Ligue 1 - souhrn 26. kola

17.02.2017, 22:42, aktualizováno 19.02.2017, 22:57
Komentáře a souhrny
Lyon přestřílel Dijon, zatímco Montpellier zvládl důležité střetnutí se Saint-Étienne. Bordeaux před vlastními fanoušky rozstřílelo Guingamp. AS Monaco jenom remizovalo v Bastii a přišlo o část ze svého náskoku, jelikož Nice uspělo v Lorientu, jenom bod ovšem bere PSG. Olympique Marseille si poradil s Rennes, Lille veze body z Caen...

Paris Saint-Germain - Toulouse FC 0:0

19.02.2017 21:00

Góly: -

V Lize mistrů fotbalisté PSG doslova zazářili, v Ligue 1 však na řadu přišel trošku nepochopitelný výpadek. A to se přitom opravdu natěsno mohli přiblížit vedoucímu Monaku, které v pátek zaváhalo na půdě Bastie. Stále se zlepšující Toulouse může za senzační úspěch poděkovat především brankáři Albanu Lafontovi.

V podstatě se o toulouském teprve osmnáctiletém brankáři mluví jako o nástupci Huga Llorise, v tuhle chvíli jedničku francouzské reprezentace. Skoro dvoumetrový habán má na svůj věk skvělý přehled a je poměrně slušně atleticky vybavený. Právě on v mnoha případech hostující tým proti jasnému favoritovi hodně podržel.

Čtyři branky nasázeli Pařížané v úterním duelu Barceloně, a i když stále nemohli počítat s kapitánem Thiagem Silvou a nově byl zraněný rovněž Ángel Di María, na hřišti jasně dominovali i v tomto střetnutí. Vždyť například držení míče jednoznačně vyznívalo v jejich prospěch, až 75 procent nebylo nijak neobvyklé číslo.

První, kdo si vylámal zuby na toulouském muži v rukavicích, byl zkraje utkání Lucas Moura, který moc hezky zaspolupracoval s Rabiotem. O dvě minuty později se zastřeloval také Edinson Cavani, ten ovšem pálil jen vedle brány. Na druhé straně gólman Trapp, který měl určitě o poznání méně práce, musel likvidovat dalekonosný pokus Óscara Treja.

V 52. minutě byli domácí vstřelené brance nejblíže, nicméně Edinson Cavani trefil z blízkosti pouze tyčku. Draxler s Verrattim v krátkém sledu rovněž nedokázali uspět, Lafont totiž v obou případech zasáhl. V 68. minutě mělo mužstvo kouče Unaie Emeryho velkou smůlu, protože Marquinhosovu hlavičku zastavil nechtěně v cestě do brány spoluhráč Kimpembe.

Podíváme-li se z dlouhodobého hlediska, jak je na tom v tuhle chvíli nedobytnost Parku princů, v posledních 82 zápasech před vlastními fanoušky prohrál PSG pouze dvakrát. V květnu v roce 2014 tam uspělo Rennes, loni v březnu pak Monako. Celková bilance v rámci Ligue 1 tedy činí úctyhodných 63 výher, 17 remíz a jen 2 porážky.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Saint-Étienne 2:1

19.02.2017 17:00

Góly: 49. Paul Lasne, 68. Steve Mounié - 12. Kévin Monnet-Paquet

Montpellier i v sestavě s obráncem Pokorným otočil nepřiznivý vývoj proti Saint-Étienne a slaví vítězství 2:1. Domácí se dostali hned z kraje zápasu do potíží, ale na začátku druhého dějství vyrovnali a posléze vstřelili i vítězný gól. Hodně jim k tomu dopomohlo vyloučení hostujícího Jorginha.

Vstup Montpellieru do utkání nebyl optimální, hosté se dostali do vedení už po dvanácti minutách, kdy si stoperská dvojice domácích nevšimla nabíhajícího Monneta-Paqueta, který rovnou z první povedeným obloučkem překonal Pionniera. Domácí se snažili co nejrychleji vyrovnat a dobrá šance se jim naskytla ve 22.minutě, závar před brankou se nepovedlo dotáhnout do konce a střela Sességnona byla hodně nepovedená. Mimo branku pálil také Ryad Boudebouz a tak první poločas skončil vedením Saint-Étienne 1:0.

Domácí na nic nečekali a hned po změně stran přichystali první střídání. To ve svém důsledku nakonec vedlo k vyrovnání a to hned ve 49.minutě. Mbenza ve vápně přihrál pod sebe na volného Paula Lasneho a ten srovnal na 1:1. Nebyla to jediná pohroma, která hosty na začátku druhého poločasu postihla. Jen dvě minuty po vyrovnávací brance se pověsil na svého soupeře Jorginho a sudí ho odměnil druhou žlutou kartou. Saint-Étienne tak začaly krušné časy.

Montpellier rázem převzal iniciativu a bylo otázkou času, kdy se mu podaří využít přesilovou hru a strhnou vedení na svojí stranu. Mouniému se to ještě nepovedlo, do cesty se postavila branková konstrukce, ale v 68.minutě už se mohl se svými spoluhráči radovat. Byla to podobná situace se zásadním rozdílem, že Mounié tentokrát hlavičkoval přesně do branky.

Saint-Étienne bylo v těžkém postavení, ale nevzdávalo se a čtyři minuty před koncem měl slibnou příležitost Hamoum, balón však skončil vedle branky. Každopádně Montpellier vyrovnání nedopustil a doma slaví důležité vítězství.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Dijon FCO 4:2

19.02.2017 17:00

Góly: 11. Corentin Tolisso, 80. Corentin Tolisso, 84. Alexandre Lacazette (pen.), 90. Nabil Fekir - 30. Júlio Tavares, 48. Loïs Diony

Chvíli to vypadalo na další blamáž. Lyon doma prohrával s Dijonem 1:2, hostující gólman Baptiste Reynet se překonával a ještě deset minut před koncem drželi hosté tříbodový stav. Pak ale favorit třikrát udeřil a otočil na konečných 4:2, čímž si připsal pátou domácí výhru z posledních šesti zápasů.

Les Gones v posledních týdnech zažívají těžké časy, teď ale panuje v kabině o mnoho lepší nálada: nejdřív suverénní výhra 4:1 v Alkmaaru v prvním kole play-off Evropské ligy, teď psychologicky důležitý triumf nad nováčkem, který Genesiův tým senzačně "sundal" už na podzim. Pocit deja-vu visel ve vzduchu dlouho, lyonští se ale dokázali vzepřít - a opět u toho byl Alexandre Lacazette, který dnes zaznamenal už desátý gól sezony z penaltového puntíku. Celkem má na kontě senzačních 21 tref, čímž se stal prvním Francouzem, který dokázal skórovat minimálně dvacetkrát ve třech po sobě jdoucích sezonách, od slavné éry Jeana-Pierre Papina (tomu se to povedlo hned čtyřikrát, mezi lety 1988 a 1992).

Začátek utkání byl z pohledu Les Gones bezchybný: hostující kapitán Cédric Varrault zpackal bránění Ghezzalova rohu, míč se dostal až k Corentinu Tolissovi a šikovný záložník otevřel skóre. Jenže lyonská radost neměla dlouhého trvání. Po půlhodině hry vyhrál Julio Tavares souboj s domácím levým bekem Morelem a hlavou propálil Mathieu Gorgelina, který zaskakoval v lyonské bráně za suspendovanou jedničku Lopese.

Kdykoliv se Lyon dostal do šance, narazil na zeď, jež nesla jméno Baptiste Reynet. Nedůslednost domácích forvardů tak tři minuty po změně stran potrestal Loïs Diony - Maxime Gonalons hloupě ztratil míč na kraji vápna, hostující útočník jej ukradl a tvrdou ránou nedal Gorgelinovi šanci. Diony s Tavaresem tak shodně povýšili své sezonní střelecké účty na osm zářezů.

Následovala dlouhá a bezúčelná epizoda lyonského tlaku; teprve deset minut před koncem se favoritovi konečně podařilo prolomit dijonskou hráz. Vyrovnával druhým gólem Tolisso, jemuž pomohlo i štěstí: Reynet si na jeho projektil sáhnul, leč bez úspěchu. Dramatický vrchol přišel v okamžiku, kdy po kontaktu Tavarese s Mouctarem Diakhabym sudí odpískali penaltu; k té se postavil Lacazette a potvrdil, proč patří k největším světovým specialistům na pokutové kopy. Reynet neměl šanci.

Poslední tečku za vydřeným vítězstvím udělal ještě v poslední minutě Nabil Fékir: mladý forvard zpracoval na pravém křídle Jalletův pas, přehodil si míč na levačkou a technickou ránou překonal Reyneta počtvrté.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - EA Guingamp 3:0

19.02.2017 15:00

Góly: 13. François Kamano, 43. Nicolas Pallois, 71. Gaëtan Laborde

Jocelyn Gourvennec vyzrál na svého bývalého zaměstnavatele; jeho Bordeaux porazilo Guingamp hladce 3:0, což je více branek, než se jim podařilo nasázet v šesti (!) předchozích domácích zápasech dohromady. Souboj papírových konkurentů o pohárovou Evropu tak měl nečekaně jednoznačný průběh, čemuž pomohla i půlhodinová přesilovka Bordelais.

Po krátké úvodní 'oťukávací' pasáži domácí otevřeli skóre ve 13. minutě, a od té doby už na hřišti existoval prakticky jen jeden tým. Klíčovou akci založil Younnouse Sankharé, který si na křídle vyhlédl Francoise Kamana a ten křížnou ránou pravačkou poprvé propálil guingampského strážce Karla-Johana Johnssona. Brzy mohlo být ještě veseleji, ale Malcom trefil pouze břevno; to samé se na druhé straně povedlo Moustaphu Diallovi, šlo ale spíše o ojedinělou akci EAG. Bordeaux totiž jednoznačně vládlo a dvě minuty před změnou stran se dočkalo zaslouženého zvýšení - výtečný Malcom rozehrál rohový kop, Nicolas Pallois vyšplhal nejvýše a přesnou hlavičkou nedal Johnssonovi šanci.

Veškeré guingampské naděje na zvrat pohřbila situace půl hodiny před koncem, kdy Jonathan Martins-Pereira inkasoval druhou žlutou kartu a poroušel se pod sprchy. Kombouarého tým ukazoval alespoň sympatickou bojovnost, Yannis Salibur dokonce i v oslabení donutil Cédrika Carrassa k důležitému zákroku, domácí ale byli jednoduše až příliš dobří. V 71. minutě to stvrdil Gaëtan Laborde, asistenci si připsal Kamano. Právě mladý guinejský forvard je v tuto chvíli největší oporou Bordelais - přímo se podílel na sedmi z posledních třinácti branek svého týmu (5+2).

Gourvennecův tým tak jasně odpověděl na poslední domácí prohru se šampiony z Paříže a nadále si drží pohárovou formu: zápas proti PSG byl jejich jedinou prohrou v posledních osmi zápasech. Naopak Guingamp nedokázal navázat na poslední nečekaný úspěch proti Lyonu a má přesně opačnou bilanci - jediná výhra z osmi pokusů. Zdá se tedy, že zatímco na Matmut Atlantique by se mohlo bojovat o Evropu až do poslední chvíle, guingampští zakončí sezonu v klidném středu tabulky.

Více informací k zápasu

FC Lorient - OGC Nice 0:1

18.02.2017 20:00

Góly: 15. Wylan Cyprien

Lorient podal proti Nice statečný výkon. Jednou ale obrana týmu Bernarda Casoniho, vítěze Ligy mistrů z roku 1993, stejně inkasovala, takže Les Aiglons neztratí ani na Monaco, ani na PSG. Nutno taky dodat, že Les Merlus hráli více než dvacet minut v početní přesile, protože byl vyloučen ... Mario Balotelli.

Rozhodující moment utkání přišel na pořad večera v 15. minutě. Arnaud Souquet běžel podél pravé postranní čáry, přihrál Wylanu Cyprienovi, jenž vběhnul do vápna a tvrdou přízemní ranou na bližší tyč překonal Benjamina Lecomteho - 0:1. Cyprien se trefil už posedmé, na rozdíl od Maria Balotelliho, který na soupeřově hřišti v této sezoně gól ještě nedal.

Čerstvý mistr Afriky Benjamin Moukandjo mohl chvíli poté vyrovnat, ale minul. Podobně si počínal i jeho kolega Sylvain Marveaux. Do konce prvního poločasu se ještě musel činit Lecomte proti šanci Younése Belhandy. Naopak po změně stran přišly dvě dobré chvíle Yoana Cardinaleho, když vychytal hlavičky Zarga Tourého a Francoise Bellugoua z bezprostřední blízkosti.

V 68. minutě došlo na nevinný souboj Tourého s Balotellim, po kterém byl italský útočník hodně přísně oceněn červenou kartou. Tu první přitom vyfasoval v říjnu, rovněž v duelu s FC Lorient. Zvláštní náhoda i proto, že tehdy Favreho svěřenci taky nakonec zvítězili o gól. Na Stade du Moustoir bylo ovšem třeba po Balotelliho odchodu odehrát o poznání větší porci minut.

Domácí se hodně snažili. V největších příležitostech však Majeed Waris nejprve netrefil, a poté si vylámal zuby na výborném Cardinalem. Nice tedy připisuje šestnáctou výhru (za celý minulý ročník jich při konečném čtvrtém místě sesbíralo osmnáct) a v příštím kole bude chtít porazit i Montpellier. Lorient se pokusí vyzrát na Rennes.

Více informací k zápasu

Angers SCO - AS Nancy-Lorraine 1:0

18.02.2017 20:00

Góly: 5. Jonathan Bamba

Brzký gól zařídil Angers osmou výhru v sezoně. Nancy se naopak znovu o kousek přiblížilo sestupovým příčkám.

Moulinův tým tedy vyhrál podruhé za sebou, což se mu v Ligue 1 podařilo naposledy v září. Bohužel povedený vstup do sezony nevydržel, a tak se nyní SCO pohybují ve středu tabulky. Na Stade Jean-Bouin šli do vedení už v 5 minutě. Velkou zásluhu na tom měl Cheikh N’Doye, jenž hlavou přiťuknul balon lépe postavenému Jonathanu Bambovi.

Ten si udělal prostor před Tobiasem Badilou a zblízka zanamenal svou první trefu od lednového přestupu ze Saint-Étienne - 1:0. O vyrovnání se snažili Youssouf Hadji a Loïc Puyo, avšak úspěšný nebyl ke škodě Association Sportive Nancy-Lorraine, jak se klub, v němž stále ještě trénuje Pablo Correa oficiálně jmenuje, ani jeden z nich.

Naopak N’Doyemu chyběl ve druhé půli jen malinkatý kousíček k tomu, aby zvýšil na 2:0. Také se nestalo, nicméně les scoïstes se stejně mohli po závěrečném hvizdu rozhodčího Thuala radovat. Za týden přivítají opět doma Bastii. A Nancy? To bude chtít bodovat proti Toulouse. První zápas skončil na Stadium Municipal 1:1, takže to rozhodně není nemožné.

Více informací k zápasu

SM Caen - Lille OSC 0:1

18.02.2017 20:00

Góly: 69. Anwar El Ghazi

Anwar El Ghazi dvacet minut před koncem zaznamenal od svého přestupu z Ajaxu svou první trefu v Ligue 1, pomohl Lille přerušit negativní bilanci tří porážek v řadě a zařídil zároveň úspěšnou premiéru novému trenérovi Franckovi Passimu. Caen ani napotřetí nedokázalo skórovat a i nadále se drží na chvostu tabulky.

Passi, bývalý lodivod slavné Marseille, jenž byl do nové funkce jmenován v průběhu tohoto týdne za dočasného Patricka Collota, udělal výrazné změny v sestavě. Potřeboval zkrátka v Normandii uspět, aby se jeho celek vzdálil sestupovému pásmu, a do hry tak od začátku oproti minulému kolu poslal Bériu, Amadoua i Benziu.

Nejenže je aktuálně SMC v krizi, už před tímto duelem se mu nedýchalo dobře po shlédnutí statistiky vzájemné bilance s tímto soupeřem. V rámci Ligue 1 s ním padl už pojedenácté v řadě! Naposledy se z vítězství radoval v říjnu roku 2007, od té doby hned třináctkrát s LOSC prohrál a jen dvakrát remizoval.

Hosté měli v tomto střetnutí více ze hry, jenže cestu za nějakou vstřelenou brankou nemohli najít. Byl to, co se hry směrem dopředu týče, spíše takový souboj slepého s hluchým. Když se navíc úplně zbytečně nechal vyloučit Soumaoro po nenápadné strkanici se Santinim, v tu chvíli se na konečné vítězství Lille určitě nesázelo.

Přesto Dogy nakonec i v deseti dokázaly proměnit aspoň jednu ze svých sporadických šancí. V 69. minutě vyprodukoval parádní kolmici za obranu Benzia, na ní si skvěle naběhl El Ghazi, který z hranice pokutového území pravačkou zamířil podél vyběhnuvšího gólmana Vercoutreho. Odpověď na tuhle trefu hledali domácí marně.

Více informací k zápasu

FC Metz - FC Nantes 1:1

18.02.2017 20:00

Góly: 90. Cheick Diabaté (pen.) - 68. Valentin Rongier

Nantes už počtvrté v řadě neprohrálo venku, a to přitom v Métách nebylo daleko od plného bodového zisku. Hosty poslal do vedení v 68. minutě Valentin Rongier, ovšem vyrovnat dokázal v poslední minutě Cheick Diabaté, jemuž nové angažmá v novém prostředí po neúspěšné štaci v Osmanlisporu evidentně hodně svědčí.

Kanárci pod vedením Sérgia Conceicaa už dávno nejsou v takových problémech, jako byli ještě na podzim, v podstatě stále udržují dostatečný odstup od sestupového pásma, a právem vzhlíželi ke své šesté výhře z posledních devíti zápasů za éry portugalského stratéga. Už předem je ale nečekala snadná úloha, neboť Les Grenats vyhráli doma už třikrát v řadě.

Urostlý Cheick Diabaté vyslal jakýsi první nebezpečnější pokus směrem na soupeřovu bránu, ukázal, že i přes svou výšku je hbitým forvardem, a i zády k brance přes hlavou dokázal vystřelit. Mířil každopádně jen mimo. Na druhé straně zahrozili hosté vlastně až po přestávce a gólman Didillon se musel pořádně natahovat po pěkném pokusu Thomassona.

Po hodině hry mohl načít účet utkání Sala, na jehož zakončení Didillon nedosáhl, avšak na brankové čáře ho zastoupil obránce Iván Balliu, který vykopl míč do bezpečí. V 68. minutě se už Nantes přece dočkalo vstřelené branky. Bammou unikl po pravé straně, prostrčil míč Thomassonovi, ten ho ještě předal Rongierovi, jenž zamířil přesně k tyči.

Méty nakonec zachránily alespoň remízu v samotném závěru utkání. Oswaldo Vizcarrondo byl na hřišti sotva pár minut, ale už stačil faulovat Faletteho, a sudí Varela ukázal trošku přísně na bílý puntík. K pokutovému kopu se postavil Cheick Diabaté, který si snadno poradil, a zaznamenal již svou čtvrtou trefu v zatím pěti odehraných zápasech.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Stade Rennes 2:0

18.02.2017 17:00

Góly: 59. Clinton N'Jie, 64. Florian Thauvin

Olympique Marseille i bez zraněného Gomise vyhrál doma nad Rennes a nadále se může prát o evropské poháry. Tým Christiana Gourcuffa už to bude mít po dalším zaváhání složitější.

Clintonu N’Jie se příliš nevěřilo. Ale že by v tomto utkání mohl být velice platným hráčem, začal prokazovat už po třech minutách hry. Po výborném pasu od Patrice Evry přeloboval Benoita Costila, nicméně tenhle jeho pokus se nakonec mezi tři tyče těsně nevešel. Následně to zkoušel zpoza šestnáctky Dimitri Payet a napálil břevno.

Poté přinutil Costila k výbornému zákroku, načež museli nuceně odstoupit jeho spoluhráči Clément Chantome a Morgan Amalfitano. Hodně nepříjemná situace, když bylo odehráno pouhých dvacet minut. Nájezdy OM však ustaly a do konce první půle se už žádná vyložená situace neuskutečnila ani před jednou bránou.

Až v 59. minutě šli svěřenci Rudiho Garcíi do vedení. Maxime Lopez chtěl propustit na Payeta, který si nabíhal do vápna zcela neobsazen. Jenže jediný obránce široko daleko úmysl zblokoval. Bylo by to fajn, ale míč se bohužel odrazil k čerstvému vítězi Afrického poháru národů, který jej z hranice velkého čtverce poslal z první přesně k bližší tyči - 1:0.

Hned za pět minut to bylo už o dvě trefy. Morgan Sanson šikovnou patičkou přiťuknul na Floriana Thauvina, jehož střela z nějakých pětadvaceti metrů překvapila všechny včetně brankáře Costila - 2:0. Pro šťastného střelce to byl sedmý gól v sezoně, zatímco Sanson si připsal devátou asistenci, což je v této statistice řadí na druhé místo v Ligue 1, přičemž na prvního Jean-Michaëla Seriho ztrácí jednu přihrávku.

Les Rouges et Noirs se ke své škodě už na nic nezmohli, a tak platí, že už deset zápasů nevyhráli. Oproti tomu Yohann Pelé si připsal v domácím prostředí desátou nulu, čímž se v pěti nejprestižnějších evropských ligách nemůže pochlubit žádný jiný gólman. Za týden ovšem přijedou borci z PSG. Rennes bude válčit s Lorientem.

Více informací k zápasu

SC Bastia - AS Monaco 1:1

17.02.2017 20:45

Góly: 19. Sadio Diallo - 52. Bernardo Silva

Překvapivou ztrátu si na Korsice připisuje vedoucí Monako. Knížecí klub se dostal do potíží hned z kraje zápasu, v 19. minutě poprvé inkasoval a vyrovnat se mu podařilo až ve druhém dějství. S bodem bude pochopitelně spokojena spíše Bastia.

Favorizovaní hosté moc dobře věděli, že je na Korsice nečeká nic snadného, tím spíše, že jako první v zápase inkasovali. V 19. minutě domácí vrátili dlouhým centrem balón do šestnáctky, tam hlavičkoval Diallo a ačkoliv nebylo zprvu jasné, zdali balón přešel brankovou čáru, sudí branku dle svých hodinek uznal. Monako bylo zaskočené a chvíli trvalo, než si vůbec připsalo první větší šanci. Až ve 39. minutě vypálil z dobré pozice Moutinho, jenže přímo do náruče gólmana Lecy.

Monako mělo v průběhu prvního poločasu vyšší držení balón, ale to samo o sobě zápasy nevyhrává. Hned z kraje druhého poločasu měli hosté velké štěstí, že Danic zblízka nepropálil vynikajícího Subašiče, protože dvoubrankové manko už by bylo složité stáhnout. Místo druhé branky Bastie ale přišel trest v podobě vyrovnání. Touré poslal na malé vápno dobrý balón a Bernardo Silva hlavou srovnal stav.

Monako začínalo mít znovu navrch, o nůžky se neúspěšně pokusil kanonýr Falcao a Lemar pro změnu netrefil branku. Bastia držela nerozhodný výsledek i tři minuty před koncem, po velké příležitosti Mbappeho, výborně zasáhl Leca. Knížata se tlačila do vápna i během dvouminutového nastaveného času, ale podruhé prolomit domácí defenzívu se jim nepodařilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco26185376:2459
2.Paris Saint-Germain26175450:1856
3.OGC Nice26168242:2056
4.Olympique Lyon251411049:3143
5.AS Saint-Étienne26109731:2139
6.Olympique Marseille26116935:3139
7.Girondins Bordeaux26109732:3139
8.Toulouse FC26971031:2834
9.EA Guingamp26971030:3334
10.Stade Rennes2689925:3133
11.Montpellier HSC26881038:4332
12.Angers SCO26861222:3330
13.FC Nantes25861119:3430
14.Lille OSC26851324:3229
15.FC Metz25861125:4528
16.Dijon FCO26691136:4127
17.AS Nancy-Lorraine25761218:3327
18.SM Caen25741425:4325
19.SC Bastia25581222:3323
20.FC Lorient26641627:5222
Bodové odečty
FC Metz-2za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem, kdy hozenou petardou zranili soupeřova brankáře

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Diskusia

Reagovat
Langi

Marseille hezky...moc sem jim neveril jeste bez Gomise...at se s ASSE prohodi a bude to idealni

Reagovat
smazaný uživatel

Docela slušný zápas, Njie měl mít o gol více, nevím jestli Rennes tak utrpělo dvojnásobným brzkým střídáním, ale byl to poměrně komfortní zápas, šlo spíš o to, aby se ten gol vstřelil co nejdřív, a sundal ten tlak. Thauvin má spolu s Boudebouzem nejvíc golu mimo pokutové území v Ligue 1 a Sanson je hlavní nahrávač Ligy .

Reagovat
Israha

Akorát takhle je prostě potřeba hrát i venku, nestačí to jenom na Vélodrome. Nejsme Bastia nebo podobní nazdárci, aby se spoléhalo jenom na domácí prostředí a venku se hrálo polovičně...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako má to své mouchy, přijde mi tam strasne moc zbytečných technických chyb, taky mi přijde že se moc s tímhle týmem nedaří přímo kontrolovat zápas, respektive po druhém golu bylo vidět že se hned zvolnilo, ale chybí tomu takové to komfortnější držení míče někdě ve středu pole. Přemýšlel jsem, jak by si chtěl aby ten tým vypadal příští sezonu? nějaké vysněné posily?

Reagovat
Israha

Popravdě ani moc ne. Mám jasno, na jakých postech je potřeba posílit, ale nad konkrétními jmény jsem nepřemýšlel. Nový brankář, takovou obranu bych ve finále vyměnil asi celou (možná nechat Rolanda a Rekika/Dóriu, dejme tomu Sakaie na lávku)...pak pryč Diaby, Machach, Sarr, Khaoui. Gomise a N'Jieho zkusit vykoupit z hostovaček, u Vainqueura nevím...brání výborně, ale rozehrávka a podpora ofenzivy šílená, klidně bych vrátil zpátky do Říma. Ale kdo místo nich, to představu nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Méty Jedná střela do prostoru brány ještě k tomu z penalty dost divné penalty a výkon k pláči mít z toho zápasu bod je hřích

Reagovat
papanegra

co udělal Mario ?

Reagovat
ryzskej

Mrkal jsem na video a nic. Strčil zezadu týpka do zad a rozhodčí mu dal redku.

http://www.livesport.cz/zapas/QBqJmIlm/#video

Reagovat
ryzskej

Jaj, díval jsem se na jinou redku

https://www.youtube.com/watch?v=AVGeDDos5NM

Reagovat
REPLIKATOR

Blbotelli

Reagovat
Baronne

Už jsem chtěl napsat, že Balotelli opět prokázal, že je to jenom vylízanec... Ale za tohle? Vždyť to nebylo ani na žlutou

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si jistý že jí dostal za to co řekl však on to ani nepískal jako faul jestli jste si nevšimli

Reagovat
Pyroman

Dostal ji za urážky rozhodčího, ne za faul.

Reagovat
Baronne

Tak v tom případě je to pořád jenom vylízanec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Těch Pelého deset čistých kont...v kontextu toho, jak příšerná je obrana před ním a že on sám není kdovíjaká gólmanská extratřída (v lize bych ho nedal ani do první desítky), to je naprosto nepochopitelné číslo

Reagovat
Langi

Nice by mohlo ucit ostatni (cti Lyon a Marseille) jak hrat venku...jestli v podobnych zapsech nebudou ztracet tak tu LM fakt udrzi

Reagovat
ajurik

Učit? Jako rychle vstřelit gól a pak se jenom bránit. To měli jenom obrovskou kliku, že jim tam nic nespadlo.

Reagovat
Langi

To jo ale tyhle vyhry o gol pak maji cenu zlata...neberu formu a herni projev...vem si ze Lyon je pak venku povetsinou lepsim tymem a s takovyhlema lemrama prohraje 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

To je Favreho klasika. I Gladbach pod jeho vedenim zapasy vyhraval o gol,dva ...vzdy vedeli drzat vedenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Passi se u výhry v Lille radoval, jako kdyby vyhral LM, ale zase bude dělat asistenta a překladatele na tiskovkach Bielsovi, Bielsa oficialně v Lille. Bude na konci příští sezony sezony v TOP 6 ?

Reagovat
Langi

V L2

Reagovat
cubinho

Jak hrává Pokorný?

Reagovat
Pyroman

Překvapivě solidně, dneska hrál počtvrté za sebou základ. Docela rychle zapadl, s Hiltonem působí sehraně, chytil se, i proto, že se Montpellier zvedl herně. Teď je otázka, jestli v základu vydrží, protože se po zranění vrátí Congre a ten sedět spíš nebude, takže někdo ze současné stoperské dvojice pravděpodobně půjde na lavičku.

Reagovat
spider_8

Proč překvapivě? On je moderní typ stopera, v Liberci se mi vždycky líbil a určitě má předpoklady prosadit se v zahraničí.

Reagovat
Pyroman

Pro mě překvapivě vzhledem k tomu, jak hrál po zranění v Liberci, a velkému rozdílu mezi naší a francouzskou ligou. Respektive nečekal jsem, že bude hned od začátku předvádět takhle jisté a vyrovnané výkony.

Reagovat
juninho8

dnes znova len zo zostrihu....no Tavares nam to daroval....a ciastocne aj Reynet pri druhom gole....ale hlavne ten Tavaresov laket bol totalne odveci....konecne sme nerozdali body kdekomu

Reagovat
Langi

Jako prohrat doma s Dijonem by byl uz vrchol...a taky ze sme prohravali a nevypadalo to buhvi jak

Reagovat
juninho8

ked som pozrel vysledok tak som si pomyslel ze pohodovy zapas akonahle som to rozklikol tak som si to musel poriadne studovat

Reagovat
lampard8

buď rád že ses nedíval. Viděl jsem celý utkání a asi jsem zestárl o 10 let. Co pochytal eynet bylo frustrující. Co zahodil Depay s Lacazettem bylo k pláči. A chyba Gonalonse u druhýho gólu? Na sebevraždu. Díky bohu Reynet zazmatkoval u druhýho gólu a potom Tavares nesmyslně srazil Diakhabyho. Takže šťastný závěr utkání, ale zasloužený vítězství.

A když už píšu, tak můžu zhodnotit hráče. Mammana docela dobrý výkon. Morel tragédie. Gonalons katastrofa. Jallet pomalej. Tousart celkem jistý, ale šíleně špatný přihrávky rozdával. Depay na křídle válčil, hrál moc dobře, ale zahazoval šance. To samý Saša. Ghezzal dneska průměr a při střídání na něj bučeli hráči. Tolisso po blikanci nezklamal a hrál si svoje

Reagovat
juninho8

no k tej Gonalonsovej chybe sa nevyjadrujem....ako Gorgelin ho tiez zbytocne zasil ale dalo sa to vybavit k spokojnosti....k tym vykonom hracov - Mammanna je pomaly ale isto nas najlepsi stoper, lavy kraj obrany mame stale neporieseny, Morel uz pojde len dole a Rybus sa tam tiez moc nechytil, Jallet je back-up za Rafaela takze to je ok....Tousart je mlady, treba ratat s nevyrovnanostou vykonou, Tolisso proste ten tym musi tiahnut, prechodova faza zavisi od neho a utok je papierovo nabity, aj hraju dobre len este to chce trochu viac zohranosti s Memphisom a zlepsit zakoncovanie....

Reagovat
Langi

Ty vase naroky jsou obcas neco teda...jako kdybyste si nepamatovali jak sme na tom byli 2-3 roky zpatky ...za me to urcite tak hrozne neni jak to vypada, Mammana - Diakhaby je idealni stoperska dvojice, musi spolu ale hrat casteji a sehrat se...Morel a Jallet jsou stari borci, primarne urceni do ligovych zapasu...coz si myslim splnuji dostatecne...nezridka kdy si navic pripisou dulezite asistence u golu...letos na plne care zklamava Gonalons a za ocekavanim je stale Fekir (stin jeho prvni sezony)...Depay bude dobrej, jen se potrebuje vic zzit s tymem a sehrat...Tolisso podle me v lete plachne...letos je neskutecny a nejaky Juventus se bude odmitat tezko...ale zase z Tousarta bude mega hvezda

Reagovat
juninho8

v podstate som napisal to iste az na Morela teda...ktoremu viem ze niekedy krivdim ale to asi preto ze ho moc nemam rad Mammanna-Diakhaby je podla mna tiez ideal....Fekir od toho zranenia stale hlada svoj vrchol - snad ho najde....Gonalons podla mna zlenivel - vykony Tousarta by ho mohli trochu zobudit....Tolisso je srdciar....skusil by som ho podrzat este aspon sezonu....

Reagovat
REPLIKATOR

Pokorného Montpellier za 3 body

Reagovat
Pyroman

PSG Oni Monacu ten titul vyloženě cpou. Tohle je přesně to, co Blanc uměl perfektně a Emery absolutně nezvládá - rozbít doma soupeře, kteří přijedou s dobře organizovanou obranou. Rozhodčí sice strašný, ale víceméně jim jen sebral to, co jim jeho kolega daroval proti Lille. Toulouse ale bránilo výborně, hlavně Diop byl famózní, Lafont taky strašně jistý... na málo talentů si Dupraz stěžovat nemůže.

Reagovat
Israha

Pokud jimn vyhraje LM, bude puštěný ligový titul asi každému jedno...proto taky Emery přišel. Nicméně pokud to nedá, tak se nejspíš po sezoně popakuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutocne. 4-0 Barcu a doma potom 0-0 s Toulouse. Proste klasika kedze som ich cakal Vtedy aj zapasy s 7,9 kurzom na remizu vychadzaju Resp. aj rozhodca neodpiska jasnu penaltu + Cavani v tutovke namiesto golu do odkrytej brany trafi tycku Proste, taky smoliar ako ja sa len tak nenajde... Posledne 4 tikety... Namiesto 215€ vyhry, 4x jeden zapas a 45€ prehratych Heh, a tie matche, jeden vacsi ... ako druhy

V sobotu Dortmund v poslednom na 40€

http://prntscr.com/eay8l1

V nedelu Chelsea nevyhra v Burnley, 65€

http://prntscr.com/eay8zm

Predvcerom skvela Zilina v pozliepanej Senici, 42€

http://prntscr.com/eay9i2

No a vcera no comment. PSG, 68€

http://prntscr.com/eay9ph

Reagovat
vlastik

Reagovat
.13

Hrozne zbytocne stratene 2body, Emery to dost prekaucoval si myslim. Cely cas si ako keby mysleli, ze vsak ten gol tam padne. Cavani tiez popalil tutovku. Rozhodca dost zly, ale mozme si za to sami. Skoda... Monaco nam dalo sancu a my sme ju zahodili.

Lafont inak skvele zachytal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele