Ligue 1 - souhrn 30. kola

17.03.2017, 20:52, aktualizováno 19.03.2017, 22:55
Komentáře a souhrny
Monako úřadovalo v Caen a udrželo si náskok před PSG, které ve šlágru udolalo Lyon. Tři body slaví také Saint-Étienne, Bordeaux, Lorient a Angers, Toulouse se rozešlo smírně se Stade Rennes. Druhou remízu v řadě zaznamenalo Nice, důležitý kroky směrem k záchraně udělaly Méty, v souboji mezi Lille a Marseille branky nepadaly...

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 2:1

19.03.2017 21:00

Góly: 34. Adrien Rabiot, 40. Julian Draxler - 6. Alexandre Lacazette

PSG nakonec uhájilo vedení a nadále stíhá Monaco. Lyon možná definitivně přišel o možnost zahrát si předkolo Ligy mistrů.

Přitom Les Gones šli už v 6. minutě do vedení. Zásluhou koho jiného než Alexandre Lacazetta? Mathieu Valbuena rozehrál z levé strany rohový kop, který prodloužil Rafael na zadní tyč, kde byl útočící hráč hbitější než Maxwell. Ono kdyby nezasáhnul, tak by míč určitě už od hlavy rodáka z Rio De Janeira doputoval za brankovou čáru - 0:1.

Lyonský forvard ztrácí na Cavaniho čtyři zásahy. Jen chviličku poté však Maxwell zachránil před hlavičkou Diakhabyho. Vyrovnání se uskutečnilo ve 34. minutě. Javier Pastore s Ángelem Di Maríou zvolili jednoduchou, ale přesto nesmírně účinnou narážečku, díky níž se první jmenovaný dostal do vápna a po zemi nahrál přímo před bránu Adrienu Rabiotovi, jenž měl před sebou ohromně jednoduchou úlohu - 1:1.

Jen o šest minut později dostal výsledek svou finální podobu. Ješě předtím se ale odehrály dvě zajímavé situace. V té první výborně zlikvidoval Anthony Lopes šanci Di Maríovi, zatímco při té druhé Trapp ve vápně zřejmě fauloval Lacazetta. Pro domácí hráče i diváky to jistě byla obrovská úleva, když rozhodčí Clément Turpin nechal pokračovat ve hře.

Už nikdy se nikdo nedozví, jak by se utkání dál vyvíjelo, kdyby šli hosté do vedení 1:2. Takhle tomu bylo přesně naopak. Zdlouhavou rozehrávkou jakoby PSG ukolíbalo hráče Lyonu, takže mohli Pastore a Maxwell vymyslet přihrávku pro Juliana Draxlera, který se z první trefil přesně k pravé tyči. Nutno podotknout, že rozhodně nešlo o snadný kop - 2:1.

Po přestávce neúspěšně loboval Edinson Cavani, poté těsně minul Di María (opět nahrával Maxwell), pak chyběl kousíček Matuidimu, a potom překopnul Lucas. Svěřenci Bruna Génésia se ve druhé půli prakticky už k ničemu nedostali, takže si připisují jedenáctou porážku. A přesto to stačí na čtvrtou příčku. A pátá Marseille prohrála desetkrát, což opravdu není málo. Poměrně zajímavá věc.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - AS Saint-Étienne 0:1

19.03.2017 17:00

Góly: 77. Jordan Veretout

Dijon nakonec neuhrál doma na Stade Gaston Gérard ani bod. Může za to Jordan Veretout, který patnáct minut před koncem rozhodl o výhře ASSE.

V první šanci zápasu se ocitnul ve 12. minutě Loïc Perrin, kterému skvěle vyšel o minulém víkendu duel s Metami. Tentokrát ovšem hlavičkoval v dobré pozici nad bránu. O deset minut později výborně centroval Kévin Monnet-Paquet a jen včasný obranný zákrok Ádáma Langa zabránil tomu, aby Robert Berić dorážel do prázdné.

Těsně před poločasem se z vlastní poloviny rozeběhnul Ronaël Pierre Gabriel a svou akci zakončil pořádnou jedovkou, s níž si ovšem Baptiste Reynet poradil. Největší příležitost první půle si ale vytvořili domácí. Florent Balmont centroval a Júlio Tavares trefil hlavou tyč brány, kterou hájil Stéphane Ruffier.

Po změně stran jakoby trochu Dijonu docházely síly. Přesto ještě v 60. minutě Mehdi Abeid svou ránou celkem vylekal brankáře Les Verts. Další příležitosti si připsali Ole Selnaes a Monnet-Paquet, ale zapršelo až z Veretoutova mráčku. Jinými slovy, gól přišel na pořad podvečera až po následující akci.

Bývalý fotbalista FC Nantes do té doby poutal pozornost především dosti nezvykle obarvenými vlasy, ale v 77. minutě si prostě vzal balon, vběhnul do šestnáctky, jediného bránícího snaživce Jordana Lotiése vcelku klidně odstavil a vše zakončil účinným (a přesným) bodlem, po němž zamířil balon po zemi ke vzdálenější (pravé) tyči - 0:1.

V nastaveném čase měl vyrovnání na hlavě Tavares, nicméně pod tlakem, jaký na něj vytvořil Cheikh M’Bengue, nedokázal zamířit přesně. Dijon tedy zůstává těsně nad sestupovými vodami. Po reprezentační pauze se pokusí vyzrát na Olympique Marseille. ASSE oproti tomu stále mohou doufat v další účast v pohárech. Na začátku dubna je ovšem vyzve Monako.

Více informací k zápasu

SM Caen - AS Monaco 0:3

19.03.2017 15:00

Góly: 13. Kylian Mbappé, 49. Fabinho (pen.), 81. Kylian Mbappé

Monaco podle očekávání přehrálo Caen a při neúčasti Radamela Falcaa na tom měli zásluhu další "obvyklí podezřelí", tedy Fabinho a Kylian Mbappé, o něhož začíná být mezi velkokluby velký zájem. Navíc se po zásluze dočkal první nominace do francouzské reprezentace ke kvalifikačnímu duelu proti Lucembursku a k přáteláku se Španělskem.

Mbappé se dočkal úvodní trefy proti Caen ve 13. minutě. Po Jemersonově centru si vyměnil balon s Germainem, a pak chladnokrevně zakončil - 0:1. Valére Germain to pak zkoušel sám, ale včasný blok mu překazil radost. V závěru úvodního dějství se o penaltu v rychlém sledu dožadovali jak Mbappé, tak Thomas Lemar, nicméně rozhodčí Anthony Gautier zůstal absolutně v klidu.

Kvůli vypadnutí Paula Pogby má Monaco hned pětici hráčů ve francouzském národním týmu. Kdyby to šlo, určitě by v něm nechyběl Fabinho. Ten však kope za Brazílii, ale pro následující kvalifikační dvojduel jej kouč Tite do sestavy nezařadil. Ve 49. minutě fauloval Mbappého Damien Da Silva a kopala se penalta.

Ty Fabinho zahrávat umí. Rémy Vercoutre neměl šanci, takže se rodák z města Campinas mohl těšit z osmé branky v sezoně, z toho šest jich zaznamenal právě z penalt. V další příležitosti se ocitnul Thomas Lemar, nicméně na 3:0 z pohledu hostí zvyšoval Kylian Mbappé (celkem má na kontě už dvanáct gólů) až v 81. minutě.

Joao Moutinho centroval z pravé strany a osmnáctiletý útočník s naprostým přehledem hlavou zakončil - 0:3. Knížecí klub tedy v této sezoně na soupeřových hřištích nastřílel už pětatřicet gólů, což je suma, kterou Caen nedalo ani za třicet zápasů. Teoreticky by ji mohlo dorovnat nebo překonat za dva týdny na stadionu v Lorientu. Monaco doma přívítá AS Saint-Étienne.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - FC Lorient 2:3

18.03.2017 20:00

Góly: 28. Faitout Maouassa, 42. Issiar Dia (pen.) - 66. Benjamin Moukandjo, 86. Wesley Lautoa, 90+3. Arnold Mvuemba

Důležitý souboj o záchranu nakonec zvládl lépe hostující Lorient, který na půdě konkurenčního Nancy zvítězil nejtěsnějším poměrem 3:2, rozhodující gól vsítil ve třetí nastavené minutě. Přitom o poločasové přestávce by si na FC vsadil opravdu jen málokdo, domácí výběr totiž vedl po úvodní pětačtyřicetiminutovce 2:0. Nancy je v tabulce na osmnácté příčce s osmadvaceti body, Lorient je i přes výhru dvacátý s pětadvaceti body.

Nancy mělo mnohem odhodlanější vstup do zápasu, ohrožovalo branku soupeře ze střední vzdálenosti a do vedení se dostalo po necelé půl hodině hry. Issiar Dia hezky odcentroval z pravé strany před branku a tam si důrazně naběhl Christ-Emmanuel Maouassa, který jemnou tečí usměrnil balón k levé tyči mimo dosah brankáře Lecomteho. AS zvýšil svůj náskok tři minuty před výměnou stran, když dokázal proměnit pokutový kop.

Ten byl nařízen po ruce hostujícího Moreira, míč si vzápětí postavil Dia. Devětadvacetiletý senegalský záložník nezaváhal, poslal Lecomteho na opačnou stranu a balón s přehledem uklidil k levé konstrukci. Po změně stran to dlouho vypadalo, že Nancy kontroluje průběh, jenže soupeř se dostal do hry o bodový zisk v 67. minutě. Po přihrávce na pravou stranu nahrával pod sebe Waris a nabíhající Benjamin Moukandjo zblízka propálil gólmana Černika.

Od této chvíle Lorient ještě více přitlačil, nicméně Nancy pozornou defenzívou nedovolovalo žádné nebezpečí. V 86. minutě hosté stejně jako u prvního gólu skórovali z ničeho nic. Po rohovém kopu Marveauxe z pravé strany hlavičkoval na hranici brankového území Wesley Lautoa. Černik sice vyrážel před sebe, jenže k jeho smůle už balón přešel celým svým objemem brankovou čáru a bylo tedy vyrovnáno. FC od této chvíle ještě více ožil.

Rozhodující gól přidal v úplně poslední možnou chvíli Arnold Mvuemba, jenž dostal své spoluhráče i lavičku do naprosté extáze. Dvaatřicetiletý rodák z Demokratické republiky Kongo využil krásného pasu z vlastní poloviny na pravou stranu a poté obdržel vodorovnou přihrávku před odkrytou branku od Warise, kde už neměl sebemenší problémy se zakončením. Hráči Nancy po závěrečném hvizdu zůstali nevěřícně ležet na trávníku.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Montpellier HSC 5:1

18.03.2017 20:00

Góly: 25. Diego Rolán, 29. Younousse Sankharé, 32. Valentín Vada (pen.), 76. Diego Rolán, 90+1. Malcom - 47. Ryad Boudebouz (pen.)

Hráči Bordeaux dokázali napravit minulou porážku s vedoucím Monakem a tentokráte v domácím prostředí jasně deklasovali zachraňující se Montpellier vysoko 5:1. V tabulce Ligue 1 se tak nacházejí na šestém místě se šestačtyřiceti body, o svém vítězství rozhodli již v prvním poločase hned třemi brankami. Hostům patří patnáctá pozice s třiatřiceti body a před osmnáctou barážovou příčkou Nancy disponují pětibodovým náskokem.

Po úvodní nepříliš zajímavé dvacetiminutovce se Girondins dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti, kterou proměnil Diego Rolán. Ten ve 25. minutě obdržel dlouhý pas za obranu, obhodil si brankáře Pionniera a pak bez větších potíží rozvlnil síť. Za další čtyři minuty zvyšoval vedení domácího výběru Younousse Sankharé, jenž využil špatné rozehrávky HSC a zcela osamocen ze čtrnácti metrů zamířil doprostřed branky.

Bordeaux vsítilo již třetí gól ve 32. minutě, tentokráte bylo úspěšné z pokutového kopu. Ten byl nařízen za ruku Brazilce Hiltona. Balón si vzápětí postavil Valentín Vada a zamířil snadno k levé konstrukci, Pionnier se hnul na opačnou stranu. Hostující stráže zabránil čtvrté inkasované trefě za dalších šest minut, kdy ve stoprocentní příležitosti vychytal Kamana, Montpellieru svitla naděje na bodový zisk ihned po změně stran.

Tentokráte byl nařízen pokutový kop v jeho prospěch za ruku Sankhareho. K zahrání penalty se odhodlal Ryad Boudebouz a ani on se nemýlil, mířil k pravé tyči do protipohybu gólmana Carrassa. V dalších minutách hráli domácí o něco nervózněji, odpor soupeře definitivně zlomili necelou čtvrthodinu před koncem. Podruhé v tomto střetnutí skóroval Rolán, kdy po přihrávce Sabaly z pravé strany mířil přímo k bližší tyčce.

Hostům se ještě více přitížilo v 82. minutě, od této chvíle totiž hráli v deseti. Do samostatného úniku se dostával střídající Ounas a ve vyložené brankové příležitosti ho skluzem zastavil Daniel Congré, který tak byl po přímé červené kartě vyloučen. Ve třetí nastavené minutě uzavřel gólový účet sobotního duelu Malcolm, po křížné nahrávce od Ounase měl před odkrytou brankou snadnou úlohu. Český krajánek ve službách Bordeaux Jaroslav Plašil přišel na trávník v 69. minutě.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Stade Rennes 0:0

18.03.2017 20:00

Góly: -

Souboj o horní polovinu tabulky nakonec svého vítěze neměl, domácí Toulouse se rozešlo smírně s Rennes v bezbrankovém poměru. Domácí FC tak zůstává v Ligue 1 na jedenácté pozici se sedmatřiceti body. Hosté mají o dva body více a jsou devátí, nicméně ve vyrovnaném středu může každý bod znamenat posun či vzestup i o několik příček. Duel byl od samého začátku velmi vyrovnaný a hlavní úlohu hrály obě defenzívy.

Diváci se od samého začátku rozhodně nemohli bavit zajímavou podívanou. Utkání provázelo mnoho nepřesností, nefungovala rozehrávka a pokusy o rychlé přečíslení byly zastavovány již v zárodcích. První vážnější příležitost byla k vidění tři minuty před přestávkou, kdy se po krásné průnikové přihrávce od Gourcuffa dostal ke střeleckému pokusu Said, ovšem na brankáře Goicoecheaua nevyzrál, ten dokázal vykopnout balón nohou.

Po hodině hry si však Rennes zkomplikovalo situaci, když byl vyloučen Alexis Blin. Ten obdržel první žlutou kartu po faulu na Mubeleho v 56. minutě, o šest minut později si vyšlápl na Andrého a musel odejít předčasně do sprch. Od tohoto momentu Toulouse zvýšilo aktivitu, nicméně hosté se i v deseti drželi. V 80. minutě byli blízko k rozhodující brance, kterou mohl vsítit teprve dvacetiletý francouzský obránce Gnagnon.

Ten si naskočil na přesný centr z přímého volného kopu od Gourcuffa a hlavičkoval z hranice brankového území přesně pod horní tyčku, jenže brankář Goicoechea znovu vytáhl naprosto fantastický zákrok jednoruč a balón vytěsnil těsně nad horní tyčku. V příštím kole po reprezentační přestávce zavítá Toulouse na půdu zachraňujícího se Montpellieru, Rennes se před vlastními fanoušky pokusí překvapit favorizovaný Lyon.

Více informací k zápasu

Angers SCO - EA Guingamp 3:0

18.03.2017 20:00

Góly: 63. Jonathan Bamba, 69. Thomas Mangani, 83. Famara Diédhiou

Hráči Angers zvládli mnohem lépe souboj o horní polovinu tabulky s konkurenčním Guingampem a díky vítězství 3:0 se posunuli na deváté místo s devětatřiceti body právě před desátý EA, který má v tuto chvíli o bod méně. Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané, obrázek se změnil až po vedoucím gólu po hodině hry. Následně hosté začali více riskovat a do závěrečného hvizdu pak inkasovali ještě dvakrát, rozdíl ve skóre mohl být i větší.

Nepříliš zajímavá byla hlavně první půle, kde se vážnější příležitosti zrodily až v závěrečných deseti minutách. Nejprve ve 35. minutě vypálil z první z dobrých dvaadvaceti metrů Salibur a levou tyčku minul zhruba o půl metru. O čtyři minuty později se po pasu z pravého křídla probojoval k hlavičkovému pokusu z hranice pokutového území Déaux a orazítkoval břevno, domácí byli po celý průběh úvodního dějství naprosto neškodní.

Po změně stran se pokračovalo ve stejném duchu, fungovaly hlavně obě defenzívy. Velká změna přeci jen nastala v 63. minutě, kdy vedoucí trefu Angers z ničeho nic vsítil Jonathan Bamba. Ten obdržel krásnou kolmici za obranu od Thomase Manganiho a z deseti metrů chladnokrevně přehodil brankáře Johnssona. Neuběhlo ani šest minut a vedení SCO navýšil Mangani, jenž v letošním ročníku Ligue 1 skóroval teprve podruhé.

Na pravém křídle se uvolnil Bamba a jeho zpětná přihrávka prošla až na zadní tyč, kde devětadvacetiletý domácí záložník překonal střelou po zemi vyběhnuvšího Johnssona. V 78. minutě byl blízko třetímu vstřelenému gólu Angers N'Doye, jenž po hezké akci na levé straně pálil z první z hranice brankového území, ale zakončení mu nevyšlo a mířil vysoko nad. Stejný hráč přeci jen zařídil pojistku pro domácí klub za dalších pět minut.

Po jeho přihrávce totiž předvedl fantastický průnik téměř z poloviny hřiště přes dva protihráče Famara Diédhiou a vzápětí pohotově zakončil přesně ke vzdálenější konstrukci, Johnsson byl i v tomto případě bezmocný. Domácí rozhodně neubrali ze svého tlaku a ke čtvrté trefě měli hodně blízko v 88. minutě, jenomže střídající Pepé nastřelil v náběhu bližší tyč a výsledek sobotního střetnutí se tedy již nezměnil.

Více informací k zápasu

FC Nantes - OGC Nice 1:1

18.03.2017 17:00

Góly: 22. Emiliano Sala - 28. Jean Michaël Seri

Nantes se momentálně pohybuje ve středu tabulky a nyní dokázalo překvapit favorita z Nice, se kterým se rozešlo smírně po výsledku 1:1. Domácí výběr se dostal do vedení v polovině úvodního dějství, ovšem hosté záhy srovnali stav a pak už se diváci žádné další trefy nedočkali. FC je v tabulce Ligue 1 na jedenáctém místě s osmatřiceti body, Nice znovu ztratilo v boji o titul a je třetí čtyři body za druhým PSG a sedm bodů za vedoucím Monakem.

Domácí celek vstoupil do utkání o něco aktivněji a do první větší příležitosti se probojoval po necelé čtvrthodině hry, kdy se Emiliano Sala ocitl v šestnáctce soupeře, poté přihrával zpětně na rozběhnutého Thomasson a ten z dvaadvaceti metrů ranou po zemi minul levou tyčku o několik metrů. Sala otevřel skóre sobotního duelu ve 22. minutě.

Po centru z pravého křídla dostal vodorovnou přihrávku přímo proti noze od Ilokiho a chladnokrevně z jedenácti metrů uklidil balón přesně k pravé konstrukci, brankář Cardinale se natahoval marně. Neuběhlo ani šest minut a na druhé straně vyrovnával Jean Michaël Seri. Pětadvacetiletý záložník z Pobřeží Slonoviny obdržel míč po hezké přízemní kombinaci na jeden dotek a pak tvrdě z více jak dvaceti metrů rozvlnil síť v horním levém rohu.

V dalších minutách aktivita obou soupeřů výrazně opadla, v rozehrávce to skřípalo a nefungovala ani finální fáze. Poněkud zajímavější byla až závěrečná čtvrthodina tohoto utkání. V 79. minutě se mohl podruhé trefit Sala, jenž z úhlu postupoval na vyběhnutého Cardinaleho a přehodil ho obloučkem. Ovšem tento pokus neměl potřebnou razanci a ještě před brankovou čarou odkopl balón do bezpečí vracející se obránce Le Marchand.

V 89. minutě pálil z voleje z hranice šestnáctky Rongier a horní tyčku minul zhruba o metr. O poslední pozdvižení se postaral ve třetí nastavené minutě domácí Nakoulma, který upadl v pokutovém území protivníka, ale penaltu si nevymodlil a naopak od rozhodčího Millota obdržel žlutou kartu za nafilmovaný pád. Nantes po reprezentační přestávce přivítá konkurenční Angers, Nice se utká před vlastními fanoušky s Bordeaux.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Olympique Marseille 0:0

17.03.2017 20:45

Góly: -

Po bezbrankové remíze na půdě Lille oslabili fotbalisté Marseille své postavení v tabulce, tedy aktuální pátou pozici. Vůbec poprvé po čtrnácti ligových kolech celek z jihu Francie získal remízu, předtím totiž devětkrát zvítězil a pětkrát prohrál. Konečný výsledek byl asi tím nejspravedlivějším řešením otázky celkově zajímavého měření sil.

Domácí vstoupili do tohoto souboje o něco přesvědčivěji. De Préville využil zaváhání hostujícího stopera Fanniho, nakonec se v šestnáctce protlačil do zakončení, to ovšem ve 14. minutě skončilo jen těsně vedle tyčky. Až jedenáct minut před přestávkou zahrozila také Marseille, jenže gólman Enyeama šanci Cabelly zlikvidoval.

Do přestávky se LOSC propracoval ještě ke dvěma gólovým příležitostem. Poté, co Rolando odvrátil míč do zámezí, si po centru Benziy z rohového čtvrtkruhu vyhlédl míč hlavičku Soumaora, ten ale mířil jen mimo. Ve 42. minutě byl zase vidět De Préville, jeho jakýsi pokus o centr či střelu však dokázal vyrazit do bezpečí brankář Pelé.

Po přestávce se snažil Pelého překvapit Rony Lopes, nicméně hostující muž v rukavicích neměl sebemenší problém zasáhnout, o pár chvil později to na druhé straně zkoušel Thauvin, i v tomhle případě byl však úspěšnější Enyeama. Následovala dobrá spolupráce dvou Portugalců, Éder uvolnil Ronyho Lopese, ten však bránu netrefil.

V 66. minutě neseřídil svá mířidla tak, jak by potřeboval, Payet, a i jeho pokus skončil mimo kýžený prostor domácí brány, do šance se pak probíjel Benzia, avšak nová marseillská zimní posila Sanson se mu vrhl včas pod nohy a zamezil mu jakékoli podnikání. Do závěrečného hvizdu si oba týmy vytvořily ještě každý po jedné možnosti.

Nejprve se v 79. minutě snažil do slušné pozice probít Rolando, tomu však chyběl kousek, aby zachytil dobrý centr od spoluhráče Payeta. Šest minut před koncem bylo Lille vstřelené brance vůbec nejblíže. Éder z hranice brankového území tvrdě hlavičkoval, avšak narazil na Pelého, jenž jednoruč vyrazil míč do břevna, a zachránil OM aspoň bod.

Více informací k zápasu

FC Metz - SC Bastia 1:0

17.03.2017 19:00

Góly: 46. Gilles Cioni (vl.)

Hráči Mét zvládli důležitý souboj o záchranu s konkurenční Bastií a porazili ji nejtěsnějším poměrem 1:0, ovšem duel byl ve všech směrech hodně vyrovnaný. Domácí celek se díky úspěchu prozatím posunul hned o tři příčky výše, momentálně je třináctý s pětatřiceti body a je znovu blíže k účasti v příštím ročníku Ligue 1. Hosté jsou naopak stále na devatenáctém místě s pětadvaceti body a ve zbytku sezóny je čeká tuhý boj.

Méty přeci jen byly v celém průběhu o něco aktivnějším výběrem a do vedení se mohly dostat již po šesti minutách hry. Po pasu z pravé strany se na hranici brankového území ocitl zcela osamocený Mandjeck a hlavičkoval prudce s pomocí země, ovšem brankář Jean-Louis Leca vytáhl naprosto fantastický zákrok jednoruč a odvrátil balón na rohový kop. Od této chvíle se po vyložených příležitostech slehla zem.

Do konce poločasu byly k vidění nepřesnosti, nadějné akce končily po nepřesných finálních přihrávkách či dobré práci obou obran. Méty měly naprosto skvělý vstup do druhého poločasu a už po necelých šedesáti sekundách vsítily jedinou branku páteční předehrávky. Po hezké přízemní kombinaci na pravé straně odcentroval před branku Ivan Balliu a vracející se Gilles Cioni ve snaze odkopnout míč do bezpečí zamířil nešťastně přesně k pravé tyči.

Od této chvíle se domácí spoléhali především na dobrou defenzívu, hosté si vytvořili jedinou možnost na vyrovnání v 69. minutě. Z přímého volného kopu z více jak třiceti metrů napřáhl Marange a mířil dobře k pravé konstrukci, od které se balón odrazil do zámezí. Ve zbývajícím průběhu se už nic zásadního nestalo. Méty budou mít po reprezentační přestávce volno, Bastia se pokusí vylepšit své umístění doma proti konkurenčnímu Lille.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco30225387:2671
2.Paris Saint-Germain30215460:2168
3.OGC Nice301810248:2464
4.Olympique Lyon291621160:3450
5.Olympique Marseille301371043:3746
6.Girondins Bordeaux301210842:3746
7.AS Saint-Étienne301111834:2444
8.Stade Rennes30912928:3339
9.Angers SCO301161331:3839
10.EA Guingamp301081237:3938
11.FC Nantes301081228:4438
12.Toulouse FC309101132:3337
13.FC Metz29981229:5335
14.Lille OSC30971429:3734
15.Montpellier HSC30891343:5433
16.SM Caen30951631:5132
17.Dijon FCO306101438:4728
18.AS Nancy-Lorraine30771621:4028
19.SC Bastia305101524:4425
20.FC Lorient30741932:6125

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
Israha

Dneska slabá záloha. Bez Vainqueura a Anguissy zase jednou nestíhali fyzicky a tím se odřízla útočná trojka vepředu. A Garcia na to sice na jednu stranu zareagoval střídáním Lopeze, aby pak za dvě minuty vylil Cabellu a tím zase ubral na pohyblivosti, takže vepředu v podstatě nebyl nikdo, na koho by mohly chodit balony. Škoda, tohle Lille je špatné, nesourodé sběranisko, které Passi (ehm, kupodivu) neumí funkčně poskládat...remíza je ztráta. Dílčí pochvala Pelému a obraně, dneska drželi, nedopustili se žádných fatálních kiksů a chvílema vypadali, že už o sobě na tom hřišti i ví...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Lille OM spíš vetsi cast zapasu prehrávalo, takze za remízu jsem vlastne jeste rád, vzhledem k průběhu zápasu. Ale reálně jsme meli v Lille rozhodne zvítězit. Sertic je fakt lepší stoper nez záložník. Jsem nejak presvedcenej ze kdyby hrál Vainqueur, tak je to mnohem lepsi. Za mě musí v létě prijit jeden technický ale pritom silný záložník top třídy do základu (ideálně vedle Sansona s Vainqueurem) protoze jestli chce hrát Garcia svým stylem tak tam fakt potrebuje jeste jednoho hráče který tu zálohu potáhne, protože v záloze nás alespon mírňe přehrával každý tým tak z top 8. (Takze se moc spokojeně nedivám na zvěsti které spojují Zubiho s Ceballosem z betisu a nejakymi 19 letými no name ale talentovanymi zalozniky v Argentine)

Reagovat
Israha

Jo, přesně. Sertić v té záloze nebyl vůbec cítit, asi úplně nejvíc to bylo vidět na rozehrávce, absolutně s ní nepomáhal a pak si to Pelé s Fannim pětkrát nahrávali tam a zpátky, aby to nakonec jeden z nich napálil někam nazdařbůh. Anguissa tomu trochu pomohl, ale u něho mi přijde, že když nastupuje z lavičky, chvíli mu trvá, než se chytí tempa hry, což se může klidně stát osudným. Aktuálně bych to hrál Vainqueur, Sanson, Anguissa s tím, že dobré by bylo, kdyby se naplnily zvěsti o návratu Imbuly. Lopez lávka, vůbec není schopný navázat na formu z podzimu a zimy.

Ceballos ne, ježiš...toho nesnáším

Reagovat
Pyroman

No Pelé vás podržel maximálně, za ten zákrok proti Ederovi na konci by se nestyděl ani Mandanda v nejlepší formě.

Reagovat
Israha

Teď má pár zápasů slušnou formu

Reagovat
Pyroman

Méty Škoda, že je Bastia i přes tu porážku pořád ve hře o záchranu, to už bych to víc přál Lorientu než jim.

Reagovat
REPLIKATOR

Pokorný se musí na lavičce smát

Reagovat
Venny

Obranu maj tragickou a nezahraje si ani minutu

Reagovat
REPLIKATOR

Tak aspoň že stoper Congre dostal na konci zápasu redku. Příště by měl tedy místo něho zase hrát.

Reagovat
guzman

Reagovat
pepinho2

Mbappé

Reagovat
Frantszek

Monaco jsou fakt silenci. Nikdo pred nima neni v bezpeci. LM ma viteze v tomto tymu. Dado Prso bude pysny

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Mbappé je každopádně naprosto boží, za něho by měl dát Arsenal třeba i zlatý prase

Reagovat
pepinho2

Mohl, ale dokud tam bude Wenger, bude se o takových posilách jen mluvit a získá je někdo jiný

Reagovat
Spalovač šancí

nebude na trhu dostupná dostatečná kvalita

Reagovat
Visca el barca

A čím by si pomohl jít do horšího?

Reagovat
Pyroman

Mbappe Když jsi v 18 letech ve venkovním zápase tak dobrý, že ti při střídání tleskají vestoje i domácí fanoušci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

Dnes to bola slabota z nasej strany...hlavne druhy polcas bol uplne onicom....pripisal by som to mozno unave...2 taketo tazke zapasy za 4 dni daju zabrat...a od hracov ktory mali byt cerstvy ako Ghezzal sme sa nedockali absolutne nicoho....ti hraci na lavicke smerom dopredu vela kvality neponukaju bohuzial

Reagovat
Langi

si vem kolik sil muselo zustat v Rime po tom zapase...vysledek je jeste ok, kdyz to vezmu kolem a kolem...

Reagovat
Seydou Doumbia

bohužel ti hráči v základu v obraně taky nic moc...oba goly takřka do prázdné s tím že metr od nich žádný hráč Lyonu...co se dá dělat musíme se soustředit hlavně na tu EL

Reagovat
Langi

rozebrali si je hezky no...ale zase, s trochou štěstí mohl Diakhaby dávat na 2-0 a bylo by to taky o něčem jiném...PSG tam ze začátku taky hořelo trochu

Reagovat
Pyroman

Pastoremu to nejde nepřát, geniální hráč. Emery je ale hrozná sračka, takhle se v domácím zápase proti relativně neškodnému soupeři na celý poločas zatáhnout a snažit se to dokopat do konce...

Reagovat
Lopiger

Reagovat
smazaný uživatel

PSG odevzdá Lyon 2x3 body a nám nedajou žádní Snad vyhrajeme titul, když né teď, tak kdy? I když jak to tak býva, pohadka se skončí a PSG to znovu vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Strasbourg!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele