Ligue 1 - souhrn 38. kola

14.05.2016, 22:58
Komentáře a souhrny
Remeš senzačně deklasovala Lyon, ovšem na záchranu jí to při výhře Toulouse stejně nestačí. Padá rovněž Gázelec, který prohrál v Lorientu. Monaco díky triumfu nad Montpellierem uhájilo třetí příčku před dotírajícím Nice. Ibrahimović se s Paříží rozloučil ještě jedním rekordem...

Angers SCO - Toulouse FC 2:3

14.05.2016 21:00

Góly: 12. Billy Ketkeophomphone, 63. Saïd Benrahma - 59. Wissam Ben Yedder, 78. Martin Braithwaite, 80. Yann Bodiger

Angers SCO zakončilo podzim na famózní třetí příčce. Na jaře ale ztrácelo, kde se dalo, což dokládá i duel s Toulouse. Moulinovi svěřenci dvakrát vedli, ale nakonec prohráli 2:3. Utkání tedy skončilo stejným výsledkem, jako zápas EA Guingamp versus OGC Nice.

TFC šlo o všechno. Sice se zdálo krajně nepravděpodobné, že by Remeš rozsekala vicemistra z Lyonu v poměru 4:1, ale nakonec to přesně takhle dopadlo. Pascal Dupraz tedy potřeboval zopakovat stejný kousek, jako před dvěma lety s Évianem. A to se díky gólům Wissama Ben Yeddera, Martina Braithwaitea a Yanna Bodingera podařilo!

Domácí šli do vedení ve 12. minutě. Gilles Sunu si to přištrádoval po levém křídle až k šestnáctce, kde chtěl přihrát lépe postavenému spoluhráči. Steeve Yago se tvářil, že balon zpacifikuje, jenže ten nakonec přeci jen doputoval k Billymu Ketkeophomphonovi, který prostřelil Albana Lafonta a zaznamenal pátý střelecký úspěch v sezoně, což na šestadvacetiletého záložníka z Laosu není vůbec málo - 1:0.

Potom vychytal Alexandre Letellier Étienna Didota. Ten to nedlouho poté zkoušel znovu a trefil přitom ruku Cheikha N’Doyeho. A protože stál ve vápně, musela se kopat penalta. Kapitán Martin Braithwaite ale přestřelil! Dánský forvard to následně zkoušel hlavou, ale brankář Angers se překonat nenechal. Z kraje druhé půle si poradil i s pokusem Marcela Tisseranda, ale Toulouse neznervóznělo.

V 59. minutě vymyslel Oscar Trejo přihrávku na Ben Yeddera, který se prosadil ranou na bližší tyč - 1:1. Pro tuniského fotbalistu šlo o třiadvacátý gól ve všech soutěžích, v nichž jeho Toulouse v této sezoně nastoupilo. Jenže o čtyři minuty později už bylo zase všechno jinak. Angers totiž přidalo druhou trefu, což se ligovému nováčkovi podařilo naposledy v polovině dubna.

Argentinec Trejo přišel o míč, jenž se dostal k Saïdu Benrahmovi. Ten obešel Francoise Moubandjeho a z nějakých dvaadvaceti metrů zakroutil svou střelu přesně tam, kam to bylo potřeba - 2:1. Toulouse to ale nezabalilo a Letellier se v bráně rozhodně nenudil. Trejo mířil vedle. Centr Braithwaitea omylem ztečoval na břevno vlastní brány Romain Saiss a gólman Angers si potom poradil s volejem Wissama Ben Yeddera.

V 78. minutě z pravé strany centroval Pavle Ninkov. Martin Braithwaite předskočil Ismaëla Traorého a zblízka dal svůj jedenáctý ligový gól - 2:2. Dvě minutky poté byl před hranicí velkého čtverce faulován Ben Yedder, o což se postaral Gaël Angoula. K rozehrávce si stoupnul Yann Bodiger a to bylo pro Toulouse dobré. Protože tenhle jednadvacetiletý fotbalista dal parádní gól, jenž byl zároveň jeho prvním v Ligue 1 - 2:3. Ideální načasování, neboť díky němu si téfécé zahraje francouzskou nejvyšší soutěž i počtrnácté v řadě. Angers zase může těšit fakt, že se po dvaačtyřiceti rokách umístí v horní polovině tabulky.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Montpellier HSC 2:0

14.05.2016 21:00

Góly: 3. Ivan Cavaleiro, 32. Fabinho (pen.)

Po mizerně odehraném zápase na půdě Lyonu zvládlo Monako udržet alespoň třetí pozici a v příštím roce se v předkole popere o Ligu mistrů. Svěřenci Leonarda Jardima si totiž pohlídali domácí duel s Montpellierem, proti němuž se dokázali trefit v první půli Ivan Cavaleiro a z penalty také Fabinho.

Dostat se na druhou pozici, a mít tedy jistotu milionářské soutěže, bylo pro knížecí klub již nereálné, neboť co se skóre týče, byl na tom daleko hůře než právě lyonský Olympique už před tímto posledním kolem. Nakonec sice oba celky skončily bodově na chlup stejně, poměr mezi vstřelenými a inkasovanými brankami byl ovšem rozhodujícím prvkem.

Uběhly jen tři minuty na časomíře a už se třepotala hostující síť. Dirar unikl podél pravé strany, předložil balón na hranici malého vápna, odkud z blízkosti Ivan Cavaleiro neměl problém zacílit. Ve 26. minutě se ocitl za obranou Vágner Love, navýšit náskok ovšem trestuhodně odmítl, a z blízkosti neprostřelil nohy gólmana Pionniera.

Po půlhodině hry Monako už přece jenom vedlo o dvě branky. Hiltonovi v šestnáctce utekl školácky balón, o nějž následně zabojoval ve skluzu, trefil však pouze Vágnera Lova, a tak byl nařízený pokutový kop. Fabinho pak ukázal, že nemá absolutně žádné nervy, a poslal svou střelu tam, kam potřeboval.

Dá se říct, že Montpellier, který v tabulce skončil na dvanáctém místě, se osmělil až zkraje druhého dějství. Hlavně Sansonova střela byla pro domácí pořádně nebezpečná. Jinak však byl ASM na hřišti i nadále lepším týmem a nemuselo zůstat jen u dvou vstřelených branek. Ivan Cavaleiro trefil tyčku, Vágner Love po úniku zakončoval těsně vedle.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Lille OSC 0:1

14.05.2016 21:00

Góly: 41. Éder (pen.)

Přímý souboj o klíčovou pátou příčku (znamenající postup do Evropské ligy) zvládlo lépe Lille, které vyhrálo na Le Chaudron 1:0 a odsoudilo tak Saint-Étienne k nervóznímu fandění PSG ve finále Coupe de France. Les Verts zakončili sezonu na šestém místě, což znamená, že postupují do Evropy jedině v případě, kdy Pařížané získají poslední domácí pohár. Pokud CdF padne do rukou Marseille, bude ASSE příští rok bez kontinentálního fotbalu..

Kouč Lille Frédéric Antonetti před dvanácti lety vedl Saint-Étienne k postupu do první ligy, dnes ale se svým bývalým klubem neměl žádné slitování. Už ve třetí minutě se Sébastienu Corchiovi povedlo napálit tyč. Na druhé straně se jako první připomněl navrátivší se kapitán Loïc Perrin, jehož hlavičku po Rouxově pasu vyrazil gólman Vincent Enyemana.

Lille šlo do vedení čtyři minuty před změnou stran, poté, co Renaud Cohade stáhl ve vápně Ronyho Lopese. K nařízené penaltě se postavil Éder, a přestože Stéphane Ruffier vystihl směr jeho střely, míč nakonec skončil v síti. Šlo o první gól hostujícího týmu na Chaudronu po dlouhých pěti zápasech.

Další mohl rychle následovat; Éderovu šanci krátce po změně stran však skvěle zlikvidoval pozorný Ruffier. Saint-Étienne mělo územní převahu, nedokázalo se ale prosadit; v 67. minutě navíc mělo i smůlu, když hostující Marko Baša zahrál ve vápně rukou, sudí však jasnou penaltu neodpískali. Ve zbytku zápasu se už nic vyloženě zajímavého nestalo (až na několik pološancí), takže Les Verts nyní musí nervózně čekat na výsledek finále Coupe de France. Lille má Evropu jistou.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - OGC Nice 2:3

14.05.2016 21:00

Góly: 19. Mevlüt Erdinç, 55. Romain Genevois (vl.) - 2. Alassane Pléa, 45. Jean Michaël Seri, 61. Alassane Pléa

OGC Nice zakončilo skvělou sezonu výhrou nad Guingampem. Díky tomu opanovalo čtvrtou pozici, protože Monaco přehrálo Montpellier. Guingamp skončil šestnáctý.

Tisíc čtyři sta kilometrů. Taková je vzdálenost mezi oběma městy. Hostům ale dlouhá cesta pranic nevadila, jelikož se už ve 2. minutě ujali vedení. Alassane Plea po přihrávce Vincenta Koziella mířil přesně do vzdálenějšího rohu brány, kterou hájil Jonas Lössl - 0:1. Tento výsledek však nevydržel ani dvacet minut.

Mohl za to Mevlut Erding, jenž po dobré práci Jimmyho Brianda nedal Yoanu Cardinalemu šanci - 1:1. Ve 30. minutě o sobě dal poprvé vědět Hatem Ben Arfa, který zřemě po sezoně Nice opustí. Prostě sebral balon a dal si s ním čtyřicetimetrový sprint. Nedokázal však efektivně zakončit. V prvním poločase se ale Les Aiglons přeci jen dočkali.

V jeho závěrečné minutě se prosadil Jean Michaël Seri, přičemž negativní roli v tomto případě sehrál domácí záložník Christophe Kerbrat - 1:2. V 55. minutě už bylo zase srovnáno. Po souboji s Jimmym Briandem si nepočínal nejlépe Romain Genevois, jelikož balon sice vybojoval zpět, ale zároveň jej nechtíc poslal do vlastní sítě - 2:2.

Po hodině hry, zhruba ve stejné době, kdy na Stade de l’Aube v Troyes vyrovnával na 1:1 Steven Fletcher z Olympiku Marseille, se podruhé v zápase na Stade du Roudourou prosadil Alassane Plea. Tentokrát pálil z voleje po pobídce Hatema Ben Arfy, který tedy zakončil ročník se sedmnácti góly a sedmi přihrávkami.

Francouzský fotbalista může stále doufat, že si zahraje na domácím EURU. V závěrečném kole Ligue 1 se do zakončení prodral ještě jednou. Střela z hranice pokutového území se však v 68. minutě mezi tři tyče nevešla. Poslední slova patřila střídajícímu Marcusi Cocovi. Nejprve neměl úplně nejlépe seštelovaná mířidla. Pak už to bylo lepší, ale pořád nepřesné. Tým Claudea Puela si tedy zahraje třetí předkolo Evropské ligy.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Olympique Marseille 1:1

14.05.2016 21:00

Góly: 10. Fabien Camus - 61. Steven Fletcher

Estac Troyes na závěr sezony remizoval s Olympiquem Marseille. Celkově tedy sesbíral pouhopouhých 18 bodů. OM jich sesbíral o rovných třicet více, což v konečném zúčtování stačilo na třinácté místo. Pro klub, který v srpnu věřil v Ligu mistrů, určitě velké zklamání. Ale stále je ještě ve hře Coupe de France.

První vzájemný zápas skončil na Stade Véldrome jednoznačně 6:0 ve prospěch celku z přístavního města. Na Stade de l’Aube byl průběh docela jiný. Domácí tu vyhráli z osmnácti utkání jedno jediné - v dubnu nad Remeší. Ve stejném měsíci tu taky stihli utrpět debakl 0:9 v duelu s PSG. I díky tomu inkasovali dohromady brutálních třiaosmdesát gólů! O ten poslední se postaral Steven Fletcher, ale k tomu se ještě dostaneme.

Nejprve totiž udeřili svěřenci Mohameda Bradjy. V 10. minutě Benjamin Nivet šikovně prostrčil míč mezi obránci Marseille, takže Fabien Camus mohl po zemi uklízet za Yohanna Pelého, jenž dostal tentokrát přednost před jinak neotřesitelnou jedničkou, kterou je Steve Mandanda - 1:0. V prvním poločase ještě trefil po centru Romaina Alessandriniho břevno Florian Thauvin a Rémymu Cabellovi překazil radost zdvižený praporek.

Po hodině hry už skvadra Francka Passiho vyrovnala. Bouna Sarr přišel na hřiště za Alessandriniho a jeden ze svých prvních doteků s balonem přetavil v přihrávku na Stevena Fletchera, který zaznemanal svůj druhý gól od zimního příchodu na hostování ze Sunderlandu - 1:1. Ten samý hráč zařídil svému týmu v poslední desetiminutovce penaltu. Sám se ujal její exekuce, nicméně brankáře Troyes nepřekonal.

Více informací k zápasu

FC Lorient - GFCO Ajaccio 1:0

14.05.2016 21:00

Góly: 27. Benjamin Moukandjo

Gazélec Ajaccio sestupuje do druhé ligy. Definitivně o tom rozhodla porážka 0:1 v Lorientu, o níž rozhodl brankou ve 27. minutě Benjamin Moukandjo. Korsičané se tak po roce vrací zpět o patro níže, zatímco Lorient zakončuje průměrnou sezonu na spodním konci "bezpečného tabulkového středu"..

Les Merlus už dnes neměli o co hrát; hostující Le Gaz však bojovali o holý život. Svěřenci Thierry Laureyho museli nutně získat lepší výsledek než Toulouse na půdě Angers, a ve skutečnosti neměli špatnou výchozí pozici - bretaňští v předchozích třech zápasech nedali ani gól a jejich forma po matematickém zajištění záchrany viditelně odešla. Ještě dvanáct minut před koncem simultánně dohrávaného posledního kola přitom Toulouse matematicky sestupovalo. Jenže Gazélec dnes zkrátka neměl na to, aby získal potřebný výsledek.

Lorient zvládl zápas naprosto suverénně. Už po jedenácti minutách Moukandjo prověřil pozornost gólmana Clémenta Mauryho, načež o pět minut později Benjamin Jeannot napálil ve skvělé pozici tyč. Zdálo se být pouze otázkou času, než oranžoví skórují, a tento okamžik přišel těsně před uplynutím půlhodiny hry: brankář Benjamin Lecomte poslal dlouhý míč na soupeřovu polovinu, Jeannot jej hlavou poslal Jimmy Cabotovi, a na konci celé akce číhal pozorný Moukandjo, který už měl snadnou práci. Byl to první ligový gól Les Merlus po dlouhých 297 minutách.

Domácí hráli v absolutním klidu a Gazélec se prakticky nedostal k jejich brance. První šanci hostí zaznamenal až po hodině hry Rodéric Filippi, jeho přímý kop však letěl mimo tři tyče. Na druhé straně pálil vedle Maxime Barthelmé. Korsičané se v závěru pokoušeli o tlak, ten ale k ničemu nevedl; naopak Lorient ještě málem přidal druhý gól, když jeho hráči v brejkové přesilovce čtyři na jednoho (!) obklíčili Mauryho s Filippim. Hostující obránce sice situaci nakonec vyřešil, Laureyho týmu to ale nebylo v důsledku nic platné.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Nantes 4:0

14.05.2016 21:00

Góly: 17. Zlatan Ibrahimović, 43. Lucas Moura, 52. Marquinhos, 89. Zlatan Ibrahimović

Mistrovské PSG podle očekávání porazilo vyšším rozdílem Nantes. Sesbíralo tedy 96 bodů, nastřílelo 102 branek, inkasovalo 19 ... a Zlatan? Ten se dočkal svých dvou tref, díky nimž jich má na kontě osmatřicet, což před ním nikdo v dresu pařížského celku nedokázal! Velkolepé loučení s Ligue 1, vskutku.

Ibra poprvé zaměstnal Maxima Dupého (náhradníka za Rémyho Rioua) ještě v úvodní desetiminutovce. Dalšího zářezu se ale dočkal až v průběhu té druhé. Uvolnil Ángela Di Maríu na pravé straně, aby si mohl zaběhnout do vápna a zadní tyči si počíhat na to, až mu argentinský spoluhráč balon vrátí - 1:0.

Švédský reprezentant během první pětačtyřicetiminutovky mohl skórovat ještě dvakrát, ale Dupé byl pokaždé proti. Dvě minuty před jejím koncem ale podruhé kapituloval. Zlatan zase našel Di Maríu, jenž prodloužil na Lucase Mouru, jenž se na levé straně pokutového území rozhodnul pro přízemní zakončení a dobře udělal - 2:0.

Druhý poločas začal dalším soubojem Ibrahimović vs. Dupé. A brankář Nantes opět vyhrál. V 52. minutě si Zlatan stoupnul k rozehrávce přímého kopu. Míč prošel zdí a hráč v rukavicích ho vyrazil. Jenže ke své škodě pouze k Marquinhosovi, který tak mohl oslavit dvaadvacáté narozeniny vcelku pohodlným gólem - 3:0.

Následně Dupé čaroval proti Blaise Matuidimu, Thiagu Mottovi a zase Ibrahimovićovi, nicméně závěrečný souboj vyzněl lépe pro fotbalistu, který se měl stát v Paříži rekordmanem. Centrem mu k tomu pomohl Javier Pastore. Enock Kwateng neměl větší šanci proti 193 centimetrů vysokému protihráči uspět. Zlatanova hlavička přeletěla Dupého a bylo to 4:0. Král ligových kanonýrů v příští sezoně v Parku princů působit nebude. Takže uvidíme, jestli se PSG i bez jeho přispění stane popáté v řadě mistrem.

Více informací k zápasu

SM Caen - Girondins Bordeaux 1:0

14.05.2016 21:00

Góly: 14. Andy Delort (pen.)

Ačkoli Caen jednu dobu dokonce bojovalo o evropské poháry, nakonec může být s touhle sezónou nadmíru spokojeno. Díky nejtěsnějšímu možnému vítězství, které zařídil Andy Delort zásluhou proměněného pokutového kopu, se pousnulo před Rennes na konečnou sedmou příčku. Jeho soupeř z Bordeaux se propadl na jedenáctou pozici.

Vše podstatné se v rámci tohoto střetnutí událo v první čtvrthodině. Pablo v šestnáctce stáhl na zem Delorta, za což sudí Chapron nařídil penaltu, sám faulovaný se k mnohdy složitému úkolu postavil čelem a situaci zvládl. Nekompromisní a nechytatelnou pumelici totiž usměrnil přesně pod břevno.

Statečně se Les Girondins drželi v minulém odloženém zápase proti PSG, s nímž trošku nečekaně uhráli kříž. Ani v Normandii nemuseli prohrát, kdyby proměnili některé ze svých šancí. Například v závěru půle Vercoutre vytasil perfektní zákrok proti střele Plašila, Diabaté po přihrávce od Malcoma trefil po obrátce tyčku.

I když ve druhém dějství mohli v závěru ještě srovnat Guilbert nebo Malcom, náskok si domácí pohlídat dokázali, a to i přesto, že Bordeaux třeba drželo více míč na svých kopačkách. Zatímco hosté prohráli po třech utkáních bez porážky, SMC svou sérii neporazitelnosti prodloužil na číslo čtyři.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Olympique Lyon 4:1

14.05.2016 21:00

Góly: 14. Aïssa Mandi, 34. Diego Rigonato, 51. Atila Turan, 56. Grejohn Kyei (pen.) - 63. Maxwel Cornet

Remeš navzdory všem předpokladům rozstřílela Lyon, nakonec jí to ale nebylo nic platné. Toulouse totiž zvítězilo v Angers, což znamená, že Les Remois navzdory dnešnímu úspěchu sestupují do Ligue 2. Po dlouhých pěti letech. Les Gones už měli před výkopem druhé místo jisté..

Byl to pro domácí fanoušky zdrcující moment. Po hodině hry (všechny zápasy měly stejný čas výkopu) Remeš vedla díky brankám Mandiho, Diega, Turana a Kyeiho už 4:0, zatímco oba přímí konkurenti - Toulouse a Gazélec - ve svých zápasech ztráceli. Pohled na tvář Nicolase De Prévilleho, největší oporu Remeše a jednoho z největších objevů letošní sezony, po oznámení závěrečných výsledků, byl zdrcující. Takový je ale fotbal.

Provizorní kouč David Guion, který z prvních dvou zápasů na remešské sesli (po vystřídání Oliviera Guégana) nezískal ani bod, dnes jen těžko mohl udělat něco lépe. Les Remois vtrhli na uchlácholeného soupeře jako hladoví psi a Antoine Dévaux už ve třetí minutě hlavou trefil břevno. Na druhé straně na sebe upozornil navrátilec Nabil Fékir, skóre se ale stále neměnilo.

Zlom přišel až po čtvrthodině hry, kdy domácí kapitán Aïssa Mandi zakončoval z bezprostřední blížkosti po Diegově přímém kopu. Diego byl v první půli vůbec nejvýraznější postavou na hřišti; právě jeho výtečný finiš po Charbonnierově přiťuknutí dal Guionovu týmu nadějné poločasové vedení 2:0.

To ale nebyl z domácí strany konec. Rozjetá Remeš opět zvýšila vedení šest minut po změně stran, kdy Turan fenomenální ránou ze 40 metrů dokonale zaskočil Anthony Lopese v hostující kleci. 3:0. Krátce poté Samuel Umtiti fauloval Charbonniera ve vápně a mladík Gréjohn Kyei umístil následnou penaltu do Portugalcova vinglu. 4:0.

Lyon sice dokázal snížit díky trefě Maxwela Corneta, v ten okamžik už však všichni na tribunách sledovali jedinou věc - výsledek zápasu v Angers. A protože Toulouse nakonec zvládlo otočit z 1:2 na 3:2, je s Remeší amen. Alespoň se však dokázala rozloučit dost možná nejlepším výkonem sezony.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - SC Bastia 1:2

14.05.2016 21:00

Góly: 82. Pedro Henrique - 21. François Kamano, 52. François Kamano

Bastia potvrdila, že se v závěru sezóny střetla s dobrou pohodou, a díky další výhře se posunula ještě o čtyři místa dopředu přesně na konec horní poloviny tabulky. Rennes jako už poněkolikáté během posledních pár roků naopak závěrečná kola zase nezvládlo a připsalo si již pátou porážku z posledních šesti zápasů.

Oběma týmům šlo jen hlavně o to zakončit tenhle ročník dle představ svých fanoušků, takže Korsičané neměli žádný strach hrát na Bretaňském poloostrově odvážněji. Už v 7. minutě se trošku náhodně dostal k zakončení Ayité, který z halfvoleje mířil na zadní tyč, jeho pokus se však zastavil právě o brankovou konstrukci.

Domácí se osmělili záhy. Dembélé, velký talent francouzského fotbalu, který od léta bude oblékat nově dres německého Dortmundu, ve 13. minutě nechal vyniknout brankáře Lecu, o pár chvil později Grosicki vysunul osmnáctiletého útočníka do další šance, tentokráte ale jeho střela postrádala větší přesnost.

První branky se diváci na Stade de la Route de Lorient dočkali ve 21. minutě. Danic dokázal míč posunout na Palmieriho, ten si z levé strany umně vybral v šestnáctce nabíhajícího si Kamanu, jenž hlavou pohodlně skóroval. Po přestávce bylo pro SRFC ještě hůře, to když Kamano potrestal v 52. minutě velký nedůraz od obránce Diagného.

Pochopitelně že takovým výsledkem se bretaňský celek v žádném případě nechtěl v posledním kole prezentovat a velkou motivaci rozloučit se důstojně měl i nadále Dembélé. V 56. minutě vytvořil dobrou pozici pro Grosického, ten však nevyzrál na Lecu. Deset minut před koncem Dembélé vyzkoušel svou levačku, zase ovšem našel soupeřovy rukavice.

V 82. minutě se podařilo mužstvu kouče Rollanda Courbise snížit, vedení si už ale Bastia ve zbývajícím čase sebrat jednoduše nenechala. Sio ve středu pole přetlačil Peybernese, okamžitě poslal přihrávku na Pedra Henriqueho, před nímž byl zcela volný prostor, a Brazilec placírkou usměrnil míč podél Lecy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain383062102:1996
2.Olympique Lyon381981167:4365
3.AS Monaco381714757:5065
4.OGC Nice381891158:4163
5.Lille OSC381515839:2760
6.AS Saint-Étienne381771442:3758
7.SM Caen381661639:5254
8.Stade Rennes3813131252:5452
9.Angers SCO3813111440:3850
10.SC Bastia381481636:4250
11.Girondins Bordeaux3812141250:5750
12.Montpellier HSC381471749:4749
13.Olympique Marseille3810181048:4248
14.FC Nantes3812121433:4448
15.FC Lorient3811131447:5846
16.EA Guingamp3811111647:5644
17.Toulouse FC389131645:5540
18.Stade Reims381091944:5739
19.GFCO Ajaccio388131737:5837
20.ES Troyes38392628:8318

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Toulouse

Úžasnej zápas, naprosto nečekaná záchrana, když si vezmu, že ještě 2 měsíce zpátky ztráceli na 17. místo 10 bodů. Snad to bude příští rok lepší, fakt jim to přeju.

Reagovat
domingo

Reagovat
Godwinson

Fakt posraný Angers. To těm blbům pustilo, ne? Konečně po letech šance se těch špín zbavit, Remeš heroicky poráží Lyon a skončí to takhle. Smutný, tuze smutný

Reagovat
smazaný uživatel

Puštěný to nebylo ani náhodou, spíš tam nebyla z jejich strana tak velká vůle.

Reagovat
Godwinson

To říkal i Zápotočný

Reagovat
smazaný uživatel

Se koukni na sestřih, tady to fakt nemůžeš porovnávat s paktem Pelta-Starka.

Gól Angers na 2:1 a vítězný Toulouse na 2:3 oba krásný.

Reagovat
domingo

na podzim mas zpatky Correu, tak nervi

Reagovat
Godwinson

Dobrá zpráva

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
Fluor

Mohl bych se zeptat proč je 18. místo sestupový ? Dlouho tady bylo červeně označeno poslední dvě místa a taky před začátkem sezony jsem tu četl, že ze tří postupujících se určitě jeden zachrání.

Reagovat
Pyroman
Reagovat
Realita

Ve Francii mají jen jedno místo do EL???

Reagovat
Pyroman

další dvě jsou pro vítěze CdF a CdlL, vzhledem k tomu, že jeden pohár PSG už vyhrálo, je letos postupový i páté místo, pokud PSG vyhraje i druhý pohár, půjde se i ze šestého

Reagovat
lampard8

Tak jak to je? Zlatan stanovil rekord PSG nebo rekord Ligue 1 s 38 vstřelenými góly?

Reagovat
domingo

Rekord ligy ma furt Onnis, ne? Zlatan ma klubovej. Aspon myslim.

Reagovat
lampard8

ne, rekord ligy má Skoblar se 44 góly v letech 1970-1971.

Reagovat
lampard8

*1971-1972

Reagovat
domingo

Onnis je nejlepsi strelec vsech dob, uz jsem si to nasel (299 golu). Sorry

Reagovat
lampard8

V sezoně? Težko

Reagovat
.13

Dakujem za krasnu sezonu, skoda tej LM. Uvidime co sa stane v lete, kazdopadne

Merci Paris!

Marseille dakujem ze mi dosrali tiket

Reagovat
juninho8

ja som v tychto pravidlach L1 strateny ako Borat v New Yorku.....najprv mali zostupovat dvaja, nakoniec traja....to je este pochopitelne....tusim ze od buducej sezony sa bude hrat baraz...nieco podobne ako je v Nemecku....a teraz citam ze ak PSG vyhra druhy pohar, tak sa miesto pre EL presuva do ligy....ja som bol v tom ze to tak je len v ligovom pohari....z Francuzskeho poharu som vzdy bol v tom ze ide aj pripadny porazeny finalista.....ako te teda ku*va je???

Reagovat
smazaný uživatel

porazený finalista mohol ísť z každého pohára po celej Európe ešte asi do roku 2014 alebo 2015, potom to UEFA zrušila. Postupuje len víťaz z pohára, ak sa už kvalifikoval cez ligu, tak sa posúva miestenka na ďalšieho v tabuľke ligy.

Reagovat
juninho8

takze takto....ono sa to zmenilo teda...lebo som si bol na 99% isty ze chodil porazeny z poharu....teda aspon z toho francuzskeho.....z ligoveho sa to vzdy presuvalo do ligy.....ale teraz sa to uz presuva asi tak ci tak....tak to je pre Marseille blby mohli zachranit pokazenu sezonu aspon takto..resp. este mozu...ak sa hecnu

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, bolo to vtedy zaujímavé tým, že sa do EL resp predtým Pohára UEFA mohli dostať slabšie mančafty, prípadne aj kluby z nižších súťaži. Od nás napríklad Ličartovce boli tuším 2krát vo finále pohára. Z Rakúska sa tak raz dostal treťoligista do predkola, z Anglicka nebol ďaleko vtedy 4.ligový Bradford.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Reims, zaujímavý káder, kopec reprezentantov, tam to bude asi v lete slušný výpredaj....

Reagovat
domingo

Praveze ani ne no. De Preville a Mandi urcite pujdou, jinak je ten tym uz hodne slabej. Mozna Devaux jeste.

Reagovat
smazaný uživatel

Oniangue? Kankava?

Reagovat
domingo

Oniangue je dobrej tak maximalne pro Bordeaux podle me. Kankava fakt ne.

Reagovat
lampard8

tak jediný pozitivum, že lord Koné končí. Nyní by Lyon měl vyhodit tu lůzu (Malbranque, Koné apod) a nalákat hráče na LM. Jednoznačně bych to viděl na stopera, který by se střídal s Yangou v sestavě - takže takový Aissa Mandi by nebyl špatný. Do zálohy asi jednoho box-to-box záložníka, ale středopolařů je tam dost - Gonalons, Ferri, Tolisso, Grenier. Darder, možná Valbuena, mladíci Kemen a Tousart. A útok? Jednoznačně přivést WISSAMA !!!!! A když by byla chuť, mohl by Aulas přivést spoluhráče a druhýho paliče penalt Braithwaiteho

tedy vše za předpokladu, že Lyon nikdo neopustí. Maximálně Alex, ale stále si myslím, že zůstane i v další sezoně.

Reagovat
domingo

Realne? Potrebujete nekoho jako byl kdysi Lovren, silnyho dominantniho stopera, takovyho toho magora, kterej srovna vsechny okolo. Mandi to neni, on je strasne mekkej, i kdyz techniku ma vybornou.

Potom by se hodila nahrada za Maxima (Bodiger?). B2B neni potreba, protoze Genesio evidentne chce dlouhodobe hrat 4-3-3.

Urcite budou potreba nejaky solidni kridla, idealne dve. Nekdo jako Bautheac, sikovnej technik, kterej tomu da novou dimenzi.

Bejt Aulasem zkusim Grosickyho, ten je vybornej. WBY ma problem v tom, ze potrebuje EXTREMNI duveru, aby neco predvadel.. pripomina mi v tomhle trochu Aubameyanga. Silenej talent, ale ma viditelny limity (ve venkovnich zapasech byva polovicni, casto ma pocit, ze musi vsechno brat sam na sebe), ktery musis adresovat asi fakt osobne. Pokud to zvladnes, mas skvelyho hrace.

Reagovat
lampard8

Takový obránce za normální peníze asi v L1 není, možná ani v zahraničí. Jak má prý Marseille zájem o JJ z Interu, tak toho bych taky bral

Tak za Gonalonse není potřeba někoho koupit. V pohodě tam zaskočí Tolisso nebo Ferri, pak jsou tam mlaďoši Kemen a Tousart. Box-to-box záložníci se hodí i do formace 433, jelikož když se podíváš na hru Tolissa, fakt pokrývá celý hřiště a Ferri taky. Ta podpora zálohy je markantní.

O Grosickim jsem tu mluvil už před pár měsíci, že by se mi tu líbil, ale prodloužil v Rennes, takže jedině za nějaký větší prachy. Líbil by se mi i N'Tep nebo Hamouma (ale ten je furt zraněný). A Wissam prostě musí přijít, i přes extrémní důvěru

Reagovat
Langi

Priorita by mel byt stoper, levy obrance a pripadne krajni utocnik...zbytek klidne resit post za post...ono zas jako jestli Laca neodejde, tak nac Ben Yedder, kdyz tam mame Corneta a Fekira...to spis fakt nekdo kdo hraje ze strany, aby mohl Cornet primarne stridat na hrotu...na kridlo tam je realne jenom Ghezzal (ktery jeste nepodepsal smlouvu), Valbuena (zklamani sezony) a Fekir (po zraneni)

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Lacazette odejde, tak hroti Kalulu s Cornetem budou fakt terno no

Reagovat
smazaný uživatel

Jo aha, neodejde...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne lavého obrancu

Reagovat
lampard8

na toho jsem zapomněl právě. Aulasi, trhej a bojuj o Guerreira

Reagovat
Pyroman

Braithwaite Rovnou kupte Brandaa a Sigborsonna třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

braithwaite je zoufalec

Reagovat
Israha

V dvouhrotovém systému by podle mě byl platný, odmaká toho dost...ale spoléhat na něho jako na jediného hrota na hřišti je sebevražda

Reagovat
smazaný uživatel

platny tak nekde ve stredu tabulky, to absolutne neni hrac pro spicku ligy

Reagovat
Israha

Jako squad player jo, řekl bych. Ale určitě ne do základu, jako hlavní střelec týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, mluvim ciste z pozice lyonu, ktery ma squad playeru celou radu v podobe perspektivnich odchovancu a potreba je pouze kvalita primo do zakladu

Reagovat
Israha

pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Passi pred zapasem na tiskovce mluvil i o tom že Marseille už sleduje několik hráčů, kteří by mohli nahradit Batshuayiho... koho by tak Marseille třeba z Ligue 1 mohla vzít? Germaina? Delorta?

Reagovat
lampard8

Brandao

Reagovat
Pyroman

Z L1 tam těch možností moc není podle mě. Germain je typologicky úplně jiný hráč než Batshuayi, na něm se nedá postavit útok. Ten Delort už je víc reálný, připadně pokud do Monaco přijde Falcao, mohlo by ASM třeba být ochotné pustit Carilla, který na to podle mě má, ale jistá investice by to taky nebyla. Připadně kdyby OM získalo nějakého bohatého majitele, mohlo by jít po Ben Yedderovi, ale tam asi bude velká konkurence.

Reagovat
Israha

Waris, Moukandjo, Diabaté (i když ten je furt zraněný, to by bylo riskantní)..Ninga z Montpellieru jako investice do budoucnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemel letos sestoupit jenom dva kluby?

Reagovat
smazaný uživatel

31 bodů náskok, hmmmmmmmmmmmmmm výživný....

Reagovat
Hachim Mastour

Lille fans, čo hovoríte na Boufala ?

Reagovat
Counter

https://amp.twimg.com/v/a296bd5e-b290-4706-8204-0aa06c7a1369

Takhle se Toulouse namotivovalo. Dobré video

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele