Ligue 1 - souhrn 38. kola

23.05.2015, 22:57, aktualizováno 23.05.2015, 23:05
Komentáře a souhrny
AS Monaco v cílové rovince letošní sezony Ligue 1 uhájilo strategickou třetí příčku před dotírajícím St. Étienne. Oba celky dnes vyhrály; Jardimův tým v Lorientu, St. Étienne doma nad Guingampem. Naplno bodovaly také Lyon a PSG, vítězstvím se s ligou loučí Lens, zatímco Évian a Méty sestupují po dalších prohrách. Toulouse podlehlo Nice, Bordeaux si poradilo s Montpellierem a Marseille se moc nepáralo s Bastií...

AS Saint-Étienne - EA Guingamp 2:1

23.05.2015 21:00

Góly: 36. Max Gradel, 49. Max Gradel - 61. Claudio Beauvue (pen.)

ASSE mohlo před tímto utkáním ještě doufat v účast v předkole Ligy mistrů. Jenže konkurenti nezaváhali, takže z toho bude liga Evropská.

Jaké to je hrát tuto soutěž ví i Guingamp, jenž i přes prohru obsadí desáté místo, tudíž si oproti minulé sezoně polepší o šest příček. První šance se na Stade Geoffrey-Guichard zrodila v 18. minutě. Pozdější hrdina Max Gradel si narazil s Kévinem Théophile-Catherinem, ale Mamadou Samassa celou situaci vyřešil.

Šestatřicátá minuta už však přinesla domácím zasloužené vedení. Po centru Yohana Molla se o něj postaral právě reprezentant Pobřeží slonoviny, když podstřelil hostujícího brankáře - 1:0. Samassa musel v této sezoně povětšinou jen z lavičky sledovat umění Jonase Lössla, nicméně že za ním co se brankářských dovedností týče o mnoho nezaostává, ukázal krátce před pauzou, když tygřím skokem zneškodnil Mollův razantní přímý kop do horního rohu branky.

Guinejský internacionál však čtyři minuty po změně stran podruhé kapituloval. Théophile-Catherine, Mollo a Kévin Monnet-Paquet rozebrali Guingampskou obranu, takže Gradel mohl skórovat v tomto zápase podruhé a celkově posedmnácté - 2:0. Po hodině hry se na stejnou metu dostal i hostující forvard Claudio Beauvue.

Kapitán ASSE Loïc Perrin jej stáhl ve vápně a pořekadlo o tom, že penaltu by neměl kopat faulovaný, se tentokrát nenaplnilo. Tolik branek za EA Guingamp nikdo na prvoligové úrovni nenastřílel dvanáct let. Tentokrát se to povedlo ... komu jinému, než Didieru Drogbovi - 2:1. Jeho krajan v dresu Les Verts mohl v 87. minutě slavit hattrick, kdyby ovšem dosáhl na další Mollovu pobídku.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Olympique Lyon 0:1

23.05.2015 21:00

Góly: 86. Clinton N'Jie

Na Stade de la Route de Lorient v Rennes to už už vypadalo na bezbrankovou remízu. Pak se ale ozval střídající Clinton N’Jie a zajistil svému týmu celkově dvaadvacátou výhru v sezoně. Poprvé se však tým Huberta Fourniera dokázal tříbodově vypořádat s absencí nejlepšího střelce Alexandre Lacazetta.

Třiadvacetiletého útočníka měl na hrotu nahradit o dva roky mladší Mohamed Yattara, ale v první šanci zápasu hlavičkoval nad. Následně se odpískání pokutového kopu po kontaktu s Benjaminem Andrém dožadoval Nabil Fekir, avšak rozhodčí Philippe Kalt zůstal absolutně v klidu. Domácí se poprvé osmělili až po půlhodině hry.

Čerstvý francouzský reprezentant Paul Georges-N’Tep vyzval ke skórování Olu Toivonena, jenž ale v dobré pozici svou osmou přesnou trefu nepřidal. O šest minut později se mohl radovat sám N’Tep. Kdyby ovšem nezamířil přímo na Anthonyho Lopese. Ten se zaskvěl i v 67. minutě, když vychytal Kamila Grosickiho.

Jen chvíli předtím vběhl na hřiště Clinton N’Jie. Žolík, jenž čtyři minuty před závěrem řádné hrací doby rozhodl tento duel ve prospěch Lyonu. Počíhal si na dlouhý balon Maxime Gonalonse a řídil se na bránu. Před pokutovým územím ustál souboj se Sylvainem Armandem, a potom si vyčíhnul ten správný moment k překonání Benoita Costila - 0:1.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Reims 3:2

23.05.2015 21:00

Góly: 30. Edinson Cavani, 45. Adrien Rabiot, 83. Edinson Cavani - 54. Aïssa Mandi, 89. Grejohn Kyei

I bez Zlatana Ibrahimovice dokázalo PSG zakončit povedenou sezonu výhrou nad Remeší. Výsledek 3:2 je k hostům ještě hodně lichotivý, svěřenci Laurenta Blanka totiž na hřišti zcela dominovali..

Na Les Remois bylo docela dobře vidět, že už reálně nemají o co hrát. Záchranu měli v kapse už před výkopem, s čímž, upřímně řečeno, počítal málokdo, a čelit po namáhavé sezoně ve formě hrajícímu Cavanimu se pro ně ukázalo jako přílišná práce navíc. Uruguayec dal nakonec dva góly, ve 30. a 84. minutě; trefili se i Adrien Rabion (45') a na druhé straně Aïssa Mandi (54') a střídající benjamínek Grejonh Kyei (89').

Hosté podle očekávání začali odzadu, drželi se za míčem a iniciativu přenechávali Pařížanům. Čerstvému mistrovi sice chvíli trvalo, než se dostal do hry, jakmile ale vše 'secvaklo', byl s hosty ámen. Po půlhodině hry se tak poprvé měnilo skóre, když se agilní Cavani dostal k míči dříve než gólman Kossi Agassa a nasadil mu efektní 'jesle'.

Remeš se poprvé připomněla nepříjemnou ránou Benjamina Moukandja z dobrých 30 metrů; jinak se ale svěřenci Oliviera Guégana museli soustředit v první řadě na defenzivu. PSG totiž i nadále tlačilo a ještě do poločasu navýšilo svůj náskok na dvě branky - Lucas Moura unikl na svém křídle a pěkným pasem našel na hraně vápna Rabiota, který měl dostatek času srovnat si míč na střelu a propálit tožského veterána.

Po změně stran favoritova koncentrace trochu povolila, čehož s gustem využil hostující levý bek Franck Signorino; jeho výlet do útoku skončil nečekaným obehráním Pastoreho s Cavanim a narýsováním přesného centru na kolegu Mandiho, jemuž stačilo doklepávat do sítě. Symbolický úspěch, jistě, zároveň ale šlo o první gól Remeše v Parku princů po 36 letech (!).

Signorinovi sláva evidentně zachutnala a v 56. minutě vyzval k vyrovnání Charbonniera, náhradní gólman Paříže Nicolas Douchez však odolal. Cavani následně v závěru zvýšil na 3:1 poté, co dorážel do prázdné klece Lavezziho přízemní pas (a zaokrouhlil tak počet letošních gólů ve všech soutěžích na 30). Poslední slovo měl ještě hostující debutant Kyei, který na bližší tyči využil výpadku domácí obrany a korigoval na finálních 2:3.

Více informací k zápasu

FC Metz - Lille OSC 1:4

23.05.2015 21:00

Góly: 83. José Luis Palomino - 40. Florent Balmont, 41. Idrissa Gueye, 44. Nolan Roux, 69. Nolan Roux (pen.)

René Girard opouští Lille s hlavou vztyčenou - zkušený trenér, který po sezoně přepustí své místo u kormidla Dog Hervému Renardovi, dovedl své svěřence v posledním utkání k jednoznačné výhře 4:1 na půdě sestupujících Mét. Sofiane Boufal se sice tentokrát na střeleckou listinu nezapsal, přesto však byl hrdinou zápasu právě on..

Připsal si totiž hned tři asistence a opět potvrdil, že jeho první půlrok ve velkém fotbale proběhl jednoduše skvěle. Prvních 40 minut to přitom nevypadalo na nějaký výprask; Méty sice hrály ve viditelné depresi z nevyhnutelného pádu, nicméně ani Lille se dopředu příliš nehrnulo. Jenže pak to přišlo - teprve pět minut před pauzou Florent Balmont otevíral skóre, a do šaten už šli hosté s vedením 3:0.

Balmont se prosadil efektní placírkou po skvělé individuální Boufalově akci; métská obrana jako by byla na hřišti namalovaná. O pár desítek vteřin později pak zvyšoval další záložník, Idrissa Guéyé, který převzal Boufalův pas a zavěsil z dvaceti metrů. Demolici domácího týmu dokonal ve 44. minutě Roux, pohodlně zakončující po hrozivé ztrátě Chrise Phillipse.

Ve druhé půli tak už bylo prakticky rozhodnuto; Lille proto logicky trochu ubralo nohu z plynu a opět se prosadilo až 20 minut před koncem. Pravý bek Romain Métanire fauloval ve vápně pronikajícího Divocka Origiho, míč si na bílý puntík postavil jeho útočný parťák Roux a zvýšil na 4:0. Alespoň konsolidační trefu pak šest minut před koncem zaznamenal domácí José Palomino, i když mu k ní hodně pomohl gólman Vincent Enyeama, který si míč pod tlakem prakticky sám srazil do sítě.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - SC Bastia 3:0

23.05.2015 21:00

Góly: 15. Dimitri Payet, 40. Alexander Djiku (vl.), 89. Lucas Ocampos

Marseille sice v závěrečném kole nedokázala stáhnout manko na třetí místo, přesto si díky pohodlnému vítězství 3:0 nad Bastií zajistila alespoň účast v Evropské lize, neboť udržela čtvrtou příčku před dotírajícím St. Étienne. Domácí získali stejný počet bodů jako jejich konkurent, ten měl nicméně o dost horší skóre.

Domácí obránce Rod Fanni už před utkáním sebekriticky nazval sám sebe i své spoluhráče jako idioty, kteří nemají v posledním kole nic ve svých rukou. Dlouho se totiž OM pral s PSG dokonce o titul, jenže pak totálně zpackal především měsíc duben. Očekávaný scénář se nakonec konal, Monako vyhrálo v Lorientu a uhájilo třetí příčku.

Ani letos se tak Liga mistrů Les Phocéens týkat nebude. I tak však nesměli zápas s Bastií, která byla již zachráněná a nakonec se umístila na dvanáctém místě, vypustit, protože zezadu se nepříjemně dotíralo St. Étienne. Domácí začali dobře. V 15. minutě Payet pronikl do vápna a levačkou zamířil přesně na bližší tyčku.

Hosté se snažili odpovědět Palmierim a Siem, nicméně ani jeden z nich neuspěl v koncovce. Jinak držela otěže utkání Marseille, která pět minut před obrátkou navýšila vedení. Ve 29. minutě zase zahrozil Payet, tentokráte si však na gólmana Lecu nepřišel, a pak už domácím přece zapršelo, protože si Morelovu střelu srazil do vlastní sítě Djiku.

Ve druhé půli si mužstvo Marcela Bielsy náskok v klidu drželo. V 62. minutě mohl zaznamenat svůj desátý gól v Ligue 1 střídající Batshuayi, jenže nakonec mířil vedle. V závěru pak padla ještě jedna branka do sítě Lecy. Drze totiž obešel několik protihráčů Ocampos a z blízkosti neměl problém zacílit.

Více informací k zápasu

FC Lorient - AS Monaco 0:1

23.05.2015 21:00

Góly: 20. Yannick Carrasco

Je dobojováno, poslední otázka dospěla k předpokládanému rozuzlení - Ligu mistrů si vedle PSG a Lyonu napřesrok opět zahraje i Monako. Knížecímu klubu stačilo k jistotě třetí příčky porazit Lorient na jeho půdě, což se díky jediné trefě Yannicka Ferreiry-Carrasca také povedlo..

Mladý Belgičan se prosadil už po dvaceti minutách hry a jeho zásah byl logickou odměnou za výrazně aktivnější výkon Monaka; Lorient sice nakonec prohrál pouze 0:1, za to ale vděčí v první řadě skvělému výkonu gólmana Benjamina Lecomteho. Hosté si zkrátka bez potíží pohlídali svůj náskok, takže dotírajícím Marseille a Saint-Étienne nebyly finální výhry nic platné.

Les Merlus, kteří zakončili sezonu na šestnácté příčce, jako by se k zápasu ani mentálně nedostavili. Lecomte se tak musel činit od samého začátku - už po dvou minutách jej poprvé prověřil Joao Moutinho, načež Bernardo Silva v dobré pozici přestřelil. V další situaci se šikovný Brazilec pro změnu převtělil do role asistenta a ta mu sedla lépe - po jeho pasu totiž Carrasco uprchl od bránícího Lamine Gassamy a zakončoval přesně mezi brankářovýma nohama.

Monaco je v soubojích se slabšími týmy letos venku stoprocentně efektivní, naopak Lorientu se na Moustoiru v sezoně vůbec nedařilo - a tento poměr sil byl jasně patrný i dnes. Domácí poprvé zahrozili až těsně před pauzou, kdy Danijel Subašić bez problémů kontroloval střelu Jordana Ayewa; to však bylo až poté, co museli přežít další gólovku Martiala a s úlevou kvitovat rozhodnutí sudího Tonyho Chaprona, jenž si nevšiml Gassamovy ruky v pokutovém území.

První poločas zakončoval Kurzawa takřka gólovou hlavičkou; Lecomte na ni nedosáhl a míč musel z brankové čáry odklízet Yann Jouffre. Krátce po změně stran potom napodobil Gassamu spoluhráč Lamine Koné a Chapron už byl tentokrát pozorný - nařízenou penaltu však Martial nevyužil a nechal pouze vyniknout skvělého Lecomta.

Stoper Wallace sice dostal míč za brankářova záda, jeho gól však nebyl uznán pro ofsajd, načež Lecomte v rychlém sledu předvedl parádní zásahy proti Carraskovi, Martialovi i střídajícímu Valére Germainovi. Kouč Sylvain Ripoll jej následně v samém závěru stáhl ze hřiště, aby dopřál rozlučku loučícímu se veteránovi Fabienu Audardovi; ještě poté mohl Koné hlavičkovat na bližší tyči a vystřelit tak svému týmu nečekanou remízu, leč netrefil.

Více informací k zápasu

RC Lens - FC Nantes 1:0

23.05.2015 21:00

Góly: 4. Pablo Chavarría

Trenér Nantes Michel Der Zakarian si rozhodně oddechnul, že letošní sezona už je minulostí. Oproti té minulé si sice jeho tým pohoršil jen o jednu příčku, nicméně co se předváděné hry týče, bude třeba na mnohých aspektech zapracovat.

RC Lens příliš dobrý dojem nezanechalo. Jednou ze světlých výjimek byly výkony argentinského útočníka Pabla Chavarriy, který se dokázal prosadit celkem sedmkrát. Naposledy ve 4. minutě duelu s Les Canaris, když jej ve vápně našel neobsazeného svou zpětnou přihrávkou Aristote Madiani - 1:0. Kdo by to byl řekl, že půjde o jedinou branku utkání.

Obrana domácího celku však tentokrát zůstala maximálně pozorná. A když už se přes ni hostující nájezdníci dostali, ztroskotali na Samuelu Atrousovi. To platí jak pro pokus Serge Gakpého z nějakých dvaceti metrů, tak pro dalekonosnou střelu Yacineho Bammoua, jež v podstatě udělala tečku za prvním dějstvím.

Začátek toho druhého patřil Johanu Audelovi. Nejprve mířil z voleje vedle, a poté ukázal, jak si rozumí s balonem, přičemž celou akci zakončil otočkou a střelou, která však ke škodě jeho i jeho spoluhráčů přeletěla břevno. Čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem se ještě přihlásil o slovo Jordan Veretout, nicméně i jeho Atrous vychytal.

V závěru mohl pojistit vedení Jean-Philippe Gbamin, ale s jeho příležitostí si výborně poradil Rémy Riou. Lens se tedy s Ligue 1 loučí vítězstvím. Nantes přečkalo i druhou sezonu mezi elitou, k čemuž někdejšímu mistru Francie stačilo pětačtyřicet bodů a devětadvacet vstřelených gólů. Uvidíme, jak si (nejen) v těchto statistikách povede v té příští.

Více informací k zápasu

SM Caen - Évian Thonon Gaillard 3:2

23.05.2015 21:00

Góly: 60. Hervé Bazile, 66. Modou Sougou (vl.), 68. Hervé Bazile - 86. Olivier Sorlin, 90+3. Modou Sougou

Évian nakonec nedosáhl ani na čestný úspěch, po přestřelce v Caen padl 2:3 a Ligue 1 tak opouští bez fanfár. Ačkoliv druhý poločas nabídl opravdu skvělou podívanou, na to, že už v zápase reálně o nic nešlo..

Nutno dodat, že hosté rozhodně neměli v plánu ve svém posledním zápase kapitulovat. Jen v prvním dějství vyslali hned pět střeleckých pokusů mezi tři tyče, dařilo se jim kontrolovat hru a donutili Caen bránit a číhat na brejky. Gólově se však prosadili až v samém závěru, kdy Olivier Sorlin (88') a Modou Sougou (90+4') alespoň snížili rodící se debakl na rozdíl jediné branky.

V úvodních pětačtyřiceti minutách se nestalo vlastně nic zajímavého - Évian sice držel míč, chyběla mu ale kreativita a efektivita ve finální fázi, a domácí (s jistou záchranou v kapse) se pro změnu za ničím příliš nehnali. Až po změně stran se oba týmy skutečně probudily k životu, což byla zásluha zejména Hervé Bazileho. Mladý křídelník Caen v 61. minutě vybojoval míč ve středu pole, narazil si se střídajícím Emilianem Salou a placírkou suverénně propálil gólmana Benjamina Leroye.

Hostům dnes štěstí nepřálo, jak se ukázalo o sedm minut později, kdy se Sougou pokoušel odklidit míč po rohovém kopu, místo toho jej však smolně poslal za záda vlastního brankáře; po dalších několika desítkách vteřin to pak bylo už o tři branky. Thomas Lemar, další hráč, jehož kouč Patrice Garande poslal na hřiště až v průběhu zápasu, vymyslel skvělý pas na Bazileho, a domácí hrdina s ledovým klidem levačkou přeloboval bezmocného Leroye.

Savojští v tu chvíli ani pořádně nevěděli, co se právě stalo - během pouhých osmi minut totálně ztratili kontrolu nad utkáním. Caen stačilo třikrát rychle udeřit a bylo rozhodnuto. Ačkoliv hostující tým se i za stavu 0:3 odmítl vzdát a ještě dokázal vykouzlit finální drama; Sorlinova skvělá rána z úhlu snížila na 1:3, a nešťastník Sougou v nastavení hlavou usměrnil do sítě pas od Gillese Sunua. Na body to ale nestačilo.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Montpellier HSC 2:1

23.05.2015 21:00

Góly: 9. Diego Rolán, 39. Diego Rolán - 63. Djamel Bakar

Girondins Bordeaux začalo na novém stadionu vítězně, přičemž tři body znovu zajistil celkově patnáctigólový Uruguayec Diego Rolán, jenž dvě přesné trefy obstaral i proti Nantes, které bylo posledním týmem, jenž zavítal na starý Stade Chaban-Delmas.

Zápas si nenechal ujít ani Zinedine Zidane, někdejší hráč Les Girondins, o němž se spekulovalo jako o možném nástupci Francise Gillota. Nakonec byl ale hlavním koučem jmenován jeho bývalý spoluhráč z reprezentace Willy Sagnol. Jeho družina šla do vedení už v 9. minutě, když Rolánovi přihrál Jaroslav Plašil 1:0. Český záložník si připsal druhou asistenci v sezoně, ovšem gólově se prosadit nedokázal.

Na rozdíl od jihoamerického kolegy, který si v rukávu schovával ještě jeden trumf. K jeho vytasení došlo šest minut před závěrem první půle, když k němu Jonathan Ligali vyrazil střelu Clémenta Chantôma - 2:0. Bordeaux si pak drželo slibný náskok až do 63. minuty, když obranou proběhl Djamel Bakar - 2:1.

Domácí příznivci poněkud znejistili. I proto, že v zápětí Ligali skvěle vychytal Isaaca Thelina. MHSC nakonec tedy zakotví na sedmé pozici, protože na rozdíl od loňské sezony většinu svých zápasů vyhrálo, nikoliv jen remizovalo. Girondins Bordeaux bude šesté a čeká, jestli PSG porazí ve finále Coupe de France druholigové AJ Auxerre. Pokud ano, pak se může těšit na Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - OGC Nice 2:3

23.05.2015 21:00

Góly: 79. Wissam Ben Yedder, 81. Óscar Trejo - 8. Neal Maupay, 34. Eric Bauthéac, 53. Eric Bauthéac

Souboj mezi dvěma týmy, které si zajistily záchranu až na posledních chvíli, nabídl skvělou podívanou a trochu překvapivě i výhru Nice. Les Aiglons si z Toulouse odvážejí tři body po výsledku 3:2, pod nějž se hlavní měrou podepsal autor dvou branek Éric Bauthéac..

Hosté přitom v Okcitánii vedli už 3:0, vedle Bauthéaca (34' a 53') se totiž poprvé v sezoně trefil i mladý útočník Néal Maupay (8'). Až za tohoto stavu začalo Toulouse adekvátně reagovat a díky brankám Wissama Ben Yeddera (80') s Óscarem Trejem (82') stáhlo skóre alespoň na 2:3. Výhra vystřelila Nice na solidní jedenáctou příčku, Toulouse zakončuje sezonu sedmnácté.

Les Aiglons měli po celou sezonu řadu problémů, efektivita však mezi ně nikdy nepatřila, a to se potvrdilo i dnes. Teprve osmnáctiletý Maupay nastoupil letos teprve potřetí, už po osmi minutách však uzmul odražený míč a pohotově jej uklidil za záda domácího gólmana Aliho Ahamady. Podruhé se Nice prosadilo z brejku po neúspěšném rohu Toulouse: Carlos Eduardo našel Bauthéaca, který potvrdil svoji slušnou formu parádním finišem.

Domácím se určitě ulevilo, že už nemohou sestoupit; jejich soupeř totiž střílel góly s nečekanou lehkostí, což se potřetí potvrdilo krátce po změně stran. Bauthéac tentokrát zakončoval z přímého kopu; pod branku se výrazně podepsal i laxní Ahamada. Až za tohoto stavu našli svěřenci Dominique Arribagého půdu pod nohama a začali stahovat hostující náskok - branka Ben Yeddera, který využil nedorozumění mezi Didierem Digardem a gólmanem Mouezem Hassenem, a nádherný Trejův finiš však nakonec pouze snížily na konečných 2:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain382411383:3683
2.Olympique Lyon38229772:3375
3.AS Monaco382011751:2671
4.Olympique Marseille382161176:4269
5.AS Saint-Étienne381912751:3069
6.Girondins Bordeaux381712947:4463
7.Montpellier HSC381681446:3956
8.Lille OSC381681443:4256
9.Stade Rennes3813111435:4250
10.EA Guingamp381541941:5549
11.OGC Nice381391644:5348
12.SC Bastia3812111537:4647
13.SM Caen3812101654:5546
14.FC Nantes3811121529:4045
15.Stade Reims381281847:6644
16.FC Lorient381271944:5043
17.Toulouse FC381262043:6442
18.Évian Thonon Gaillard381142341:6237
19.FC Metz38792231:6130
20.RC Lens38782332:6129

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda evianu

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne

Reagovat
smazaný uživatel

diky les gones za krasnou sezonu

Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel

neni zač

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG Celá sezóna

Reagovat
juninho8

OT: tak ta Marseille fakt nechala odist Ayewa,Gignaca aj Fanniho? a podpisali Morela?

Reagovat
Israha

Tak Gignac s Ayewem chtějí jít za většíma penězma (a Ayew zněl, jakoby měl v Marseille i nenaplněné ambice, co se týče úspěchů), tam to asi vyřešit nešlo. Ale ten Fanni aspoň na rok ještě zůstat mohl, tam celkem nechápu, co bylo překážkou...tak třeba dostane šanci konečně ten Dória, má se vrátit zpátky, v Brazílii na něho opci neuplatní.

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac půjde za lepším do Lyonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

tak ak daju sancu Doriovi tak Fanni sa im odpustit da....Ayew ak mal vacsie ambicie tak tam by ho neudrzal nikto ale Gignacovi mohli trosku prihodit aby zostal....ci uz to idu vsetko vsadit asi na Mitchyho?

Reagovat
Israha

Nějaký hroťák přijde, s jedním jediným se do další sezony jít nedá. Ale Batshuayie v základu uvidím rád, má na to. Ale tak teď je těžko soudit, podle mě ta přestavba kádru bude ještě výraznější, čekám i odchod jednoho z trojice Mandanda/N'Koulou/Payet, zpátky do Monaca půjde Ocampos, reálný je prodej Thauvina...vypadá to na solidní zemětřesení.

Reagovat
juninho8

tak Lyon tuto sezonu v podstate zacinal s jednym utocnikom ale vystrelil pri nom Fekir a neskor aj Njie.....no som zvedavy fakt ako to Marseille posklada...a Bielsa teda ostava?

Reagovat
Israha

Zatím nabídku na prodloužení nedostal, takže těžko soudit. Ale podle mě spíš půjde...

Reagovat
juninho8

takze to bude kompletka ta obmena

Reagovat
smazaný uživatel

Pojď synu...a ty Aulasi, nebuď kokot

Reagovat
smazaný uživatel

za 3 mega

Reagovat
smazaný uživatel

1,5 + bonusy za výhru v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

takze to bude za ty 3, jak rikam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

s PSG zatim byly vždycky dobrý obchody...ikdyž, on je stál nějakejch 15 ME a bere snad 3 ME ročně ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli by vyšel Amavi, asi by to byla levnější varianta no. Já bych každopádně prodloužil Dabovi, pokud by chtěl zůstat, bo takový lepič na oba kraje se prostě hodí, jelikož jestli odejde Bedimo, tak na becích bude zase jenom Jallet a...Tolisso

Reagovat
smazaný uživatel

ZEFFANE!!!

Reagovat
juninho8

u nas sa v skutku otrasne zaobchadza s mladymi krajnymi obrancami....Kolodz,Zeffane....mozno na to nemali/nemaju ale sancu dostat mohli....

Reagovat
smazaný uživatel

Zeffane na to nemá a Kolodz na to beztak neměl taky. Jak říkám pořád, od kompu se ti to hodnotí jednoduše - nehraje = nedostal šanci, jenže tam je tolik faktorů, co nemůžeš vidět, že se to prostě nedá tak brát.

Reagovat
smazaný uživatel

ono ak by bol Kolo v momentálnej situácii, tak verím žeby sa presadil, vidieť to bolo aj v Nice aj teraz v Seville, len že vtedy tam bol Cisokho za 15 milionov a už ani neviem kto a hrala sa LM a o titul, teraz je iná situácia, pravdepodobne by to inak dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

takze na sevillu ma, ale na lyon ne?

Reagovat
Israha

A tak on je v Seville spíš squad player, lepí díry na stoperu a kraji obrany, teď ten konec sezony odehrál v základu, protože se jim na půl roku zranil nejlepší stoper. Do ideální jedenáctky ale nepatří...

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda, ale podle me by podobnou roli uplne z fleku zvladl i v lyonu, rozhodne si nemyslim, ze treba dabo je nejak jo lepsi fotbalista... navic ukazal, ze umi i solidne odehrat zapas na stoperovi, kde by opet mohl byt zajimavou alternaci, rozhodne lepsi jak splasenej kone

podle me to, ze utekl zadarmo, proste preslap vedeni byl, tuplem kdyz lyon rozhodne nemel a nema levych beku na rozdavani, natoz odchovancu

Reagovat
Israha

Jo, takhle asi jo, do rotace na více postů by se Lyonu rozhodně hodil. Myslel jsem, že jsi ho viděl jako hráče do základu, což teda podle mě není...takový trochu Morelovský hráč. Do rotace super, ale obranu na něm postavit nechceš .

Reagovat
smazaný uživatel

to neumim posoudit, jestli by ho treba garde s fournierem casem pozvedli treba na uroven letosniho bedima... ale odvedl skvelou praci u jinych, proc ne u nej jinak samozrejme, lyon donedavna hral ctyri souteze, takze at mi nikdo nerika, ze by si kolo nezahral dost... a zrovna morela si dost cenim, sice neni nejaka hvezda, ale podobny hrac se proste strasne hodi v narocne sezone, pak to aspon nemusi lepit podprumeraci jako zeffane

Reagovat
Israha

Víceméně souhlas ve všem. Na Morela je zvykem nadávat, ale objektivně letos tu sezonu fakt špatnou neměl...nebo aspoň její větší část (a druhá věc, radši pět Morelů než jednoho Aloého nebo nedej bože Andoniana). Akorát je průser, když takovýhle hráč má čtvrt roku v kuse hrát základ, a zrovna ještě ve fázi, kdy se láme chleba. Což se letos přesně stalo .

Reagovat
smazaný uživatel

Kolodz je nejvíc přehypovaný odchovanec Lyonu na EF.

Reagovat
Langi

hlavne me prijde, ze se trochu zapomina, jak to s nim bylo...on po sezone odmitl nabidnutou smlouvu a odesel jako volnej hrac do Nice, ikdyz se s nim pro dalsi sezonu pocitalo...byl nasranej ze posledni rok nic neodkopal a nechtel si pockat na sanci...a jinak jesi aktualne rotuje v Seville, tak by se u nas mozna prosadil, ale druhy Umtiti by to asi nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak sním to bolo asi tak, že prišiel z Lens a patril medzi najväčšie talenty na LB v tej dobe vo francúzsku + hrával za každý jeden mládežnícky výber a u nás hral tragický Cisokho, ktorý podával podpriemerne výkony 2 sezóny a Puel ho aj tak uprednostňoval pred Kolom. Ved prečo asi nepodpísal a odišiel zdarma? niečo podobne ako Pogba v Manchestri aj keď ten tam mal aspon väčšiu konkurenciu. Tak že sa mu ani nečudujem že nepodpísal

Reagovat
smazaný uživatel

Puel ho zničil, aby si ho později mohl vzít do Nice.

Reagovat
juninho8

tak ti treneri ich vidia aj na treningoch a popripade v rezerve...asi na to fakt nemali ale ked uz tolko krat sedel na lavke tak aspon kopnut si mohli...uz je to jedno...som zvedavy kto tam bude do buducna....aj na lavo aj napravo....zrovna najmladsich tam nemame

Reagovat
smazaný uživatel

to byl vtip, zeffane je na hovno

Reagovat
Langi

bohuzel...dovedu si predstavit, ze proti slabsim tymum muze zaskocit, ale to uz tam zahraje lip CM Tolisso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: dá se někde koupit nebo spíš existuje možnost sledovat L1 v nějaké dobré kvalitě? Fakt mne nebaví koukat se na to ze záznamu nebo na příšerném streamu...

Já jsem si takhle zaplatil NHL a největší spokojenost, ale na L1 jsem bohužel žádnou možnost nenašel

Díky za rady, jestli nějaké budou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele