Ligue 1 - souhrn 3. kola

26.08.2016, 22:38, aktualizováno 28.08.2016, 22:45
Komentáře a souhrny
Monaco hlásí cenný skalp mistrů z Paříže. Saint-Étienne se rozešlo s Toulouse bez gólu, Bordeaux si nejtěsnějším možným způsobem poradilo s Nantes. Olympique Marseille se na třetí pokus dočkal první ligové výhry v nové sezoně. Na jihu Francie nepochodil Lorient, jemuž bodové naděje sebraly góly Cabelly a Gomise. Lyon se vrací s prázdnou z Dijonu...

AS Monaco - Paris Saint-Germain 3:1

28.08.2016 20:45

Góly: 13. João Moutinho, 45+1. Fabinho, 80. Serge Aurier (vl.) - 63. Edinson Cavani

PSG pod vedením nového trenéra Unaie Emeryho utrpěl svou první porážku. Zatímco loni vyšel bodově naprázdno až po 27 zápasech, letos teprve po 3. kole. Monako potvrdilo, že se svým soupeřem často neprohrává, a navázalo na březnové vítězství v Parku princů. Stejně jako v minulé sezóně i teď pařížského giganta porazilo o dvě branky.

Tenhle výsledek může mít pro budoucnost celé Ligue 1 značné následky. Domácí totiž ukázali, že i s PSG se dá hrát, že je k poražení. A třeba celá sezóna nebude pro neujatého diváka tak nudná, co se boje o titul týče, jako v sezónách předchozích. Vždyť loni Les Parisiens prohráli všudy všeho jen dvakrát, naposledy v únoru.

ASM vstoupil do utkání tou správnou nohou a už ve 13. minutě se radoval z vedení. Sidibe z pravé strany poslal přihrávku na hranici šestnáctky, odkud Joao Moutinho poslal z voleje svůj pokus přesně k tyči Trappovy svatyně. Hosté mohli srovnat Edinsonem Cavanim, jehož hezky uvolnil Aurier, nicméně Uruguayec pálil jen mimo.

Těsně před obrátkou knížecí klub navýšil vedení. Obránce David Luiz totiž fauloval ve vápně, sudí Buquet ukázal na bílý puntík a Fabinho s přehledem pokutový kop proměnil, celkově už svůj druhý v této sezóně. PSG sice ve druhém poločase předvedl o dost lepší výkon než v dějství prvním, ani ten mu ale bodový úspěch nepřinesl.

Emery asi nebyl spokojený s prací Davida Luize, který by v kolech následujících nemusel mít ani jisté místo v základní sestavě, obzvláště pokud už budou k dispozici Thiago Silva a Marquinhos, a v 62. minutě na jeho místo přišel Meunier. I když defenzíva nebyla po přestávce hlavním tématem, je pravda, že chyby v této oblasti se objevovaly minimálně.

V 63. minutě se podařilo Emeryho družstvu snížit, poněvadž Aurier hlavou prodloužil míč na volného Edinsona Cavaniho a ten ho nikým nehlídaný uklidil k tyčce. Avšak Monako si vítězství sebrat nenechalo, Sidibé, jenž se řítil do útoku zprava, deset minut před koncem posílal přihrávku do šestnáctky, kde si jí Aurier srazil do vlastní sítě.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Toulouse FC 0:0

28.08.2016 17:00

Góly: -

Na tento zápas se asi příliš vzpomínat nebude. Saint-Étienne opět potvrdilo, že je v Ligue 1 prakticky nemožné jej porazit, ale že zároveň mívá zápasy, kdy by branka nepadla, ani kdyby se hrálo do půlnoci. Toto byl jeden z nich. Toulouse může být s bodem z hřiště favorita určitě spokojeno..

Kouč Les Violets Pascal Dupraz loni senzačně vytáhl tradiční klub ze sestupového pásma a letos to vypadá, že se podobné potíže opakovat nebudou - v prvních třech zápasech nové sezony posbíral jeho tým velmi solidních pět bodů, a to už hrál jak na Guichardu, tak na Vélodrome. Naopak na domácích byla zřetelně vidět jak únava z náročné kvalifikace do Evropské ligy, tak nesehranost - do hry se zapojily hned dvě čerstvé posily, Henri Saivet (ten nastoupil dokonce v základu) a Jordan Veretout.

Toulouse sice nemělo k dispozici zraněného kapitána Martina Braithwaiteho, jeho náhradník - teprve osmnáctiletý Odsonne Édouard - však předvedl velmi solidní výkon a ukázal, že se s ním do budoucna dá počítat. Dnes z toho žádné velké šance nebyly, ale nutno přiznat, že se v zápase samotném nedělo prakticky vůbec nic. Jedinou zajímavější situaci vytvořil právě Édouard, který po půlhodině hry zaměstnal pozornost Stéphane Ruffiera.

ASSE mělo po změně stran míč na kopačkách a dobře kombinovalo, ve finální třetině se ale vůbec nedokázalo prosadit. A když už se alespoň v nastaveném čase dostali do palebných pozic postupně Veretout a Ousmana Tannane, zaúřadoval hostující gólman Alban Lafont. Les Verts tak mají po dnešku na kontě čtyři body, o jeden méně než jejich soupeř.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Nantes 1:0

28.08.2016 15:00

Góly: 31. Diego Rolán

Hostující trenér René Girard má v Nantes na čem pracovat. Už před letním příchodem do klubu věděl, že musí výrazně povzbudit ofenzívu, a střetnutí s Bordeaux jasně ukázalo, že k výraznému zlepšení v této oblasti nedošlo. Domácí zásluhou Diega Rolána skórovali po půlhodině hry, na což jejich soupeř zareagovat nedokázal.

Girard měl na Nouveau Stade de Bordeaux velký zájem uspět. Právě s Les Girondins byl v minulosti hodně spjatý, v jejich dresu v osmdesátých letech slavil tři tituly z Ligue 1 jako hráč, a všem fanouškům v Nantes, u nichž si buduje svou pozici, hodlal dokázat, že ani hezké vzpomínky z minulosti na svůj bývalý klub mu nezabrání rvát se v derby o západní Atlantik.

Bordeauxský lodivod Jocelyn Gourvennec reagoval na výprask z minulého kola v Toulouse změnami v defenzívě. Přednost před Priorem dostal v brance Carrasso, jenž se na trávník vrátil po dlouhých sedmi měsících od těžkého zranění, a pozice stoperů obsadili Toulalan a Sertic, který mimochodem do soutěžního utkání nastoupil vůbec poprvé po roční absenci.

Domácí spálili velkou možnost už v 10. minutě. Po rychlém brejku, vedeném Diegem Rolánem, se zcela sám před Riouem objevil Malcom, avšak nantský gólman dokázal zasáhnout. Následně dorážel Diego Rolán, jenž mířil do poloprázdné brány, nicméně obránce Dubios zasáhl na poslední chvíli na brankové čáře.

Ve 31. minutě se už uruguayský útočník ze vstřeleného gólu zaradoval. Ménez po uvolnění od Malcoma unikl na pravé straně, lehkou a účinnou kličkou se zbavil naivního obránce Diega Carlose a skrz malé vápno poslal přihrávku na zadní tyč, kam si naběhl jeho spoluhráč, který neměl problém uklidit míč do sítě.

Vstup do druhého dějství nebyl pro Bordeaux už tak růžový, Toulalan si totiž pravděpodobně poranil koleno a jeho místo musel zaujmout ve 48. minutě Guilbert. A najednou se mezery v obraně FCGB začaly objevovat. V 51. minutě se musel poprvé činit Carrasso, který výtečně zastavil střelu z přímého kopu Diega Carlose.

Zkušený muž v rukavicích se ukázal jako klíčovou postavou i v následujícím průběhu, a prožil tak velmi povedený návrat. V 71. minutě Lucas Lima našel svým centrem Bammoua a jeho hlavičku dokázal Carrasso zlikvidovat. O pár chvil později Oswaldo Vizcarrondo našel svým dlouhým pasem Sigthórssona, avšak ani on si se svým pokusem na Carrassa nepřišel.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - EA Guingamp 0:2

27.08.2016 20:00

Góly: 59. Mustapha Diallo, 79. Thibault Giresse

Dvanáct let trvalo Guingampu, než v soutěžním zápase dokázal porazit Nancy - dnes ale byla jeho výhra zasloužená. Zatímco ambiciózní nováček stále čeká na první bod a potácí se u dna tabulky, bretaňští se naopak vyšvihli na její samotný vrchol. O branky se postarali Moustapha Diallo (59') a Thibault Giresse (79').

Les Chardons tentokrát začali lépe než v předchozích zápasech a v první půli měli míč častěji na kopačkách, o což se staral zejména pětatřicetiletý playmaker Benoit Pedretti. Autor sedmi loňských asistencí byl hodně vidět i dnes, jeho pas na Youssoufa Hadjiho ale skončil pouze ranou do boční sítě. Na druhé straně se ve 37. minutě připomněl Marcus Coco, který sice zpracoval Giresseho pas, ale zakončil nedokázal. Poslední šanci první půle pak v nastavení zahodil domácí Loïc Puyo, který pálil do břevna.

Guingamp v prvním dějství spíše bránil, pod skutečný tlak se ale nedostal - ukázalo se, že tým, který v prvních dvou kolech nasázel čtyři góly Monaku a Marseille, pouze šetří síly na druhé dějství. Hosté se zaměřili na dynamické napadání ve středu pole, kde Pedrettiho nohy už nezvládaly stíhat tempo mladších a agresivnějších soupeřů, a odměna přišla těsně před uplynutím hodiny hry - na Marcalův pas z levého křídla si naskočil Diallo a hlavou otevřel skóre.

Tentýž hráč mohl stejným způsobem zakončovat i po Giresseho rohu, tentokrát ale zaskočil vracející se nezmar Pedretti. Kombouarého muži však nakonec přesto kýženou pojistku přidali. Opět u toho byl vynikající Marcal, který jedenáct minut před koncem našel Giresseho, jenž z úhlu nezaváhal. Domácí mohli alespoň snížit, když ve čtvrté minutě nastavení dostali šanci kopat penaltu po faulu na Lengleta, kapitán Hadji ale z puntíku pálil mimo.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Stade Rennes 1:1

27.08.2016 20:00

Góly: 22. Daniel Congré - 64. Adama Diakhaby

Montpellier se proti Rennes ujal vedení, ale nakonec remizoval. Oba týmy tedy budou mít na kontě po třech odehraných kolech čtyři body.

MHSC při posledním vzájemném střetnutí na les Rouges et Noirs vyzrálo a Morgan Sanson naznačil, že tři body bude jeho tým chtít i tentokrát. Benoit Costil ještě zasáhnul, nicméně ve 22. minutě byl už krátký na střelu Daniela Congrého - 1:0. Teď tedy měla být řada na hostujícím celku, který od nové sezony vede Christian Gourcuff, jehož syn Yoann opět odehrál celý zápas.

Těsně před pauzou sledoval razantní pozdrav Steva Mouniého, kterému nabil Kévin Bérigaud. Costil byl však znovu na svém místě a dokázal, že pozvánka do reprezentace na nadcházející duely s Itálií a Běloruskem nebyla vůbec žádná náhoda. O první pokus Rennes se postaral až v 50. minutě Wesley Saïd a Geoffrey Jourdren se překonat nenechal.

Následně byl opět zaměstnán Costil, když musel vyrážet Bérigaudovu hlavičku. Důležitý zákrok, protože díky němu mohl o čtyři minuty později vyrovnat Adama Diakhaby, jemuž nahrál Benjamin André. Pro dvacetiletého útočníka to byla první branka v jeho druhém startu na seniorské úrovni. Rozhodně dobrá bilance.

Následně mohl misky vah přetáhnout na stranu hostů Romain Danzé, ale trefil hlavou jen tyč. V 78. minutě rozehrál Yoan Gourcuff akci, na jejímž konci přihrával před bránu Saïd a Giovanni Sio málem balon zasáhnul a skóroval. Ale protože opravdu jenom málem, mohli být nakonec přeci jen o něco málo spokojenější domácí.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Lille OSC 1:1

27.08.2016 20:00

Góly: 3. Vincent Koziello - 27. Franck Béria

Nice si třetí výhru v řadě nepřipsalo. S Lille remizovalo 1:1, ale protože soupeři taky zaváhali, setrvá tým Luciena Favreho na předních příčkách tabulky.

Jediným týmem, který po třech odehraných kolech nové sezony může mít na kontě devět bodů, je nepřekvapivě PSG. Ačkoliv duel proti Monaku na Stade Louis II zřejmě nebude snadnou záležitostí. Ale pojďme zpět na stadion Allianz Riviera, na kterém les Aiglons vyhráli v minulém ročníku hned dvanáctkrát.

Tentokrát byli blíže výhře už po třech minutách hry. Vincent Koziello napřáhnul z hranice pokutového území a Vincent Enyeama lovil balon ze sítě - 1:0. V domácím prostředí předtím obhájce čtvrtého místa neinkasoval pětkrát za sebou. Jenže úřadující šestý tým tuto statistiku přerušil v sedmadvacáté minutě tohoto duelu.

Yassine Benzia chytře patičkou posunul na Francka Bériu a ten se nemýlil - 1:1. Po změně stran to zkoušel Éric Bauthéac z přímého kopu a Yoan Cardinale měl co dělat, aby balon nebezpečně se potulující kolem brankové čáry vyrazil do bezpečí. Další důležité momenty se odehrály až těsně před vypršením řádné hrací doby.

V 89. minutě centroval Sebastian Corchia na hlavu Nicolase de Prévilla, nicméně kulatému předmětu cestu do sítě zatarasilo břevno. O minutku později se Vincent Enyeama pustil pod nohy Rémiho Waltera, aby bylo jasné, že se body budou dělit. Příště si Nice zahraje s Marseille, kdežto na Lille čeká AS Monaco.

Více informací k zápasu

SM Caen - SC Bastia 2:0

27.08.2016 20:00

Góly: 64. Julien Féret, 90. Hervé Bazile

V souboji dvou týmů z (předpokládaného) středu tabulky si lépe poradilo Caen, které před vlastním publikem udolalo Bastii 2:0 a připsalo si už druhou výhru ze tří pokusů. Skóre otevřel v 64. minutě kapitán Julien Féret, v samém závěru zvyšoval ještě Hervé Bazile.

Korsičanům se na cestách tradičně příliš nedaří. Letos však už jednou dokázali zazářit, když zvítězili v Lorientu 3:0, a i dnes začali pěkně zostra - po kombinaci Danice s Mostefou se míč dostal až k mladému Allanu Saint-Maximinovi, proti němuž však vytáhl obranný zákrok Syam Ben Youssef. Pak se ale obraz hry převrátil na stranu Caen a Yann Karamoh po půlhodině hry dokonce trefil tyč.

Největší šanci zahodili domácí krátce před pauzou. Ivan Santini, nová posila ze Standardu Lutych, vtrhl na ligovou scénu jako uragán; dnešní duel si však za rámeček nedá. Vybojoval sice penaltu po střetu s Mathieu Peybernesem, výslednou střelu z bílého puntíku však nedokázal usměrnit za záda brankáře Jeana-Louise Léky.

Léca podával vůbec skvělý výkon a připsal si minimálně pět výtečných zákroků; ani on však nevydržel až do konce. Krátce po hodině hry si Nicolas Seube narazil s Ronny Rodelinem, míč se dostal až k nehlídanému Féretovi a zkušený playmaker chladnokrevně zakončil - 1:0. Z domácího týmu tak spadla frustrace a v závěru se aktivně hnal za pojišťující druhou trefou; Jonathan Delaplace sice ještě v zakončení selhal, Hervé Bazile však už po dalším Rodelinově pasu zblízka uspěl.

Více informací k zápasu

FC Metz - Angers SCO 2:0

27.08.2016 20:00

Góly: 42. Simon Falette, 89. Guido Milan

Mety se na začátku sezony prezentují velmi dobře. Po kvalitním výkonu zdolali Angers SCO, které je naopak jedním ze tří týmů, které zatím neurvali ani bod.

Mety sice prohráli 0:3 s PSG, nicméně to neznamená, že by si nevytvořily dobré šance. Na Stade Municipal Saint-Symphorie to byl ale Gilles Sunu z týmu Angers, kdo jako první zamířil mezi tři tyče. Jeho dalekonosnou pumelici však Thomas Didillon za svá záda nepustil. A pak už poprvé udeřili domácí.

Jmenovitě to byl Simon Falette, kdo skóroval na 1:0. Jak? Renaud Cohade rozehrál standardní situaci z vlastní poloviny až do vápna celku, který i v této sezoně vede Stéphane Moulin. Čtyřiadvacetiletý obránce vyskočil ze všech nejvíce a hlavou překonal Mathieua Michela. To běžela dvaačtyřicátá minuta a v těch následujících třech už jej nikdo nenapodobil.

Angers má v poslední době velké potíže se střílením gólů. Z posledních šesti zápasů svítila hned pětkrát na ukazateli skóre po devadesáti minutách na jejich straně nula. Aby tomu tak nebylo i v zápase s Metami, bylo zapotřebí lepší mušky a trochu štěstíčka. To se však nedostavilo ani po dvou po sobě jdoucích rohových kopech.

První zakončoval Cheikh N’Doye, druhý Pablo Martinez. Pokaždé byl úspěšnější Thomas Didillon, francouzský reprezentant do jednadvaceti roků. Jeho protějšek Michel nemohl v 89. minutě dělat prakticky vůbec nic, protože ho jeho spoluhráči nechali na holičkách. Renaud Cohade rozehrál další přímý kop, ale hosté si s ním rozhodně neporadili podle trenérových představ.

Naopak nejlépe ze všech se v pokutovém území zorientoval Guido Milan a hlavou definitivně potvrdil, že Mety vyhrají i druhé domácí utkání v této sezoně - 2:0. Celkově se jedná už o sedmistou výhru les Grenats mezi francouzskou elitou, přičemž na tuto metu v minulosti dosáhlo jen dvanáct dalších celků. A Guido Milan? Pro toho šlo o první gól v Ligue 1 od září 2014.

Uvidíme, jestli za dva týdny přidá proti Nantes další. Angers zase bude chtít konečně bodovat. V mači s Dijonem k tomu bude mít celkem dobrou příležitost.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Olympique Lyon 4:2

27.08.2016 17:00

Góly: 24. Frédéric Sammaritano (pen.), 45+1. Júlio Tavares, 73. Dylan Bahamboula, 88. Pierre Lees Melou - 20. Corentin Tolisso, 37. Alexandre Lacazette

Dijon šokoval celou Francii! Podceňovaný nováček si vyšlápl na rozjetý Lyon, který před vlastním publikem přestřílel 4:2 - přestože musel dvakrát dotahovat. Alex Lacazette se opět prosadil, tentokrát to ale Les Gones nebylo nic platné. Génésiovi svěřenci tak vyklízí pozice na čele tabulky, zatímco Dijon získává své vůbec první body..

Možné překvapení dala tušit už první (polo)šance zápasu, v níž neuspěl domácí Loïs Diony; krátce nato ale Lyon začal na hřišti vládnout pevnou rukou a gólman Baptiste Reynet se měl co ohánět. Po několika pohotových zákrocích poprvé kapituloval ve 20. minutě, kdy Sergi Dárder narýsoval pas na zadní tyč a Corentin Tolisso se s jednoduchou střelou nemýlil. Radost Les Gones nicméně vydržela pouhé čtyři minuty; Nicolas N'Koulou, nová posila za Samuela Umtitiho, fauloval ve vápně Julia Tavarese, a nařízenou penaltu proměnil Frédéric Sammaritano.

Divoká první půle pokračovala další lyonskou gólovkou, kterou musel až z brankové čáry odklízet veterán Florent Balmont; nakonec ještě před pauzou padly další dvě trefy. Nejprve se hostům skutečně podařilo obnovit vedení prostřednictvím Lacazetteho a jeho parádního zakončení z 37. minuty. Nejlepší střelec ligy nicméně krátce poté musel opustit hřiště po srážce s Cédrikem Varraultem, a jeho zranění jako by vlilo domácím novou krev do žil. Ještě v nastavení první půle tak bylo vyrovnáno; trefil se muž zápasu Tavares.

Po změně stran působil Lyon překvapivě ustrašeným dojmem a nováček si pro cennou výhru nakonec dokráčel zcela zaslouženě. Sedmnáct minut po začátku druhé půle propadla hostující obrana při bránění rohu, čehož promptně využil Dylan Bahamboula - 3:2. Krátce před koncem sice mohl vyrovnávat Mathieu Valbuena, Reynet se ale vytasil s klíčovým zákrokem a na druhé straně vedení ještě pojistil krásnou brankou Pierre Lees-Melou.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Lorient 2:0

26.08.2016 20:45

Góly: 19. Rémy Cabella, 70. Bafétimbi Gomis

Marseille zabrala v pravý čas. Po matných výkonech v prvních dvou kolech svěřenci Francka Passiho konečně naplno bodovali, když porazili matný Lorient doma 2:0 díky trefám Rémyho Cabelly (19') a Bafého Gomise (70'). Přístavní klub se tak vyhoupl na průběžnou šestou příčku, zatímco Les Merlus zůstávají přikováni ke dnu tabulky.

Passi se odhodlal k jednomu odvážnému kroku: Michy Batshuayiho, který už z klubu odešel, nahradil v sestavě jeho mladší bratr Aaron Leya Iseka. Teprve osmnáctiletý forvard se postavil do základu vedle Gomise v novém systému 4-4-2. A právě Iseka už po pěti minutách málem otevřel skóre, po Rekikově pasu z levé strany však na poslední chvíli zakročil bránící Lindsay Rose.

Les Phocéens byli od začátku jasně lepším týmem a v podstatě se pouze čekalo na to, až lorientská obrana konečně povolí. Nakonec odolala pouze osmnáct minut. Domácí rozehrávali přímý kop na úrovni vápna, k míči se postavil Cabella a nekompromisně jej uklidil k Lecomteho tyči. Ještě v první půli mohl svůj střelecký účet v novém dresu otevřít i Gomis, tentokrát ale brankář Lecomte skvěle zareagoval.

Nejvýraznějšími postavami na hřišti byli oba ofenzivní záložníci domácích, Cabella s Thauvinem; druhý jmenovaný dostal šanci prosadit se z podobné situace jako Cabella, jeho přímák z 52. minuty ale vychytal gymnasta Lecomte. Jeho protějšek Yohann Pelé poprvé zasahoval až po hodině hry, s volejem Cafúa si poradil bez problémů. Když se v závěru zdálo, že Les Merlus nabírají druhý dech a mohli by zápas ještě zdramatizovat, rozhodl rychlý brejk - Cabella se tentokrát převtělil v asistenta, když nabil Gomisovi do úniku; ex-lyonský forvard se prohnal kolem Vincenta Le Goffa a suverénní střelou navýšil svůj střelecký účet v Ligue 1 na úctyhodné číslo 103.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.EA Guingamp32106:37
 AS Monaco32106:37
3.OGC Nice32103:17
4.Olympique Lyon32017:46
5.Paris Saint-Germain32015:36
6.SM Caen32015:46
7.FC Metz32015:56
8.Girondins Bordeaux32015:66
9.Toulouse FC31204:15
10.AS Saint-Étienne31115:44
11.Olympique Marseille31113:24
 Stade Rennes31113:24
13.Lille OSC31114:44
14.Montpellier HSC31113:44
15.Dijon FCO31024:43
16.SC Bastia31023:33
17.FC Nantes31021:23
18.Angers SCO30030:40
19.FC Lorient30032:80
20.AS Nancy-Lorraine30030:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (82)

Přidat komentář
Pyroman

Marseille vyhrála doma. Neuvěřitelný, ale vzhledem k průběhu zasloužený, Lorient až na pár momentů ve druhém poločase moc nebezpečný nebyl.  hlavně pro Gomise, tomu to nejde nepřát, velký sympaťák a skvělý hráč.

Reagovat
Israha

Lepší, o dost lepší než v prvních dvou kolech. Sice dáno i tím, že Lorient byl neškodný a do hry se dostali v podstatě až tehdy, co jim to bylo povoleno zataženějším herním projevem OM v druhé půlce...ale už si to trochu sedlo. Diaby už do základu nesmí, Machach a potom Anguissa přinesli do středu pole tu dynamiku, která tam předtím chyběla, a tím pádem se Lass mohl více soustředit na defenzivu a tím pádem byla pevnější. Hubočan s Dóriou všude včas a důrazně, Sakai konečně přestal lítat nahoru dolů jak debil a začal hrát účelně, Cabella opět geniální. Gomis trochu palič, ale ten gól nakonec stejně dal, navíc to zas oddřel nadoraz. Slabší akorát Leya Iseka, ten je prostě ještě neotrkaný, působil hrozně vyjukaně, nevěřil si...a Khaoui se Sarrem z lavičky stejná bída, jako minulé kolo. Ale celkově zápas, na kterém se stavět dá...škoda teď té reprepauzy, vítězné momentum vyšumí.

Reagovat
juninho8

takto nech to pokracuje....dost Nice,Rennes a podobnych na cele

Reagovat
Israha

Ono to vypadá, že ten kámen úrazu (pun intended ) v těch předchozích dvou zápasech byl fakt ten Diaby. Teď tam nebyl a najednou Lass měl víc času bránit a pomáhat stoperům s rozehrou, navíc se i stíhal lépe vracet, Cabella nemusel chodit někde na půlku si rozjíždět akce, ale mohl být výše a být nebezpečný, a hlavně to v tom středu nebylo tak příšerně pomalé...sranda, jak vyměnění jednoho hráče takhle výrazně pozvedne celou hru.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak byl ale Diarra dost průměrnej na svůj standart. Každopádně hodně dobrý zápas, podle mě si to zasloužilo skončit ještě lépe tak 3 nebo 4:1 , Gomis si fakt zaslouzil dát ještě jeden. Každopádně mi přišlo že docela lehce se dalo i inkasovat, a proto si s nejakym hodnocením ještě počkám do dalších zápasů, nechci přecenovat výhru nad tragickým Lorientem.

Reagovat
Israha

Lass je ještě pořád nerozehraný po té dlouhé pauze, víceméně neabsolvoval přípravu. Loni hrál lépe, to jednoznačně, ale tady není důvod se bát...ještě pár týdnů a je zpátky.

Výhru bych taky nepřeceňoval, Lorient na to fakt neměl; druhá věc pak je, jak by to vypadalo na Guingampu/s Toulouse s Machachem nebo Anguissou na place. Těžko vynášet dlouhodobé soudy, prostě změna v sestavě vedla k lepšímu zápasu, teď je otázka, jestli to byla náhoda, nebo začátek trendu.

Reagovat
Godwinson

V Nice náhodou tu koncepci mají fakt výbornou, zajímavý tým a zaslouží si být nahoře, byť v těch úvodních zápasech, no ... :) Marseille za tu svou práci zaslouží tak druhou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně to zase vyhraje PSG s bohatým majitelem to jde snadno a zase se rozdíl mezi PSG a zbytkem ligy zvýší mohli si dovolit drahší posily než ostatní :-)

Reagovat
Pyroman

Děkujeme za zevrubnou analýzu situace

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne Marseille vyhra v nedeli jeste ASSE a max spokojenost

Reagovat
Israha

za vkus na správné francouzské kluby

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille I ASSE mam rad dlouho, celkove francouzskej fotbal sleduju co to jde, jen koho nemusim je Monako, PSG a Lyon.

Snad se ta Marseille konecne zmatori a zacne vyhravat a ASSE prestane zbytecne ztracet a ona dva se porvou o pohary na dalsi sezonu

Reagovat
Israha

Lyon respektuju, tam vnímám takovou tu zdravou rivalitu a navíc mě herním projevem vždycky docela bavili, spíš nemám rád Lille. PSG a Monako jsou jasní...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tento rok Ibra asi zase vyhraje nejlepsi fotbalistu, svou formu potvrdil i na Euru

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra je hovado. Kam prijde, tam nej strelec a tirul v kapse.

Reagovat
smazaný uživatel

Monako s PSG jsou jasny .. umelotiny, diky sejkum .. Lyon sice nemusim, ale Alexe obdivuju, paradni hrac

kdo me dost prekvapil byl Malcuit minuly kolo, moc casto nehral a hral vyborne

Reagovat
Israha

PSG je hlavně nenáviděný rival, největší soupeř ve Francii. Ty šejkovské prachy mě tam štvou až na druhém místě, z čistě fotbalového hlediska bych snad byl i ochoten připustit, že jsou velmi koukatelní.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, ted takovou jizdu od nich necekam, bez Ibry to tak jednoduchy nebude, cekam ze ztrati hned

v nedeli v Monaku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen jsem chtěl říct že prostě klub kde je Ibra a další takoví drazí hráči moc nepůjde porazit

Reagovat
Pyroman

No Toulouse má zatím docela formu a s tou současnou obranou se bojím, že tam Braithwaite něco pošle. Ale jestli už budou hrát Saivet s Veretoutem, tak by 3 body být mohly.

Reagovat
smazaný uživatel

Hubočan z prstom v zadku a Gomis je pán ,dúfa m,že na ďalšom zápase príde viac fans....

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi smutný pohlad na prázdne Vélodróme. teraz ich snáď výhra nakopne tak sa možno aj návštevy zlepšia.

Reagovat
FCSL

Lyon

Reagovat
Ferguson6

Metz

Reagovat
.13

Co sa stalo s Alexom?

A co sa stalo v tom Dijone?

Ked som videl polcas 1:2 som cakal, ze to OL ustoji

Reagovat
Godwinson

Saša se zranil, to je instaloss

Reagovat
.13

A vie sa uz ci to je vazne?

Reagovat
smazaný uživatel

Saša asi bude ok,ale Fekir bude měsíc mimo hru

Reagovat
.13

Fekir sa este da prezit, Saša by bol horsi. A prijde este niekto? Videl som iba o Iturbem nieco

Reagovat
Langi

To by byl parametrove docela dobry hrac...Ale vubec nevim jak je na tom aktualne s formou

Reagovat
smazaný uživatel

no chtěli by ho na hostování,ale nevím jak se to to vyvíjí.Ale měl by přivédst nějakýho pořádnýho utočníka.Bez Saši to bylo hrozný

Reagovat
.13

Mne sa vzdy pacil, u vas by mohol chytit, este stale je mlady. Ja ho mam za takeho brejkoveho hraca

Reagovat
juninho8

Co sa to vcera preboha stalo? Asi dobre ze som to nemohol pozerat....ale co sa vlastne cudujem....toto je classic Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

zraněný Saša,Fekir no nedobré vyhlídky.Ted má JMA 4 dny na sehnání útočníka jak sliboval celé léto.Co se stalo?Obrana hořela jak papír.6 střel na bránu 4 goly.Když hrál Saša tak ve předu to šlo.Ale odstoupil a od té doby šance si vyrobili,ale nikdo nebyl schopný dát gol

Reagovat
juninho8

No hlavne aby bol sasa fit....fekir aj tak neni v takej forme aku mal pred dlhodobym zranenim....ale chce to bud tu posilu alebo zrovnat do laty Ghezzala

Reagovat
Langi

Iturbe

Reagovat
smazaný uživatel

tak Iturbe by měl přijít na hostování s opcí.Už by to mělo být domluvené

Reagovat
Langi

já se twl divím, že nezkusil odkoupit zpátky toho Njieho...nota bene když má pomalu namířeno do Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

no právě,že tam jsou nějaké problémy.NJie nechce do Marseille ale chce se vrátit do Lyonu.Aulas by ho bral,ale Spurs jsou domluvení s Marseiile.Bude ještě zajímavý konec přestupáku

Reagovat
vilp

Tragické PSG.

Reagovat
Pyroman

Výborné Monaco

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto zaslouzene vedeni Monaka .. Cavani zase palic, nezklamal

Reagovat
Godwinson

Nejlepší kouč světa už začíná úřadovat

Reagovat
vilp

Konečně Verratti něco ukázal. Skvělý pas.

Reagovat
.13

Dosiel som az na druhy polcas a musim uznat, ze Monaco vyhralo zasluzene. Boli dravejsi a vseobecne vyzerali, ze za vitazstvom isli viac.

Naopak u nas ani neviem koho pochvalit, Marco rozhodne nevyzeral fit a snad si to nezhorsil, Luiz dost mimo, Cavani zas spalil dost, mladici celkom dobre. Nechapal som co tam Hatema neposlal skor... Skoda toho vlastneho golu, to bol klinec do rakvy.

Trufamsi povedat, ze ak by sme ho nedostali, tak ten bod(aj ked dost nezasluzeny, co som pozeral) mame.

Hlavu hore, cela sezona je pred nami :)

Allez Paris!

Reagovat
Godwinson

Já jen doufám, že pustí toho Matuidiho. Ještě by nedošlo ani Vánoc a už by plakali. Ale na to, aby dělal náhradníka hráčům jako je Motta nebo Rabiot, to asi ne, no. Ale Juventus už vydal nějaké zamítavé vyjádření, takže je to možná na dobré cestě

Reagovat
.13

On podla mna bude hrat, dnes mi to dost prislo ako prekauc od Emeryho. Postavil dost mladikov a polozraneneho Marca, takze je aj bez formy a Luiza, co ani netreba komentar. Cavani tiez.

Emery to dnes podla mna dost podcenil, musime sa z toho poucit.

Reagovat
Godwinson

Oni podle mě podcenili celé léto. Nevím, jestli do toho Araby přestalo bavit srát prachy, ale takový kouč B kategorie, posily sice velice dobré, ale chtělo to nějaké dělo hrot. Pokud je o Cavaniho zájem v Itálii, tak by ani nemuseli být tolik v mínusu. Griezmann se docela nabízel atp. Ale holt ujel vlak

Reagovat
smazaný uživatel

Podcenili celé léto? Jsi nás asi moc nesledoval. Zůstal tým, který loni vyhrál titul o xx bodů a nikdo důležitý neodešel. Jenom se doplnil kádr a v přípravě padli všichni, kdo proti PSG byl. Inter, Real i Leicester by mohli vyprávět.

Ale poté začala liga a tím i tragické výkony. Takže podle mě je to i motivace hráčů. V přípravě proti zvučnějším jménům se více snažili. Když začala liga, tak si asi všichni myslí, že to bude s prstem v nose. Ale zatím to tak nevypadá.

Reagovat
Godwinson

Odešel Blanc, odešel Ibrahimović. To bohatě stačí Přípravu nelze moc přeceňovat, tím spíše s týmy jako je Inter nebo Leicester.

Reagovat
smazaný uživatel

No nic, o tom by se dalo debatovat ještě dlouhé hodiny, jak moc byla příprava důležitá a jaký dopad bude mít na tým výměna trenérů atd.

Pokud to tak půjde dále, alespoň bude liga zajímavější a napínavější než loni.

Reagovat
vilp

Já souhlasím a osobně bych pochyboval i nad těmi posilami. Dle mého se ten tým od odchodu Leonarda o moc dál nedostal (krom příchodu AdM), naopak jim odešel Ibra, zestárnul Silva s Mottou, dlouhodobě zranil Verratti, od příchodu Ancelottiho je každý další trenér horší než ten předchozí. Jdou hodně prudce z kopce.

Reagovat
.13

Griez by bol sen

Cavani+ 40 napriklad, Cholo Edisona chcel a este im tam sedi talentovany Correa. Griezmann by nam neskutocne pomohol, uz len preto, ze si vie nieco aj sam pripravit (ak to teda uz spali)

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno pozitivum to má, alespoň jsme prohráli s jedním z těch silnějších a ne s nějakým slabým

Reagovat
vilp

Polozraněný Verratti? To máš odkud? Že by byl nějak mimo fyzicky mi nepřišlo, spíš vypadal hodně nerozehraně, což je docela logické, když hrál v základu poprvé od února a v přípravě si ani nekopl. A i přes několik zbytečných ztrát a nepřesností tam měl slušný počet skvělých momentů, hlavně ten pas před gólem byl exluzivní.

Reagovat
.13

Ked striedal, zdalo sa mi, ze krival. Ak mal problem s trieslom, tak sa to v klide moze vratit. To, ze je nerozohrany je urcite pravda, ale mne 100% fit teda neprisiel.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že prohra dovede Emeryho ke změnám. Snad dostane šanci konečně Aréola, taky bych rád viděl Krychowiaka místo Motty a Luize posílat na hřiště tak max v nastaveném čase, když povedeme alespoň o 2 góly.

Reagovat
Langi

tak Aulas...bude ještě nějakej útočník?

Reagovat
smazaný uživatel

Nech se prekvapit

Reagovat
Langi

už sem čel o Gradelovi na hostování...to radši vypnu

jinak skloňuje se i Moussa Konaté ze Sionu...mladý a relativně gólový hráč

Reagovat
smazaný uživatel

pořád se jedná s AS Roma. Iturbe to prý nebude,ale jednají o Riccim No Njie se upsal OM O Konatém jsem taky četl

Reagovat
Langi

Za Iturbeho chteli moc...on chtel

Reagovat
smazaný uživatel

tak poslední zpráva je ta,že by měli ve 21 hodin ohlásit podpis Iturbeho

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvědavý jak dlouho nám bude chybět v bráně Anthony

Reagovat
Langi

A aspon prestup nebo zas nic neresici hostovacka ala Miguel Lopes?

Reagovat
smazaný uživatel

no domlouvala se hostovačka s opcí

Reagovat
Langi

No tak to sem zvedavej...to zas bude nejaka nesmyslna raketa

Reagovat
smazaný uživatel

tvl tak As ho nechce pustit,ale chce od Lyonu na hostovačku Greniera.To je bordel ty poslední hodiny přestupů ,Baloteli prý je už v Nice

Reagovat
Langi

hold Italove...s nima byly vzdycky nejhorsi obchody, jsou to zmrdi...od nich nebrat nic, radsi pretahnout toho strelce ze Sionu

Reagovat
Langi

Ten Balo je vtipny no ja ale pochybuju ze i tam nejak extra prorazi...

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon prý jednal jako nějaký plán B i s Nilmarem

Reagovat
Langi

Jako s tim co za nas hral asi pred 12ti lety?

Reagovat
smazaný uživatel

jj s tím.Ted je někde v Emirátech.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to vypadá,že asi nikdo nebude.Ten Iturbe by šel,ale problém dělá klub.A o těch ostatních hráčích ticho po pěšině

Reagovat
juninho8

Radsej nikto ako nejaky zbytocny pruser....

Reagovat
Langi

Lepsi nez se nechat jebat od Italu...ale toho mladyho ze Sionu bych klidne zkusil...ted hlavne aby se Fekir neprojevil jako nejakej velkej injury-prone

Reagovat
smazaný uživatel

no tě pr*del,JMA řekl že síla mančaftu je dostatečná proto nikoho nepřivedl.To jsme viděli ted v Dijonu,kdy se odstoupil Saša a nikdo další nebyl schopný dát gol

Reagovat
Langi

Když čtu ty články, kde se skloňují jména jako Balotelli, Nilmar, nebo dokonce Hoarau, tak je uplně evidentní, že ke konci dne už začal akorát panikařit...nakonec je dobře, že nikdo nepřišel...stačí se podívat na PL sekce, jak tyhle "panic buy" dopadly.

Zas na druhou stranu je tahle sezóna poslední šancí pro Valbuenu a Ghezzala...pokud se minimálně první jmenovaný dostane do bývalé formy, tak vážně dalšího hráče netřeba

Reagovat
Langi

Twl Gradel pry na hostovacku do Nantes to je v prdeli, kolik hracu dneska klesa na uplne dno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele