Ligue 1 - souhrn 3. kola

22.08.2014, 22:29, aktualizováno 24.08.2014, 22:58
Komentáře a souhrny
Bordeaux vyhrálo v Nice a se stoprocentní bilancí zůstává na čele, zatímco Paris Saint-Germain podruhé ztratilo. Třetí je Lille po výhře nad Lorientem, Marseille veze body z Guingampu. První výhru si připsal Lens, jenž veze body z Lyonu. Saint-Étienne se rozešlo s Rennes bez branek a Monaco těsně vyhrálo na hřišti Nantes...

FC Nantes - AS Monaco 0:1

24.08.2014 21:00

Góly: 45. Falcao

AS Monaco konečně bodovalo. Ale že by svým výkonem umlčelo všechny pochybovače, to se rozhodně říci nedá.

Před tímto zápasem se loňský vicemistr pohyboval v sestupové zóně se skóre 2:6. Nutno dodat, že dvě branky do sítě Danijela Subašiće padly z pokutových kopů a další mohla následovat, neboť chorvatský gólman fauloval Yacineho Bammoua. K míči se postavil Serge Gakpé a nedal, což se později ukázalo býti rozhodujícím momentem zápasu.

V závěru prvního poločasu totiž padla jediná branka utkání, ke škoda Gakpého, trenéra Michela Der Zakariana a domácích příznivců na Stade de la Beaujoire do sítě Maxima Dupého. Stalo se tak po centru Layvina Kurzawy, který si našel ostrostřelec Falcao a hlavou zamířil naprosto přesně, čímž poslal svůj tým do vedení 1:0.

Les Canaris ve druhém poločase zkoušeli vyrovnat, ovšem obrana knížecího klubu tenktokrát pracovala velmi dobře. V 85. minutě si však Monačtí při rohovém kopu Vincenta Bessata neobsadili optimálně hráče, z čehož vyústila střela Kiana Hansena do břevna. Za chvíli centroval znovu Bessat a Subašić měl co dělat, aby nelovil balon ze sítě.

Znovu se však potvrdila statistika, že Monaku se proti Nantes mimořádně daří. Žádný jiný klub v Ligue 1 se nemůže proti tomuto celku pochlubit tak úspěšnou bilancí, jako ten knížecí. V příštím kole však na Falcaa a spol. čeká Lille, které dosud neinkasovalo. Nantes přivítá opět na svém stadionu Montpellier HSC.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 0:0

24.08.2014 17:00

Góly: -

ASSE si nedokázalo poradit s Rennes, což znamená, že po třech odehraných kolech bude, možná trochu překvapivě, jediným devítibodovým celkem Girondins Bordeaux.

Před tímto duelem vyhráli svěřenci Christopha Galtiera šest ligových zápasů v řadě (pochopitelně včetně závěru minulé sezony), jenže tento čtvrtek nestačili na turecký Karabükspor a tři body nebrali ani v zápase s Rennes, které si v minulé sezoně záchranu v soutěži vybojovalo až pár kol před jejím závěrem.

Proti ASSE rozhodně nebylo lepším, ale dalo by se říci, že šťastnějším týmem. Spolu s André-Pierrem Gignakem je zatím s třemi brankami nejlepším střelcem Ligue 1 turecký reprezentant Mevlüt Erding, jenž měl být i tentokrát hlavní zbraní klubu z regionu Rhône-Alpes. Jeho největší příležitost přišla na pořad dne v samotném závěru první půle.

Cheikh M’Bengue fauloval ve vápně Kévina Monnet-Paqueta, ovšem brankář Benoît Costil svého bývalého spoluhráče Erdinga vychytal. Největší šance Rennes pak skončila na tyči, o což se po příhrávce Oly Toivonena postaral brazilský záložník Pedro Henrique. Erding mohl svůj penaltový omyl napravit hned v úvodu druhého poločasu, ovšem s míčem byl už přeci jen z úhlu, díky čemuž měl Costil usnadněnou pozici.

A protože Max Gradel mířil z přímého kopu těsně vedle, byla z toho na Stade Geoffroy-Guichard bezbranková remíza. Les Rouges et Noirs na tomto stadionu zaznamenali naposledy gól v květnu roku 2011. V minulém kole přitom rozdrtili 6:2 Évian, nicméně proti Les Verts vystřelili jednou jedinkrát mezi tři tyče. ASSE je prozatím v tabulce druhé, teď se bude soustředit na odvetu play-off Evropské ligy, a pak se chystá do Paříže.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - RC Lens 0:1

24.08.2014 14:00

Góly: 11. Lalaïna Nomenjanahary

Olympique Lyon si v zápase proti RC Lens připsal druhou domácí porážku v tomto týdnu.

Tu první utrpěl v rámci čtvrtého předkola Evropské ligy proti rumunskému celku Astra Guirgiu, přemožiteli Slovanu Liberec. A nyní tedy opět o gól nestačil na postoupivší tým z Ligue 2. Přitom OL mohl jít do vedení jako první. Mohamed Yattara si po osmi minutách hry našel v pokutovém území prostor pro zakončení, avšak jeho pokus senzačně vytěsnil brankář Rudy Riou. O tři minuty později už se však skóre měnilo. Lens rozehrálo rychlý protiútok, kdy se balon přes Adama Coulibalyho dostal k Yoannu Touzgharovi, který s ním od středového kruhu směřoval k pokutovému území. Před ním zvolil přihrávku na Lalaïnu Nomenjanaharyho, kterou nezachytil Bakary Koné a rodák z Madagaskaru si už pak věděl rady - 0:1.

Domácí pak hráli jako opaření, neboť s něčím takovým evidentně nepočítali. Druhý gól v jejich síti tak mohl přijít na pořad dne už nějakých sto sekund po tom prvním. Touzghara však vychytal Lopes, stejně jako osm minut po změně stran střelce úvodní (a jediné) branky zápasu Nomenjanaharyho. V 57. minutě se zrodil další brejk, když se Coulibaly prosmýkl kolem Gonalonse, nicméně výborně hrající Touzghar jeho přihrávku přetavit v gól nedokázal.

Za další dvě minuty mělo Lens opět dobrou příležitost pojistit si vedení. Na hraně pokutového území se do balonu opřel Wylan Cyprien a obrana Lyonu jen sledovala, jak se míč zastavuje o břevno. Teprve tento moment přinutil sedminásobného mistra Francie začít hrát. Jenže z toho nebylo více, než přízemní střela Steeda Malbranqua do tyče.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Girondins Bordeaux 1:3

23.08.2014 20:00

Góly: 12. Alexy Bosetti - 32. Cheick Diabaté (pen.), 47. Nicolas Maurice-Belay, 55. Grégory Sertic

Takový start do sezony čekal asi málokdo - zřejmě i ti nejodvážnější fanoušci Bordeaux ve skrytu duše počítali s tím, že novému kouči Willymu Sagnolovi bude přechod na trenérskou dráhu chvíli trvat. Jenže opak je pravdou. Třetí zápas, třetí výhra a Les Girondins se osamostatňují na čele tabulky.

Nice přitom mělo být doma na Riviéře velice těžkým soupeřem, což koneckonců potvrdila vedoucí branka Alexy Bosettiho (12'); hosté však vyrovnali o 20 minut později po penaltě Cheicka Diabatého, a jen pár desítek vteřin po změně stran vsítil vítězný gól Nicolas Maurice-Belay. Na konečných 3:1 z pohledu Bordelais zvyšoval v 55. minutě Grégory Sertic. Sagnol není ve svém novém angažmá ještě ani měsíc a už přepisuje historii - žádný jiný kouč v historii klubu ještě úvodní tři duely nevyhrál.

Domácí kouč Claude Puel svého soka dobře znal - Sagnol pod jeho vedením získal v sezoně 1999/00 mistrovský titul s Monakem - a v úvodních minutách to vypadalo, že domácí stratég mladého kolegu převálcuje. Vidět byla zejména letní posila Julien Vercauteren: nejprve sám prověřil Carrassa přízemní ránou, poté přesným pasem našel Bosettiho, který se opřel do míče a nádhernou ránou pravačkou nedal hostujícímu gólmanovi šanci.

Bordeaux se však rychle oklepalo. Pozornost brankáře Moueze Hassena nejprve dvakrát "cvičně" otestoval Diego Rolán, hrdina minulého zápasu s Monakem (dal dvě branky při výhře 4:1); proti Diabatého penaltě však už nemohl Hassen dělat zhola nic. Nutno říci, že pokutový kop byl poměrně diskutabilní - Eric Bauthéac se ve vápně dostal do střetu s Wahbi Khazrim, nicméně ani sami hostující hráči se trestu nedožadovali.

Nice mohlo ještě před pauzou strhnout vedení opět na svou stranu; tentokrát byl v hlavní roli Valentin Eysseric, respektive jeho brilantní přímé kopy. Nejprve vyslal do dobré šance Bosettiho, který trestuhodně zahodil, a potom dokonce sám dokonale zaskočil Carrassa - branka však nebyla uznána pro ofsajd.

Se změnou stran však jako by domácí elán vyprchal, což potvrdila vedoucí branka Maurice-Belaye ze 47. minuty - levonohý útočník zakončoval skvělou týmovou akci, jednu z těch, které se začínají pomalu stávat Sagnolovým trademarkem. O třetí gól se "postaral" především Eysseric, který hloupě ztratil míč a dovolil Bordeaux utrhnout se do brejku, na jehož konci byl Sertic a jeho bezchybné zakončení. Ve zbytku utkání už se Nice nezmohlo vůbec na nic a nepomohlo mu ani vyloučení Diabatého z 81. minuty (útočník Bordeaux byl poslán pod sprchy za střet s Romainem Genevoisem).

Více informací k zápasu

Stade Reims - SM Caen 0:2

23.08.2014 20:00

Góly: 83. N'Golo Kanté, 90+1. Hervé Bazile

Historicky první vzájemný zápas Remeše a Caen na poli Ligue 1 zvládli lépe hosté, kteří i přes absenci klíčového útočníka Duhamela zvládli na jedničku závěr druhé půle a připsali si na své konto již druhou výhru zvenku v této sezóně. Domácí naopak neprožívají příjemný vstup do nového ročníku, získali zatím jen jeden bod.

Obě strany si vytvořily hned několik dobrých šancí, síť se ale nakonec vlnila na domácí straně až v posledních minutách. Vyrovnaný souboj přinesl změnu skóre v 83. minutě, když Kanté využil dobré přihrávky Bazileho a přesně zacílil. V nastavení pak Caen pojistil tři body Bazile, jenž zužitkoval pas Koïty.

Remeši dělal velký problém aktivní a na krev využívaný nepříjemný presing soupeře. Loni jeden z nejlepších obránců Tacalfred byl pod neustálým tlakem, takže často chyboval. Jednu z jeho hrubic mohl potrestat Koïta, jenže svou střelu neusměrnil přesně, ačkoli gólman Placide by v tuhle chvíli jen těžko zasahoval.

Na druhé straně se mohl prosadit Oniangué, k němuž se dostala střela spoluhráče Rigonata, ale ani on brankáře Vercoutreho nakonec neprověřil, poněvadž mířil mimo. V další slibné možnosti byl pak Charbonnier po pěkné přihrávce Onianguého, tentokráte již Vercoutre zasahovat musel a počínal si úspěšně.

Domácí byli v globálu přece jenom aktivnějším týmem, ale finální fáze vždy trochu skřípala. Především ve druhé půli se Caen fakticky jen bránilo. A mělo velké štěstí, že těsně po přestávce Charbonnier vypálil jen těsně nad a že Rigonato trefil jen břevno. Kdo ví, zda-li by pak utkání nedopadlo úplně jinak.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Metz 2:0

23.08.2014 20:00

Góly: 44. Siaka Tiéné, 89. Souleymane Camara

Vypadá to, že se Montpellier rychle dostává do tempa - po úvodní porážce s Bordeaux udolali svěřenci Rollanda Courbise nejprve ambiciózní Marseille a dnes si vyšlápli i na nováčka z Mét. O výhru se postarali Siaka Tiéné (44') a Souleymane Camara (89').

Loňský neohrožený vládce Ligue 2 má zatím mezi elitou značné problémy, což se ukázalo i na Mossonu; statistika přitom byla k Métám mírná, s Montpellierem neprohrály v předcházejících sedmi duelech. Nutno také dodat, že zpočátku to na prohru hostí rozhodně nevypadalo. Yéni N'Gbakoto málem otevřel skóre po pasu Romaina Metanireho, jeho hlavička však mířila těsně mimo Jourdrenovy tyče.

Skutečně obrovská šance otevřít skóre však přišla až poté - a opět u toho byl N'Gbakoto, kterého ve vápně stáhl k zemi Hilton. K penaltě se postavil Kévin Lejeune, trefil však pouze tyč a nepodařilo se mu propasírovat do sítě ani dorážku. Brzy se ukázalo, že Méty tenhle přešlap přijde hodně draho.

Vedoucí trefa přišla po jednoduchém signálu Les Pailladins: K rozehrání přímého kopu se postavil Tiéné a vyslal tvrdou ránu směrem do zdi, kde mu uhnul z cesty spoluhráč Paul Lasne. Hostující gólman Johann Carrasso tedy nic neviděl, a ačkoliv si na míč stihl sáhnout, gólu nezabránil.

Bývalý brankář Rennes si vyspravil renomé povedeným zákrokem po dalekonosné ráně Morgana Sansona; to už se psala druhá půle. Na druhé straně se musel vytáhnout i Jourdren, který uhájil hubený náskok zlikvidováním střely střídajícího Fadila Sida. S přibývajícími minutami však zkušenější domácí stále více kontrolovali hru a bylo pouze otázkou času, než přidají i pojišťující branku. Kévinu Bérigaudovi ani Anthonymu Mounierovi to nevyšlo, Camara však už uspěl a hlavou po Sansonově pasu uzavřel skóre na 2:0.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Lorient 2:0

23.08.2014 20:00

Góly: 58. Jonathan Delaplace, 74. Simon Kjaer

Fotbalisté Lille se po porážce v Lize mistrů od Porta vzpamatovali, doma skolili vždy nepříjemný Lorient díky trefám Jonathana Delaplace a Simona Kjaera a v tabulce se posunuli na druhé místo. Dogy tak rozhodně nabraly na sebevědomí před odvetou v Portugalsku, která je naplánovaná na úterý.

Zdá se, že domácí trenér René Girard jaksi nepočítá se službami Salomona Kaloua, který k utkání nebyl znovu nominovaný, a notně se spekuluje o jeho odchodu z klubu. Ještě překvapivější bylo pak posazení Divocka Origiho pouze na lavičku náhradníků. V útoku tak operoval jen osamocený Roux.

Je ale pravda, že bývalá hvězda Brestu soupeřově obraně hodně zatápěla. A to je hodně dobrá zpráva pro Girarda před střetnutím v Portu. Roux nejenže uměl skvěle podržet míč, ale rovněž rozdal několik slibných pasů. Jen škoda, že ze své šance z 25. minuty a ze dvou dobrých možností v závěrečné desetiminutovce neskóroval.

Lorient se dokázal bránit celý první poločas. Sylvain Ripoll svým svěřencům naordinoval vyloženě defenzivní hru, domeček z karet se ale rozpadl, když Delaplaceho dobrá střela z dobrých dvaceti metrů zaplula do brány a když Kjaer i s pomocí šťastné teče úspěšně proměnil přímý volný kop.

Jinak se ovšem brankář Enyeama mezi třemi tyčemi nudil. Prakticky jen jedinkrát za celý zápas se výrazněji zapotil, a to při voleji Pelého z 51. minuty, který ho nedokázal překonat z prostoru kolem pokutové značky. To Lecomte se na druhé straně mimo jiné vytáhl ve 13. minutě proti Mendesovi a ve druhé půli rovněž zastavil Lopese.

Byť Girard může být s výkonem svého mužstva v celku spokojený, rozhodně ho bude trápit zdravotní stav stopera Baši, jehož už ve 21. minutě musel střídat Rozehnal. Ani Les Merlus nedohráli zápas bez újmy. Už v 16. minutě opustil pro zranění hrací plochu Diallo, takže svůj debut v Ligue 1 mohl prožít Jeannot.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Toulouse FC 1:0

23.08.2014 20:00

Góly: 24. Ryad Boudebouz (pen.)

Až na třetí pokus se Claude Makélélé dočkal na trenérské lavici premiérového vítězství. Bastia znovu potvrdila, že především doma hodlá získávat body pravidelně, o úspěchu nakonec rozhodl díky proměněné penaltě Ryad Boudebouz. Toulouse naopak i ve svém druhém venkovním utkání pohrálo o branku.

Šancí na obou stranách bylo pramálo. Možná že spravedlivějším výsledkem by byla asi bezbranková remíza, to by však Moubandje nesměl zahrát ve 24. minutě v šestnáctce rukou. Rozhodčí Moreira nařídil pokutový kop, který Boudebouz proměnil snadnou střelou doprostřed brány.

Domácí byli jinak směrem dopředu nicotní, je pravda, že absence Brandaa, který má dost starostí s incidentem z minulého klání, byla docela znát. Dá se říci, že dalším, kdo výrazněji ohrozil prostor mezi třemi tyčemi, byl až kapitán Squillaci v 57. minutě, jeho hlavička však po rohovém kopu Boudebouze minula cíl o kousek.

I Toulouse bylo v ofenzívě dost bezzubé. Útočníci Ben Yedder s Braithwaitem odehráli rozhodně lepší zápasy, než byl tento. Jejich jediným světlým momentem byla pohledná akce po čtvrthodině hry, ta ale v gól nevyústila. Obdobně byl na tom Braithwaite v 69. minutě, jeho střelu mu totiž zlikvidoval gólman Aréola.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Olympique Marseille 0:1

23.08.2014 17:00

Góly: 46. André-Pierre Gignac

Až ve třetím kole si ambiciózní Marseille připsalo první ligovou výhru, vypadá to však, že metody trenérského extremisty Marcela Bielsy konečně začínají zabírat. Výhra 1:0 nad Guingampem sice nevypadá bůhvíjak oslnivě, předvedená hra však už jasně naznačovala, na co se od Les Phocéens můžeme v blízké budoucnosti těšit..

Bielsa opět vyslal na hřiště experimentální sestavu se třemi obránci a naordinoval svým svěřencům hrát vysoký pressing - tak vysoký, že ačkoliv strategickým plánem domácích bylo všehovšudy bránit a vyrážet do brejků, většinu času se vůbec nedostali ke slovu. To jsou ostatně klasické atributy Argentincova herního stylu; už v předchozích dvou zápasech (3:3 s Bastií, 0:2 s Montpellierem) bylo Olympique chváleno za atraktivní fotbal, až dnes jej však dokázalo podpořit adekvátním výsledkem.

Abychom Guingampu úplně nekřivdili - v závěrečných 15 minutách dokázali svěřenci Jocelyna Gourvennece vyvinout poměrně solidní tlak, který vyústil ve tři dobré šance. Nejprve v 76. minutě musel Mandanda (skvěle) zasahovat proti Yatabarému, poté o dvě minuty později hlavičkoval ve stoprocentní gólovce mimo Moustapha Diallo, a krátce nato opřel Reynald Lemaitre svoji ránu z 20 metrů do břevna.

Prvních 75 minut se však hrálo na jednu branku - tu, kterou strážil Mamadou Samassa. Marseille získávalo míč nesmírně vysoko na hřišti a mohlo si tak dovolit drtit soupeře vlnou útoků, které mělo na starosti ofenzivní trio André-Pierre Gignac, Florian Thauvin a Dimitri Payet. Nejvíce vidět byl skvělý Thauvin, jehož excelentní práce s míčem a příkladný pohyb na hřišti vyústily v několik slibných šancí (7', 11', 22', 45+1'); Payet se oproti tomu soustředil na distribuci míčů z krajních prostor do vápna, kde číhal vždy připravený Gignac.

Mohutný forvard se málem zapsal na střeleckou listinu už po 20 minutách, kdy obešel Lionela Mathise a výbornou ránou z pětadvaceti metrů pořádně protáhl Samassu. O pět minut později pak hlavou minul branku doslova o pár centimetrů. Nakonec to byl nicméně právě on, kdo zajistil jedinou trefu zápasu - pouhých 15 sekund po změně stran. Po dalším výtečném Payetově pasu se ocitl nikým nehlídán u zadní tyče a svým typickým halfvolejem nedal Samassovi žádnou šanci.

Celkové skóre sice mohlo být o něco odvážnější, pro marseilleské je však v tuto chvíli nejdůležitější, že se přesvědčili, že trenérovy metody přináší nejen atraktivní fotbal, ale také výsledky. Jediným problémem je zranění Gignaca, který si v závěru utkání vymkl kotník; nemělo by však jít o nic vážného.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Paris Saint-Germain 0:0

22.08.2014 20:30

Góly: -

Tak jako loni, i letos Évian šokoval PSG. Ačkoli se domácím úvodní dvě kola vůbec nepovedla a po debaklech s Caen a Rennes se nacházeli na posledním místě, favorita opět dokázali pořádně zaskočit. Obhájce titulu si takovýhle vstup do sezóny určitě nepředstavoval, ze tří utkání zvítězil jen jednou.

Ne že by to bez Zlatana Ibrahimovice v útoku vyloženě skřípalo. Svěřenci Laurenta Blanca si šance vytvořit uměli, vždy je ale zabrzdila bídná koncovka. V 62. minutě navíc hráli o deseti mužích v poli, neboť se Cabaye po druhé žluté kartě nechal vyloučit. V oslabení pak bylo ještě těžší prosadit se proti dobře se bránícímu soupeři.

Co se prvního poločasu týče, až na jednu vyloženější příležitost nenabídl vlastně vůbec nic. Cavani, který v sestavě nahradil hvězdného Švéda, narazil většinou už na skvěle pracující duo defenzivních záložníků Sorlin - Koné, takže podpora ofenzívy byla z jeho strany mizivá. Byť právě on se ve 27. minutě ocitl ve stoprocentní pozici.

Byl to jeden z mála momentů, kdy se Uruguayec dostal za obránce, pod nohy se mu ale nakonec včas vrhl skvěle gólman Hansen. Zkraje druhého dějství zahrozil Lucas, který si parádně zpracoval pas od Pastoreho a akci prostě chybělo jen přesnější zakončení. Poslední dvacetiminutovka utkání byla tou nejzajímavější pasáží.

V 71. minutě vypálil tvrdý pokus Cavani, mířil však jen do připraveného Hansena. Čím více se blížil konec zápasu, tím více ÉTG hrozil z brejků, ostatně jako tomu bylo v prosinci minulého roku - tehdy mužstvo Pascala Dupraze pařížský celek senzačně porazili a přerušili jeho sérii neporazitelnosti trvající 26 kol.

Évian mohl skórovat zásluhou Camuse po hodině hry, o deset minut později také díky Benezetovi nebo v 83. minutě díky Barbosovi - ani jeden z nich však míč za brankovou čáru nedotlačil. Nastavení bylo pro hosty hodně hektické, měli opravdu velké štěstí, že Benezeta brilantně vychytal brankář Sirigu a Wass nenašel správnější mušku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux33008:29
2.AS Saint-Étienne32105:17
3.Lille OSC32103:07
4.SM Caen32015:16
5.Montpellier HSC32014:16
6.Paris Saint-Germain31204:25
7.Stade Rennes31116:44
8.FC Nantes31112:24
9.SC Bastia31114:54
 Olympique Marseille31114:54
 OGC Nice31114:54
12.FC Lorient31112:34
13.Olympique Lyon31023:33
14.Toulouse FC31024:53
15.RC Lens31021:23
16.EA Guingamp31021:33
17.AS Monaco31023:63
18.FC Metz30211:32
19.Stade Reims30123:71
20.Évian Thonon Gaillard30122:91

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (69)

Přidat komentář
smazaný uživatel

cavani

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Godwinson

Meli ho strelit

Reagovat
papanegra

špíny... akorát posrat tiket uměj..

Reagovat
smazaný uživatel

No a SPARTA zase kur*í koeficient Synot lize..

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani opravdu hroznej, neproměněná golovka, vždy zpomalil akci. Digne výborný výkon.

Reagovat
homeles8

Ibra je nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

typické PSG, k smíchu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alberto Aquilani

Ako spolu hrali Marquinhos s Luizom ?

Reagovat
mastakillah

Slabota. Jejich nesehranost byla naprosto zřetelná. Nebýt tam Sirigu, tak by to nedopadlo, tak jak nakonec dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak koukám, že sem zase měl pravdu PSG může bez Zlatana tak akorát pod Eifelovkou prodávat zmrzlinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zakomplexované dítě tu pořád je? Už aby začala škola, co?

Reagovat
smazaný uživatel

no ibra no party

Reagovat
guzman

Aspon bude L1 zajimavejsi ;) A pro tymy jako OM nebo OL pristupnejsi :)

Reagovat
smazaný uživatel

OL

Reagovat
guzman

Ja Lyonu verim ;)

Reagovat
Godwinson

To byl tah, dat do fanty Luize

Reagovat
smazaný uživatel

typické PSG venku proti tymum z konce tabulky. nedalo se na to dívat a pokud by hral Ibra bylo by to stejné... uz ani nepocitam kolikrat mi oni posrali tiket poslednim zapasem...

Reagovat
Godwinson

Marseille pekne. Jsem zvedav, jak moc zabojuji o Stambouliho. On by pro ne byl vyhrou, prestoze jeho pozice je preci jen jina, nez na ktere by nastupoval pod Bielsou.

Kazdopadne je to unavne prestupove leto. Stambouli, Rabiot, Di Maria, Cavani, Falcao atd. Kdyz jsem u toho, Monaco problem v obrane vyresilo 19 letym talentem. Ciste FM. Zacinam si myslet, ze na to Rybolovlev vazne sere. S takovoiu nechapu, proc se tam chce Falcao zahazovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Stambouli pry do Marseille nechce a nejpravděpodobněji se jeví Firenze.

Reagovat
Godwinson

To si nemyslim. Je to rodak a dostal by tam dulezitou ulohu, ve Fiorentine tezko rici, ale sledovat SA tedy nechci. Pokud uz ne do Marseille, tak snad ke Swansea.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no, četl jsem to na twitteru a tam většinou mají pravdu, tak uvidíme, taky bych ho rád viděl někde jinde než u tailánů.

Reagovat
Godwinson

Sanson je uzasny. Loni si jeste rozdelil ten klicovy prinos pro hru s Cabellou, ale letos to bude na nem a zatim perfektni. Ten muze na Remyho plynule navazat a cekam od nej velke veci.

Reagovat
smazaný uživatel

Grenier nakoniec 3 mesiace out

Sarr zatiaľ 2 zápasy v základe za Sporting

Reagovat
Langi

aspon nikam nepřestoupí...hlavně doufám že tu EL ještě uhaluzíme...nedovedu si představit, jaký by to bylo hrát 40 zápasů v sezóně s takhle širokym a talentovanym kádrem

Reagovat
smazaný uživatel

široký?

Reagovat
Langi

Tak jenom na ligu relativne ano...dorostenci by si vice mene nekopli pokud by se nekdo nezranil....vic zapasu, vetsi rotace...nikdo nemuze odehrat vsechny zapasy v sezone

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux!!! A Lens urvat bod!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bosetti . Nádhera.

Reagovat
smazaný uživatel

A Lanoy musel řešit docela zajímavé momenty.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

To jich nakopne, doufám v záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď by to chtělo nějakou bodovou šňůru.

Reagovat
lampard8

tak hra Lyonu absolutně bez nápadu poslední zápasy, Gonalons dneska v druhý půli na stoperu totálně tragikomický.. zahrávání standartek od Malbranquea nezná mezí, Rose na stoperu jako amatér.. fantastický výkon podal jen Mvuemba, Jallet opět skvělý a Lacazette na hrotu taky, jenže sám toho moc neuhraje. Škoda tyčky Malbranquea nebo nájezd N'Jieho, to bude mrzet ještě hodně dlouho, protože tolik neproměněných brejků, co mělo Lens, se jen tak nevidí.. Lyon jde do pěkných hoven, chce to posily, hlavně na levou obranu, zálohu a pořádnýho bijce na hrotu, jako byl Gomis, ale to si Lyon nyní dovolit nemůže.. letošní sezona do 10. msta bude úspěch

Reagovat
juninho8

Zacina to ist s nami do pruserov....toto neni dobre....nieco s tym treba robit

Reagovat
Langi

Psal sem to pod preview...tahle zaloha bez tvurce hry na me pusobi jak trenink zacku...nejde z toho strach ani na papire, natoz na hristi...Rose je zatim uplne mimo, Tolisso z formy...zlaty Jallet.

Reagovat
juninho8

uplne sa mi to nejako nevidi....este keby kazdy hral aspon ten svoj standard tak by to mozno slo ale momentalne nikto nehra to na co ma....malo by sa to cim skor zmenit lebo bude zle

Reagovat
lampard8

svůj standart hraje jen Mvuemba a Lacazette.. Gonalons katastrofální poslední dva zápasy, jeho podbíhání balonů, špatný pasy nebo lacinný bránění je u něho nevídaný chce to posily, ale když se staví stadion za 300 mega, nejsou love na nový hráče no

Reagovat
juninho8

tak tak...Laca to sam hore nemoze tahat....podla mna nam citelne chyba Grenier alebo aspon Gourcuff ked ma svetlejsie dni....

Reagovat
Langi

Nediv se...rozdilovi hraci jsou uz pryc, zraneni, nebo z formy...tohle se zakonite musi projevit...chapu ze ta lavicka nema takovou kvalitu, ale ja tam nevidim ani snahu a vuli makat na 110%, kterou bych minimalne od dorostencu a nahradniku ocekaval, kdyz videj ze je x hracu zranenejch maj sanci se ukazat...do toho v te hre nic nefunguje, Lopes sem tam neco chyti, ale obrana dela chyby, zaloha netvori a utok tam bez podpory nic neudela...a ve finale ti Fournier rekne, ze ma uzkej kadr, blbec

Reagovat
juninho8

tak tak....Garde s tym istym kadrom poprehanal trosku vacsie kluby ako su Astra Giorgiu a Lens....ale stale je zaciatok sezony....ak sa to podchyti, ak sa dostanu niektori hraci spat na svoju uroven tak to este moze dobre dopadnut....len netreba to takto zo zaciatku podcenovat

Reagovat
smazaný uživatel

at sestoupí ty zmrdi z Lyonu, přeju jim to

Reagovat
db18

Evian

Reagovat
Godwinson

Zajimave se nam sezona rozjizdi:)

Reagovat
db18

btw. jak se zatím jeví Contento?

Reagovat
Godwinson

Nevidel jsem ho ani jednou, ale co jsem cetl, tal slusny nastup na to, ze naskocil v podstate nedavno. Ja osobne si myslim, ze bude skvely, o to jsme se uz bavili. Az se dostanu k pc, dam si ho do fanty

Reagovat
db18

tak nějak před vánoci se možná zeptam ještě jak se osvědčil

Reagovat
lampard8

výbornej, v obou zápasech jeden z nejlepších hráčů Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

Fournier ven!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murtago

Lille

Reagovat
smazaný uživatel

no pribudli dvaja zranení Yattara a Dabo to je niečo úžasne ešte dvaja a poskladáme celú jedenástku

----------------??

Dabo-Bisevac-Umtiti-Bedimo

Fekir-Fofana-Grenier-Gourcuff

--------Yattara---??

už len brankár a hrot...

Reagovat
Langi

Co vubec ten Fekir? Uz by se mozna moh nekdo vratit do hry...s timhle se neda hrat ani liga

Reagovat
smazaný uživatel

S vykloubeným ramenem to není takové jednoduché, psalo se o 8 týdnech. Takže z přetlaku AM tam zůstal jenom Bahlouli, když se sere, tak se sere

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco si v závěru hrozně koledovalo. Přál jsem Nantes, aby už konečně tu střeleckou smůlu prolomili. Ale ani v 93. minutě jim nebylo přáno. Monaco si za ten profesorský fotbal v závěru zasloužilo prohrát. Hrozný výkon, jen si to tam tak šolíchali na jakési držení míče, bez náznaku nebezpečí vepředu. Kolik šancí neproměnili hráči Nantes, to byla až smůla. Kurzawa za ten neuvěřitelný klid a za to, co si dovolí, když je pod tlakem.

Reagovat
EAG le grand amour

v tý Remeši teď budou točit golmany, nebo je jasně daná jednička Placide?

Reagovat
smazaný uživatel

Monako je tam, kde patří , škoda, že se v těch místech nebudou pohybovat dlouhodobě

Reagovat
smazaný uživatel

Před tímto zápasem se loňský vicemistr pohyboval v sestupové zóně se skóre 2:6. Nutno dodat, že dvě branky do sítě Danijela Subašiće padly z pokutových kopů.Až na to že to byly 3 brany 2x proti Bordeaux a 1x proti Lorient :-) A Bordeaux nam dala gol z offsidu takže nemám slov..

Reagovat
Langi

OT: nominace na Astru:

Lopes – Gorgelin – Mocio – Zeffane – Dabo – Jallet – Koné – Labidi – N’Gouma – Tolisso – Ferri – Gonalons – Ghezzal – Bahlouli – Malbranque – Mvuemba – Danic – Lacazette – Njié tohle uz je regulerni becko, ktere by melo problemy v lize...buh nam pomahej

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nepůjde Gonalons na stopera tak se těším na stoperskou dvojici Koné - N'Gouma

dva goly a nedostat ani jeden se určitě nepovede, tak pokud se budem soustředit jenom na ligu, možná to dopadne lépe, nicméně to se musí uzdravit 3/4 kádru, čichám pěkně dementní sezonu...

Reagovat
Langi

sice to smrdelo vetsinou vzdycky ze zacatku sezony, ale tohle uz je podle me extrem

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší je, že se už ani nemůžeme utěšovat, že skončíme nad ASSE, bo i ti už jsou na tom skoro lépe

Reagovat
Langi

No jako ja kdyz vidim tu nominaci, tak kvalitou kadru je na tom lepe kde kdo

Reagovat
Langi

Jinak nejake ASSE me ted vubec nezajima...hlavni je resit primarne nas, nez konkurenci

Reagovat
juninho8

mladé pušky ono by to bolo pekné keby takýto hráči hrali EL ale trošku z iných dôvodov....nie preto že proste lepších zdravých v túto chvílu nemáme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele