Ligue 1 - souhrn 22. kola

19.01.2018, 22:40, aktualizováno 21.01.2018, 22:59
Komentáře a souhrny
Nice znovu vyhrálo, tentokráte těsně porazilo Saint-Étienne. Olympique Marseille se veze na vítězné vlně a po výhře v Caen poskočil už na druhé místo před Lyon, Monako zareagovalo triumfem nad FC Metz. Bordeaux po propuštění trenéra překvapilo Nantes...

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 2:1

21.01.2018 21:00

Góly: 2. Nabil Fekir, 90+4. Memphis Depay - 45+3. Layvin Kurzawa

Parc Olympique Lyonnais viděl ve šlágru dvaadvacátého kola snad úplně všechno, včetně brzkého gólu a "šatňáku" a trefy ze závěrečné minuty, která zajistila domácím vítězství. Nechybělo ani vyloučení a zranění velké hvězdy.

Už ve 2. minutě rozehrával z pravé strany přímý kop Nabil Fekir. Na přímou střelu to rozhodně nevypadalo, a tak Alphonse Aréola povystoupil od čáry blíže ke shluku hráčů. Kapitán Les Gones však k údivu všech svou levačkou parádně zakroutil balon, který se otřel o pravou tyč a zapadnul přímo do sítě - 1:0. Takhle se v lyonském dresu neprosadil od dob Juninha Pernambucana snad vůbec nikdo!

Fekir se trefil popáté v řadě. Celkově se prosadil už šestnáctkrát, přičemž dohromady hned třikrát z přímého kopu, což je fakt, kterým se zatím nemůže pochlubit žádný jiný fotbalista, který nastupuje v některé z pěti elitních evropských lig. Odpovědět se snažil Edinson Cavani. Anthony Lopes se ale překonat nenechal.

Pak si málem dal vlastňáka Jérémy Morel. Paní štěstěna však nakonec stála na jeho straně. PSG nemohl pomoci Neymar a po půl hodině hry přišla další, definitivní rána. Kylian Mbappé už předtím podstoupil hlavičkový souboj s Houssemem Aouarem, který odnesl krvavým zraněním. Poté hledal Verrattiho centr, jenže narazil do Lopese a byl odnesen do šatny.

Místo něj přišel na hřiště Julian Draxler, nicméně do historie tohoto parádního mače (tedy ne pro Mbappého) se na rozdíl od jiných aktérů výrazněji nezapsal. Naštěstí pro lídra tabulky se nastavovaly v první půli čtyři minuty, ve kterých byl ještě na hrací ploše Dani Alves. Zkušený borec, který si však po změně stran příliš zkušeně nepočínal. Ale nepředbíhejme.

Brazilský pravý obránce nacentroval ze své strany do vápna, kde se míč snesl k Laywinu Kurzawovi, který nekompromisní ranou z první zamířil pod břevno a málem protrhnul síť. Situaci měl přitom ještě stíženou tím, že těsně před ním proběhnul ve snaze zasáhnout letící předmět Rafael. Štěstí holt přeje připraveným - 1:1.

V minutě sedmapadesáté se pustil do rizika Dani Alves, když před zraky rozhodčího Turpina přiskočil zezadu k Tanguy Ndombelemu. Možná, že balon zasáhnul, ale sudí přesto považoval jeho skluz za natolik nebezpečný, že bez napomenutí poslal bývalého hráče Barcelony či Juventusu do šaten a jeho PSG do deseti.

Unai Emery reagoval posílením obranných šiků, což se vyplácelo až do poslední minuty. Ale nepředbíhejme. Ještě předtím totiž musel hostující gólman zasahovat proti pokusu do té doby nezvykle málo viditelného Mariana Díaze. Fotbalista, který v minulosti oblékal i dres Realu Madrid, byl nedlouho poté vystřídán.

Pouze z lavičky už sledoval, která Areola vyráží kulatý předmět přímo na hlavu Rafaela, jenž se ovšem ze šťastně vstřelené branky radovat nemohl. Rozhodující moment utkání se tedy odehrál ve čtvrté minutě nastaveného času. A tady se rozhodně o nějaké klice hovořit nedá. Memphis Depay totiž přesně věděl, co dělá.

Zleva si navedl přes dva protihráče balon na střed, aby jej brutálně napálil do šibenice - 2:1. Parádní duel tedy přinesl výhru pro tým Bruna Génésia, který tak na druhé příčce snížil náskok PSG na osm bodů. Příště se pokusí vyplenit stadion Matmut Atlantique v Bordeaux. Pařížský celek bude chtít druhou porážku v sezoně odčinit za týden v domácím prostředí. Proti však bude takřka neprostupná obrana Montpellieru, která dokázala jeho elitní střelce udržet na uzdě i v zářijovém vzájemném zápase.

Více informací k zápasu

AS Monaco - FC Metz 3:1

21.01.2018 17:00

Góly: 45. Jorge, 67. Rachid Ghezzal, 81. Rony Lopes - 72. Ibrahima Niane

Radamel Falcao se sice tentokrát neprosadil, ale přesto Monaco vsítilo tři branky a čeká, jak dopadne duel PSG s Lyonem. Mety tentokrát doplatily na to, že dohrávaly o deseti.

První šanci zápasu si připsal Nolan Roux. Těžko říci, nakolik strategii Hantzova týmu ovlivnila 12. minuta, ve které musel kvůli zranění střídat Mathieu Dossevi. Na jeho místo však přišel Ibrahima Niané, takže se dá tvrdit, že křídelní prostor byl nadále obsazen přibližně stejně kvalitně. Domácí měli větší držení míče, ale prostřednictvím Falcaa si až do pětačtyřicáté minuty vypracovali jen jednu jedinou příležitost.

Těsně před odchodem do šaten se však kolumbijský šutér vyhnul ofsajdové pasti a přinutil Eijiho Kawashimu k výbornému zákroku. Balon se odrazil mimo šestnácku, kde jej zpracoval a následně z voleje vypálil Jorge. Tahle skákavá rána se ukázala býti pro japonského brankáře zkrátka příliš velikým soustem - 1:0.

Tradičně poloprázdné tribuny na Stade Louis II se tak mohly radovat. Bohužel Jorge se na začátku druhého poločasu zranil a musel ze hřiště. To platilo i pro Kawashimu, akorát v jeho případě byla na vině červená karta, kterou si vysloužil poté, co mimo velké vápno podrazil pronikajícího Adamu Diakhabyho.

Do branky ligového zápasu tak poprvé v kariéře naskočil třiadvacetiletý Quentin Beunardeau, přičemž obětován byl Jonathan Rivierez. První úspěšný zákrok si připsal po hodině hry, když vychytal Djibrila Sdibého. O chvíli později ale už inkasoval, když si Lemar vyměnil balon s Rachidem Ghezzalem, jehož technický obstřel doputoval ve spolupráci s tyčí do brány - 2:0.

V 72. minutě přišel na hřiště Farid Boulaya a hned se ujal rozehrávky rohového kopu, který neomylně posadil na hlavu Ibrahimy Nianého, který se jakožto velký senegalský talent trefil ve svých osmnácti letech poprvé v Ligue 1. Subašić neměl nárok - 2:1. V monackém stánku Les Grenats skórovaly po sedmizápasovém půstu.

Porážku však neodvrátili. Naopak Jardimův tým se ještě jednou prosadil. Běžela 81 minuta, když si Fabinho ve vápně pohrál s obránci a naservíroval Ronymu Lopesovi před odkrytou klec - 3:1. AS tak v domácím prostředí dalo alespoň jeden gól v osmačtyřicátém utkání po sobě (celkem těch branek bylo 126). V této statistice atakuje rekord Nice, které v letech 1975-1978 střílelo v pětapadesáti duelech po sobě.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Saint-Étienne 1:0

21.01.2018 15:00

Góly: 22. Wylan Cyprien

Nice se díky další těsné výhře dostalo na metu čtyřiatřiceti bodů, což za současné konstelace znamená šestou příčku, pouze o skóre za Nantes. Naopak historicky pořád ještě nejúspěšnější klub Ligue 1, tedy AS Saint-Étienne, se teď nachází pouhý bod nad sestupovou zónou.

Skvadra Jean-Louise Gasseta si věřila. Se jmény jako Robert Bérić, Paul-Georges Ntep či Romain Hamouma k tomu měla dobrý důvod. V prvním kole navíc ve vzájemném souboji Les Verts vyhráli. Už ve 2. minutě vyzval právě Ntep ke skórování kolegu Beriće a Walter Benítez se patrně jenom tiše modlil, aby střela slovinského útočníka neskončila mezi jeho tyčemi.

Nestalo se, a tak mohla přijít chvíle Wylana Cypriena, který se prosadil po desetiměsíčním půstu. Když z nějakých dvaadvaceti metrů rozehrával přímý kop, zkusil to přes zeď a dobře udělal, přestože si do brány po nucené pauze se navrátivší Stéphane Ruffier na balon sáhnul - 1:0. Nebýt Danteho, mohl Rémy Cabella vyrovnat v pětatřicáté minutě.

O dvacet minut později měl blizoučko k pojišťující trefě Bassem Srarfi. Léo Lacroix stál však přesně tam, kde měl, a balon vyhlavičkoval do bezpečí. Tuniský útočník to zkoušel ještě jednou, nicméně míč se do horního rohu Ruffierovy svatyně nakonec nevešel. Přesto se mohli svěřenci Luciena Favreho radovat z dalšího důležitého vítězství.

V této sezoně bylo už desáté a vypadá to, že krize z jejího úvodu už je zažehnána. I když je fakt, že herně to pořád není takový válec, jako v minulém ročníku. Uvidíme, jak hráči zvládnou mač na Stade Municipal Saint Symphorien v Metách. Pro ASSE to naopak byla jedenáctá porážka. A všichni příznivci klubu doufají, že další se za týden proti Caen konat nebude.

Více informací k zápasu

Amiens SC - EA Guingamp 3:1

20.01.2018 20:00

Góly: 16. Moussa Konaté (pen.), 79. Moussa Konaté, 84. Mathieu Bodmer - 29. Marcus Coco

Po šestizápasovém půstu bez vítězství se konečně Amiens zaradovalo ze třech bodů. Uplynulých šest kol mu vůbec nevyšlo podle představ, všudy všeho za toto období získal jen jeden bod, a tak vzpruhu proti Guingampu potřeboval jako sůl. Jeho soupeř naopak padl podruhé za sebou, jelikož nezvládl poslední desetiminutovku tohoto klání.

Na nováčky soutěže přitom bretaňský celek v minulosti velmi dobře uměl. V uplynulých jednadvaceti utkání proti nim neutrpěl jedinou porážku, naposledy tomu bylo v září roku 2014 proti tehdy postoupivším Métám. První poločas ještě skončil nerozhodně, a i když ve druhém vlastně vše směřovalo také k remíze, nakonec domácí stačili dvakrát udeřit.

Ti se ujali vedení po šestnácti minutách hry. Monconduit zakličkoval v pokutovém území, k zemi ho srazil Diallo, a sudí Desiage ukázal na bílý puntík. K exekuci penalty se postavil Konaté, který nechytatelnou střelu umístil přesně do šibenice, a to navíc ještě gólman Johnsson nevystihl směr tohoto pokusu a skočil na opačnou stranu.

Svěřenci Antoina Kombouarého, kteří ve vloženém kole nepředvedli vůbec dobrý výkon proti Lyonu a ztratili svou slušnou šňůru šesti ligových kol bez prohry, odpověděli ve 29. minutě. Založili nenápadnou akci na pravé straně, Salibur pak prostrčil balón do středu, odkud vypálil tvrdě Coco, a i když si brankář Gurtner na balón sáhl, v cestě do sítě ho nezastavil.

Druhé dějství bylo z obou stran hodně opatrné. A v podstatě ony dva góly se staly těmi nejklíčovějšími momenty. Nejprve v 79. minutě Manzala poslal zprava centr do šestnáctky, a tam se Konaté prosadil střelou z první. A o pět minut později sice Manzala trefil tyčku, nicméně z dorážky se už poměrně snadno trefil zkušenostmi ostřílený Bodmer.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Toulouse FC 2:1

20.01.2018 20:00

Góly: 43. Junior Sambia, 90+5. Giovanni Sio - 30. Gianelli Imbula

Na cizích hřištích letos Toulouse získalo pouhých pět bodů a své konto v tomto ohledu nakonec nerozšířilo ani v Montpellieru, kde sahalo aspoň po remíze. Jenže v páté minutě nastavení se trefil Giovanni Sio a přisoudil vítězství na stranu domácích. Hosté i nadále procházejí velkou krizí a stále okupují předposlední příčku tabulky.

Před tímto soubojem byli v rozhodně daleko lepším rozpoložení svěřenci trenéra Michela Der Zakariana, kteří v uplynulých deseti kolech prohráli jen jednou, navíc se jim dařilo i v obou francouzských pohárech. Pomalu a jistě se schylovalo k jejich celkové jedenácté plichtě v sezóně, než na řadu přišla vymodlená trefa ze samotného závěru utkání.

TFC se naopak i nadále neuvěřitelně trápí, od konce listopadu v posledních osmi kolech urval jen jednu remízu a jednu výhru a zabředl do sestupového pásma, odkud se dlouhodobě jen těžko dostává. A ačkoli hosté čelili vůbec nejlepší defenzívě Ligue 1, prosadili se jako první oni. Skvostnou střelu z velké dálky totiž vyprodukoval Imbula.

Následně mohli náskok navýšit Sangaré nebo Issiaga Sylla, avšak ani jeden z nich míč do sítě nedopravil, a pak následovala velká nepříjemnost pro mužstvo kouče Pascala Dupraze. Gradel v souboji s Roussillonem nastavil podrážku vůči noze svého protivníka, a i když červená karta byla možná v tomhle případě přísnějšího ražení, sudí Brisard si jí zřejmě obhájí.

Přitom právě z rezultovaného přímého kopu se MHSC podařilo srovnat stav. Standardku rozehrál Sambia přímou střelou směrem na bližší tyčku, kde brankář Lafont nestačil zasáhnout. Druhý poločas byl poté z obou stran docela opatrný. Tedy až na poslední patnáctiminutovku, která ve finále nabídla pořádné drama.

Za Toulouse mohl skórovat v 77. minutě Delort, jenže po svém sólu trefil pouze tyčku. I na opačné straně se třásla branková konstrukce, z blízkosti jí totiž rozezvonil Roussillon. V poslední možnou chvíli přece udeřil Montpellier. Chybující Lafont centr Mukieleho nezkrotil ideálně, a toho využil Sio, jenž doklepl balón do prázdné brány.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Angers SCO 1:0

20.01.2018 20:00

Góly: 84. Benjamin Bourigeaud (pen.)

Po třech porážkách na přelomu prosince a ledna se Rennes podařilo zvítězit dvakrát za sebou a zase se dostalo zpátky do boje o evropské poháry. Po minulém skalpu Lille si tentokráte v bretaňském derby poradilo s Angers, a to díky proměněné penaltě Benjamina Bourigeauda z 84. minuty. Pro hosty byl konečný neúspěch opravdu hodně frustrující.

Les Scoïstes před týdnem urvali velmi cennou plichtu v Lyonu, následně se jim podařilo naplno bodovat s Troyes, a i na půdě hodně neoblíbeného protivníka, jehož v nejvyšší soutěži ještě nikdy neskolili, byli blízko aspoň nerozhodnému rezultátu. Domácí však potvrdili, že v závěrečných minutách patří v poslední době vůbec k nejsilnějším.

Hned třináct předchozích branek se jim podařilo vsítit až po přestávce, přitom osm z posledních jedenácti tref zaznamenali v konečných deseti minutách. Angers v Roazhon Parku dřelo do úmoru, hlavně druhý poločas byl pro něj značně složitý, jelikož už od 39. minuty hrálo o deseti. Domů ovšem ve finále nepřivezlo vůbec nic.

Už po půlhodině hry přitom hosté přišli o svou brankářskou jedničku. Butelle ve snaze zastavit dalekonosný projektil Gelina ze 14. minuty opravdu hodně nešetrně spadl na zem a pravděpodobně si poranil rameno. Sice ještě následujících zhruba dvacet minut na hřišti vydržel, ale bolesti přetrvávaly, a tak na jeho místo musel náhradník Michel.

Těsně poté přišla na řadu další velká nepříjemnost. Oniangué u lajny nevybíravě sestřelil Ludovica Baala, rozhodčí Moreira mu udělil za tentok zákrok žlutou kartu, a protože toho samého hráče napomínal také pár minut před tím, musela následovat červená karta. Smutný příběh pro konžského záložníka, jenž právě v Rennes načínal svou kariéru.

Druhý poločas byl ještě zajímavější než ten první. V 64. minutě vypálil z dálky velmi slušně Bourigeaud, ovšem Michel stačil jeho střelu jednoruč pod břevnem zastavit. Pak ale hostující muž v rukavicích jako by trošku situaci podcenil a v 71. minutě měl velké štěstí, že náhradník Lea Siliki nakonec rozezvonil pouze horní brankovou konstrukci.

O tři minuty později se naopak klidně mohlo ujmout vedení Angers, jenže taktéž Tait mohl litovat, že trefil parádní ranou pouze horní tyčku. V 84. minutě následoval rozhodující moment celého střetnutí. Brandon ve vápně trefil stopera Pavloviče do ruky, kopala se penalta, a ta byla zahrávajícím Bourigeaudem bezpečně proměněna.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Dijon FCO 3:2

20.01.2018 20:00

Góly: 5. Jean-Eudes Aholou, 19. Kenny Lala (pen.), 79. Kenny Lala (pen.) - 33. Júlio Tavares, 45+1. Oussama Haddadi

Souboj týmů nacházející se v dolní polovině tabulky předznamenával důležitý souboj o body a touhu dostat se mimo hranici sestupového pásma. Úspěšnějším mužstvem byl nakonec domácí Štrasburk, který skolil Dijon i díky dvěma gólům Kennyho Laly a dostal se na desátou příčku.

Štrasburk trápila v poslední třech zápasech mizerná koncovka, soupeři nedokázal vsítit žádný gól. A hned od úvodních minut bylo na domácích vidět, že chtějí tuto kletbu co nejrychleji zlomit. Ve 4. minutě se to ještě Blayacovi nepovedlo, jelikož trefil pouze brankovou konstrukci, avšak o minutu později již mohli příznivci Le Racingu vypuknout radostí. Aholou se dostal ke střele z vápna a přízemní střelou k tyči otevřel skóre zápasu.

Následně byl po důrazném průniku do šestnáctky k zemi skolen Terrier a rozhodčí nemohl odpískat jinak než pokutový kop. Brankář Reynet dobře vystihl směr střely a vrhl se po své pravici, ale střela Laly byla dostatečně razantní.

The Mustards ovšem odpověděli vzápětí. Chafik našel křižným pasem úplně volného Júlia Tavarese, který měl dostatek času na zpracování míče, jenž pak umístil na zadní tyč do protipohybu gólmana Bonnefoie.

O dvě minuty později mohl svůj tým poslat zpět do dvoubrankového vedení Liénard, ale Reynet vyškrábl jeho přímý kop nad břevno. Těsně před dovršením pětačtyřiceti minut se opět blýskl hostující muž v rukavicích, který zneškodnil nebezpečnou hlavičku zakončujícího Blayaca. Po neproměněné tutovce si poslední slovo v prvním dějství vzal Dijon. Přímý kop rozehrávaný téměř z poloviny hřiště propadl v chumlu hráčů, balón se ocitl před Haddadim, a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Ve druhém poločase měli první vážnější šanci hosté, konkrétně střílející Júlio Tavaras, a po jeho prudkém projektilu musel Bonnefoi na zem. Domácí kouč Thierry Laurey cítil, že pokud chce vyhrát, musí pozměnit složení základní jedenáctky, a jeho tah se mu vyplatil. Čerstvý Nuno Da Costa totiž po pár desítkách vteřin na place vybojoval pro svůj tým pokutový kop. K němu se postavil opět Lala a zvolil stejný způsob zakončení, jako při své první penaltě. Reynet vystihl pravou stranu, ale Lalova střela byla dostatečně razantní, a balón skončil v síti.

Dijon reagoval rychlým dvojím střídáním, avšak na změnu výsledku už ani nově příchozí hráči neměli podíl.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Lille OSC 1:0

20.01.2018 20:00

Góly: 44. Adama Niane

Sobotní večer předznamenával bitvu týmů nacházejících se blízko sestupového pásma. Lille se představilo v Troyes, přičemž mělo před zápasem v tabulce jednobodový náskok před svým sokem. V zápase rozhodl jediný gól Adamy Nianeho z konce prvního poločasu. Domácí se po těsné výhře posunuli na patnáctou příčku a po třech prohrách bodovali.

Situace ve středu tabulky je opravdu hodně napjatá. Mezi sedmým a osmnáctým místem je pouze devítibodový rozdíl, čili o jistotu záchrany se zřejmě bude bojovat až do posledního dechu. Všem zápasům se tedy dostává na velké důležitosti.

A z tohoto klání mezi těmito dvěma celky by určitě měli radost příznivci defenzivního fotbalu. Hráči obou mužstev vyslali na soupeře celkem tři střely, přičemž si každý brankář připsal pouze po jednom zákroku.

Těsně před odchodem do kabin se k míči dostal Deplagne, který ho poslal do vápna, a připravený Niane jej skluzem dopravil mezi tři tyče. Víc se v první části vlastně nestalo. V začátku druhé půle byli domácí lehce aktivnější, po zbytku zápasu ovšem přenechali iniciativu soupeři a zaměřili se na obranou činnost. Procentuální držení míče hovořilo jasně ve prospěch Lille, které mělo balón na svých kopačkách po dobu 63% hracího času.

Vyrovnání mohlo přijít na řadu přece jenom v 88. minutě. K míči se dostal Bahlouli, ale svoji střelu z pokutového území vyslal pouze do středu brány, kde stál připravený Zelazny. Troyes pak ve zbývajících minutách hrálo na polovině soupeře, a tak byly veškeré naděje na bodový zisk ze strany Lille ztraceny.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Girondins Bordeaux 0:1

20.01.2018 17:00

Góly: 26. Nicolas De Préville

Derby o Atlantik zvládlo překvapivě lépe Bordeaux. Klub prochází hlubokou krizí a v současné chvíli hledá nového trenéra, ale i přesto pod vedením dočasně zvoleného Érica Bedoueho uspěl na půdě letos hodně silného Nantes. Kanárci nevyhráli ani na třetí pokus a po prohře s PSG, remíze v Toulouse a nynějším výsledku oslabili svou pátou pozici.

Les Girondins na svého pobřežního rivala prostě umějí a od roku 2015 s ním neprohráli ani na sedmý pokus. O jedinou branku celého střetnutí se postaral v prvním dějství Nicolas de Préville, jenž v novém dresu skóroval teprve podruhé. Na svém kontě má už ale letos čtyři ligové branky, dvě předchozí totiž zaznamenal ještě zkraje sezóny, když hrál za Lille.

Začátek nového roku byl pro Bordeaux opravdu hodně bouřlivý. Ještě o vánočních svátcích se zdálo, že má trenér Jocelyn Gourvennec plnou důvěru vedení, jenže minulá porážka v Caen mu definitivně srazila vaz. Aktuální kondiční trenér Bedoue svůj tým připravil na Nantes velmi dobře. A především v obraně si počínali velmi kompaktně.

Domácí nepůsobili na hřišti žádným nebezpečným dojmem. Už od 26. minuty navíc museli dohánět jednogólové manko, jelikož Sabalyho centr zužitkoval hlavou de Préville, ten se přitom až příliš snadno odpoutal od nedůrazného obránce Dubiose. A brankář Tatarusanu již tuhle situaci vyřešit nedokázal. Po míči se jen marně natahoval.

Les Canaris ani náhodou nepatří k nejofenzivnějším mužstvům Ligue 1, doposud všudy všeho nastříleli jen devatenáct branek, a i tenhle zápas potvrdil, že útok není vyloženě jejich silnou stránkou. Do poločasu mohl srovnat snad jen Diego Carlos, ovšem brankář Costil, a zároveň nový kapitán FCGdB po odchodu Jérémyho Toulalana, jeho hlavičku polapil.

Zkraje druhého poločasu se snažil Costila překonat rovněž Rongier, avšak se svým pokusem zpoza vápna neuspěl. Náskok Bordeaux se naopak snažil pojistit de Préville, jenže pálil pouze těsně vedle. V nastavení se Nantes přece jenom mohlo dočkat vyrovnání, jenže N'Gom trefil z blízkosti jen Costila a z dorážky následně mířil trestuhodně nad Sala.

Více informací k zápasu

SM Caen - Olympique Marseille 0:2

19.01.2018 20:45

Góly: 55. Dimitri Payet (pen.), 74. Florian Thauvin

Marseille potvrdila, že v daleké Normandii se jí daří už dvě desetiletí, naposledy tam totiž prohrála v roce 1997. Už čtyřikrát v řadě před tímto duelem zvítězila, třikrát za sebou udržela čisté konto a z půdy Caen uzmula zasloužené tři body. Alespoň na chvilku se tak vecpala na druhou pozici, o kterou vehementně bojuje s Monacem a Lyonem.

Svěřenci Rudiho Garcíy jasně oběma svým sokům naznačují, že se hodlají o pozici vicemistra poprat se vší parádou a určitě chtějí přímo proklouznout do Ligy mistrů pro příští sezónu. Ne že by především v první půli předvedli úplně oslnivý výkon, ve druhém ale přišlo na řadu přece jenom zlepšení, a končený úspěch se ve finále dostavil.

Hosté nicméně mohli prohrávat už po devatenácti minutách hry, Santinimu se totiž z blízkosti podařilo rozvlnit síť po centru od Delaplaceho, každopádně jeho trefa nebyla uznána kvůli ofsajdu. O sedm minut později se Marseille dožadovala nařízení pokutového kopu, Bessat totiž ve vápně vrazil do Thauvina, sudí Letexier ale na bílý puntík neukázal.

Ve 34. minutě byl OM asi nejblíže vstřelené branky v rámci prvního dějství. Lopez přenechal míč Payetovi, ten ho následně poslal na hranici brankového území, kam si naběhl N'Jie, jenže jeho hlavička skončila pouze nad bránou. V nastavení mohl Caen naopak poslat do vedení Sankoh, avšak jeho pokus stačil zlikvidovat brankář Mandanda.

Jinak však domácí směrem dopředu hrozili jen sporadicky. Opravdu ne nadarmo disponují vůbec nejhorším útokem celé soutěže. A v 55. minutě SMC poprvé inkasoval. Bessat v šestnáctce kopl nešikovně do Sarra, Letexier musel zapískat penaltu, a exekutor Payet poslal svou střelu zkušeně do protipohybu gólmana Vercoutreho.

Les Phocéens se snažili najít cestičku za co nejrychlejším pojištěním náskoku, v 62. minutě však ještě neuspěl N'Jie, jenž z vyložené pozice napálil jen Vercoutreho. V 74. minutě se již ale přece své odměny dočkali. Prvotní střelu Thauvina ještě zablokoval stoper Djiku, druhý pokus však skončil přesně u tyčky. Vercoutre se po balónu jen marně natahoval.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain22182268:1756
2.Olympique Lyon22146251:2248
3.Olympique Marseille22145345:2247
4.AS Monaco22144451:2246
5.FC Nantes22104819:2134
6.OGC Nice22104828:3134
7.Montpellier HSC22710520:1531
8.Stade Rennes2294927:3031
9.EA Guingamp2285924:2929
10.Racing Strasbourg2276927:3727
11.SM Caen22831114:2427
12.Girondins Bordeaux22751024:3126
13.Amiens SC22741120:2425
14.Dijon FCO22741131:4525
15.ES Troyes22731222:3124
16.AS Saint-Étienne22651120:3723
17.Angers SCO22410825:3222
18.Lille OSC22641219:3322
19.Toulouse FC22551220:3220
20.FC Metz22431518:3815

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
AC.Milan

tak alespoň Marseille dělá radost

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Godwinson

Pěkný vítězství, to třetí místo by mohlo vyjít. S tímhle stylem fotbalu by to bylo oživení LM

Reagovat
Israha

Trolls gonna troll

Reagovat
Godwinson

Reagovat
REPLIKATOR

Depay se pěkně ukopl Zlo prohrálo

Reagovat
Teoretik

Proč ukopl? To je tak špatný nebo ho soudíš po tom "nevydařeném" angažmá v United, kde skoro nedostal šanci? Mně se osobně vždy dost líbil, ale asi nedokáže ty kvalitní výkony předvádět pravidelně.

Reagovat
Langi

Hraje dobre...neni ten tahoun tymu v pravem slova smyslu, jaky by asi i on sam chtel byt, ale tech golu letos dal a pripravil pomerne velke mnozstvi...

Reagovat
Whitemedia

Jak to šlo Traoremu před tím zraněním?

Reagovat
juninho8

Bol parádny. Povedal by som že po Fekirovi druhý najlepší hráč dopredu čo sa týka vytvorených šancí. Skvelé ovládanie lopty a súboje 1 na 1. Plus fyzicky veľmi silný.

Reagovat
Godwinson

Moc pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

všechny tři goly stály za to,ale hlavní je,že LYON vyhrál!!!!

Reagovat
jany kozak

Reagovat
havrys99

Lidský odpad ten Alves, pořád stejný

Reagovat
#33CCCC

Co spravil?

Reagovat
havrys99
Reagovat
Langi

Depay krasna trefa...jemu to fakt moc preju

Reagovat
juninho8

Ja som musel pobudiť pred jedenástou večer pol paneláku

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Gedofrey

Po naší výhře jsem si s tím, že hraje Lyon s PSG, myslel, že jsme jasně druzí. A ono ejhle.. i když každá prohra PSG je radost

Reagovat
Stiksxx

Tomu to nemůžu nepřát! Krásný pocit pro něj.

https://www.youtube.com/watch?v=r04MEtN02l4

Reagovat
smazaný uživatel

nádhernej kop. Paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

nooo, Lyonu bych to přál, aby se vrátil tam, kde byl dříve...v poslední době Monaco s PSG poměrně kralovalo, pak překvapením sezóny Nice....teďko se probudila i Marseille a hned je liga zajímavá alespoň 2-4 místo...PSG to je jiná liga

Reagovat
Langi

jako letošní sezóna zatim fakt paráda, když se člověk podívá na hru výsledky...kazí to snad jedině ta prohra s Lille doma a totálně zbytečné remízy s Bordeaux a Angers...jinak jsou ty výkony a hra letos až překvapivě konzistentní...včerejšek ukázal, že jsme schopni porazit opravdu kohokoliv, pokud si to srovnáme v hlavě a nepřistoupíme k zápasu tak, že se to nějak vyhraje samo dost se těším na EL...ta kvalita a vyrovnanost tam je a doufám, že to ve vyřazovací fázi potvrdíme

Reagovat
Seydou Doumbia

Kdybychom se v zápase s kýmkoli soustředili před zápasem maximálně na obranu a nedělali chyby s papírově slabšími soupeři a byli smrtící v útoku tak by to vypadalo ještě lépe. Nevím zda se těším na příští sezonu, protože určitě zase příjde výprodej klíčových hráčů. Proto jak píšeš je důležité dobré výkony potvrdit v letošní sezoně EL.

Reagovat
juninho8

Pokiaľ sa uhrá LM tak sa výpredaj konať nemusí. Anthony zostane, obrana je celá v podstate nová a nemajú prečo odchádzať (Morel by mohol ), stred zálohy sú mladí hráči ktorým bude najlepšie v Lyone lebo hrávajú pravidelne ťažké zápasy (hlavne sa musí podpísať Ndombele - najlepší hráč po Fekirovi túto sezónu podľa mňa, Ferri môže odísť ), Depay a Traoré nedávno prišli tak si myslím že tiež zostanú, Mariano taktiež. Problém bude možno udržať Fekira,Aouara a Corneta. Fekira musíme za každú cenu (nebude to nemožné ak uhráme LM), Aouara by sme mohli tiež (aj keď ak niekto strelí 40 ME tak nech ide) a najmenej by asi chýbal Cornet. Ale nechcel by som aby odišiel.

Za mňa von - Morel, Ferri, Grenier

dnu - Ndombele natrvalo, nejaké kladivo na hrot na prípadnú zmenu štýlu keď si to bude situácia vyžadovať a mladý stopár - napr. Diop z Toulouse.

Lopes (Lafont - ak TFC zostupi) - Rafael (Tete), Marcelo,Diakhaby (Diop, + niekto), Mendy (Marcal) - Ndombele, Tousart (Aouar, + niekto) - Traore (Cornet), Fekir (Aouar), Depay (Aouar) - Mariano (+ nejake kladivo)

Reagovat
Seydou Doumbia

O Corneta už v létě stal myslím Spartak. Jinak já bych taky pustil tu trojici kterou si psal. Ferri na to nemá a těch 10 min může dohrát v závěru někdo perspektivnější. Morel o něm jsem už psal a ted už nejsme ani ve fázi, kdy jsme se modlili, aby byl zdravý bud Grenier nebo Gourcuff typologicky podobní hráči. Takže taky čus. No právě o Fekirovi jsem psal. Kdyby ale v létě někdo zvučnější nabídl za Depaye a nebo Mariana taky by možná šli dál. Ale věřím že u nás tito hráči mohou zůstat déle. Jinak myslíš že by Lafont dělal dvojiku? Podle mě je dost týmu na naší úrovní, které by mu nabídli pozici jedničky. Jinak to kladivo koho by sis představoval? Napadl mě Dost ten sice v repre nic moc ale ve Sportingu podle statistik hodně dobrý a podle mě by byl i reálný. Sen by byl Aboubakar ale ten by určitě nešel. Nevadil by mi ani Slimani či Rondón. Naopak bych nechtěl Girouda. Ten mladý stoper by byl top Sarr z Nice, ale asi by to nebyla levná záležitost.

Reagovat
juninho8

Škoda že Lafont je tu v tejto dobe. Keby bol ešte tak o 5 rokov mladší tak vtedy by tam bola nádej že postupne nahradí Lopesa Ale za 5 rokov vyskočí niekto ďalší. Neviem prečo som si myslel že Anthony má viac ako má To kladivo absolútne netuším. Aboubakar by bola pecka, Dost mi nejako ušiel z dohľadu odvtedy čo odišiel z Wolfsburgu. Slimani a Rondon neviem či by boli dobré voľby. Ak by to nebolo len čisté kladivo tak možno aj Toko Ekambi. A na stopéra Sarr by bol super.

Reagovat
Seydou Doumbia

Myslel jsem že Lopes má 28 kuknul jsem a jen o rok mladší. Jo asi bych se nedivil kdyby přišel na kladivo někdo z ligy než někdo z PL věřejně známy. Loni se mi líbil i Mounie taky vysoký hráč jen by potřeboval více zesílit. Ekambi by mi nevadil, ale ten po sezoně asi spíše do PL. A jak tak koukám ani to není žádný brutálně vysoký hráč i když proti Fekirovi je každý vysoký. Ted zrovna čtu že Greniera chce WHU...ten tým bych mu asi nepřál...spolu s Watfordem fakt největší odpad každý z jiné země pomalu z jiného kontinentu tam by si asi moc nezahrál. Spíše nějaký průměrný tým ze Španělska nebo někde do Francie.

Reagovat
juninho8

Z jeho podlomeným zdravím za posledné roky bude šialenec ak pôjde to Premier League. Ale niekde ísť proste musí. Aj pre jeho dobro. Teraz čítam aj o Mapouovi. Som aj zabudol že je ešte u nás Aj ten by mal ísť čo nevidieť.

Reagovat
Seydou Doumbia

Grenier fakt ideálně do Španělska tam dát 3 přesné dalekonosné pasy za zápas a být co nejdál od soubojů. V PL by si zlomil vaz. Když už ve Francii měl furt polamane hnaty. Mbiwu chce Benevento což asi hovoří za vše. To je jeho aktuální strop.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jinak Depay by fakt potřeboval každé kolo hrát proti takovému PSG protože proti nějakým Angers, Caen a podobným vesnicím se mu vůbec nechce hrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele