaris se tak posunuli už na pátou příčku a vypadá to, že ze své loňské formy nic neztratili. Tedy kromě gólů Filipa Djordjeviće, při jehož absenci měli zelenožlutí před dnešním výkopem na kontě nejméně branek z celé ligy (3). Ta čtvrtá však přišla velmi rychle, konkrétně v deváté minutě - Veretoutův roh na bližší tyč našel Papy Misona Djilobodjiho, jehož hlavička skončila v síti i přes zoufalou snahu bránícího Jordana Amaviho. Levý bek Nice si nakonec míč za vlastního gólmana srazil sám.

Jubilant Veretout byl nejlepším mužem zápasu a svůj kariérní milník si vyloženě užíval. Jeho bezchybná práce ve středu zálohy pomáhala Nantes udržovat soupeře v šachu, a Oswaldo Vizcarrondo málem hlavou proměnil další z jeho rohů. Gólman Mouez Hassen se však vytasil se skvělým zákrokem (25'). Na 2:0 zvyšovali domácí ještě před přestávkou - uklouznutí pravého beka Nice Romaina Genevoise vytrestal Itay Schechter, který před bránou převzal míč a střelou k bližší tyči otevřel svůj střelecký účet u Les Canaris. Veretout byl tentokrát tím, který aktivním pressingem připravil Genevoise o balon.

Nice se první půle vůbec nevydařila, nevytvořilo si jedinou šanci a ani po obrátce to nebylo lepší; ukázalo se, že zraněný argentinský útočník Darío Cvitanich skutečně chybí. Až Eric Bauthéac prověřil gólmana Dupého ránou z úctyhodné dálky (58'), to bylo ale ze strany Les Aiglons po dlouhou dobu vše. Nanteský systém 4-2-3-1 ukazoval, že letos skutečně šlape jako hodinky, a zejména v obranné fázi byli Der Zakarianovi svěřenci (jako už tradičně) k nepřekonání.

Domácí tým také ovládal držení míče a zdálo se, že se pouze čeká na třetí branku v Hassenově síti. Málem se tak stalo v 69. minutě, kdy Serge Gakpé doručil míč do vápna, ale ani střídající Georges-Kévin Nkoudou, ani Lucas Deaux jej za brankářova záda protlačit nedokázali. Scházely pouhé centimetry. O pár vteřin později se pak nečekaně prosadilo matné Nice; svoje umění u rohového praporku ukázal tentokrát Bauthéac, a hlavičkující Amavi alespoň částečně napravil své zaváhání z úvodu zápasu.

Více informací k zápasu

FC Metz - SC Bastia 3:1

20.09.2014 20:00

Góly: 14. Sjarhej Kryvec, 65. Guido Milan, 75. Juan Falcón - 42. Floyd Ayité

Mety před vlastními fanoušky zvládly souboj s Bastií a musejí být rády především za výrazné zlepšení ofenzívy. Poprvé v sezóně dokázaly vstřelit tři branky za utkání. Zatímco domácí vítězství 3:1 katapultovalo do bezpečných vod středu tabulky, korsický celek spadl na hranici sestupového pásma.

Hosté, kteří se museli obejít bez Brandaa, jehož disciplinární komise potrestala půlročním trestem za zlomení nosu Thiagu Mottovi, nevstoupili do zápasu vůbec špatně. Už ve 12. minutě pálil z dobré pozice Tallo, jenže jeho technická rána nakonec orazítkovala břevno. Naopak na druhé straně se Metám podařilo skórovat.

Lejeune poposunul míč k nohám Kryvece, Bělorus si ho narovnal na svou silnou nohu a uklidil ho přímo pod břevno. Přece se Bastii podařilo srovnat stav ještě do přestávky. Cahuzac poslal dlouhý pas za obranu, do šestnáctky si seběhl Ayité a krásnou střelou z voleje zamířil ke vzdálenější tyči.

V 65. minutě domácí navrátili vedení na svou stranu. Gillet totiž nedokázal odkopnout balón do bezpečí, takže se k němu dostal před brankářem Aréolou obránce Milan, jenž z blízkosti v pohodě zacílil. A jen o deset minut později po přihrávce Kryvece přidal ještě jednu branku střelou z vápna Falcón.

Premiéru v novém dresu si odbyl Florent Malouda, bývalý hráč Chelsea, který do Met přišel z tureckého Trabzonsporu. Objevil se ve středu zálohy, po 80 minutách nakonec odešel střídat. Asi nejlepší akci předvedl zhruba po půlhodině hry, kdy do dobré šance vyslal Falcóna, ten však následně mířil jen mimo.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Reims 0:1

20.09.2014 20:00

Góly: 72. Benjamin Moukandjo

Remeš podruhé za sebou vyhrála a opustila sestupové pozice.

Domácí začali sezonu překvapivým vítězstvím nad Monakem, ovšem poté o sobě dali znovu vědět až v předminulém kole výhrou 4:0 nad Guingampem. Přesto opravdu nic nenasvědčovalo tomu, že by měl být Stade du Moustoir vypleněn. Nezřídka se však v Ligue 1 stává, že o vítězi rozhodně jeden jediný gól. A ten protentokrát vstřelil Benjamin Moukandjo.

Kamerunský útočník zlobil obranu už od samého začátku. Nejprve přihrával Gaëtanu Courtetovi, jehož hlavičku zneškodnil Benjamin Lecomte. Na druhé straně vyžadoval větší pozornost Gilles Sunu, avšak příliš často zůstával bez podpory spoluhráčů. První poločas tedy branku nepřinesl a i v tom druhém to vypadalo, že dostat balon za záda jednoho či druhého brankáře bude pro útočící hráče mission: impossible.

Oživení přinesli do hry až střídající hráči, přičemž šťastnější ruku měl při výběru náhradníků hostující Jean-Luc Vasseur. Na hřiště poslal Antoina Devauxe, jenž záhy našel na pravém křídle kolegu Odaïra Fortese, který si našel cestičku za obranu Les Merlus, aby v zápětí přihrál Moukandjovi, který placírkou uklidil míč do branky - 0:1.

Lorientští v závěrečných dvaceti minutách už v podstatě nic kloudného směrem dopředu nepředvedli, a tak podruhé za sebou těsně prohráli. Tato zaváhání se pokusí napravit nejprve v Lyonu, a poté před vlastními příznivci v duelu s Évianem. To Remeš bude chtít výsledek zopakovat proti rozjetému Olympiku Marseille a následně proti Métám.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Stade Rennes 3:0

20.09.2014 17:00

Góly: 50. André-Pierre Gignac, 63. André-Pierre Gignac, 90+4. Romain Alessandrini

Olympique Marseille si poradil s Rennes a minimálně do zítřka povede francouzskou Ligue 1.

Výsledek 3:0 je opravdu překvapivý. Vezme-li v potaz, že se hosté zasloužili o prozatím nejvyšší počet vstřelených branek v této sezoně, když ve druhém kole porazili Évian 6:2. V tom minulém navíc uhráli remízu s PSG, ale zápas na Stade Vélodrome jim nevyšel. Všechno by možná bývalo mohlo být jinak, kdyby ve 3. minutě nevychytal Steve Mandanda Paul-Georgese N’Tepa.

V závěru první půle dokonce hosté, jmenovitě Ola Toivonen, dostali míč za záda domácího gólmana, avšak branka nemohla být pro ofsajd střelce uznána. OM si v prvním poločase vytvořil jedinou pořádnou šanci. Po přímém kopu Dimitriho Payeta však André Ayew mířil hlavou mimo Costilovu branku.

O přestávce zřejmě v šatně dostál Marcelo "Blázen" Bielsa své pověsti a ztropil pořádný uragán. Do druhého poločasu tak nastoupili jeho svěřenci v docela jiném rozpoložení. Takže hned po změně stran po nedůrazu Mexera zamířil do boční sítě pozdější hrdina André-Pierre Gignac. Už za tři minuty však své zaváhání napravil.

Po centru Brice Dja Djédjého neodhadl úplně ideálně situaci Costil a André-Pierre Gignac předvedl parádní volej. Paradoxní je, že brankář Rennes je statisticky nejlepším, co se sbírání centrovaných míčů týče. Pro někdejšího nejlepšího ligového střelce to byla pátá branka v sezoně, ovšem první na domácím hřišti.

Záhy ale mohlo být vyrovnáno. N’Tep chytrou zpětnou patičkou pobídl Abdoulaye Doucourého, jenž však tváří v tvář ztroskotal na skvělém Mandandovi. Po hodině hry už to bylo 2:0. Sylvain Armand si nejprve poradil s Thauvinovou hlavičkou, jenže míč doputoval na kraj vápna k Gignacovi, který si šikovně udělal prostor, vyslal na bránu přízemní střelu a běžel se podruhé v zápase radovat - 2:0.

OM se poté uklidnil a ve zbytku zápasu v podstatě dominoval. A když už se snad náhodou chtěli Les Rouges et Noirs pokusit o nebezpečnou akci, obrana ji zastavila už na samotném začátku. Naopak na samotném konci tohoto duelu, v nastaveném čase, si k přímému kopu stoupl Romain Alessandrini a parádní střelou všem připomněl, že jeho levačka stále dokáže velké věci - 3:0.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Évian Thonon Gaillard 2:1

19.09.2014 20:30

Góly: 19. Diego Rolán, 56. Wahbi Khazri - 86. Yeltsin Tejeda

Bordeaux počtvrté v sezoně vyhrálo a posunulo se zpět na první místo ligové tabulky.

Évian si oproti tomu pojistil pozici na jejím opačném konci, když prozatím získal jen jeden jediný bod. Hráči to evidentně chtěli napravit, protože v úvodní čtvrthodince byli o poznání aktivnější než soupeř. Žádnou pořádnou příležitost si však nevytvořili. Čáru přes rozpočet jim naopak připravila 19. minuta, protože v ní Les Girondins vyslali první a hned gólovou střelu na branku.

Nicolas Maurice-Belay poslal z levé strany centr do vápna, pro který si došel Diego Rolán a parádním halfvolejem k bližší tyči poslal domácí do vedení - 1:0. Poté Bordeaux jako by opět zvolnilo, díky čemuž se do nebezpečných situací dostával Gianni Bruno, leč bez efektivního zakončení. Řada tak znovu přišla na domácí, kteří se dočkali po necelé hodině hry.

Tehdy skvělou práci odvedl Jaroslav Plašil. Svou přesnou přihrávku adresoval Wahbimu Khazrimu, jenž ji přetavil v gól výstavní střelou do horního rohu branky Jespera Hansena - 2:0. Pak zase dostal příležitost se předvést Évian. A nutno dodat, že v závěrečných patnácti minutách mohli jeho hráči vstřelit více, než jeden gól.

Jenže se holt radovali jen v 86. minutě, kdy poslal Bruno dobrý balon Yeltsinu Tejedovi, jednomu z objevů letošního mistrovství světa, který si pro něj doběhl, avšak nebýt výrazné teči obránce Mariana, sotva by se dostal za záda Cédrica Carrassa -2:1. Tento výsledek vydržel až do závěrečného hvizdu, po kterém propuklo na Stade Chaban-Delmas velké nadšení. Girondins Bordeaux se v týdnu v rámci vloženého kola utkají s ASSE, což bude nepochybně nesmírně zajímavý zápas, a poté doma přivítají Stade Rennes. Oproti tomu na Évian čekají Lens a Lorient, a pokud nebude bodovat, kouč Pascal Dupraz se zřejmě s největší pravděpodobností bude muset pakovat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille641114:613
2.Girondins Bordeaux641112:613
3.AS Saint-Étienne64117:613
4.Lille OSC63306:112
5.Paris Saint-Germain624011:410
6.Montpellier HSC63125:210
7.FC Nantes63125:510
8.Stade Rennes62228:88
9.FC Metz62226:68
10.SM Caen62138:67
11.FC Lorient62136:57
12.Olympique Lyon62137:77
13.RC Lens62136:67
14.Toulouse FC62138:107
15.Stade Reims62138:117
16.AS Monaco62136:97
17.OGC Nice62136:117
18.SC Bastia61327:106
19.EA Guingamp62043:96
20.Évian Thonon Gaillard60154:151

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plašil v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc asistence u vítězného gólu Stále má dobrý přehled o hře i slušnou kopací techniku, současné repre by se ještě mohl hodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj já jsem se ho vždycky zastával. Kolik českých hráčů může říct, že hrálo stabilně v nadprůměrném zahraničním klubu a hlavně dnes je jich jen pár. Pokud si základ udrží, tak by v repre 100% měl být.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je postavení Rozehnala v Lille? Hrává, myslím, pravidelně... ale nevím jak.

Reagovat
Israha

Je na pozici třetího stopera za Bašou a Kjaerem. Když hraje, většinou je spolehlivý, protože defenzivní hra Lille funguje kvalitně jako celek a on se veze.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky... všiml jsem si, že v bodovém hodnocení na tom nebývá špatně.

Reagovat
Langi

Je treba rict, ze jeho vykony v klubu a v repre vzdycky byly jako den a noc

Reagovat
Israha

Vynikající výsledek, super. Konečně, KONEČNĚ je vidět ten obrovský útočný potenciál toho kádru. V podstatě si myslím, že jediná věc, která asi převáží boj o titul na stranu PSG, je silnější lavička.

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem jen první půlku takže jsem přišel o to ofenzivní představení v té druhé.. by mě zajímalo, jestli letos někdy dokoukám celý mač...

čekal jsem spíš, že to bude tak o jednom gólu, výsledek paráda celkem jsem trnul při těch kontrech Rennes, byli dost nebezpeční, ale nevím, jak to vypadalo po změně stran

co se týče toho boje o titul, tak máš asi pravdu, pro nás ale může být drobná výhoda, že OM nehraje Evropu, pokud se nezraní 2-3 hráči (hlavně teda ti ofenzivní), tak je letos můžou solidně potrápit, ne-li být úspěšnější.. rád bych, aby aspoň urvali jeden z domácích pohárů

Reagovat
Israha

Taky jsem nekoukal (přednost dostal Real, nemám rád tohleto krytí se zápasů mých nejoblíbenějších týmů), ale výsledek je vypovídající. 11:1 za poslední čtyři zápasy, přičemž ten jeden obdržený gól stejně nic neřešil, to je skvělé. A myslím si, že i nějaké to zranění v ofenzivě by nemuselo být tak fatální. Jestli Batshuayi je schopný zaskočit za Gignaca, to si jistý nejsem, ale jinak jsou tam v záloze pořád ještě Alessandrini, Barrada, Lemina a snad i ten Cheyrou...to není tak zlé. Daleko víc bych se bál zranění v zadní linii, tam jsou Fanni s Dóriou jediný plnohodnotný backup na několik postů, což by mohl být mnohem větší problém.

Reagovat
domingo

Lemina je CM, vlastne ani nevim, co by v tomhle systemu hral.. protoze jeho pozice tam proste neni Mozna s nim by Bielsa presel na 3-4-3 no.

Reagovat
Israha

Tak on bude asi první záložní varianta za Imbulu, ne? Cheyrouovi Bielsa zjevně nevěří, takže Lemina připadá jako jediný v úvahu.

Reagovat
domingo

A s Doriou mas na tri pozice pet hracu + Romaa, to staci. Marseille by melo vyraznej systemovej problem akorat v pripade, ze by se jim zranili beci.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem fakt zvědavý, kdo bude s PSG "bojovat" o titul, Marseille asi věřím nejvíc, pokud si to sedne, jinak to bude one man show.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo.

Reagovat
Elliasson

Přesně tak. To už je potřetí za sebou, kdy mají slabší začátek, ale vždycky se rozjeli a byl z toho titul. Letos to bude asi podobné vzhledem k tomu, že neoslabili.

Reagovat
Ferguson6

Metz

Reagovat
smazaný uživatel

El Loco válí

Reagovat
Pettirosso

Godwine?

Reagovat
Godwinson

To uz vas zase vsichni ostatni poslali do prdele nebo mas vlastni?:)

Reagovat
juninho8

Bod z Pariza dobry....vidno tam uz iste pozitiva....bedimo je spat Gourcuff je spat Lopes famozny ako povacsine len Laca mi pride nejaky zaspaty....

Reagovat
juninho8
Reagovat
lampard8

Tolisso životní šance, ale zazdil slušně.. potvrdil, že jeho zakončení hodně pokulhává šance jako blázen, furt jí mam před očima ale díky bohu nebyl uznenj gól Motty po faulu Lucase na Lopese, takže bodík dobrej si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Tolisso není žádný striker, ale obránce a na něj má zakončení solidní, každý jednou může spálit, jenom škoda, že zrovna teď

Reagovat
juninho8

Tak keby rozhodol kazdy zapas tak dlho v OL nezostane...to spravil takticky

Reagovat
smazaný uživatel

ja som mal polčas/konečný 1/2 za 2 € a 51 kurz škoda tej šance čo mal Tolisso

Reagovat
juninho8

Som to pozeral s kamaratom co cakal posledny zapas tuto remizu....pri tej sanci sa nam obom spravilo spatne...len mne to zostalo a on si vydychol :D mam taky pocit ze tam mal 102 kurz ale tiez len za 50 centov...mal tam k tomu same blbosti tiez

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda. Teď to potvrdit s Lorientem, jinak ty 4 body z těch dvou zápasů budou totálně k ničemu (vůbec bych se nedivil, kdybychom tam plichtili)

Reagovat
juninho8

to asi nikto

Reagovat
Langi

Asi tak...to by byl typicky Lyon...urvat body s TOP tymama a nasledne je doma odevzdat nejakym lemram... ...ten Lorient musime, at se na tu tabulku zas da trochu koukat

Reagovat
Godwinson

Dva inkasovane goly ze sesti zapasu. Nechapu

Reagovat
smazaný uživatel

Jde se vám přihlásit do yahoo fanty? já se přihlašuju přes G+ a posílá mě to furt do pryč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele