Ligue 1 - souhrn 2. kola

17.08.2018, 22:45, aktualizováno 19.08.2018, 22:57
Komentáře a souhrny
Nováček francouzské nejvyšší soutěže z Remeše je i po dvou kolech stoprocentní. V domácím prostředí si vyšlápl na silný Lyon. Paříž zachraňovala povinné vítězství v Guingampu až ve druhém poločase, to už se nepovedlo Monaku, doma jen remizovalo s Lille. Marseille dokonce padla v Nimes...

Nîmes Olympique - Olympique Marseille 3:1

19.08.2018 21:00

Góly: 34. Denis Bouanga, 62. Sada Thioub, 86. Renaud Ripart - 49. Florian Thauvin

Nimes Olympique předvedli další výborný výkon. Před umění nováčka se musela sklonit Marseille. Výhra 3:1 znamená, že po dvou kolech mají Krokodýli na kontě nejvíce vstřelených branek!

Stade des Costiéres, který pojme cca 18 500 diváků, byl narvaný k prasknutí. Aby ne, když přijel soupeř z města vzdáleného pouhých 120 kilometrů. OM měli po čtyřgólové nadílce do sítě Toulouse sebevědomí na rozdávání, ale tak jako mnohokrát předtím zřejmě papírově slabšího protivníka poněkud podcenili, což se hrubě nevyplatilo.

V úvodu zápasu přitom mohl většinu fanoušků v ochozech rozesmutnit Luiz Gustavo, kdyby nenastřelil pouze tyč. Skóre se na ukazateli pohnulo až po čtyřiatřiceti minutách. Moustapha Diallo poslal ideální centr na Bouangu, který balon zpracoval, rychlou zasekávačkou vyřadil Hirokiho Sakaie a přízemní střelou na vzdálenější tyčku překonal Steva Mandandu - 1:0.

Rudi Garcia nasadil do základní sestavy hned tři čerstvé mistry světa, nicméně v první půli mu to nebylo nic platné. Teprve ve 49. minutě se prosadil Florian Thauvin. Bídně rozehraná standardní situace v podání domácích vyústila v rychlý protiútok, který zakončil Morgan Sanson přihrávkou, jíž jeho zmíněný spoluhráč proměnil v efektní i efektivní lob - 1:1.

Po hodině hry došlo na prakticky totožnou situaci, jenom v opačném gardu. Rohový kop Marseille se stal kořistí Nimes. Třiadvacetiletý Denis Bouanga, jinak též spoluhráč Pierre-Emericka Aubameyanga z gabonské reprezentace, se zmocnil kulatého předmětu a pelášil s ním až k blízkosti šestnáctky, kde posunul na Sadu Thiouba, jenž elegantně přehodil zaváhajícího Mandandu a pohodlně zasunul do odkryté svatyně - 2:1.

Brankář hostujícího celku musel za tři minuty pro zranění odstoupit a na jeho místo přišel Yohann Pelé. Ani on čisté konto neudržel, neboť jej v 86. minutě překonal Renaud Ripart, když po dlouhém nákopu využil zaváhání hned dvou protivníků a ve skluzu poslal míč na místo určení - 3:1. Tým, který hraje domácí zápasy na Stade Vélodrome, se ve zbývajících minutách už na nic nezmohl.

Nimes tak slaví první domácí vítězství nad Marseille od dubna 1978! Bernard Blaquart vtisknul hře řád a rozhodně bude nesmírně zajímavé sledovat, jak Les Crocodiles obstojí v konkurenci další celků Ligue 1. Už za týden na ně čeká Toulouse. Oproti tomu OM se pokusí potěšit své příznivce a příznivkyně na vlastním stadionu v klání proti Stade Rennes.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Girondins Bordeaux 2:1

19.08.2018 17:00

Góly: 44. Aaron Leya Iseka, 67. Mathieu Dossevi - 50. François Kamano

Toulouse se poměrně rychle oklepalo z výprasku 0:4 od Marseille a využilo toho, že Bordeaux nemohl připravit Gus Poyet. Les Girondins tedy zůstávají po dvou kolech na nule.

Post hlavního kouče převzal dočasně Eric Bedouet a neváhal do základní sestavy začlenit jak Jaroslava Plašila, tak dva nové rekruty, tedy Samuela Kalu a Sergiho Palenciu. Také na druhé straně se našli borci, kteří debutovali před domácím publikem. Pro osmnáctiletého Jean-Claira Todiba to byl dokonce první start mezi elitou.

Pozornost na sebe však během úvodního dějství nejvíce upoutávala nová jednička Baptiste Reynet, jenž mezi třemi tyčemi nahradil talentovaného Albana Lafonta, který už si vydělává v italské Fiorentině. Nejprve vychytal Lukase Leragera, pak si poradil s tečovanou hlavičkou Julese Koundého, a do třetice výtečně zasáhnul proti voleji Francoise Kamana.

Už před druhým z uvedených pokusů přitom mohlo TFC vést. Balon od Francoise Moubandjeho totiž doputoval až k Mathieu Dossevimu, který sám před odkrytou svatyní vcelku nepochopitelně mířil jenom do tyče. V závěru poločasu svěřenci Alaina Casanovy převzali iniciativu a za svou aktivitu byli odměněni vedoucí brankou.

Minutu před vypršením řádné hrací doby převzal Aaron Leya Iseka nějakých pětadvacet metrů od brány míč od Ibrahima Sangarého. Všimnul si, že Benoit Costil nestojí přímo na čáře, a tak se rozhodnul o šikovný obstřel, který se zastavil až v síti - 1:0. Poločasové vedení se však záhy po změně stran rozplynulo.

V 50. minutě vběhnul Kamano do vápna a Reynet na jeho překvapivou střelu pravačkou neměl nárok - 1:1. Trvalo necelých dvacet minut, než mužstvo ze Stadium Municipal dokázalo odpovědět. Po autovém vhazování sklepnul kapitán Max Gradel pro Dosseviho, jenž přízemní ranou nechal zapomenout na své zaváhání z první půle - 2:1.

Benoit Costil měl do závěrečného hvizdu práci se dvěma nebezpečnými šancemi. Při té první vytáhnul střelu Jimmyho Durmaze na tyč, a pak rozesmutnil Moubandjého. Toulouse si tedy zvedlo sebevědomí a uvidíme, jestli dokáže za týden vyzrát na Nimes. Bordeaux bude doma usilovat o první body v zápase s AS Monaco.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - AS Saint-Étienne 1:1

19.08.2018 15:00

Góly: 55. Anthony Gonçalves - 88. Makhtar Gueye

Pomalu to vypadalo, že Racing Strasbourg bude mít po dvou kolech stoprocentní bilanci. Jenže v závěru utkání se o deseti hrající Saint-Étienne podařilo vyrovnat, díky čemuž jsou oba soupeři na čtyřech bodech.

Hosté, v jejich sestavě nechyběl Rémy Cabella, si na tým Thierryho Laureyho velice věřili, nicméně velkou čáru přes rozpočet učinil už v 18. minutě Neven Subotić. Nuno da Costa si chytře pustil balon a protihráči nezbylo nic jiného, než jej přibrzdit. A protože za ním kromě brankáře už nikdo nebyl, sáhnul rozhodčí Benoit Millot pro červenou kartu.

Domácí však početní výhody využili až po změně stran. A to měli ještě kliku, že Kévin Monnet-Paquet těsně předtím neproměnil svou dobrou příležitost. V pětapadesáté minutě tak mohl do vápna na zadní tyč centrovat Anthony Caci, jeho jmenovec Gonҫalves skvělým prvním dotykem vyřadil ze hry Timothéeho Kolodziejczaka a následně vcelku pohodlně skóroval - 1:0.

Čtvrt století čeká klub ze Strasbourgu na to, že opanuje úvodní dva duely nové sezony. Tentokrát k tomu mohl výrazně dopomoci Kévin Zohi, kdyby v 66. minutě neztroskotal na tradičně výborném Ruffierovi. Dost možná se jednalo o rozhodující moment zápasu, neboť v následujících dvaceti minutách se nic podstatného nestalo.

Avšak fotbal se hraje až do závěrečného hvizdu a nějakých pět minut před ním propadla Debuchyho skákavá přihrávka až do ideálního prostoru u penaltového puntíku, kde se do míče opřel pravačkou z první Makhtar Gueye, jenž přišel na hřiště pouhé čtyři minutky předtím a svým prvním gólem v Ligue 1 zajistil svému celku remízu - 1:1.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Montpellier HSC 1:2

18.08.2018 20:00

Góly: 82. Moussa Konaté (pen.) - 52. Florent Mollet, 71. Ellyes Skhiri

Dále pevnou montpellierskou obranu překonal Moussa Konaté až z pokutového kopu. Nicméně celek z jihu Francie skóroval dvakrát, a tak připisuje první výhru.

Gaëtan Laborde, kvůli nemuž možná přijde Gus Poyet v Bordeaux o místo, nechyběl v základní sestavě. O branky se však postarali jiní. Diváci a divačky na Stade de la Licorne si na ně ovšem museli počkat až do druhého poločasu, protože během toho prvního se rozhodně žádná atraktivní fotbalová podívaná nekonala.

Všechno započal ve dvaapadesáté minutě Florent Mollet, když z hranice šestnáctky svou pravačkou, která nabrala vnější faleš a zapadla přesně k tyči, dokonale zaskočil Régise Gurtnera - 0:1. Michel Der Zakarian se mohl znovu na lavičce radovat o nějakých dvacet minut později. Tuniský reprezentant Ellyes Skhiri to nejprve zkoušel pravou. Gólman Amiens jeho šanci zneškodnil.

Jenže jenom napůl, protože míč se odrazil zpět k účastníkovi letošního ruského šampionátu, jehož volej druhou nohou byl zkrátka nechytatelný - 0:2. Před tímto kláním udržovali Les Licornes s MHSC velice dobrou domácí bilanci. Nicméně po osmdesáti minutách hry to vypadalo, že po sedmi neprohrách bude nulový bodový zisk nevyhnutelný.

Ve dvaaosmdesáté minutě sice Konaté z penalty snížil, neboť Benjamin Lecomte skákal na opačnou stranu, nicméně skromný celek vedený Christophem Pélissierem na vyrovnání už nedosáhnul. Mimochodem, rozhodčí Karim Abed odpískal "pětku" po ruce kapitána Hiltona, jenž v září oslaví jednačtyřicáté narozeniny.

Více informací k zápasu

SM Caen - OGC Nice 1:1

18.08.2018 20:00

Góly: 51. Yacine Bammou (pen.) - 82. Ignatius Ganago

Nice v prvním kole nestačilo na Remeš. Teď už se ale Patrick Vieira dočkal prvního bodu. Nicméně patrně to ještě nějakou chvíli potrvá, než naváže na výsledky Luciena Favreho z jeho premiérové sezony v klubu.

Suspendovaný Mario Balotelli opět nemohl nastoupit a Alassane Pléa už obléká dres Borussie Mönchengladbach. Nicméně debut si odbyl devatenáctiletý Myziane Maolida, jenž přišel z Lyonu a neodehrál špatný duel. Na druhé straně připisuje první bod také nástupce Patrice Garandeho, tedy Fabien Mercadal, jenž se málem postaral o to, že jsme mohli v aktuální sezoně vidět po dlouhé době pařížské derby.

Ve 26. minutě skóroval Paul Baysse. Hráč, který strávil v Nice celkem dva roky a nyní hostuje v Caen, si však před gólovou střelou pomohl faulem, takže rozhodčí Wattellier domácí příznivce zase zchladil. Po půl hodině hry znovu zahrozil Baysse. A nutno dodat, že na straně Yoana Cardinaleho stáli všichni svatí.

Hlavička se totiž po odrazu od tyče potulovala na brankové čáře, dokud gólman balon neukryl v rukavicích. Technologie následně ještě potvrdila, že kulatý předmět ani zlomek sekundy celým svým objemem ve svatyni Orlů nestrávil. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu, ale to se mělo poměrně záhy po startu druhé půle změnit.

Pro šikovnou kličku Malika Tschokountého neměl pochopení Christophe Héralle a ve vlastním vápně ho sundal. Yacine Bammou si chtěl počkat, až se Cardinale pohne, což se mu málem stalo osudným. Jeho střela ze značky pokutového kopu však měla dostatečnou razanci, takže se mohl Stade Michel d’Ornano konečně radovat - 1:0.

Hosté odpověděli ve dvaaosmdesáté minutě. Olivier Boscagli centroval do velkého čtverce, kde nejvýše vyskočil Ignatius Kpene Ganago a jeho hlavička se od země odrazila na místo určení - 1:1. Více se toho už na hrací ploše nestihlo, a tak Vieira vyhlíží střetnutí s Dijonem. Mercadal zase bude připravovat svoji družinu na cestu do Nantes.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - FC Nantes 2:0

18.08.2018 20:00

Góly: 8. Júlio Tavares, 74. Júlio Tavares

Sázka na dalšího portugalského kouče se zatím Nantes nevyplácí. Zato Dijonští opět předvedli zdařilý výkon a zůstávají stoprocentní.

Miguelu Cardosovi se objevili vrásky na čele už v 8. minutě. Rohový kop v podání Naïma Slitiho prodloužil do ideálního prostoru Oussama Haddadi. Júlio Tavares měl pak před sebou velice snadnou úlohu - 1:0. Útočník z Kapverdských ostrovů se z posledních devíti domácích zápasů prosadil už posedmé.

FCO se v minulé sezoně prezentovali bojovným fotbalem, díky čemuž si získali přízeň nestranných fanoušků. Les Canaris jasně přehrávali a do poločasu mohli vést o dvě trefy, kdyby si tři minuty před vypršením řádné hrací doby počínal Benjamin Jeannot v zakončení chladnokrevněji. I tak si ale mohli po poločasovém hvizdu užívat Dall’Ogliovi svěřenci potlesku tribun.

Po hodině hry našel Tavares Slitiho, jenž ale minul. Pojistku tedy přidali domácí až patnáct minut před koncem. Valentin Rosier servíroval Tavaresovi zprava před odkrytou klec, takže tohle bezmála třicetiletý forvard musel proměnit, i kdyby nechtěl - 2:0. Aktivní Júlio Tavares nenašel pochopení u Abdoulaye Tourého, který jej už za čtyři minutky nešikovně fauloval.

Rozhodčí pan Stinad nejprve ukázal na značku pokutového kopu, nicméně zase zaúřadovalo video a byl z toho pouze volný přímý kop. Červená karta pro francouzského záložníka ovšem zůstala. A ani na ukazateli skóre k žádné změně nedošlo, přestože Les Canaris nakonec drželi balon déle na svých kopačkách.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Lille OSC 0:0

18.08.2018 20:00

Góly: -

Monaco v prakticky nejsilnější možné sestavě nenašlo doma recept na obranu Lille. Drbat hlavu si musí především Radamel Falcao, který ve druhém poločase neproměnil penaltu.

Oba celky v prvním kole skórovaly třikrát, nicméně na Stade Louis II se holt žádné střelecké hody nekonaly. Dohromady bylo k vidění pouhých pět střel na branku. Tu zřejmě úplně nejvýživnější si připsal José Fonte - portugalská posila z čínského Dalianu Yifang. Diego Benaglio musel předvést výtečný zákrok.

El Tigre se poprvé připomenul až po hodině hry, když svou hlavičkou pořádně zaměstnal Mika Maignana. Rozhodnutí mohlo padnout o osm minut později. Rozhodčí Thomas Léonard byl asistentem u videa upozorněn na skutečnost, že Mehmet Celik kolumbijského střelce ve vápně opravdu podrazil. Sám faulovaný však volil velice bídné zakončení.

Poté v rozmezí deseti minut švýcarského gólmana dvakrát prověřil Nicolas Pépé. Ve zbývající dvacetiminutovce se pozoruhodné akce neurodily. A vyložené šance jakoby si borci obou mužstev schovávali na další zápasy. Christopha Galtiera tak mohl potěšit akorát výkon zmíněného Josého Fonteho.

A zřejmě i nula v kolonce inkasovaných branek, protože z posledních šestapadesáti duelů se jenom dvakrát stalo, že AS Monaco v domácím prostředí neskórovalo. V minulé sezoně udrželi ofenzivní hráče na uzdě nikoliv obránci Lyonu, ASSE nebo Marseille, nýbrž fotbalisté, kteří oblékají dres Amiens SC. Knížecí klub zajíždí za týden do Bordeaux, zatímco Lille doma přivítá Guingamp.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Angers SCO 1:0

18.08.2018 20:00

Góly: 81. Ismaïla Sarr

Vypadalo to, že Angers si po porážce 3:4 s Nimes alespoň trochu zvedne sebevědomí proti Rennes, nicméně nakonec připisuje další prohru. A protože za týden hraje v Paříži, na první body bude muset s největší pravděpodobností čekat až do září.

Hned po necelých patnácti minutách musel po tvrdém střetu s Benjaminem Andrém odstoupit se zraněním Vincent Pajot a na jeho místo přišel účastník Mundialu Cheikh N’Doye, jenž se vrátil na hostování z Birminghamu. Tenhle ostrý moment však hře vůbec neprospěl. Sice se až do konce utkání žlutilo pouze třikrát, avšak někteří jakoby se trochu obávali být v soubojích důraznější.

Snahy o skórování se míjely účinkem. Tým SCO vyprodukoval sedm pokusů, ale ani jeden nesměřoval mezi tři tyče. Les Rouges et Noirs přímo ohrozili Ludovica Butella dvakrát, což se nakonec ukázalo býti dostačující, jelikož z toho byla padesátiprocentní úspěšnost pro bretaňský klub, který obhajuje pátou příčku.

Psala se jednaosmdesátá minuta, když Ismaïla Sarr vniknul do šestnáctky, posunul si balon na pravačku a šikovným obstřelem, který zapadnul k pravé tyči, překonal brankáře Angers - 1:0. Senegalský reprezentant předváděl v Rusku dobré výkony a rozhodně má na to překonal pět branek z minulého roku.

Díky jeho trefě se Stade Rennes může pyšnit tím, že v posledních šestnácti kláních pokaždé minimálně jednou skórovalo. Tuto statistiku bude určitě chtít vylepšit i za týden na Stade Vélodrome v Marseille. Moulinova skvadra má před sebou několik těžších zápasů, po kterých by klidně mohla zůstat přikována na samém chvostu tabulky Ligue 1.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Paris Saint-Germain 1:3

18.08.2018 17:00

Góly: 20. Nolan Roux - 53. Neymar (pen.), 82. Kylian Mbappé, 90. Kylian Mbappé

PSG sice s Guingampem prohrávalo a do zápasu se vrátilo až díky Neymarově penaltě, ale nakonec dělbu bodů - na rozdíl od jarního vzájemného duelu - nedopustilo. A jenom potvrdilo, že i s Thomasem Tuchelem na lavičce hodlá opět vyhrát všechno, co jenom vyhrát jde.

Brazilský klenot ve službách pařížského celku před rokem debutoval v Ligue 1 právě na Stade du Roudourou a dokonce si hned připsal i první gól. Teď si na něj znovu musel počkat, protože domácí začali hodně aktivně. Snad po vzoru Remeše, která v pátek vyzrála na favorita z Lyonu. Jenže bohaté PSG jest přeci jen ještě o úroveň výš.

Ještě během úvodní patnáctiminutovky obehrál Marcus Thuram protihráče Meuniera a pobídnul Nolana Rouxe, jehož rána putovala od Buffonova ramene do břevna. Ve 20. minutě se už štěstěna od italské gólmanské legendy na okamžik odvrátila. Zaváhání Colina Dagby využil Marcus Coco, aby mohl přihrát lépe postavenému Rouxovi, který pravačkou po zemi rozvlnil síť - 1:0.

Necelých deset minut poté mladíček Dagba zase chyboval, ale zkušený rozhodčí Turpin po poradě s asistentem u videa Nicolasi Benezetovi gól neuznal. V samotném závěru úvodního dějství ještě mířil těsně vedle Thuram, což přimělo Tuchela k tomu, aby o přestávce stáhnul ze hřiště Timothyho Weaha a na jeho místo poslal mistra světa a nejlepšího mladého hráče uplynulého šampionátu Kyliana Mbappého.

Od finálového klání nenastoupil k žádnému zápasu, nicméně to na něm vůbec nebylo znát. Naopak, jak vidno, pauza od fotbalu mu nesmírně prospěla. Předtím, než začal úřadovat, však neměl pro Neymarova kouzla pochopení Jordan Ikoko a sudí ukázal na penaltový puntík. Sám faulovaný využil netrpělivosti Karl-Johana Johnssona - 1:1.

V osmašedesáté minutě musel za svého brankáře zaskočit Nolan Roux, jinak by s největší pravděpodobností slavil Ángel Di María. O deset minut později centroval na svého argentinského spoluhráče od rohového praporku Neymar, ale chyběly centimetry. Nikoho v dresu hostujícího celku to však dlouho nemrzelo.

Už za tři minutky totiž předvedl borci PSG skvělou akci, v jejímž závěru si Mbappé pohlídal ofsajdovou hranu a pravačkou nedal Johnssonovi příležitost zasáhnout - 1:2. Následně hlavičkoval Thiago Silva. Gólovou tečku za utkáním udělal až jeho o čtrnáct roků mladší kolega. Dvacetiny sice oslaví až v prosinci, leč přesto si už více než rok počíná jako zkušený mazák.

V poslední minutě řádné hrací doby převzal přihrávku od Neymara, bleskově se odpoutal od obránců a jeho efektní oblouček splnil svůj účel - 1:3. O další trefy se pokusí za týden v Parku princů proti zatím bezradnému Angers. Guingamp zajíždí k dalšímu náročnému zápasu do severofrancouzského Lille.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Olympique Lyon 1:0

17.08.2018 20:45

Góly: 32. Pablo Chavarría

Že by Lyon potkalo na Stade Auguste-Delaune prokletí? Poslední návštěva tu pro Les Gones dopadla katastrofálně, porážku 1:4 nechtěli svěřenci Bruna Génésia zopakovat, ovšem nepovedlo se a ve městě korunovací francouzských králů opět prohráli. Senzační výhru domácího celku zařídil jedinou trefou Pablo Chavarría.

Druhé kolo Ligue 1 tedy hned na úvod přineslo obrovské překvapení. Remeš rozhodně nebyla favoritem, ale Lyon dokázala dokonale zaskočit.

První poločas nenabídl bůhvíjaké tempo, nepřesnosti byli na obou stranách a ani jeden z aktérů neměl vyloženou převahu. Přesto v první půli padl gól. Velkou pochvalu přitom zaslouží Konan, který poslal do vápna nádherný centr. Ten poté Pablo Chavarría hlavičkou přetavil ve vedoucí branku. Remeš zaskočila Lyon a ujala se vedení. Hosté okamžitě pochopili, že musejí přeřadit na vyšší rychlostní stupeň a tak se také stalo, ovšem domácí náskok do šaten udrželi.

Olympique se i po změně stran dostával do koncovky ztěžka a jen velmi málo ohrožoval Mendyho branku. Jeden z pokusů vyslal Aouar, ale brankář Remeše si poradil. Tlak Lyonu postupem času ještě sílil, ale domácí se zkrátka dobře bránili. Deset minut před koncem navíc mohli Lyonu uštědřit definitivní k. o., kdyby ovšem Doumbia trefil Gorgelinovu branku. Brankář Mendy si na druhé straně připsal několik jistých zákroků, ale celkově můžeme říci, že si ofenzíva Les Gones na pevné remešské hrázi vylámala zuby. Stade Remeš je po výhře 1:0 nadále stoprocentní.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain22006:16
2.Nîmes Olympique22007:46
3.Dijon FCO22004:16
4.Stade Reims22002:06
5.Lille OSC21103:14
 AS Monaco21103:14
 Racing Strasbourg21103:14
8.AS Saint-Étienne21103:24
9.Olympique Marseille21015:33
10.Olympique Lyon21012:13
11.Montpellier HSC21013:33
12.Stade Rennes21012:33
13.Toulouse FC21012:53
14.OGC Nice20111:21
15.SM Caen20111:41
16.Angers SCO20023:50
17.EA Guingamp20022:50
18.Amiens SC20021:40
 Girondins Bordeaux20021:40
20.FC Nantes20021:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
PePiG7

Reagovat
lampard8

klasický výkon, když má Lyon hrát proti totálnímu outsiderovi. Genesio opět nezvládl taktiku a hrál jako minulou sezonu v zimě, kdy byla krize. Nechápu proč chytá Gorgelin, nechápu proč se nepřivedl stoper, proč se nepřivedl nikdo do zálohy. To snad má vytrhnout Dubois a Terrier? Pičovina. #GenesioOut !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Lopes ma stale stopku kvoli zapasu s OM . Tak preto

Reagovat
Seydou Doumbia

Přitom jsem o tom psal v minulém kole.

Reagovat
lampard8

aha to jsem pozapomněl, moje chyba

Reagovat
raduinho

Klasický Lyon

Reagovat
Langi

Lyon by měl v nejbližší době oznámit příchod Rúbena Diase. Jednadvacetiletý stoper do Francie zamíří z Benficy, přičemž by se měl stát nejdražším transferem v historii Olympique.

Vzdyt uz v tydnu byla ta jednani oficialne ukoncena...Benfica chtela 45 ME a Aulas nabizel 30 + bonusy...

Reagovat
Seydou Doumbia

To je to takové dělo? Upřímně aby šel nějaký hráč z Benficy do Lyonu za částku 30+ se mi zdá jako sci-fi...to by v něm musel být extra velký talent že by ho potom střelili minimálně za dvojnásobek a to taky může být risk, protože vychovat z něj jednoho z nejlepších stoperů to není jen tak

Reagovat
Langi

Je to Portugalsko...ti chteji kazdeho podojit... je to nesmyslna castka i tech 30 ME

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Israha

Sakai se rozpomenul na svou první francouzskou sezonu? Trapné ale i na jiných postech, evidentně nějaký Ćaleta-Car ke zlepšení obranné hry dostatečným způsobem nepřispěje. Ještě bych pochopil ubetonované 1:0 jak Reims s Lyonem...ale tohle je těžký direkt, po Toulouse jsme zpátky na zemi .

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych Cara neodsuzoval, věřím, že bude kýženým posílením defenzivy, jinak samozřejmě se vším souhlasím do puntíku...

Reagovat
Seydou Doumbia

Neschopností OL a OM na přestupovém trhu praticky ten titul PSG darujeme a to si mohou dovolit i pár ztrát. Přitom alespon my máme super ofenzívu a kdyby se tým dokázal vhodně doplnit tak bychom na ten titul mohli pomýšlet.

Reagovat
Langi

OT: Jason Denayer and Lyon have reached an agreement over a 4 year contract.

Deal almost done. The Belgian defender (23) will leave Man City after six years. He never played for #mcfc in an official game. He was loaned out to Celtic, Sunderland & Galatasaray

Reagovat
lampard8

cena ??

Reagovat
juninho8

Neviem či zrovna Denayer našu obranu vytrhne z biedy ale všetko je lepšie ako Morel. A stále je mladý. Ale aj tak by to ešte jedného stopéra chcelo.

Reagovat
Langi

mladý...hrál za Celtic, Sunderland, Galatasaray...za ty prachy se asi ani nemůže nevyplatit, zvlášť když jediná volba je aktuálně Morel a Yanga, kterého se nemůžem zbavit...jinak koukám, že Marcal ještě nepřestoupil...ten asi půjde do béčka po tom jaře

Reagovat
juninho8

Tak v porovnaní cena, vek, naša súčasná situácia a kluby v ktorých pôsobil je toto vlastne majstrštyk Ja som aj zabudol že nejaký Yanga a Marcal ešte existujú A kiežby som zabudol aj na Morela

Reagovat
Seydou Doumbia

Aby Deneyer nedělal Morelovi backup nakonec při Genesiově logice

Reagovat
Langi

Ono mozny je vsechno...ale Denayera sme chteli uz driv...doufam ze tady fakt nebude o cem

Reagovat
Langi

6,5 ME + 3,5 bonusy...má to asi 100x větší smysl než Ruben Dias za 30

Reagovat
Rudnevs

OT: Ako je na tom Bordeaux? Vraj by sa tam trénerom mohol stať Jürgen Klinsmann.

Reagovat
Seydou Doumbia

Celkem solidní bordel je v tom klubu hlavně tedy ve vedení na jeho místě bych si teda vybral lepší destinaci.

Reagovat
Rudnevs

Samozrejme to záleží i od toho, nakoľko voľnú ruku by dostal, ale ja i celkom verím, že toto by paradoxne Jürgenovi mohlo sedieť... Bordeaux inak vraj vlastnia nejaki Američania, čo je asi dôvodom tej špekulácie a zároveň dôvodom, prečo by to mohlo výjsť, keďže Klinsmann je už taký takmer Američan - on si vzal v roku 1995 americkú modelku Debbie Chin a od roku 1998 žije vo vile na pláži v Huntington Beach. Jeden z vysokopostavených bavorských politikov sa vyjadril, že Klinsmann bol príliš americký na to, aby mohol trénovať Bayern. On sám vravel, že sa cíti ako “Deutsch-Amerikaner”.

Ja i celkom dúfam, že to výjde, Klinsmann je môj obľúbený tréner a rád by som ho videl opäť v akcii... Trebárs by to zvýšilo i môj záujem o Ligue 1.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nebyl bych proti, kdyby tam byl věhlasný trenér, který by ovšem musel mít plnou důvěru a pravomoce. Tak někdo s kým bych si pokecal o L1 by se hodil je nás tady málo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele