Ligue 1 - souhrn 4. kola

29.08.2014, 22:34, aktualizováno 31.08.2014, 22:58
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain rozdrtilo Saint-Étienne a dotahuje se na špičku. První zůstává Bordeaux i po remíze s Bastií, Marseille na svém hřišti přivítala Nice, které odjelo se čtyřmi kousky. Spokojenost znovu nezavládne v Monaku, AS doma jen remizovalo s Lille, Lyon prohrál v Métách. V sobotu vyhrály Nantes, Toulouse, Rennes, Lens a Lorient...

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 5:0

31.08.2014 21:00

Góly: 24. Stéphane Ruffier (vl.), 41. Zlatan Ibrahimović, 62. Zlatan Ibrahimović, 63. Edinson Cavani, 72. Zlatan Ibrahimović

Měl to být šlágr kola, vyrovnaný duel dvou skvělých týmů s těmi nejvyššími ambicemi - jenže co naplat, Pařížané mají v kádru Zlatana Ibrahimovice. Uzdravený švédský kanonýr vsítil hattrick a zásadní měrou tak pomohl porazit Saint-Étienne vysoko 5:0. Blancův tým utnul spekulace o své formě skutečně stylovým způsobem.

Les Verts vstupovali do zápasu jako druhý tým celé soutěže, na hřišti to však příliš vidět nebylo. Fantom Ibrahimovic, zpátky v sestavě po dvou týdnech laborování se zády, se poprvé připomněl už v 10. minutě, kdy jeho přímý kop z úctyhodné dálky musel likvidovat gólman Ruffier. Bohužel pro hostující fanoušky to byl však právě on, kdo se o 14 minut později postaral o úvodní branku - po rutinní malé domů Jérémyho Clémenta trestuhodně zaváhal a prakticky si hodil míč do vlastní sítě. Strašidelná chyba jinak notoricky spolehlivého brankáře.

Na 2:0 mohl po půlhodině hry zvyšovat Lucas, který unikl ofsajdové pasti a obešel Ruffiera; jeho pokus však nakonec zblokoval vracející se Florentin Pogba, který se také následně postaral i o Ibrahimovicovu dorážku. Favorit si tak musel počkat do 41. minuty, kdy parádní pas navrátilce Maxwella dolétl až do vápna a švédský útočník otevřel hlavou svůj střelecký účet. Šlo o jeho třetí letošní gól ve 146 (!) odehraných minutách.

Edinson Cavani, který byl po Ibrově návratu opět "odklizen" na levé křídlo, se v prvním poločase do hry příliš nedostával, to se však po obrácení stran změnilo. Jeho průnik ze strany do středu hřiště vyústil hned ve 47. minutě v hodně zajímavou situaci, Ruffier si však s jeho dělovkou skvěle poradil. Ani on však nemohl nic dělat se situací z 62. minuty, kdy Ibrahimovic potrestal laxní Monnet-Paquetovu rozehrávku, gólmana s klidem obešel a zvyšoval už na 3:0.

Les Verts se vlastně vůbec nedostávali do hry; PSG bylo naprosto suverénní. Další trefu přidal jen pár desítek vteřin nato Cavani, jehož rána zpoza vápna po Maxwellově pasu se otřela o tyč a zapadla do sítě. V ten okamžik už se hrálo vyloženě na jednu bránu, čemuž pomohlo i zranění hostujícího kapitána Loïca Perrina; Ibrahimovic svůj hattrick zkompletoval v 72. minutě poté, co unikl nešikovnému pokusu o ofsajdovou past v podání Pogby se Sallem a chladnokrevně proměnil Verrattiho centr. 5:0.

Saint-Étienne nakonec nebyla dopřána ani kosmetická úprava skóre; Gradela v 83. minutě nejprve vychytal Sirigu, následnou dorážku pak křídelník z Pobřeží slonoviny pro změnu pokazil sám. Pařížané si vysokou výhrou notně zvedli sebevědomí před startem Ligy mistrů, kde se ve skupině utkají s Barcelonou, Ajaxem a APOELem, a spokojeni mohou být i s vývojem situace na domácí frontě - momentálně je před nimi už pouze Bordeaux.

Více informací k zápasu

FC Metz - Olympique Lyon 2:1

31.08.2014 17:00

Góly: 82. Yeni N'Gbakoto (pen.), 87. Juan Falcón - 68. Alexandre Lacazette

Prvoligový nováček z Met se dočkal svého prvního vítězství. Zápas s Lyonem se pro něj nevyvíjel vůbec dobře, ale díky parádnímu závěru nakonec přetlačil soupeře o branku. Zatímco domácí se dokázali vymanit ze sestupového pásma, hosté jsou s pouhými třemi body na kontě jen těsně nad jeho hranicí.

Do první vážnější možnosti se dostali Les Gones. Ferri vyslal do běhu N'Jieho, mladý Kamerunec se najednou dostal za obranu, jenže se zakončením tak trochu otálel, takže napálil jen skvěle vyběhnuvšího gólmana Carrassa. Na druhé straně si loňský vítěz Ligue 2 vytvořil největší příležitost ve 24. minutě.

Metský trenér Albert Cartier do základní sestavy zařadil dvě čerstvé posily - Maïgu i Kryvece - a první jmenovaný mohl zahrozit, kdyby mu neutekl míč. O minutu později pak Choplin zachytil balón na útočné polovině, oblouček poslal do vápna, kam si nabíhal N'Gbakoto, jenž akrobatickými nůžkami zamířil těsně nad.

Těsně před obrátkou spálil největší možnost první půle Lacazette. Ten dostal přihrávku do šestnáctky a pokusil se vystřelit, nicméně přibíhající obránce Milan jeho střelu stačil tečovat tak, že skončila na břevně. Důležitá tak byla pro celé utkání až půle číslo dvě, která v posledních 22 minutách nabídla tři branky.

Nejprve se prosadil OL. V 68. minutě naprosto rozebral defenzívu Met, ta vůbec nevěděla, kam dřív skočit, až nakonec Ferri po neúspěšném zakončení adresoval svou přihrávku skrz malé vápno na zadní tyč, kde operoval volný Lacazette, jenž už zakončoval pohodlně do prázdné svatyně.

Svěřenci Huberta Fourniera bohužel vedení neudrželi. Možná že se v tu chvíli začala tak trochu projevovat únava, přece jenom sehráli už páté utkání během uplynulých dvou týdnů. Nejprve v 82. minutě srovnal z nařízené penalty N'Gbakoto a jen o pět minut později Falcón doklepl hlavou míč do sítě po sražené střele Lejeuneho.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - SC Bastia 1:1

31.08.2014 14:00

Góly: 79. Diego Rolán - 18. Junior Tallo

Ve čtvrtém kole se mašina nového kouče Willyho Sagnola zasekla - po úvodních třech výhrách dokázalo Bordeaux před vlastními fanoušky pouze remizovat 1:1 s Bastií. Les Girondins však mohou být ještě rádi, vyrovnávali totiž až v závěru utkání..

Korsičany dostal do vedení už po 18 minutách Gadji Tallo a dlouho to vypadalo, že jeho trefa bude stačit na výhru. Gól letos zatím skvělého Diega Rolána ze 79. minuty však rozhodl o dělbě bodů. Sagnola tak nakonec může těšit vybojovaná plichta, zároveň však přišel o šanci stát se prvním koučem od sezony 1978/79, který vyhrál čtyři debutová utkání v Ligue 1; tehdy se to povedlo Marku Rastollovi z Mét.

Velkým problémem pro domácí byly absence levého beka Diega Contenta a zejména klíčového forvarda Cheicka Diabatého, který pykal za červenou kartu z posledního utkání v Nice. Bastia - kterou vede další bývalý skvělý fotbalista a trenérský nováček, Claude Makélélé - zažila kuriózní situaci už před výkopem: Hosté chtěli odehrát utkání ve třetích dresech, omylem však zvolili špatné barvy a byli tak nuceni nastoupit v bílých tréninkových trikotech Bordeaux.

V 18. minutě pak šli Korsičané do vedení - Floyd Ayité přeskočil na zadní tyči Mariana a mířil hlavou na bránu. Netrefil, nicméně míč se dostal přímo před Talla, který z osmi metrů pohodlně skóroval. To ještě nebyla pro domácí žádná tragédie - letos už dvakrát prohrávali a vždy dokázali vydolovat vítězství, a i dnes začali okamžitě po inkasované trefě soupeře tlačit. Aktivní byl zejména šikovný playmaker Wahbi Khazri, sám bývalý hráč Bastie, který po výměně s Julienem Faubertem vystrašil hostující obranu tvrdou ránou těsně vedle.

Khazri mohl ještě těsně před přestávkou vyrovnat z dalekonosné rány, ani tentokrát však neuspěl; podobný osud potkal také krátce po změně stran Emmiliana Salu, jehož vynikající volej z rohu vápna znegovala píšťalka rozhodčího (v předcházející situaci došlo k faulu). Další akci po pravé straně zakončoval přes Mariana opět Khazri, s blokem však přispěchal Sébastien Squillaci.

To už začínalo vypadat, že by se Korsičanům mohlo povést první vítězství na Chaban-Delmas po dlouhých 11 letech; definitivní pojistku mohl přidat Ayité, který obešel Cédrika Carrassa a pálil do prázdné brány, nicméně teč Nicolase Palloise odvrátila míč na břevno. O tři minuty později pak už domácí zaslouženě vyrovnali - skvělý Mariano vyslal ze své pravé strany přesný pas do vápna, kde už číhal připravený Rolán a svou třetí brankou v sezoně uzavřel skóre.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Évian Thonon Gaillard 1:0

30.08.2014 20:00

Góly: 78. Adrien Regattin

Évian Thonon Gaillard zůstává i nadále na dně tabulky. Na hřišti Toulouse držel dlouho bezbrankový stav, dvanáct minut před koncem ale zahrál parádně přímý volný kop Adrien Regattin a přisoudil svému týmu tři body. Domácí tak po čtyřech kolech disponují poloviční bilancí - venku dvakrát prohráli, ale doma dvakrát vyhráli.

Po minulém víkendu si hosté na Stadium Municipal rozhodně věřili, jejich remíza s PSG se po dvou katastrofálních zápasech rozhodně nečekala. Ani tentokráte nepředvedli nijak úžasný výkon, především obrana však pracovala velmi dobře, takže soupeři vlastně nezbývalo nic jiného, než se nakonec prosadit ze standardky.

TFC se směrem dopředu opravdu velmi těžko prosazoval. Vůbec první větší šanci zápasu si vytvořil Ben Yedder, se dvěma góly na kontě prozatím nejlepší střelec týmu, který si skvěle naběhl na jednu z přihrávek, jeho zakončení ale postrádalo větší přesnost. Ben Yedder později zahrozil ještě jednu, jeho střelu ovšem polapil gólman Hansen.

Asi největší možnost první půle pak spálil deset minut před obrátkou Braithwaite. Ten se v pokutovém území objevil úplně sám před hostujícím gólmanem, jehož z blízkosti nedokázal překonat. Nutno dodat, že Hansen předvedl parádní reflexivní zákrok. Ani druhá půle nebyla na vyložené příležitosti nijak bohatá.

A na lámání chleba tak došlo v závěrečných minutách. V 78. minutě byl Ben Yedder faulován na hranici šestnáctky, k míči se postavil Regattin, který ho zakroutil přes zeď a zamířil přesně do šibenice. ÉTG měl na posledních osm minut k dispozici přesilovku, neboť se po druhé žluté kartě nechal vyloučit Angoula, tu již ovšem zužitkovat nedokázal.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Montpellier HSC 1:0

30.08.2014 20:00

Góly: 79. Serge Gakpé

Serge Gakpé napravil své zaváhání, když v minulém kole neproměnil penaltu a Nantes kvůli tomu prohrálo s Monakem. Jeho trefa v utkání s Montpellierem se totiž ukázala jako vítězná.

Hráči jihofrancouzského klubu byli asi už dopředu poměrně nejistí, neboť ze Stade de la Beaujoire pravidelně odjíždějí s prázdnou. Z posledních osmnácti vzájemných duelů se tu radovali jen jednou. Možná, že si toho byl v úvodu zápasu vědom obránce hostujícího celku Abdelhamid El Kaoutari, jenž nechtíc "namazal" Itayovi Shechterovi, který našel lépe postaveného spoluhráče Yacina Bammoua, ovšem Geoffrey Jourdren předvedl parádní "letecký" zákrok.

Prakticky z protiútoku mohli jít do vedení fotbalisté MHSC. Po přihrávce Anthonyho Mourniera však střílel Lucas Barrios jen kousíček vedle tyče. Vzápětí Jourdren vychytal Bedoyu a Maxime Dupé na opačné straně sledoval, kterak pokus Jamela Saïhiho míří těsně nad břevno jeho branky. V prvním poločase tedy branka nepadla.

První však mohla padnout dříve, než 79. minutě. Konkrétně po hodině hry, kdy Jourdrenovu pozornost zkoušel Shechter, ale brankář Montpellieru byl pozorný, tak jako jeho kolega na druhé straně po přímém kopu Siaky Tiéného, který vyrazil na roh. Z něj mohl skórovat Lucas Barrios, jenže první kontakt s míčem nebyl ze strany paraguayského reprezentanta úplně ideální. Oproti tomu při jediné gólové akci zápasu předvedl po odkopu Dupého Yacine Bammou, jak se to má dělat. Parádně zpracoval a uháněl k brance hostí, kde našel Gakpého, jenž se s míčem otočil a pravačkou nedal Jourdrenovi šanci - 1:0. Pro Montpellier to byla druhá prohra v sezoně a pro FC Nantes zase druhá výhra.

Více informací k zápasu

FC Lorient - EA Guingamp 4:0

30.08.2014 20:00

Góly: 59. Benjamin Jeannot, 81. Valentin Lavigne, 83. Jordan Ayew, 90. Valentin Lavigne

FC Lorient po výborném výkonu ve druhé půli porazil v bretaňském derby EA Guingamp.

Přitom kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby v úvodu nevychytal Benjamin Lecomte Claudia Beauvuea. Jen o chvíli později hlavičkoval na druhé straně Bruno Ecuele Manga, avšak míč těsně přeletěl břevno. Ještě před pauzou si Rafidine Abdullah zpracoval dlouhý balon, vběhl s ním do vápna, a přestože byl už z úhlu, rozhodl se vystřelit, přičemž jeho pokus nezastavil Mamadou Samassa, nýbrž břevno jeho branky.

V úvodu druhého poločasu pálil těsně nad břevno Raphaël Guerreiro a nedlouho poté se Samassa vytáhl proti střele Jordana Ayewa z přímého kopu. Následný roh však obrana hostujícího celku neodvrátila podle představ, díky čemuž se míče zmocnil Lamine Koné a po jeho přihrávce se mohl Benjamin Jeannot při svém prvním startu za Les Merlus radovat z prvního vstřeleného gólu - 1:0.

V 81. minutě už to bylo 2:0. Gilles Suna u levé postranní čáry pěkně zakombinoval s Ayewem, načež se zrodila přihrávka Valentinu Lavignemu, jenž si našel prostor pro zakončení a poslal svou střelu do levého dolního rohu branky. O pouhé dvě minuty později se proměnil ze střelce v nahrávače, kdy utekl Christophu Kerbratovi a z jeho práce mohl těžit Jordan Ayew, jenž placírkou překonal Samassu. A aby toho nebylo málo, musel malijský reprezentant lovit balon ze sítě ještě v poslední minutě řádné hrací doby. A kdo že jej překonal tentokrát? Znovu Valentin Lavigne! Guingamp tedy prohrál třetí ze čtyř zápasů nové sezony, zatímco Lorient připomněl své vítězství z prvního kola nad Monakem, a zároveň dal zapomenout na prohru s Lille minulý víkend.

Více informací k zápasu

RC Lens - Stade Reims 4:2

30.08.2014 20:00

Góly: 45. Wylan Cyprien, 47. Pablo Chavarría, 61. Yoann Touzghar (pen.), 87. Adamo Coulibaly (pen.) - 7. Aïssa Mandi, 80. Gaëtan Courtet

Již třetí porážku v řadě zaznamenali fotbalisté Remeše, kteří hned v úvodním kole dokázali remizovat s PSG, od té doby ale jenom tápou. Spolu s Évianem tak mají na kontě jen jeden bod a jsou předposlední. Lens naopak potvrdilo minulý skalp v Lyonu a s šesti body se drží v klidném středu tabulky.

Hosté budou muset začít urychleně řešit situaci v obranných řadách. Loni jedna z nejlepších stoperských dvojic ligy Weber - Tacalfred není aktuálně k dispozici, protože prvně jmenovaný se potýká s dlouhodobým zraněním, a jako by byl tenhle faktor citelně znát. Přitom právě skvělá práce vzadu Remeš vždy zdobila a slavila úspěch.

Jenže po čtyřech kolech je právě defenzíva na té nejmizernější úrovni. Jedenáct obdržených branek je nejhorším číslem Ligue 1, o jednu méně má na kontě dokonce i poslední Évian. Kouč Jean-Luc Vasseur zkrátka marně hledá optimální složení. Nutno podotknout, že ani výkony gólmanů Placideho či Agassy nejsou plně dostačující.

Remeš vstoupila do utkání nejlepším možným způsobem. Rigonato poslal centr na hranici brankového území, kam si nejvýše naskočil Mandi a tvrdou hlavičkou z blízkosti načal účet. Situace se bohužel notně zkomplikovala po vyloučení Onianguého, který šel ve 23. minutě zbytečně ostře do souboje s Nomenjanaharym na útočné polovině.

Vasseurovo mužstvo zvládalo oslabení velmi dobře, jenže těsně před přestávkou se soupeř dostal na koně, neboť Cyprien poslal technickou střelu přesně k tyči a vyrovnal. A jak špatně pro Remeš dopadl závěr první půle, tak špatně se začala vyvíjet i ta druhá. Ve 47. minutě se Lens dostalo do vedení.

Cyprien s Coulibalym vyšachovali obránce na levé straně, následný pas byl nasměrovaný na zadní tyč, a ačkoli se brankář Placide snažil balón vyrazit, skončil nakonec u nohou Chavarrii, který z metru pohodlně zacílil. Po hodině hry to bylo již o dvě branky, Signorino drcl ve vápně do Cavarého a nařízenou penaltu proměnil Touzghar.

Remeš se ale nevzdávala. Dvacet minut před koncem Charbonnier trefil smolně tyčku a o deset minut později po přesném centru zprava od Mandiho a úspěšné hlavičce Courteta se jí podařilo snížit. Poslední slovo ale mělo stejně Lens. V 87. minutě zahrávalo druhou penaltu po zákroku Tacalfreda na Coulibalyho, kterou sám faulovaný proměnil.

Více informací k zápasu

SM Caen - Stade Rennes 0:1

30.08.2014 20:00

Góly: 88. Ola Toivonen (pen.)

Dlouho to vypadalo, že se nováček z Caen rozejde s ambiciózním Rennes bezbrankovou remízou; penalta Oly Toivonena ze závěru utkání však vše změnila. Domácí dohrávali v deseti a nakonec prohráli 0:1.

Cenné vítězství si Les Rouge et Noir zajistili teprve v 88. minutě poté, co rozhodčí Alexandre Castro odpískal faul Jordana Adéotiho na střídajícího Philippa Hosinera. Míč se ještě ve hře dostal k Toivonenovi, kterému se podařilo skórovat, gól však nebyl uznán; z následné penalty nicméně švédský útočník nezaváhal a propálil brankáře Rémyho Vercoutra. Šlo o jeho už třetí branku v sezoně.

Rennes zažívá dobrý start do sezony, po úvodní porážce v Lyonu získalo sedm bodů z devíti možných, dnešní výsledek však byl k Caen poměrně krutý. Nováček sahal po prvním bodu na "domácí" půdě a dost možná si jej i zasloužil. Historie se opakovala - v úvodním střetnutí v azylu v Le Mans prohráli svěřenci Patrice Garandeho 0:1 poté, co byl jejich hráč vyloučen, a dnes se stalo totéž. Červenou kartu si vysloužil záložník N'Golo Kanté už v první polovině.

První šanci utkání mělo Caen, konkrétně kapitán Julien Féret, sám bývalý hráč Rennes; neuspěl však, stejně jako následně Bengali-Fodé Koïta. Ve 25. minutě byl pak po dvou žlutých kartách vyloučen Kanté a domácí tlak trochu opadl, přesto však Garandeho tým představoval větší nebezpečí. Další Féretovu šanci z přímého kopu zlikvidoval gólman Benoït Costil. Celkový počet střel se na jejich straně vyšplhal na 15 (!), z toho 6 mířilo mezi tyče; hostující brankář však odolal.

Naopak Rennes může za výhru vděčit obrovskému štěstí. Samo totiž vystřelilo na Vercoutra pouze jednou, za celý zápas jeho bránu prakticky vůbec neohrozilo a zdálo se, že ke gólu bude potřebovat zásah shůry. Ten k radosti fanoušků v červeno-černém nakonec přišel, kouč Montanier však rozhodně nepůsobil spokojeným dojmem..

Více informací k zápasu

AS Monaco - Lille OSC 1:1

30.08.2014 17:00

Góly: 61. Dimitar Berbatov - 18. Nolan Roux

Pouhé jediné vítězství a pozice ve středu tabulky, taková je aktuální bilance vicemistrů z loňské sezóny, které už zanedlouho čeká účast v Lize mistrů. A tahle forma jejich cílům v milionářské soutěži určitě neprospívá. V souboji s Lille se Monaku podařilo zachránit alespoň remízu díky Dimitaru Berbatovovi.

Po poločase to vypadalo, že by Dogy mohly svůj jubilejní 2000. zápas v nejvyšší soutěži oslavit tím nejlepším možným způsobem, a mohly si tak alespoň částečně napravit reputaci po vyřazení z play-off Ligy mistrů. Jenže těsné vedení, do kterého je dostal v 18. minutě Nolan Roux, hosté nakonec neudrželi.

Těžko říci, jak to v knížecím klubu bude vypadat v dnech následujících s Radamelem Falcaem. Kolumbijec, který zařídil výhru v minulém kole na půdě Nantes, sledoval utkání s Lille pouze z tribuny, neboť byl na poslední chvíli vyřazen z nominace. A v kuloárech se spekuluje o jeho odchodu již během tohoto přestupového období.

Do základní sestavy se vrátil Berbatov a kouč Leonardo Jardim tímto tahem určitě neprohloupil. Od začátku si také mimochodem zahrál rovněž Ferreira Carrasco, který v uplynulých dvou kolech jen střídal. LOSC znovu spoléhal na Rouxe, a Kalou, jenž je blízko odchodu do Herthy Berlín, nebyl zase ani na lavičce náhradníků.

Střetnutí se lépe vyvíjelo pro hosty, Mendes vrátil míč do vápna na nabíhajícího si Rouxe, který snadno uklidil míč za bezmocného gólmana Subašiče. I nadále bylo lepším týmem Lille, jenže Gueye sám před brankou trestuhodně selhal v koncovce. Na konci první půle zahrozili domácí, nicméně Ferreira Carrasco pálil také vedle.

Následně mohl vyrovnat Berbatov, po rohovém kopu Joaa Moutinha však hlavičkoval nad. Bulhar se nakonec trefil po hodině hry. Fabinho našel skvělým pasem Ferreiru Carrasca, ten předložil balón před prázdnou bránu, odkud nebyl problém ho uklidit do sítě. Pro Berbatova to byl již 11 gól v dresu Les Rouges et Blancs.

Poslední třetina zápasu se prakticky už jen dohrávala. Joao Moutinho zahrál svůj přímý kop nepřesně a střela mezi tři tyče nezamířila, v závěru se ještě mohl prosadit Dirar, to by ale svou hlavičku musel usměrnit pod břevno. Po mezinárodní přestávce čeká Monako další těžké utkání v Lyonu, Lille přivítá Nantes.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - OGC Nice 4:0

29.08.2014 20:30

Góly: 19. Dimitri Payet, 45. Florian Thauvin, 48. Dimitri Payet, 87. Abdelaziz Barrada

Olympique Marseille s přehledem přejel Nice, díky čemuž hráči poprvé opravdu potěšili i tak náročného trenéra, jakým je Marcelo Bielsa.

Na první gól se na jihu Francie čekalo necelých dvacet minut. Souleymane Diawara, bývalý stoper OM, prostě nechtěl dovolit, aby André Ayew vystřelil, takže se k odraženému míči mohl nejrychleji přesunout Dimitri Payet a pěkně po zemi vsítit svou první branku v zápase - 1:0. Důležitou roli sehrál (nejen) v tomto momentu také důrazný presink domácích, díky kterému mohli vyrážet vstříc brance Moueze Hassena ve větším počtu.

Nedlouho poté už to mohlo být 2:0, jenže Florian Thauvin hlavou po parádním centru Benjamina Mendyho těsně minul zařízení. Jak se však ukázalo v závěrečné minutě první půle, pouze se zastřeloval, neboť poté, co Payet senzačně našel za obranou Nice spoluhráče Ayewa, poslal ghanský reprezentant a syn slavného Abedi Pelého přízemní přihrávku před odkrytou branku, kde Thauvinovi už nezbylo nic jiného, než pohodlně skórovat.

Pro Hassena, náhradníka za Davida Ospinu, jenž v létě zamířil do Arsenalu, to byl sedmý inkasovaný gól v nové sezoně. Jenže i ve druhém poločase byli hráči Marseille, především tedy Dimitri Payet, pořád při chuti. Thauvin si na pravé straně u velkého vápna vyčkal na ten nejvhodnější moment, kdy poslat centr na Payetovu hlavu, od které se míč odrazil za záda mladého brankáře potřetí, nikoliv však naposledy.

Šest minut poté mohl nejlepší hráč na hřišti dokonat hattrick, když nejprve vylákal Hassena z branky, jenže ten úmysl lobovat z dobrých dvaceti metrů nakonec včas přečetl a míči v cestě do sítě zabránil. To se mu však nepovedlo v 87. minutě, kdy sice nejprve vyrazil šikovnou patičku Gianneliho Imbuly, avšak na dorážku Maročana Abdelazize Barrady, pro něhož to byl v utkání první dotek s míčem, už nestačil. Proto se tedy Olympique Marseille posunul na prozatímní třetí místo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux43109:310
2.Paris Saint-Germain42209:28
3.Lille OSC42204:18
4.Olympique Marseille42118:57
5.Stade Rennes42117:47
6.FC Lorient42116:37
7.FC Nantes42113:27
8.AS Saint-Étienne42115:67
9.SM Caen42025:26
10.Montpellier HSC42024:26
11.RC Lens42025:46
12.Toulouse FC42025:56
13.SC Bastia41215:65
14.FC Metz41213:45
15.AS Monaco41124:74
16.OGC Nice41124:94
17.Olympique Lyon41034:53
18.EA Guingamp41031:73
19.Stade Reims40135:111
20.Évian Thonon Gaillard40132:101

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skvělý výkon a parádní fotbal, takhle si to představuju!

Reagovat
smazaný uživatel

paráda dneska

Reagovat
Langi

Payet...aspon konecne body do fanty

Reagovat
smazaný uživatel

omg, ja na to zas zapomnel tak holt stale s ibrou v utoku

Reagovat
smazaný uživatel

Střídá se samo.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, na lavicce ale mam njieho, misto abych za ibru vzal nekoho na jistotu

Reagovat
Langi

mam to stejne

Reagovat
smazaný uživatel

dneska velmi dobrý výkon, škoda, že mu nevyšel ten lob, to by byl parádní gól a hattrick

Reagovat
Godwinson

Thauvin uz konecne taky nejake body

Reagovat
Minister

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt radost koukat když to takhle půjde dál, jenom dobře...

Nevím o někom, kdo by tam nemakal, ale kdybych měl někoho vypíchnout, tak to byl Dje Dje (ten se mi dost líbí, kdo by to byl řekl, že takhle "vystrnadí" Fanniho) a vepředu Thauvin s Payetem Výsledek hovoří za vše, Nice jsme nepustili skoro k ničemu plus nula vzadu potěší.

Gól jsem přál i Alessandrinimu, měl tam jednu dobrou možnost když si udělal místo ve vápně, těsně vedle.

Taky bych upozornil na situace před druhým (faul, možná) a čtvrtým (offside, drobný) gólem, což bych viděl jako drobnou kaňku.

A ta prasárna na konci od Cvitaniche

Reagovat
smazaný uživatel

Že by Mandanda poprvní byl v plusu? ale jsem rád, že se mi rozjíždějí moje koně. Thauvin, Toivonen, Theo-Cathe, ještě by to chtělo udržet Falcaa v Monaku a taky trošku aktivnějšího Matuidiho. Brandao jaksi nevyšel.

Reagovat
Godwinson

V tomhle systému zažije Payet renesanci, včera neskutečný výkon. Je to vtipné, před pár týdny jednou nohou ve Swansea za částku kolem 8 mil., teď hráčem na kterém stojí ofenzivní hra týmu. Musí poladit defenzívu, tam to občas hoří nehezky. Četl jsem, že se dohodli na Yangovi, ale byl to nějaký britský bulvár. Osobně bych si tam přál vidět Mangu, on ten krok výše měl udělat už dva-tři roky zpět a sám nedávno prohlásil, že ho udělat chce. Lepší Marseille než nějaký Těrek.

Reagovat
Godwinson

Místo Carrasca jsem tohle kolo hodil Kanteho jako obrovskou posilu

Reagovat
smazaný uživatel

Super, Lens!!! Pomohl jim rozhodčí? Asi jo, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak červená zřejmě správně. Nomenjanahary měl štěstí, že ho Oniangue netrefil ostřeji na stojnou. Cyprien možná gól kola, navíc přidal i asistenci na branku Chavarrii, který vystřídal právě po Onianguově zákroku zraněného Nomenjanaharyho. Remeš byla i v deseti nebezpečná, Aissa Mandi hrozil ze standartek a myslím, že Courtet trefil tyč. Pak přišly penaltové zákroky, u obou šli obránci do protihráče velice nešikovně. Hráči Lensu tomu trochu přidali na efektu, ale penalty byly. LENS !!!

Reagovat
Figi

PSG prodává Lavezziho

Útočník francouzského Paris St. Germain Ezequiel Lavezzi není v nominaci úřadujícího mistra na zápas proti St. Etienne.

Důvodem je jeho chystaný prodej do Interu Milán, což potvrdil i prezident italského velkoklubu Erick Thohir.

Reagovat
Godwinson

Pokud by Lyon ziskal Doriu, to by me asi kleplo a bylo by to absolutne ironicke

Reagovat
juninho8

voci comu?

Reagovat
Godwinson

Vuci vsemu, co Aulas predvadi. A vlastne nejen on. Pritahnout takoveho talenta. Ja mu fandim:)

Reagovat
juninho8

toto proste nemoze dopadnut uz len preto ze to je Aulas....a pri taktomto obrancovi uz dvojnasobne....zapytaju namiesto 5 mega 5 a pol a vsetko padne

Reagovat
Langi

Ja ho teda neznam, ale ze by za nej clovek, ktery smlouval o 300 tisic u Corchii a nasledne i u Rose, coz jsou oba hraci provereny ligou...nevim no ...hlavne si asi dela z Fourniera uz prdel...ten chtel utocnika a on mu necha odejit Sarra a koupi dalsiho stopera

Reagovat
Langi

* dal 5 ME

Reagovat
juninho8

mne sa praveze zda ze ho prednedavnom chcela ulovit Barcelona....

Reagovat
smazaný uživatel

problém je v tom, že klub vlastní len 60% práv na hráča zvyšných 40% má nejaký agent alebo firma

Reagovat
Langi

At zije spoluvlastneni...ve Francii je zakazany takze bysme ho museli koupit celyho...coz bude palka

Reagovat
Godwinson

Kdyz jsme u tech stoperu. Mbiwa do OM se komplikuje a probihaji spekulace, ze chteji Reyese, coz by byla dalsi bomba. Jestli nahodou nekdo s nim a Doriou nesype sul do ran fanouskum L1:)

A Manga dle vseho do Cardiffu, cca 5 mil. v librach

Reagovat
smazaný uživatel

Fournier ven!!!

Reagovat
juninho8

to sme to zase raz dobacovali

Reagovat
smazaný uživatel

lyon prvni 4 kola relativne priznivy los a jsou z toho pekne 3 body, to jsem zvedavy, jak to bude nadale pokracovat...

Reagovat
Ferguson6

Metz

Reagovat
Godwinson

To uz je docela pruser. V dalsich dvou kolech Monaco a PSG. Snad se daji dohromady.

Reagovat
Israha

Monako je v podobném hnoji, včera proti Lille byli opět marní. Za aktuální konstelace možná ideální soupeř, na kterém by se mohli odrazit k lepším výsledkům.

Reagovat
Godwinson

Rozhodne, ale porad maji tu auru top2. Jak pises, na kom jinem se chytit.

Reagovat
smazaný uživatel

Pritom priprava vypadalq dobre...ale to k u OM no..kdyz js3m je videl s Bolkou tak tam meli celkem stesti, ze dali kazdou sanci.

Reagovat
Godwinson

Ta Rabiotova matka je neskutecna

Reagovat
Godwinson

Prestoze on rekl na nabidku AS ano, ona to podle toho, co jsem cetl blokuje, aby PSG nevideli ani euro a Rabiot pak sel v lete zadarmo. Kouzelny

Reagovat
db18

to je bude hrozně mrzet

Reagovat
Langi

Jinak dneska sme se zas predvedli...sestoupime spolu s Monacem s takovouhle hrou

Reagovat
smazaný uživatel

no keď hrajú v základe 3-4 hráči zo stabilnej 11-ky tak sa nečuduj

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně hrají hráči, co se jinak nevlezou ani na lavičku, to je na tom to nejhorší.

Reagovat
Langi

No jo no, kazdej kdo vyleze z juniorky to ligove meritko hold nesnese...navic soucasny Lyon je bohuzel tym dorostencu, ligovych prumeraku a defakto jen dvou kvalitnich hracu, kteri jeste muzou letos odejit

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám, že se co nejdřív dá dohromady aspoň Gourcuff, tam prostě chybí někdo, kdo by tvořil a spoléhat na Steeda nebo Mvuembu holt nejde. Celé se to posralo a je dost možné, že po 6 zápasech budeme mít 3 body

Reagovat
Langi

tam je nejhorší, že ti hráči za to snad ani nemůžou...juniorka se musí prostě rozehrát a zapadnout do toho systému, i Umtitimu to trvalo půl roku než začal něco hrát...problém je, že se teď uplně rozpadla kostra týmu...přitom podle mě třeba taková záloha Ferri, Gonalons, Mvuemba by byla uplně fantastická, kdyby před sebou měli Gourcuffa nebo Greniéra, kteří by tvořili dopředu...teď to dopadá tak, že je Gonalons na stoperu, Ferri se vrací pomáhat obraně, nestíhá a fauluje a Mvuemba, případně Malbranque mají hrát AMC to pak můžem stavět klidně tři útočníky, ale jsou vepředu uplně bez podpory

Reagovat
smazaný uživatel

borci, hlavy vzhůru, soustřeďte se na Coupe de France

Reagovat
homeles8

Zlatan Ibrahimovič

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva dobře Zlatan Čekal jsem aspoň góla od St. etiene

Reagovat
vlastik

Král je zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra!

Reagovat
Maritazzi

Nějaký bližší reference na Yanga-Mbiwu? Asi u nás místo Baši skončí on.

Reagovat
smazaný uživatel

ta fotka!!! zjevně kvalitní tužidlo na vlasy!!!

Reagovat
rezba

Už by tam mohli dát jinou

Reagovat
Il Architetto

ZLATAN

Reagovat
Langi

Newcastle United have had an offer for Alexandre Lacazette turned down over the weekend.

And the Magpies have been told again by Lyon that the striker is “not for sale” according to the French club.

ať už je půlnoc...stejně už nikoho nekoupíme

Reagovat
smazaný uživatel

prijde doria a balmont

Reagovat
smazaný uživatel

Doria pry nakonec do Marseille podle rmc

Reagovat
smazaný uživatel

Well...fuck. Máme N'Goumu kdyžtak...Doria je zbytecny

Reagovat
Langi

N'Gog do Reims

Reagovat
smazaný uživatel

Meh.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Doria už v Marseille

Reagovat
Langi

Twl oni ho fakt dotahnou ...se divim ze ho nevyfouklo Lille

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele