Ligue 1 - souhrn 34. kola

20.04.2018, 21:28, aktualizováno 22.04.2018, 22:59
Komentáře a souhrny
PSG nejtěsnějším možným rozdílem vyhrálo v Bordeaux. Saint-Étienne dokázalo přehrát Troyes, Nice si poradilo s Montpellierem. Monaco propadlo v Guingampu, Toulouse si doma poradilo s Angers, stejně jako Amiens se Štrasburkem. Naopak Méty doma jen remizovaly s Caen. Marseille rozstřílela Lille. Lyon se veze na vítězné vlně a potvrdil to i v Dijonu, soupeři nastřílel pět branek. Nantes a Rennes prodloužily své série bez výhry, v jejich vzájemném souboji se zrodila remíza 1:1...

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 0:1

22.04.2018 21:00

Góly: 76. Giovani Lo Celso

Tentokrát to v podání PSG nebyl žádný ofenzivní uragán, ale jeden gól se dát podařilo. A protože Alphonse Aréola žádný nedostal, uhráli noví šampioni další tři body, což znamená, že při zbývajících čtyřech kolech s největší pravděpodobností pokoří svůj vlastní rekord ze sezony 2015/2016, kdy jich na kontě měli celkem 96.

Padnout může i maximum vstřelených branek, kterých tým ve stejném ročníku pod vedením Laurenta Blanca nasázel 118. V součtu s tímto utkáním proti Les Girondins jich Cavani a spol. dosud sesbírali o čtrnáct méně. To by ovšem znamenalo skórovat v každém dalším zápase nejlépe čtyřikrát. To rozhodně není málo, nicméně třeba takový Dijon by mohl o ofenzivní síle milionářského klubu vyprávět.

PSG začalo i na stadionu Matmut Atlantique lépe a v úvodu byl při chuti především Giovani Lo Celso, jenž jako první vyzkoušel pozornost Benoita Costila. Následně jakoby se borci oblékající dres Les Girondins rozpomněli, že vlastně stále bojují o evropské poháry, a tak se více osmělovali na polovinu soupeře, z čehož se ještě v závěru úvodní dvacetiminutovky zrodily hlavičky Martina Braithwaitea a Francoise Kamana.

Poločas zakončil nekompromisní ranou, která jen těsně minula tyčku, argentinský útočník Javier Pastore. Po změně stran se spokojil s rolí nahrávače, z čehož zdánlivě vytěžil maximum Edinson Cavani. Bohužel pro něj i pro celý tým byla jeho trefa za pařížský celek číslo 114 odvolána kvůli ofsajdu.

Martin Braithwaite byl hodně blízko gólu v jednapadesáté minutě, kdy scházely opravdu centimetry. Aréola se musel hodně činit v 74. minutě, když bravurně zneškodnil Pablovu hlavičku. Díky tomu se mohl o nějakých 120 sekund později prosadit Giovani Lo Celso, jenž v této sezoně už naznačil, že v něm dřímá velký potenciál a klidně by se mohl podívat na mistrovství světa v Rusku.

Julian Draxler zahrával rohový kop na přední tyč, kde vyskočil Cavanimu na záda Jules Koundé. Uruguayský snajpr - i když vlastně ani nevěděl jak - ovšem odrazil balon na hranici šestnáctky, kde se do něj tvrdě opřel dvaadvacetiletý spoluhráč a jeho přízemní rána znamenala vedení - 0:1. Třetí gól v posledních dvou zápasech je přece výborná bilance.

Proti Bordeaux nemusel být vítězný, jelikož v závěru domácí přitlačili na pilu. Ve velice dobrých příležitostech se ocitli Kamano, Nicolas De Préville a Gaëtan Laborde. Ta v podání Koundého z nastaveného času byla dokonce vyložená a zřejmě by taky skončila vyrovnáním, kdyby Yuri Berchiche ukázkově nesplnil své obranné povinnosti.

Výběr Guse Poyeta zůstává na třiačtyřiceti bodech s šestibodovou ztrátou na poháry. Teoretická šace tedy pořád existuje, ale rozhodně to bude chtít porazit nejlépe Dijon, ASSE, Toulouse i Mety. PSG dohrává už pouze z nutnosti, nicméně to neznamená, že by střetnutí s Guingampem, Amiens, Stade Rennes a SM Caen hráči chtěli nějak odchodit.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - ES Troyes 2:1

22.04.2018 17:00

Góly: 68. Robert Berić, 74. Robert Berić - 8. Adama Niane

ASSE sice prohrávalo, ale nakonec zásluhou dvou tref Roberta Bériće otočilo skóre a díky dvanáctizápasové sérii bez porážky se vyšplhalo až na šestou příčku s bodovým odstupem na páté Nice. Troyes zůstává díky lepšímu skóre na barážové pozici a bude doufat, že Caen porazí v dohrávce Toulouse.

Na Stade Geoffroy-Guichard se mohl jako první prosadit Gabriel Silva, jenže jeho střela byla spíše z kategorie propagačních. V 8. minutě Neven Subotić ve snaze odkopnout balon nastřelil pouze Benjamina Niveta, který se tak mohl nerušeně hnát do vápna, kde naservíroval před odkrytou klec pro Adamu Nianeho, jenž pravačkou cílil do prázdné - 0:1.

Les Verts s něčím takovým evidentně vůbec nepočítali a ve zbytku úvodního dějství se prezentovali poněkud zakřiknutějším dojemem bez velkých brankových příležitostí. Jean-Louis Gasset na nic nečekal a už o poločase stáhnul Assaneho Dioussého a Paul-Georgese Ntepa, na jejichž místo přišli Kévin Monnet-Paquet a hlavně zmíněný Slovinec Robert Berić.

První jmenovaný se uvedl nepřesnou hlavičkou, v čemž napodobil Romaina Hamoumu. Ten si v 68. minutě stoupnul k rozehrávce přímého kopu, vlastně šlo o takový zkrácený roh, aby poslal vynikající centr na hranici malého čtverce, kde nejvýše ze všech vyskočil Berić a díky přesné hlavičce rozjásal většinu diváků - 1:1.

Také o druhou branku se postarali stejní borci. Troyes na soupeřově polovině ztratilo balon, načež následoval dlouhý centr na levou stranu, kde asistent u prvního gólu převzal míč, aby jej po zemi nacentroval do vápna, kde Berić pálil nekompromisně z první. Tady Erwin Zelazny nemohl při nejlepší vůli zasáhnout - 2:1.

ASSE potvrdilo, že proti Estacu v domácím prostředí zpravidla neprohrává. Šňůru neporazitelnosti, jakou by Gassetově družině mohla většina ostatních klubů v Ligue 1 závidět, budou chtít Zelení protáhnout i za týden na stadionu v Montpellieru, přičemž toto střetnutí by mohlo ledacos naznačit o konečném umístění. Troyes přivítá na Stade de l’Aube SM Caen.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Montpellier HSC 1:0

22.04.2018 15:00

Góly: 59. Pierre Lees Melou

Nebylo to sice od Nice zase žádné suverénní představení, ale i nejtěsnější možná výhra se počítá za tři body. Favreho tým se proto posunul až na pátou příčku. MHSC však příliš nezaostává a boj o Evropskou ligu zůstává nadále mimořádně napínavý.

Počasí se na jihu Francie sice vydařilo, ale fotbalistům jakoby na stadionu Allianz Riviera trochu svazovalo nohy. Za devadesát minut (plus nějaké to nastavení) směřovalo přímo na bránu dohromady sedm střel. O jedinou úspěšnou se po hodiny hry zasloužil Pierre Lees Melou, čímž potvrdil dobrou formu z posledních týdnů.

Allan Saint-Maximin na sebe strhnul pozornost, aby mohl posunout na čtyřiadvacetiletého spoluhráče, jehož nepříjemná skákavá křižná střela z nějakých pětadvaceti metrů zapadla do spodního rohu brány, přestože Benjamin Lecomte dělal, co mohl, aby kulatý předmět lapil a celkově počtrnácté v sezoně udržel čisté konto - 1:0.

Velmi slušnou příležitost ke skórování měl Saint-Maximin, nicméně se neprosadil. Naprázdno tentokrát vyšli také Mario Balotelli a Alassane Pléa. Hostující útočníci naopak Waltera Beníteze výrazněji neohrozili ani jednou, takže vítězství Orlů lze určitě považovat za zasloužené. Udržet pátou příčku však nebude snadné.

Už za týden totiž zajíždějí do Strasbourgu, odkud odjíždělo v prosinci s prázdnou i PSG. MHSC prohrálo venku ze sedmnácti duelů pouze čtyři a Ligue 1 tak najdeme jenom pět celků, které jsou na tom v této statistice lépe. Příště se ovšem bude hrát na Stade de la Mosson, kam přijede konkurent ze Saint-Étienne, což slibuje zajímavou fotbalovou podívanou.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Racing Strasbourg 3:1

21.04.2018 20:00

Góly: 45. Thomas Monconduit, 79. Harisson Manzala, 90+1. Gaël Kakuta - 90+3. Idriss Saadi

Nebývá zvykem, aby hráči Amiens vsítili tři góly. Proti Strasbourgu se to podařilo, dokonce ve druhém domácím zápase po sobě, což znamená, že skromný klub uvidíme v Ligue 1 i v příští sezoně. Zato Racing bude mít ve zbývajících čtyřech duelech ještě co dělat, aby po roce zase nesestoupil.

Svěřenci Thierryho Laureyho začínají mít z výjezdů na cizí stadiony pomalu noční můru. Tři body se nepodařilo vybojovat od prosincového střetnutí na Matmut Atlantique v Bordeaux a předvedená hra nebyla optimální ani při remízových duelech. Nepřekvapí tedy, že hráči Amiens začali lépe, nicméně ohrozit Alexandre Oukidju se jim dlouho nedařilo.

Prolomil to až v samotném závěru úvodního dějství Thomas Monconduit, když využil toho, že k němu gólman Strasbourgu vyrazil centr Bakaye Dibassyho. Dorážka byla snadnou záležitostí - 1:0 a nepopulární šatňák byl tedy na světě.

Těsně před gólem musel být ze hřiště po srážce s Oukidjou odnesen Serge Gakpé. Naštěstí se brzy probral. Do druhého poločasu za něj však naskočil Harisson Manzala. Právě on nejprve vyzkoušel pozornost muže v rukavicích v dresu hostů, aby v následující minutě poslal na místo určení kulatý předmět levačkou. Velký podíl na gólu měl svou českou uličkou Quentin Cornette, kterou obrana vůbec nezachytila - 2:0.

O tom, že fotbal nekončí úderem devadesáté minuty, ale že se hraje až do konečného hvizdu po uplynutí nastaveného času, se mohli diváci na Stade de la Licorne přesvědčit přímo vrchovatě. Nejprve zakončil Gaël Kakuta pravačkou rychlý protiútok po další Cornettově pobídce, přestože v jeho pozici by bývalo bylo daleko snadnější střílet levou nohou. Míč ovšem zapadl pod břevno a to se počítá - 3:0.

Chvíli poté ale optimálně nedosáhl na letící míč Danilo Avelar, takže jej mohl ve vápně sebrat Jérémy Blayac, jenž hned přihrál přímo před bránu, kde si v obležení tří protihráčů poradil Idriss Saadi - 3:1.

Fotbalisté Amiens si připsali jedenáctou výhru a za týden míří do Monaka. Racing čeká nesnadné klání proti o poháry bojujícímu Nice.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - AS Monaco 3:1

21.04.2018 20:00

Góly: 22. Jimmy Briand (pen.), 34. Étienne Didot, 47. Marcus Thuram - 63. Almamy Touré

Ještě před několika týdny se zdálo, že Monacu už nikdo jeho druhou pozici nesebere. Jenže knížecí klub si po minulém debaklu na půdě PSG připsal druhou porážku v řadě, a protože jeho největší rivalové Lyon a Marseille naopak naplno uspěli, disponuje už jen jednobodovým náskokem na oba dva. Nad jeho síly byl tentokráte Guingamp.

Bretaňský celek se nachází v klidném středu tabulky, nemusí se strachovat o záchranu, pohárové příčky má poměrně daleko, takže zbytek sezóny je pro něj pohodovou záležitostí. A jako by právě tenhle faktor rozhodl tohle střetnutí. Hosté působili značně roztěkaně, je ovšem pravda, že jejich výkon hodně ovlivnilo také vyloučení Jemersona z 21. minuty.

Monacký lodivod Leonardo Jardim nakonec nemohl do sestavy nasadit zraněného Radamela Falcaa, jenž celé střetnutí proseděl na tribuně, a nutno podotknout, že v ofenzívě to jeho týmu dost skřípalo. Domácí byli od začátku aktivnější, už ve 2. minutě zpoza vápna dobře napřáhl Martins-Pereira, nicméně gólman Sy si s jeho pokusem věděl rady.

Pak přišel na řadu možná klíčový moment celého klání. Thuramova střela z vápna mířila evidentně do brány, nicméně míč v cestě do sítě zastavil schválně rukou Jemerson, a za zmaření dosažení branky inkasoval červenou kartu. Navíc se samozřejmě kopala penalta, se kterou velezkušený Briand opravdu neměl výraznější problémy.

EAG byl i nadále neuvěřitelně při chuti, Sy s velkou dávkou štěstí likvidoval přízemní zakončení Thurama, velkou tutovku pak spálil taktéž Benezet, jenž pálil pouze do brankářových nohou. Ve 34. minutě již domácí přece udeřili, neboť nekompromisní volej Didota, která jistě bude patřit k ozdobám celé sezóny, zapadla nádherně k tyči.

Ve 47. minutě Guingamp definitivně rozhodl o svém konečném vítězství. Benezet zprava přihrál do středu Briandovi, ten ještě chytře balón přenechal dozadu lépe postavenému Thuramovi, jenž pohotově skóroval. ASM už stačil pouze snížit, Lemarův centr zužitkoval hlavou Touré, který opřel míč o břevno a od něj ho dostal za brankovou čáru.

Více informací k zápasu

FC Metz - SM Caen 1:1

21.04.2018 20:00

Góly: 71. Damien Da Silva (vl.) - 73. Jessy Deminguet

Méty doma nedokázaly porazit Caen, ale i po remíze 1:1 jsou stále ve hře o záchranu. Domácí může výsledek mrzet, protože v 71. minutě prolomili bezbrankový stav, ale hned za dvě minuty inkasovali a na nerozhodném výsledku už se nic nezměnilo.

Především pro domácí Méty to byl velmi důležitý zápas v boji o záchranu. Poslední tým Ligue 1 ztrácel na osmnáctou pozici čtyři body a v případě výhry se mohl dotáhnout už na pouhý bod.

Na stadionu Saint-Symphorien se dlouho hrálo bez branek i bez větších příležitostí. Důležitost zápasu byla obrovská. První poločas charakterizovala snaha Mét jít do vedení, ale obrana Caen byla dobře zformovaná a prakticky všechny domácí nájezdy s úspěchem odrážela. Méty se prosadily až v nastaveném čase prvního poločasu, ale sudí Abed branku kvůli ofsajdovému postavení neuznal.

Caen si připravilo na druhý poločas střídání, hostující kouč nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen a hra se měla změnit s příchodem Vincenta Bessata. To se ale nepodařilo. Caen sice srovnalo hru, ale žádnou šanci si vytvořit nedokázalo.

Bezbrankový stav nakonec prolomili domácí a to v 71. minutě, kdy odcentroval Balliu a Emmanuel Riviére s přispěním obránce da Silvy poslal Méty do vedení. Jenomže severofrancouzský celek výsledek neudržel a inkasoval hned o dvě minuty později. Po centru Fereta se trefil Deminguet a zajistil hostům bod.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Angers SCO 2:0

21.04.2018 20:00

Góly: 42. Yaya Sanogo, 60. Max Gradel (pen.)

Toulouse si připsalo proti Angers důležitou výhru, díky které je zřejmé, že i po čtyřiatřiceti kolech zůstane nad sestupovými vodami. SCO si na definitivní jistotu záchrany bude muset počkat minimálně do příštího týdne.

TFC neprožívá dobré období a nutně potřebovalo bodovat. Na Angers si věřilo, přestože předtím i díky Karlu Toko Ekambimu prohráli ze sedmi duelů jediný, a to proti PSG. Mickaël Debéve vycítil příležitost a svým svěřencům evidentně naočkoval ryze ofenzivní taktiku, za což se mu odvděčili hned osmi střelami mezi tři tyče!

A samozřejmě také vítězstvím, které se začalo rodit tři minuty před vypršením řádné hrací doby první půle. Ludovic Butelle sice pokus Christophera Julliena za svá záda nepustil, avšak balon na levé straně hřiště sebral Max Gradel a nenechal se odstavit, takže mohl z vnitřku pokutového území přihrávat přímo před branku. Tam pak z bezprostřední blízkosti skóroval kolega Yaya Sanogo - 1:0.

Pro pětadvacetiletého fotbalistu šlo o čtvrtý gól z posledních šesti zápasů. Po příchodu z Arsenalu, kde toho moc nenahrál, prožívá v rodné Francii dobré období a klidně by mohl být rozdílovým hráčem, který celek ze Stadium Municipal nakonec udrží mezi elitou. Do šaten jeho tým odcházel s těsným náskokem.

V 60. minutě jej navýšil Max Gradel, který dostal příležitost zahrávat penalt poté, co Romain Thomas lehce přidržel aktivního Sanoga. Navíc se při tom zranil, takže ho nahradil Mateo Pavlović. Reprezentant Pobřeží slonoviny Gradel si pak při exekuci vybral levou stranu, zatímco brankář skákal na tu opačnou - 2:0.

Produktivní útočník Karl Toko Ekambi byl po celých devadesát minut pečlivě střežen domácí defenzivou, takže není divu, že ani on, ani nikdo z jeho spoluhráčů nevystřelil přímo na bránu! Naopak domácí náhradník Somália mohl přidat třetí zářez, kdyby ovšem lépe usměrnil Gradelův centr. Ale třeba se zadaří při dohrávce v Caen, eventuálně potom v Rennes. Moulinova skvadra se pokusí vyšlápnout si na Olympique Marseille.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Lille OSC 5:1

21.04.2018 17:00

Góly: 12. Florian Thauvin, 30. Florian Thauvin (pen.), 35. Konstantinos Mitroglou, 38. Konstantinos Mitroglou, 68. Lucas Ocampos - 54. Yassine Benzia

Marseille bez větších problémů potvrdila roli favorita, odpověděla na páteční vítězství Lyonu a opět se bodově dotáhla na svého protivníka, s nímž primárně usiluje o zisk třetí pozice. Lille naopak pokračuje ve výsledkové mizérii, už po poločase bylo vlastně jasné, že si ze Stade Vélodrome neodveze nic, a je i nadále výrazně ohrožené sestupem.

Naposledy LOSC svého soupeře porazil v roce 2013, od té doby v následujících osmi duelech uhrál vždy maximálně remízu. Tentokráte měl k jakémukoli bodovému zisku hodně daleko. Za domácí se už v první půli trefili hned dvakrát Florian Thauvin i Konstantinos Mitroglou, pak snižoval Yassine Benzia, aby poslední gól zaznamenal Lucas Ocampos.

Lepší vstup do utkání si OM v podstatě ani nemohl přát. Už ve 12. minutě zachytil míč u rohového praporku Sarr, ihned adresoval svůj centr na bližší tyčku, a odtud nabíhající si Thauvin neměl z blízkosti jediný problém zacílit. Vyrovnat se snažil v 17. minutě Malcuit, ovšem jeho pokus ze střední vzdálenosti skončil pouze mimo.

Po půlhodině hry se Olympique nadechl opravdu k velkému náporu. Nejprve v pokutovém území do Payeta dost nešikovně vrazil bránící Mendyl, sudí Delerue ukázal na bílý puntík, a Thauvin pak z penalty pohotově skóroval do protipohybu brankáře Koffiho. O pět minut později se prosadil také Mitroglou, který hlavou zužitkoval centr Amaviho.

A ve 38. minutě svěřenci trenéra Rudiho Garcíy přidali ještě čtvrtý přesný zásah. Ocampos hlavou sklepl balón do středu šestnáctky pro zcela volného Mitrogloua, jenž z voleje z hranice brankového území snadno překonal Koffiho. Druhý poločas Marseille potřebovala dohrát už jen v klidu a ve zdraví. Její náskok byl totiž proti malátnému Lille luxusní.

Každopádně hosté si na své konto připsali v 54. minutě aspoň jeden čestný úspěch. Benzia přebral dlouhou přihrávku od Bissoumy, poté ve vápně dobře zakličkoval a usměrnil míč chladnokrevně k tyči. Poslední tečku za zápasem udělal Ocampos, jehož svou pobídkou uvolnil Payet, a následná dělovka skončila na bližší tyčce.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Olympique Lyon 2:5

20.04.2018 21:00

Góly: 26. Naïm Sliti, 55. Naïm Sliti - 4. Memphis Depay, 50. Valentin Rosier (vl.), 53. Nabil Fekir, 77. Bertrand Traoré, 82. Maxwel Cornet

Lyon uspěl na půdě Dijonu a před Marseille má tříbodový náskok. Les Gones nastříleli domácímu celku pět branek a zápas měli pod kontrolou. Pro Lyon to jsou důležité tři body, Dijonu nepomohly ani dvě branky Slitiho a v tabulce zůstává na klidném dvanáctém místě.

Dijon byl v pozici outsidera a proti Lyonu mohl jenom překvapit. Pro Olympique to byl velmi důležitý duel, protože případná bodová ztráta by ho mohla stát současné třetí místo, které zaručuje předkolo Ligy mistrů. Díky výhře si nejenže pojistil třetí místo, ale ještě vytvořil tlak na druhé Monako.

Les Gones měli výborný start do utkání a vedení se ujali po pouhých čtyřech minutách. Rafael odvedl na pravé straně parádní práci, zbavil se obránce a odcentroval do míst, kde Memphis Depay dokonal dílo. Dijon si první šanci vypracoval až ve 22. minutě, z voleje vypálil Sammaritano a Lopes musel výborným zákrokem vyrážet na rohový kop. O chvíli později už Dijon srovnal skóre. Naïm Sliti to udělal parádně a individuální akcí a dobrou střelou překonal Lopese. Lyon po vyrovnání znovu převzal iniciativu a ještě do konce prvního poločasu si mohl vzít vedení zpátky, ovšem Fekir i s pomocí zásahu Reyneta orazítkoval jen tyč.

Lyon si schoval ofenzivní smršť až na druhý poločas. V 50. minutě se dostal k balónu Houssem Aouar a Reynet proti jeho umístěné střele neměl nárok. Za další tři minuty už Lyon vedl o dvě branky, když Nabil Fekir předvedl výtečnou práci s balónem a povedeným lobem překonal Reyneta. Dijon sice rychle vstřelil kontaktní branku na 2:3, když se podruhé v zápase nekompromisně trefil Sliti, ale pak už opět úřadoval Lyon.

Čtvrthodinu před koncem zvyšoval na 4:2 umístěnou levačkou Bernard Traoré a to stále ještě nebylo vše. Poslední pátá branka přišla o pět minut později. Traoré táhl rychlý brejk, kdy postupovali tři hráči Lyonu na Reyneta a už se zdálo, že celou akci, kterou se rozhodl vyřešit jen sám, zazdí. Traorého střela byla zablokovaná, ale z druhé vlny jí dopravil do sítě Maxwel Cornet. Lyon rozstřílel Dijon 5:2.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Rennes 1:1

20.04.2018 19:30

Góly: 42. Adrien Thomasson - 81. Nicolas Pallois (vl.)

Nantes se v ostře sledovaném derby proti Rennes ujalo vedení, což by v první polovině sezony bylo velice dobré znamení. Jenže pro tu druhou to neplatí, neboť v závěrečné desetiminutovce si vstřelil vlastní gól Nicolas Pallois. Ranieriho tým měl navíc zkomplikovanou situaci tím, že celý poločas hrál o deseti. Oba celky zůstávají v boji o poháry, akorát je velmi pravděpodobné, že se před ně dostane ASSE, případně jeden z dvojice Montpellier - Nice.

Emiliano Sala se do dění tohoto střetnutí zapsal celkem třikrát. Poprvé ve dvaatřicáté minutě, když spálil velice dobrou příležitost. Podruhé ve 40. minutě, když vyfasoval první žlutou kartu. A potřetí v úvodní minutě druhého dějství, když okamžitě po rozehrávce ve snaze získat balon atakoval Jamese Léa-Silikiho. Zkušený rozhodčí bastien opět sáhnul do kapsičky nejprve pro žlutou, a pak i pro červenou kartu.

Claudio Ranieri nebyl rád, ale jeho družina vedla, protože tři minuty před odchodem do šaten poslal přízemní centr z pravé strany do vápna Jules Iloki. Tomáše Koubka zřejmě trochu zmátnul pohyb spoluhráče před ním, takže míč poměrně nešikovně pouze odrazil před sebe, kde číhal Adrien Thomasson a dokázal propálit tříčlennou obrannou hráz před sebou - 1:0. S tím se určitě dalo pracovat i při početní nevýhodě.

V 55. minutě to byl právě Léa-Siliki, kdo pořádně vylekal Cipriena Tatarusana. Iloki pak ve výborné pozici selhal, v čemž ho o deset minut později napodobil kolega Andrei Girotto. V jednaosmdesáté minutě tedy mohli hosté vyrovnat. Rohový kop byl odhlavičkován jenom k Jamesi Léa-Silikimu, který stál pořád ve vápně, a tak vystřelil.

Rána se otřela o nohu Nicolase Palloise a k velké smůle zapadla přesně k levé tyči - 1:1. Les Rouges et Noirs vycítili šanci. Wahbi Khazri však trefil pouze tyčku a Joris Gnagnon přinutil Tatarusana k výbornému zákroku. Lamouchiho svěřenci vlastně vystřelili za celých devadesát minut pouze dvakrát mezi tři tyče. Přesto to stačilo k tomu, aby lehce pokazili oslavy pětasedmdesátiletého výročí založení klubu FC Nantes.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain342932104:2390
2.AS Monaco34217679:4470
3.Olympique Lyon34209577:3869
4.Olympique Marseille34209572:4169
5.OGC Nice341481245:4550
6.AS Saint-Étienne3413101140:4649
7.Stade Rennes341391243:4148
8.Montpellier HSC341016832:3046
9.FC Nantes3412101233:3746
10.EA Guingamp341291341:4945
11.Girondins Bordeaux341271539:4443
12.Dijon FCO341191448:6642
13.Amiens SC341171632:3840
14.Angers SCO348131338:4637
15.SM Caen331061724:4336
16.Racing Strasbourg348101639:6134
17.Toulouse FC33891631:4433
18.ES Troyes34852128:5129
19.Lille OSC34781933:5829
20.FC Metz34682032:6526

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mitroglou

Reagovat
smazaný uživatel

To může dopadnout jakkoliv ted. Může to zůstat i takto, zároven se to může všechno šíleně protočit a Monaco může skončit i mimo LM.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak tři týmy v jednom bodů to ani jinak být nemůže...co teprve šest týmu ve třech bodech v boji o pátou postupovou příčku do kvalifikace EL...to bude snad ještě zajímavější osobně bych to nejvíce přál EAG, ale klidně i Nice...hlavně ne betony Nantes, Montpellier...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo OM 4. a výhra v EL a 4 týmy z Francie v LM

Reagovat
Langi

Vzdyt to je to na co vsichni cekame...spolu s vasi vyhrou v EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

s druhou polovinou příspěvku bych si dovolil nesouhlasit

Reagovat
pistacik11

By šli do LM mesto vás?

Reagovat
Langi

řešili sme to a prý ne...já si teda jistý nejsem jak to je, ale to místo by mělo být navíc právě pro vítěze EL ne?

Reagovat
Seydou Doumbia

Co vím tak OM může EL vyhrát a my tak či tak do té LM půjdeme...spíš mi šlo o to že bych to asi nepřežil

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavne aby jsme nedostali stopku od UEFA jsme v podmince a budou se jeste resit prohresky s CSKA

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vcera padnul trest za utkani OM-Ol.Blbci z Marseille pozadovali pro Lopese dva roky nakonec dostal Lopes i Rami tri zapasy stop.Takze Lopes bude nastoupi az v poslednim.zapase proti Nice.Marcelo dva zapasy s podminkou?

Reagovat
Langi

podle mě teda Lopes a Rami 3 zápasy a Marcelo 2...naštěstí relativně lehké zápasy, nicméně Gorgelinovi nevěřím ani za mák

Reagovat
juninho8

U Marcela by to mala byť skutočne len podmienka. Gorgelin na 3 zápasy v bráne to bude prúser jak hovado. V Lyone sa tak nejak vždy zabúdalo alebo sa neriešil post brankárskej dvojky. A teraz to môže byť kľudne aj rozhodujúci faktor. Dúfam že nie. Uvidíme.

Reagovat
Langi

tak ono to hold nebylo nikdy potřeba, protože těch zápasů za sezónu zas není tolik a Lopes, Vercoutre i Lloris byli vždy držáci...ale kdyby nás postihlo třeba něco jako Bayern letos, tak jsme úplně v hajzlu, bo Gorgelin nechytil nikdy nic...v 28 letech má odchytáno 10 soutěžních zápasů...celkově jeho motivaci moc nechápu.

Nicméně poměrně dobrou úroveň má Racioppi z béčka v 19 letech...bylo by možná dobré, aby se třeba připojil k týmu a pravidelně chytal aspon oba domácí poháry a přáteláky. Lopes tu taky nemusí být věčně, pokud udělá podobnou sezónu jako letos...a z Gorgelina už stejně nic nebude.

Reagovat
juninho8

Ja to tiež vidím tak nejak. Gorgellin by mal ísť chytať niekde do druhej ligy a na lavičke nech je mlaďas ktorý sa postupne zapojí do týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Další zápas, kdy nám skoro nic nevycházelo a měli jsme problém něco vymyslet. Určitě na tom má také podíl absence zraněných.

Ale nějak nechápu momentálně Emeryho.. Rabiot poslední zápasy celkem z formy a Draxler, který tu hru rozhýbe a oživí, tak sedí na lavičce. Chápu, že rotuje, ale i tak.

To samé Pastore, ten už totálně nestíhá a už na to nemá. Takže doufám v letní prodej. Aréola ukázal, že má kvality a nebýt něj, tak i prohrajeme. Takže pro mě muž zápasu.

Ale jsem mile překvapen Lo Celsem. Zápas od zápasu ukazuje, že tu důvěru v něj chce klubu vrátit. A určitě bych do útoku necpal Pastoreho, když by klidně mohl nechat hrát v základu třeba Weaha. Když naskočil vždy na pár minut, byl dravý a měl šance - sice je spálil jako Cavani, ale to je věc druhá.

U Emeryho je to přesně jako za Blanca - Blanc taky stavěl pořád Luize do obrany a Marquinhos vysedával na lávce a nehledě na hroznou formu Luize, měl vždy jisté místo v základu.

A nyní Emery asi taky vybírá některé podle jmén a ne podle formy. Škoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele