Ligue 1 - souhrn 28. kola

02.03.2018, 20:56, aktualizováno 04.03.2018, 22:59
Komentáře a souhrny
Marseille až během nastaveného času vybojovala bod s Nantes. Paris Saint-Germain potvrdilo roli vládce tabulky a zvítězilo i na půdě Troyes. Branky však stříleli Pařížané až ve druhém poločase. PSG vede tabulku suverénně o 14 bodů před Monakem, které si poradilo s Bordeaux, Nice zase přehrálo Lille, Lyon veze z Montpellieru jen bod...

Olympique Marseille - FC Nantes 1:1

04.03.2018 21:00

Góly: 90+5. Florian Thauvin - 11. Léo Dubois

Marseille po třech předchozích porážkách nepředvedla nijak oslnivý výkon ani v ligovém duelu s Nantes a až díky brance Floriana Thauvina v páté nastavené minutě zachránila alespoň bod po výsledku 1:1. V souboji o druhé místo zaručující přímou účast v základní skupině Ligy mistrů pro příští ročník ztratila cenné body, její manko na druhé Monako momentálně činí čtyři body. FC je na solidní sedmé pozici se čtyřiceti body.

Nantes mělo skvělý vstup do nedělního klání a do vedení se dostalo ze své první vážnější příležitosti v 11. minutě. Podruhé v tomto ročníku Ligue 1 skóroval třiadvacetiletý obránce Leo Dubois, jenž v klubu hostuje z konkurenčního Lyonu. Po několika sražených střelách přihrával pod sebe Rongier, na hranici šestnáctky se opřel do balónu právě Dubois a jeho prudká rána zapadla přímo k levé konstrukci za záda brankáře Mandandy.

Ten si na balón sice sáhl, ale v cestě do sítě mu zabránit nedokázal. To bylo z prvního poločasu vše, další větší možnost byla k vidění zhruba deset minut po přestávce. K přímému volnému kopu před hranicí pokutového území se postavil Lima a jeho tečovaný pokus skončil jen o několik decimetrů vedle levé tyče. Zhruba po hodině hry vystřihl parádní nůžky kanonýr Payet a gólman Tătăruşanu reflexivním zákrokem vyboxoval balón do strany.

V 72. minutě se Payet postaral o další akrobatické zakončení, tentokráte mířil zhruba o půl metru nad vzdálenější horní roh. S přibývajícím časem se již zdálo, že Nantes udrží hubený náskok až do závěrečného hvizdu, nicméně Olympique udeřil v poslední možnou chvíli. Po rohovém kopu z pravé strany vznikl před hostující brankou obrovský závar, ve kterém se nejlépe zorientoval právě Thauvin a zblízka rozvlnil síť.

O pár vteřin později navíc odešel předčasně do kabin Nicolas Pallois, který se domníval, že byl před vyrovnávací brankou faulován Gustavem. Za protesty vůči rozhodčímu Gautierovi obdržel druhou žlutou a tedy vzápětí i červenou kartu. Na Marseille čeká už ve čtvrtek první osmifinálový zápas Evropské ligy se španělským Bilbaem a poté zavítá v neděli do Toulouse. Nantes se pokusí doma navázat na dobrý výkon proti zachraňujícímu se Troyes.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Olympique Lyon 1:1

04.03.2018 17:00

Góly: 7. Isaac Mbenza - 58. Mariano

Fotbalisté Lyonu nedokázali najít recept na Montpellier a po remíze 1:1 znovu ztratili cenné body v boji o druhou příčku. Momentálně jsou na čtvrtém místě s jednapadesáti body a na třetí Marseille ztrácejí bodů pět, na druhé Monako mají devítibodové manko. Pro domácí má bod svou váhu, v Ligue 1 jsou na šestém místě se čtyřiceti body a vzhledem k vyrovnanosti soutěže je ještě čeká tuhý boj o pohárové příčky.

HSC měl naprosto skvělý vstup do prvního poločasu, když se dostal do vedení po necelých sedmi minutách z první vážnější akce nedělního klání. Po hezké akci středem hřiště obdržel skvělou přihrávku na levou stranu Aguilar. Ten poté svým přízemním pasem našel u zadní tyče nabíhajícího Isaaca Mbenzu, jenž z první nekompromisně zamířil doprostřed branky kolem bezmocného gólmana Lopese. Olympique výrazněji zahrozil až ve 39. minutě.

Po rohovém kopu z pravé strany si na hranici brankového území naběhl Mariano a prudkou hlavičkou trefil bližší spojnici břevna a tyče, balón se vzápětí odrazil zpět do pole k domácím hráčům. Montpellier téměř v celém zápase čekal na šanci v podobě rychlých protiútoků a jeden z nich málem proměnil krátce po změně stran. Do dvoubrankového vedení ho mohl dostat opět Mbenza, který však z jedenácti metrů ve stoprocentní pozici selhal.

Měl před sebou celou branku, ale střílel pouze doprostřed do hrudi připraveného Lopese. V 53. minutě napřáhl levačkou z dobrých třiceti metrů Lasne a jeho kroucená bomba rozezvonila horní tyčku, Lopes se za míčem jen ohlédl. Favorit tohoto souboje skvěle prorazil o pět minut později, když srovnal stav Mariano. Čtyřiadvacetiletý útočník obdržel přihrávku z levé strany od Aouara a z hranice brankového území nekompromisně propálil brankáře Lecomteho.

Od této chvíle se hra opět uklidnila, dvě velké možnosti po jedné na každé straně přinesla závěrečná desetiminutovka. Nejprve z levého křídla před hranicí šestnáctky vypálil střídající Ninga a jeho dobrou ránu vyrazil jednoruč famózní Lopes. V 89. minutě mohl na opačné straně rozhodnout obránce Mendy, jeho tečovaný projektil z dvaadvaceti metrů vytěsnil konečky prstů na roh brilantní Lecomte a uchránil pro svůj tým alespoň bod.

Více informací k zápasu

SM Caen - Racing Strasbourg 2:0

04.03.2018 15:00

Góly: 43. Enzo Crivelli, 87. Frédéric Guilbert

Caen zvládlo mnohem lépe souboj o záchranu s nováčkem ze Štrasburgu a po domácí výhře 2:0 se oddálilo sestupovým pozicím, momentálně poskočilo na třináctou příčku francouzské nejvyšší soutěže s pětatřiceti body. Hosté sice nejsou v kritické situaci, ale jistotu prvoligové licence v žádném případě nemají. V Ligue 1 jim patří patnácté místo s jednatřiceti body a na přímou sestupovou pozici Troyes mají náskok pouhých tří bodů.

Domácí udělali první důležitý krok dvě minuty před přestávkou, soupeře definitivně posadili na kolena v 87. minutě. Nedělní duel nebyl nijak bohatý na vyložené příležitosti a fanoušci spíše sledovali opatrnou hru z obou stran, nicméně i tak většina z nich mohla po závěrečném hvizdu slavit. Úvodní větší šance se zrodila v polovině prvního poločasu a dostali se do ní hosté, z jejich strany se jednalo o jediné vážnější nebezpečí pro branku Caen.

Po centru šajtlí z levé strany si do středu pokutového území naběhl Martin a hlavičkoval mezi dvěma obránci, levou tyč minul zhruba o metr. Domácí skvěle prorazili ve 43. minutě. Svůj druhý gól v pěti odehraných zápasech za SM vsítil po svém lednovém příchodu Enzo Crivelli. Třiadvacetiletý útočník hostující v klubu z konkurenčního Angers obdržel nádherný pas za obranu od Peeterse a těsně před vyběhnuvším gólmanem Oukidjaou zavěsil k levé tyči.

Ve druhém dějství se obrázek nijak výrazně nezměnil. Racing byl v ofenzívě naprosto bezzubý a zkoušel to z dálky, ale ani jeden střelecký pokus brankáře Vercoutreho neohrozil. Domácí naopak vyčkávali a druhé pojišťovací trefy se dočkali necelých pět minut před koncem. Obránce Frédéric Guilbert skóroval poprvé v tomto soutěžním ročníku, když si po rychlém přečíslení naběhl na pas Diomandého a z první zakončil k pravé konstrukci.

Ve zbývajících minutách se střetnutí pouze dohrávalo a Štrasburg se stejně jako v celém průběhu na nic nezmohl. V příštím kole se pokusí napravit reputaci s druhým Monakem a to bude ještě mnohem tvrdší oříšek. Na Caen nečeká o mnoho snazší protivník, duel na půdě čtvrtého Lyonu bude srovnatelně obtížný.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Stade Rennes 0:2

03.03.2018 20:00

Góly: 41. Wahbi Khazri, 86. Ismaïla Sarr

Rennes potvrdilo úlohu mírného favorita na půdě zachraňujícího se Amiens a po třetím vítězství z posledních čtyř ligových zápasů poskočilo už na páté místo Ligue 1 s jednačtyřiceti body. Za ním to je sice pěkně našlapané a před ním naopak zeje desetibodová díra, i tak se tento tříbodový zisk počítá. Domácí naopak nenavázali na minulou nečekanou výhru v Nantes a znovu se přiblížili sestupové zóně, s devětadvaceti body jsou šestnáctí.

Ve vyrovnané soutěži to sice nemají daleko do horní poloviny, jenže na přímou sestupovou pozici Troyes disponují nicotným jednobodovým náskokem. Hosté se dostali do vedení krátce před přestávkou a úspěch pojistili sedm minut před závěrečným hvizdem. První větší příležitost se zrodila po čtvrthodině hry, kdy se domácí Traoré ocitl po hodně nepovedeném odkopu v tváří tvář českému brankáři Koubkovi, ale zblízka si na něm vylámal zuby.

Hostující gólman se do konce prvního poločasu blýskl ještě jednou a výrazně podržel svůj výběr. Tentokráte před ním zakončoval z voleje ze sedmi metrů opět aktivní Traoré, jeho tvrdou ránu mířící přímo pod horní tyčku vyškrábl fantastický Koubek jednoruč na rohový kop. Od tohoto momentu se karty přeci jen obrátily a závěrečná pětiminutovka patřila Rennes. Ve 40. minutě zahrávalo přímý volný kop ze střední distance a balón orazítkoval břevno.

Neuběhla ani minuta a skóre se měnilo, úvodní gól vstřelil Wahbi Khazri. Sedmadvacetiletý záložník s tuniskými kořeny hostující v klubu z druholigového anglického Sunderlandu se na levém křídle zbavil se štěstím protihráče a nakonec vystřelil z dvanácti metrů. Tečovaná střela zapadla do protipohybu bezmocného brankáře Gurtnera. Od této chvíle se hosté soustředili na pevnou defenzívu a soupeře vůbec k ničemu nepouštěli.

Sami se sice také nikam netlačili, ovšem nastolená taktika jim do puntíku vycházela. Teprve v 85. minutě měl na kopačce vyrovnání střídající Bourgaud, jehož pokus z první minul bližší tyč jen o decimetry. Vzápětí se na druhé straně zjevil v ještě lepší pozici Sakho, ale Gurtnera nepropálil. Definitivně rozhodnuto bylo po následné akci, famózní rána nově příchozího Ismaïla Sarra z osmnácti metrů se odrazila od břevna do sítě.

Více informací k zápasu

Angers SCO - EA Guingamp 3:0

03.03.2018 20:00

Góly: 1. Flavien Tait, 89. Karl Toko Ekambi, 90+4. Ismaël Traoré

Při přesvědčivém vítězství Angers nad Guingampem sehrály důležitou roli dvě věci. Jednak brzký gól, a jednak forma Karla Toko Ekambiho.

Stéphane Moulin trénuje SCO od roku 2011 a vedení klubu je s jeho prací natolik spokojeno, že mu v týdnu prodloužilo kontrakt do roku 2020. Jeho svěřenci, jako by se rozhodli, že mu co nejdříve udělají radost. Na časomíře uběhlo pouhých 40 sekund, když Pierrick Capelle nacentroval přímo na hlavu Flaviena Taita - 1:0.

Následně domácí spoléhali spíše na rychlé protiútoky, což se jim ovšem mohlo v závěru poločasu vymstít. Jordan Ikoko naštěstí z bezprostřední blízkosti mířil vedle. V poslední desetiminutovce přišly dva dobré momenty v podání Clémenta Greniera. Nejprve z přímého kopu těsně minul, a poté posadil kulatý předmět na hlavu Mustaphy Dialla, který ztroskotal na Ludoviku Butelleovi. Dorážku pak zazdil Christophe Kerbrat.

Branky tedy padaly na druhé straně hřiště. O první se v 89. minutě postaral Karl Toko Ekambi. Taitův centr netrefil Lassana Coulibaly (v té době byl na trávníku minutu), nicméně jeho nepovedená střela se proměnila v naprosto ideální přihrávku pro kamerunského spoluhráče, jenž po zemi uklidil balon do branky - 2:0.

Pětadvacetiletý rodák z Paříže zaznamenal v této sezoně už čtrnáct gólů a k tomu přidal pět asistencí. V Angers si můžou mnout ruce, že v lednu neodešel do anglického Brightonu, protože může být tím rozdílovým hráčem, který pomůže klub ze Stade Jean-Bouin udržel v Ligue 1. V nastaveném čase se se svými spoluhráči mohl radovat ještě jednou. Rohový kop prodloužil na zadní tyč opět Lassana Coulibaly a Ismaël Traoré hlavou prostřelil Karl-Johana Johnssona, jehož spoluhráči v obraně pranic nepotěšili - 3:0. To defenziva Angers si připisuje čtvrtou nulu v probíhajícím ročníku. O další se pokusí v duelu s Bordeaux. Guingamp bude napravovat dojem doma proti Nice.

Více informací k zápasu

FC Metz - Toulouse FC 1:1

03.03.2018 20:00

Góly: 32. Nolan Roux - 84. Kelvin Amian Adou

Důležitý zápas sehrály Mety s Toulouse. Domácí dlouho vedli, přestože hráli o deseti. Nicméně Kelvin Amian Adou v závěrečné desetiminutovce zařídil, že se oba celky body rozdělily.

Ve 32. minutě to pro skvadru Frédérika Hantze začalo vypadat skvěle. Mathieu Dossevi poslal do vápna vynikající balon, který si v mezeře mezi obránci našel Nolan Roux a hlavou zajistil svému týmu vedení - 1:0. Byl to jeho jedenáctý gól v sezoně - tolik jich nenastřádal ani v jedné z předchozích sedmi.

O deset minut později však prozkoumal kotníky Maxe Gradela nekompromisní Julian Palmieri a vyfasoval rovnou červenou kartu. Pro fotbalistu z Pobřeží slonoviny bylo štěstí, že protihráč trefil nejdříve balon. Ale i tak bylo docela překvapením, že nakonec zůstal na trávníku celých devadesát minut.

První velká šance Toulouse na sebe pak nenechala dlouho čekat. Na svědomí ji měl Christopher Julien, ovšem Eiji Kawashima předvedl famózní zákrok. Ve druhém poločase centroval Gradel a Andy Delort měl jedinečnou možnost srovnat. Bohužel mířil nad bránu, takže se konečné skóre zrodilo až v 84. minutě.

Firmin Mubele zatáhnul balon po pravé straně hřiště do vápna, kde následně našel zcela neobsazeného Kelvina Amiana Adoua, jenž se prosadil nechytatelnou ranou pod břevno - 1:1. Žádný z týmů do závěrečného hvizdu už nic nevymyslel, jelikož jak Mety, tak TFC se spíše soustředily na to, aby neudělaly chybu a neinkasovaly.

Les Grenats tedy ztrácejí deset kol před koncem sezony na barážovou příčku osm bodů. Za týden zajíždějí do Parku princů v Paříži, kde to na body zrovna dvakrát nevypadá. Toulouse potvrdilo, že Stade Municipal Saint-Symphorien jim svědí. Naposledy tu neskórovali v září 1998. Pod Mickaëlem Debévem prohráli zatím pouze jednou, a to s PSG. O příštím víkendu přivítají doma Marseille.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Dijon FCO 2:2

03.03.2018 20:00

Góly: 45. Robert Berić, 61. Robert Berić - 32. Júlio Tavares, 55. Wesley Saïd

ASSE muselo proti Dijonu dvakrát dorovnávat. Zásluhou Roberta Beriće to ale nebyl prakticky žádný problém. A to si slovinský forvard ještě předtím dovolil zahodit penaltu.

Už po čtvrthodině hry musel Olivier Dall’Oglio střídat, neboť se zranil Mehdi Abeid. Na jeho místo přišel Florent Balmont. Přesto šel Dijon do vedení. Za dalších patnáct minut letěl na polovinu ASSE dlouhý balon. Júlio Tavares v souboji podle rozhodčího čistě přetlačil Loïka Perrina a mohl se sám řítit na vyběhnuvšího Stéphana Ruffiera. Přízemní obstřel pak celou situaci jistil - 0:1. Pro útočníka z Kapverd to byl už jedenáctý gól v sezoně.

Naïm Sliti pak stáhnul ve vápně Oleho Selnaese a kopala se "pětka". Robert Berić jí sice dal razanci, ale co to bylo platné, když mířil do středu brány, kde stál připravený Baptiste Reynet? Celkově šlo o jedenáctou penaltu proti Dijonu v této sezoně. V této statistice skromný francouzský celek vévodí všem klubům z pěti nejlepších evropských fotbalových soutěží.

Šestadvacetiletý Slovinec napravil své zaváhání v nastaveném čase úvodního dějství, když přesnou hlavičkou usměrnil do sítě centr Gabriela Silvy - 1:1. DFCO rozhodně nehodlal utkání zabalit a deset minut po startu druhé půle šel opět do vedení. Balmont centroval, Wesley Saïd hlavičkoval, Ruffier si na balon sáhnul, nicméně přesto se dostal za čáru - 1:2.

Náskok ale příliš dlouho nevydržel. Po hodině hry propadnul míč k Berićovi, jenž měl před sebou akorát Papyho Djilobodjiho, a tak se štěstím procedil kulatý předmět mezi jeho nohama, takže Reynet reagoval až na poslední chvíli a to nestačilo - 2:2. Do konce zápasu už to bylo spíše jen vyčkávání.

ASSE pod Jean-Louisem Gassetem nadále stoupá tabulkou. Nyní má na kontě pětatřicet bodů a před sebou duely se Stade Rennes a následně s Guingampem. V posledních třech kláních neporažený Dijon je na tom ještě o bodík lépe a v březnu mu los přidělil také přijatelné soupeře. Konkrétně Amiens a Montpellier.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Paris Saint-Germain 0:2

03.03.2018 17:00

Góly: 47. Ángel Di María, 77. Christopher Nkunku

PSG má v nejvyšší francouzské soutěži dostatečný náskok, a proto si mohlo dovolit nechat odpočívat své největší hvězdy v sobotním utkání na půdě zachraňujícího se Troyes. V úterý ho totiž čeká osmifinálová odveta Ligy mistrů proti Realu Madrid, kdy bude dohánět manko z prvního duelu na španělské půdě (1:3). S Troyes tak nenastoupili takové persóny, jakými jsou Cavani, Verratti, Mbappé či Marquinhos.

Hostující gigant i přesto zvítězil po výsledku 2:0 a před druhým Monakem si znovu vytvořil čtrnáctibodový náskok. ES držel s pařížským klubem nerozhodný výsledek do konce prvního poločasu, ovšem hned z kraje toho druhého inkasoval a zhruba čtvrthodiny před koncem obdržel druhou rozhodující trefu. V tabulce mu patří osmnáctá sestupová pozice s osmadvaceti body a ve zbývajícím průběhu ho tak zřejmě čekají perné chvilky.

První větší možnost se zrodila zhruba po pětadvaceti minutách, kdy z dvaceti metrů vypálil Lo Celso a jeho kroucenou střelu vyrazil gólman Zelazny jednoruč do strany. Jednadvacetiletý Argentinec znovu zahrozil o dvanáct minut později, tentokráte jeho bombu z hranice pokutového území odvracel Zelazny na rohový kop. Pařížané šli zaslouženě do vedení ve 47. minutě, svůj osmý ligový gól v této sezóně vsítil Ángel Di María.

Ten při zranění Brazilce Neymara začíná nastupovat pravidelně, svou důvěru nyní splatil po krásné přízemní kombinaci na jeden dotek a finální přihrávce od Draxlera. Poté sám před Zelaznym nezaváhal, přehodil ho a míč vzápětí doputoval k pravé tyči. Hosté se mohli definitivně uklidnit o půl hodiny později, kdy se prosadil Christopher Nkunku. Jeho gól však platit neměl, neboť se po centru od Daniho Alvese nacházel v těsném ofsajdu.

Teprve dvacetiletý záložník to udělal perfektně, na levé straně pokutového území se zbavil protihráče a pak se po zemi trefil ke vzdálenější konstrukci. Ve zbývajícím průběhu se duel už spíše dohrával, hosté přeci jen mohli skórovat ještě jednou ve třetí nastavené minutě. Po rychlém brejku uprchl na levém křídle debutant v dresu PSG Weah, jenže v závěrečné fázi nepropálil včas vyběhnutého Zelaznyho.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Girondins Bordeaux 2:1

02.03.2018 20:45

Góly: 45. Stevan Jovetić, 69. Rony Lopes - 32. Valentín Vada

Monako potvrdilo úlohu favorita proti Bordeaux a v domácím prostředí zvítězilo nejtěsnějším poměrem 2:1, v tabulce Ligue 1 si tak upevnilo druhou příčku zaručující přímou účast v nadcházejícím ročníku Ligy mistrů a před Marseille momentálně drží náskok pěti bodů. Girondins se za svůj výkon v páteční předehrávce vůbec nemusí stydět, po půlhodině hry dokonce vedl a o náskok přišel zhruba pětadvacet minut před koncem.

Hostům v tuto chvíli patří devátá pozice se šestatřiceti body, na druhou stranu je to za nimi hodně natěsnané. Knížecí klub se znovu musel obejít bez hvězdného Kolumbijce Falcaa, který od začátku února chybí kvůli zraněnému stehennímu svalu. Jeho místo zaujal útočník Stefan Jovetič a od samého začátku byl platným členem. Kromě vyrovnávací branky na konci úvodního dějství poprvé zahrozil už po čtvrthodině hry.

Černohorský reprezentant si naběhl na krásný pas za obranu od Fabinha, v souboji jeden na jednoho přetlačil bránícího protihráče a pak akrobaticky z mírného úhlu zakončoval do boční sítě. Ve 28. minutě oslovil Jovetič nádherným pasem na pravou stranu pokutového území Lemara. Ten z první zpětnou nahrávkou našel ještě lépe postaveného Ghezzala, jenž z první nastřelil horní okraj břevna. Hosté z ničeho nic prorazili o čtyři minuty později.

Do překvapivého vedení je dostal Valentín Vada, když se po přihrávce Sabaly opřel do míče ve středu pokutového území a parádně se trefil přímo pod horní tyčku. Od tohoto momentu domácí ještě přidali. Ve 34. minutě se po načasované kolmici od Fabinha ocitl v tváří tvář proti brankáři Costilovi osamocený Lemar, ale poté mířil mimo prostor tří tyčí. Za dalších šest minut se probojoval do podobné pozice Jovetič, avšak zblízka na výtečného Costila nevyzrál.

Monako se přeci jen dočkalo srovnání ve 45. minutě, Joveitč si naběhl na geniální kolmici od Lemara a ze čtrnácti metrů nekompromisně zavěsil po zemi k levé konstrukci. Ve druhém dějství se v podstatě urodila jediná větší možnost a ta hned skončila rozhodujícím gólem, v 69. minutě se prosadil Rony Lopes. Dvaadvacetiletý portugalský záložník obdržel zpětnou přihrávku od Sidibého a z ostrého úhlu pálil přesně do vzdálenějšího horního rohu. V dresu Bordeaux odehrál celý zápas bývalý český reprezentant Jaroslav Plašil.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Lille OSC 2:1

02.03.2018 19:00

Góly: 5. Mario Balotelli, 81. Wylan Cyprien - 52. Luiz Araújo

Poprvé od ledna se podařilo Nice uzmout vítězství. Když už utkání směřovalo k nerozhodnému výsledku, přerušil mizernou únorovou bilanci devět minut před koncem Wylan Cyprien, který se od svého dlouhého pobytu na marodce trefil teprve podruhé v tomto ročníku. Lille naopak pokračuje v nevalných výkonech, připsalo si už svou třetí porážku v uplynulých pěti kolech.

Domácí mají tohoto protivníka dlouhodobě poměrně dost v oblibě, naposledy s ním prohráli v roce 2012, a od té doby z dvanácti případů vždy urvali aspoň remízu. Tentokráte dokonce slavili tři body, které po sedmi zápasech strádání opravdu nutně potřebovali. Hosté chtěli odčinit především poslední nezdar s Angers, po poločase srovnali, jenže v závěru inkasovali rozhodující direkt.

Vstup do zápasu se OGC vydařil náramně. Cyprien poslal centr z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, kam si naběhl Balotelli, a ten svou hlavičku usměrnil v 5. minutě přesně na bližší tyčku. Pro italského bouřliváka to byla již čtrnáctá ligová trefa, jen jedna ho pak dělí od jubilejní třicítky přesných zásahů v rámci Ligue 1, kde působí již druhou sezónu v řadě.

Navýšit pak náskok mohl Saint-Maximin, kterého na pravé straně uvolnil svou přihrávkou Burner, následně si domácí útočník hravě poradil s bránícím Ballem, z blízkosti však ztroskotal na brankáři Maignanovi. Za LOSC se snažil srovnat negativní stav Mothiba , ovšem jeho pumelice vyslaná z pokutového území skončila jen vysoko nad bránou Les Aiglons.

Zkraje druhého dějství se Dogám přece podařilo zareagovat. Luiz Araujo svou přihrávkou uvolnil rozeběhnutého Pépého, ten mu o pár vteřin později vrátil balón do šestnáctky, a Brazilec pak pohotově zavěsil. Jinak ale bylo Nice směrem dopředu i nadále lepším týmem. Po centru Colyho se pokoušel skórovat hlavou Balotelli, na Maignana ovšem z vyložené pozice nevyzrál.

Po rohovém kopu z 59. minuty byl blízko vstřelené brance rovněž Tameze, jenž zpoza šestnáctky napálil míč z první, ovšem u tyčky za Maignana zaskočil bránící Thiago Maia, jenž odkopem zažehnal nebezpečí. V 81. minutě domácí již přece přetavili vítězství ve svůj prospěch. Souquet zprava poslal jemný oblouček na zadní tyčku, odkud nabíhající si Cyprien prostřelil Maignana.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain28242286:1974
2.AS Monaco28186469:3060
3.Olympique Marseille28168457:3356
4.Olympique Lyon28149558:3451
5.Stade Rennes281251136:3541
6.Montpellier HSC28913625:2240
7.FC Nantes281171028:2940
8.OGC Nice281161134:3939
9.Girondins Bordeaux281061233:3736
10.Dijon FCO281061240:5436
11.EA Guingamp28981128:3835
12.SM Caen281051322:3235
13.AS Saint-Étienne28981130:4335
14.Angers SCO287101132:4031
15.Racing Strasbourg28871332:4931
16.Amiens SC28851523:3229
17.Toulouse FC28781326:3729
18.ES Troyes28841624:3828
19.Lille OSC28761527:4527
20.FC Metz28551826:5020

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Israha

Hmmm, kdyby se dnes vyhrálo, tak sedm bodů rezerva na LM pozici, to není věru zlé. Super výchozí pozice, když vezmu v potaz, že zůstává už jen jeden těžší zápas, a to s Lyonem doma. Ten návrat do Champions League už musí klapnout.

Reagovat
Seydou Doumbia

zápas s Lyonem bych řadil mezi ty lehčí už

Reagovat
Israha

Ta forma Lyonu k tomu svádí, ale přeci jen to je jeden z největších zápasů Ligue 1, má velkou prestiž. Podcenit ho by se mohlo vymstít.

Reagovat
Gedofrey

Spíš tak

Reagovat
Israha

Ranieri to hraje "na Leicester", no . Proti tomuhle se prosadit je těžké...myslím, že dnes to není zápas pro Sansona, ale spíš pro Ocampose/N'Jieho, chce to rychlost a přímočarost. A ukazuje se, jak bolestně chybí kvalitní útočník do vápna. Germain proti téhle obraně nemá šanci.

Reagovat
Israha

Ranieri Garciu takticky docela vyškolil tím zdvojováním krajů a hlídáním druhé vlny, veškerá útočná síla Marseille tím vymizela, a zůstaly jen střely z dálky (a jedna akce středem, kde se tam Payet s Gustavem málem přizabili). Jinak, než na sílu, se tam ten gól dnes dotlačit nedal...no aspoň, že nakonec padl. Tohle je nicméně dost problematická ztráta, protože teď budou potřeba dvě prohry Monaca na dohnání ztráty, a oni už nehrajou žádnou další soutěž...myslím, že předkolo nás nemine (v lepším případě) .

A jinak docela problém...za poslední čtyři zápasy jediný gól (a to teda hodně ušmudlaný) a osm obdržených. To není zrovna dobrá forma, v klíčové fázi sezony. Teď to chce napráskat Bilbau a zase se trochu zvednout, jinak to smrdí krizí.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera byl nejhorší výkon rozhodčího jaký jsem viděl za dlouhou dobu. Tak nasranej jsem dlouho nebyl, měli jsme kopat 3 !!!!! zcela jasné penalty a jediný gol Nantes založil rozhodčí tím že dal bodycheck Payetovi na ktereho smerovala přihrávka. Byl to těžký zápas který Nantes hralo dobře ale mělo to skončit 3:1 Ruka nad hlavou ve vápně !! (jsou na to na netu už funny obrazky) a to že Pallois 2 metry od balonu jenom obouma rukama celou silou strčil do Rolanda ve vyskoku bylo naprosto šiléné že Gauthier neviděl.

Reagovat
Israha

Minimálně ta ruka byla naprosto jasná. Ten faul po rohu byl evidentní taky, ale to se prostě v těch chumlech ztratí a málokdy se to píská, takže budiž...ale neodpískání té ruky je neomluvitelné. Což ovšem nemění nic na skutečnosti, že jsme si proti nim i přes optickou dominanci co do šancí moc neprdli .

Reagovat
smazaný uživatel

To je pekné a rozhodca naozaj slabý. Ale ja som sa na to reálne včera nemohol pozerať. Nikto nemal záujem hrať, nikto nebehal. Výkon ako z 5 ligy keď im odskakovala lopta od nohy. Čerešnička na torte bolo to čo spravil Amavi v nadstavenom čase keď mal nakopavat dlhú loptu a ušla mu do autu. Oni sú profíci a nie dedinský futbalisti aby od 1min rozprávali s rozhodcom. Keď zle píska rozhodca tak to naklonim na svoju stranu bojovnosťou a umením. Ale včera to bol najhorší výkon OM od začiatku sezóny.(Mŕtvy výkon proti PSG nepočítam. PSG je o ligu inde aj bez Neymarka.)

Reagovat
Israha

Osa týmu je utavená, protože hraje všechno. Rami, Gustavo, Thauvin, Rolando, Sakai úplně jednoznačně, za poslední dobu i Germain. A Amavi by byl taky, kdyby se nezranil. Jediní Anguissa, Payet a Sanson mají jakous takous rotaci, z toho základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me, ted v dost dulezite časti sezony je ten tým trochu vyhořelej, četl jsem že Rami je hráč který toho odkopal nejvíc ze všech lig. On hraje úplně pořád. Gustavo hraje pořád. Thauvin měl za poslední 2 měsíce řadu menších okopávaných zranění. A hraje také pořád. Amavi byl zraněnej a je trochu z formy, zároveň ty hry od psg byly dost demotivujici. Ocampos jediné co umí je být bojovny, dotěrny a dobře bránit produktivitu do utoku ma nulovou. Je ale stejně na pováženou že za zapas jsme atakovali hranici 70% míče a střely na bránu měli až v nejakych poslednich 15 minutách. Payet hrál slušně ale Thauvin (i když dal gol), už fakt slabý, sanson slabý, germain uplně nic a ocampos to utočně neoživil vubec. Daval bych vic prostoru Njiemu... jasný je často dost mimo ale mam dojem že možná kdyby dostal důvěru nějakou šnůru zapasu tak zeby to videt bylo.

Reagovat
Israha

S tím N'Jiem to říkám opakovaně. Rudimu musí asi vadit jeho nezodpovědný přístup dozadu a nižší pracovitost, jinak nevím. Ale ty ostatní věci jsou dány tím, že ten kádr prostě ještě není doskládaný. Základ má kvalitu, lavička už ale tolik ne...ti náhradníci nejsou úplně špatní, ale za osu Rami - Gustavo - Thauvin neexistuje náhradní funkční varianta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele