Ligue 1 - souhrn 25. kola

06.02.2016, 15:58, aktualizováno 07.02.2016, 22:58
Komentáře a souhrny
Vedoucí Paris Saint-Germain vyloupilo Marseille. Saint-Étienne veze tři body z Bordeaux. Monako nejtěsnějším možným rozdílem porazilo Nice a na druhé příčce má na svého konkurenta již šestibodový odstup. Rozhodující trefu zaznamenal Tiumoué Bakayoko. Lyon vyloupil Angers, Caen naopak doma přenechalo body Remeši...

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 1:2

07.02.2016 21:00

Góly: 25. Rémy Cabella - 2. Zlatan Ibrahimović, 71. Ángel Di María

PSG si poradilo s Olympiquem Marseille a vůbec nikoho to nepřekvapilo. Na čele tabulky má tedy po pětadvaceti kolech čtyřiadvacetibodový náskok. v Na Stade Vélodrome se na první přesnou trefu čekalo jen necelé dvě minuty. Blaise Matuidi poslal po levé křídle Maxwella, jenž prostě nemohl před branku nahrát nikomu jinému, než svému kamarádovi Zlatanovi. Tihle dva spolu nastupují už ve čtvrtém klubu, takže o jejich sehranosti nemůže být pochyb - 0:1.

Ve 20. minutě mohl srovnat Brice Dja Djédjé, ale Kevin Trapp stál přesně tam, kde měl. Abdelaziz Barrada pak střílel nad, nicméně potřetí už to vyšlo. Rémy Cabella obešel Thiaga Mottu a z dobrých dvaceti metrů vstřelil svůj čtvrtý gól v sezoně - 1:1. Po půl hodině hry dostal od Di Maríy výbornou přihrávku Lucas Moura, ale pro trefení do sítě to chtělo mířit přesněji.

Marseille chtěla jít ještě před poločasem do vedení. Michy Batshuayi už už viděl svou hlavičku v bráně, ale Maxwell včas zasáhnul. Belgická opora OM pak dala gól, jenže pro ofsajd nemohl být uznán. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu. Po změně stran se záhy málem prosadil Georges-Kévin N’Koudou. Málem.

Zlatan Ibrahimović se ve střetnutích PSG s Marseille trefil celkově už devětkrát, což se žádnému jinému hráči před ním (a možná ani po něm) nepodařilo. Svůj účet mohl rozšířit v 54. minutě, kdy mu vtipně přiťuknul Serge Aurier. Nicolas N’Koulou ale ušetřil Stevu Mandandovi práci. Švédský kanonýr se neprosadil ani o sedm minut později.

V 71. minutě to byl Zlatan, kdo přihrával Ángelu Di Maríovi (nikoliv naopak, jak bývá v této sezoně zvykem), jenž přešel přes Dja Djédjého a nechytatelně vypálil za Mandandova záda - 1:2. V závěru ještě mohl po Cavaniho pobídce zvýšit vedení Maxwell, ale pálil vedle. PSG to vadit nemuselo, protože si nadále hraje svou vlastní soutěž.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne 1:4

07.02.2016 17:00

Góly: 10. Cédric Yambéré - 4. Vincent Pajot, 7. Oussama Tannane, 70. Alexander Søderlund, 74. Nolan Roux

Girondins Bordeaux zase prohrálo vysokým rozdílem. Tentokrát si proti klubu Jaroslava Plašila zastříleli borci z AS Saint-Étienne.

Poprvé lovil Paul Bernardoni balon ze své svatyně už ve 4. minutě, kdy se po rohovém kopu hlavou prosadil osamocený Vincent Pajot - 0:1. Než se domácí nadáli, bylo to už 0:2. Benjamin Corgnet centroval a Oussama Tannane také přesně hlavičkoval, díky čemuž otevřel svůj účet v novém dresu. Ale jelo se dál.

Svěřenci Willyho Sagnola se v předchozích duelech mohli na domácí prostředí spolehnout. Do zápasu s ASSE se dostali už v 10. minutě, kdy si na roh Jardy Plašila naskočil Cédric Yambéré. Už za sedm minut mohla další hlavička způsobit další zkázu. Pajot však v tomto případě o kousíček netrefil. Za tři minuty vylákal Bernardoniho z brány Jérémy Clément, ale míč ji přeletěl.

Ve 28. minutě mohl snížit střelou z hranice pokutového území Malcolm, ale trefil jen břevno Ruffierovy branky. Těsně před pauzou zahrával Soderlund penaltu, ale mladíček mezi třemi tyčemi ji vyrazil mimo. Hráč Les Verts se tedy gólu dočkal až v 70. minutě, když hlavou (pochopitelně) zužitkoval Tannaneho centr - 1:3.

A aby toho pro Les Girondins nebylo málo, potkal se za čtyři minuty se Soderlundovým centrem Nolan Roux a zvýšil na konečných 4:1 pro svůj tým. Stade Rennes tedy svého soupeře v tabulce předskočilo a oba celky zůstávají v jejím středu. Na ten vítězný příště čeká Monaco, poražený se utká s Guingampem.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Rennes 1:1

07.02.2016 14:00

Góly: 42. Éder - 89. Ousmane Dembélé (pen.)

Lille vedlo, pak šlo do deseti, tak se bránilo, ale nakonec soupeř vyrovnal v tu nejméně vhodnou dobu.

Jako první se v 18. minutě přihlásil svým volejem o slovo Sofiane Boufal. Sedmá trefa v sezoně z toho ale nebyla. S pokusy Ibrahima Amadoua a Mounira Obbadiho si zase poradil ve výborné formě chytající Benoit Costil. S Éderovou branku ze 42. minuty nemohl v podstatě vůbec nic dělat, protože hostující útočník se po Boufalově přihrávce ocitnul úplně sám na zadní tyči - 1:0.

Střelec gólu však už do druhého poločasu nenastoupil, jelikož si zranil koleno. Nastoupil za něj Yassine Benzia po pěti minutách mohl skórovat. Neskóroval. Proč? Protože Benoit Costil mu v tom dalším efektivním zákrokem zabránil. Soufiane Boufal hrál velmi dobrý zápas, jenže v rozmezí čtyř minut vyfasoval dvě žluté a musel ze hřiště.

Řada tedy byla na Rennes, jehož nový kouč Rolland Courbis potřeboval po dvou prohrách bodovat. Moc si proto v 72. minutě přál, aby střela Paul-Georgese N’Tepa skončila v síti. Gólu se dočkal až v poslední minutě řádné hrací doby. Díky tomu samému hráči zahrál ve vlastním pokutovém území Adama Soumaoro a osmnáctiletý Ousmane Dembele se z nařízené "pětky" nemýlil - 1:1.  

Více informací k zápasu

FC Lorient - Montpellier HSC 1:1

06.02.2016 20:00

Góly: 49. Jimmy Cabot - 45. Kévin Bérigaud

I v deseti hráčích dokázal Lorient vybojovat bod v domácím souboji s Montpellierem. Hosté skórovali těsně před obrátkou, když se prosadil Kévin Bérigaud, ve 49. minutě pak dokázal na jeho zásah odpovědět na druhé straně Jimmy Cabot, nová posila z Troyes, který zaznamenal premiérovou trefu v novém dresu.

Ve vloženém kole Les Merlus předvedli na půdě PSG slušný výkon, byť si nakonec přivezli jen porážku 1:3. Tentokráte se vrátili k rozestavení 4-4-2, přičemž v útoku operoval navrátilec do základní sestavy Moukandjo spolu s Warisem. Už ve 3. minutě se druhý jmenovaný dožadoval penalty po kontaktu s Hiltonem ve vápně, ale sudí Lesage na bílý puntík neukázal.

Otevřít skóre mohl také Le Goff, jenž dobře zapracoval na levé straně, nicméně na hostujícího gólmana Pionniera nevyzrál. Montpellier poprvé výrazněji zahrozil ve 35. minutě díky Martinovi, který si všiml, že brankář Lecomte není mezi třemi tyčemi v ideálním postavení, jeho střela ze 40 metrů však skončila jen na břevně.

Krátce poté se musel ze hřiště předčasně pakovat Bellugou, který v souboji s Boudebouzem trefil soupeře kopačkou do břicha. Červená karta byla zkrátka na místě. Ve druhé minutě nastavení prví půle se pak hosté ujali vedení, Ninga zleva poslal přihrávku do šestnáctky, kde Bérigaud zamířil mezi nohy Lecomteho.

Lorient se svým soupeřem doma neprohrál už osmkrát v řadě a usilovně se snažil, aby tahle série pokračovala i nadále. Vyrovnání se dočkal čtyři minuty po přestávce. Jouffre s Mesloubem dobře zakombinovali na hranici vápna, míč se pak dostal k volnému Cabotovi, který ho ihned z první poslal přesně k tyčce.

Vrátit vedení na stranu MHSC se snažil v 58. minutě Ninga, s jeho pokusem si ovšem Lecomte nadvakrát poradil. V 66. minutě si zachytal také Pionnier, jenž musel likvidovat střelu Moukandja. Čtyři minuty před koncem Lecomte vyrazil hlavičku Camary, naopak zakončení Raphaëla Guerreira dokázal zablokovat hostující bek Congré.

Více informací k zápasu

GFCO Ajaccio - EA Guingamp 0:0

06.02.2016 20:00

Góly: -

Gazélec zastavil šňůru tří porážek v řadě a v souboji s rozjetým Guingampem bral alespoň bod za bezbrankovou remízu. Hosté sice přijížděli na Korsiku povzbuzeni o poslední tři vítězství za sebou, ale můžou být s tímhle výsledkem nakonec spokojeni, neboť prakticky celý zápas hráli o jednoho muže v poli méně.

Utkání pro bretaňský celek opravdu nezačalo vůbec dobře. Už v 10. minutě se totiž musel ze hřiště poroučet kapitán Mathis, který měl míč na dlouhou nohou a Tshibumbua sestřelil nevybíravým způsobem, a sudí Turpin ocenil zákrok červenou kartou. Ani dlouhá početní výhoda však domácím nepomohla ke vstřelení nějaké branky.

Dá se říci, že v první půli zahrozil snad jen ve 34. minutě Zoua, jenž nahradil v sestavě zraněného Tshibumbua, tomu ovšem zakončení nevyšlo podle představ. Dobře bránící Guingamp soupeře nepouštěl do větších příležitostí ani po přestávce, svěřenci Thierryho Laureyho byli směrem dopředu stále bezzubí.

Sedmnáct minut před koncem spolu dobře kombinovali Sylla, který unikl po levé straně, a Boutaïb, a když se míč znovu dostal k Syllovi, jeho střela postrádala přesnost a skončila nad břevnem. V závěru se ještě mohl po rohovém kopu prosadit Boutaïb, centr Djokoviče ovšem usměrnil mimo kýžený cíl.

Více informací k zápasu

SC Bastia - ES Troyes 2:0

06.02.2016 20:00

Góly: 10. Floyd Ayité, 83. Floyd Ayité (pen.)

Bastia udělala další výrazný a důležitý krok k záchraně, před vlastními fanoušky vyhrála už počtvrté v řadě a stále se přibližuje klidnému středu tabulky. Zubožené Troyes, které už podruhé během sezóny hledá nového trenéra, skolil dvěma brankami Floyd Ayité. Zápas kromě toho nabídl také tři červené karty.

Korsický celek vstoupil do utkání náramně. Danic poslal v 10. minutě parádní pas na rozeběhnutého Ayitého, jehož nezastavil a jehož rychlému tempu nestačil Martial, a domácí forvard před brankářem Dreyerem následně nezaváhal. Pro loňského šampióna Ligue 2 to byla již 50 inkasovaná branka v sezóně.

Těsně po přestávce se situace pro Bastii začala komplikovat. Po hodně sporné situaci byl totiž vyloučen ve 48. minutě Leca, jehož mezi třemi tyčemi musel nahrazovat Hansen. Těsně za vápnem se totiž domácí gólman střetl s dotírajícím Mavingou a sudí Moreira vytáhl možná trochu přísnější červenou kartu.

Hlavní arbitr s vyloučeními rozhodně nešetřil. Po hodině hry poslal naopak hosty do deseti poté, co Brayan Perea přišlápl kolíky nohu Peybernese. O pár chvil později se dostal do dobré střelecké pozice Ayité, tentokráte však jeho zakončení postrádalo větší přesnost. ESTAC nakonec přišel ještě o jednoho svého hráče osm minut před koncem.

Domácí velmi dobře zapracovali na pravé straně, Kamano se vřítil do vápna a dostal se tam do kleští dvou protihráčů. Moreira vyhodnotil, že fauloval Camus, za zmaření vyložené brankové příležitosti vystavil tuniskému záložníkovi stopku a ještě nařídil pokutový kop. Ten pak Ayité bez větších komplikací zvládl.

Více informací k zápasu

SM Caen - Stade Reims 0:2

06.02.2016 20:00

Góly: 20. Thievy Bifouma, 64. Prince Oniangué

Remeš prožila skvělý týden. Po nesmírně důležité výhře ve vloženém kole nad Angers zvládli svěřenci Oliviera Guégana i další souboj s jedním z největších překvapení sezony - tentokrát dokonce venku. Po přesvědčivém výkonu udolali Caen na jeho půdě 2:1 a prchají ze sestupové zóny. O góly se postarala nová posila Thievy Bifouma (21') a probuzený Prince Oniangué (64').

Caen bojuje o poháry a dnes bylo doma jasným favoritem, hosté ale začali hodně zhurta a Bifouma už ve třetí minutě prověřil pozornost gólmana Rémy Vercoutreho. Na druhé straně musel o pět minut později zasahovat Johnny Placide proti šanci Saidi Ntibazonkizy. To byl nicméně ojedinělý úkaz; otěže zápasu pevně třímala Remeš, která se také brzy dočkala zasloužené odměny. Ve 21. minutě poslal Nicolas De Préville přesný centr do vápna, Bifouma míč skvěle zpracoval a nedal Vercoutremu šanci.

Domácí nicméně vyhráli poslední tři vzájemné zápasy a i dnes ukázali, že mohou být stále nebezpeční. Placide se ve 26. minutě ocitl mimo pozici, šanci Ronnyho Rodelina však odklidila z brankové čáry remešská obrana. Zkušený gólman následně svoji hrubku napravil zlikvidováním šance Jordana Adéotiho i Ntibazonkizovy dorážky (36'). Po změně stran už chytal skvěle - v 52. minutě to potvrdil reakcí na jedovatou ránu dnes výtečného Ntibazonkizy.

Hostující kouč Olivier Guégan se po hodině hry rozhodl stáhnout střelce Bifoumu a poslat na jeho místo Onianguého - a to se nakonec ukázalo jako mistrovský tah. Konžský záložník si naběhl na míč vyražený Vercoutrem a bez potíží jej uklidil do sítě - 0:2. Caen se v závěru na nějaký výraznější tlak nezmohl, i když šance mělo; Damien Da Silva však v 71. minutě trefil břevno, střídajícího Christiana Kouakoua nadvakrát vychytal muž zápasu Placide.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Nantes 0:0

06.02.2016 20:00

Góly: -

Toulouse doma pouze remizovalo 0:0 s Nantes, alespoň se mu ale podařilo odvrátit pátou porážku v řadě. Otázkou je, jestli to nakonec vůbec je úspěch. Vzhledem k tomu, že z Ligue 1 letos ještě definitivně sestupují tři týmy, začínají být Arribagého svěřenci v pořádné kaši..

Nenápadné Nantes ve skutečnosti patří k nejlepším týmům Francie za poslední týdny; neprohrálo už jedenáctkrát v řadě. Papírově to tedy měli být právě Les Canaris, kdo v Okcitánii zaujal roli favorita; Toulouse na podobné řeči ale nedalo a od začátku hrálo aktivně a ofenzivně. Po deseti minutách našel Issa Diop kapitána Jeana-Daniela Akpu-Akpra, jehož chytrá technická střela prolétla vedle Riouovy brány.

Drastický rozdíl ve formě obou týmů se nicméně nakonec přece jen projevil a Toulouse může děkovat teprve sedmnáctiletému gólmanovi Albanu Lafontovi. Ten si totiž připsal hned několik klíčových zákroků - jako když Alejandro Bedoya obral o míč chybujícího Marcela Tisseranda a vyslal do šance Emiliana Salu. Argentinský střelec vypálil, Lafont se ale vytáhl. Po šestatřiceti minutách pak zásahem proti Adryanově přímému kopu udržel poločasové čisté konto.

Jestliže však první půle nabídla několik okamžiků mladého brankáře, po změně stran se herní obraz prakticky omezil na Nantes vs. Lafont. Po dalším zákroku proti nebezpečnému Salovi výborně vychytal jak první Adryanovu střelu, tak i následnou dorážku. Sala dnes opouštěl hřiště extrémně frustrovaný - po hlavičce ze 73. minuty už málem slavit, teenager v domácí bráně byl ale proti. Naneštěstí pro fanoušky se čtvrt hodiny před koncem zranil a musel střídat. Čisté konto (a bod) sice domácí nakonec uhájili, vzhledem k tomu, jak šílené výkony předváděli mezi tyčemi na podzim Ahamada s Goicoecheou, je však záhodno, aby se zázračný mladík vrátil co nejdříve..

Více informací k zápasu

Angers SCO - Olympique Lyon 0:3

06.02.2016 17:00

Góly: 13. Christophe Jallet, 46. Rachid Ghezzal, 81. Corentin Tolisso

Že by Lyon konečně nabíral formu? Po demolici Bordeaux 3:0 si svěřenci Bruna Génésia stejným poměrem vyšlápli i na dalšího těžkého soupeře. Nasázet tři góly Angers na jeho půdě je letos ohromným úspěchem. Les Gones vystříleli výhru a posun na páté místo (o bod za dnešního soupeře) společnými silami Christophe Jallet (12'), Rachid Ghezzal (47') a Corentin Tolisso (80').

Dnešní výsledek byl určitě překvapením. Angers udrželo čisté konto v osmi z dosavadních deseti domácích zápasů, Lyon byl však dnes od začátku odhodlán uspět a už ve druhé minutě po pěkné akci Ghezzala s Tolissem musel zasahovat domácí obránce Romain Thomas. Na druhé straně se do první šance dostal lyonský odchovanec Mohammed Yattara, chybu Samuela Umtitiho však využít nedokázal.

Lyonští fanoušci na první gól nečekali dlouho - a byla to překrásná trefa. Valbuenův pas do vápna ještě defenziva Scoïstes odvrátila, míč se ale odrazil pouze k Jalletovi, jehož parádní rána zapadla přesně do vinglu domácí klece. Když byl o tři minuty později za faul na Tolissa vyloučen klíčový záložník Thomas Mangani, bylo jasné, že zbytek zápasu bude pro Angers tvrdou zkouškou.

Na druhou stranu je nutné uznat, že i v oslabení nováček ukazoval, že jeho nepropustná obrana není žádným dílem náhody. Lyon si užíval skoro 70 procent držení míče, domácí defenziva vedená skvělým Thomasem jej však držela celý zbytek poločasu na uzdě. Dokonce jsme málem viděli i vyrovnávací gól, Anthony Lopes si ale s Yattarovou hlavičkou na bližší tyči poradil.

Definitivní úder do vazu tak přišel až těsně po změně stran, kdy si Ghezzal poradil s bránícícm Yoannem Andreuem, probil se po pravém křídle a další skvělou střelou propálil Alexandre Letelliera podruhé. Angers se už do zápasu vrátit nedokázalo. Na 3:0 mohl zvyšovat dvacet minut před koncem Valbuena, a když krátce poté titán N'Doye po Andreuově pasu odmítl z ojedinělé šance snížit, bylo dokonáno. Lyon si ještě pojistil vítězství gólem dnes skvělého Tolissa, který připravil Valbuena po další Andreuově chybě.

Více informací k zápasu

AS Monaco - OGC Nice 1:0

06.02.2016 14:00

Góly: 81. Tiemoué Bakayoko

Jediný gól rozhodl vypjaté derby o Riviéru - které zároveň představovalo přímý souboj dvou aspirantů o Ligu mistrů. Domácí Monaco nakonec uhlídalo čisté konto a po těsné výhře 1:0, již vystřelil hlavou Tiémoué Bakayoko, zvyšuje svůj náskok na druhé příčce už na šest bodů. Knížecímu klubu nevadilo ani dohrávání o deseti po vyloučení Nabila Dirara ze 48. minuty..

Utkání mělo od začátku punc boje o pomyslných šest bodů, a fanoušci, kteří očekávali napjatý a vyrovnaný souboj, neodcházeli zklamáni - oba týmy předvedly výborný výkon, jak se na souboj o Ligu mistrů sluší a patří. Hostující Nice v prvním poločase mělo více ze hry a lépe drželo míč, jasnější šance si ale vytvořilo Monaco - nová posila Vágner Love otestovala pozornost gólmana Yoana Cardinaleho už v sedmé minutě. Zkušený Brazilec pak dvakrát zahrozil hlavou, rovněž bez úspěchu (23', 40').

Největší šanci Les Aiglons měl mladý záložník Vincent Koziello, jehož chytrý lob přes Subašiće zastavilo až břevno (20'). Po vyrovnaném a atraktivním prvním poločase rychle přišla první výrazná změna - tři minuty po změně stran dostal rtuťovitý Dirar druhou žlutou kartu za protesty a musel se poroučet pod sprchy. Hosté se rozhodli neotálet a v přesilovce zatlačili svého soka do defenzivy, Monaco ale bránilo ukázkově. Pouze dvakrát se Nice probilo až k zakončení - Germain po skvělé Ben Arfově pobídce nechal vyniknout Subašiće (61'), pár vteřin nato pak neuspěl Rémi Walter.

Třináct minut před koncem pálil Mathieu Bodmer mimo; v tu chvíli se zdálo, že bod bude pro oslabené a defenzivně hrající Monaco maximem. Nakonec ale přišel průlom. Devět minut před koncem rozehrál Joao Moutinho přímý kop, Bakayoko přeskočil svého strážce a skvělou hlavičkou propálil bezmocného Cardinaleho. Hosté se ještě v závěru pokoušeli o zvrat prostřednictvím Doriana Caddyho (88') a Paula Baysseho (90'), leč bez úspěchu. Skvěle chytající Subašić čisté konto nakonec uhájil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain25223063:1269
2.AS Monaco25129436:2845
3.OGC Nice25116838:2939
4.AS Saint-Étienne251231030:2839
5.Angers SCO25107825:2337
6.Olympique Lyon25106934:2736
7.FC Nantes2599724:2336
8.SM Caen251131126:3136
9.Stade Rennes25811633:3135
10.Olympique Marseille25810735:2634
11.Girondins Bordeaux2589832:3733
12.FC Lorient25710834:3631
13.EA Guingamp25871026:3031
14.SC Bastia25941224:2931
15.Lille OSC25612720:2030
16.Stade Reims25781027:3329
17.GFCO Ajaccio25691025:3427
18.Montpellier HSC25751328:3126
19.Toulouse FC25491225:4221
20.ES Troyes25181616:5111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
Israha

To je teď ve Francii snad už nějaká móda, ty nesmyslné červené karty. I když že ji udělil zrovna Chaperone, mě nepřekvapuje, to je šíleně špatný sudí v tom ohledu, jak píská necitlivě, dodržuje všechna pravidla až moc úzkostlivě a neustále působí, jak kdyby chtěl být na tom hřišti co nejvíc vidět. Chudák Dirar, dostane žlutou za nic, a pak druhou za protesty, za které kartu schytá tak jeden hráč z pěti, většinou.

Ale Monako si Nice docela slušně namazalo na chleba, pragmatický, efektivní výkon i v deseti. Moutinho opět rozdílový tou precizní standardkou. Špatný byl akorát Vágner Love, ten vypadal, jak kdyby hrál fotbal poprvé.

Nice slabota, Ben Arfa neměl den a tím utrpěla celá ofenziva, navíc Monako je tou silovou, poziční obranou úplně vymazalo, až na pár záblesků. Navíc jejich rozehrávka na vlastní půlce byla leckdy naprosto úděsná a nějaký více produktivní soupeř by jim tam za 45 minut s klidem nasázel trojku.

Reagovat
Godwinson

Co Carvalho? Ten na to neměl už před dvěma lety a koukám, že pořád hraje základ :)

Reagovat
Israha

Pozičně je furt v pohodě, výbušnost a rychlost za něj obstaral zbytek defenzivy. On zase do té defenzivy vnáší klid, Wallace je neřízená střela a Raggi má taky celkem daleko do nějakého vyrovnaného obranného lídra...podle mě ho Jardim pořád využívá velice dobře.

Reagovat
Virtuos

dnes to bol pekný zápas ako od Monaca tak i od Nice, osobne som mal pocit, že hostia boli lepší, ale všetko sa odohrávalo nejako mimo bránky súpera alebo ak už šlo niečo do vyloženej pozície Nice to nevedelo pretaviť na gól vyzerali trocha nemohúco a tlak na otočenie či vedenie v zápase mal prísť skôr nie nejaké minúty pred koncom, škoda lebo domáci nehrali pre mňa presvedčivo hlavne na pozícii útočníka to bolo veľmi zlé, zdá sa že rozhodla skúsenosť a vyspelosť hráčov Monaca, ktorá sa ukázala po vylúčení plus nezabúdam ani na Subašiča tento brankár veľmi dobre podržal svoj team ...som rád, že som sa po dlhšom čase dostal k zápasu Ligue 1, naozaj pekný súboj

Reagovat
smazaný uživatel

ja fakt nemuzu z toho lille- na 14. miste s druhym nejhorsim utokem ale druhou nejlepsi obranou...

Reagovat
Kongo

Já si opravdu nepřeju sestup Toulouse.

Reagovat
Kongo

Vypadá,že se nám vrátí tradiční klub Nancy,tak by sestupovat nemuseli.

Reagovat
Langi

Vzdyt maji celkove asi 2 zajimave hrace, jinak je to tym prumeraku...ten klub ma jmeno, ale tymovy potencial tam neni

Reagovat
lampard8

právě že maj výborný hráče a potenciál obrovský, ale druhým rokem ho nedokáží naplnit. Ben Yedder, Braithwaite, Regattin, Trejo, Akpa-Akpro, Doumbia apod. Spíš je sráží chyby v obraně, to je něco šílenýho, i když dnes udrželi nulku.

Reagovat
Langi

Letos objektivne nepresvedcil ani jeden z tebou jmenovanych...to Toulouse celkove nema spatny kadr, ale ti borci jim proste hraji strasne hovno....Ben Yedder to je vubec tragedie sama o sobe...od nej se uz par let ceka, jak pomalu prorazi v PL, ale on furt hnije v Toulouse, kde neni schopny ten tym ani nejak potahnout za zachranou...beru, ze mu to spoluhraci neulehcuji, ale letos sem ho parkrat videl a to je soucasny nas Laca jako pres kopirak...s nim si nejaky Lyon nebo Marseille fakt nepomuze, pokud by nezacal podavat o dve tridy lepsi vykony...aby neskoncil jako Martin nebo Boudebouz...

Reagovat
smazaný uživatel

ben yeddera bych neodepisoval, podle me by se s o tridu lepsimi spoluhraci (co by mel treba v lyonu) zvedl

Reagovat
Pyroman

Bernardoni teď asi lituje, že nezůstal v Troyes, tam alespoň nedostával takové příděly.

Reagovat
smazaný uživatel

lille.

Reagovat
lampard8

ty červený karty letos neberou konce hráči jsou řezníci

Reagovat
vrabejka

Di Maria je tuto sezónu neskutečný!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší poločas sezony. Marseille velkou část prvního poločasu a takových 10 minut druhého úplně dominovala. Ale jak jsem psal již jinde kolem 70 mám jiz z několika Le Classique zkuženosti že se dějou věci, a PSG dalo gola. klasicky vysledek 2:1. Ukazuje se ale proč OM vs PSG je pořád velká věc, i přes dominanci PSG, protože je to jeden z nejlepších fotbalů co ligue 1 za sezonu může nabídnout.

Reagovat
Israha

No pokud byl celý zápas ve znamení takových defenzivních nedorazů, jaké se udály při obou gólech PSG, tak bohužel zasloužená prohra. Takhle se proti takto silnému soupeři bránit nedá, to stačilo tak na pařezy Yatabarého s Camarou v úterý, ale těžko na nejlepší tým Francie. Tu obrannou hru má Michel pořád dost špatně zvládnutou.

Reagovat
smazaný uživatel

No já netvrdím, že nezasloužená. S prohrou jak se udála žádný problém nemám. Ale i přes to že ty chyby se staly, a máš pravdu že se opakují a byly zbytečné, tak je taky musím někdy pochválit, a včera i přes mouchy, které tam samozřejmě byly, si ti kluci zaslouží pochvalu. Oni hlavně neudělali nejlepší výkon sezony proti Montpeliier, či Troyes, ale proti PSG a to už se myslím počítá. Chce to jen pokračovat v dobrých výkonech a ve chvíly kdy jsou všichni v lize docela tragičtí, tak to 3 místo a LM není vůbec nereálné.

Reagovat
Israha

Tak ony ty výkony až na občasný kolaps jako s Guingampem nejsou špatné, to říkám už delší dobu. Problém jsou jednak ty kontinuální nedorazy v obraně (to ani nejsou vyloženě kiksy, jako spíš až bohorovný přístup), no a pak efektivita v koncovce. Šancí je v těch zápasech plno, ale většinou se promě ní jedna, nebo max dvě...a to je prostě zásadní nedostatek.

Reagovat
smazaný uživatel

I když teda promiň ale jestli někdo si ještě zaslouží kritiku dneska tak je to opět Michy.

Reagovat
Israha

Je z formy, no. Takže vlastně nahradil Gignaca naprosto plnohodnotně...úplně stejná exploze výkonnosti zkraje sezony a pak pozvolný propad do křeče, jako předváděl on.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille neskutečný presing!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille - PSG fantastický, vyrovnaný zápas se skvělou atmosférou, Ligue 1 má pořád co nabídnout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele