Ligue 1 - souhrn 34. kola

18.04.2014, 22:25, aktualizováno 23.04.2014, 20:25
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain se trápil s Évianem, v závěru ho ale brankou Matuidiho zdolal a už v příštím kole může slavit obhajobu titulu. Ve druhé ze středečních dohrávek víkendového kola remizovalo Toulouse s Lyonem. Pro hosty to znamená, že na čtvrté St. Étienne ztrácejí dva body.

Toulouse FC - Olympique Lyon 0:0

23.04.2014 18:30

Góly: -

Nic neřešící bezbrankovou remízou skončil duel Lyonu v Toulouse; svěřenci Rémi Gardeho tak stále zůstávají pátí, v těsném závěsu nad věčným konkurentem ze Saint-Étienne. Domácí předvedli velmi dobrý výkon a favorita dokonale zaskočili.

Garde to v poslední době vůbec nemá jednoduché - kromě série zranění přišla ještě prohra s PSG ve finále Coupe de la Ligue, čímž Lyon ztratil poslední letošní šanci na trofej. Nyní je tedy cílem zajistit si alespoň pohárovou účast, avšak unavení hráči se v prvním poločase po hřišti spíše ploužili; naopak odpočaté Toulouse zahájilo frontální ofenzivu a už v páté minutě mohl Wissam Ben Yedder otevřít skóre dělovkou z ostrého úhlu.

Lyon odpověděl až po přestávce, a to zásluhou kapitána Maxima Gonalonse - ten se jako správný lídr v 51. minutě probil celým vápnem a hlavou poslal míč doslova centimetry mimo Boucherovy tyče. Lepší šanci už hosté po celých 90 minut nezaznamenali. Naopak Toulouse, které doma neprohrálo s Lyonem už 9 let a za tuto dobu nedostalo ani gól, bylo i nadále aktivní a Ben Yedderův volej v 65. minutě dokonce orazítkoval tyč.

Les Violets letos prosluli střílením branek v závěrech zápasů a o něco podobného se pokoušeli i dnes - po vynikajícím pasu Akpa-Akpra v 74. minutě střílel opět aktivní Ben Yedder, ani tentokrát se mu však nezadařilo. Lyonu nezbývalo než držet obrannou linii. Když však v samém závěru zahodili další skvělé šance Martin Braithwaite a (pochopitelně) Ben Yedder, kteří oba pálili tak těsně vedle, jak to jen šlo, rozešly se oba celky smírně.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Évian Thonon Gaillard 1:0

23.04.2014 18:30

Góly: 89. Blaise Matuidi

Už jen jedno vítězství zbývá PSG, aby slavil titul. Pokud v příštím kole získá na půdě Sochaux tři body, obhájí bez ohledu na výsledek Monaka loňské prvenství. Proti Évianu to ale v dohrávce 34. kola hodně dřelo. A povinný úspěch zařídil až minutu před koncem jedinou brankou utkání Blaise Matuidi.

ÉTG byl velmi blízko opětovné senzaci. Na podzim jako jeden ze dvou celků Ligue 1 dokázal bohatého favorita před vlastními fanoušky porazit a tentokráte chybělo opravdu jen málo. Nakonec ale musí být čtyři kola před koncem stále na velkém pozoru, neboť pětibodový náskok na sestupové pásmo není nikterak dostačující.

Matuidi se přitom na hřiště dostal až na poslední dvacetiminutovku za Verrattiho a právě on notně pomohl rozhýbat ofenzívu svého týmu. To už ovšem hosté hráli v deseti, po hodině hry totiž Abdallah obdržel druhou žlutou kartu a zbytek utkání nemohl sledovat přímo ze hřiště. Évian jinak v Parku princů předvedl houževnatý výkon.

A že se soupeřem bude těžká pořízená, poznal PSG už po pěti minutách hry. Wass napřáhl z dobrých třiceti metrů a jeho střela se otřela o Siriguovu tyčku. Italský brankář jen o pár minut později musel předvést perfektní zákrok, aby znovu nebezpečnému Wassovi znemožnil jakoukoli změnu skóre.

Hra mužstva Laurenta Blanca byla bez zraněného Ibrahimoviče v první půli jinak hodně rozpačitá, přes skvěle pracující obranu Évianu se mu nedařilo dlouhou dobu prosadit. Až v 57. minutě poprvé výrazněji zahrozil Lavezzi, kterému centr adresoval mladík Rabiot, nicméně Argentincův pokus skončil pouze mimo.

Po vyloučení jako by domácí chytili druhý dech a stupňovali tlak. Lavezzi v 67. minutě zaváhal v koncovce a Pastoreho střela byla následně zablokována. Ani Ménez se v 81. minutě netrefil mezi tři tyče, takže uspěl až Matuidi, jenž si naběhl na kolmici Lucase do vápna a odtud podél gólmana Hansena zacílil.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Lille OSC 0:0

20.04.2014 21:00

Góly: -

Fenomenální obrana Lille zase jednou úřadovala, Dogy udržely 21. čisté konto v sezoně a odvážejí si tak z Vélodrome cenný bod za bezbrankovou remízu. Svěřenci Reného Girarda tak neprohráli už pojedenácté v řadě a suverénně míří za účastí v předkole Ligy mistrů.

Vzdálenost mezi nimi a čtvrtým Saint-Étienne zůstává na sedmi bodech, což by při současné formě obou celků mělo k uhájení strategické třetí příčky bohatě stačit. Naopak Marseille zůstává šesté a nevyužilo šanci dotáhnout se na Lyon, který má ještě utkání k dobru. Připomeňme, že díky výhře PSG v Coupe de la Ligue je právě pátá pozice tou poslední, z níž se bude letos postupovat do Evropy.

Girard musel udělat narychlo jednu důležitou změnu, když místo zraněného Marka Baši poslal na hřiště českého stopera Davida Rozehnala, dobrou formu týmu to však nijak neohrozilo; naopak, Dogy byly v úvodu utkání nebezpečnějším týmem a první šanci si připsali ještě v první minutě. Skvělý pas Divocka Origiho našel ve vápně hlavu Pape Souarého, proti níž musel zasahovat Steve Mandanda.

Navrátilec Souaré byl vůbec důležitou postavou hostujícího týmu; znovu se to potvrdilo v 17. minutě, kdy byl v šestnáctce sražen k zemi Nicolasem N'Koulouem a Dogy se mohly cítit okradeny o regulérní penaltu. O sedm minut později mohl skóre otevřít po Delaplacově pasu Marvin Martin, Mandanda však byl pozorný.

Teprve po změně stran se o slovo přihlásilo také Marseille, konkrétně v dobré formě hrající André Ayew; jeho nůžky se však mezi tři tyče nevešly. Jinak však byli Phocéens prakticky neškodní, a to až do příchodu střídajícího Floriana Thauvina - ten také jako první otestoval Vincenta Enyeamu.

Thauvin, který měl podle původních plánů nastupovat letos právě za Lille (Dogy jej kvůli problematickému chování prodaly do Marseille, aniž by za ně odehrál jediný zápas), zůstal až do konce zdaleka nejnebezpečnějším hráčem domácích; byl to on, kdo nabil do skvělé šance Gignacovi, jehož střela zpoza vápna zůstala trestuhodně nevyužita. Na druhé straně chyběly centimetry střídajícímu Soualiho Méïtému, kterému nabil aktivní Origi.

V nastaveném čase měl šanci strhnout vítězství na stranu Marseille skvělou hlavičkou po Mendyho pasu opět Gignac, Enyeama se ale vytasil s perfektním zákrokem a uchránil tak pro Lille bod, který si vzhledem k průběhu utkání plně zasloužilo. Dogy tak zůstávají jedním z mála klubů, proti nimž robustní forvard ještě v životě neskóroval. Phocéens s remízou spokojeni být nemohou a nezbývá jim než doufat, že Lyon klopýtne ve středečním duelu s Toulouse..

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Sochaux 0:1

20.04.2014 17:00

Góly: 41. Sébastien Corchia

Hervé Renard znovu ukazuje, jak kvalitním je trenérem. Ještě nedávno to vypadalo, že jasnými kandidáty na sestup jsou Ajaccio a právě jím vedené Sochaux. Jenže po výhře nad Remeší chybí na záchranu pouhé dva body. Z posledních deseti zápasů ke všemu získalo už osmnáct bodů. Jestli bude série pokračovat i po příštím zápase s PSG, není jisté. Nicméně následující soupeři - Nice, Rennes, a především konkurent Évian jsou nepochybně dobře hratelní.

Ve 22. minutě měli domácí ohromné štěstí. Nicolas De Préville vytáhl Yohanna Pelého z branky, a poté přihrál Gaëtanu Charbonnierovi, který však odkrytou klec přestřelil! V minutě pětatřicáté mohli hosté svému gólmanovi znovu děkovat - nositel slavného fotbalového jména totiž vytáhl Krychowiakovu střelu na břevno, a nedlouho poté se blýskl i proti pokusu Odaïra Fortese z velké dálky.

Čtyři minuty před pauzou však udeřili hosté. Julien Faussurier vlétl zprava do velkého čtverce, Sébastien Corchia si naběhl mezi dva obránce, dostal přihrávku, a placírkou uklidil míč za Kossiho Agassu - 0:1. Ve druhém poločase si Sochaux těsný výsledek spíše bránilo, takže Remeš si vypracovala jen jednu výraznější šanci.

Přímý kop Atily Turana však dopadl jen na tyč, což znamená, že jeho tým nevyhrál už posedmé v řadě a propadl se na deváté místo. Říká se, že štěstí přeje připraveným. A to Sochaux, byť zatím stále osmnácté, evidentně bylo. Navíc dalo zbývajícím soupeřům jasný vzkaz, že v další honbě za potřebnými body hodlá nepříjemně kousat.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - FC Nantes 2:6

20.04.2014 17:00

Góly: 80. Carl Medjani, 84. Jean-Christophe Bahebeck - 25. Johan Audel, 41. Alejandro Bedoya, 44. Serge Gakpé, 54. Serge Gakpé, 86. Carl Medjani (vl.), 90. Bănel Nicoliţă

FC Nantes si parádně zastřílelo a tenisovým výsledkem potopilo Valenciennes.

Protože se v sobotu hrálo finále Ligového poháru, ve kterém přehrálo PSG protivníka z Lyonu, hrála se většina utkání čtyřiatřicátého kola Ligue 1 až v neděli. Hned pětice duelů začínala až později odpoledne a nutno dodat, že s výjimkou jediného, ve kterém Sochaux porazilo Remeš pouze o gól, to byly skutečné brankové hody - v Bastii padly tři branky, v Bordeaux šest, v Lorientu osm, a ve Valenciennes také osm. Zbývá dohrát ještě dva zápasy, nicméně i tak už padlo vynikajících sedmadvacet gólů.

Že velikonoční neděle nepatřila ve francouzské Ligue 1 obráncům, ale útočníkům, bylo setsakramentsky znát i na Stade du Hainaut. Hosté tu i bez zraněného střelce Filipa Djordjeviće zvládli soupeři nasázet hned šest branek! Jak by to ale asi bývalo dopadlo, kdyby Maor Melikson poté, co oklamal svého strážce, překonal v 18. minutě kromě Rémyho Rioua i za ním na brankové čáře stojícího spoluhráče Oliviera Veigneaua.

O sedm minut později se totiž Yohan Audel šikovně uvolnil ve vápně a překonal Magna Novaese - 0:1. Valenciennes přitom po celou dobu mělo míč na svých kopačkách častěji. Ale přesto inkasovalo góly jako na běžícím pásu. Druhý zasah připravil pro domácí čtyři minuty před poločasovou přestávkou Alejandro Bedoya, který zůstal ve vápně nekrytý a tvrdě vypálil half-volejem - 0:2.

A ještě do poločasu přišla třetí trefa, jíž měl tentokrát po slušném proniknutí do pokutového území na svědomí Serge Gakpé. Po změně stran sice Riouovu pozornost vyzkoušel Grégory Pujol, ale pak už zase přišla řada na hosty. Serge Gakpé si stoupnul k přímému kopu a poslal jej pod břevno - 0:4. Ve třiašedesáté minutě se znovu zkoušel prosadit Pujol, jenže orazítkoval pouze tyč. A ani jeho další pokus se neujal, protože skvěle zakročil Riou.

V 80. minutě se ve vápně ocitl osamocen Carl Medjani a jeho razantní hlavička dopadla za Rémyho Rioua - 1:4. Domácí vycítili příležitost a hnali se dopředu. Už za čtyři minuty tak byly za aktivitu odměněni druhou brankou, kterou po střele placírkou obstaral Jean-Christophe Bahebeck - 2:4. Jenže dvoubrankový rozdíl mezi oběma celky panoval pouhé dvě minuty, protože pak dostal Oswaldo Vizcarrondo pod tlak Medjaniho, a ten si vstřelil "vlastňáka" - 2:5.

V 90. minutě měli hosté zahrávat přímý kop. Serge Gakpé už nebyl na hřišti, protože jej po šestašedesáti minutách hry vystřídal Banel Nicolita. Rumunský záložník se ujal exekuce a poslal míč do vápna, kde v té době bylo poměrně velké klubko hráčů, ale přesto nikdo letící kulatý předmět ani netečoval. Pro brankáře je to vždy velice nepříjemná situace, protože z ní často padají góly, jako v tomto případě - 2:6.

FC Nantes tak poskočilo na osmé místo a těší se, až v příštím kole vyzve doma šestý Olympique Marseille, který má ovšem šestibodový náskok. Zato Valenciennes zůstává na předposlední pozici, přičemž na první nesestupovou ztrácí hned šest bodů, což je přesně polovina všech, které jsou ještě v této sezoně k dostání. Dá se říci, že absolutně klíčový bude příští mač s Guingampem, který však v tomto kole také dostal nařezáno (od Bordeaux), tudíž nepotvrdil výborný výkon ze semifinále Coupe de France, kde vyřadil bohaté Monaco, díky čemuž si 3. května zahraje s Rennes na Stade de France o celkový triumf v této soutěži.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Montpellier HSC 4:4

20.04.2014 17:00

Góly: 32. Jérémie Aliadière (pen.), 88. Kévin Monnet-Paquet, 90+1. Vincent Aboubakar, 90+3. Vincent Aboubakar - 26. Rémy Cabella, 57. M'Baye Niang, 79. Jean Deza, 81. Rémy Cabella

Brutálně zběsilá lorientská přestřelka díky skvělému finiši domácích vítěze nepoznala.

Kdo si o velikonočním víkendu našel cestu na Stade du Moustoir, rozhodně neprohloupil. Ačkoliv to platí i pro Stade Chaban-Delmas, kde hraje domácí zápasy Girondins Bordeaux. Ještě tři minuty před koncem řádné hrací doby prohrávali Lorientští 1:4. Teprve poté konečně vrchovatě využili dlouhé početní výhody.

Po celou sezonu odvádí Montpellieru spolehlivé služby ofenzivní záložník Rémy Cabella. Remízový král MHSC, jenž si v Lorientu připsal už osmnáctou dělbu bodů, jej v létě asi jen sotva udrží. Zvláště když se i tentokrát gólově prosadil. Jak? Nejprve tak, že oběhnul Grégoryho Bourillona, nasadil jesle Wesleymu Lautoaovi, a z hranice velkého vápna zamířil přesně pod břevno - 0:1.

Jenže, hned záhy, konkrétně ve 28. minutě se na Geoffreyho Jourdrena hnal Jérémie Aliadiére, a protože jej poslal k zemi, uviděl červenou kartu. Laurent Pionnier, kterému uvolnil místo Morgan Sanson, na Aliadiérovu následnou penaltu nedosáhl, a tak bylo srovnáno na 1:1. Snad všichni čekali, že se svěřenci Rollanda Courbise ve druhé půli zatáhnou, jenže oni udělali pravý opak.

Po nějakých dvanácti minutách tak šli znovu do vedení. M’Baye Niang, na jihu Francie hostující z AC Milán, využil nedorozumění v soupeřově obraně a vstřelil svůj čtvrtý gól v sezoně - 1:2. O chvilku později pálil po Niangově přihrávce jen těsně vedle Cabella, ovšem pak měli domácí v rozmezí dvou minut tři velké šance. Kévin Monnet-Paquet, Alain Traóre, ani Bruno Ecuele Manga nedokázali míč dostat za Pionneirova záda.

Takže v 79. minutě znovu udeřili Montpellierští, konkrétně Peruánec Jean Deza, který vystřelil z hranice pokutového území, a protože zákrok Fabiena Audarda nebyl zrovna přesvědčivý, vedli hosté už o dvě branky. No, a aby toho nebylo málo, za dvě minuty nasadil domácímu brankáři housle opět Rémy Cabella a bylo to 1:4. Současně šlo o jeho úctyhodný dvanáctý gól v této sezoně Ligue 1.

Pořád tu však do závěrečných deseti minut (bez nastavení) byla ta početní výhoda, kterou Gourcuffovi fotbalisté začali zužitkovávat až v její druhé polovině. Osmaosmdesátá minuta - Kévin Monnet-Paquet zakrucuje svůj pokus přesně ke vzdálenější tyči - 2:4. První minuta nastavení - Vincent Aboubakar se zpoza velkého vápna parádně trefuje z voleje - 3:4. Hráči Montpellieru nestíhali a jediné, na co se zmohli, bylo jen bránit. Jenže nedostatečně, protože vyrovnávací branka z kopačky Vincenta Aboubakara se po dalších dvou minutách stejně dostavila - nigerijský útočník trefil z voleje přesně do pravého dolního rohu - 4:4. Nádherný zápas se spektakulárním finišem zajistil Lorientu setrvání v soutěži, zatímco Montpellier se proti Toulouse, Bastii, AS Saint-Étienne a PSG ještě bude muset snažit.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - EA Guingamp 5:1

20.04.2014 17:00

Góly: 8. Cheick Diabaté, 20. Cheick Diabaté, 25. Cheick Diabaté, 48. Jussiê, 68. Diego Rolán (pen.) - 29. Mustapha Diallo

V zápase Bordeaux s Guingampem se domácí Cheick Diabaté blýskl hattrickem.

Uběhlo jen osm minut a malijský útočník udeřil poprvé. Grégory Sertić poslal do vápna více než solidní balon, a protože Jérémy Sorbon nevěnoval soupeři dostatek pozornosti, mohl Diabaté zblízka vcelku pohodlně zakončit - 1:0. Odpovědět mohl Thibault Giresse, jenže z dálky jen vyprášil Carrassovy rukavice.

Nedělní odpoledne na Stade Chaban-Delmas však patřilo Diabatému. Dlouhý míč z kopačky Diega Rolána Cheick sebral, a protože obrana Guingampu zaváhala, prosadil se tvrdou střelou po dvaceti minutách hry podruhé - 2:0. No, uběhlo sotva dalších pět, když Bordeaux zahrávalo rohový kop. A díky přesné hlavičce byl hattrick na světě - 3:0.

O čtyři minuty se skóre měnilo znovu. Fatih Atik rozehrál přímý kop a hlavička Mustaphy Dialla zajistila drobnou korekci výsledku - 3:1. Jakoukoliv dramatizaci utkání však těsně po pauze odmítl Brazilec Jussiê, který zužitkoval přesnou přihrávku Lucase Orbána po rychlém protiútoku - 4:1. Mamadou Samassu Les Girondins zaměstnávali nadále. Ale ani Maurice-Belay, ani Sertić na něho svými pokusy nevyzráli.

Jenže, čtyřiadvacetiletý gólman stejně ještě jednou kapituloval. Grégory Cerdan zahrál ve vápně rukou a Diego Rolán dal v 68. minutě z penalty výsledku konečnou podobu - 5:1. Bordeaux tak setrvá na sedmé pozici, zatímco Guingamp si pořádně zavařil, jelikož pronásledovatel ze Sochaux se vítězstvím nad Remeší dotáhl na dva body na tuto první nesestupovou pozici.

Více informací k zápasu

SC Bastia - AC Ajaccio 2:1

20.04.2014 17:00

Góly: 32. Florian Raspentino, 88. Sébastien Squillaci - 4. Demba Camara

Ligue 1 už zná prvního sestupujícího do Ligue 2. Stalo se jím po prohře v korsickém derby Ajaccio. Brzy se sice ujalo vedení, ale dvě minuty před vypršením řádné hrací doby strhl vedení na stranu domácí Bastie bývalý hráč nyní suverénně posledního celku tabulky Sebastien Squillaci. Bordeaux v souběžně hraném utkání sice rozdrtilo Guingamp (nacházející se na první nesestupové pozici), ale pro alespoň teoretickou naději na udržení museli svěřenci Christiana Bracconiho bezpodmínečně bodovat.

Jak naznačeno, zápas přitom rozehráli skvěle. Už ve 4. minutě parádně rozehrál standardní situaci Claude Dielna, ve vápně si na centr naskočil Aboubakar Camara a hlavou poslal balon do branky. Mickaël Landreau se v ní stačil jen ohlédnout. I další Dielnův "přímák" způsobil o nějakých dvacet minut později pořádný rozruch, protože přímo z něho tenhle obránce trefil břevno.

Až po hodině hry Bastia zareagovala a hned ze své první dobré šance vyrovnala. Akci Ryada Boudebouze a Wahbiho Khazriho zakončil hlavou Florian Raspentino poté, co se odpoutal od obránce Ricarda Fatyho - 1:1. Hosty zásah evidentně zaskočil, takže dovolili, aby Boudebouz a Gianni Bruno vystřelili nad, a také nechali po Raspentinově half-voleji vyniknout Guillerma Ochou.

Boudebouz byl nadále velice aktivní a z jeho dvou parádních centrů mohl dvakrát těžit Khazri, jenže ani jednou hlavou mezi tři tyče nezamířil. Střelec Raspentino mohl v zápase zaznamenat dokonce hattrick, jenže jeho další dvě trefy nemohly být uznané - první po ofsajd, druhá kvůli tomu, že Boudebouz předtím postrčil Clauda Goncalvese.

Hráči Ajaccia si byli evidentně velmi dobře vědomí důležitosti tohoto utkání, a s největší pravděpodobností i proto hráli ve druhé půli poněkud nervózněji. Jedinou šanci poslal Paul Lasne vedle branky. Po dalším Boudebouzově přímém kopu hlavičkoval Squillaci. Guillermo Ochoa zareagoval rychle, ale nestihl více, než jen vyrazit míč na tyč, od které se odrazil zpět k třiatřicetiletému francouzskému obránci, který jej dokopl pod břevno - 2:1.

Více informací k zápasu

AS Monaco - OGC Nice 1:0

20.04.2014 14:00

Góly: 5. Dimitar Berbatov

O výhře Monaka rozhodl v zápase s Nice jeden jediný gól.

Vstřelil jej Dimitar Berbatov - bulharský náhradník za zraněného kolumbijského střelce Radamela Falcaa - hned po necelých pěti minutách hry. Po přihrávce Joãa Moutinha parádním lobem přehodil Davida Ospinu v brance hostujícího celku - 1:0. Svěřenci Claudia Ranieriho tak mají proti tomuto soupeři v této sezoně stoprocentní bilanci - vyhráli oba ligové i jeden pohárový duel, byť v něm se rozhodlo až v prodloužení.

Na Stade Louise II byly ale pochopitelně k vidění zajímavé příležitosti i nadále. Ještě v první desetiminutovce mohl přidat další gól Andrea Raggi, jenže na italském obránci bylo znát, že před soupeřovou brankou se příliš často nepohybuje. Jeho drobné zaváhání, kdy řešil, co si počít s míčem, využil kolumbijský reprezentační gólman ve službách Nice k tomu, aby zmenšil střelecký úhel a přinutil Raggiho trefit jenom boční síť.

A domácí nadále útočili. Valére Germain mířil do tyče, Berbatovův pokus nepustil do branky Grégoire Puel, a s Moutinhovým přímým kopem si poradil Ospina. V první půli se Les Aiglons dostali pouze k jedné jediné střele. Tu měl na svědomí Valentin Eysseric, ovšem Danijel Subašić s ní neměl problém. To pokus jeho spoluhráče Jamese Rodrígueze byl o poznání nebezpečnější, leč nikoliv gólový.

Ve druhém poločase nabídla obrana Monaka svou chybou příležitost ke skórování Dariu Cvitanichovi, jehož pokus vyrazil chorvatský brankář na roh. Z něho mohl dát gól hlavou Mathieu Bodmer, ale Subašić byl proti vyrovnání. Jeho tým tak po neúplném čtyřiatřicátém kole ztrácí na vedoucí PSG sedm bodů a na Lille má náskok hned devět. Vítězstvím si zároveň hráči knížecího klubu alespoň částečně spravili náladu po vypadnutí z Coupe de France, kde v semifinále zvítězil Guingamp.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 0:0

18.04.2014 20:30

Góly: -

ASSE nevstřelilo Rennes ani gól a zkomplikovalo si cestu do evropských pohárů.

Na Les Verts se totiž může po čtyřiatřicátém kole bodově dotáhnout rival Olympique Lyon, jenž hraje kvůli sobotnímu finále Coupe de la Ligue proti PSG ligový zápas na hřišti Toulouse až ve středu. Přitom kdyby soupeře z dolní poloviny tabulky porazili, mohli pak ještě ve zbývajících čtyřech duelech pořádně prohnat třetí Lille.

Stade Rennes, které si v týdnu vybojovalo postup do finále Coupe de France, když těsně o gól porazilo o postup do Ligue 1 bojující Angers SCO, na Stade Geoffroy-Guichard velmi zodpovědně bránilo a nepouštělo domácí do žádných větších akcí. Teprve až před pauzou vyzkoušel Costilovu pozornost Max Gradel. Jeho střela však byla z kategorie propagačních.

Brankář hostující celku se však ve druhé půli činil. Poprvé předvedl své reflexy poté, co zůstal ve vápně zcela osamocený bývalý spoluhráč Mevlut Erding. Následně kolega Romain Hamouma trknul balon po Trémoulinasově centru do sítě, nicméně branka nemohla platit kvůli ofsajdu. Zmíněný obránce pak parádně rozehrál přímý kop, přičemž Moustapha Bayal Sall byl jen krůček od toho, aby míč doklepl do odkryté svatyně. Standardní situace zahrávané tímto hráčem byly opravdu nebezpečné.

Další mohl zakončit střídající Renaud Cohade, ovšem jeho hlavičku gólman Rennes v klidu lapil. A ani z té pozdější se svěřenci trenéra Galtiera, jmenovitě Bayal Sall, neprosadili. A když i pokus kapitána Loïca Perrina mířil vedle vzdálenější tyče, rozešli se oba týmy smírně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain34257275:1982
2.AS Monaco34219455:2772
3.Lille OSC341810638:2064
4.AS Saint-Étienne34169946:3157
5.Olympique Lyon341510949:3855
6.Olympique Marseille3414101046:3652
7.Girondins Bordeaux3412121045:3948
8.FC Nantes341371437:3846
9.Stade Reims3411121141:4645
10.Toulouse FC3411121141:4745
11.FC Lorient341191444:4842
12.SC Bastia341181538:5341
13.Stade Rennes349121340:4039
14.Montpellier HSC34718943:4439
15.OGC Nice341161729:3939
16.Évian Thonon Gaillard349111433:4838
17.EA Guingamp34981730:4035
18.FC Sochaux34891732:5633
19.Valenciennes FC34781935:5829
20.AC Ajaccio343112033:6320

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
smetos

Skoda etienne. Ale stejne se jim rozpadne kostra takze zazraky od nich necekam v poharech. Jinak na Zoumi jsem hodne zvedavej v CFC. Sedel by mi jjako novej Ivanovic.

Reagovat
DieFohlenBMG

O víkendu se na něho tak může dotáhnout Lyon...

Reagovat
Langi

Hmm Lille uz jsou prakticky v LM...skvely...ale ASSE to posrali sami, budou radi kdyz budou 5.

Reagovat
Ferguson6

neviem podľa mňa to vyzerá ako zlý photoshop

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

luxus

Reagovat
EAG le grand amour

Berba

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ten Deza čo dneska dal gol + asistenciu za Montpellier je ten zo Žiliny ? :D no na to, že je taký hajzlík dobre dopadol :D

Reagovat
Godwinson

To je kolo

Reagovat
stas87

LORIENT !!!

Reagovat
Israha

Sochaux skvělý finiš sezony, takhle má vypadat boj o záchranu. Sice už to asi nedají, ale to odhodlání se poprat zaslouží respekt.

Reagovat
Godwinson

Kurvy lorientske, oni dorovnali

Reagovat
stas87

ti dam kurvy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak todle kolo to tam kurva padá Lorient!

Reagovat
M11

dneska zajimave vysledky

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Pellier...Kabelka zase goly, ale ten závěr od Aboubacara...docela mašina..snad už je záchrana jistá no..

Reagovat
Godwinson

Stejně je škoda, že Cabella nedostal v reprezentaci ještě šanci. Tím spíše, že by tam dost pravděpodobně v té slabší konkurenci místo našel. Znepokojovat se něčím (výběrem) v repre Francie je zbytečné a je to nošení dříví do lesa, ale stejně mě to mrzí.

Reagovat
juninho8

no jo....ono to vyzera niekedy tak ze za to ze si legionar tak tam proste budes a basta....a aj naj domaci hraci L1 maju proste smolu

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě hrajou stylem do kterýho ho trenér nepotřebuje a když by ho tam chtěl dát z lavičky tak na to jsou jiný koně...i když jako Valbuena by si myslim dokázal zahrát s přehledem ne?

Reagovat
stas87

zaujimalo by ma co by dokazal predviest ak by si ho vytiahla borussia po sezone odchadza na isto?

Reagovat
Godwinson

V posledních měsících jsem téhle myšlence přišel na chuť a teď už si to moc přeju. Pokud zůstane Klopp, samozřejmě. Ten by z něho vymačkal maximum, zároveň jeho přístup k hráčům se mně zdá supr. A na pravém kraji jsem si ho tam představoval už před týdnem proti Bayernu :) Moc by se mi to líbilo.

Jinak styl, takový hráč v takové formě (dlouhodobé) a takový kvalit nesmí být opomíjen. Pro Valbuenu hrají zkušenosti a hlavně to, že si s Ribérym prostě sednou. Rozumí si maximálně a je na ně často radost koukat. A bohužel podle tý držky se ve Francii točí všechno :) Ale nevím, proč by nemohl jet jako alternativa. Nikdo lepší tam totiž není, ani srovnatelný. Ale to je stejná písnička jako o Lacazettovi, no ....

Reagovat
stas87

oficialny zaujem ale z nemecka neprisiel nie?hlavne nech nejde do turecka/ruska/ukrajiny/newcastlu a arsenalu,klopp natuty ostava pokial je ten hrac prirodzene inteligentny tak nema problem,ukazkovy pripad je piszczek,prichadzal ako utocnik ale on ho prerobil na skveleho beka,tak isto aj großkreutz je lepsi na kraji obrany ako zalohy a to by som povedal ze velku hernu inteligenciu kevin nema,no aj napriek tomu poslal fantasticky center na lewu ktory v londyne rozhodol

takze podobna situacia ako v spanielsku s ikerom a zohratostou obrany?zahral ribery za repre tak dobre ako v mnichove niekedy?

Reagovat
Godwinson

Spekulovalo se o tom asi před rokem, oficiální zájem byl jen od Newcastlu a Marseille. Já bych mu v Dortmundu hodně, hodně věřil. V Kloppovi mám absolutní důvěru a ve schopnostech Cabelly také. Já ho za Bayern vídám málokdy, v reprezentaci měl určitě spoustu povedených zápasů, ale takhle v rychlosti mě snad nenapadá žádný Francouz, který v reprezentaci podává takové výkony jako v klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

No Laca ten by tam měl jet podle mě určitě, jako volba za Benzemu je momentálně nejlepší

Reagovat
Godwinson

Otázka je, jestli by v případě, že se hodnotí forma/kvalita, měl být za Benzemou, ale tak, to je pořád to samé.

Reagovat
juninho8

toto co za sranda kolo?....vo francuzsku? velkonocna golova nadielka

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to Lens ukope a vrátí se zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj jasne verím tomu zápasu Lorient - Montpellier

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.livesport.cz/zapas/zuMnlNnk/#prehled-zapasu

a pak, ze se podplaci jenom v GL..

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Fluor

Sochaux žije

Reagovat
smazaný uživatel

Najviac gólov za kolo v Ligue 1 v 21.storočí ? nečudoval by som sa vôbec, keby že áno pozrel som si highlighty Lorient - Montpellier (http://www.evysledky.com/zapas/zuMnlNnk/#video) NO BAD

Reagovat
Pharrell

Lille remizovalo s Lille dobrý kiks na Velikonoce

Reagovat
Langi

OT: Aulas jedná s Hyundaiem ohledně většího sponzoringu. Ve hře je prý i možnost financování stadionu, což by zřejmě znamenalo i změnu názvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Stade de Hyundai

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bude to potreba

Reagovat
onze

MERCI PSG

Reagovat
vlastik

Reagovat
smazaný uživatel

jak se vám zatím líbí ten Matuidi? je lepší než Sahin v Dortmundu?

Reagovat
smazaný uživatel

Mnohonásobně, pro mě asi jeden z objevů sezony celosvětově

Reagovat
Israha

Objev sezony rozhodně ne, stejně dobrý už byl i loni a částečně předloni...

Reagovat
smazaný uživatel

No teď už to tak hraje i v repre a celkově v pohárech. Teď si drží konstantní výkony, dřív tomu úplně tak nebylo

Reagovat
Israha

Loni bylo, byl o parník nejlepším střeďákem ve Francii. Ale jako jo, chápu pointu, že výkonnostně vystřelil až v poslední době...jenom není pravda, že by to byla pouze tahle sezona.

Reagovat
smazaný uživatel

Midi Libre: Borussia Dortmund are considering making an offer Benjamin Stambouli, they claim.

Reagovat
Langi

A na nas zas zbyde nejakej odpad...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přinejhorším se vytáhne zase Balmont

Reagovat
Godwinson

To me fascinuje.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě jedna twitter sranda

The agent of #Lyon defender Samuel #Umtiti has told Italian radio the young defender is very open to an approach from #Napoli.

Reagovat
juninho8

vsetkych nech nam poberu este niekoho zpredu....Sašu?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.footmercato.net/serie-a/transferts/apres-gonalons-et-si-naples-se-penchait-sur-clement-grenier_128707 Maxima, Umtitiho a ktomu aj Clementa no ešte ktomu aj Sašu aj Fofanu a žeby nebolo málo aj Lopesa do brány...

Reagovat
Langi

že bysme ten tým prodali celý do Neapole

Reagovat
Langi

jinak co k tomu zrovna Umtitiho vede teda nechápu ...ale co tak čtu, tak ta Neapol to je takovej druhej Tottenham. Velký prachy, tak si hrajou na velkoklub a nejradši by koupili všechno co má nohy...3/4 těch spekulací bude kec, jinak by už teď měli na půl podepsanejch asi 20 hráčů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele