Ligue 1 - souhrn 29. kola

10.03.2017, 20:51, aktualizováno 12.03.2017, 22:55
Komentáře a souhrny
Monako s problémy porazilo Bordeaux, PSG zareagovalo vydřeným vítězstvím v Lorientu. Lille uteklo v Nancy hrobníkovi z lopaty, Guingamp rozdrtil Bastii. Nantes uspělo v Montpellieru. Marseille naplnila roli favorita a porazila Angers. V Nice a Saint-Étienne se zrodily remízy, Lyon si pohrál s Toulouse...

FC Lorient - Paris Saint-Germain 1:2

12.03.2017 21:00

Góly: 68. Michaël Ciani - 28. Benjamin Jeannot (vl.), 52. Christopher Nkunku

Nejúspěšnější francouzský celek posledních let se dokázal oklepat po naprosto neuvěřitelném vyřazení v osmifinále Ligy mistrů se španělskou Barcelonou a tentokráte na půdě posledního Lorientu zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1. Tentokráte sice nepředvedl úplně nejlepší výkon, ovšem na důležité tři body to stačilo. PSG se tak v tabulce vrátil na druhou pozici s pětašedesáti body a na vedoucí Monaco má stále manko tří bodů.

Domácí jsou na dvacátém místě s dvaadvaceti body a jejich ztráta na přímou záchranu v tuto chvíli činí šest bodů. FC od samého začátku spoléhal na pozornou práci v defenzívě a v první polovině úvodního dějství soupeře k ničemu nepustil. Ve 25. minutě se za jeho obranou zjevil zcela osamocený Silva a brankář Lecomte parádním zákrokem jednoruč vyrazil balón ke svým spoluhráčům. Za další tři minuty se ocitl ve velké možnosti pařížský kanonýr Cavani.

Ten si naběhl na načasovanou přihrávku do šestnáctky protivníka a pálil z první z deseti metrů, vyběhnutý Lecomte brilantně odvrátil míč na rohový kop. Favorit tohoto duelu se dočkal po necelé půl hodině hry, kdy po rohovém kopu Di Maríi z pravé strany tečoval Benjamin Jeannot nešťastně balón do sítě za záda Lecomteho. Ihned na to mohl na druhé straně vyrovnat Marveaux, ale po efektivní otočce mířil jen do náruče gólmana Trappa.

PSG pojistil svůj náskok sedm minut po změně stran, poprvé v tomto ročníku nejvyšší francouzské soutěže skóroval Christopher Nkunku. Ten po křižné přihrávce od Cavaniho vypálil z dvaadvaceti metrů a jeho pokus zaplachtil vzduchem, míč nakonec skončil v brance pod rukou Lecomteho. Domácí se však ještě nevzdali a v 68. minutě vykřesali naději na bodový zisk, snížit dokázal dvaatřicetiletý obránce Michaël Ciani.

Ten využil rohového kopu Marveauxe z levé strany, uvolnil se před hranicí brankového území a pak s pomocí země hlavičkoval do vzdálenějšího horního rohu. Ve zbývajícím průběhu si favorit hlídal těsný náskok, zkušeně držel balón a Lorient již k ničemu vážnému nepustil. V příštím kole ho čeká souboj s konkurenčním Lyonem, FC bude bojovat o klíčové body na půdě jiného zachraňujícího se výběru z Nancy.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Toulouse FC 4:0

12.03.2017 17:00

Góly: 36. Christophe Jallet, 47. Maxwel Cornet, 53. Memphis Depay, 82. Memphis Depay

Fotbalisté Lyonu potvrdili úlohu jasného favorita proti Toulouse a v domácím prostředí ho přehráli vysoko 4:0, generálku na důležitou čtvrteční odvetu osmifinále Evropské ligy na půdě italského AS Řím tak zvládli na jedničku. Navíc si v Ligue 1 upevnili čtvrtou pozici s padesáti body a před pátou Marseille disponují pětibodovým náskokem. Hostům i přes porážku patří umístění ve středu tabulky, momentálně jsou na jedenácté příčce se šestatřiceti body.

Přitom hosté vstoupili do zápasu velmi dobře a zahrozili již v 8. minutě, kdy Delor obral o balón Christopha Jalleta, pronikl až do šestnáctky Lyonu a orazítkoval pravou tyč, poté domácí defenzíva odkopla balón do bezpečí. Za další čtyři minuty po pasu z levého křídla hlavičkoval Delort ze sedmi metrů a vzdálenější tyčku minul zhruba o metr. Po dvaceti minutách hry nastřelilo Toulose horní tyčku, k vedoucí brance chyběl malý kousek.

Ve 22. minutě vypálil z osmi metrů z voleje Memphis Depay a brankář Lafont výtečným zákrokem vyrazil balón před sebe. Za dalších pět minut na opačné straně vystřelil z hranice pokutového území Trejo a mířil přesně do pravého horního rohu, gólman Lopes vynikajícím zákrokem podržel svůj tým. Lyon se dostal do vedení z ničeho nic ve 36. minutě, skóre nedělního střetnutí otevřel zkušený třiatřicetiletý obránce Jallet.

Ten se dostal k odraženému míči na pravé straně šestnáctky a vzápětí z mírného úhlu mířil do spodního okraje břevna, od kterého se balón odrazil do sítě. Domácí klub zvýšil svůj náskok ihned po změně stran, po hezké kličce vypálil z pravého křídla z patnácti metrů Maxwel Cornet a trefil se naprosto parádně pod horní tyčku, Lafont se natahoval marně. Vzápětí hlavičkoval těsně vedle levé tyče hostující Julien, v 54. minutě poprvé skóroval Depay.

Třiadvacetiletý ghanský rodák využil individuální akce Jalleta a pak se nekompromisně z úhlu trefil po zemi přímo ke vzdálenější konstrukci. Stejný hráč selhal v polovině druhé půle ve stoprocentní možnosti, když po další nahrávce od Jalleta pálil před prázdnou brankou vysoko nad. Depay si přeci jen spravil chuť zhruba deset minut před koncem. Na půlce si všiml vyběhnutého Lafonta a ukázkovým padesátimetrovým lobem ho přehodil, tato trefa určitě bude kandidovat na nejhezčí gól letošního ročníku nejvyšší francouzské soutěže.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Metz 2:2

12.03.2017 15:00

Góly: 53. Robert Berić, 90+5. Loïc Perrin - 1. Ismaïla Sarr, 67. Simon Falette

Méty byly hodně blízko k cennému tříbodovému zisku na půdě favorizovaného AS Saint-Étienne, ovšem o výhru přišly v páté nastavené minutě. Hosté se dostali do vedení hned v první minutě a i přes srovnání soupeře znovu vedli, jenže cenný skalp jim nakonec nebyl dopřán. V tabulce tak mají na kontě dvaatřicet bodů a dotáhli se na patnácté Caen, AS je v tabulce sedmé s jednačtyřiceti body.

Oba celky nemají v poslední době příliš dobrou formu a své čekání na výhru protáhly na čtyři, v případě hostů dokonce na pět ligových duelů v řadě. Méty se dostaly do vedení po necelých šedesáti sekundách hry, kdy se prosadil Ismaïla Sarr. Ten si po přihrávce od Jouffreho posunul balón blíže do středu a poté vypálil zhruba z dvaadvaceti metrů, jeho kroucená rána zapadla k pravé tyči a brankář Ruffier zůstal stát jako přibytý na brankové čáře.

Po necelé půl hodině vyběhl Ruffier daleko ze své branky ve snaze odkopnout balón do bezpečí, jenže zaváhal a skórovat mohl Diabaté. Jenže ten nakonec tísněn protihráčem nezamířil ze střední vzdálenosti mezi tři tyče. Ve 32. minutě se po rohovém kopu z levé strany dostal k hlavičce aktivní Sarr a dokonce překonal Ruffiera, z brankové čáry dokázal odhlavičkovat míč mimo branku obětavý bek Ronaël Pierre Gabriel.

Po změně stran se obrázek hry změnil a domácím se podařilo vyrovnat v 53. minutě. Robert Berič číhal na hranici pokutového území, vzápětí si obhodil Simona Faletteho a z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného gólmana Didillona. Hosté dokázali odpovědět o čtrnáct minut později, podruhé se dostali do vedení zásluhou Faletteho. Ten si naběhl na centr Ivána z pravého křídla a na zadní tyči usměrnil míč z voleje do horní síťky.

Zhruba dvacet minut před koncem vytáhl Didillon prudkou hlavičku Loïce Perrina nad horní tyčku, Saint-Étienne vytvořilo obrovský tlak v nastaveném čase. Nejprve Hamouma nastřelil z osmi metrů břevno, z následného brejku odvracel Perrin míč na poslední chvíli z brankové čáry, což potvrdila i gólová technologie. Podruhé se Perrin vžil do role hrdiny v 90+5. minutě, kdy srovnával na konečných 2:2 po přímém volném kopu Veretouta a hlavičce k levé tyči.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Lille OSC 1:2

11.03.2017 20:00

Góly: 31. Issiar Dia - 63. Nicolas De Préville (pen.), 81. Rony Lopes

Lille v důležitém utkání porazilo Nancy. Záchranu však ještě nemá vůbec jistou, ačkoliv je fakt, že největší kandidáty na sestup je třeba hledat jinde, než v případě klubu, který ještě v roce 2014 skočil v tabulce třetí.

AS Nancy-Lorraine nedalo gól v předchozích šesti duelech. Avšak po půl hodině toho sedmého se svěřenci Pabla Correy konečně dočkali. Julien Cétout obehrál Sébastiena Corchiu a z levé strany poslal nadýchaný bochánek na hlavu Issaiara Diaho, který se do balonu pořádně opřel, takže mu Vincent Enyeamy v cestě do sítě nezabránil, třebaže se pořádně proletěl a na kulatý předmět si sáhnul - 1:0.

Druhý gól mohl přidat sám Cétout. Jeho navštívenka, kterou Enyeamovým směrem vyslal po hodině hry, nepostrádala razanci, ale nigerijský tygr si s ní poradil. Pak už se skóre měnilo. Alou Diarra totiž ve vápně neohrabaně fauloval Yassineho Benziu. K míči se postavil Nicolas De Préville a s přehledem vyrovnal - 1:1.

Lille se proti Nancy dlouhodobě daří. A 81. minuta tohoto klání ukázala, že úspěšná série bude pokračovat. Domácí nebyli daleko od vedoucího gólu, nicméně místo něj se konal rychlý protiútok, který započal i zakončil Rony Lopes. Našel De Prévilleho, který posunul Éderovi, který vrátil Lopesovi a ten pálil levačkou po zemi přesně na vzdálenější tyč - 1:2.

Ve zbytku zápasu si LOSC spíše jen hlídalo vedení. Samo se nepouštělo do žádných větších akcí, a zároveň žádné soupeři nepovolovalo. ASNL může akorát těšit, že se dokázalo po 597 minutách gólově prosadit. Zopakovat to může za týden v mimořádně důležitém střetnutí proti Lorientu. Lille se doma pokusí vyzrát na Marseille.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Nantes 2:3

11.03.2017 20:00

Góly: 12. Steve Mounié, 84. Ryad Boudebouz - 24. Prejuce Nakoulma, 68. Prejuce Nakoulma, 89. Emiliano Sala

Sergio Conceicao naučil Nantes střílet góly. Vyplatilo se to i v případě tohoto nádherného duelu na Stade de la Mosson v Montpellieru.

Préjuce Nakoulma nakonec oproti původním předpokladům zůstal v základní sestavě a na výhře svého týmu se podílel dvěma trefami. O tu úplně první v zápase se postaral Steve Mounié poté, co Maxime Dupé nezachytil dlóóóuhý centr do vápna. Příliš mu nepomohl ani Koffi Djidji, jenž prohrál hlavičkový souboj se šťastným střelcem - 1:0.

Už ve 24. minutě ale Les Canaris vyrovnali. Adrien Thomasson chtěl zprava centroval, jenž obránce tečoval jeho centr tak, že vytvořil oblouček přes Laurenta Pionniera, který si byl naprosto jistý, že míč přejde brankovou čáru. Jenomže místo toho doplachtil přesně před ní, kde rodákovi z hlavního města Burkiny Faso stačilo akorát nastavit koleno - 1:1.

Další branky byly k vidění až ve druhém poločase. Tu první (třetí) obsatral znovu Préjuce Nakoulma, protože prostě stál ve správný čas na správném místě. Jednomu spoluhráči se střela z voleje příliš nepovedla, nicméně stala se z ní přihrávka na Thomassona, jehož vychytal domácí muž v rukavicích. Míč však vyrazil právě k Nakoulmovi, který mohl dorážet do prázdné - 1:2.

To se psala 68. minuta. O čtvrt hodiny později přišla na řadu chvíle Ryada Boudebouze. Ten se chopil rozehrávky přímého kopu a naprosto ukázkovým způsobem překonal Maxime Dupého - 2:2. Ten však opět nemůže mít úplně čisté svědomí, jelikož těsně před Boudebouzovou střelou udělal úkrok za zeď, přes kterou toho, pravda, přiliš neviděl.

Pro šestadvacetiletého záložníka to byl už devátý zásah v sezoně, nicméně body svému týmu nezajistil. V 89. minutě totiž zametl s Hiltonem a Jorisem Marveauxem chladnokrevný Argentinec Emiliano Sala a následně obstřelil Pionniera - 2:3. Nantes už je na desáté příčce a příští týden slibuje zápas s Nice hodně zajímavou (gólovou) podívanou. MHSC zajíždí do Bordeaux.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Dijon FCO 1:1

11.03.2017 20:00

Góly: 58. Wesley Saïd - 42. Júlio Tavares

Rennes před vlastními fanoušky nedokázalo porazit ani o záchranu usilující Dijon a na své teprve druhé vítězství po zimní přestávce stále čeká. A to přitom alespoň bod musel zachraňovat ve druhém poločase náhradník Wesley Saïd, kterému se podařilo zareagovat na přesný zásah Júlia Tavarese ze závěru prvního dějství.

Domácí nemají daleko k tomu, aby se v poslední čtvrtině sezóny poprali o evropské poháry. Jenže bez tříbodových výsledků se s takovou možností mohou prostě rozloučit. Nyní z toho byla zase jen plichta, už celkově jedenáctá, a tolik jich na svém kontě nemá v tuhle chvíli žádný celek z dvacetičlenného pelotonu Ligue 1.

První poločas dopadl lépe pro hosty, kteří se tři minuty před obrátkou ujali vedení. Rohový kop rozehráli nakrátko, Haddadi měl dostatek času, aby vyprodukoval co nejpřesnější centr, a ten pak hlavou zužitkoval Júlio Tavares. To přitom mohlo být pro SRFC ještě hůře, kdyby v nastavení nezabránil vlastní brance Bensebainiho brankář Costil.

Konečné vyrovnání na řadu přišlo zhruba po hodině hry. Sio na levé straně uvolnil rozeběhnutého Mubeleho, ten se dostal do složitého úhlu, a tak gólmana Reyneta překonat nedokázal. Nicméně od jeho rukavic se míč odrazil přesně do cesty dorážejícího Saïda, který velmi snadno zavěsil do zcela odkryté brány.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - SC Bastia 5:0

11.03.2017 20:00

Góly: 47. Yannis Salibur, 56. Lucas Déaux, 70. Jimmy Briand, 78. Ludovic Blas, 86. Alexandre Mendy

Guingamp si nedělal vůbec žádné problémy a pěti "fíky" poslal Bastii zpět do korsického vyhnanství. Pravda, hosté znovu doplatili na nedisciplinovanost. Určitě taky není bez zajímavosti, že o branky se podělila hned pětice hráčů.

Původně se měl mezi třemi bastijskými tyčemi objevit Jean-Louis Leca. Jenže nakonec musel být nahrazen Alexisem Thébauxem, který tedy na tento střet rozhodně nebude vzpomínat v dobrém. Což o to, v prvním poločase to ještě šlo. Vychytal několik dobrých příležitostí a při střele Jimmyho Brianda mu pomohla tyč.

Těžko říci, co přesně se dělo o poločase v domácí kabině. V každém případě ihned po změně stran začali Kombouarého svěřenci naprosto dominovat. Sedmačtyřicátá minuta - Lucas Déaux přihrává na Yannise Salibura, jenž po zemi překonává Tébauxe - 1:0. V 56. minutě už to bylo 0:2 z pohledu SC Bastia.

Salibur centroval do vápna, kde chtěl míč odvrátit do bezpečí Pierre Bengtsson. Jenže jeho hlavička našla akorát Lucase Déauxe, který zblízka bez problémů skóroval - 2:0. Následně Danić, přehnaně zapálený do hry, atakoval protihráče, za což vyfasoval druhou žlutou, a tím pádem musel do šaten už po hodině hry znovu.

Tím vlastně dokonal chmurný večer pro všechny příznivce klubu z ostrova ve Středozemním moři. Za deset minut zahrával zleva Yannis Salibur rohový kop, který propadnul až k Jimmymu Briandovi. A protože stál opět v malém čtverci, byl nebohý Thébaux opět bez šance - 3:0. V ten moment by si asi býval už přál, aby bylo po utkání.

Jenže EA Guingamp měl připravené ještě dva zářezy. V 78. minutě si ve vápně našel Ludovic Blas výtečný Marcalův centr a hlavou zvýšil (opět z malého vápna) na 4:0. Gólovou tečku za utkáním učinil v 86. minutě Alexandre Mendy, když jeho střelu tečoval Lindsay Rose tak, že se musel Thébaux otočit kolem své osy, aby měl alespoň jakous takous naději, že balon zastaví ještě před čárou. Nestalo se - 5:0.

Hráči Bastie byli v posledních deseti utkáních vyloučeni hned devětkrát! To je vlastně vskutku nevídaná bilance. Za týden hrají proti Metám, kde by to chtělo uhrát dobrý výsledek. Jinak by to bylo s udržením mezi francouzskou elitou už hodně nahnuté. Guingamp se nachází na osmé příčce a za týden se utká s Angers SCO.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Girondins Bordeaux 2:1

11.03.2017 16:45

Góly: 68. Kylian Mbappé, 74. João Moutinho - 84. Diego Rolán

Pořádně nepříjemný zápas s Bordeaux vedoucí Monako zvládlo, využilo tak pátečního zaváhání Nice, a vyvinulo zároveň další tlak na PSG, který v neděli musí zareagovat v Lorientu. Domácím vedení zařídil Kylian Mbappé, po něm se trefil i Joao Moutinho, hosté pak díky Diegovi Rolánovi už jen snižovali.

Tohle byl poměrně očekávaný střet v rámci devětadvacátého kola Ligue 1 dvou celků, které se letos drží v popředí. A vůbec poprvé od roku 2003 se podařilo knížecímu klubu svého soupeře před vlastními fanoušky porazit. Rozhodně může hodnotit tuhle generálku před odvetným střetnutím osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City pozitivně.

Les Girondins si na Stade Louis II nehráli na žádné hrdiny a jejich plán vydržet s nulou na kontě obdržených branek co nejdéle vycházel dokonale. Především v prvním poločase, kdy hostující brankář Carrasso musel výrazněji zasahovat až v závěru. Tehdy se ho snažili překonat Jemerson spolu s Lemarem, leč neúspěšně.

Po přestávce se již ASM směrem dopředu začal prosazovat více, hlavičkou nejprve zahrozil Mbappé, každopádně na brankové čáře proti němu zasáhl záložník Gajič. Domácím se vyplácelo roztahovat hru do šířky a Germain opravdu nebyl daleko k tomu, aby jeden z mnoha centrů přetavil v úvodní trefu utkání.

V 65. minutě naskočil na trávník po zranění třísel Falcao a jen o pár chvil později si připsal asistenci. V šestnáctce sklepl míč pro Mbappého, který pravačkou z vyložené pozice snadno překonal Carrassa. Pro mladíka, jemuž je teprve osmnáct let a dva měsíce a v posední době se o jeho talentu vehementně hovoří, to byla již desátá ligová trefa této sezóny.

O šest minut později Monako navýšilo svůj náskok. Bernardo Silva přihrál za pokutové území na nabíhajícího si Joaa Moutinha, jehož nádherné zakončení skončilo přesně v šibenici. Poslední slovo si v tomto střetnutí vzalo Bordeaux. V 84. minutě udělal obrovskou chybu gólman Subašič, který míč jednoduše neodkopl, a tak Rolán trestal.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Angers SCO 3:0

10.03.2017 20:45

Góly: 9. Florian Thauvin, 20. Rémy Cabella, 77. Florian Thauvin

Olympique Marseille zase jednou potěšil na domácím stadionu náročné fanoušky. Stále tedy existuje možnost, že se budou v příští sezoně hrát na Stade Vélodrome evropské poháry.

Desátá domácí výhra se začala rodit už v 9. minutě. Dimitri Payet se chopil rozehrávky přímého kopu. Balon jenom posunul vedle sebe na Floriana Thauvina, jenž z úctyhodné vzdálenosti vyslal na Mathieua Michela tvrdou přízemní střelu, která zapadla do pravého rohu jeho brány, přesně k tyči - 1:0.

Hráči Angers se ještě pořádně nevzpamatovali, až už to bylo 0:2. Ztráta míče na soupeřově polovině znamenala rychlý protiútok, o který se starali vlastně jenom Payet a Rémy Cabella. Druhý jmenovaný si narazil s tím prvním a rázem se sám řítil na bránu. Ve finále pak udělal gólmanovi ukázkovou kličku a zavěsil do prázdné.

SCO předváděli v poslední době dobré výkony, ale prohrávat na jihu Francie po dvaceti mintách o dvě trefy, to je moc. Přesto si Moulinův tým dokázal vytvořit šance. Dvě největší měl v dobré formě hrající Karl Toko Ekambi, nicméně pokaždé ztroskotal na výborném Yohannu Pelém. Tolik k úvodní pětačtyřicetiminutovce.

Po změně stran mohl přidat další hřebíček Maxime Lopez, když si vyměnil balon s Rémym Cabellou. Gólovou radost však překazil nerovný povrch. Následně to znovu zkoušel Thauvin, nicméně na druhý zásah si musel ještě počkat. Naopak Péle se musel hodně činit, aby vychytal svého skorojmenovce Pépého.

V 77. minutě na hranici vápna uklouznul Morgan Sanson. Díky tomu však vytvořil dokonalou přihrávku za obranu, kam si naběhl Thauvin. A protože byl o chlup rychlejší, než z brány vyběhnuvší Michel, mohlo skóre získat svou finální podobu - 3:0. Marseille příště zajíždí na sever do Lille, Angers doma přivítá Guingamp.

Více informací k zápasu

OGC Nice - SM Caen 2:2

10.03.2017 19:00

Góly: 71. Mario Balotelli, 77. Anastasios Donis - 36. Ivan Santini, 50. Yann Karamoh

Nice neoplatilo soupeři porážku z podzimu a málem nevytěžilo dokonce ani bod. I tak je tohle pro něj poměrně nečekaná ztráta v boji o titul. Caen až na poslední dvacetiminutovku předvedlo slušný výkon a díky Ivanovi Santinimu a Yannovi Karamohovi se ujalo vedení. Nakonec se však na druhé straně trefili Mario Balotelli a Anastasios Donis.

Do první větší příležitosti se nejprve v 9. minutě propracovali domácí. Walter dobře zapracoval na levé straně, následně svým centrem našel Souqueta, nicméně jeho pokus z voleje nebyl úspěšný a skončil jen nad brankou. O pár chvil později měli hosté k dispozici standardku, Féretův centr však Da Silva usměrnil hlavou také jen mimo.

Vůbec první střelu na branku vyslal až v 16. minutě Balotelli, jehož čekání na ligovou trefu trvalo už od konce ledna, po kombinaci s Eyssericem však z dálky gólmana Vercoutreho výrazněji neprověřil. Nice sice i nadále drželo daleko více míč na svých kopačkách, nicméně s pravidelností si šance vytvářet nedokázalo.

A naopak Caen se devět minut před obrátkou dočkalo z ničeho nic vedení. Rychle se mu povedlo ze středu pole přesunout hru nalevo, odtud Bessat posadil svůj pas na hlavu volného Santiniho, jehož nedůrazně strážil stoper Dante, a hlavička nejlepšího střelce normandského celku skončila přesně u tyčky, kam se brankář Cardinale marně natahoval.

I vstup do druhého poločasu hrál výrazně proti Les Aiglons. Uběhlo jen pět minut, aby Santini svým dlouhým pasem našel rozeběhnutého Karamoha, ten obehrál vyběhnuvšího Cardinaleho, nečekaně snadno přetlačil v šestnáctce Danteho, který prožil jeden z nejhorších zápasů této sezóny, a usměrnil balón do prázdné brány.

Když si navíc ošklivě prošlápl koleno Cyprien a musel být střídán, přičemž jeho absence nebude zřejmě trvat jen na několik zápasů, vypadalo to s Nice opravdu velmi špatně. Trenér Lucien Favre zareagoval na špatnou situaci taktikou totální ofenzívy. A na hřiště poslal typické hroty Le Bihana a Donise.

Alespoň nějakým způsobem se podařilo třetímu celku Ligue 1 zápas zachránit. V 71. minutě snížil Balotelli, jenž využil sklepnutí od Danteho po centru od Dalberta, o šest minut později srovnal právě náhradník Donis, jehož ne úplně povedené zakončení nakonec skončilo za zády pouze přihlížejícího Vercoutreho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco29215384:2668
2.Paris Saint-Germain29205458:2065
3.OGC Nice29189247:2363
4.Olympique Lyon281621059:3250
5.Olympique Marseille291361043:3745
6.Girondins Bordeaux291110837:3643
7.AS Saint-Étienne291011833:2441
8.EA Guingamp291081137:3638
9.Stade Rennes29911928:3338
10.FC Nantes291071227:4337
11.Toulouse FC29991132:3336
12.Angers SCO291061328:3836
13.Montpellier HSC29891242:4933
14.Lille OSC29961429:3733
15.SM Caen29951531:4832
16.FC Metz28881228:5332
17.Dijon FCO296101338:4628
18.AS Nancy-Lorraine29771519:3728
19.SC Bastia295101424:4325
20.FC Lorient29641929:5922

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (48)

Přidat komentář
One-Real

Ten rozhodčí. Ten jí fouknout prostě od začátku nechtěl.

Reagovat
Spalovač šancí

Chtěl se vyhnout riziku simulantství

Reagovat
Israha

No, zdá se, že to s absencí náhradní herní varianty bez Gomise nebylo tak horké...spíš šlo o neschopnost Sarra zahrát, co po něm Garcia chtěl (nepřekvapivě...to je fakt hráč z kategorie Abdallah, Sougou a podobní, co se v posledních letech v Marseille mihli). Cabella na falešné devítce je super nápad, sedí mu to tam, klidně by se tam s Gomisem mohl točit a do zápasů, kde je potřeba spíš pohyb, rychlost a myšlenka, by ho mohl i nahrazovat. Ten tým viditelně góly umí dát i bez Gomise. Škoda jen, že na tohle Garcia nepřišel dříve...

Angers oproti loňsku o dost fotbalovější projev, nehráli úplně špatně, ale reálně nebezpeční dokázali být jen ze standardek, jinak žalostná finální fáze. Rolando s Fannim se tam zas místy motali jak těsto do vánočky, prostor na nějaký příznivější výsledek tam pro ně byl...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ako hovoríš. Proti silnejším súperom je tam ale Cabella stratený. Lepší stoperi ho zjedia. Ta obrana. Ono je ta neschopnosť vidieť aj s Angers ktoré skoro nemalo šancu a to už je čo povedať..

Reagovat
Israha

Včera (a většinou i v těch předešlých zápasech) byl Cabella na té false 9 dost osamocený, podpora přicházela později. Kdyby se Thauvin, Payet a Sanson tlačili rychleji nahoru a víc si měnili místa, je tahle varianta hratelná i na lepší obrany, podle mě...však s tím dali slušně zabrat i Monacu v CdF.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne mam docela radost z Thauvina, ne jen proste kvuli gólům ci asistencim v poslednich zápasech, ale celkove jeho akce, centry celkove řešení situaci je lepsi a mnohem mene frustrující nez pred dvěma měsíci, hned působí automaticky víc nebezpečně. Cabella musí zůstat příští sezonu, on je fakt zahrat vsechny posty v útoku, z křídla ma asistence, kdyz ma den dokáže byt golovej, dokáže zahrát dokonce na falešný devitce i ze zálohy kde hraje lopez ci sanson. Super hráč na lavičku, kterej kdyz nebude muset táhnout tým a bude hrát sebevedome v kvalitním týmu s posilama tak ta role super subu (jako proti monacu) mu sedne.

Reagovat
Israha

Thauvina viditelně zvedla přítomnost Payeta, tím se totiž zaprvé rozdělila zodpovědnost za předfinální fázi a spadla z něho taková ta psychická deka, zadruhé Payet nepotřebuje na kraji až takovou podporu krajního beka, mezi hráčema si udělá prostor sám (a je proto bráněný ve více lidech, to Thauvinovi na druhé straně otvírá možnosti). A zatřetí spolu už hráli, na hřišti si vyhoví. Z toho plyne i větší koncentrace při přihrávkách a střelách, tudíž i lepší produktivita.

A další věc je, že Sanson oproti Lopezovi, Anguissovi a vlastně komukoliv ze zálohy přidává daleko větší nadstavbu ve hře dopředu - další hráč, kterého nutno bránit, další prostory pro ostatní.

Na Cabellu tady pěju ódy už od loňska, to je neuvěřitelně platný hráč. On nemá takový ten punc kreativní geniality, jako Payet, ale perfektně plní taktické pokyny, na hřišti nechá maximum fyzicky a podpoří to i technickou kvalitou. Právě někdo jako on pak udělá rozdíl, když se budou hrát dvě/tři/čtyři soutěže, a bude potřeba prorotovat beze ztráty kvality.

Reagovat
smazaný uživatel

OM paráda, Nice se nám trochec zaseklo..spoň Balo dal takovej jakejsi gól...

Reagovat
smazaný uživatel

Plus bych nezapomněl ze sice válel Thauvin, Payet vytvářel šance, Ale Pelé předvedl super zákroky, pro me stínovej muz zápasu. Vainquer totalne suprovej jako vzdy. Ten je pro mě nejlepsi a hlavne nejkonzistentnejsi hráč sezony. Jelikoz i kdyz to treba nekdy nebyla uplne bomba, snad ani jednou nepredvedl spatny výkon.

Reagovat
Israha

Pelé...strašně rozporuplná postava sezony, pro mě. On je dost výborný na čáre a v reflexu, v tom mu pomáhá i výška a dlouhé končetiny; ale zase je naprosto příšerný pozičně (viz Monaco v CdF, tam dva ze čtyř gólů usnadnil tím, že odkryl část branky špatným postavením).

Reagovat
smazaný uživatel

Presne me prijde ze on je dost zvlastne nekompletní, v některých faktorech jeho hry mi prijde ze je Vlastne docela super brankář, jinde zase neni ani v top 10 brankářů ligy.

Reagovat
Israha

Je hodně nejistý všude tam, kde musí řešit situaci hlavou...gólmanské instinkty má kvalitní. Teď se dívám na jeho kariéru v posledních letech, a jedničkou je letos u nás, a předtím 14/15 chytal Ligue 2 v Sochaux, jinak dělal víceméně náhradníka. To může klidně být i otázka sebevědomí a dlouhodobější nerozchytanosti...

Reagovat
Pyroman

Cyprien out minimálně na 6 měsíců... Nice má štěstí, že si na tom třetím místě stihlo vybudovat takový náskok.

Reagovat
Langi

Hlavne pro nej pravdepodobne pada letni prestup...skoda...docela bych ho zkusil misto Tolissa, pokud pujde

Reagovat
Langi

A navic Nice muze byt v klidu...ambice Lyonu jsou tuto sezonu jinde...ten vyrovnany a po uspesich hladovy tym uspokoji pouze titul z EL takze zitra tradicni odevzdavka doma s Toulouse a pak kolosalni vitezstvi v Rime

Reagovat
Israha

A není to aktuálně výhodnější? Ligový ttul je utopie, uhrál LM přes ligu taky...lepší se pokusit vyhrál EL a skrze to se dostat do LM. Řím máte dobře nalomený, a pak už tam z těžších soupeřů zůstávají jen United a jedni z Němců. To čtvrté místo v lize udržíte i tak...Girondins se trochu zvedli, ale ta kvalita kádru tam není, ASSE je bez formy a Marseille nedává zápasy se silnýma.

Reagovat
Langi

Ja si delam prdel, ale samozrejme je...kdyby ta EL dopadla tak je to vrchol vseho co ten klub kdy dokazal...i Aulas to tak vyhlasil...ted uz kazdymu musi byt jasny, ze tohle je je jedina cesta jak tu sezonu zachranit...v lize se vic neuhraje...ale presne jak rikas, Nemci a United to budou chtit taky...my sme strasne nevyrovnany, to co se delo ve ctvrtek nechapeme ani my fanousci...pres ten Rim projdem, kdyz nevybouchnem uplne...ale dal je to loterie...zustavam strizlivej, ale samozrejme verim, ikdyz to v tom tymu uplne nevidim

Reagovat
smazaný uživatel

Tak finale LM a serie nekolika francouzskych titulu v rade teda byly minimalne srovnatelne, snad i vys.

Reagovat
smazaný uživatel

Semifinale

Reagovat
smazaný uživatel

Jo semi, sorry

Reagovat
Langi

V LM to bylo semifinale...tituly jsou fajn, ale uspechu v Evrope se podle me nevyrovna nic...zvlast kdyz posledni titul je hodne stareho data

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Tak Lille se uz asi udrzi no

Reagovat
smazaný uživatel

Povinne tri body? Vzdyt Bordeaux patri k tomu lepsimu co Ligue 1 nabizi.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo ale jestli chce nekdo titul tak jsou s timhle souperem 3 body doma fakt povinnosti, psg uz nemusi ztracet treba

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud uz PSG neztrati, tak zaslouzene ziska titul no. Ale neboj vsechny tri tymy z cela jeste poztraceji nejake bodiky, chcete toho po nich prilis.

Reagovat
exot12

Pri rozdielu 23 bodov sa nič iné ako povinné body napísať nedá

Reagovat
Pyroman

Bastia další redka. Na rekord ligy už jim tuším chybí jen dvě, to by měli stihnout v pohodě.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Bestia

Reagovat
smazaný uživatel

Pokorný po návratu toho DC jen sedí a nedaří se jim, ta obrana hoří jako prase, takže ho čekám příští zápas v základu.

Reagovat
Pyroman

Dobrý no, tak příští rok bez pohárů. Mít z trojzápasu s Caen, Bastiou a Metz 2 body, to je naprosto směšný. Nejhorší je, že dneska hrála v podstatě nejsilnější sestava, a stejně to bylo zase zoufalství.

Reagovat
juninho8

Po trosku rozpacitom uvode paradne vitazstvo s paradnymi golmi....Jallet a Cornet to zaklincovali pod viiko....a stvrty gol Memphisa bola lahodka od polovice + oddychnuty Lacazette

Reagovat
smazaný uživatel

ale výkon katastrofa

Reagovat
Langi

Proc? Samo se 4-0 nevyhraje, tak uplna katastrofa to snad nebyla...posledni zapasy jsou sice nekonzistentni, ale vysledkove a golove naprosta pohadka

Reagovat
juninho8

Ono nebol to taky vykon ako z AS v druhom polcase....na zaciatku sme mali stastie ze sme neprehravali 2:0....potom nam sadli 2 rany z dost velkych uhlov a bolo v podstate po akomkolvek odpore hosti...uz tam mali jedine rany z 30 metrov ktore v pohode Lopes kryl....dopredu sme si sance vytvarali....nepovedal by som ze uplna katastrofa....navyse sme neboli vobec v plnej sile...ja si myslim ze dbes celkom OK....a navyse ako mi bolo 100 krat povedane nie je umenie vyhrat ked sa hra ako v rozpravke ale ked sa nehra az tak dobre....a vyhra 4:0 je dost v pohode...

Reagovat
Seydou Doumbia

už se Lyon chystá jaké to je hrát bez Alexe a Tolissa

Reagovat
juninho8

Vysledok nie zly

Reagovat
Seydou Doumbia

Jen aby jím to vydrželo i na další slabé soupeře.

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
Pyroman

Trefil to pěkně, ale Lafont byl teda dobře v lese.

Reagovat
smazaný uživatel

je zpatky ve velke pohode

Reagovat
Langi

Depay od prestupu 5+2...velka skoda ze nemuze hrat EL

Reagovat
juninho8

Memphis ukope ligove vyhry, ostatny EL vyhry....no problem

Reagovat
smazaný uživatel

i bez neho to vyhrajete

Reagovat
Langi

tak bude to kdyžtak škoda i pro něj no

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon má vcelku mladej kádr, mohli by být vidět na evropské scéně jako Borussia příštích pár let. Letos nejlepší tým z ligue 1 v Evropě a ani odchod Lacazzetteho jim výrazně neuškodí

Reagovat
pepinho2

wtf ta expresska s Diasem? vždyť je tam na hostování z Monaka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele