Ligue 1 - souhrn 32. kola

07.04.2017, 22:47, aktualizováno 09.04.2017, 22:58
Komentáře a souhrny
Monaco vyhrálo na půdě Angers a zůstává o tři body před Paris Saint-Germain, které nadělilo čtyři góly Guingampu. Saint-Étienne se rozešlo smírně s Nantes, Marseille veze pouze bod ze hřiště Toulouse. Dvaatřicáté kolo francouzské nejvyšší soutěže zahájila výhra Nice nad Lille, po které se hostující ekipa alespoň dočasně vrátila na druhou pozici. "Dogy" zůstávají uprostřed pelotonu. Bordeaux si poradilo s FC Metz, Lyon vyhořel v souboji s Lorientem...

Paris Saint-Germain - EA Guingamp 4:0

09.04.2017 21:00

Góly: 56. Ángel Di María, 60. Edinson Cavani, 70. Edinson Cavani, 90+1. Blaise Matuidi

Pařížané se díky povinnému vítězství nad Guingampem vrátili na druhou pozici a stáhli manko na první Monako znovu na rozdíl tří bodů. Svému soupeři, na jehož půdě na podzim nečekaně padli, vrátili porážku se vším všudy. Výraznou měrou se na tom podílel dvougólový střelec Edinson Cavani, trefili se také Ángel Di María s Blaisem Matuidim.

Protože Nice i Monako v tomto kole naplno bodovali, nemohlo ani mužstvo trenéra Unaie Emeryho zahálet, pokud si i nadále chtělo uchovat naději na zisk celkově pátého titulu po sobě. Guingamp, který ještě teoreticky může zabojovat o evropské poháry, ale spíše nakonec dohraje sezónu v klidném středu tabulky, kladl odpor vlastně jen v první půli.

Ačkoli se PSG musel obejít bez stoperské dvojice Marquinhos a Thiago Silva, takže na pozici středního obránce musel zaskočit netradičně Serge Aurier, celá defenzíva pracovala velmi dobře. Už v 18. minutě se domácí mohli radovat z první branky utkání, po rohovém kopu se totiž k hlavičce propracoval Cavani, jenže orazítkoval pouze břevno.

Na druhé straně se k zakončení dostal Coco ve 21. minutě, mohl si však počínat určitě lépe a ne jen zamířit nad bránu. Dlouho se skóre utkání neměnilo, což mohlo pařížské fanoušky určitě znepokojovat. Třeba Di María ve 37. minutě velice dobře uvolnil Matuidiho, ten ovšem v koncovce nebyl úspěšný a pálil jen do gólmana Johnssona.

V 52. minutě se EAG mohl ujmout opravdu hodně nečekaného vedení, za obranu si totiž najednou seběhl Mendy, jenž se objevil v blízkosti brankáře Trappa, avšak po jeho všelijaké střele nakonec skončil míč na tyčce. O pár chvil později naopak PSG prolomil ledy. Cavani mistrnou přihrávkou zleva vybídl Di Maríu, jenž před Johnssonem nezaváhal.

Po hodině hry si Les Parisiens náskok pojistili. Rabiot uvolnil svou přihrávkou Cavaniho, ten si v pokutovém území narovnal balón na pravačkou, a přesně umístěnou střelou ke vzdálenější tyči chytře zacílil. Uruguayec byl hladový po dalších gólech, v 62. minutě minul hlavou kýžený prostor po centru od Pastoreho a pak poslal balón vedle z přímého kopu.

Jen reflexivní zákrok Johnssona zabránil Cavanimu ve skórování v 68. minutě, o pár chvil později se však nejlepší střelec Ligue 1 přece jenom prosadil, to když pohotově zužitkoval dlouhý pas Di Maríy. Vítězství pak pečetil v nastavení Matuidi, jenž snadno využil prudké přihrávky z pravé strany od Lucase Moury.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Nantes 1:1

09.04.2017 17:00

Góly: 70. Benjamin Corgnet - 15. Prejuce Nakoulma

Už podvanácté v řadě fotbalisté Nantes inkasovali minimálně jednu branku, a právě ta od Benjamina Corgneta dvacet minut před koncem ho stála možné velmi cenné vítězství na půdě St. Étienne. V souboji, v němž Kanárci mohli znovu promluvit do bojů o Evropskou ligu, přitom vedli už po čtvrthodině hry zásluhou Prejuceho Nakoulmy.

Naposledy se hosté radovali z výhry na horké půdě Stade Geoffroy-Guichard před šestnácti lety. Teď nebyli vůbec daleko k tomu, aby tuhle mizernou bilanci zahrabali definitivně do historické statistické temnoty. ASSE měl možnost dotáhnout se na dostřel šesté Marseille, nakonec byl ale rád alespoň za nerozhodný výsledek.

Hosté vstoupili do utkání o něco více aktivněji, už v 7. minutě se svým pokusem zahrozil Dubois, nicméně zamířil jen kousek vedle, a v 15. minutě se již mužstvo trenéra Sérgia Conceicaa zaradovalo z vedení. Nakoulma v šestnáctce využil pobídky od Kacaniklice a usměrnil míč podél gólmana Ruffiera ke vzdálenější tyčce.

Les Verts mohli srovnat poměrně záhy, ve 28. minutě se totiž k hlavičce propracoval Berič, měl ovšem smůlu, že orazítkoval pouze brankovou konstrukci. A jen o dvě minuty později se snažil z přímého volného kopu skórovat Saivet, ovšem jeho s jeho parádním a razantním zakončením si dokázal poradit pozorný brankář Dupé.

Zkraje druhého dějství se senegalský reprezentant osmělil ještě jednou, i v tomhle případě však souboj s Dupém prohrál. St. Étienne i nadále hledalo cestičku za korigující trefou, v 57. minutě vytvořil Dubois výbornou pozici pro Hamoumu, jenž Dupému udělal kličku do strany a z těžkého úhlu vypálil, trefil však pouze boční tyčku.

V 59. minutě se Hamouma snažil překonat Dupého ještě jednou, i v tomhle případě si ale hostující muž v rukavicích poradil. Nantes nakonec neudrželo těsné vedení, jelikož se v 70. minutě podařilo skórovat Corgnetovi. Jeho spoluhráč M'Bengue na levé straně zasekl míč, poslal dlouhý centr na svého spoluhráče, který hlavou zamířil na bližší tyčku.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Olympique Marseille 0:0

09.04.2017 15:00

Góly: -

Zápas mezi Toulouse a Marseille sice přinesl několik brankových šancí, ovšem žádný gól. Velký podíl na tom měl oba brankáři, tedy jak Lafont, tak i Pelé. Marseille díky výsledku 0:0 spadla na šesté místo, Toulouse je osmé.

Payet se, jak je jeho dobrým zvykem, uvolnil a na malé vápno poslal jemný centr, Sanson měl na kopačce jasný gól, ale míč netrefil ideálně a poslal ho pánu bohu do oken. Na druhé straně se urodila podobná akce, ale ani Braitwaite nebyl úspěšný. Branku sice trefil, ale výtečný zákrok předvedl golman Pelé. Oba brankáři měli v prvním poločase dostatek práci, ale ofenzivní podívaná branku v prvním poločase nepřinesla.

Bohužel to se nezměnilo ani ve druhém dějství, byť šance znovu byly. Jen Payet s Thauvinem nebo Gomisem mohli rozhodnout a na druhé straně zase Braitwaite s Jeanem. S postupem času už příležitosti ubývali a utkání nakonec dospělo do bezbrankového konce.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Stade Rennes 3:0

08.04.2017 20:00

Góly: 11. Maurice Dalé, 51. Issiar Dia, 65. Issiar Dia

Poprvé od začátku února se podařilo Nancy naplno bodovat, a to přitom během uplynulých devíti kol získalo jen jeden bod. S Rennes si poradilo až nečekaně snadno, rozdílovou branku zařídil Maurice Dalé a po něm se dvakrát trefil rovněž Issiar Dia. Bretaňský celek předvedl v ofenzívě mizerný výkon a přišel o svou pětizápasovou sérii neporazitelnosti.

Vzhledem k tomu, jakou formu svěřenci trenéra Pabla Correy měli v uplynulých dvou měsících, a že za 810 minut dokázali vsítit pouhé tři branky, se takový konečný výsledek spíše neočekával. I vzájemná střetnutí hovořila spíše proti klubu z Lotrinska, který s Rennes prohrál celkově čtyřikrát z posledních pěti případů.

To, že se hosté ani tentokráte nedočkají svého prvního venkovního vítězství ani na jedenáctý pokus, ukázala vlastně už 11. minuta tohoto střetnutí. Maouassa si u lajny obhodil naivního obránce Mexera, unikl podél levé strany, přihrál pak blíže do středu, odkud nabíhající si Dalé ve skluzu snadno překonal brankáře Costila.

V podstatě vůbec poprvé SRFC výrazněji zahrozil až těsně po přestávce, zpoza vápna opravdu velmi hezky napřáhl Mubele, nicméně jeho povedenou ránu mířící pod břevno vytěsnil reflexivně nad gólman N'Dy Assembé. Na druhé straně naopak o chvilku později hlavou navýšil náskok Dia po rohovém kopu Maouassy.

Bezmoc renneského mužstva pak naplnil Dia ještě jednou, to si totiž naběhl na dlouhý pas Cabaca a elegantním obloučkem přehodil Costila. Ten mohl lomit rukama vlastně ještě předtím, než balón doputoval za brankovou čáru. Alespoň snížit se tři minuty před koncem snažil Saïd, nicméně N'Dy Assembé proti němu efektivně zasáhl.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Metz 3:0

08.04.2017 20:00

Góly: 14. Malcom, 50. Valentín Vada (pen.), 52. Valentín Vada

Bordeaux doma jednoznačně přehrálo Mety. A jelikož PSG vyhrálo Coupe de la Ligue, drží teď Les Girondins pohárovou příčku.

Svěřenci Jocelyna Gourvenneka už v pohárech nefigurují, takže se mohou soustředit na Ligue 1. Že by to pro ně mohlo v rámci dvaatřicátého kola dopadnout výborně, začala ukazovat už 14. minuta. Tehdy si Francois Kamano - stojící na hranici velkého vápna - všimul, že má po své pravé ruce ještě lépe postaveného spoluhráče.

Byl jím zcela neobsazený Malcolm, jehož přízemní střela na bližší tyč měla patřičnou razanci, takže na ni při nejlepší vůli nemohl Thomas Didillon dosáhnout - 1:0. Kamano a Laborde byli nadále hodně aktivní. Nejprve nebezpečně střílel druhý jmenovaný. Ve 29. minutě volil přihrávku na prvního jmenovaného, jenž svou pravačkou našel pouze spojnici břevna a tyče.

V 50. minutě fauloval Benoit Assou-Ekotto ve vlastním vápně Malcolma a kopala se "pětka". Její exekuce se ujal Valentin Vada, a protože si Didillon vybral opačnou stranu, penalta byla bezpečně proměněna - 2:0. A za pouhé dvě minuty to bylo pro Girondins Bordeaux, i k radosti Jaroslava Plašila, který odehrál závěrečných deset minut, ještě veselejší.

Vlastně okamžitě po rozehrávce začali domácí ve čtyřech napadat, což způsobilo, že Fallou Diagne přišel v nedobrém prostoru o balon. Laborde pak našel Valentina Vadu, jenž stál sám před brankáře, takže si mohl vybrat, kam mu míč pošle - 3:0. Cédric Carrasso musel za celý duel řešit jen dvě příležitosti Hinschbergerova týmu.

Nejprve to z přímého kopu zkoušel Assou-Ekotto. Pak se připomenul Opa Nguette, jehož pokus bylo třeba vyboxovat. Assou-Ekotto toho měl v závěru tak akorát, takže před rozehrávkou standardky praštil protihráče do obličeje. Pozornosti rozhodčího Sébastiena Desiageho to ale neušlo, a tak Mety dohrávali chvilku o deseti.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Lorient 1:4

08.04.2017 20:00

Góly: 28. Corentin Tolisso - 42. Majeed Waris, 49. Sylvain Marveaux, 74. Benjamin Moukandjo, 80. Benjamin Moukandjo

Olympique Lyon na domácím stadionu absolutně propadnul. Umožnil tak Lorientu vyhrabat se z obtížné situace.

Les Gones před vlastními příznivci předváděli v poslední době naprosto skvělé výkony. Po prvním poločase zápasu s Lorientem to vlastně taky nevypadalo, že by se měla zrodit nějaká pohroma. Jenže druhé dějství svěřenci Bruna Génésia totálně prospali a na třetí příčku, zaručující předkolo Ligy mistrů, mohou zřejmě už definitivně zapomenout.

Ve 28. minutě našel na hranici šestnáctky Memphis Depay kolegu Corentina Tolissa, jehož skákavá střela zapadla přesně k pravé tyči Lecomteho brány - 1:0. Ve 42. minutě se odehrál moment, který zřejmě dosti výrazně ovlivnil zbytek utkání. Jérémie Aliadiére nahrál Majeedu Warisovi, jenž stál mimo velké vápna, když se z první opřel do balonu, který se zakroutil do sítě - 1:1. Nutno dodat, že Anthonymu Lopesovi trochu překážel vlastní spoluhráč.

Ve 49. minutě vběhnul Moukandjo do vápna, kde předvedl nedobrou minelu Emanuel Mammana, takže míč mohl přes veškerou snahu brankáře uklidit do svatyně dobíhající Sylvain Marveaux - 1:2. Poté se na trávník dostal i Alexandre Lacazette, původně šetřený pro čtvrtfinálový duel s Besiktasem v rámci Evropské ligy.

Mathieu Valbuena mu poslal centr z přímého kopu a pětadvacetiletý kanonýr se prosadil, nicméně rozhodčí Nicolas Rainville nemohl branku uznat kvůli ofsajdu. Lyonský klenot tak bude muset na pětadvacátou trefu počkat minimálně do střetnutí s Bastií. V Parc Olympique Lyonnais ve zbytku tohoto mače úřadoval už jenom Benjamin Moukandjo.

Kapitán kamerunských vítězů Afrického poháru národů dostal v 74. minutě od Stevena Moreiry pobídku přímo před bránu, kde nedal Lopesovi šanci - 1:3. Trochu to možná zavánělo ofsajdem, nicméně rozhodčí situaci pustili. Les Merlus protivníka nadále tlačili do úzkých a zřejmě to nemohlo dopadnout jinak, než čtvrtým zásahem.

Domácí jednička vyrobila strašidelnou přihrávku, kterou vystihnul Moukandjo a chladnokrevně zakončil - 1:4. Tým Bernarda Casoniho se tak díky deváté výhře v sezoně vyhoupnul poprvé od října mimo ryze sestupové pozice. Za týden zajíždí na Stade de la Mosson do Montpellieru, což je určitě hratelný soupeř.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - SC Bastia 1:2

08.04.2017 20:00

Góly: 29. Pierre Lees Melou - 17. Enzo Crivelli, 58. Yannick Cahuzac

Bastia ještě žije. Korsičané zvládli životně důležitý zápas v Dijonu a ve zbytku sezony nás čeká pořádné drama. Rozhodující branku na 2:1 vstřelil ve druhém poločase Yannick Cahuzac.

Dalo se očekávat, že utkání začne v poklidnějším tempu. Rozhodně žádný z týmů nechtěl udělat chybu, přeci jenom důležitost zápasu byla zřejmá. A vlastně branky padaly tak trochu zčista jasna. V 17. minutě se s trochou štěstí dostal k přihrávce Coulibaly a Crivelli zblízka nekompromisně poslal Bastii do vedení.

Radost ale netrvala dlouho, protože domácí ve 29. minutě srovnali stav. Chafik zprava odcentroval a Lees-Melou v náběhu hlavou překonal brankáře Lecu. Pak se oba tábory opět uchýlily k opatrné hře a dlouho nebyla k vidění žádná větší příležitost, a to ani ve druhém poločase.

Tedy až do 58. minuty, kdy Bastia vstřelila druhý gól. Ngando rozehrál volný přímý kop velice dobře, orazítkoval sice břevno, ale dobíhající Cahuzac měl před sebou zcela prázdnou branku a nezaváhal, byť tedy jeho hlavička nakonec mířila k tyči a být o trochu dále, možná by se stal hitem silvestrovských sestřihů.

Každopádně na tahu byl Dijon. O fotbalovou parádu se postaral v 69. minutě Sammaritano, skvělými nůžkami donutil k zákroku Lecu. Ze strany domácích to ale bylo bohužel všechno. Bastia klíčový výsledek nepustila a je zpět ve hře o záchranu. Ta slibuje až do posledního kola pořádné drama.

Více informací k zápasu

SM Caen - Montpellier HSC 0:2

08.04.2017 20:00

Góly: 49. Stéphane Sessegnon, 88. Jonathan Ikoné

Hráči Caen nezvládli domácí klání s Montpellierem a vzhledem k vítězství Nancy a Lorientu si zadělali na problémy. MHSC k udržení stačí vyhrát ještě dvakrát.

Teprve druhé venkovní tři body se pro celek z jihu Francie začaly rodit až po změně stran. Úvodní desetiminutovka zápasu (a vlastně nejen ona) patřila především hostujícímu Isaaku Mbenzovi. Právě on jako první dvakrát pořádně vystrašil Rémyho Vercoutreho. Na druhé straně měl hodně blízko ke gólu Jordan Adéoti, když po rohovém kopu trefil hlavou břevno.

Závěr první půle patřil Gassetovu týmu. Zase to zkoušel Mbenza, ale neuspěl. I následnou dorážku zmařil Boudebouzovi Vercoutre. Tečku za úvodním dějstvím udělal v poslední minutě řádné hrací doby Vitorino Hilton, když hlavou mířil těsně vedle. Čtyři minuty po změně stran už šel Montpellier do vedení.

Isaac Mbenza odvedl výbornou práci, když obešel Syama Ben Youssefa, načež přiťuknul Boudebouzovi, který prodloužil na hranici šestnáctky na Stéphana Sessegnona a ten levačkou zakončil z první naprosto přesně - 0:1. Pak se pořádně zapotil Laurent Pionnier. Nejdříve proti pokusu Ronnyho Rodelina.

Následně vyrazil šanci Yanna Karamoha, leč pouze k nohám Jonathana Delaplace, jenž zřejmě ještě teď nechápe, jak mohl minout, když měl před sebou prázdnou bránu. A když neuspěl ani Julien Féret, byla řada znovu na MHSC. Jonathan Ikoné si našel prostor a z první poslal balon ke vzdálenější tyči, mimo dosah Vercoutreho, načež mohl běžet poděkovat Paulovi Lasnemu, který měl na gólu lví podíl - 0:2.

Více informací k zápasu

Angers SCO - AS Monaco 0:1

08.04.2017 17:00

Góly: 61. Falcao

Monako zvítězilo nejtěsnějším rozdílem v Angers a pojistilo si vedení v celé Ligue 1. První poločas se Knížatům příliš nepovedl a Angers mohlo několikrát udeřit. Právě efektivita nakonec byla rozhodující, protože co se nepovedlo domácím, to svedl ve druhém dějství Radamel Falcao.

Už v týdnu čeká Monako těžké utkání v Dortmundu, a tak nebylo jasné, jakou základní jedenáctku do utkání kouč Jardim zvolí. Nakonec se i rozhodl pro Radamela Falcaa a právě kolumbijský snajpr byl v první šanci zápasu. Po Silvově centru hlavou na balón nedosáhl. Na druhé straně dostal dobrý pas za obranu Diédhiou a Subašič musel rychle na zem.

Chorvatský brankář byl jednou z ústředních postav zápasu, společně s domácím Ekambim, který dělal obraně Knížat velké problémy. Celkově nehrálo Angers vůbec špatně, v prvním poločase bylo dokonce nebezpečnějším týmem. Co ale všechno zahodil Toko Ekambi nebo již jednou zmiňovaný Diédhou... Subašič měl s jejich šancemi plné ruce práce.

Po změně stran už bylo přeci jenom lepší Monako, v 50. minutě ještě nedokázal usměrnit balón do sítě Bakayoko, ale za dalších jedenáct minut se to povedlo Radamelu Falcaovi. Celou akci parádně započal Dirar, který se v šestnáctce neukvapil a přihrál rozeběhnutému Falcaovi. Monako mělo i další příležitosti, ale skvěle při nich zasáhl Letellier.

Více informací k zápasu

Lille OSC - OGC Nice 1:2

07.04.2017 20:45

Góly: 14. Ibrahim Amadou - 17. Mario Balotelli, 45. Mario Balotelli

Nice otočilo nepříznivý stav na půdě vždy nepříjemného Lille a udrželo kontakt s vedoucím Monakem a druhým PSG. Klíčovou postavou klubu z Azurového pobřeží se stal bouřlivák Mario Balotelli, který zařídil obě branky svého týmu. O všem podstatném se rozhodovalo v první půli, v níž se za domácí ještě prosadil Ibrahim Amadou.

Už dopředu svěřenci trenéra Luciena Favreho věděli, že je na dalekém severu Francie nečeká vůbec jednoduchá pořízená, neboť LOSC neprohrál čtyřikrát za sebou. A už zhruba po čtvrthodině hry skóroval. Hosté nedokázali míč odvrátit do bezpečí, což potrestal Amadou, jehož tečovaná střela Ricardem Pereirou skončila v síti.

V lize letos Balotelli skóroval celkem jedenáctkrát, ale ani jednou se nedokázal prosadit venku. Tentokráte svou bilanci vylepšil v opravdu pravou chvíli. O tři minuty později se mu totiž podařilo srovnat stav, to když Eyssericův táhlý centr z levé strany usměrnil výtečně střelou z první ke vzdálenější tyčce, kam se gólman Enyeama jen marně natahoval.

To, že si Nice zcela určitě zahraje evropské poháry, i kdyby ve všech zbývajících kolech padlo, zařídil italský forvard těsně před koncem prvního poločasu, když poměrně snadno doklepával za brankovou čáru vyraženou střelu Ricarda Pereiry. A to přitom Enyeama tasil dobrý zákrok proti hlavičce Ricarda Pereiry už ve 22. minutě.

Zkraje druhého dějství mohlo Lille vyrovnat, jenže De Prévillův centr nedokázal zachytit Rony Lopes. Jinak však toho Dogy směrem dopředu opravdu moc nepředvedly. Brankář Cardinale se vlastně musel výrazněji potit jen jednou jedinkrát, to když se ho svou střelou snažil překonat Xeka. Nice si těsný náskok zkrátka pohlídalo až do konce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco31235388:2674
2.Paris Saint-Germain31225464:2171
3.OGC Nice322010252:2670
4.Olympique Lyon321731265:3954
5.Girondins Bordeaux321310946:3949
6.Olympique Marseille321391044:3848
7.AS Saint-Étienne311112835:2545
8.FC Nantes321191231:4642
9.Toulouse FC3210111133:3341
10.EA Guingamp321181338:4341
11.Stade Rennes329131029:3740
12.Angers SCO321161532:4139
13.Lille OSC321071531:3937
14.Montpellier HSC32991445:5536
15.FC Metz31981429:5935
16.SM Caen32951831:5432
17.AS Nancy-Lorraine32871724:4131
18.FC Lorient32941937:6231
19.Dijon FCO326111540:5029
20.SC Bastia326101626:4628

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady je to mrtvý jak ve Stockholmu.

Reagovat
Rock

Kam půjde Mario po sezóně?

Reagovat
cr7sux

liverpool

Reagovat
Rarášek

Arsenaaal

Reagovat
Staenly10

Kam by chodil? 10 gólů ze hry není nic světobornýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje skvěle. 13 gólů za 19 zápasů je dobrá statistika.

Reagovat
Pyroman

Zase v klidu, statistiky má dobré, (i díky penaltám), ale herně to taková paráda není. On má občas skvělé záblesky, které většinou končí gólem, ale ve spoustě zápasů byl úplně k ničemu a ještě nedávno byl kvůli tomu zaslouženě odstavený na lavičku. Má štěstí, že v Nice těch šancí dostává i přes to všechno dost, protože je dlouhodobě zraněný Plea, ale pokud by šel po sezóně do nějakého velkého týmu a předváděl tam to stejné jako v Nice, zase by vyhořel.

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

takže taková jeho klasika

Reagovat
smazaný uživatel

Blboteli

Reagovat
smazaný uživatel

SuperMario

Reagovat
smazaný uživatel

Fuuu, ten prvý Ballov gól je úplný world class

Reagovat
FCSL

Lyon last v akovce Díky borci

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon podobne ako dneska v BL BvB, tazky trening na pohare

Reagovat
lampard8

Genesio je zasranej dement a hráči Lyonu banda flákačů, Neuvěřitelný podcenění zápasu. Nasazení Rafaela na LB, Ferriho do základu a Fekira na hrot úplná demence. K tomu se přidal tragický Mammana s komikem Lopesem, který nahrával na góly. Neskutečný, co dneska předvedli. V létě musí přijít Blanc a ten tým sjednotit, i když odejde Alex s Tolissem. Kádr je úplně psychicky rozloženej, už 4 roky v kuse podávaj labilní výkony. Dneska lituju fanoušky v Parku OL, za tohle představení by jim měl OL vrátit pěníze za vstupný.

Reagovat
Langi

Tak koho bys tam chtel dat? Ve ctvrtek je EL, tak si v takovemhle zapase musi zahrat nahradnici...ze k tomu pristoupi takhle a je z toho vybuch je vec druha, ale sestava byla podle me adekvatni souperi...ty nase vysledky nemaji aktualne zadnou logiku ani naznak vyrovnanosti

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon

Reagovat
Gedofrey

To snad není možný, jsme francouzská Zbrojovka

Reagovat
Israha

S Gomisem v téhle formě je to hra v deseti. Nepřidá ani vyhrané souboje a držení balonu, úplně zbytečný hráč, aktuálně. A poslední zápasy mě trochu začíná srát i Sanson, který pravidelně spaluje šance a volí špatná finální řešení. Lopez místo Anguissy do druhé půlky tentokrát dobrý tah, těch 45 minut v tempu zvládne a hru se mu podařilo pozvednout...ale je to k ničemu, když vepředu není útočník. Nejlepší hráč zápasu ale Sertić, to je proti Fannimu nebe a dudy, výrazně pozvedl celou obrannou fázi...což ale nestačí, no .

Reagovat
smazaný uživatel

Co se děje? Garcia je úplně mimo, pardon ale kromě toho že Toulouse hrálo velmi dobře, a kdyby vyhralo rozdílem třídy tak nikdo nemůže nic namítat, tak to bylo úplně mimo, nulová rozvaha a intenzita, a Gomis celou dobu úplně k ničemu, avšak Cabella opět přišel až v poslední desetiminutovce. Garcia poslední zápasy rozhodně nevypadá jako nějaký trenér vyššího světového měřítka pro klub s ambicemi jaké deklaruje vedení, ale spíše jako průměrný trenér Ligue 1.

Reagovat
Israha

On mi přijde, že mu strašně dlouho trvá si všimnout, že něco nefunguje (nebo na to vymyslet adekvátní odpověď, výsledek je ale stejný). Fanni s Rolandem na stoperu, Sarr na hrotu a centry do vápna, když chyběl Gomis; Lopezova nedostatečná fyzička, teď špatný Gomis po zranění...to jsou vždycky naprosto do očí bijící věci, a on na ně reaguje až po třech, čtyřech zápasech (někdy i po delší době).

Reagovat
smazaný uživatel

Něco se děje, pokud se něco velkého nezmění, podle mě se v Saint Etienne prohraje, a bude tady krize, která se bude řešit ve Francii ve všech sportovních plátcích. Za ty poslendí zápasy jsou ty první půle naprosto příšerné, druhé hned lepší. Podle mě to chce radikální změnu rozestavení. Payet jako číslo 10 , na jeho místě Cabella, a v záloze vedle sebe Sanson Vaniquer, nebo Lopez místo Sansona, Tam je potřeba hráče kteří dokáži vyvést míč výše, obejít hráče a pustit balon od nohy, tehdy Gomis může být platnej a sklepávat míče zády k bráně. Všichni kydali na Stopery či obranu nebo pelého, ale ty zápasy kde se plně nebodovalo mají jedno společené: Soupeř je totálně přehrával v záloze, a reálně nakonec nepomáhá ani ucpání silovějším Anguissou. Naopak obraně a hlavně pelému patří velké díky, s tím jak záloha totálně nedominantní.

Reagovat
Pyroman

OM hraje s ASSE doma, bohužel.

Reagovat
Israha

Tak jako obrana byla objektivně špatná taky, to jenom na zálohu hodit nelze...ale v případě Pelého byl špatný pouze začátek, dost výrazně se rozchytal. Mně hlavně přijde, že ti záložníci vůbec nekomunikují. Tak jak čtverka vzadu hrála skoro celou sezonu každý na vlastní pěst, tak i v té záloze si tam každý běhá, jak chce, ale nějaká souhra neexistuje...pak je úplně jedno, jestli je tam Lopez, Anguissa nebo kdo. Hráč se dostane mezi dva, a ostatní dva mu nepomůžou, nechají to na něm. Vainqueur jediný takhle dokáže jakž takž hrát a být prospěšný týmu, ostatní se pak omezujou na občasné individuálně povedené akce, které ale k ničemu nevedou. Rozestavení je dobré, ale musí tam každý mít svoji roli, ne že tam budou defakto tři b2b, co tam lítají tam a zpět, a nic z toho. Druhá věc pak je, že Thauvin s Payetem i takhle dokážou vytvářet celkem slušné množství šancí....ale musí je mít kdo proměňovat.

Reagovat
Pyroman

Bod úplně k ničemu, tři kola v řadě doma bez výhry je prostě průšvih. Že obrana bez Perrina a Malcuita bude slabší se dalo čekat, ale ten útok je zoufalství. Když zrovna Hamouma nemá den, tak tam nikdo neudělá absolutně nic. Berič je od návratu po zranění v drtivé většině zápasů k ničemu, neudrží míč, všude o krok pozdě... Monnet-Paquet by letos taky zasloužil jebat vidlema, loni byl schopný alespoň 1 za 5 zápasů zahrát skvěle, letos mu to vychází tak v 1 z 15. S touhle hrou to bude příští víkend v Marseille jasná porážka a konec nadějí na poháry. Každopádně klobouk dolů před Conceicaem, neskutečně to Nantes zvedl.

Reagovat
Israha

Příští týden 0:0, pokud se Payet neukopne z trestňáku (což možná hrozí) nebo Garcia nepostaví Cabellu opět na false 9 (což nehrozí)...

Reagovat
Pyroman

0:0 je asi to nejlepší, v co se z pohledu ASSE dá doufat. Gomis vs Berič v jejich současné formě, to bude velkolepý souboj.

Reagovat
Langi

https://www.youtube.com/watch?v=uPuPUgWd_TY

twl jako tohle je na pokutu všem, co byli na hřišti a vrácení vstupného fanouškům

Reagovat
juninho8

to boli teda ine chutovky

Reagovat
jany kozak

co sa tyka Cavaniho tak koeficient na zlatu kopacku je v L1 rovnaky ako v PL,spanielsku taliansku?

Reagovat
vlastik
Reagovat
Flamex

portugalska lepsi KF nez francouzska, zajimavy

Reagovat
Langi

je to divný...5. nejlepší liga Evropy a koeficient jak Řecko nebo Belgie

Reagovat
Tigerinho

dokonce i Kypr

Reagovat
CubONE

Pred zaciatkom sezony bola siesta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele