Ligue 1 - souhrn 33. kola

14.04.2017, 22:41, aktualizováno 16.04.2017, 22:53
Komentáře a souhrny
Nice si vítězstvím nad Nancy upevnilo průběžnou třetí příčku. AS Monaco ubojovalo duel s Dijonem, vyhrálo 2:1 a odpovědělo na páteční triumf PSG v Angers, na čele tabulky tak nedochází k žádným posunům. Marseille smetla Saint-Étienne, souboj Bastie s Lyonem zůstal nedohrán...

Olympique Marseille - AS Saint-Étienne 4:0

16.04.2017 21:00

Góly: 22. Florian Thauvin, 31. Bafétimbi Gomis, 58. Florian Thauvin, 90. Dimitri Payet

Marseille nečekaně snadno porazila ASSE a to znamená, že boj o pohárové příčky by mohl být ještě dramatický. Ostatně týkat se může i Les Verts, kteří prozatím okupují sedmou pozici.

Kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Kévin Monnet-Paquet dokázal v první šanci zápasu potrestat chybu Patrice Evry. Místo toho přišla na pořad večera 22. minuta a s ní gól Floriana Thauvina, jenž vcelku pohodlně (nestřežený) uklidil za Ruffierova záda pobídku Morgana Sansona - 1:0. Olympique Marseille nadále více držel balon a druhé trefy se dočkal o devět minut později.

Z narážečky svých spoluhráčů mohl ve vápně těžit Bafétimbi Gomis, který sám předvedl výtečnou práči s míčem. Elegantně se zbavil Kévina Théophile-Catherina, načež se ocitnul v malém čtverci, odkud se útočníkům jeho formátu střílejí branky vcelku snadno. Tady mířil přesně ze vzduchu ke vzdálenější tyči - 2:0.

OM byli při chuti i po změně stran. V 58. minutě se znovu prosadil Thauvin, když dostal od Hirokiho Sakaie pas za obranu poté, co došlo ve středovém kruhu ke ztrátě balonu. Druhý gól zaznamenal čtyřiadvacetiletý fotbalista rovněž přízemní ranou ke vzdálenější tyči - 3:0. V ten moment už toho hosté měli evidentně tak akorát.

A to netušili, že svěřenci Rudiho Garcíi si pro ně nachystali na cestu domů ještě jeden zářez. Trojice domácích borců pronikla v nastaveném čase do nezformované obrany a byl to Dimitri Payet, kdo levačkou zakončoval. Pochopitelně, že po zemi ke vzdálenější (v tomto případě pravé) tyči - 4:0. Marseille tedy neprohrála šestkrát za sebou, což se jí v této sezoně ještě nepodařilo.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Olympique Lyon 0:3k

16.04.2017 17:00

Góly: ?

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Girondins Bordeaux 0:1

16.04.2017 15:00

Góly: 65. Younousse Sankharé

Nantes v domácím prostředí zaváhalo a všechny body přenechalo protivníkovi z Bordeaux. Tomu se vlastně zase o něco přiblížily pohárové příčky.

Někdy se prostě vůbec nedaří. I kdybyste hráli tři hodiny, stejně neskórujete. Les Canaris si zřejmě pro tento střet vybrali slabší moment, protože jinak pod Sergiem Conceicaem převádějí hodně dobrý fotbal - a hlavně dávají góly, tudíž s největší pravděpodobností po třech letech neskončí v této statistice poslední.

Ale pojďme k dění na trávníku. Prejuce Nakoulma se ve žlutém dresu prezentoval dobrými výkony, jenže tentokrát si s ním Igor Lewczuk a Nicolas Pallois vcelku snadno poradili. Jedinou zaznamenání hodnou příležitost úvodního dějství si až v jeho závěru připsal na konto Gaëtan Laborde. Jeho hlavičku však výborně vytáhnul Maxime Dupé, jenž stále dostává přednost před zkušenějším Rémym Riouem.

Duel těchto dvou hráčů se opakoval i po změně stran. Akorát s tím rozdílem, že fotbalista hájící barvy Girondins Bordeaux nehlavičkoval, ale kopal. V 65. minutě ztratil střídající Abdoulaye Touré ve středovém kruhu balon a hosté šli do protiútoku, který zakončil Francois Kamano přiťuknutím na Younousse Sankharého, jenž překvapivě z první vystřelil.

Dupé toho přes Koffiho Djidjiho mnoho neviděl, takže kulatému předmětu v cestě za svá záda nedokázal zabránit - 0:1. Střelec branky měl přitom po své levé ruce ještě o něco lépe postaveného spoluhráče, takže to vypadá, že gól by z této situace padnul tak jako tak. Jen o minutku později propásnul Felipe Pardo jedinečnou příležitost na vyrovnání.

A protože Maxime Dupé v samotném závěru (to už byl na hřišti i Jaroslav Plašil) vychytal jak Malcolma, tak Diega Rolána, zvítězili svěřenci Jocelyna Gourvenneka tím nejtěsnějším možným rozdílem. Za týden na ně čeká na stadionu Matmut Atlantique Bastia. Nantes, které si v minulém kole de facto už zajistilo setrvání v soutěži, zajíždí do Caen.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Dijon FCO 2:1

15.04.2017 21:00

Góly: 69. Nabil Dirar, 81. Falcao - 42. Cédric Varrault

Monako se s Dijonem trápilo, ale nakonec urvalo tři body ve svůj prospěch, čímž si udrželo před Paříží klíčový tříbodový náskok. Jako první se na Stade Luis II. překvapivě prosadili "Hořčice", jmenovitě Varrault, ale Knížata ve druhé půli otočila zásluhou Dirary a obávaného kanonýra Falcaa.

Trenér Monaka Jardim se dle očekávání rozhodl některé opory základní jedenáctky šetřit. Přeci jenom čeká Knížata náročný program, protože vedle Dijonu už v týdnu hostí Dortmund a v dalším kole je na programu šlágr s PSG.

I z tohoto důvodu potřebovalo Monako souboj s o záchranu hrajícím Dijonem zvládnout. Od začátku byla převaha Monaka zřejmá, střelu Bernarda Silvy dokázal hostující Lees-Melou vyrazit. Ve 32.minutě se připomněl ofenzivní akci i Dijon a stálo to za to! Diony si pohrál s domácí obranou a orázítkoval břevno! Monako si z této akce žádné ponaučení nevzalo a před koncem prvního poločasu překvapivě inkasovalo. Brankář Subašič sice skvěle zareagoval na nebezpečnou hlavičku jednoho z hostujících hráčů, ale než balón dostal pod svojí kontrolu, trvalo to příliš dlouho a dorážející Cédric Varrault jej napálil do sítě.

Domácí tedy byli v nezáviděníhodné situaci, ovšem poradili si s ní náramně. Dijon sice nadějné vedení dlouho držel, ale v 69.minutě inkasoval a velkou zásluhu na tom měl nově příchozí Radamel Falcao. Kolumbijský útočník z volného přímého kopu orazítkoval břevno, od kterého se balón odrazil na brankovou čáru a Nabil Dirar ho dorazil do sítě!

Druhý gól měl přijít záhy. Hlavičku Glika lehce tečoval Falcao a jelikož stál v ofsajdu, branka nemohla být uznána. Knížata to vůbec nemuselo mrzet, protože si vše vynahradili o pár minut později. Radamel Falcao předvedl další famózní kop z přímáku, golman Reynet proti jeho střele vůbec nezareagoval. Dijon měl na vyrovnání málo času a také málo sil. Monako si vedení pohlídalo a upevnilo si první příčku v celé Ligue 1.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Lorient 2:0

15.04.2017 20:00

Góly: 8. Ryad Boudebouz, 27. Isaac Mbenza

Po pěti utkáních bez vítězstvích se situace Montpellieru během uplynulých dvou týdnech jednoznačně zlepšila, neboť díky úspěchu v Caen a nynějšímu skalpu Lorientu si výrazně pojistil své postavení ve středu tabulky. Les Merlus naopak skončila výtečná a nečekaná série tří výher v řadě a zůstali na barážové osmnácté příčce.

Domácí si museli dát na svého protivníka zcela určitě obrovský pozor. Ten totiž především v minulém kole šokoval celou Ligue 1 skvělým výkonem na půdě Lyonu, jemuž nasázel hned čtyři branky. Tentokráte se však hostům v útoku nedařilo a ani jednou nedokázali zareagovat na trefy Ryada Boudebouze a Isaaca Mbenzy z první půlhodiny.

MHSC vstoupil do tohoto střetnutí tou správnou nohou. Roussillon unikl do šestnáctky z levé strany, stačil ještě před vyběhnuvším brankářem Lecomtem přihrát blíže do středu na hranici šestnáctky, kde se nacházel Boudebouz, a ten přesnou střelou do šibenice načal účet. Celkově to pro druhého nejlepšího střelce týmu byla již jedenáctá ligová trefa v této sezóně.

Ve 27. minutě se svěřencům trenéra Jeana-Louise Gasseta podařilo náskok navýšit. Opět se vše událo na levé straně, odkud dokázal Mounié umně pravačkou poslat jemný oblouček na bližší tyčku, kam si naběhl Mbenza, a ten prostřelil nohy nešťastníka Lecomteho. Belgičan od přestupu z Lutychu zaznamenal mimochodem svou třetí trefu v novém dresu.

Do poločasu se přesto mohl Lorient alespoň nějakým způsobem chytit, nicméně Waris orazítkoval smolně pro něj pouze brankovou konstrukci. A po hodině hry mělo mužstvo kouče Bernarda Casoniho další velkou tutovku, která skončila pro tuto chvíli na břevně. Po rohovém kopu Marveauxa do něj hlavou namířil Peybernes.

Jinak však Montpellier soupeře do nějaké jiné větší příležitosti nepustil. A pochopitelně že českého fanouška může těšit fakt, že se na čistém kontu podílel obránce Lukáš Pokorný. Domácí mohli vedení ještě pojistit díky dvěma slušným možnostem, nicméně Boudebouzův pokus vyrazil Lecomte na břevno a v koncovce pak selhal také náhradník Dolly.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Lille OSC 2:0

15.04.2017 20:00

Góly: 3. Firmin Mubele, 29. Giovanni Sio

Rennes potvrdilo, že proti Lille se mu před vlastními fanoušky dlouhodobě daří, a ani na desátý pokus s ním neprohrálo. Ba co ještě víc, díky trefám Ndombeho Mubeleho a Giovanniho Sia dokázali uzmout dokonce všechny body. Pro domácí to byla mimochodem teprve druhá výhra v uplynulých sedmnácti kolech.

Bretaňský celek už nutně potřeboval jakoukoli vítěznou vzpruhu, protože nerozhodných výsledků bylo v jeho podání v posledních několika týdnech už habaděj. Pokud se mu podaří v závěrečných pěti kolech výrazným způsobem zabrat, ještě by mohl zabojovat o evropské poháry. Spíše však skalp LOSC znamenal definitivní se usazení ve středu tabulky.

Domácí poprvé gólově udeřili už po třech minutách hry. Sio si naběhl po pravé straně na dlouhý pas, přihrával do brankového území, odkud Amadou odvrátil balón pouze k Mubelemu, jenž levačkou propálil brankáře Enyeamu na bližší tyčce. Ke zdvojnásobení náskoku následně došlo ve 29. minutě.

Gourcuff na zadní tyči sklepl hlavou míč na druhou stranu, tam si chytře odcouval dobře předpovídající Sio, a z blízkosti překonal Enyeamu podruhé. Útočník Pobřeží slonoviny zaznamenal svou celkovou osmou trefu v této sezóně, svou první od února po derby s Lorientem, a pouze potvrdil roli dosavadního nejlepšího střelce týmu.

Lille, které nemá ještě jistotu udržení se v nejvyšší soutěži, následně předvedlo směrem dopředu bezkrevný výkon, jako je tomu ostatně v mnoha případech. Alespoň nějakým způsobem mohl korigovat před přestávkou Xeka, to by však nesměl trefit tyčku. Ve druhé půli se navíc zranila jednička Enyeama, což pro hosty určitě není dobrá zpráva do budoucna.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Toulouse FC 2:1

15.04.2017 20:00

Góly: 53. Jimmy Briand (pen.), 62. Alexandre Mendy - 67. Andy Delort (pen.)

Bitvu dvou sousedů v tabulce zvládl lépe domácí Guingamp, který si díky výhře 2:1 v tabulce polepší. Vše podstatné se událo až ve druhém dějství, kdy na branky Brianda (z pokutového kopu) a Mendyho rychle odpověděl rovněž z penalty Delort. Více už ale Toulouse nestihlo.

Utkání začalo ve velkém tempu a na stadionu du Roudourou panovala skvělá atmosféra. Do první velké šance se dostali domácí a hodně jim k tomu pomohla chyba brankáře Lafonta, po které Briand hledal Mendyho, ale ten zblízka těsně minul. Ve 37.minutě se zase opřel do míče Toivonen a domácí měli velké štěstí, že balón zamířil těsně vedle a vzápětí se na druhé straně opřel do míče Diallo a hosty zachránila branková konstrukce! Vynikající tempo vydrželo až do poločasu a také po změně stran se bylo na co dívat.

Po centru Salibura se dostal k balónu úplně osamocený Jimmy Briand a mnoho nescházelo. V 52.minutě přišel první penaltový okamžik zápasu. Golman Lafont vlétl do souboje se Saliburem a na rady pomezního sudí odpískal pokutový kop. Jimmy Briand nabídnutou šancí nepohrdl a domácí vedli 1:0. A za dalších deset minut přišla druhá pohroma. Hosté si nepohlídali ofsajdovou hranici a Alexandre Mendy zvýšil na 2:0. Nutno podotknout, že vedení Guingampu byla zcela zasloužené.

Ale ani tento výsledek neměl dlouhého trvání. Po faulu na Toivonena se sudí rozhodl odpískat pokutový kop i ve prospěch Toulouse a Andy Delort dobře umístěnou ranou k tyči snížil. Toulouse mělo ještě spoustu času dovést výsledek minimálně do remízového konce, ovšem Guingamp byl nadále lepší. Hlavičku Treja zastavil až na brankové čáře hostující Sorbon a Diallo si v další tutovce vylámal zuby na Lafontovi. Hosté se do žádného závěrečného náporu nedostali a v Guingampu nakonec prohráli.

Více informací k zápasu

FC Metz - SM Caen 2:2

15.04.2017 20:00

Góly: 65. Ismaïla Sarr, 83. Cheick Diabaté - 74. Ivan Santini, 88. Ronny Rodelin

Nic neřešící remízou skončilo utkání mezi domácími Métami a Caen, takže oba celky ještě nemají v boji o záchranu vyhráno. Všechny branky padly až ve druhém poločase. Méty v něm pokaždé vedly, ale Caen vždy našlo odpověď.

Začátek zápasu byl z obou stran poněkud krkolomný, žádné větší šance k vidění nebyly. Už v 11. minutě muselo Caen sáhnout k prvnímu střídání, zraněného Genevoise musel nahradit Diomandé. Až ve 28. minutě přišla první velká příležitost, Cohade si sice dobře navedl balón, ale následně branku trestuhodně přestřelil. Hosté zase zahrozili až před koncem prvního poločasu, kdy Diomandé orazítkoval břevno.

Diváci na stadionu Municipal Saint-Symphorien se dočkali branek až ve druhém dějství. V 65. minutě poslal do šestnáctky krásný centr Balliu a Ismaïl Sarr hlavou poslal domácí zaslouženě do vedení. Caen ale odpovědělo a rovněž ze vzduchu. Centr Bessata dopravil do sítě hlavou Ivan Santini, takže se čtvrthodinu před koncem začínalo od znovu.

V 83. minutě si Méty vzaly vedení zpátky. Po straně unikl Balliu a před brankou se prosadil Cheick Diabaté, ale ani toto vedení domácí neudrželi. Přišel totiž Delaplacův centr a Ronny Rodelin rozhodl o konečné dělbě bodů. Ve zbývajících kolech Ligue 1 tak mají oba celky ještě co dělat, aby si zachránily prvoligovou příslušnost.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Nancy-Lorraine 3:1

15.04.2017 17:00

Góly: 35. Mickaël Le Bihan, 51. Jean Michaël Seri (pen.), 84. Jean Michaël Seri - 26. Maurice Dalé

Nice získalo potřebné vítězství nad zachraňujícím se Nancy a udrželo se v boji o titul. Utkání se pro něj nevyvíjelo dobře, neboť po brance Maurice Dalého prohrávalo, pak ale díky trefě Mickaëla Le Bihana a dvougólovému přispění Jeana Michaëla Seriho otočilo vývoj ve svůj prospěch. Svou sérii neporazitelnosti tak prodloužilo už na deset kol.

Ačkoli se domácí museli obejít bez suspendovaného Maria Balotelliho a už několik týdnů postrádají dlouhodobě zraněného Alassaneho Pléu, podařilo se zastoupit roli klíčového útočníka Mickaëlovi Le Bihanovi, jenž do základu nastoupil vůbec poprvé od září roku 2015. Právě on zařídil před přestávkou důležité vyrovnání.

Svěřenci Luciena Favreho měli v úvodu utkání očividnou herní převahu, obléhali pokutové území po vzoru házenkářských zvyků, jenže šance jednoduše nepřicházely. Naopak na druhé straně ASNL z ničeho nic udeřil. Eysseric špatně odkopl míč, Cétout přihrál před branku, kde sice netrefoval ideálně Dia, na zadní tyči už se ale snadno prosadil Dalé.

O devět minut později se domácím podařilo stav zremizovat. Belhanda ve skluzu dokázal prostrčit míč do šestnáctky na Le Bihana, který se z vyložené pozice nezmýlil. O pár chvil později se ve 37. minutě snažil skórovat také Ricardo Pereira, avšak ten branku hostujícího gólmana N'Dy Assembého svým pokusem neohrozil.

Zkraje druhého dějství se do slušné možnosti propracoval Eysseric, ovšem N'Dy Assembé stačil včas zakročit, a Seri ve 48. minutě z přímého kopu minul. Záložník Pobřeží slonoviny ale nemusel smutnit, Dalberta fauloval ve vápně Dia, k exekuci pokutového kopu se postavil právě Seri, a střelou doprostřed branky pohotově zacílil.

Když Aït Bennasser v 66. minutě selhal ve zřetelné tutovce, mělo Nancy vlastně po nadějích. I nadále OGC kontroloval hru, v 71. minutě sice Le Bihan ještě netrefil kýžený a chtěný prostor, avšak Seri po krásném uvolnění od Eysserica už ano. Klub z Azurového pobřeží tak v tu chvíli pojistil svou třináctou výhru v této sezóně.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Paris Saint-Germain 0:2

14.04.2017 20:45

Góly: 28. Ángel Di María, 84. Ángel Di María

Povinnost splněna a teď čekat, jak dopadne zápas Monaka s Dijonem. PSG nepředvedlo na půdě Angers bůhvíjaký výkon, nicméně spasily jej dvě ústřední postavy zápasu, střelec obou branek Di María a skvělý gólman Trapp.

Dle očekávání bylo aktivnější PSG, vůbec to ale neznamenalo, že by Angers nebylo nebezpečné. Naopak, v 11. minutě vypálil Pepé a Trapp měl co dělat, aby balón vyrazil na rohový kop. Angers drželo nerozhodný stav až do chvíle, kdy se Ángel Di María postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou poslal Pařížany do vedení. O odpověď se na druhé straně pokoušel hráč s příznačným jménem Santamaría, jeho ránu k tyči dokázal Trapp vystihnout. A jen o dvě minuty později dokonce dokázalo Angers srovnat, ale sudí gól pro Ekambiho ofsajd neuznal. Těsně před koncem poločasu se zjevil za obranou domácích Edinson Cavani a trestuhodně minul branku, takže Paříž držela po prvním dějství jen nejtěsnější náskok.

Favorizovaní hosté nejspíše chtěli utkání co nejdříve rozhodnout druhou brankou, ale Angers je v podstatě do ničeho nepouštělo. Až do 73. minuty se na hrací ploše nic moc nedělo, až tedy do chvíle, kdy N'Doyeho vychytal fantastický Trapp. Gólman PSG byl vedle Di Maríi ústřední postavou zápasu a jeho skvělé zákroky udržely hosty ve vedení.

PSG nepodalo úplně optimální výkon, ale šest minut před koncem zápasu předvedlo krásnou akci, na jejímž konci byl Ángel Di María a bylo hotovo. Závěrečné minuty už se jen dohrávaly. Paříž se tak dotahuje na Monako, ale to má stále zápas s Dijonem k dobru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco32245390:2777
2.Paris Saint-Germain32235466:2174
3.OGC Nice332110255:2773
4.Olympique Lyon321731265:3954
5.Girondins Bordeaux331410947:3952
6.Olympique Marseille331491048:3851
7.AS Saint-Étienne321112935:2945
8.EA Guingamp331281340:4444
9.Stade Rennes3310131031:3743
10.FC Nantes331191331:4742
11.Toulouse FC3310111234:3541
12.Montpellier HSC331091447:5539
13.Angers SCO331161632:4339
14.Lille OSC331071631:4137
15.FC Metz32991431:6136
16.SM Caen33961833:5633
17.AS Nancy-Lorraine33871825:4431
18.FC Lorient33942037:6431
19.Dijon FCO336111641:5229
20.SC Bastia326101626:4628

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
johan14

Monaco hra LM, tak to vyzerá, že o majstra budú bojovať do konca ligy. Asi to začnem sledovať, lebo to bude tesné. Juve, Chelsea, Real a Bayern to už nepustia, takže na počudovanie bude L1 najzaujimavejsia.

Reagovat
REPLIKATOR

Pokorného Montpellier další výhra s nulou vzadu

Reagovat
ZB 07

Reagovat
paver

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Zajtra sa moc tesim na OM-ASSE. Som zvedavy na navstevu na Velodrome.

Reagovat
paver
Reagovat
guzman

Reagovat
Pyroman

Bastia Ať už táhnou z ligy.

Reagovat
ZB 07

Lyon má na ty fanoušky letos fakt smůlu

Reagovat
smazaný uživatel

Co sa stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, uz teraz citam expresku

Snad Bastia pojde dole, aj fans maju zjavne retardovAnych...

Reagovat
Langi

Opice z Bastie zas...kontumovat...nam je to jedno, ale treba diky tomu spadnou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady nám to s Israhou nevyšlo... žádná remíza, ale nádherný zápas, pro mě nejhezčí v sezoně. Garcia to fakt vzal do rukou a byla vidět změna od první minuty, neuvěřitelný prolínání hráču, jejich volnost, bylo vidět že je to baví. Thauvin, úžasnej výkon, velmi dospěl, a jeho cesta a i to jak se chová...ze všech hráčů vypadá, že může být Gerrardem Marseille (jak se sám vyjádřil), Gomis, jeho gol byl jak reklama na to nejlepší co dokážě, kvalitní rána ve vápně, a někdy víc tichej hrdina Sanson, nejlepší Assist maker v lize, krásné dvě asistence, tenhle hráč na to jakej má věk, bude jednou mít hodnotu jako Xavi. Technický, krásný fotbal - Krásný večer v Marseille.

Reagovat
Israha

Jako výsledek nad očekávání dobrý, ale hodně, hoooodně daný i tím, jak jim to ASSE usnadnilo. Jako by se toho zápasu přijeli jen zúčastnit, bez jakékoliv snahy to soupeři ztížit a pokusit se o body. Takovýchhle lehkých zápasů (byť papírově tak tento nevypadal) už moc nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, jako v realu ASSE hrálo jak Lorient, ale pro mě je to pořád ASSE, velkej francouzskej klub, kterej ma dobrý defenzivní statistiky, kterej pravidelně hraje o poháry, takže trošku ignoruju reálnou momentální konstelaci hvězd a raduju se

Reagovat
Israha

Se vsadím, že hned za týden na Nancy to bude dřina jak blázen a dost možná nějaký boj o remízu nebo tak...protože oni zase v duchu boje o záchranu nastoupěj s důrazem a fyzickým fotbalem, a ty křehotinky v záloze se pod tím zas můžou úplně klidně rozsypat a Pelé se z toho, kolik bude mít práce, posere . Tohle, co se hrálo dneska, je hratelné prostě pouze tehdy, dovolí-li to soupeř...

Reagovat
smazaný uživatel

On Evra řekl před 3 dny, že se musí vzít více zodpovědnosti a vůdcovství, že proto se ty minulé zápasy plně nebojovalo, že tam bylo příliš mnoho sebevědomí zřejmě ve stylu, že "jsme lepší a talentovanejší než všichni ostatní, až na top 3, 4 na ty ještě nemáme, ale už příští sezonu budeme mit i na ně" takže se bojím téhle kombinace, tvrdší tělesná hra ve středu pole jak říkáš, a protože dneska je jasně přehráli tak zase menší intenzita a podcenění.

Reagovat
Pyroman

Nic zázračného jsem nečekal, ale že to bude až taková esence zoufalství a odevzdanosti, to mě taky nenapadlo. Směšný výkon od začátku do konce, obrana bez Perrina průchoďák, střed neexistující, křídla na jiném zápase a místo Beriče tam mohl být stožár z nějaké lodě z marseilleského přístavu a zahrál by líp. Ostuda, ale holt je to výmluvné shrnutí toho, co ten tým předvádí minimálně od ledna. V létě už prostě musí přijít řez, a vzhledem k tomu, že nebudou peníze z pohárů a že případný zajímavý přestup by se mohl týkat tak maximálně Malcuita, musí jít Galtier. Jakkoliv mu nelze upřít velký kus práce, co za ta léta v klubu udělal, tak se bohužel ukazuje, že měl odejít už před touhle sezónou, protože už tomu týmu absolutně nemá co dát a nikam ho neposouvá. Prostředky na to, aby se výrazně pročistil hráčský kádr (který by to taky zoufale potřeboval), prostě v ASSE nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, podle mě je Galtier dobrý trenér, ale ASSE už prostě nedá něco navíc, nějakou novou zajímavou intenzitu a bojovnost, která by je hodila do intenzivnějšího boje o poháry, či ambicioznější výkony. Jako dneska i přes všechno mě ta úroveň neškodnosti a obrany zelených fakt az prekvapila.

Reagovat
Pyroman

Určitě, Galtier je kvalitní trenér, ale po těch osmi letech potřebuje změnu on i klub, jinak se ani jeden nikam neposune. Letos to i přes dobré záblesky v EL je jedno velké trápení. Kádr taky není dvakrát ideální a potřeboval by proházet. ale na to nejsou prostředky a zase tak špatní hráči, aby to vypadalo jako dneska, tam nejsou. Stačí se podívat, co udělal třeba Conceciao s těžce průměrným Nantes, něco podobného by v ASSE taky nebylo úplně nereálné.

Té obraně dneska hrozně chyběl Perrin, přece jenom je to jeden z nejlepších stoperů v lize, navíc byl zraněný i Pogba, který je schopný tam taky zahrát solidně. KTC i Lacroix tam působili jak totální šašci. Útok je neškodný dlouhodobě, tam jsou marní úplně všichni.

Reagovat
Israha

Já mám pocit, že poslední asi dva roky se vám vůbec nechytají nově příchozí hráči. Jakési elementy kvality ukazují v podstatě jenom ti déle sloužící a víceméně jediný nový ksicht, co se chytl fakt dobře, je Malcuit (a s přivřením očí možná Pajot). Už ani Beriče nejde brát jako dobrý přestup, když je takto skleněný a neschopný vracet se ve formě. Dlouhodobě se dařilo nahrazovat odchozí tahouny, přicházeli zajímaví hráči za rozumné ceny...teď se tam nahromadilo plno průměráků a těch několik lepších se veze s nima (průměrnost Veretouta se Saivetem vyloženě zaráží). Ale tak posily si vybírá Galtier, takže i to jde za ním...

Reagovat
Pyroman

Je to tak no. Z toho kádru průměrnost vyloženě dýchá, jestli tam je směrem dopředu nějaký rozdílový hráč, tak jediný Hamouma, a na něho se moc spoléhat nedá, protože je půlku sezóny zraněný. Přitom hodně posil za poslední dobu vypadalo papírově zajímavě (Selnaes, Dabo, Saivet, Berič atp), ale výrazněji se nechytl snad nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Galtier na pozápasove konferenci: Byl to nejhorší výkon týmu za devět let, odkdy tady trenuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille krasny vykon, sledujem ich celkom casto, za 3 roky mozno...a atmosfera

Reagovat
Pyroman

PSG Škoda, že Jouffre ten druhý přímák neposlal o pár centimetrů níž.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele